Marc Lamothe Pelicansin maalille

  • 16 750
  • 41

Kaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jets, Green Bay, ENCE, Tazen ARTA-viha
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Tämä maalivahti oli aikanaan Bluesinkin huhuissa. Silloin taisi olla vielä kovemmassa kurssissa eikä Bluesin tarjous riittänyt. Yhteys tuli siitä, kun oli pelannut Venäjällä Lokomotivissa Kari Heikkilän valmentaessa (2004-05) ennen kuin Kake siirtyi sitten Bluesiin.
 

jkkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mulle ainakin kohtalaisen tuntematon tapaus. Jäänyt NHL:ssä mm. Jussi Markkasen ja Tommy Salon varjoon, ja pelannut tosiaan Pohjois-Amerikassa pääasiassa AHL:ää. Venäjällä näköjään saanut ihan hyvin pelejä alle. Viime kaudella tosin vain 15 peliä, ja täksi kaudeksi ei syystä tai toisesta saanut sopimusta Venäjälle.

Itseäni kyllä vähän ihmetyttää, miksi kaveri oikeasti tänne hommattiin? Onko maalivahtipeli se mikä eniten mättää. Toivotaan Marcille kuitenkin onnistumisia!

Hovinen ilmeisesti HeKiin? Eikös Norja ja Kuusela ole loukkaantuneina.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Rochester Diablos
Tämä maalivahti oli aikanaan Bluesinkin huhuissa. Silloin taisi olla vielä kovemmassa kurssissa eikä Bluesin tarjous riittänyt. Yhteys tuli siitä, kun oli pelannut Venäjällä Lokomotivissa Kari Heikkilän valmentaessa (2004-05) ennen kuin Kake siirtyi sitten Bluesiin.

Kyse on juuri siitä kaudesta kun Heikkilä tuli Bluesiin. Koitimme tosissaan saada Lamothea silloin Espooseen ja Kaken hyvät suhteen kaveriin veivätkin asiaa melko pitkälle. Itsekin juttelin kaverin kanssa tuolloin muutamaan kertaan ja kaikki muu oli sovittu paitsi raha-asiat. Lopulta kuitenkin taalapino Venäjältä painoi niin paljon vaakakupissa että emme silloin saaneet haluaamme maalivahtia Espooseen. Joka tapauksessa ainakin tuolloin oli kyseessä todella hyvä maalivahti ja silloin teimme kaikki tsekkaukset joiden pohjalta voitiin todeta miehen olleen hyvässä kunnossa myös. Sen jälkeen en ole Marcin pelejä nähnyt.

Jukka
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Joka tapauksessa ainakin tuolloin oli kyseessä todella hyvä maalivahti ja silloin teimme kaikki tsekkaukset joiden pohjalta voitiin todeta miehen olleen hyvässä kunnossa myös.
No arvon Jukka, valaiseppas hieman minkälainen mies ja maalivahti tämä Marc oikein on, muuta kuin hyvä.

Ensimmäisenä nimestä Marc Lamothe tulee mieleen joku 10v takainen NHL-peli ja toisaalta Stadissa flopanneet Steve Passmore ja Tom Askey. Tosin voipi olla että Bluesin taustatyö stadilaiskollegoihin verrattuna oli näissä tapauksissa hieman eri tasoa...
 

Kaidekuningas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, #16, #87
Toivotaan, että Marc onnistuu meillä. Jos (ja kun?) näin tapahtuu, niin kumpi lähtee kaksikosta Nikkilä&Hovinen? Ymmärrän, että Hovisen voi heivata Hekiin torjumaan, mutta jääkö Tommi vaan luukkua aukomaan purnaamatta? Etsitäänköhän Tommille ottajaa, vai toivotaanko Tommin sopeutuvan luukkumiehen rooliin? Lamothen onnistuessa Nikkilän pelimäärät laskevat luonnollisesti paljon. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta olen ymmärtänyt, että Nikkiläkin osaa olla hankala tapaus. Mielestäni Pelsu ei kaipaa (lisää) sisäisiä ongelmia.

Itse toivon, että Nikkilä tulee jäämään, ja sopeutuu, Lamothen backupiksi, sillä en pidä Hovista riittävän tasokkaana paikkaajana.

Kaikki edellä mainittu perustuu siihen olettamukseen, että Marc Lamothe onnistuu meillä.
 

Stranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Voi olla että Nikkilä ei ole täysin kondiksessa vieläkään, ja Pelsuissa on tehty johtopäätös ettei hänen varaansa uskalleta laskea koko kautta. Hovinen ei ole pystynyt pelaamaan sillä tasolla että häneenkään voitaisiin luottaa.

Tai sitten on vain ollut tarjolla iso kala järkevään hintaan. Toki on mahdollista että Marc imuroi huolella, sitä varten on kuukauden koeaika. Jos puolustus pelaa niin kuin eilen, niin helppo tehtävä ei tule kaverilla olemaan.
 

Eetska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Niin.. mikäli tämä Lamothe osottautuu pelimieheksi ja kaappaa ykkösmolarin paikan, saapa nähdä että mikä on tilanne Nikkilän ja Hovisen suhteen. Hovinen ei ole kovin paljoa vakuuttanut kun on täällä pelannut, mutta eipä Nikkiläkään ole täyttänyt Antti Niemen jättämiä saappaita. Mikäli Hovinen jäisi ja Nikkilä lähtisi, muuttaisiko se yhtään Hovisen tilannetta? En usko, koska tällä hetkellä vaikuttaa siltä että Hovisesta ei ole kasvamassa huippuluokan molaria, ainakaan täällä. Mikäli Nikkilä jäisi ja saisi sen kakkosmolarin tontin hoidettavakseen niin tulisiko siitä mitään? En usko tähänkään.. Olisiko aika laskea verkot vesillä ja alkaa saalistamaan jotain nuorta ja lupaavaa kopparia,josta lähivuosina voisi kasvaa euroopan maalivahti-eliittiin kuuluva maalivahti?
 
Viimeksi muokattu:
Niin.. mikäli tämä Lamothe osottautuu pelimieheksi ja kaappaa ykkösmolarin paikan, saapa nähdä että mikä on tilanne Nikkilän ja Hovisen suhteen. Hovinen ei ole kovin paljoa vakuuttanut kun on täällä pelannut, mutta eipä Nikkiläkään ole täyttänyt Antti Niemen jättämiä saappaita. Mikäli Hovinen jäisi ja Nikkilä lähtisi, muuttaisiko se yhtään Hovisen tilannetta? En usko, koska tällä hetkellä vaikuttaa siltä että Hovisesta ei ole kasvamassa huippuluokan molaria, ainakaan täällä. Mikäli Nikkilä jäisi ja saisi sen kakkosmolarin tontin hoidettavakseen niin tulisiko siitä mitään? En usko tähänkään.. Olisiko aika laskea verkot vesillä ja alkaa saalistamaan jotain nuorta ja lupaavaa kopparia,josta lähivuosina voisi kasvaa euroopan maalivahti-eliitteen kuuluva maalivahti?

Tässä skenaariossa Kuusela kakkoseksi. Nikkilä voi lähteä vaikka Italian tai Tanskan kiertueelle. Hovisen kanssa nyt on se ja sama mitä tekee kunhan lähtee Lahesta. Tuskin pärjää Mestiksessäkään.

Statistiikan perusteella ihan ylivertainen vahti muuten tämä hessu sitten Nupen ja Rämön aikojen heittämällä. Mutta niin on ollut moni muukin tilastojen perusteella Suomeen tullessaan. Luotto on kuitenkin kova, mutta ei olla nyt vielä hatullista syömässä jos ei natsaa.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Lamothe on kyllä meriiteiltään kovin Pelicansin ulkomaalaisvahvistus pitkiin aikoihin. Tilastot Venäjältä ja Pohjois-Amerikasta ovat jäätävät. Viime kausi on ainoa kysymysmerkki ja kiva olisikin tietää miksi sieltä on vain 15 ottelua plakkarissa ja surkeat tilastot?

Ikäähän kaverilla jo on, mutta lukemani mukaan pitäisi olla (tai ainakin on ollut) urheilullinen ja hyvä kuntoinen tyyppi. Hieno sopimus Kaarnalta tuo try-out + loppukausi + 1 vuosi. Toivottavasti nyt onnistuisi, niin saataisiin jotain positiivista tähän muuten perseelleen menneeseen kauteen. Jos ei niin sitten kuukauden jälkeen kävelemään. Jos kuitenkin onnistuu, niin ensi kauteen voidaan lähteä hyvin Lamothe - Kuusela kaksikolla.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jaaha. Ei oikein tiedä miten tähän pitäisi suhtautua. Toivottavasti Lamothe tuo vähän tasaisuutta veskari-osastolle. Edellinen ulkomaalaisveskari hankittiin tänne myös kesken kauden (the infamous Steve Stathos). Silloin joukkue edessä oli valovuoden vähemmän oppinut kuin nyt.

Helppoja maaleja on mennyt luvattoman paljon alkukaudella Pelicans-maaliin, sille ei kukaan voi enää mitään. Onnistuessaan todellakin näyttää siltä, että ensi kaudella sekä Nikkilä, että Hovinen pelaavat muualla.
 

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Ensimmäisenä nimestä Marc Lamothe tulee mieleen joku 10v takainen NHL-peli ja toisaalta Stadissa flopanneet Steve Passmore ja Tom Askey.

Korjattakoon nyt sen verran, ettei se Askey nyt täysin flopannut Stadissa, kun Jokereihin siirtyi...oli itse asiassa hyvä meillä pelatessaan. Näillä Pohjois-Amerikkalaisilla maalivahdeilla on yleensä ollut ainakin aluksi vaikeuksia tottua eurooppalaiseen kaukaloon ja peliin, jonka vuoksi muun muassa ainakin osittain Passmore ja Goehring floppasivat Jokereissa.

Nythän tätä ongelmaa ei pitäisi olla, koska Lamothe on pelannut Venäjällä sen verran kauan. Tossa kun luki Nupen kommentteja ja tiedostaen kaverin tilastot, niin oma veikkaus on, että tässä on teillä tasokas ykkösmaalivahti. Suurin kysymysmerkkihän ovat nuo viime kauden tapahtumat ja syyt miksi ei homma enää tuolloin toiminut, mutta mitään menetettävää ei tuolla sopparilla höystetystä maalivahdista ole.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Tässä vaiheessa tosiaan Kaarnalta ihan pelimiehen veto, joukkue tarvitsee kipeästi jotain herätystä, Lamothella on siihen aineksia, soppari vieläpä try-outilla ja jatko-optiolla. Toisaalta maalinsuulle saadaan nyt kova kilpailutilanne, Nikkilä saa mahdollisuuden hioa omaa pakettiaan parempaan kuntoon ja Hovinen kaivattua peliaikaa Mestiksestä, vaikka Pappi taitaa aika menneen talven lumia ollakin.

Tuskin tämä Tommin otteita ainakaan huonontaa, mutta se vakio peliaika nyt toki vähenee. Sen verran täytyy kuitenkin kanttia löytyä ettei itseluottamus murentunut tähän "epäluottamuslauseeseen".

En olisi kyllä uskonut, että maalille ensimmäisenä vahvistusta haetaan, mutta jos Nupe ja Toivola näin kokevat niin uskotaan heitä. Helpoin tapa vaihtaa puoli joukkuetta yhden yön aikana.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Haluaisin kuulla millä perusteella? Ei mistään saa hyökkääjää joka nakuttaa joka pelissä vähintään sen yhden maalin minkä veskarit antavat tällä hetkellä eteen.
Ihan vaikka sen perusteella että Nupe olisi edelleen luottanut Nikkilän pääsevän siihen viimevuotiseen vireeseen riittävän nopeasti.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Samaa mieltä Robinin kanssa. Vaikkei torjuntaprosenttia huomioisi laisinkaan, ovat Pelicans-maalivahdit pelanneet todella epävarmasti. Minkäänlaisesta tasaisesta suorittamisesta ei voi puhua. Pari hyvääkin peliä on joukossa ollut, mutta ne riemut ovat jääneet hyvin lyhytaikaisiksi.

Toki heiveröinen ja haavoittuva puolustus on tehnyt hommasta paljon hankalampaa, mutta silti. Sankaritorjuntoihin yltävä maalivahti saa puolustuksenkin taistelemaan kovemmin. Peli vapautuu, kun maalivahtiin luotetaan kuin vuoreen. Toivottavasti meillä nyt on sellainen vuori.

Hovisen osalta on tuntunut jopa siltä, että mies suorastaan pelkää joutua kehiin. Toivottavasti mies saa itseluottamuksensa kohdilleen Heinolassa. Muussa tapauksessa kannattaa alkaa pikku hiljaa kysellä alfalttimiehen hommia jo ensi kesäksi.

Ike
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Jos katsoo yksittäistä osa-aluetta niin kyllä maalivahdin hankkiminen oli se rahallisesti sekä joukkueen suorittamisen kannalta ainoa järkevä asia.
Kuten jo aiemmin mainittu ei torjuntaprosenttia voi yksi tuijottaa, mutta jos kenttäpelaajilla ei suuremmin ole luottoa omiin maalimokkeihin niin se vaikuttaa suuresti joukkueen suorittamiseen. Ei Nikkilä yksin pelejä ole hävinnyt, mutta ei myöskään nostanut joukkueen itsetuntoa hyvällä pelillä.
 

Moonchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Kraken
Itse olen erittäin tyytyväinen tähän hankintaan. Maalivahdin hankinta on helppo perustella jo sillä, että aiemmin meillä oli käytänössä yksi liigatason vahti. Ison koon ja iän/kokemuksen minä lasken ehdottomasti plussiksi. Lisäksi nuo tilastot Venäjältä, viime kautta lukuunottamatta, vaikuttavat erittäin lupaavilta. Sekin seikka, että mies on siellä pelaillut neljä kautta putkeen kertonee jotain. Venäjältä kuitenkin tunnutaan heivaavan kaikenlaiset alisuorittajat melko hätäisesti hevon kuuseen. Kaarnalle vielä iso peukku aivan täydellisestä sopparista. Huonoimmillaan saadaan mies ulostettua ilman ongelmia samantien ja parhaimmillaan meillä on joukkueen tärkein paikka täytetty jo ensi kaudeksikin laadukkaalla pelaajalla.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
En jaksa/halua uskoa, että Nupe on ainakaan nähnyt Lamothen viimeisimpiä suorituksia Venäjän liigasta ja sen jälkeen päästänyt seulan läpi hankintalistalle. Kaverilla ei näytä olevan tietoakaan mistään modernin tyylin perhosasennosta, tarjoaa välillä toista polvea maahan, välillä rojahtaa jäähän patjat miten sattuu ja perse laahaa maata niin että ylänurkkiin menisi lentopallokin. Taitaa olla itse Dave Stathos ja Nupe viimeisimmät täällä nähdyt veskat joilla tekniikka on yhtä kotikutoinen.

Luonnollisesti maalivahti torjuu sillä tekniikalla minkä on oppinut, mihinkään muottiin ei voi kolmevitosta istuttaa. Saavat jannut kuitenkin hätistellä niitä pahoja torjuntatapoja pois aika pitkään ja hartaasti, ja veikkaan että siltikin hyvin treenautettu ja teknisesti valovuoden edellä oleva Nikkilä vie Lamothea jos ei 6-0 niin 4-2.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Arvasin, että joku on jo itkemässä maalivahtipelistä.

Lamothelta ihan hyvä peli eilen. Tietenkin jos maaliskuussa on pelannut edellisen pelin, niin pelaamisessa on vielä hakemista. Mutta jos katsotaan mistä eilisen pelin maalit tulivat, niin ne menevät onnettomien kenttäpelaajien omanpään virheiden ja onnettoman maalineduspelin piikkiin. Koita siinä nyt torjua, kun latvala/jalvannit seisovat maalin edessä tekemättä elettäkään irtokiekkojen tai maalinedustan siivoamiseksi.

Ilman Lamothen hyviä torjuntoja olisi numerot voineet olla rumemmatkin ensimmäisen erän jälkeen. Mieleen jäi erityisesti yksi komea pelastus jalalla lähes maaliviivalta, kun kenttäpelaajat päästivät taas vastustajan vapaasti tälläämään poikittaissyötöstä.

En tiedä olisiko fänikatsomon Nikkilä, Nikkilä -huudoille pitänyt itkeä, vai nauraa. Muutenkin ihmettytti kuinka paljon urpoa jengiä katsomossa oli. Kun Lamothella oli ongelmia varusteidensa kanssa ja joutui vaihtoon, yllättävän moni näköjään luuli, että Nikkilä vaihdettiin loppupeliksi maaliin. Ja sitten taas siunailtiin ja ihmeteltiin, kun Lamothe seuraavalla katkolla vaihdettiin takaisin.
 

Quattro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyräsmiehet
Ai mistä meni? Sieltä ylhäältähän niitä meni, sieltä mihin Lamothe jätti ne RV16:n mainitsemat lentopallon mentävät tyhjät tilat. Miten tuonkin kokoinen veskari voi saada itsensä niin pieneen mykkyrään mennessään jäihin? Olen luullut, että siellä pitäisi yrittää olla mahdollisimman isona, mutta olen tainnut käsittää väärin. Nyt kannattaa Nupen olla todella hereillä ennenkuin koekuukausi pääsee umpeutumaan. Erittäin iso pettymys tämä äijä ainakin minulle. Enkä tosiaan ole moista tyyliä tainnut nähdä sitten Tretjakin aikojen....
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ai mistä meni? Sieltä ylhäältähän niitä meni, sieltä mihin Lamothe jätti ne RV16:n mainitsemat lentopallon mentävät tyhjät tilat.

Olimmeko samassa pelissä? Varsinaisesti vain yksi SaiPan maaleista tuli ylössuunnatulla laukauksella. Kaksi muuta ylös uponnutta sudittiin maalin edustalta, kun kenttäpelaajat eivät hoitaneet hommiaan. Ne tilanteet olivat sellaisia, joissa Lamothen kuuluikin olla jäässä.

Mutta katsokaa nyt mitä muuta siellä kentällä tapahtui. Siellä ei tapahtunut eilen yhtään mitään. Ei mikään helppo paikka veskarille hypätä uuden joukkueen veräjälle, kun kenttäpeli on pelkkää seisoskelua.
 

Quattro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyräsmiehet
Olimmeko samassa pelissä? Varsinaisesti vain yksi SaiPan maaleista tuli ylössuunnatulla laukauksella. Kaksi muuta ylös uponnutta sudittiin maalin edustalta, kun kenttäpelaajat eivät hoitaneet hommiaan. Ne tilanteet olivat sellaisia, joissa Lamothen kuuluikin olla jäässä.

Mutta katsokaa nyt mitä muuta siellä kentällä tapahtui. Siellä ei tapahtunut eilen yhtään mitään. Ei mikään helppo paikka veskarille hypätä uuden joukkueen veräjälle, kun kenttäpeli on pelkkää seisoskelua.

No kai me oltiin, jos sinunkin mielestä kolme viidestä meni ylhäältä sisään... :)
Totta helvetissä sen kuului olla jäässä, mutta ei siinä jäässä saisi lyyhistyä kasaan. Ruoto pitäisi pysyä vähän paremmin pystyssä. Ja tämä tietenkin yhtään kenttäpelaajia puolustelematta, siihen ei eilisen perusteella ole mitään syytä eikä mahdollisuutta.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Hetken näköjään kestää ennen kuin pääsee Euro-kaukalon metkuihin mukaan...

Klippejä katsoen Lamothe pelasi sijoittumisen puolesta periaatteessa kuin NHL-veskari kapealla MV-alueella => kun kiekko oli about B-pisteen tasolla tai alempana siirtyi luistin tolppaan välittömästi jne. Kädet eivät oikein pysyneet touhussa mukana, välillä olivat kyljissä, välillä edessä ja lantio pääsi parissa maalissa löysäksi ja siitä seurasi tuollainen "kokoon lysähtäminen".

Mutta ei dumata ihan heti! Eiköhän Nupe saa tekemistä paremmaksi ja kun pelituntumaa kertyy niin ihan hyvä veskari sieltä kuoriutuu. Se, onko Pelsuilla aikaa odotella Lamothen pelin parantumista onkin sitten toinen tarina; pleijareihin päästäkseen ei ihan kauheesti voi pelejä hävitä yhden pelaajan kehittymisen piikkiin...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös