Martti Järventie Kärppiin

  • 27 182
  • 81

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Huippupalkkaa nauttiviin pelaajiin tuleekin suhtautua pienellä kriittisyydellä. Ei mielestäni ollut missään vaiheessa Jokereissa palkkansa arvoinen pelaaja. Näyttävä ja pehmeä luitelutyyli ei vaan ole riittävä ominaisuus nostaa kyseisen tasoista palkkaa. Mielipideasioitahan nämä tietty ovat.

Ei palkkansa arvoinen totta ja samalla rahalla olisi varmaan saanut paremmankin pelaajan tai ainakin olisi voinut olettaa saavan. Mutta tämä ei vielä tee Marasta huonoa kiekollista puolustajaa ja Mara on ehdottomasti pelillisesti hyvä vahvistus SM-liigaan. Ja se mitä seura pelaajalle maksaa on minulle lopulta aivan sama, ei se minun pussistani ole pois, varmasti joku ansaitsisi enemmän kuin saa ja osa tienaa enemmän kuin pitäisi mutta ei se ole varsinaisesti minun huoleni.
 

fewe0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Senators
Tervetuloa Martti Ouluun!

Järventien kokemus ei ole ainakaan huono asia kehnolle pakistollemme.. Ja niitä "hasardeja" olisi sitten syytä vältellä ettei joudu FanClubin hampaisiin ;)
 

IlarI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki muut paitsi Tappara tai JYP
Minusta nykyiseen markkinatilanteeseen nähden erinomainen hankinta. Ja mitä siihen hintaan tulee, niin rahallahan suomalaisseurojen on kilpailtava, ei sm-liigan seuroilla muuten hirveästi tarjottavaa ole. Ei Kärppiin ainakaan kukaan karismaattisen valmentajan takia kinua.

Jos Kärpillä on rahaa, niin miksei sillä sitten hankittaisi pelaajia? Kai sitä nyt on jollakin tavalla yritettävä haalia osaavia pelaajia, kun on kerran jo kustu omille kintuille valmentajapolitiikan suhteen.

Tervetuloa kaupunniin, Mara.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Extraahan varmasti maksetaan, mutta tähän saumaan todellakin ok. Markkinathan ovat tällähetkellä totaalisen kuivat ja varsinkin kun ulkomaalaiskiintiötä taas vähennetään niin tämä siirto saattaa nousta todella tärkeäksi. Vielä jää tilaa sille hampaattomalle. Pahintahan olisi jos jäisi täysin luu käteen.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Mortalin kanssa sikäli eri mieltä, että Mara olisi kelvannut minun puolestani tulevan kauden Ilvekseen. Vielä enemmän toki odottelin häntä kotiin vuosi sitten keväällä, kun mies lähti Jokereista. No, meni silloin Ruotsiin rahastamaan. Kun keväällä ei taaskaan kuulunut sitä "varmana" pidettyä Järventien sopimusta Ilveksen kanssa, ajattelin että "vuosi vielä Ruotsissa ja sitten Ilvekseen päättämään ura".

Tänään julkistettu Järventien ja Kärppien sopimus on mitä ilmeisimmin piste noille Järventie ja Ilves spekuloinneille. Tällä kertaa mies löysi parhaan palkan Oulusta. Good for Mara.
Järventie on Ilveksen kasvatti ja nousi kansalliselle huipulle Ilveksessä pelatessaan. Tulevan kahden vuoden pestin jälkeen häntä ei kuitenkaan enää kaivata Tampereella. Uran lakipiste on saavutettu ja kaamos alkanee jo viimeistään toisen Oulun kauden aikana.

Maran vahvuuksia ovat tosiaan loistava luistelu sekä ihan hyvän tason kiakollinen peli SM-liigaan. Toisesta ääripäästä on poimittavissa melkoiset hasardit sekä typerät jäähyt. Viimeksi mainittu tosin juontanee juurensa heikkoudesta kaksinkamppailutilanteissa.
 
Mara on toki vapaa itse valitsemaan seuransa, mutta mikään salaisuus ei ole se seikka, että sinällänsä fiksusti Mara on valinnut pitkälti talouden ehdoilla seuransa.

Enkä kiellä missään nimessä, kun en paremmin tiedä. Huvittaa vain samat tekstit jokaisesta pelaajasta, jotka Kärpissä pelaa. Oli sitten kyseessä A-juniori (erään hifk-kirjoittajan mielestä heitä huijataan maksamalla palkkaa), paluumuuttaja tai uusi pelaaja joko nosteessa tai laskusuhdanteessa.

Lähinnä yritin olla sarkastinen, mitä en suinkaan osaa olla. Jokaisesta seurasta löytyy pelaajia, jotka pelaavat rahasta ja jotka pelaavat seurassa sen itsensä vuoksi. Missään seurassa ei ole vain jompia kumpia.
 

lade

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sinänsä naurettavaa valittaa, että joku on valinnut seuransa rahan vuoksi. Oh my God! Jo keväällä ja alkukesästä tiedettiin, että jossain vaiheessa Kärpät alkaa vahvistaa rosteriaan kovan profiilin hankinnoilla. Tämä on yksi niistä. Millä muulla Kärpät tekisi sen muka kuin kylmällä käteisellä?
 

Make#69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Joo en minäkään rahan takia töitä tee.

offtopiccia:
tapahtui tosielämässä Nokialla.
Aikaisemmassa työpaikassa ääliö työnjohtaja sanoi kerran kollegalleni,ei täällä rahan takia olla ,täällä ollaan tekemässä tukiasemia!
 
Jokerien 2000-luvun ylipalkatuin puolustaja Jan Latvalan ohella. Parin kauden takaiset +/- -luvut mairittelet Järventietä joka pääsi silloin pelaamaan erinomaisen ketjun taustalla.

Minusta ketju on kuitenkin kokonaisuus, eli olisiko Järventie ollut yksi erinomainen lenkki erinoimaisessa ketjussa? vai ihan sattumaltako se keskinkertainen Järventie laitettiin muuten niin erinomaiseen ketjuun.

Vähän on omakohtaiset ajatukset sekavat, lempipelaajiin ei Järventie ole koskaan kuulunut mutta harvapa vastustaja sitä on muutenkaan ollut.
Positiivista on suht mukavat tehot jotka eivät viimevuosinakaan ole olleet kovin alaspäin meneviä, +/- lähes joka vuosi plussalla ja hyvä liike. Tietysti suuri plussa on myös suomalaisuus, ja tämä ei ollut rasismia.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ihan OK hankinta omasta mielestäni. Markkinat lienevät aika kuivat, ja kun Tero Määttäkään ei tarttunut haaviin, niin Mara toiminee korvaajana. Ei myöskään vie ulkomaalaispaikkaa, mikä on aina plussaa. Lisähankintoja odotellessa...
 

Tuzzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ihan OK hankinta omasta mielestäni.

Mielestäni enemmän kuin OK, sanoisin että Ihan Hyvä. Yllätyin positiivisesti kun uutisen luin. Odottelin jotain paniikkiratkaisu-Atvarssia sieltä, mutta saatiin kotimainen laatupakki jonka en edes muistanut olevan vapaana agenttina. Mieluummin Järventie kuin joku tomwalsh ameriikasta vaikka kalliimpi onkin.

Teretuloa Mara Kärppiin!
 
Puolustajat eivät (yleensä) pelaa ketjuissa. Ketju tarkoittaa hyökkääjäkolmikkoa. Ketju ja puolustajapari muodostavat yhdessä viisikon eli kentällisen.

Järventie on laatupakki - mainettaan hieman heikompi kiekollisena, mutta vastaavasti yleisesti luultua parempi ilman kiekkoa. Kokenut, älykäs puolustaja, joka liikkuu ja sijoittuu hyvin ja pelaa fyysisesti. Maran tyypillisin virhe on ylireagointi - liiallinen ennakointi, joka johtaa hasardeihin siniviivoilla.

No tuo kuulostaa vähän saivartelulta koska kyllä aika usein kuullaan puhttavan ykkösketjusta ja tarkoitetaan koko viisikkoa.

Mutta sanotaanpa sitten niin että ihmeen paljon sai aikaa pelata huippuketjun taustalla kun monien mielestä tuntuu olevan varsin keskinkertainen pelaaja.
 
Taisipa muuten Tenkratilla olla ajan hengen mukaisesti maila aika syvällä Järventien kainalossa tuossa maalissa, vaikka kuinka Kärppä-lasien kautta tilannetta katselisi. Järventie on loistava pakkipari Mikkolalle. Molemmat tulevat saamaan valmennusjohdolta vastuuta ja yleisöltä lokaa niskaansa.
 

-Mazzi-

Jäsen
Parin kauden takaiset +/- -luvut mairittelet Järventietä joka pääsi silloin pelaamaan erinomaisen ketjun taustalla.

Niin, Marallahan oli toissa kaudella liigan paras +\- lukema. No enpä nyt tiedä pelasiko Mara niin erinomaisen ketjun taustalla, kyseessähän oli ketju missä pelasivat Kankaanperä pakkiparina ja hyökkääjinä ainakin Valtonen ja Pakaslahti.

X/Niinimaa - Grönholm
Järventie - Korpikari
Mikkola - Jokinen

En kyllä usko, että tuolla pakistolla edes haastetaan venäläisiä Mestarien Liigassa.
 

scud9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AFC Wimbledon
Mua ei jostain syystä lämmitä tää yhtään. Ihan kiva lisä yv-peliin, mutta omissa aivan sukka.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Boumedienne - Niinimaa
Mikkola - Järvente
Grönholm - Korpikari
Jokinen - Kiren..

Tuolla pakkikalustolla pystyttäisiin välttämään jo murskalukemat :)
 
En kyllä usko, että tuolla pakistolla edes haastetaan venäläisiä Mestarien Liigassa.

Eipä haasteta tuolla muullakaan joukkueella, vaikka pakisto olisikin kunnossa. Ei liene yllätys, jos on seurannut pelaajaliikennettä viimeisten kuukausien aikana.

Joka tapauksessa pitää olla tyytyväinen, koska Järventie vahvistaa pakistoa. En tiedä onko kyseessä se, että muu pakisto sucks, vai että Järventie on pelimies. Niin tai näin, lopputulos on + merkkinen.
 
Taisipa muuten Tenkratilla olla ajan hengen mukaisesti maila aika syvällä Järventien kainalossa tuossa maalissa, vaikka kuinka Kärppä-lasien kautta tilannetta katselisi. Järventie on loistava pakkipari Mikkolalle. Molemmat tulevat saamaan valmennusjohdolta vastuuta ja yleisöltä lokaa niskaansa.

Eipä ollut kainalossa, vaan tönäisi mailalla olkavarteen.

Niinhän se meni. Kainalosta ei Järventietä virvelöity. Aivan selvä jäähyn paikka, vaan melkoista halonhakkuuta oli peli tuolloin muutoinkin. Onhan se sitä välillä nykyäänkin, mutta ei sinne päinkään. Tuona aikana oli muuten se trendi, että hyökkääjä sai koukkimalla hyökkäyspäässä ottaa kiekon, mutta puolustaja ei. J. Jokinen oli suorastaan loistava siinä.
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Junno on tehnyt Ilveksen kanssa viiden pelaajan kaupan, josta Kärpät on saanut jo kolme: Koivisto, Viitakoski ja Järventie. Vielä neuvotellaan Raimo Helmisen ja Perttu Lindgrenin henkilökohtaisista palkka- ja autoetuasioista, ja sen jälkeen nämäkin herrat pelaavat meillä. Juha Hautamaa on kuulemma seonnut, ja Ilves-kannattajat keräävät addressia Hautamaan erottamiseksi.

Ei vaitiskaan, Martti Järventien hankinta on tähän rakoon mielestäni erinomainen veto Kärpiltä. Kokeneella Järventiellä on kuitenkin pelivuosia jäljellä huipulla vielä ainakin pari kautta ja vähän puskista tulleena siirtona tuo Kärppiin tullessa vähän raikkautta ja freshiyttä. (Vaikka kokenut pelaaja onkin ja vaikka liigassa paljon pelannut onkin.)

Sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee. Ei Järventie ollut kentällä, kun Tenkrat häneltä kiekon karvasi. Oli joku muu. Mutta muuten mielestäni taidollisesti ja fyysisesti kelpo pelaaja. Kuten HN kertoi, "mainettaan hieman heikompi kiekollisena, mutta vastaavasti yleisesti luultua parempi ilman kiekkoa". Tähän rakoon Kärpiltä hyvä hankinta, Hakametsän Kärppä kiittää.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee. Ei Järventie ollut kentällä, kun Tenkrat häneltä kiekon karvasi. Oli joku muu.

Älä höpötä, Sankarimme Martti Järventie:

http://www.youtube.com/watch?v=WxAXBFcdBjA

Ja oli muuten Tenkiltä melkoinen yläkäden koukku :) Katsele kohdasta 2.20 alkaen.

Onhan tuo Laamasesta askel alaspäin, liigan taso alkaa olla jo niin paska että oksettaa. Narrijämiä Ouluunkin nykyään huolitaan.
 

zztop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No en sanoisi Laamasta paskemmaksi. Laamanen oli ihan hyvä hyökkäyspäässä, mutta muuten korkeintaan ok viime kaudella (vauriot/ikä/pelaajatyyppi).
Martti Järventie on mielestäni Ilkka Mikkolan tasoinen, mutta paras osaaminen löytyy eri alueilta ja yhdistäviäkin tekijöitä löytyy. Nyt vain etsimään Maralle tai Ilulle pakkiparia sillä vaikka arvostan Ilkka Mikkolaa niin runkosarjassa tämä kaksikko voi olla pelottava yhdistelmä.
 
Viimeksi muokattu:

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Älä höpötä, Sankarimme Martti Järventie:http://www.youtube.com/watch?v=WxAXBFcdBjA Ja oli muuten Tenkiltä melkoinen yläkäden koukku :) Katsele kohdasta 2.20 alkaen.

Onhan tuo Laamasesta askel alaspäin, liigan taso alkaa olla jo niin paska että oksettaa. Narrijämiä Ouluunkin nykyään huolitaan.
Oli se joku muu, usko nyt jo perkele. ;)

Martti Järventie on J-P Laamaseen verrattuna Puolustaja isolla P:llä. Laamanen oli korkeintaan välihyökkääjä normi-v:llä.
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Onnittelut Ouluun. Kakkosparin puolustaja jopa Kärpissä. Ei ehkä ensi kauden paras pelaaja liigassa hinta/laatu-suhteeltaan, mutta eipä taida Kärppiä paljon haitatakkaan tuo hinta.

Itselläni on jotenkin sellainen kutina, että Järventie hommattiin paikkaamaan vasta Jaakolaa. Eiköhän Kärpillä syyskuussa ole jo sellainen joukkue, että voivat taas suosikkina lähteä kauteen.
 

Basso75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Martti on PERUSmartti. Mattsonin luottopelaaja, tulee pelaamaan yhtä paljon kuin Mattson peluutti Jyri Marttista JYP:issä.

Hyvä, kerranki vituillessa vietiin pelaaja muilta. Alkaa olemaan 34 % särmää joukkueessa.

4:ää pelaajaa ootellessa. Kahta kotimaista ja kahta ulkolaista. Vallinska teki oharit, ei tartte enää ees tyrkyttää tänne.

Tuo tsekkipoika on luihu, mutta potentiaalinen.

Älkää kiihytelkö vielä.

Ei mulla muuta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös