Matkalla kevään 2009 ratkaisuotteluihin

  • 94 650
  • 316

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Lulen, että runkosarjan voittaja on lopulta Kärpät tai Blues. Ehkä kallistun hieman Kärppiin, mutta kyllä usko Bluesiin on silti vahva.
Kova on haaste Bluesilla päästä kärkeen. Tosin yksi ottelu muita ja kaksi KalPaa enemmän antaa varaa kämmäillä yhden IFK-pelin. Muutoin onkin vastukset aika kovia, sillä Blues ainoana pelaa kaikkia muita kärkiviisikon joukkueita vastaan. Niistä neljästä pelistä olisi pakko voittaa kaikki, edes jatkoajalla. Hyvä näin, että ratkaisu on pelkästään omissa käsissä.


JyPillä, Jokereilla ja Kärpillä on kullakin yhdet pelit peräkkäisinä päivinä, mikä taas vaikeuttaa niiden tehtävää.
 

Wilson-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Mutta ainakin Bluesin kahden viimeisen ottelun voittajasta ei pitäisi olla epäselvyyttä. Vastassa siis TPS sekä Ässät.

Eavesin paluun myötä Bluesilla on aina vähintään kaksi maalintekoon pystyvää kenttää riipuen Eavesin ja Öhmanin pelikunosta. Olisi kyllä huikeat kentälliset, jos saataisiin nämä kaksi samaan aikaan kokoonpanoon.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Uskon että JYP pystyy sen verran terästäytymään että se vie runkosarjan niukasti ennen Kärppiä. Tai ei oikeastaan tarvitse edes terästäytyä vaan pelata yksinkertaisesti tasollaan. Kärpät taas on 99%:n varmuudella kahden parhaan joukossa, hyökkäys kirkkaasti liigan paras ja pakistokin kolmen joukossa, tärkeintä toki se että saavat kokonaispaketin toimimaan.

1. JYP
2. Kärpät
3. Blues
4. KalPa
5. Jokerit
6. HPK
7. Lukko
8. Pelicans
9. Ilves
10. HIFK
11. TPS
12. Ässät
13. Tappara
14. SaiPa

Tyvipäässä IFK:n ailahtelevat otteet "palkitaan" vasta 10. sijalla sekä Ässien pienoinen suonenveto nostanee sen ohi Tapparan. TPS jää muuten IFK:sta tasan yhden pisteen. Sääleistä jatkoon Lukko ja Pelicans, jolloin puolivälierät:

JYP-Pelicans 4-3
Kärpät-Lukko 4-1
Blues-HPK 4-1
KalPa-Jokerit 2-4

Välierissä siis JYP-Jokerit ja Kärpät-Blues joista finaaleissa JYP ja Kärpät. On tämä helppoa.
 

jakumia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kärppien loppuohjelma on siksi hankala -kovia vastuksia vieraissa kaikki-, että en usko ryhmän yltävän kärkeen. Joukkueen peli saattaa myös ailahdella. Jos tulee keskivertoa heikompi jakso, voi tehdä tiukkaa edes kotiedun saavuttaminen, eikä tuo suora play off-paikan viivakaan takana päin kaukana ole. Tosin sama tilanne on useimmilla viiden kärjessä olevilla. Se on tunnetusti pienestä kiinni.

Jos pitäisi esittää valistunut arvaus, veikkaisin että jypi vie runkosarjan, heikoista tuloksista huolimatta. Luulen, että jypi on käyttänyt reilun sarjajohdon suoman mahdollisuuden harjoitella todella kovaa, voittojen kustannuksella. Joukkueen peli on näyttänyt väsyneeltä. Väsymystilassa -joka voi johtua juuri kovasta treenistä- hermotus ei pelaa kunnolla jolloin myös pelistä puuttuu ratkaseva terävyys eikä maaleja synny niin kuin normaalitilassa, ja vastaavasti tulee kenties ratkaisevia virheitä. Arvaan, että tauolta tulee todella liukas ja energinen joukkue, joka palaa voittojen tielle.

Jyrä-blues on myös vahva ehdokas kärkeen. Tosin pelitapa ja ilmeisesti myös harjoitustapa on niin kuluttava, että joukkue voi koostua loppuvaiheessa pelkistä b-junioreista... Jos lääketiede onnistuu paikkaamaan reiät, voi joukkue yltää aivan ylös.

Kalpa elää niin hektistä kautta, että voi mennä hurmoksessa vielä runkosarjan lopunkin, mutta se edellyttää sitä, että Kapanen pysyy kaukalossa. Hän on joukkueensa ehdoton henkinen selkäranka ja tärkein pistenikkari. Pleijareissa voi tulla kylmät, kun ratkaisuosasto on loppujen lopuksi kapea ja kokematon niissä ympyröissä. Vaan mistä sen tietää.

Loppujärjestys voisi olla:

Jyp
Blues
Kalpa
Jokerit
Kärpät
HPK

Takanakin pyristellään vielä kuuden joukkoon tosissaan, joten jos huonosti käy, joku kuuden sakista voi valahtaa vielä ulos.
 

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Veikkaan, että runkosarjan lopussa joukkueet 1-5 mahtuvat noin 10 pisteen sisään. Käytännössä joukkueiden lopullinen järjestys muokkautuu paljolti keskinäisten otteluiden tulosten perusteella ja niissä voi käydä miten tahansa.

Kärpillä taitaa olla kärkijoukkueista vaikein loppuohjelma, mm. Blues, JYP ja Jokerit vieraissa, minkä lisäksi vain 4/11 kotipeliä. Tiukkaa tekee saada kasaan 100 pistettä.

Jokereilla sen sijaan Kärpät, KalPa ja Blues kotona ja voitot näistä + muuten hyvä loppusarja takaa sijoituksen kahden joukossa.

Bluesilla ratkaisevat ottelut sattuvat lähes loppusuoralle, kun samalla viikolla he kohtaavat to Kärpät kotona, la HIFK:n vieraissa ja su Jokerit kotona. Tappiot näistä ja joukkue on ulkona sijoista 1-2, kun taas voitot veisivät lähelle runkosarjan voittoa.

Jypin loppusarjaa on vaikea ennustaa, sillä niin paljon joukkue on taapertanut viime aikoina. Tosin tv-pelin esitykset Jokereita vastaan antoi kuvan hyvin taistelevasta porukasta, joka on vaarallinen jokaista joukkuetta vastaan. Muutaman pisteen kaula muihin joukkueisiin nähden antaa kuitenkin hyvät asemat kärkipaikan tavoittelussa.

KalPalla on jäljellä vähiten pelejä ja luulen, että joukkue taistelee lähinnä kotiedusta poffeihin. Tauon jälkeiset pelit HIFKta ja Ilvestä vastaan antavat suunnan loppusijoitukselle eli sijoista 4-5 taistellaan.

Hatara arvaus sarjan loppujärjestyksestä
1. Jyp 109p, 2. Jok 108p, 3. Blue 104 p, 4. KalPa 101p, 5. Kär 98p.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Kärpille loppuohjelma voi olla vaikea, mutta kannattaa muistaa että se on noista kuitenkin paras joukkue. Missään nimessä en usko että joukkue tippuisi peräti viidenneksi, päinvastoin se haastaa JYPin tiukasti runkosarjan voittokamppailussa.

Mikäli Kärpät ei käyttänyt kaikkia paukkujaan ennen taukoa, niin se tulee vain parantamaan mitä pidemmälle kevät menee. Siinä saavat JYP ja kumppanit tosissaan tehdä töitä pysyäkseen mukana. Se ainoa kysymys piilee juuri tuossa kunnonajoituksessa, toistaiseksi näyttää siltä että Kärpät on jälleen iskussa oikeaan aikaan. Tauon jälkeen se sitten nähdään, että oliko tämä hurja rykäisy vain liian aikainen kuntopiikki.

Muista joukkueista varsinkin Blues ja Jokerit tuntuvat olevan käymistilassa, eikä niitä voi millään laskea suosikeiksi Kärppiä vastaan. Huolimatta kotikentästä ja huolimatta Bluesin voitosta edellisessä Kärppä-pelissä, oululaiset ovat edellä molempia vastustajia.

Blues on toki vaarallinen jos se jaksaa pelata uudet playoffit CHL:n jälkeen, mutta terveystilanne ei edelleenkään ole kehuttava. Hyvinhän Espoossa on aukkoja paikattu mutta materiaalin laki tulee vain jossain vaiheessa vastaan.
 
Bluesin kohdalla saattaa kuitenkin käydä CHL:än suhteen niinkin, että nälkä on vain kasvanut. Ovat päässeet jo kerran tällä kaudella harjoittelemaan oikeaa lautautumista ja virittäytymistä huippuotteluun. Seuraavalla kerralla kukaan ei enää halua sitä pettymyksen tunnetta ja he saattavat muutoinkin olla hieman valmiimpia tärkeisiin otteluihin.

Bluesilla suurin kysymysmerkki tulee olemaan terveystilanne. Eiköhän raju-Ekit sun muut tervehdy hyvissä ajoin ennen playoffeja.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Hyvinhän Espoossa on aukkoja paikattu mutta materiaalin laki tulee vain jossain vaiheessa vastaan.
Vai että "materiaalin laki"? Hehee, tää oli hyvä. Ilmeisesti vähän kuin fysiikan laki, muttei sinnepäinkään?

On totta, että Bluesilla on taas ja edelleen paljon loukkaantumisia. Mj-tauon jälkeen Tolsa ja alavireinen Alanko palaavat. Lisäksi Helmikuussa (lopulla kai) odotetaan myös Heiskasen, Eavesin ja Rajamäen paluuta. Aluksi on siis tulossa lähinnä leveyttä ja kokemusta, mutta kuun lopulla (?) pitäisi sitten saada vähän ratkaisuvoimaakin.

Bluesin matka runkosarjan voittoon tulee olemaan kivinen. Kaikki huippujengit tosiaan kohdataan ja päälle tällä kaudella vaikeaksi osoittautunut HIFK. Tämähän on siinä mielessä etu, että päästään itse vaikuttamaan muiden kärkijoukkueiden pistesaldoon, vaikka hankalaahan se tulee olemaan.

Heti tauon jälkeen vastassa on JYP. Siitä kolmenpisteen voitto ja Bluesilla on käytännössä sama pistekeskiarvo kuin JYPillä. Tappio taas tietäisi sitä, ettei JYPiä enää saada kiinni. Myös perjantaina 13.2. käydään jännä vääntö Jokereiden ja Kärppien kesken. Ja taas lauantaina 14.2., kun KalPa isännöi Bluesia. Vielä tiistaina 17.2. pelataan JYP - Kärpät ja torstaina 19.2 Jokerit KalPa. Tässä vaiheessa uskon, että piikkipaikan tavoittelussa mukana ovat enää JYP, Kärpät ja Blues. Jännäksi menee.
 

Wilson-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Minä en näe mitään ongelmaa sen kanssa, että kohtaamme kaikki kärkijengit. Jyp on ollut todella huono tänävuonna. Myöskään muut kärkijoukkueet eivät ole vakuuttanut. Paitsi Kärpät, joka kaatui komeasti 1-3. Suurimpana ongelmana pidän ennemminkin Hifkiä. Myös olen havainnut, että Lukko ja Ilves joiden pitäisi kaatua mennentullen ovat yllättävän vaikeita vastuksia. Mutta tosiaan Ässät ja TPS pitää kahdessa viimeisessä ottelussa kaatua helposti.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jypin hyvyys loppukaudella aikana voi olla se että kaikki avainpelaajat ovat terveitä. Tauon jälkeen kaikki puolustajat pitäisi olla terveitä kun Kaijomaa tekemässä peluun jäille ja Koskinenhan kerkesi jo pari peliä pelata ennen taukoa.

Tosin Jokerit pelissä mäntymaa ja Hytönen lievästi loukkauntui, mutta ilmeisesti mitään vakavampaa ei kummallakaan tullut ja pitäsi tauon jälkeen mukana olla.

Blues peli kyllä on heti paha tauon jälkeen , mutta pakkohan tuokin joukkue joskus kaatua.. Jos tuon Jyp häviää niin taistelu kärkipaikasta kyllä menee hankalaksi ja lisäksi henkinen taistelu menee kyllä Bluesin puolelle jos pudotuspeleissäkin nämä joukkueet kohtaavat.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Kun J.Jalonen on nyt useaan otteeseen arvostellut liigan liian sallivaa tuomarilinja, on mielenkiintoista nähdä tuleeko "linjaan" muutosta. Koukkiminen ja huitominen kai olivat siellä ongelmalistalla päälimmäisinä. Oman mausteensa viimeisille kierroksille tuo tuomarilinjan tiukkeneminen toisi. Etulyöntiasemassa ovat joukkueet, joilla yv-peli toimii parhaiten.
 
Kun J.Jalonen on nyt useaan otteeseen arvostellut liigan liian sallivaa tuomarilinja, on mielenkiintoista nähdä tuleeko "linjaan" muutosta. Koukkiminen ja huitominen kai olivat siellä ongelmalistalla päälimmäisinä. Oman mausteensa viimeisille kierroksille tuo tuomarilinjan tiukkeneminen toisi. Etulyöntiasemassa ovat joukkueet, joilla yv-peli toimii parhaiten.

Joo nää vois viheltääkin pois, mutta vastavuoroisesti voitais kyllä sallia kovat puhtaat taklaukset, vaikka kaveri loukkaantuisikin, koska eihän tuolla enää uskalla kukaan kohta taklata. Varsinkin kun on näitä tapauksia että kaveri jää jäälle puhaltelemaan ilmoja ja tuomari viheltää taklaajan suihkuun. Seuraavassa vaihdossa puhaltelija on taas kentällä. Sinänsä en syytä ilmojen puhaltelijaa tässä, koska voi olla hyvä syykin, vaan tuomareita ja heidän linjaa. Olisi mukavaa jos edes pleijareissa olisi sitä vanhaa kunnon taistelua, jossa miestä otetaan kovaa, usein ja puhtaasti.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo nää vois viheltääkin pois, mutta vastavuoroisesti voitais kyllä sallia kovat puhtaat taklaukset, vaikka kaveri loukkaantuisikin, koska eihän tuolla enää uskalla kukaan kohta taklata. Varsinkin kun on näitä tapauksia että kaveri jää jäälle puhaltelemaan ilmoja ja tuomari viheltää taklaajan suihkuun.

Nyt täytyy kehua tuomareita, jotka ovat Helsingissä olleet viimeotteluissa tuomitsemassa. Siis ainakin taklaamisen osalta. Parissa viimeottelussa on annettu todella kovia pommeja, eikä tuomarit ole erehtyneet viheltämään, vaikka vastustaja onkin jäänyt keräilemään kamojaan. TPS-ottelussa tepsipakki oli aivan pihalla taklauksen jälkeen, mutta tuomarit osasivat olla viheltämättä. Samoin Ässä-matsissa IFK-pelaaja ikävä kyllä loukkaantui, vaikka taklaus oli täysin puhdas, mutta rangaistusta ei kuitenkaan vihelletty.
 

trap

Jäsen
Ironista, että nyt kun on mukamas joku kaikkien aikojen taisto runkosarjan voitosta käynnissä, tuntuu pelien tuloksia katsellessa kuitenkin siltä, että kaikki kärkijengit tyrkyttävät kärkipaikkaa toisilleen. Tuoreimpina esimerkkeinä Kärppien ja Bluesin tappiot eiliseltä, ja eipä tuo JYPinkään tilanne tällä hetkellä kovin ruusuiselta vaikuta. Sladdi#17 tiivisti Blues-osiossa hyvin tilanteen: tällä kaudella mestaruus (tai ainakin runkosarjan voitto) tuntuu olevan todellisessa alennusmyynnissä.

Liigan tasaisuus taitaa johtua siitä, että taso on surkein moniin vuosiin. Ainakin Espoossa pelien taso on niin pitkään ollut niin alhaalla, että en keksi muutakaan selitystä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Liigan tasaisuus taitaa johtua siitä, että taso on surkein moniin vuosiin. Ainakin Espoossa pelien taso on niin pitkään ollut niin alhaalla, että en keksi muutakaan selitystä.

SM-liigakiekko on tällä kaudella ollut hirveää p*skaa, kyllä sen voi suoraan sanoa ilman mitään hyssyttelyä tasaisuudesta tai muusta. Suomen kärkijoukkueet, Kärpät ja Jokerit, ovat tulleet pelillisesti askeleen alas ja siinä se. Uskallan jo nyt puhua kaikkien aikojen heikommasta SM-liigakaudesta ja kyllä henkilökohtaisesti vituttaa suomikiekon nykytila. Todelliset yleisömäärät ovat laskeneet rajusti, koska liigapeleissä on tylsää, sanoi Vuorinen mitä tahansa.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Todelliset yleisömäärät ovat laskeneet rajusti, koska liigapeleissä on tylsää, sanoi Vuorinen mitä tahansa.

Haluaisin painottaa, että liigan yleisömäärät ovat nykyään hieman korkeampia, kuin sillon, kun SM-liigaa hehkutettiin maailman toiseksi parhaaksi sarjaksi.

http://www.mtv3.fi/urheilu/hockeynight/uutiset.shtml/arkistot/hockeynight/2007/03/513560

http://www.sm-liiga.fi/tilastot/kokonaan.html?l=j_yleiso


EDIT. Ei sillä, kyllähän tuotteessa paljon kehitettävää löytyy
 

Pappa1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Tribe, Tigers, Angels, Rangers (Texas)
HIFK alkaa olemaan minun papereissani kova.

Saivat Kuhdankin takaisin ja Nokka on loistava valmentaja. Tähän kun lisätään se, että HIFK on alkanut näyttämään nöyrältä joukkueelta, niin en näe estettä sille etteikö HIFK voisi menestyä.

Tämä sillä olettamuksella, että kärkiporukat pelaavat yhtä paskasti kuin nyt.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Lukon tämän illan voitto takaa kyllä huikean lopun tälle runkosarjalle. Verrattuna siihen, jos Jyp olisi tänään vienyt.
Lukko on vielä kiinni pleijareissa ja Jyp ei karannut kärjessä. Kaikki on täysin auki ja oma rakas HIFK saattaa vielä nousta kuuden sakkiin, jos ei nyt kaadu Tapparaan huomenna ja muitten pelatessa ristiin. Ei Tappara voitto auta vielä mitään, mutta petaa hyviä asemia viimeisille otteluille.

Jännä sarja ja toivon todella, että Kalpa voittaa huomenna SaiPan ja nostaa osakkeitaan runkosarjan voiton suhteen.
 

Viljuri

Jäsen
SM-Liigan taso on ala-arvoisin vuosiin, eikä se nyt johdu vain siitä, että sarjan kärkitiloilla on hieman pienempien talousalueiden resursseilla puuhastelevia joukkueita.

Lippuja ostaneiden tulisi haastaa seurat ja seuropomot oikeuteen, ja vaatia rahojaan takaisin. Ja jos ei suorastaan oikeuteen, niin kertoa mielipiteensä tarjonnasta hyvin selvin sanoin, jotta asiasta ei jäisi pomoille millään tasolla epäselvyyttä. Sponsoreiden tulisi vaatia läpinäkyvyyttä ja eettisyyttä koko toiminnalta, tai vetää rahansa pois. Koko kilpailujärjestelmä IIHF-sääntöineen on mätä, unohtamatta sitä, että epävarma ja linjaton tuomaritoiminta on eräiden seurojen intressissä, eikä tällä suinkaan palvella pelin tasoon liittyviä intressejä. SM-liigan päätöksentekojärjestelmä enimmäkseen toimimaton, eikä mikään viittaa siihen, että siitä nykyisillä toimintatavoilla tulisikaan koskaan toimiva.

Samoin pelaajien tulisi nousta kapinaan nykymuotoista SM-liigaa ja valmentajiaan vastaan, sillä pelaaminen SM-liigassa ei enää välttämättä palvele parhaalla mahdollisella tavalla vihreämmän oksan metsästystä, toisin sanoen on yksi ja sama, että miten hyvin kiskoilla totalitaarisen pelikäsityksen omaavissa SM-liigapeleissä liikkuu, sillä juuri kukaan ei maakuntien ulkopuolella pidä SM-liigapelejä enää juuri minään, näytöt kykyjenetsijöillekin annettaneen SM-liigapeleistä huolimatta.

Onhan se kiva fantasioida tasaisesta sarjataulukosta, mutta ei se mitään merkitse, jos ja kun se johtuu osaamisen ja kiekkokulttuurin alasajosta.
 
Tällä hetkellä toivon, että ns CHL-paikat menevät ns suurille seuroille, koska niillä on kuitenkin resursseja paremmin pärjätä siellä. Joku voi pintapuolisesti heittää tähän tietenkin että Kärpät ei niillä resursseilla pärjännyt viimeksikään. Jos katsoo vähän syvemmälle, niin niukasti hävisivät tärkeät ottelut raajarikolla miehistöllä. Jos samantasoiset kaverit olisi pois pikkuseuroilta, niin luultavasti olisi tullut rökäletappioita.

Itseäni ottaisi taas päähän nähdä suomalaisten seurojen ottavan turpiin CHL:ssä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aah! Miten ihanan katkeraa. Ei kun vain Pohjolan liiga pystyyn niin alkaa Hifkit ja kumppanit pärjäämään.

En ymmärrä, miksi vedät tähän mukaan IFK:n ja sen menestymisen. Lue ja suhtaudu tästä lähin kirjoituksiini, siltä pohjalta, että suosikkijoukkueni on suomalainen jääkiekko, eikä IFK.

PS. jos tarkoitat 'kumppaneilla' Jokereita, TPS:ää, Tapparaa ja Kärppiä, niin kyseessä taitavat olla 2000-luvun menestyneimmät suomalaiset jääkiekkoseurat.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
SM-liigakiekko on tällä kaudella ollut hirveää p*skaa, kyllä sen voi suoraan sanoa ilman mitään hyssyttelyä tasaisuudesta tai muusta. Suomen kärkijoukkueet, Kärpät ja Jokerit, ovat tulleet pelillisesti askeleen alas ja siinä se. Uskallan jo nyt puhua kaikkien aikojen heikommasta SM-liigakaudesta ja kyllä henkilökohtaisesti vituttaa suomikiekon nykytila. Todelliset yleisömäärät ovat laskeneet rajusti, koska liigapeleissä on tylsää, sanoi Vuorinen mitä tahansa.

Täytyy olla hyvin samaa mieltä. Liigan tasaisuus ei ole mikään itseisarvo, jos taso on paska. Totta kai olisi kiva katsoa tasaista sarjaa, jossa peleissä mennään eikä meinata - nyt välillä tuntuu, ettei edes meinata.

Syitä tähän tasaiseen harmaaseen massaan en osaa vielä sen kummemmin eritellä. Pelit vaan eivät jaksa viihdyttää - tämän syitä pitäisi analysoida oikeasti. Ja varmaan jossain Kuopiossa tai Jyväskylässä ollaan eri mieltä asiasta, mutta ei täällä Espoossakaan ole turhan usein liigan kärkisijoja hätyytelty enää tässä vaiheessa kautta. Silti maistuu vähän pakkopullalta.

Kun osaan kertoa syitä paremmin, palaan asiaan.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ei kyllä tulis mieleenkään vaatia kausikorttirahoja takaisin, päinvastoin. Erittäin innolla odotan jo huomista, että pääsee taas katsomaan sitä "kuraa".
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
En ymmärrä, miksi vedät tähän mukaan IFK:n ja sen menestymisen. Lue ja suhtaudu tästä lähin kirjoituksiini, siltä pohjalta, että suosikkijoukkueni on suomalainen jääkiekko, eikä IFK.
Et nyt näe metsää puilta.
PS. jos tarkoitat 'kumppaneilla' Jokereita, TPS:ää, Tapparaa ja Kärppiä, niin kyseessä taitavat olla 2000-luvun menestyneimmät suomalaiset jääkiekkoseurat.
Niin. On se kumma kun 2000-luvun menestyneimmät on samana vuonna päättänyt laskea liigan tasoa ja olla paskoja. Jyp ja KalPa sarjataulukon kärjessä sekä joku Hpk:n Makkonen johtaa maalipörssiä. Täytyy olla paska taso. Kyllä nyt on koko Suomalainen kiekkoilu kriisissä! Ääliö
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös