Marjamäelle kenkää!

  • 580 016
  • 3 859

Micol

Jäsen
"Varmaan tarvitaan tälläisiäkin kokemuksia, että ollaan jatkossa entistä vahvempia"
Kehtasiko todella sanoa edelleen näin? Tämä sama kuultiin alkukaudestakin, mutta ilmeisesti edelleen tarvitaan hyviä kokemuksia perseeseen kairaamisesta. Siitä ei voi ilmeisesti saada koskaan tarpeekseen.

***

Eihän tässä nyt ole enää mitään muuta vaihtoehtoa kuin vapauttaa mies tehtävistään. Tässä kustaan jo pikku hiljaa myös ensi kautta, jos tämä puuhastelija jatkaa vielä seurassa ensi vuoden puolelle. Nyt alkaa olla viimeisiä hetkiä pelastaa ensi kausi houkuttelevuuden osalta uusien pelaajien suuntaan.

-> Ulos
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
On aika tehdä hieman tarkempaa analyysia Kärppien tilanteesta. Katselin hieman, miten Kärpät suhtautuu eri joukkueisiin niin kärkijoukkueet ovat ainakin tällä hetkellä todella pitkällä karkumatkalla suhteessa Kärppiin. Kärpät on pystynyt tasaamaan tilanteen ainoastaan Ilveksen kanssa, mutta muut kärkijoukkueet ovat olleet Kärpille liikaa.

Vertailun vuoksi HIFK on pöllyttänyt Kärpät 3-0, jos vain voitot merkkaavat, mutta päälle Tappara tällä hetkellä 2-0 edellä voitoissa. Myös Lukko & TPS, joita ei tällä hetkellä voi kärkijoukkueina pitää ovat tarjonneet Kärpille ainoastaan pisteen. Kärpät puolestaan on hakenut tukevimmat voittonsa tähän mennessä Sportilta, SaiPalta & HPK:lta, jotka edustavat tässä vaiheessa kautta Liigan pohjakerrosta. Ongelmallista tässä on se, että näin iso osa Kärppien pisteistä on tullut oletetusti todella heikoilta joukkueilta. Yksittäisiä voittoja Kärpillä toki on kovemmasta päästä esim. JYP.

Tällä hetkellä viesti on tyly: Kärpät ei pärjää vertailussa yhdellekään oman budjettinsa vertailukumppanille. Marjamäki selvitti kauden alussa yhden kriisin, mutta tätä selvitystyötä avitti merkittävästi nämä pitkät putket, joissa pelattiin aivan muita kuin kärkijoukkueita (tai edes sellaiseksi povattuja) vastaan. Kauden suurin uroteko on Ilvekseltä napattu 3p Nokia Arenalta, mutta muuten ei ole mitään hurraamista koko hommassa.

Marjamäen uskottavuus kaikkien sidosryhmien edessä alkaa olla syöty ja hän on myös saanut paljon aikaa. Enemmän aikaa kuin moni odotti. Kysymys on nyt entistä akuutimmin siitä, onko johdolla Kärpissä edelleen malttia ja luottamusta tähän prosessiin. Kärpät on nyt hyvissä asemissa sarjataulukossa, mutta uutta heikkoa jaksoa se ei kestä enää. Tällä hetkellä tilanne toki on sillä tavalla vielä tavanomainen, ettei Kärpät ole mistään isosta taistelusta vielä ulkona; se voi edelleen olla runkosarjan kuningas kuten myös playoffien yllättäjä.

Huoleen on silti aihetta, koska Kärpät ottaa nyt sellaista tahtia turpaan kärkikastilta, ettei tuota menoa tulla kestämään kauaa. Se ei Oulussa tunnetusti riitä, että pisteitä haetaan pohjajengeiltä - tämän todisti jo Aravirran aikakausi. Kärpäthän pelasi joskus jopa hyvin Aravirrankin alaisuudessa, mutta pääsääntö oli se, että kaikilta kovilta tuli turpaan ja playoffit alkoivat milloin sääleistä ja milloin niistä lähdettiin laulukuoroon heti ekalla kierroksella.

Itse en jäisi tässä tilanteessa enää seurailemaan vaan laittaisin Marjamäen vaihtoon heti. Kärpillä ei ole tällaiseen varaa eikä varsinkaan tuolla nimilistalla, joka siellä vilisee. 0-7 kotitappio lähettää monet valmentajat kilometritehtaalle, saa nähdä, käykö niin myös Oulussa.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Sokeakin näkee perssilmällään, että Kärpät erottaa Liigan TOP-3 joukkueista yksi henkilö. Marjamäen Lauri. Mutta en mitenkään ymmärrä miten sitä ei nähdä Kärppien organisaatiossa. Olisi hienoa jos teillä olisi perjantaina Porin reissulla vaikka Kiven Karri valmentajana. Mies ansaitsisi kokeilla vielä huippumateriaalilla mihin asti osaaminen riittää.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Miten joukkue saa vahvuutta tästä? Nöyryyttävä tappio kotona. Eihän tästä saa, kun häpeää ja sillä ei kyllä voimaannuta yhtään.

Onko maanantaina taas kriisipalaveri?
Kauden eka täysi tupa, otat nolosti käkättimeen muna-seitsemän, hyvää mökää koko pelin ajan pitänyt fanikatsomo hyräilee Pelle Hermannin biisiä joukkueelle pelin jälkeen. Varmasti voimaannuttava ja joukkueen henkeä vahvistava kokemus. Poika on meidän!
 

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
Hifkillä eilen helppo peli ja meillä niin vaikea vastustaja,,,,,,

Varmaan Kärppien mentaalivalmentaja Toni Mets tarvitsee itsekin kriisiapua kun joutuu kuuntelemaan tuon hupiukon vuodatuksia :)
 

Goodrow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämä pitää paikkansa. Kärpät matkusti Ouluun vasta tänään samalla päivälennolla kuin minä, ja IFK käsittääkseni eilen.
Olikos se viime kauden jälkeen, kun jossain kootuissa selityksissään Marjamäki pohdiskeli, kuinka huonosti menivät nuo back-to-back -ottelut jälkimmäisten otteluiden osalta. Niihin kuulemma aiottiin hakea parannusta ja myös sitä pohdiskeltiin olisiko parempi matkustaa yötä vasten vai vasta pelipäivänä. Tänään siihenkin saatiin vastaus: ei mitään vitun väliä niin kauan kun päävalmentaja häärii Marjamäki. Tulos on tehtaan takuulla täysin sama.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Saa nähdä mitä Kärpät Marjamäen kanssa lopulta tulee tekemään, tai pikemminkin, että milloin reagoivat.

Tällä hetkellä neljä seuraa on omissa papereissani sellaisia, joille saattaa tulla uuden valmentajan haku tulevalle kaudelle. Kärpät, Lukko, TPS sekä SaiPa. Voi hyvin olla mahdollista, että jopa kaikki neljä vaihtavat, jos samat esitykset jatkuvat läpi kauden.

Siinä onkin mielenkiintoista sitten katsoa, kuka ruletin aloittaa. Vaihtoehtoja kun vapailla markkinoilla on hyvin niukasti ja koodinimellä takuuvarma huippuvalmentaja tuleviksi vuosiksi vielä niukemmin. Pekka Virta tällä hetkellä omissa papereissa ainoa sellainen, mutta on siinä Virrankin kanssa omat riskiluokkansa. Yhdeksän kertaa kymmenestä kuitenkin Virralla voitetaan mestaruuksia, ennemmin kuin Pikkaraisten taikka Kivien kanssa.

Yleensä maltti on valttia, mutta nyt voisi melkein jopa sanoa, että nopeat tulevat syömään hitaat ja joillekin tulee jäämään tulevaisuudessakin surkeat kortit käteen.

Mielenkiintoisia aikoja. Ihme on jos Marjamäki vielä ensi kaudellakin Kärppiä valmentaa. Monoa kun olisi pitänyt antaa viimeistään jo viime keväänä.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Saa nähdä mitä Kärpät Marjamäen kanssa lopulta
Pekka Virta tällä hetkellä omissa papereissa ainoa sellainen, mutta on siinä Virrankin kanssa omat riskiluokkansa. Yhdeksän kertaa kymmenestä kuitenkin Virralla voitetaan mestaruuksia, ennemmin kuin Pikkaraisten taikka Kivien kanssa.
Pekka Virta on vähän sellainen valmentaja, että vaatii huippumateriaalin onnistuakseen, ei nimittäin lähtenyt homma yhtään käyntiin Porissa eikä Lappeenrannassa kun käytössä oli heikohko materiaali. Mutta hyvällä materiaalilla ehdottomasti eliittikoutsi. Karri Kivi taas saa huonosta materiaalista paljon irti, paljon enemmän kuin Virta, mutta en tiedä miten sopeutuu jos käytössä olisi Kärppien kaltainen "tähtisikermä". Olisi mielenkiintoista nähdä.

Sinänsä kaksi em. herraa ovat mielestäni aivan yhtä hyviä valmentajia. Mestareita molemmat.
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Saa nähdä mitä Kärpät Marjamäen kanssa lopulta tulee tekemään, tai pikemminkin, että milloin reagoivat.
Kärpät ja reagointi ei kuulu näissä asioissa samaan lauseeseen.
Yleensä maltti on valttia, mutta nyt voisi melkein jopa sanoa, että nopeat tulevat syömään hitaat ja joillekin tulee jäämään tulevaisuudessakin surkeat kortit käteen.
Ja se, kelle ne surkeat kortit tulee jäämään käteen, niin ei tarvitse kovin suuri ennustaja olla. Nyt, kun tämä pendolino rykäistään taas seinään, niin siinä saa taas ensi keväänä kähävitellä ruikulipaskat housussa ja ihmetellä, kun kaikki oikeasti varteenotettavat vaihtoehdot ovat jo menneet.

Jos minä päättäisin, niin Marjamäki valmennustiimeineen (pl. Hilli) saisi kenkää välittömästi. Sen jälkeen vaihtoehtot järjestyksessä 1) Kojo Jalonen ja 2) Jarno Pikkarainen. Molemmille voisi tarjota sen 1+1 -pahvin näin alkuun. Päävalmentaja tuokoon apurit mukanaan.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Pekka Virta on vähän sellainen valmentaja, että vaatii huippumateriaalin onnistuakseen, ei nimittäin lähtenyt homma yhtään käyntiin Porissa eikä Lappeenrannassa kun käytössä oli heikohko materiaali.
Hyvinhän tuo Kuopiossakin onnistui, vaikka materiaali ei ennakkoon ihmeitä antanutkaan odottaa.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viime marraskuinen kaikessa hiljaisuudessa väsätty jatkolappu näyttää päivä päivältä typerämmältä. Ilman sitähän olisi jo keväällä tullut uusi valmennus.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Jos sieltä jättää nyt Turusen, Antti-Roikon, Hyryn ja Anttilan pois jotka pelaa illasta toiseen helvetin hyvin, sekä varauksella Koivusen joka niitä pisteitä kaikesta huolimatta takoo niin ketkä tuolta joukkueesta olisivatkin yhtäkkiä liigaan hyviä pelaajia ilman Marjamäkeä? Bunnaman? Antonen? Junttila?

Sama puolustuksesta, jätetään Ohtamaa, Kivistö ja Jandus pois. Dominoisiko Berglund jos pelaisi esim Tapparassa? Olkkonen nostaisi yhtäkkiä tasonsa hyväksi kakkosparin puolustajaksi Ilveksessä?

Pelitapa on ollut omaan silmään jopa yllättävän hyvää minkä avulla tämän tason joukkueella voitetaan jatkuvasti heikommat, ja kovempia jengejä vastaan saadaan painetta ja jopa hallittua peliä. Siinä vaan tulee se tämän joukkueen taitotaso ilmi kun pelataan jo jatkuvasti siellä taitojen ylärajoilla: jää aina vähän piippuun.

Ei tuo Marjamäeltä ole mikään hyvä suoritus, tuskin vielä edes tyydyttävä mutta tuo joukkue on heikompi kun miltä se paperilla näyttää.
Siitä olen samaa mieltä - kuten itseki olen kritisoinut - joukkueen kasaus on mennyt perseelleen, eikä joukkue ole myöskään Liigan paras. Tätä olen itsekin kritisoinut paljolti. Mutta siitä huolimatta tuossakin rosterissa on kyllä pelaajia, jotka paremmassa valmennuksessa voisivat repiä itsestään enemmän irti tai kehittyä. Antonen on todistanut ihan KooKoossa pystyvänsä parempaan pelaamiseen, mitä nyt on nähty, kun sai olla Olli Salon alaisuudessa. Bunnaman ei ole tähän Liigaan kärkipeluri, mutta ei myöskään noin surkea puulaakitason peluri, miltä nyt näyttää. Puhutaan kuitenkin +50 pelin NHL-miehestä. Kyllä tuosta kaverista olisi revittävissä enemmän irti, mitä nyt ja paremmassa jengissä voisi olla ihan jopa hyväkin 3.ketjun sentteri. Nyt ei ole _edes sitä_. Mutta homma on mennyt Laten alaisuudessa sellaiseen solmuun ja mies näyttää niin huru-ukolta tällä hetkellä, että en näe muuta vaihtoehtoa kuin sopimuksen purku.

Björkqvist oli KooKoossa pari kautta sitten n. 35 pinnan pelaaja (piste ka:lla mitattuna) ja pääsi EHT:lle. Nyt mies on taantuntu johonkin ihan käsittämättömään pimeyteen ja kaamokseen. Bunnamanin tavoin, Berglundkaan ei ole tähän Liigaan kärkipelaaja, mutta ei myöskään hänkään noin surkea, mitä nyt näyttää. Olkkosta kukaan tuskin on väittänyt kakkosparin pakiksi, mutta viime kaudella vielä hänkin oli oikein loistava 3.parin pakki ja valtava 'upgrade' Niemelään, kuten täälläkin kilpaa kehuttiin. Nyt hänkin on taantunut tällä kaudella, kun on ollut pidempään Laten alaisuudessa, ja on tätä nykyä melkein huonompi kuin Mikko Niemelä huonoimmillaan. Miika Koivisto ei ole noin huono, mitä nyt näyttää. Noel Gunler ei varmasti ole noin huono, miltä nyt näyttää.

Onko Ville Koivunen kehittynyt _pelaajana_ sillä tavalla Laten alaisuudessa, kuten olisi ehkä voinut optimaalisemmassa valmennuksessa? Esimerkiksi sillä tavoin, miten Jani Hakanpää tai muut kauden 17/18 pelurit kehittyivät Mannerin alaisuudessa. Hakanpää oli Suikkasen kaudella ihan Mestis-tason keila. Mannerin harjoituspankilla ja valmennusottella mies kehittyi yksilön ja pelaajana. Mikseivät pelaajat (liki kukaan pelaaja) kehity Marjamäen alaisuudessa? Etenkin parhaassa peli-iässä olevat pelaajat (pl. Hyry ja Antti-Roiko sekä tasollaan pelaavat vanhemmat Turunen ja Anttila).

Tästä päästään myös siihen asiaan, että heikon henkisen ja pelitavallisen valmentamisen ohella, onko Marjamäen harjoituspankki arjessa sellainen, että sillä _kehitetään_ pelaajia ja pelaajista kehittyy parempia jääkiekkoilijoita myös yksilötasolla? Minkälainen Marjamäen jääharjoituspankki on? Entäpä jään ulkopuoliset oheisharjoitukset? Noh, tähän meistä kukaan tuskin osaa/tietää vastata, mutta ei siltä näytä näiden liki kahden kauden otannalla. Kärpät on ollut nyt kaksi kautta putkeen ihan uskomattoman hidas ja fyysisesti rapakuntoinen. Osansa tästä saa fysiikkavalmennus. Esimerkiksi Mannerilla se harjoituspankki oli sellainen, että huonotkin pelaajat kehittyivät ja heidän taitonsa paranivat. Koivunen on nyt junnannut kaksi kautta liki paikallaan ja ei tuossa yksilötasolla niin suurta edistymistä, etenkään luistelun osalta ole huomattavissa. Olisiko Koivunen kehittynyt enemmän jonkun huippuvalmentajan alaisuudessa? Tähänkään tuskin tiedämme absoluuttista oikeaa vastausta, mutta oma tuntumani on, että kyllä olisi. Mitä, jos tämä nykyinen Ville Koivunen olisi ollut esim. kauden 2017/18 Mannerin valmennuksessa? Tuskin kukaan osasi arvata, että jostain Hakanpäästä, Bertrandista ja jo liki menetetystä Mäenalasesta saa kuorittua huippuvalmennuksessa ja harjoitteilla kärkipelurit Liigaan. Marjamäki ei saa tätä nykyä edes etäisesti potentiaalisista pelaajista (mm. Koivunen, Gunler) revittyä sitä minimiä irti, puhumattakaan maximeista.

Miksi pelaajat eivät kehity Marjamäen alaisuudessa? Hyvä valmentaja saa pelaajat pelaamaan joko omalla tasollaan tai jopa ylittämään sen oman tasonsa. Kumpaankaan Marjamäki ei ole mielestäni päässyt. Millä tavalla viime vuosina Liigassa pelaajia ovat (loistavan henkisen ja pelitavallisen osaamisen lisäksi) yksilötasolla kehittäneet mm. Tommi Niemelä, Jussi Tapola, Pekka Virta, Antti Pennanen, Mikko Manner ja jopa Olli Jokinen, Jarno Pikkarainen, Tommi Miettinen ja Jouko Myrrä. Ei Lauri Marjamäen alaisuudessa ole nuoret urallaan eteenpäin menevät pelaajat (pl. Hyry ja Antti-Roiko) kehittyneet kahden viime kauden aikana tai tulleet paremmiksi jääkiekkoilijoiksi, kuten esim. Mannerin aikana parhaimmillaan. Jos valmentamisen jakaa hyvin karkeasti kolmeen koriin; henkinen, pelitavallinen ja yksilöiden kehitys. Niin näistä kolmesta Marjamäki on tätä nykyä todella heikko valmentaja henkisellä ja yksilöiden kehityksen osa-alueilla. Pelitavallinen puoli on täksi kaudeksi kohentunut jonkun verran viime kaudesta, mutta ei siinäkään ole enää lähimainkaan Liigan kärkeä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
No, sittenhän teidän kannattaa tehdä Pullukan kanssa heti 10 vuoden sopimus.
Mutta älkää ihmeessä vaihtako sinne penkin taakse edes bussikuskia tai hallivaksia ennen perjantaita.
Hohhoijaa taas. Jotenkin tällainen ääripäästä toiseen meno näissä keskusteluissa on ihan vitun väsynyttä. Ei, en ole haluamassa Virtaa 10 vuoden sopimuksella Kärppiin. Kunhan totesin vaan sen että Virta onnistui Kuopiossa ennakkoon heikommalla materiaalilla.
 

Patareiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Alkaa Kärpät muistuttamaan sitä toista ennen vanhaan Ilmalassa majaillutta korttipakkaporukkaa. Kyllähän tuon Laten saisivat ulostaa mahdollisimman nopeaa, jos järkeä yhtään päässä. Tähän, kun lisätään kiskurihintaiset liput, palstalla paljon puhuttu ja haukuttu johtoporras ja eurot edellä fanit perässä menevä mentaliteetti niin ei ihme, että Raksila on hiljentynyt vuosien saatossa. Pääsi meidän kapteenikin asiasta kuittamaan. Ennen Kärpät oli kunnioitusta ja pelkoa herättävä joukkue!
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Niin näistä kolmesta Marjamäki on tätä nykyä todella heikko valmentaja henkisellä ja yksilöiden kehityksen osa-alueilla. Pelitavallinen puoli on täksi kaudeksi kohentunut jonkun verran viime kaudesta, mutta ei siinäkään ole enää lähimainkaan Liigan kärkeä.
Marjamäki tuli kovin odotuksin Kärppiin ja sellaistahan meno on myös ollut. Leijonapestistä lähti Marjamäellä kierre, jota hän ei ole osannut katkaista. Jokereissa tulos oli laiha, vaikka monenlaista kriisiäkin mahtui matkaan. Jokereissa oli silti nähtävissä paljon näitä samoja ongelmia kuin on ollut näkyvissä myös Kärpissä: ilmapiiri joukkueessa ei ole hyvä ja valmentajakin näyttää jatkuvasti väsyneeltä. Marjamäki tarvisi edelleen sitä jääkiekotonta aikaa itselleen, jos haluaa suoristaa uraansa valmentajana vielä.

Keneltäkään ei tarvitse saavutuksia riisua; niitäkin Laurilla on. Onhan hän parhaimmillaan mestaruuteen pystyvä koutsi. Marjamäki vain tarvitsee tiimiinsä paljon pohjatyötä; Jokereissa ostettiin valmiita yksilöitä, kun haluttiin pelata tasokkaasti. Pohjatyöt eivät olleet Oulussa myöskään huonot, kun Marjamäki vuonna 2012 aloitti ensimmäisen stinttinsä. Nyt pohjatyöt olivat surkeita ja semmosta kehittyvää kaartia ei ollut pohjilla, kun Marjamäki palasi. Runnoi vanhoilla lääkkeillä yhden kevään Ilvestä vastaan game 7:n, mutta viime kaudella joukkue koottiin kuten Marjamäelle yleensäkin: nimivahvaksi. Nimivahvojen joukkueiden vetäjänä Marjamäki ei ole onnistunut enää pitkään aikaan.
 

Koodari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tätä on jo pitkään odotettu mutta saisi nyt oikeasti jo lähteä. Ei se tosin ole päävalmentajan syy, ainakaan kokonaan, että joukkue on kasattu päin persettä, mutta oikeasti, ei tätä vaan jaksa enään
 

Arthur Morgan

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu, Kärpät, Huuhkajat
Siitä olen samaa mieltä - kuten itseki olen kritisoinut - joukkueen kasaus on mennyt perseelleen, eikä joukkue ole myöskään Liigan paras. Tätä olen itsekin kritisoinut paljolti. Mutta siitä huolimatta tuossakin rosterissa on kyllä pelaajia, jotka paremmassa valmennuksessa voisivat repiä itsestään enemmän irti tai kehittyä. Antonen on todistanut ihan KooKoossa pystyvänsä parempaan pelaamiseen, mitä nyt on nähty, kun sai olla Olli Salon alaisuudessa. Bunnaman ei ole tähän Liigaan kärkipeluri, mutta ei myöskään noin surkea puulaakitason peluri, miltä nyt näyttää. Puhutaan kuitenkin +50 pelin NHL-miehestä. Kyllä tuosta kaverista olisi revittävissä enemmän irti, mitä nyt ja paremmassa jengissä voisi olla ihan jopa hyväkin 3.ketjun sentteri.
Lähtökohtaisesti olen samaa mieltä, isoin eri minulla on tuo Antonen. Ei tuossa ole minusta muusta kuin asenteesta tällä hetkellä kiinni, sellainen köyhän miehen Ville Leskinen joka vetää jatkuvasti vasemmalla kädellä ja siinä samalla syntyy pisteitä kuin huomaamatta. Nyt kun niitä pisteitä ei ole tullut niin ei myöskään tuo mitään joukkueeseen.

Bunnamanista olen varma että saataisiin hyvä 2./3. ketjun sentteri kun saisi sen konserttikaluston selästään. Selvästi miehellä nyt on ongelmia itseluottamuksen kanssa ja ketsuppipullon avattua saattaisi iskeä ihan hyvällä prosentilla kiekkoa häkkiin, paikkojen puutteesta ei ainakaan jää kiinni. Toinen asia on että jaksaako kukaan enää odotella että se ketsuppipullo aukeaa? Alkaa olla ne kuuluisat viimeiset hetket käsillä.

Björkqvist oli KooKoossa pari kautta sitten n. 35 pinnan pelaaja (piste ka:lla mitattuna) ja pääsi EHT:lle. Nyt mies on taantuntu johonkin ihan käsittämättömään pimeyteen ja kaamokseen. Bunnamanin tavoin, Berglundkaan ei ole tähän Liigaan kärkipelaaja, mutta ei myöskään hänkään noin surkea, mitä nyt näyttää. Olkkosta kukaan tuskin on väittänyt kakkosparin pakiksi, mutta viime kaudella vielä hänkin oli oikein loistava 3.parin pakki ja valtava 'upgrade' Niemelään, kuten täälläkin kilpaa kehuttiin. Nyt hänkin on taantunut tällä kaudella, kun on ollut pidempään Laten alaisuudessa, ja on tätä nykyä melkein huonompi kuin Mikko Niemelä huonoimmillaan. Miika Koivisto ei ole noin huono, mitä nyt näyttää. Noel Gunler ei varmasti ole noin huono, miltä nyt näyttää.
Björkqvistin kohdalla pitää huomioda että mies on kärsinyt valtavan määrän loukkaantumisia tuon KooKoo-kauden jälkeen ja oli jo ennen sitä kärsinyt niitä ihan liikaa. Väkisinkin tuommoinen lista verottaa. Sitä en tiedä mitä mies jonkun muun joukkueen kolmosketjussa saisi aikaan, mutta ei ole tuonut tässä puolentoista kauden aikana mitään joukkueeseen, silloin kun on ollut kunnossa. EHT-vertailut on aina vähän persiistä. Siellä kun on se Mikko Niemeläkin seikkailut.

Berglundia taisi hifkin puolelta moni kommentoimassa että saatiin paska pelaaja ja ne kuvaukset kuulosti hämmästyttävän paljon siltä Berglundilta joka täällä on tällä kaudella nähty. hifkissä teki vielä pisteitä mutta täällä nekin on jääneet piippuun. Toki siinä on minusta iso ero laitatko pakkina kiekon vauhtiin Vesalaisella, Jääskälle, Pakariselle yms. entä jos laitat sen Junttilalle, Björkqvistille tai Antoselle.

Olkkonen ei nyt minusta ole tälläkään kaudella hirveän huono ollut, mennyt jonon jatkona ja olisi aika ihanne 7. parin puolustaja. Se olisiko hän jonkun Tapparan, hifkin tai Ilveksen mukana samanlainen kuin Kärpissä viime kaudella? Voi olla, voi olla olemattakin. On hän kuitenkin valtava upgrade Niemelään edelleen.

Noel Gunler ei ole noin huono miltä näyttää, mies kärsii Koivusen sentteröinnistä paljon enemmän kuin Koivunen itse. Siitä enemmän kohta.

Miika Koivisto taas on juuri noin paska kun miltä näyttää. En kyllä itse asiassa sanoisi miestä paskaksi kun pelaa täysin väärässä roolissa, täysin väärällä peliajalla ja täysin väärällä palkalla. Koivisto on viimeiset muutamat kaudet profiloitunut kolmosparin puolustavaksi puolustajaksi. Ollut sitä seurajoukkueessa ja ollut sitä maajoukkueessa. Nyt hommattiin kalliilla lapulla Kärppiin kuin silloin 2018 oli iskussa.

X - X
Ohtamaa - Jandus
Koivisto - Kivistö
Paaso/Olkkonen

Tuolta tuon pakiston pitäisi tasonsa puolesta näyttää. Tuossa roolissa myös Koivistosta olisi varmasti iloa, vaikka ei se miehen hitauteen mitenkään vaikuttaisi.

Onko Ville Koivunen kehittynyt _pelaajana_ sillä tavalla Laten alaisuudessa, kuten olisi ehkä voinut optimaalisemmassa valmennuksessa? Esimerkiksi sillä tavoin, miten Jani Hakanpää tai muut kauden 17/18 pelurit kehittyivät Mannerin alaisuudessa. Hakanpää oli Suikkasen kaudella ihan Mestis-tason keila. Mannerin harjoituspankilla ja valmennusottella mies kehittyi yksilön ja pelaajana. Mikseivät pelaajat (liki kukaan pelaaja) kehity Marjamäen alaisuudessa? Etenkin parhaassa peli-iässä olevat pelaajat (pl. Hyry ja Antti-Roiko sekä tasollaan pelaavat vanhemmat Turunen ja Anttila).
Jokainen pelaaja on yksilö. Jani Hakanpää oli Mestis-tason keila jo Marjamäen viimeisellä kaudella. Laituri Ville Koivunen on mielestäni Turusen ohella Kärppien ylivoimaista parhaimmistoa. Sentteri Ville Koivunen on ihan hyvä pelaaja mutta tappaa samalla ketjun pelin ja menettää omasta pelistä paljon. Minusta jo se että Koivunen oppisi hyökkäyksiin lähdöissä jakamaan kiekkoa parantaisi miehen esitystä paljon. Monestihan laiturit sen kiekon keskialueella sentterillä saavat ja ajavat sisään, Tätä Koivunen harrastaa edelleen, mutta tällä kertaa sentterinä. Eilisessä hifki-matsissahan tuosta nähtiin erinomainen esimerkki, kun siinä vaiheessa kun Koivunen kiekon alueelle toi niin Ohtamaa olikin kerennyt hyökkäyksen kärkeen. Gunler ja Junttila odottelivat miestä kiltisti siinä siniviivalla.

Mannerin eduksi on sanottava että olihan mies loistava nuorten pelaajien kehittäjä, mutta lähti täältä Marjamäen ensimmäisen stintin aikana moni pelaaja NHL:ään ja ainakin Donskoi kehui Marjamäen merkitystä asiaan isona. Mutta tässä on juuri se että kuka meistä tietää miten esim. Hyry tai Antti-Roiko olisi kehittynyt jonkun muun valmentajan alaisuudessa? Ei kukaan, menee vähän toistamiseksi mutta Koivunen näyttää laidassa erittäin hyvältä ja keskellä pelaaminen vie sekä mieheltä itseltään pois, mutta myös ketjukavereilta.

Tässä asiassa kuitenkin ymmärrän Marjamäkeä, koska jos sinne ei ole parempaa vaihtoehtoa tarjolla niin Koivusta on pakko siinä peluuttaa. Ammattilaissarjassa menee kuitenkin joukkueen etu pelaajan edun edelle.

Miksi pelaajat eivät kehity Marjamäen alaisuudessa?
Vastaan nyt tähän kysymykseen pääosin mutta koko loppuviestiin samalla.

Mielestäni suurin syy on siinä, että tuossa joukkueessa on aika paljon pelaajia jotka ovat joko parhaassa peli-iässä tai menneet siitä ohi. Turunen, Kemppainen, Antonen, Anttila, Ohtamaa, Kivistö, Junttila, Tiivola, Olkkonen jne.

Sitten jos miettii viime ja tältä kaudelta näitä pelaajia jotka ovat vielä matkalla kohti parhaita päiviänsä niin lista on lyhyt.

Arttu Hyry
Aleksi Antti-Roiko
Topi Niemelä
Emil Pieniniemi
Arttu Paaso
Ville Koivunen
(Victor Berglund)

Näistä jos miettii niin laittaisin Hyryn, Antti-Roikon, Koivusen ja Paason pelaajiin jotka Marjamäen Kärpissä ovat ottaneet askeleita eteenpäin. Myös Pieniniemi vaikka onkin ollut hyvän alkukauden jälkeen semi hasardi ja oikea paikka tällä hetkellä olisi Mestiksessä.

Niemelä oli viime kaudella paska. Berglund on ollut tällä kaudella paska mutta ilmeisesti jatkanut siitä mihin hifkissä jäi.

Halutessaanhan tuohon listaan voisi lisätä Yliniemen ja Niskalan, mutta toinen vasta maisteli liigavauhtia viime kaudella ja toinen on jo profiloitunut pelaajaksi jolla ei tule riittämään liigaan.

Eli summa-summarum, kun joukkue on täynnä parasta ennen-päiväyksen ohittaneita tai siinä juuri olevia, niin vaikea siinä on kenenkään mennä eteenpäin.

Sitten jos miettii tuota Mannerin ensimmäistä kautta joka päättyi mestaruuteen, niin siinähän oli käytännössä jokainen pelaaja askeleen päässä siitä läpimurrosta. Osa varmasti otti sen Mannerin avulla, mutta väitän että vähintään puolet olisi myös ottanut sen ilman Manneria. Mannerin ehdottomaksi ansioksi on kuitenkin annettava se hengenluonti, onnistuuko se tällä kaudella Sihvoselta tai Mäntymaalta? Apulaisvalmentajien roolit joukkueen arjessa on kuitenkin hyvin ala-arvostettu puoli.

Tällä hetkellä pitäisin kiinni Marjamäestä loppukauden ajan. Niin päin helvettiä tuo joukkue on koottu että se vaatisi ykkössentterin, puolustuksen johtajan ja vielä syvyyspakin. Jos Myllykoski nuo onnistuu naaraamaan niin voi olla että vielä pelataan mitaleista. Ilman niitä semifinaaleihin yltäminen on meidän mestaruus. Joka tapauksessa jos Marjamäki potkitaan nyt vittuun niin sinne pitää palkata joku toinen ja sinne uppoaa turhaa rahaa. Jos taas kaikki osuu nappiin ilman vahvistuksia tai niitä hommataan, niin voi saunakerho taas kehua kauden jälkeen toisia erinomaisesta työstä. Jos kaikki ei osu nappiin tai vahvistuksia ei hommata, minun toiveeni on Marjamäen poistuminen kauden jälkeen.

Jos nyt haluaa tämän jotenkin purkaa tl;dr-muotoon niin typistän oman mielipiteeni seuraavasti:

Marjamäen viime kausi oli hirveää paskaa ja mies olisi viimeistään säälien jälkeen pitänyt potkia vittuun. Tällä kaudella tuossa pelissä on ollut ideaa paljon enemmän kuin viime kaudella. Tämän kauden vahvistukset taas eivät ole olleet hirveitä vahvistuksia vaan tusinakamaa liigan keskikastin porukoihin. Siellä me tason puolesta nyt ollaankin. Nyt on kesken kauden tullut Gunler ja Ritchie jotka ovat lähtökohtaisesti helvetin kova ja päätön vahvistus tähän sarjaan. Jos Myllykosken recordi jatkuu samanlaisena niin uskon että viimeistään ensi kaudella ollaan taas mukana kärkikahinoissa, Marjamäellä tai ilman.

E: Tietenkin jos nyt kesken kauden on mahdollista irroittaa se tuleva päävalmentaja ja saada jo täksi kaudeksi niin totta vitussa tämä pitää tehdä. Tarkoitan ettei noita nyt hirveästi ole tarjolla.
 
Viimeksi muokattu:

Oligopoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Yhdeksän kertaa kymmenestä kuitenkin Virralla voitetaan mestaruuksia, ennemmin kuin Pikkaraisten taikka Kivien kanssa.
Kivellä 10 kautta Liigaa päävalkkuna ja yksi mestaruus.

Virralla 17 kautta Liigaa päävalkkuna ja yksi mestaruus. Tilastollisesti ei ainakaan pidä paikkaansa.

No joo, itsekin palkkaisin tässä vaiheessa Pekka Virran, paras vapaa coach kenen peli on paikoittain suorastaan ylivoimaista. Mielestäni sopisi myös Kärppien imagoon siitä, mitä parhaina päivinään olivat.

Voisi Kärppien toimistolla alkaa suursiivous kun Peksi saapuu kaupunkiin.
 

Paastainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP & 80-luvun HoNsU
On aika tehdä hieman tarkempaa analyysia Kärppien tilanteesta. Katselin hieman, miten Kärpät suhtautuu eri joukkueisiin niin kärkijoukkueet ovat ainakin tällä hetkellä todella pitkällä karkumatkalla suhteessa Kärppiin. Kärpät on pystynyt tasaamaan tilanteen ainoastaan Ilveksen kanssa, mutta muut kärkijoukkueet ovat olleet Kärpille liikaa.

Vertailun vuoksi HIFK on pöllyttänyt Kärpät 3-0, jos vain voitot merkkaavat, mutta päälle Tappara tällä hetkellä 2-0 edellä voitoissa. Myös Lukko & TPS, joita ei tällä hetkellä voi kärkijoukkueina pitää ovat tarjonneet Kärpille ainoastaan pisteen. Kärpät puolestaan on hakenut tukevimmat voittonsa tähän mennessä Sportilta, SaiPalta & HPK:lta, jotka edustavat tässä vaiheessa kautta Liigan pohjakerrosta. Ongelmallista tässä on se, että näin iso osa Kärppien pisteistä on tullut oletetusti todella heikoilta joukkueilta. Yksittäisiä voittoja Kärpillä toki on kovemmasta päästä esim. JYP.

Tällä hetkellä viesti on tyly: Kärpät ei pärjää vertailussa yhdellekään oman budjettinsa vertailukumppanille. Marjamäki selvitti kauden alussa yhden kriisin, mutta tätä selvitystyötä avitti merkittävästi nämä pitkät putket, joissa pelattiin aivan muita kuin kärkijoukkueita (tai edes sellaiseksi povattuja) vastaan. Kauden suurin uroteko on Ilvekseltä napattu 3p Nokia Arenalta, mutta muuten ei ole mitään hurraamista koko hommassa.

Marjamäen uskottavuus kaikkien sidosryhmien edessä alkaa olla syöty ja hän on myös saanut paljon aikaa. Enemmän aikaa kuin moni odotti. Kysymys on nyt entistä akuutimmin siitä, onko johdolla Kärpissä edelleen malttia ja luottamusta tähän prosessiin. Kärpät on nyt hyvissä asemissa sarjataulukossa, mutta uutta heikkoa jaksoa se ei kestä enää. Tällä hetkellä tilanne toki on sillä tavalla vielä tavanomainen, ettei Kärpät ole mistään isosta taistelusta vielä ulkona; se voi edelleen olla runkosarjan kuningas kuten myös playoffien yllättäjä.

Huoleen on silti aihetta, koska Kärpät ottaa nyt sellaista tahtia turpaan kärkikastilta, ettei tuota menoa tulla kestämään kauaa. Se ei Oulussa tunnetusti riitä, että pisteitä haetaan pohjajengeiltä - tämän todisti jo Aravirran aikakausi. Kärpäthän pelasi joskus jopa hyvin Aravirrankin alaisuudessa, mutta pääsääntö oli se, että kaikilta kovilta tuli turpaan ja playoffit alkoivat milloin sääleistä ja milloin niistä lähdettiin laulukuoroon heti ekalla kierroksella.

Itse en jäisi tässä tilanteessa enää seurailemaan vaan laittaisin Marjamäen vaihtoon heti. Kärpillä ei ole tällaiseen varaa eikä varsinkaan tuolla nimilistalla, joka siellä vilisee. 0-7 kotitappio lähettää monet valmentajat kilometritehtaalle, saa nähdä, käykö niin myös Oulussa.
Jo on aokoihin kun @peterra on valmentajan vaihdon kannalla!
Yleensä herra kertoo,ettei syytä hätäisiin ratkaisuihin.
Kärpät, vaihtakaa valmentaja.
Näin JyPin kannattajana suosittelen, että pidätte Laten Oulussa
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös