Mason aikakausi – Kerhon peliesitykset kaudella 2023–2024

  • 493 117
  • 8 258

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Katoitko muuten ton kokoonpanon?
Sehän voit pelata vaikka B-junioreilla, mutta homma näyttää siltä, että nyt on muuten tultu pelaamaan ja taistelemaan viimeisen kerran kotiyleisön edessä.

Mutta eipä Maso toki ole saanut porukka hereille muutenkaan otteluiden aluissa, että sikäli tämä ei eroa aiemmasta juuri mitenkään.

Odotan ihan eri näköistä touhua kahteen seuraavaan erään.
Alkoi kuten odottaa sopi. :D
 

TJ MACKEY

Jäsen
Katoitko muuten ton kokoonpanon? Ykkösen keskellä Kasper Lundell laidallaan yleisön suosikki Rautiainen. Kakkosena Loimaranta–Toivola–Huttunen. Kolmosessa vilisee U20-jengiin kuuluvia junnuja, nelosessa taas Päivärintaa ja – katsotaan totuutta silmiin – hienosta paluusta ja tarinasta huolimatta divariin kuuluvaa Janatuista. Pois myytynä tai sairaslistalla mm. ykköspakki Nikkilä sekä iso osa joukkueen liigakelpoisesta ja aiemmin toimineesta rungosta. Ja näemmä joka pelissä joku aina putoaa pois kesken, kuten nytkin kävi.

En ole ihan varma, että kannattaako odotuksia pitää ihan noinkaan korkealla enää näiden parin viimeisen pelin kanssa. Mestiksessä toki vielä dominoitaisiin raisusti, mutta KalPan tai yhtään minkään muunkaan liigajengin raikas haastaminen tän ulospuhalluksen jälkeen on haihattelua.

Edelleen: katsotaan ensi kaudella uudestaan, ja nimenomaan ja etenkin Mason kykyjä tämän laivan ruorissa. Nämä loput pelit tällä rosterilla eivät kerro tai mittaa yhtään mitään.
Siis aivan kuin HPK ei voisi Liigassa edes taistella voitosta. Siinä tapauksessa sarjataso on väärä.
 

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Anteeksiantamaton esitys menossa. Tällaista hevonvitunpaskaa tarjoillaan viimeisessä kotipelissä, niin kyllä se vika aika isosti löytyy penkin takaa. Välinpitämätöntä pelaamista kerrassaan. Aika isoja asioita täytyy tapahtua syksyyn mennessä, että ollaan relevantti liigajoukkue.
 

rapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kolarin Turmio
Enemmän tai vähemmän samaltahan tämä on koko kauden näyttänyt, ihan rosterista riippumatta. Mason kyvyistä on kyllä valitettavasti taidettu saada ihan riittävästi näyttöjä jo tässä vaiheessa.
Tä?

Sekä joukkue että peli olivat ihan eri näköisiä kuin nyt suunnilleen lokakuulta tammikuun alkuun. Siihenkin väliin mahtui paskoja pelejä, mutta välillä seilattiin pidemmässä voittoputkessa. Ja parhaimmillaan oltiin kuntopuntareissa ihan liigan kärkiporukoita.

Maaliodottamassa ei oltu likimainkaan niin paljoa perässä, ja lisäksi ihan silmämääräisesti pystyttiin pelaamaan ihan merkittävästi laadukkaammin sekä isot että pienet asiat. Joo, mm. syöttöjen laadussa oli silloinkin parannettavaa (koska mm. taitovaje), mutta ei me nyt missään tapauksessa koko ajan jääty jalkoihin jokaisessa taistelussa pelin sisällä kuten nyt. Pelissä oli hyviä rakenteita ja suunnitelmallisuutta, ja välillä saatiin isojakin päänahkoja. Minusta nuo näytöt ovat liigan häntäpään rosterilla hyvää tekemistä.

Että jos koko ajan on näyttänyt samalta, niin nyt tarkistaisin alkuun omat kiikarit.
 

rapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kolarin Turmio
Siis aivan kuin HPK ei voisi Liigassa edes taistella voitosta. Siinä tapauksessa sarjataso on väärä.
Jankkaamisen uhallakin: tämän illan jälkeen tätä kautta on kaksi peliä jäljellä. Tässä vaiheessa on ihan kengännauhojen tuijottelua jäädä murehtimaan tämän illan esitystä jo listattujen realiteettien valossa.

Nyt katsoisin jo ja pelkästään sitä isompaa kuvaa ja kehitystä. Mitä avauksia organisaatiossa tehdään, mitä tulovirtoja vaikeassa tilanteessa saadaan kehitettyä? Päästäänkö lopuista huonoista sopimuksista hyvällä eroon, ja saadaanko ensi kaudelle ne pari vahvaa kärkipelaajaa? Saadaanko nuorista kehitystä ja kasvua? Miten Maso ja valmennustiimi valmentaa ja valmistaa joukkueen henkisesti ja fyysisesti oikeaan iskuun syksyksi ja koko ensi kaudeksi?
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Nyt katsoisin jo ja pelkästään sitä isompaa kuvaa ja kehitystä.

Kaikkea tätä "isompaa kuvaa ja kehitystä" tärkeämpi asia on, miten saadaan kilpailukykyinen joukkue ensi kaudeksi.

Yleisöä tulee yhä vähemmän katsomoon ensikaudella mikäli joukkue on samaa tasoa kuin tämän kauden Kerho.
 
Viimeksi muokattu:

rapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kolarin Turmio
Kaikkea tätä "isompaa kuvaa ja kehitystä" tärkeämpi asia on, miten saadaan kilpailukykyinen joukkue ensi kaudeksi.

Yleisöä tulee yhä vähemmän katsomoon ensikaudella mikäli joukkue on samaa tasoa kuin tämän kauden Kerho.
Lasken ensi kauden kilpajoukkueen tason ja menestyksen hyvin vahvasti osaksi sitä isompaa kuvaa. Ainakin omasta mielestäni olin leipovinani tämän siteeraamaasi viestiin.

Kaikki riippuu vähän perspektiivistä, mutta ensin pitäisi siis kyetä ei-vain-selviytymään-hengissä vaan pääsemään eteenpäin ja vahvistumaan suunnilleen pari seuraavaa kautta. Siihen päälle sitten nämä isommat ja sen oikean henkiin jäännin takaavat asiat kuten vahva seutukunnan tuki, juniorityö ja -polku sekä markkinoinnin ja ottelutapahtumien kehittäminen ja lopulta hallisuunnitelmat.

Ihanteellinen tilanne olisi sellainen, jossa vaikka viiden vuoden päästä oltaisiin tilanteessa, jossa ollaan oltu jo kerran tai pari runkosarjassa kuuden sakissa, oma pelaajatuotanto tuottaa tasaisesti ja määrään nähden leveälti huippuja, ja alueellinen kysyntä on sen verran ilmeistä ja vahvaa, että uuden hallin suunnittelu on jo hyvin pitkällä. Omista junnuista kasvaisi myös selkeän polun myötä uusia valmentajakykyjä tarjolle ylöspäin, ja Louhen jengi ei olisi omasta erinomaisuudestaan sokaistunut, vaan painaisi edelleen nöyrästi duunia Kerhon eteen. Menee jo ketjun aiheesta takalaittomaksi, mutta ei tuokaan nyt mahdotonta ole.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Tää 19-vuotias K. Lundell teki tästä jengistä YKSIN noin 3000 % paremman, taistelutahtoisemman, uskottavamman ja edestäjohdetumman kuin Nenonen, Muse, Pillu ja muut puolivalohiihtelijät tilipusseineen yhteensä. Ei se palkkaluokka, vaan asenne!

VUOSITUHANNEN RYÖSTÖ!
 

MadMike

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HML Huskies, Fremantle Dockers, Western Force
Tää 19-vuotias K. Lundell teki tästä jengistä YKSIN noin 3000 % paremman, taistelutahtoisemman ja edestäjohdetumman kuin Nenonen, Muse, Pillu ja muut puolivalohiihtelijät palkkapusseineen yhteensä.

VUOSITUHANNEN RYÖSTÖ!
Savolaisen Hanskia lainatakseni: ”Tämä on röystö!”
 

Kolmio36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers
#19 ratkoo pelejä. Kiitos!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös