Matti Alatalo HPK:n valmentajaksi

  • 7 711
  • 22

Nas

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eli timppa ei siis saanu sitä monivuotista ulkomaanpestiä mitä havitteli...sinänsä ihme et "alistui" vielä kakkosvalmentajaks.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
in the year 2000:
Kuviohan on aika selvä, Alatalo johdattaa Kerhon keväällä 2008 triplaan. Muutaman viikon päästä siitä nähdään alasarjakoutsin taso isoissa peleissä, Jalonen nousee ykköseksi ja Alatalo alkuperäisen suunnitelman mukaan kakkoseksi. Maalivahtivalmentajaksi luonnollisesti Kaakku. Kerhon valmentajaksi tulee Toivola tai Lehkonen.
---

Alatalo-Lehkonen-(Kaarela) <- kelpaa todella hyvin, sille Kaakulle tosiaan vielä jatko.
 

Zigismund

Jäsen
Eli timppa ei siis saanu sitä monivuotista ulkomaanpestiä mitä havitteli...sinänsä ihme et "alistui" vielä kakkosvalmentajaks.

Tuossa jatkoajan uutisessa saottiin, että Lehkonen oli valmis jatkamaan 2.valmentajana, mikäli Alatalo tulisi 1.valmentajaksi.
 

miq$u84

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LA KINGS
Vai Matti Hämeenlinnaan...

Pitkien spekulaatioiden jälkeen Alatalo HPK:n ruoriin. Ei siinä mitään. Tavallaan hyvä, että saatiin kuitenkin selkeä liigavalmentaja valmentamaan ja Lehkosen jatkosta on syytä olla enemmän kuin iloinen. Se varmasti tasoittelee Alatalon alkua Hämeenlinnassa kun kakkosena on sellanen kaveri, jolla on vankka tietopohja miten täällä on tykätty pelata ja tietää suunnan mihin ollaan menossa.

Itseäni ei häiritse Jypin pelityyli pätkääkään. Kyllä Sheddenkin on muuttanut aggressiivisen taklaa kaikkea mikä liikkuu ja jos mahdollista vielä joukkuetovereitakin-tyylinsä hiukan lievempään. Jokaisessa joukkueessa pelataan materiaalin mukaan, sehän nyt on selvää.

Nyt on kuitenkin Alatalolla SE tilaisuus näyttää mihin pystyy. Ja kai tässä on sekin hyvä puoli, että viimein nähdään mihin se Uimalakki oikeasti pystyy.
 

Pörö

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En kyllä oikein tykkää tästä valmentajavalinnasta. Jotenkin niin mitäänsanomaton valmentajanakin. Ainoa valoisa juttu tässä on se, että saatiin Timppa jäämään kakkoseksi.
Ja toisaalta Timpalta hyvin spekuloitu, että kun Alatalo saa kenkää niin yllätys yllätys Timppa on kuin onkin ykkönen.
 

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Onnittelut kerholle valmentaja valinnasta. Alatalo on valmentaja joka nauttii pelaajien luottamusta.
Radiohaastattelussa Alatalo vaikutti tyytyväiseltä ja miksei olisi. Onhan kerholla tarjota aivan eriluokan resurssit kuin jypillä.
Nyt on Alatalolla näytönpaikka.
 

J.Petke

Jäsen
Kyllä tämä minun kirjoissani on se paras vaihtoehto. Lehkosen jäämiseen en enää uskonut mutta iloinen yllätys oli kun asiasta kuulin. Tässä diilissä molemmat Lehkonen ja Alatalo voivat oppia toisiltaan. Lehkosella on Jalosen opit takaraivossa ja Alatalo tuo oman lisänsä taktiikoihin ja peluutukseen. Ja vaikka moni on kerennyt syyttämään Alataloa antijääkiekosta niin pakko todeta että jos sinulla on Lada niin et varmasti pääse samaa vauhtia kuin kaveri Ferrarilla. Eli jokaisen valmentajan on luotava taktiikkansa joukkueelle sopivaksi. Jos sinulla ei ole kärkipään materiaalia niin eihän sitä nyt voi pelkkää hyökkäystä lähteä hinkkaamaan vaan on luotava taktiikka millä voi menestyä. Nyt Alatalolla on mahdollisuus kehittää omaa mustaa vihkoaan hyökkäyspeliystävällisemmäksi kun materiaali antaa siihen kerran mahdollisuuden.

Yksi hyvistä puolista Lehkosen jatkamisessa on tietenki se, että nyt Lehkonen on nähnyt miten huippuvalmentaja toimii ja reagoi muuttuviin tilanteisiin joten jos Alataloa on syyllistetty kyvyttömäksi tällä osa-alueella niin kyllä Lehkosen pitäisi ainakin pystyä reagoimaan.

Itse en kerrassaan keksi "vapaista" suomalaisista valmentajista parempaa vaihtoehtoa kuin Alatalo. Nousukas valmentaja joka on osoittanut kykynsä saada pelaajista hyvin irti.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Kelpaa

Kelpaa. Alatalo tuo varmasti hyvin jatkuvuutta Kerhon toimintaan, niin kuin pitääkin. Jos ja kun hän uskaltaa nostaa nuoria pelaajia kantamaan vastuuta, niin se on ainoa oikea tapa valmentaa HPK:ta. Pelikirjoista ja muista en vielä pysty sanomaan mitään, mutta tuskinpa Matti tuota hyvin toimivaa systeemiä ihan päälaelleen kääntää, vaan mitä oletettavimmin kuuntelee Lehkosenkin ääntä.

Torille myös keväällä 2008.
 

Tomppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Professori McGarmiwa kirjoitti:
En kyllä oikein tykkää tästä valmentajavalinnasta. Jotenkin niin mitäänsanomaton valmentajanakin.

Hajuton, mauton ja väritön valinta, kyllä, mutta eipä tämä meidän Jukkakaan kovin suuria riemunkiljahduksia aikanaan tuottanut kun tänne tuli. Alatalolla on kuitenkin nähdäkseni hyvät mahdollisuudet jatkaa siitä mihin Jukka jäi rauhallisena ja joukkuun sisällä pidettynä valmentajana. Timpan jatko kakkosena on hieno juttu, jotta valmennustiimissäkin säilyy jatkuvuus, ja eiköhän Lehkonen samalla valmistaudu ykkösvalmentajan pestiin myös näiden seuraavien kahden vuoden ajan. Kelpaa.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Linjassa linjassa

Oikein oli HPK-linjassa allekirjoittaneen mielestä tämä valinta. Paperilla ehkä järkevin ja HPK-maisin peliliike. Alatalolle HPK on sopiva haaste ja askel eteenpäin ja HPK:lle urallaan eteenpäin haluava valmentaja jolla on jo vankka liigastatus, on riittävä ja näkemisen arvoinen tapaus. On nähtävissä, että tässä kohtaavat kokeneen, mutta urallaan paremmassa joukkueessa eteenpäin menemään haluavan valmentajan ja itselleen kokenutta ja nälkäistä valmentajaa haluavan seuran liitto, joista molemmat ovat tavallaan pakotettuja ottamaan riskin, mutta toisaalta sen riskin toisensa valitessaan minimoivat. [Alatalo suuren paineen alla Jalosen äärettömän suuriksi tekemien saappaiden täyttämisen mahdollisessa epäonnistumisessa ja HPK ehkä pelityyliriskin, mihin kyllä oli melkein joka tapauksessa pakotettu, mikäli Lehkosesta ei päävalmentajaa olisi tehty.]

Positiivista on lisäksi Alatalon signaamisessa se, että nyt on luultavasti helpompi saada uusiakin pelaajia haaviin, etenkin niitä nuoria huippulupauksia, kun on tiedossa, että pelaajien keskuudessa luottamusta nauttiva lahjakas, eritoten pelaajien kehittämisessä kunnostautunut valmentaja on kiinnitetty Hämeenlinnaan seuraavat kaksi vuotta. Lisäksi, kun on saatu vielä lippulaivamme valmennuksen 1. perämiehenä viimeisen menestysjakson toiminut ilmeisen pätevä ja HPK-kiekkoa eteenpäin vienyt kakkosvalmentaja, niin mikäs tässä on ollessa. Paperilla kaikki näyttää siis hyvältä, pelottavan hyvältä.

Mutta nyt on syytä ehkä vaan todeta, että hyvältä näyttää, mutta eletäänpä tässä hetkessä ja antaa Lintumäki&Korpela&co:n hoitaa ensi kautta himaan samalla kun Jalonen&co tekevät niin kaukalossa ja sen laidoilla.
 

Piiskuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oranssi, sympatiat sinisille
Erinomainen vaihtoehto Kerholle. Jos menestys on ollut vähintään kohtuullista Teisan ja Jalosen valmennuskausilla, ei ole nähdäkseni epäilystäkään, etteikö myös Alatalo onnistuisi Hämeenlinnassa. Se vähä mitä minä kaveria tunnen, kyseessä on varsin fiksu kaveri, joka pystyy varmasti hyvään yhteistyöhön johdon kanssa. Tämän seikan tärkeyttä ei mielestäni pidä aliarvioida.

Jos Alataloa vertaa muihin mahdollisiin kotimaisiin vaihtoehtoihin, nähdäkseni selvästi paremmat vaihtoehdot ovat varsin vähissä. Saatavilla olevista valmentajista parempia vaihtoehtoja ei mielestäni olisi löytynyt ketään.
 

Peacemaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Master God kirjoitti:
Kelpaa.

Torille myös keväällä 2008.

Torinrannassa Oulussa ne parhaat juhlat on ... :):)

Hyvä ja etten sanoisi, HPK:n näköinen koutsi on tämä Alatalon Matti. Isot on Jalosen saappaat, mutta ei se flopin pelko ainakaan Alatalosta voi johtua. Veikkaan, että se pitkäjänteinen, resursseihin nähden erinomainen työ jatkuu ja Kerho on jatkossakin mukana kärkikahinoissa.

Pirun samanlisia tyyppejä ovat M.A. ja J.J.: rauhallisia, aina asialliset kommentit ja pitkä pinnaisia.
 

Tilatiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Metaani CH
Tästä herrasta on jäänyt mieleen radioselostajan tokaisu Jyp-Tappara -sääläpleijarisarjassa parisen vuotta sitten Tapparan noustua sillasta. Se meni jotensakin näin: "Matti nostelee housujaan." Ilmeisesti sillä tarkoitettiin Alatalon kyvyttömyyttä kohottaa joukkuehenkeä tai herättää joukkuettaan paniikin iskettyä. Onneksemme Kerho ei romahtele, joten Alatalolla tulee olemaan helppo työ ohjata airueemme halki kunnian kenttien.

Olen kaikkiaan tyytyväinen tähän valintaan. Ajattelu kunniaan. Myös vaatimattomuus tässä tapauksessa kaunistaa, vaikka epäilenkin Alatalon olevan piiloleuhottaja.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Jo se, ettei Rautakorpea jouduttu ottamaan Kerhoon valmentajaksi, oli hyvä uutinen. Alatalon päävalmentajan pesti on vielä parempi. Pelityylillinen jatkuvuus on kunnossa, ja Lehkosen kakkosvalmentajan pestin myötä muukin. En ole huolissani kommenteista, ettei Alatalo kykenisi reagoimaan pelitapahtumiin tarpeeksi nopeasti pelien aikana. Eihän se Jalos-Jukkakaan pystynyt ensimmäisillä Kerhon kausillaan. Viime keväänä äijä oli siinä lajissa suvereeni. Kyllä ne valmentajatkin voivat kehittyä...

Ja kun kerran vain kotimaista haettiin, niin melkeinpä paras mahdollinen saatiin.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Designer kirjoitti:
Ja kun kerran vain kotimaista haettiin, niin melkeinpä paras mahdollinen saatiin.

48 vuotiasi mies joka ei ole ikinä saavuttanut valmentajana mitään.
Suomen yliarvostetuin valmentaja kaiken kaikkiaan.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Peacemaker kirjoitti:
Torinrannassa Oulussa ne parhaat juhlat on ... :):)

Enpä kehuisi niitä Oulun kevättorijuhlia kovinkaan kummoisiksi. Viime keväänäkin täytyi ottaa Finnair alle Oulunsalosta, jotta pääsi kunnon kekkereihin.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
mixu kirjoitti:
48 vuotiasi mies joka ei ole ikinä saavuttanut valmentajana mitään.
Suomen yliarvostetuin valmentaja kaiken kaikkiaan.

Säälittävää kun aikuinen mies joutuu ilman äidin tekemää puuroa leikkimään yksin vieraalla hiekkalaatikolla. Ja lelutkin on viety.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
mixu kirjoitti:
48 vuotiasi mies joka ei ole ikinä saavuttanut valmentajana mitään.
Suomen yliarvostetuin valmentaja kaiken kaikkiaan.
Nimim. mixu ei petä. Kuten aiemmin kirjoitin, takinkääntö tämän "mitään ikinä missään saavuttaneen" Alatalon kohdalla odotettavissa vajaan kahden vuoden (triplan) jälkeen.

Teillä vedetään eri linjalla. NHL:n parhaaksi valittu valmentaja, tuloksella: -
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Varmaan ihan hyvä valinta Kerholle. JYPissä on kuitenkin tie kuljettu loppuun ja on uusien haasteiden aika.

Alatalon playoff-record onkin sitten omaa luokkaansa: ei yhtään sarjan katkaisua, vaikka tilaisuuksia on ollut muistaakseni 7.. Matti on huono reagoimaan pelin sisällä. Mutta pidetty valmentaja ja hyvä pelaajien kehittäjä.
 

Korppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Telaketju kirjoitti:
Jypissä sai paljon hyvää aikaan..
Luitko tämän kenties jostain iltapäivälehdestä? Rohkenen olla täysin eri mieltä, vaikka olenkin näitä JYPin pelejä aikas paljon nähnyt.
Matti ei onnistunut JYPissä, mutta HPK voi homma olla toisin. Uskoisin että kerho sopii paremmin Alatalon valmennustyylille.
 
Suosikkijoukkue
Kerho ja Philly
Itse en ainakaan voinut olla paljon tyytyväisempi kuultuani Alatalon olevan Jalosen manttelinperijä Kerhon ruorissa. Ensiarvoisen tärkeää tähän tyytyväiseen on kylläkin myös tieto Lehkosen jatkamisesta tiimissä mukana. Lehkonen oli ilmoittanut seurajohdolle 3 valmentajaa joiden kakkosena hän on valmis koutsaamaan HPK:a ja Alatalo oli tällä listalla ykkösenä. Lehkosen jatkaminen takaa, että tietynlainen Jalosen aikainen pelillinen identiteetti ja sitä kautta saavutettu voittamisen kulttuuri jatkuu HPK:ssa. Lehkonen on varmasti tässä vuosien saatossa oppinut yhtä sun toista huippujoukkueen valmentamisesta SM-liigassa ja hyväksi todetut metodit tulevat varmasti säilymään valmennuksessa.

Hyvänä pelaajien kehittäjänä tunnettu Alatalo tuo sitten lisukkeeksi omia mausteitaan tähän soppaan ja tulevina kausinakin tullaan huomaamaan kuinka Hämeenlinnasta pompsahtaa uusia pelureita liigan kärkinimiin. Alatalo on myös erittäin arvostettu valmentaja pelaajien keskuudessa, joten pelaajien kiinnostuneisuus Kerhoa kohtaan tulee myös säilymään hyvällä tasolla ja tätä asiaa tietenkin edesauttaa myös joukkueen vuodesta toiseen jatkuva menestyminen.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Aika hauska kuva Jalosesta vaikka ei tähän topikkiin juurikaan liity.
Maajoukkueen päävalmentaja saanut jo materiaalitkin? Hah..
 

Liitteet

  • tappara_hpk_200207_14.jpg
    tappara_hpk_200207_14.jpg
    75,8 KB · kertaa luettu: 937
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös