Manchester United FC 2018–2019 – Mourinhon viimeinen näytönpaikka ”Unelmien teatterissa”

  • 213 207
  • 1 281

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Jonkin verran nyt pelottaa, että tulevasta kaudesta tulee täysi pannukakku. Superhankintoja ei ole kuulunut, kun samaan aikaan lähes kaikki pahimmat Valioliigavastustajat näyttävät viime kautta vahvemmilta. Kaksi harjoituspeliä takana, jotka ovat olleet pelillisesti vaikeita. Toki tähtipelaajat lähes kaikki ovat vielä poissa MM-kisojen vuoksi. Mutta heillä taas se harjoitteluaika joukkueen kanssa jää todella lyhyeksi.

Joitain pieniä toiveita Josen "uudistuksesta" antaa uusi valmennusryhmä. Josen todella pitkäaikainen kakkosvalmentaja Rui Faria lähti viime kauden jälkeen ja Jose nosti valmennustiimiin todella mielenkiintoisen nimen eli Kieran McKennan. McKennan toimi kahden kauden ajan alle 18-vuotiaiden valmentajana. Hänethän kaapattiin Tottenhamista 2016. Nuori valmentaja jolla voi olla potentiaalia vaikka mihin. Neil Ryan jatkaa alle 18-vuotiaiden valmentamista.

Toinen uusi nimi valmennusryhmässä on italialainen Stefano Rapetti, jonka kanssa Jose valmensi Interissä. Ja kolmantena tietysti Michael Carrick.

Toivottavasti tämä uusi tiimi tuo Joselle uusia ajatuksia.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Mikä mahtaa olla David de Gean kohtalo?
MM-kisojen aikaan oli paljon puhetta että uusi 5v soppari olisi jo tehtynä.
Mitään ei ole kumminkaan julkaistu?
Haluaako de Gea katsoa rauhassa mitä Real Madrid tekee ennen omaa päätöstään?
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Mikä mahtaa olla David de Gean kohtalo?
MM-kisojen aikaan oli paljon puhetta että uusi 5v soppari olisi jo tehtynä.
Mitään ei ole kumminkaan julkaistu?
Haluaako de Gea katsoa rauhassa mitä Real Madrid tekee ennen omaa päätöstään?
Ei ole mitään virallista julkistusta jatkosopimuksesta tullut. Nykyistä sopimusta on jäljellä yksi kausi, mutta ymmärtääkseni Unitedilla on tässäkin tapauksessa optio pidentää sopimusta yhdellä kaudella. Eli käytännössä De Gea on Unitediin sidottu 2020 kesään asti ilman jatkosopimustakin. Englannin siirtoikkunaa on jäljellä enää pari viikkoa joten voitaneen pitää 100% varmana, että De Gea ei ole tässä siirtoikkunassa siirtymässä pois Unitedista.

Onpahan taas lähtenyt kausi käyntiin negatiivisissä merkeissä. Yhtään (merkityksellistä) ottelua ei ole edes pelattu ja Mourinho on jo täydessä valitusmoodissa. Alkaa käymään pikkuisen vanhaksi tuo Josen valitusvirsi. Sitten joukkueen pelikin on vielä niin uskomattoman aneemista, että on kyllä helvetin pitkä kausi tulossa tätä menoa. Juvesta viime kesänä hankittu huippuskoutti Ribaltakin otti ja lähti Zenitiin. Tuskinpa tuo nyt kovin merkittävä menetys on, mutta harmittava juttu silti.

No, odotetaan nyt kuitenkin, että kausi pääsee käyntiin ennen kuin manataan liikoja. Mutta ei tämä nyt kovin hyvältä tällä hetkellä näytä, eikä odotukset ainakaan itselläni kovin korkealla ole.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Aamuyöllä tuli 9-8 rankkuskaban jälkeen voitto AC Milanista. Varsinainen peliaika 1-1 (1-1). Unitedin maalin teki Alexis Sanchez Juan Matan syöstöstä. Alexis ja Mata olivat muutenkin hyvällä pelipäällä ja vaikuttivat selvästi piristyneen kesätauon jälkeen. Rankkuskabassa oli epäonnistumisia toisensa jälkeen ja koko joukkue pääsi yrittämään onneaan, muutamat pariin kertaan. Mata vaihdettiin harmiteltavasti ennen rankkuskabaa pois kentältä ja eiköhän vaihtomies Ethan Hamilton mokannut oman yrityksensä. Andreas Pereira ja Ander Herrera veivät lopulta onnistumisillaan kilpailun Unitedin eduksi.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Maguire oli kyllä kisoissa varman oloinen kaveri ja pääpelissä aivan dominoiva. Ei tullut Leicesterin pelejä niin paljon katsottua, että osaisi arvioida jalalla pelaamista... olisiko tässä nyt samanlainen kaappaus kuin Poolilla kun hommasivat Neitsyt van Lesbon?
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Tää on onneksi vain joku jenkkilässä järjestetty pitsiturnaus, joten ei mitään väliä...

Ei vaan kyllä alkaa koko ajan vahvemmin tuntua siltä , että toivon mukaan Ed Woodward ei edes yritä toteuttaa Josen antamaa hankintalistaa, vaan käyttää aikansa laatiakseen listan sopivista uusista managerivaihtoehdoista.

Nimittäin pahoin pelkään kaudesta tulevan melkoinen pannukakku.
 

Outsider

Jäsen
Ei vaan kyllä alkaa koko ajan vahvemmin tuntua siltä , että toivon mukaan Ed Woodward ei edes yritä toteuttaa Josen antamaa hankintalistaa, vaan käyttää aikansa laatiakseen listan sopivista uusista managerivaihtoehdoista.

Nimittäin pahoin pelkään kaudesta tulevan melkoinen pannukakku.

Toivottavasti näin on. Ainakin aivan järjetöntä antaa Josen tuhlata johonkin Willianiin 75 miljoonaa.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Telegraph sen sijaan kirjoitti eilen, että Wolverhampton olisi lähellä sopimusta Marcos Rojon kanssa. Mourinho haluaa tiettävästi yhdestä nykyisestä topparistaan eroon, jotta uuden topparin hankinta olisi mahdollinen. Telegraphin mukaan Wolves olisi maksamassa Rojosta £25M.
Jos tuo pitää paikkaansa, niin olisi loistavaa bisnestä päästä eroon Rojosta ja vielä tuolla hinnalla.
Ilmeisesti myös Unitedin board on asettanut tuon vaatimuksen, että ennen kuin uusia toppareita ostetaan on jonkun lähdettävä. Mielestäni ihan fiksu linjaus, sillä onhan noita keskuspuolustajia jo määrällisesti ihan riittävästi. Mourinho on Unitedissa ollessaan muutenkin ollut sillä linjalla, että hän ei ketään pelaajaa myy, vaan pelaajat itse lähtevät sitten kun haluavat. Eli tuskinpa Mourinho tässäkään kohtaa on se aktiivinen osapuoli vaan aloite tulee joko pelaajan agentilta tai sitten Unitedin johtokunnasta. £25M Rojosta olisi tosiaankin loistavaa bisnestä Unitedin kannalta. Jotenkin tuntuu, että näinköhän kukaan oikeasti noin paljoa hänestä olisi valmis maksamaan?

Lisäksi ESPN:n mukaan Cameron Borthwick-Jackson siirtynee koko kauden lainalle League Onen Scunthorpen riveihin.
Bortwick-Jacksonista ei ole kyllä pitkään aikaan uutisoitu mitään, mitä olen hieman ihmetellyt. Hän vaikutti kuitenkin ihan potentiaaliselta tulevaisuuden pelaajalta vielä pari kautta sitten van Gaalin ollessa vielä puikoissa, mutta ilmeisesti kehitys on sittemmin jäänyt junnaamaan paikalleen. Tai kenties pelaajan taustoissa on jotain mitä ulospäin ei ole kerrottu? No tässä vaiheessa lienee turvallista sanoa, että hänen tulevaisuutensa ei ole Unitedin paidassa vaan jossain muualla.

Poolilta tuli pataan rumasti Jenkki Tourilla. Kaksi maalia Pool teki pilkulta. Kun katsoo ottelun muita tilastoja, niin aika Pool-voittoisia nuo kaikki statsit ovat, eli ilmeisen heikko esitys taas vaihteeksi Unitedilta. Toki kokoonpano oli taas mitä oli, varsinkin ottelun lopussa kentällä oli pääosin vain junnuja, mutta eipä tuo vastustajankaan joukkue lopussa mikään ykkösnippu ollut. Avauksessa Poolilla taisi olla enemmän ykkösmiehistön pelaajia kuin Unitedilla.

Kyllä tästä preseasonista melkoinen pannukakku nyt näyttää tulevan, niin harjoitusotteluiden kuin pelaajasiirtojen suhteen. Otteluiden lopputuloksilla ei nyt sinänsä merkitystä ole, varsinkaan kun ykkösmiehistön pelaajista puuttuu niin moni. Myös pelillisiä asioita on vaikea harjoitella, kun koko joukkue ei ole kasassa. Enemmän näissä matseissa haetaan fyysistä kuntoa ja pelituntumaa, niiden osalta jotka kentällä ovat. Eniten itseäni harmittaa Mourinhon negatiivisuus kaikissa lausunnoissa. Alkaa enemmän ja enemmän vaikuttaa siltä, että Mourinho on täysin alistunut siihen, että mestaruus jää ensi kaudella saavuttamatta. Onhan se ihan hyvä olla realistinen, mutta jos valmentaja sanoo julkisesti, että ei usko oman joukkueensa mahdollisuuksiin, niin vaikuttaahan se väkisin pelaajiin.

EDIT. Näköjään Matic, Smalling ja Shaw liittyneet loukkaantuneiden leiriin. Matic käynnyt jossain leikkauksessa josta paluu aikataulu on epäselvä. Ennestään jo Valencia lähetettiin kotiin Jenkeistä, Dalot on syyskuuhun asti sivussa ja Baillykin kärsii jostain pikkuvammasta. Martial on teillä tietämättömillä ja World Cupissa pitkälle edenneet pelaajat lomailevat. Tilannetta voidaan kuvailla haastavaksi. :)
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Tosiaan tämä preseason on ollut todella haastava lukuisten poissaolojen takia ja lisäksi melkein puoli tusinaa pelaajaa on loukkaantuneena. Silti Mourinhon on turha parkua koko ajan jostain, vaan tärkeämpää olisi luoda joukkuehenkeä. Mourinho oli kritisoinut Valenciaa, että Valencia olisi tullut huonossa kunnossa lomilta. Miksi näitä täytyy puida julkisuudessa?
Pitkä kausi on tulossa ja jollain tavalla jopa toivoisin, että ongelmat tulisivat sellaisiksi, että Mourinho saisi lähteä. Nykyisessä rosterissakin olisi valtavasti potentiaalia, mutta tuntuu, että Mourinho ei sitä saa ulosmitattua.
Tuon Valencia kommentin lisäksi Jose oli kyseenalaistanut Martialin poissaolon pitkittymisen nyt kun vauva on jo syntynyt. Siitä, että Martial oli lähtenyt synnytyksen ajaksi kumppaninsa tueksi Mourinholla ei aiemmin ollut mitään kritisoitavaa. Tosin siitäkin kommentista tuli vähän sellainen käsitys, että Josen ja Martialin välinen kommunikaatio on hyvin vähäistä, ellei jopa olematonta. Vaikutti siltä, että Martial oli vaan lähtenyt ja Joselle tieto tästä oli tullut jotain muuta reittiä kuin suoraan Martialilta. En tiedä onko tällainen kommunikointi futismaailmassa kuinka yleistä, mutta mielestäni vaikuttaa vähän omituiselta kuviolta.

Eric Baillysta Mourinho oli todennut: "
"I don't think he's a leader," Mourinho said. "I don't think anything goes to change with that.

"I think he's a team boy, a great boy and an honest man, honest to put everything for the team, and that is why we still have him and why he is going to stay with us because football teams need people like him and [Ander] Herrera, these kinds of players where the club is more important than anything else."


Pohjimmiltaan tuo oli varmaan tarkoitettu kehuksi, mutta hyvin omituisia sanavalintoja silti. En tosiaan ymmärrä miksi tällaisia juttuja pitää sanoa julkisesti. Ketä nämä kommentit palvelevat? En keksi muuta vastausta kuin, että Mourinho varmistelee jo selustaansa siltä varalta, että kaudesta tulee täysi floppi. Sitten hän voi tappion jälkeen todeta varoitelleensa tästä jo kesällä, mutta kukaan ei kuunnellut häntä. Melko luuserimaista touhua Joselta kyllä. Kesken kauden seurajohto ei häntä tule pihalle laittamaan elleivät pelaajat nouse yhdessä häntä vastaan (tapahtunut ymmärtääkseni jo kahdesti Josen aiemmissa seuroissa), mutta kauden päätteeksi jotain voi tapahtuakin.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Jos lähdetään ajatuksesta että tämä olisi Josen viimeinen kausi Manchesterissä niin ketä te toivoisitte tilalle ?
Roberto Martinez teki kyllä vaikutuksen MM-kisoissa. Eiköhän Belgian jalkapalloliitto pysty luopumaan herrasta kun tarpeeksi korkea euro pino löydään pöytään.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Taidan olla ainut, joka ei ole vaihtamassa valmentajaa. Minulle on ihan sama mitä näissä harkkamatseissa tapahtuu ja katsotaan tilannetta uudestaan sitten kun oikeat pelit alkavat.

Kesässä ollut muutama ihan hyväkin asia kun De Gea tilanne on vihdoin rauhoittumassa monen vuoden jälkeen. Pogba johti Ranskan maailmanmestariksi. Sen takia Poolilla oli eilen ykkösäijiä mukana kun eivät pärjänneet mm-kisoissa siinä missä meidän pelaajat oli avainrooleissa ja ottavat nyt ansaittua huilia.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Pogba johti Ranskan maailmanmestariksi. Sen takia Poolilla oli eilen ykkösäijiä mukana kun eivät pärjänneet mm-kisoissa siinä missä meidän pelaajat oli avainrooleissa ja ottavat nyt ansaittua huilia.
No ei niitä ykkösäijiä nyt ihan tungokseksi asti ollut, ainakaan avauskokoonpanossa. Oletettavasta parhaasta mahdollisesta neljä kaveria) Van Dijk, Fabinho, Salah ja Mane) avauksessa, vaihdosta 1-2 kolmikosta Robertson (melko varma), Shaqiri (tulee vuorottelemaan) ja Gomez (ei välttämättä mahdu avaukseen kovin usein). Parhaasta mahdollisesta puuttuivat minun laskujeni mukaan Alisson, Arnold, Lovren, Henderson ja Keita, eli yhteensä viisi. Se on Poolin leveydellä sitten vaikea sanoa, ovatko Lallana, Sturridge ja Milner useammin avauksessa kuin vaihdossa ensi kaudella, ja Clynelläkin voi olla sanansa sanottavanaan Arnoldin paikalle. Toki ManU:lla taisi olla vähemmän avauksen miehistöä pelissä.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
@Asbury Park; Josen ongelmat kiertueella ovat tiivistettyinä seuraavat: 1) Ed Woodwardin epäonnistunut hankintapolitiikka, koska keskuspuolustajaa ja vasenta laitapakkia ei ole kyetty hankkimaan, sekä 2) USA-kiertueen ajoittuminen onnettoman lähelle kumpaakin kesän keskipistettä, MM-kisoja ja valioliigakauden alkua. Joukkueen ydinpelaajat eivät ehdi kuntoutua ennen elokuun puoliväliä eikä uusia pelaajia kyetä sulauttamaan osaksi vanhaa runkoa.

Woodward kiertelee ja kaartelee listojensa kanssa kun muiden joukkueiden pelaajahankinnoista vastaavat toimivat. Kun United-puolustuksen keskustaa tarkkailee, voidaan todeta, että vain Eric Bailly on ykköskorin keskuspuolustaja ja hänkin lähes aina hajalla.

Mourinhon kommentit ovat aina olleet samaa itkua eivätkä viimeisimmät kaudet muodosta mitään poikkeusta. Alexis-kommentti on kuitenkin ymmärrettävä, kun muistelee, keitä kaikkia Alexisin ympäriltä puuttui: Lukaku, Rashford, Martial (vanhempainvapaalla vai missä?), Pogba, Matic (hajalla). Puolustuksesta uupuivat puolestaan De Gean lisäksi Jones, LIndelöf, Valencia (hajalla) ja Smalling (hajosi yllättäen juuri ennen maksapuudelimatsia).
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Kyllä kaikki alkaa nyt näyttää siltä, että Josen lähtö lähestyy kovaa vauhtia. Nuo ovat yksinkertaisesti niin älyttömiä kommentteja, että miehellä ei pitäisi olla enää mitään asiaa Unitedin päävalmentajaksi noiden jälkeen.

Oikeastaan kaikki muut kilpailijat ovat vahvistuneet kesän aikana huomattavasti ja ovat menossa kovaa vauhtia eteenpäin, etenkin Pool ja Arsenal. Sen sijaan United on koko siirtoikkunan aikana saanut hommatua yhden Fredin, minkä lisäksi harkkamatsit ovat alkaneet surkeasti. Ei tarvitse olla mikään itämaan tietäjä ennustaakseen todella vaikeaa kautta. Itse toivon, että United häviäisi 3-4 kauden ekaa matsiaan ja näin saataisiin Jose mahdollisimman äkkiä muualle kitisemään, kun kausi ei olisi vielä kokonaan pilalla.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Hyviä pohdintoja edellä.

Ed Woodwardin vastuuta ei kannata myöskään minun mielestäni vähätellä. Manchester United ei valitettavasti ole erityisen houkutteleva seura ihan huipuille versus Sir Alexin ajat. Suurin syy lienee kyllä valmennnus ja epäonnistuneet pelaajahankinnat. Onhan Ed joitain isoja kaloja saanut seuraan mutta melko isolla rahalla. Onko se nyt ollut ainoa syy valita United?

Muistaakseni Mark Hughes totesi joskus 2010 luvun alussa, että United on isoissa vaikeuksissa kun Sir Alex Ferguson jättää seuran. Olihan David Gillin urakka varmasti Woodwardia helpompi. Fergusonin piikkiin voidaan laittaa Moyesin palkkaus mutta LvG ja Mourinho lienee Edin vastuulla? Molemmat ovat jo parhaan päivänsä valmentajana nähneet.
 

Barney

Jäsen
Fergusonin piikkiin voidaan laittaa Moyesin palkkaus mutta LvG ja Mourinho lienee Edin vastuulla? Molemmat ovat jo parhaan päivänsä valmentajana nähneet.
Fergusonin piikkiin voidaan laittaa myös Moyesin lisäksi vähän heikohko pelaajatilanne. Runko pääsi vanhentumaan ja esimerkiksi eräs Paul Pogba päästettiin ilmaiseksi Juventukseen, vaikka mies olisi halunnut jatkaa Manchesterissa. Hankinnoissa on tullut Fergusonin ajan jälkeen muutamia pahoja huteja (Depay, Shaw...), minkä vuoksi pelaajamateriaali ei ole ihan samaa luokkaa kuin esimerkiksi Citylla.

Pelaajia on kyllä markkinoilla paljon ja otetaan esimerkiksi Barcelonan juuri Roman nenän edestä hankkima Malcom. Siirtosumma oli nykymarkkinoilla varsin maltillinen €40M. Malcom on vielä suhteellisen nuori ja kehitettävää löytyy, mutta olisi jo nyt tuonut Unitediin oikealle laidalle sellaisia ominaisuuksia, joilla nykyjalkapallossa pärjätään; nopeutta, haastoja ja potentiaalia tehdä tehoja. Samaan aikaan United on 30-vuotiaan Willianin perässä. Willian on toki hyvä pelaaja, mutta 30-vuotias ja älyttömän kallis (~€75M). Ei pitkän aika välin ratkaisu. Chelsea lypsää hintaa tahtonsa mukaan ja jos tämäkin siirto toteutuu, niin Chelsea nauraa matkalla pankkiin.
Taisi se Barcelonakin olla Willianin perässä, mutta hinta nousi sitten lopulta niin korkeaksi, että he päätyivät toiseen vaihtoehtoon. Malcom on nuori ja potentiaalinen kaveri, mutta melko ohkaiset ovat näytöt hänelläkin vielä. Olisiko Malcom ollut yhtään parannus verrattuna esimerkiksi Martialiin, Rashfordiin tai jopa Lingardiin? En ymmärrä, että miksi joku laituri pitää vielä hankkia, kun sinne laidalle on tällä hetkelläkin ihan tarpeeksi laatua. Toki jos joku Bale on saatavissa, niin silloin pitää toimia, mutta joku Malcom tai Willian ei toisi juuri mitään parannusta tuohon tilanteeseen. Ilmeisesti Mourinho haluaa joukkueeseen nyt jonkun hyvin puolustuspäähän töitä tekevän laiturin (Willian, Perisic), mutta jos tuollaiselle pelaajatyypille on tarvetta, niin viime kauden perusteella myös Lingard voi hoitaa sen roolin enemmän kuin hyvin.
 

Barney

Jäsen
Tuntuu tällä hetkellä, että United ihmettelee Willianin suhteen ja kohta todetaankin, että siirtoikkuna meni kiinni.
Toivottavasti näin. Markkinoilla ei ole tällä hetkellä sopivaan hintaan yhtään hyviä laitureita eikä laiturille ole edes hirveän suurta tarvetta, joten toivottavasti hankinnat jäävät tekemättä. Jos tässä kohtaa hankittaisiin joku Malcom 40 miljoonalla ja jätetään toppari sekä vasen laitapuolustaja hankkimatta, niin olisin ainakin itse huomattavasti tyytymättömämpi kuin sillon, jos hankinnat jätetään kokonaan tekemättä.

Sekin on totta, että Unitedilla löytyy laitureita tai ”laitureita” ihan hyvä määrä. Jos kuitenkin puhutaan oikeasta laidasta, niin Rashfordin oikea pelipaikka ei ole oikea laita, Alexis siellä pystyisi pelaamaan, mutta Mourinho ei häntä siellä peluuta. Martialista on turha puhua, kun ranskalainen lienee lähdössä enemmin tai myöhemmin. Unitedin oikean laidan vaihtoehdot ovat Lingard ja Mata ja lienee kaikille selvää, että Mata on eilispäivän uutinen ja vaikka Lingard on hyvä, niin Lingard ei ole mestaruutta tavoittelevassa joukkueessa avauksessa.
Jos ja kun Alexis tulee pelaamaan lähes koko kauden ajan vasemmalla laidalla, niin eiköhän Rashfordin pelipaikka tule läpi kauden löytymään juuri nimenomaan oikealta. Ne pelit, jotka Rashford on oikealla pelannut ovat ainakin omaan silmääni menneet ihan hyvin. Martialistakin on mielestäni hyvä puhua niin pitkään, kun hän on Manchester Unitedin pelaaja. Näyttäähän tuo De Geakin pelaavan vielä Manchesterissa, vaikka siirron Madridiin on pitänyt jo useammassa ikkunassa olla varma. En usko, että Martial liikkuu mihinkään ellei joku PSG vedä jostain käsittämättömästä syystä jotain ihan älytöntä tarjousta. Mourinhon saappaissa peluuttaisin kuitenkin juuri nimenomaan Alexisia oikealla ja Martial sekä Rashford saisivat vuorotella vasemmalla kuten viime kauden alussa.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Olisiko Malcom ollut yhtään parannus verrattuna esimerkiksi Martialiin, Rashfordiin tai jopa Lingardiin? En ymmärrä, että miksi joku laituri pitää vielä hankkia, kun sinne laidalle on tällä hetkelläkin ihan tarpeeksi laatua. Toki jos joku Bale on saatavissa, niin silloin pitää toimia, mutta joku Malcom tai Willian ei toisi juuri mitään parannusta tuohon tilanteeseen. Ilmeisesti Mourinho haluaa joukkueeseen nyt jonkun hyvin puolustuspäähän töitä tekevän laiturin (Willian, Perisic), mutta jos tuollaiselle pelaajatyypille on tarvetta, niin viime kauden perusteella myös Lingard voi hoitaa sen roolin enemmän kuin hyvin.
Kukaan kolmikosta Martial, Rashford, Lingard ei ole luontainen laituri. Martial ja Rashford ovat keskushyökkääjiä, joita peluutetaan laidalla. Lingard taisi joskus nuorempana pelata laidalla, mutta hänkin on paljon parempi keskemmällä pelatessaan. Lingard ei ole mikään 1vs1 haastaja vaan parhaimmillaan kun pääse hakemaan syöttökombinaatioita ja tekemään näistä pystyjuoksuja.

Mitä tulee Rashfordin oikealla pelaamiseen, niin hän on aina ollut suoraan sanottuna huono siellä pelatessaan. Willian ja Perisic olisivat kumpikin selviä vahvistuksia nykyrosteriin juuri siksi, että he ovat pelanneet laidalla koko uransa ja heille kaikki laitapelaajalta vaadittavat asiat tulevat luontaisesti. Tämän sanottuani olen myös valmis toteamaan, että kummallakin on jo ikää sen verran, että mielestäni on tyhmyyttä maksaa heistä yli 50 miljoonan siirtosummia. Varsinkin kun kumpikin olisi puhtaasti "Mourinhon pelaajia", eikä Mourinho todennäköisesti kovin montaa kautta valmentajana jatka.

Myös omaan silmään Alexis oikealle ja Martial/Rashford vasemmalle olisi paras ratkaisu nykypelaajistosta. Siihen vielä Lukaku keskelle, niin kyllä tuolla hyökkäyksellä tulosta tulisi, jos valmentajalla olisi jonkinlainen kyky organisoida hyökkäyspelaamista. Nyt sitä ei ole ja hyökkääminen on yksilöratkaisujen väkinäistä hakemista.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
2-1 voitto Realista. Koosteen mukaan Real loi aika paljon paikkoja toisella jaksolla mutta heidän viimeistelykykynsä oli amatöörimäistä.

Sarjan avaus lähenee ja Jose toivoo vielä yhtä hankintaa. Lieneeköhän Darmian sittenkin vielä ensi kauden joukkueessa kun Valencia on loukkaantunut.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Pallonhallinta näyttäisi olleen 71 prosenttisesti Realilla ja maalintekoyritykset heille 15-6. Eli aika purjeissa oltiin taas. Alexis ja Fred saivat kehuja useammassakin raportissa. Toivottavasti Alexisin hyvä vire kantaisi noihin oikeisiin otteluihin myös. Olisi ensiarvoisen tärkeää, että Lukakun lisäksi joku muukin osuisi säännöllisesti maalipuiden väliin.

Tosiaan enää viikko sarja-avaukseen. En muista milloin on viimeksi ollut näin huono ilmapiiri seuran ympärillä kauden alkaessa. Kiitos tästä kuuluu Mourinholle, jonka toiminta tällä preseasonilla on ollut häpeällistä. Tosin nopeastihan tämä masentava preseason unohtuu, jos sarjakausi starttaa voitokkaasti.

Saa nähdä tapahtuuko siirtorintamalla enää mitään. Mitään paniikkihankintoja ei toivottavasti tehdä. Jos ei sopivaa pelaajaa löydy, niin väkisin ei kannata ketään lähteä hankkimaan vaan siksi, että sattuu pelamaaan tietyllä pelipaikalla. Esimerkiksi tämä huhuissa pyörinyt Yerry Mina olisi mielestäni täysin turha hankinta, koska Eric Baillyssa meillä on jo samanlainen fyysisesti lahjakas toppari, jonka pelinlukemisessa on parannettavaa. Jos joku toppari hankitaan niin hänen tulisi tuoda puolustukseen rauhallisuutta ja johtajuutta, ja olla mielellään myös pallollisena parannus nykyisiin toppareihin. Harry Maguire kelpaisi minulle sen lyhyen otannan perusteella mitä MM-kisoissa hänestä näin, mutta tuskinpa Leicester häntä myy enää näin lähellä kauden alkua. Alderweireld ja Boateng kelpaisivat myös, mutta lienevät tässä vaiheessa jo kovin epätodennäköisiä. Itse alan kallistua siihen suuntaan, että ketään ei ole enää tulossa. Ainakaan kukaan näistä mediassa esillä olleista nimistä ei tunnu kovin todennäköiseltä hankinnalta.
 

Crueman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man Utd, Los Angeles Lakers
Tosiaan enää viikko sarja-avaukseen. En muista milloin on viimeksi ollut näin huono ilmapiiri seuran ympärillä kauden alkaessa. Kiitos tästä kuuluu Mourinholle, jonka toiminta tällä preseasonilla on ollut häpeällistä. Tosin nopeastihan tämä masentava preseason unohtuu, jos sarjakausi starttaa voitokkaasti.
Ander Herrera on ainakin moukan puolella koskien tätä US Touria: Ander Herrera defends Jose Mourinho and claims players share his frustration over Man Utd's US tour

Tässä ketjussa oli aikaisemmin keskustelua Unitedin topparitilanteesta ja Baillyn hehkuttamisesta selkeänä(?) ykkösvalintana avaukseen. Nyt on Red Cafessakin heräilty näiden sinällään turhien pre-season pelien perusteella ihmettelemään, mihin se jalustalle nostaminen perustuu. Alla vain muutama hassu poiminta ketjusta.

"Was he as bad as he looked in the highlights? Because he looked like a drunk who stumbled on to the pitch in them."

"Doesn't seem to be improving. I still don't get the hype about him."

"Woeful defender. If he was a pasty white chap called Eric Bailey from Lancashire ala Phil Jones, he’d be widely, and rightly, deemed substandard.....but because he’s a foreign import, a fair few seem to be deluding themselves that he’s going to come good despite no real quantifiable evidence to support it."

Veikkaan, että Rojo lähtee vielä tämän siirtoikkunan aikana ja tilalle hankintaan Maguire tai Mina. Kumpikaan ei kyllä ihan hirveästi koveta ajatustasolla, mutta pakko sinne on joku hankkia jos Rojo (tai joku muu) ulostetaan. Smallingin takana tulee aikamoinen pudotus tällä hetkellä, Tuanzebe ja Fosu ovat myöskin olleet melko hukassa pelaamissaan otteluissa, vaikkeivat toki varsinaisia toppareita koulutukseltaan olekaan.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Minaan liittyen on myös huhuja Pogban siirrosta Barcelonaan. Näinköhän Kataloniasta tarjotaan Minaa mahdollisen Pogba-siirron kylkiäisinä, eli 80 miljoonaa + Mina, vaikkapa.

Nojuu. Tuskinpa Pogba mihinkään siirtyy, mutta näin tapahtuessa voidaan viimeisetkin korupuheet Mourinhon ja pelaajiston "hyvistä väleistä" haudata lopullisesti. Ja samaan kuoppaan voitaisiin tuupata myös Unitedin tämä kausi.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Toppariosastolle ei tosiaan tarvita enää laajuutta vaan sellainen johtaja, jota käytännössä Vidicin jälkeen ei ole ollut. Jos Mina hankitaan niin odotukset on kyllä todella kovat, koska jonkun tuo puolustus pitäisi ottaa haltuun.

Mina hankitaan liittyen huhu oli, että Everton maksaisi Rojosta 33 miljoona, mikä olisi loistodiili.

Kritiikkiä saa antaa, mutta toisaalta on hyvä miettiä miksi seuran ympärillä on niin negatiivinen ilmapiiri jos Real Madrid voitosta otetaan mukaan se, että hävittiin maalipaikat ja pallonhallinta.

Vaikka tässä nyt ei mitään isoa kalaa verkkoon uisi niin onhan tuo materiaali sellainen, että sillä pitää pystyä pelaamaan Valioliigan mestaruudesta. UCL-menestystä varten se yksi maailmanluokan toppari (ja vaspa) ei tekisi lainkaan pahaa.
 

Fordél

Jäsen
Toppariosastolle ei tosiaan tarvita enää laajuutta vaan sellainen johtaja, jota käytännössä Vidicin jälkeen ei ole ollut. Jos Mina hankitaan niin odotukset on kyllä todella kovat, koska jonkun tuo puolustus pitäisi ottaa haltuun.

Johtajatyyppiähän puolustus kaipaa, mutta tuskin Mina on tähän ratkaisu. Silti voisi parantaa ManU:n keskuspuolustuksen tasoa vaikka ei johtajatyyppi olekaan. Mina-Bailly-Smalling kolmikosta voisi löytyä ihan ok topparipari jopa eurokentille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös