Manchester United FC 2017–2018 – Mourinhon toinen, back to the top?

  • 139 504
  • 534

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Seuraava linkki vie youtube videoon,
Jossa käsitellään vähän eilisen pelin taktisia hienouksia.

How Did Man UTD Comeback In The Second Half? Man UTD VS Man City / Tactical Analysis - YouTube

Mourinho oli Sevilla pelistä viisautuneena asettanut Herreran toppareiden luokse avaamaan peliä. Ekalla jaksolla nähtiin kuitenkin perinteistä Josen bussia, jossa ei yritetä prässätä korkealta, vaan varjolla syvällä omaa maalia.

Toisella jaksolla oli pakko hyökätä. Jose laittoi Pogban ylemmäs ja United alkoi prässämään korkeammalta, kuin Liverpool keskiviikkona. United voitti jakson 3-0.

Nyt pitäisi vielä saada Joselle iskostettua se ajatus, että Manchester Unitedissa tulee aina hyökätä.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Tuli eilen katsottua tuo peli, mutta ei siitä pysty oikein mitään viisasta sanomaan. Ensimmäinen jakso oli täysin Cityn, mutta Pogba käänti minuutissa pelin itsekseen.

Oli vuoden paras peli United näkökulmasta, tuli Fergusonin ajat mieleen kun noustiin lopussa ja olihan se ihanaa kun City pelaajilla alkoi mennä kunnolla tunteisiin.

Pelin aikana oli puhetta siitä, että Pogban agentti oli tarjotellut tätä Citylle ja pelin jälkeen Jose kuittais että agentti voi alkaa pyytää nyt kovempaa hintaa.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Ekalla jaksolla nähtiin kuitenkin perinteistä Josen bussia, jossa ei yritetä prässätä korkealta, vaan varjolla syvällä omaa maalia.
Ei se nyt ihan noin ollut. Alussa United prässäsi ajoittain korkealtakin, mutta pelin edetessä paketti alkoi hajoamaan pahasti puolustuspäästä. Ensimmäinen jakso oli täydellistä Cityn dominanssia jostain 20minuutista eteenpäin, ja Unitedin alakerta oli täysin helisemässä. Järkyttäviä suorituksia varsinkin Youngilta ja Baillylta. Ensimmäinen maali tuli kulmasta, mutta toinen maali lähti karmivasta harhasyötöstä, oliko nyt De Gean vai toisen topparin toimesta. Vähän vaikea sanoa, että tekikö Jose jotain taktisia muutoksia puoliajalla vai ei, koska Pogban tehohetki muutti ottelun luonteen niin dramaattisesti, että sen jälkeen peli alkoi ikäänkuin alusta. Tuomari toki jeesasi Unitedia muutamalla isolla päätöksellä, mutta muistissa on viime kauden derby, jossa Bravo olisi ansainnut suoran punaisen Rooneyn sukittamisesta, joten olkoon tämä sitten takaisinmaksu siitä.

City voittaa joka tapauksessa mestaruuden. Unitedin kausi on ollut pitkä ja ajoittain erittäin masentava, mutta tilastojen valossa selkeää kehitystä on tapahtunut. Ennen kautta, jos olisi tarjottu kakkossijaa sarjasta ja UCL lohkovaiheesta jatkopaikkaa, niin en sitä nyt ihan surkeana saavutuksena olisi pitänyt. Sevilla tappio jää tästä kaudesta valitettavasti päällimmäisenä mieleen, ja jättää varjoonsa kaiken muun. Tuloksellisesti joukkue on kuitenkin pelannut ihan hyvän kauden ottaen huomioon millaista kurimusta edelliset kaudet olivat. Vielä kun se pelikin kehittyisi vastaamaan tilastoja, niin voisi Unitedin seuraaminen olla mieleistä ajanvietettä eikä pakkopullaa.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Tuli katseltua tuo eilinen läpsyttely ja eipä tuntunut pelaajia hirveästi kiinnostavan, kun panosta ei juuri enää ole. Ei ollut ongelmia kävellä vastustajan puoliskolle, mutta sitten homma pysähtyi ja pelaajat seisoivat kuin suolatut mulkut ja yksi kerrallaan siellä sitten joku yritti aina tunkea bussista läpi.

- Tappio tosiaan varmisti Cityn mestaruuden
- Sanchez siirtyi eilen oikealle, kun Martial vaihdettiin kentälle, joten ei sitä näköjään ihan täysin ole sementoitu vasemmalle
- Eilen pisti kovasti toisena asiana silmään miten heikko Lindelöf oli pääpalloissa. Tuossa on vielä paljon petrattavaa, jos meinaa tulevaisuudessa avaustoppariksi.

Keskiviikkona pelataan Bournemouthia vastaan ennen lauantain Tottenham peliä, joka on siis FA-cupin välierä. Tuo keskiviikon peli kiinnostaa, koska siinä voisi olla sauma peluuttaa junnuja. Pieni toivon kipinä jos vaikka Gomes olisi penkillä. Lukakulla vissiin ollut flunssaa, mutta eiköhän tuo ole taas keskiviikkona avauksessa ja pelaa täydet 90 min, että on lauantaina sitten tuoreella jalalla ja räkä poskella avauksessa.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Eilen nähtiin mukavan rentoa pelailua Bournemouthin vieraana, joka toi 0-2 voiton. Ja tarkoitan tuota pelailua tällä kertaa positiivisena terminä, sillä United jauhoi pallollisena pitkiä aikoja vaikka se tarkoittikin paljon alaspäin pelaamista, ei kuitenkaan heti lähdetty roiskimaan pitkää palloa. Rashford pelasi eilen kärjessä mikä vaikutti tähän, että yritettiin jauhamisella houkutella linjaa ylemmäs ja sitten kovaa matalaa syöttöä linjan taakse kohti Rashfordia tai Martialia. Täytyy sanoa, että ihan mukavan näköistä peliä.

Erityismaininnat eilisestä Smallingille, joka teki jo kauden neljännen maalinsa ja erinomaisen pelin pelanneelle Herreralle, joka pelinrakenteluvaiheessa oli välillä topparien tasolla ja antoi Pogban häärätä ylempänä. Herraralta myös komea avaava syöttö ensimmäisessä maalissa.

Jose sanoi ennen peliä, että jos tässä pelissä antaa hyvät näytöt, niin pääsee pelaamaan FA-cupin välierää lauantaina ja aika moni niitä hyviä näyttöjä antoi. Esim. topparitilanne on aika mielenkiintoinen, koska Smalling-Jones pelasivat hyvin ja Baillyn pelikunnosta ei oikein ota selvyyttä, eilen istui penkillä. Virallisesti ainut loukkaantunut on tällä hetkellä maalivahti Romero, mikä tarkoittaa että saadaan nauttia De Geasta myös Cupin peleissä.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Vaikea tehtävä on valita pelaajia FA Cupiin. Pogballa oli eilen parempi päivänsä, vaikka WBA:ta vastaan oli surkea. Herrera oli hyvä, samoin Fellaini on targettina kyllä yksi maailman parhaita. Ottaa pallon alas ja toimittaa sen eteenpäin lähes sataprosenttisella varmuudella. Ero esim Lukakun target-pelaamiseen on kuin yöllä ja päivällä, Lukaku käytännössä pystyy noista tekemään vain maaleja, jolloin pidemmät pallot näyttävät vain turhalta roiskimiselta. Martial oli melko vaisu, Rashford vähän pirteämpi. Shaw jälleen parempi kuin Young. Ihan puhtaasti viimeaikaisten peliesitysten puolesta lähtisin suurinpiirtein tällaisella liikenteeseen:

De Gea
Valencia - Jones - Smalling - Shaw (JOS Bailly on 100% kunnossa niin sitten Smallingin tilalle - pelituntuman puute on kuitenkin näkynyt)
Fellaini - Pogba - Matic (Herrera vaihdosta sisään. Spursia vastaan tuskin kauhean vapaasti rakennellaan, silloin Fellaini targettina voisi toimia)
Lingard - Lukaku - Alexis (Vaihdosta sisään Rashford)
 

Outsider

Jäsen
Eilinen avaus oli aika lähellä täydellisyyttä nykymiehistöllä. Valencia menee heittämällä Darmianin paikalle, mutta muita pakollisia muutoksia ei tarvitsisi tehdä. Taktiikasta ja päivän kunnosta riippuen mahdollisesti Matic Fellainin tilalle ja Lukaku Lingardin tai Rashfordin paikalle.

Eiköhän silti todellisuudessa ainakin Shaw ja Martial pääse takaisin koirankoppiin ja yläkolmikko on Alexis-Lukaku-Mata.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
De Gea
Valencia - Jones - Smalling - Shaw (JOS Bailly on 100% kunnossa niin sitten Smallingin tilalle - pelituntuman puute on kuitenkin näkynyt)
Fellaini - Pogba - Matic (Herrera vaihdosta sisään. Spursia vastaan tuskin kauhean vapaasti rakennellaan, silloin Fellaini targettina voisi toimia)
Lingard - Lukaku - Alexis (Vaihdosta sisään Rashford)

Jose on aina laittanut tiukemmissa peleissä Youngin kentälle, koska luotto Shawiin taitaa olla iäksi mennyttä. Fellaini sopisi kyllä tappelemaan fyysistä Dembelettä vastaan. Itseasiassa Jose voisi valita kaikki fyysisimmät pelaajat kentälle, sillä Spursia vastaan lienee turha lähteä kilpailemaan pallonhallinnasta.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Oli kyllä komea voitto eilen vahvalla joukkue-esityksellä. Ainut isompi miinus Pogballe Eriksenin merkkaamiseen Tottenhamin maalissa. Pogba paikkasi tuota kyllä hyökkäyspäässä hyvällä pelillä.

Alexis pelasi erinomaisen pelin, samoin Herrera. Alexis raastoi ihan vimmatusti ja pusku oli urheilullisesti hieno suoritus. Herrera on viime aikoina ottanut tuota keskikenttää reppuselkään, mikä varmasti helpottaa Pogba ja Maticia ja kokonaisuus on paremmin paketissa tottakai kun keskikenttä on tasapainossa. Herreraa ei kyllä missään nimessä saa päästää kesällä pois.

Johtoasemassa pelaaminen oli Josea parhaimmillaan, eikä Tottenham saanut minkäänlaista kiriä aikaan.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Sir Alex joutui aivoverenvuodon vuoksi leikkaukseen. Onhan hänellä jo ikää 76-vuotta mutta vielä toivoisi terveitä hyvin ansaittuja eläkepäiviä.
 

#25 Primeau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Onko mikään ihme että Fergiellä alkaa terveys reistailee? Sellaista kuraa tuo meidän potkupallo että kyllä sitä itsellänikin ottaa välillä pumpusta.
 

Outsider

Jäsen
Onko mikään ihme että Fergiellä alkaa terveys reistailee? Sellaista kuraa tuo meidän potkupallo että kyllä sitä itsellänikin ottaa välillä pumpusta.

Fergien terveys on kuitenkin jo kuullun mukaan paranemaan päin, mutta samaa ei voi sanoa Unitedin pelistä.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Takki on tämän kauden jälkeen melkoisen tyhjä ja nyt on hyvä vetää hetki henkeä jalkapallosta ja vajaan kuukauden päästä olisi sitten luvassa MM-kisat. Jos jollain on kiinnostusta avata uutta kausiketjua ennen niin sopii itselleni, jos ei niin voisin miettiä uutta ketjua sitten MM-kisojen jälkeen.
Eiköhän me sinuun luoteta niin saadaan laadukas avaus ensi kaudelle. Tästä vuodesta on kaikki sanottu jo moneen kertaan.

Tällaisena rasittavan positiivisena ihmisenä halun ajatella eilisessäkin tappiossa olevan jotain hyvää. Se että tämän kauden pelillä ei lopulta voitettu yhtään pokaalia toivottavasti laittaa Josén miettimään mitä pitäisi ensi kaudelle muuttaa.

José lopetti kauden sanoihin ”I gave everything, the players gave everything, I am happy.”
 

Jakke76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Boston Bruins, Man United, Darts
José lopetti kauden sanoihin ”I gave everything, the players gave everything, I am happy.”

Toivottavasti tuo ei pidä paikkaansa. Jose ei voi olla tyytyväinen jatkuviin munattomiin ja haluttomiin peliesityksiin, joissa vielä korostuu umpisurkea hyökkäyspelaaminen. Jos sama jatkuu ensi kaudella, niin tuskallista tulee olemaan. TOP4 sijoitus tuskin pysyy, jos peli ei parane. Ja Unitedin EI IKINÄ pidä tyytyä Arsenal-mestaruuteen, eli paikkaan Champparissa.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Mihinkähän lie ovat kadonneet Sir Alexin kaltaiset onnistuneet täsmähankinnat? Nyt tuntuu, että pelaajia ostetaan vähän ostamisen takia mutta ne eivät tuo juuri mitään lisäarvoa joukkueelle. Esimerkiksi Alexisin osto vaikuttaa vähän tältä. Ihan hyvä pelaaja kyllä mutta vei vain peliaikaa suurinpiirtein saman tasoiselta nuoremmalta pelaajalta eli Martialilta. Maticin hankkiminen oli taas hyvä täsmähankinta Joselta.

Hyökkäykseen tarvittaisiin Griezmannin tasoinen taikuri ja leveyttä muutenkin lisää. Herrera, Matic ja Pogba riittänevät keskikentälle. Puolustuksen todellinen johtaja puuttuu.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
@Lert. Kauden "täsmähankinnoista" onnistui tasan yksi, Romelu Lukaku. Ilman häntä Chelsean puolustuksen murtaminen ei onnistunut kerta kaikkiaan.

Pahimmat ongelmat ovat puolustuksessa. Young ja Valencia ovat taas yhden vuoden vanhempia. Smalling ja Jones ovat taas tehneet yhdessä lukemattomia virheitä kauden aikana, joista yksi johti Chelsean voittomaaliin eilen. Itse jättäisin ykkösjoukkueen keskuspuolustajistamme ensi kaudeksi vain Eric Baillyn, kauppaisin Jonesin ja Smallingin ja hankkisin kaksi vahvistusta keskuspuolustukseen (yhden Leicesteristä ja yhden Italiasta). Paluumuuttajiakaan lainapesteiltä ei ilmeisesti ole luvassa? RoShaun Williams ja Axel Tuanzebe pitäisi kyllä saada mukaan kuvioihin.

Keskikentän keskustassa on tarvetta Carrickin stuntille ja Fellainin paikkaajalle. Pogba pitäisi myös saada nostettua keskikentän hyökkäävämpään osioon, koska hänellä ei riitä virtaa coast to coast -toimeen.

Perinteisen United -hyökkäyksen ihailijana ihmettelen sitä, ettei nykyisessä joukkueessa ole yhtään kunnon laitahyökkääjää (tai edes laitahyökkääjä/keskikenttämiestä), jolla olisi vielä jalkoja jäljellä. Alexis alkaa olla menneen talven lumia eikä Josen pelityyli (4-2-3-1 tai 3-5-1-1) anna mahdollisuuksia riittävään leveyteen hyökkäyksissä. Rashford ja Martial ovat puolestaan kummatkin liian yksipuolisia laitureiksi . Junnuista voisi nostaa Tahith Chongin haistamaan ykkösjoukkueen ilmaa, mutta todellista taituria tarvittaisiin, erityisesti vasempaan laitaan. Zlatanin hajalla ollessa ja sitten lähdettyä Lukaku on ollut liian yksin.

Lähtijöiden listalla ovat todennäköisesti ainakin seuraavat: Romero, Blind, Carrick, Fellaini, Martial (?), Shaw, Lindelöf (lainalleko?)
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Itse jättäisin ykkösjoukkueen keskuspuolustajistamme ensi kaudeksi vain Eric Baillyn, kauppaisin Jonesin ja Smallingin ja hankkisin kaksi vahvistusta keskuspuolustukseen (yhden Leicesteristä ja yhden Italiasta).

Smalling oli tällä kaudella lopulta yllättävän hyvä ja teki mukavasti maaleja, joten en pitäisi ollenkaan huonona jos jatkaisi, kun Baillyn terveenä pysymisen varaan ei voi enää laskea yhtään.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Toivottavasti tuo ei pidä paikkaansa. Jose ei voi olla tyytyväinen jatkuviin munattomiin ja haluttomiin peliesityksiin, joissa vielä korostuu umpisurkea hyökkäyspelaaminen. Jos sama jatkuu ensi kaudella, niin tuskallista tulee olemaan. TOP4 sijoitus tuskin pysyy, jos peli ei parane. Ja Unitedin EI IKINÄ pidä tyytyä Arsenal-mestaruuteen, eli paikkaan Champparissa.

Jose sanoi kaikenlaista muutakin. Linkki vie ManU:n sivuille. Lainaukset ko. sivuilta.

THIS IS THE WAY WE PREFER TO LOSE
“In the first half, we had absolute control and we had control of everything. I leave happy with my players, very happy with them and for me, that’s really important. I gave everything I could and I know the players gave absolutely everything they could. This is the way I prefer to lose. I prefer to lose with positive feelings with my players than to lose when you feel frustrated and with regrets.”

TIME TO REST AFTER A LONG CAMPAIGN
"I am quite curious [to read your opinions] because I am now on holiday and I have more time for that. But I have worked like an animal for 10 months and I go away with my head completely clean. I gave everything, the players gave everything, I am happy."
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Jos ennen kauden alkua olisi sanottu Unitedin olevan sarjataulukossa toisena kauden päätteeksi, niin olisin pitänyt sitä todella hyvänä suorituksena viimeisten kausien jälkeen. Mutta olihan tuo peli ensimmäisten kierrosten jälkeen pääosin aivan kauheaa taaperrusta. Poikkeuksena viime kausiin, niin tällä kaudella pärjättiin sentään muille top-6 jengeille keskinäisissä.

Mestaruusmahdollisuudet menivät joskus marraskuussa ja lopulta eroa Cityyn tuli 19 pistettä. Pelkästään noiden pitäisi riittä syiksi Josen potkuihin, mutta tuskinpa omistajilla on munaa kenkiä Josea. Jose on nyt 2 kautta yrittänyt saada Unitedin hyökkäyspeliä toimimaan, mutta parannusta ei muutamaa matsia lukuunottamatta näkynyt. Mistään vahvistuksista on aivan turha puhua mitään niin kauan, kun pelityyli on tuo.

Itse en kyllä laskisi Lukakun kautta kovin onnistuneeksi. Ainakin omiin vaatimuksiini nähden tuo 16 maalia on aivan liian vähän, kun mietitään, millä oletusarvoilla ja siirtosummalla mies Old Traffordille hankittiin. Tosin tuo Unitedin hyökkäyspeli oli niin saamatonta, että näin mutuna voisin väittää, että esimerkiksi Salahille ja Kanelle pelattiin keskimäärin paljon enemmän maalipaikkoja joukkuekavereiden toimesta, kun Lukakulle ottelua kohden.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Eddie Howe, Sir Bobby, Rock of Gibraltar
Jos ennen kauden alkua olisi sanottu Unitedin olevan sarjataulukossa toisena kauden päätteeksi, niin olisin pitänyt sitä todella hyvänä suorituksena viimeisten kausien jälkeen. Mutta olihan tuo peli ensimmäisten kierrosten jälkeen pääosin aivan kauheaa taaperrusta. Poikkeuksena viime kausiin, niin tällä kaudella pärjättiin sentään muille top-6 jengeille keskinäisissä.

Mestaruusmahdollisuudet menivät joskus marraskuussa ja lopulta eroa Cityyn tuli 19 pistettä. Pelkästään noiden pitäisi riittä syiksi Josen potkuihin, mutta tuskinpa omistajilla on munaa kenkiä Josea. Jose on nyt 2 kautta yrittänyt saada Unitedin hyökkäyspeliä toimimaan, mutta parannusta ei muutamaa matsia lukuunottamatta näkynyt. Mistään vahvistuksista on aivan turha puhua mitään niin kauan, kun pelityyli on tuo.

Itse en kyllä laskisi Lukakun kautta kovin onnistuneeksi. Ainakin omiin vaatimuksiini nähden tuo 16 maalia on aivan liian vähän, kun mietitään, millä oletusarvoilla ja siirtosummalla mies Old Traffordille hankittiin. Tosin tuo Unitedin hyökkäyspeli oli niin saamatonta, että näin mutuna voisin väittää, että esimerkiksi Salahille ja Kanelle pelattiin keskimäärin paljon enemmän maalipaikkoja joukkuekavereiden toimesta, kun Lukakulle ottelua kohden.

Nopea vastaus vaan tuohon viimeiseen lauseeseen, kun juuri näin tilaston. Eli Lukakulla tosiaan esim. Kaneen verrattuna puolet vähemmän luotuja "hyviä paikkoja". Ylivoimaisesti vähiten myös top-6 -joukkueiden ykköskärjistä.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Itse en kyllä laskisi Lukakun kautta kovin onnistuneeksi. Ainakin omiin vaatimuksiini nähden tuo 16 maalia on aivan liian vähän, kun mietitään, millä oletusarvoilla ja siirtosummalla mies Old Traffordille hankittiin.
Lukaku oli yksi joukkueen harvoista onnistujista. DDG:n, Maticin ja ehkä Lingardin nostaisin hänen edelle kun mietitään niitä positiivisen arvosanan kaudesta saavia. Mutta Lukaku ei todellakaan ollut se Unitedin isoin ongelma, kuten jotkut ovat täällä yrittäneen asian esittää. Ongelma oli se, että Mourinhon "organisoima" hyökkäyspeli oli niin mielikuvituksetonta, että tyhminkin katsoja tiesi jo etukäteen mitä sieltä on tulossa. Tai oikeastaan mitään havaittavaa taktiikkaa hyökätessä ei edes ollut, ellei sitä roiskintaa Lukakulle lasketa taktiikaksi. Mourinhon hyökkäyspelaaminen tuntuu ihan tosissaan olevan sitä, että luotetaan yksittäisten pelaajien saavan jotain neronleimauksia, joista maalit sitten saadaan tehtyä. Näitä nyt ei kovin montaa tällä kaudella kuitenkaan nähty, joten jotain muuta olisi tosissaan jatkossa keksittävä.

Joukkue kaipaa vahvistusta hyvin monella osa-alueella, mutta suurin parantamisen tarve on Mourinholla. Jollain lapsen omaisella tavalla jaksan edelleen uskoa, että Jose on oikea mies palauttamaan Unitedin mestariksi, mutta kyllä se optimistinen suhtautuminen oli vaikeaa tällä kaudella. Kovin montaa ottelua ei edes tullut loppukaudesta katsottua, koska ei yksinkertaisesti tehnyt mieli katsoa tuota umpisurkeaa hyökkäämistä. Puolustuspelihän oli pääosin ihan hyvää, tosin taitaa olla niin, että tuo varman päälle pelaaminen on juuri se juttu mikä vie tehoja pois hyökkäyksestä. Oikeastaan uusia pelaajia enemmän odotan sitä, että näistä nykyisistä, turhaksi osoittautuneista pelaajista päästään eroon. Mourinho on sanonut useempaan otteeseen, että hän ei myy yhtään pelaajaa, ellei pelaaja itse pyydä siirtoa, mutta kyllä nyt olisi vihoviimein aika hankkiutua eroon Blindeistä ja Darmianeista, joille ei mitään käyttöä tai luottoa valmentajalta ole. Satakertaa mielummin näkisin esim. Fosu-Mensahin pelaavan niitä hajamatseja oikean pakin paikalla kuin Darmianin. Ja samat sanat pätee Tuanzebeen. McTominay näytti päättyneellä kaudella, että kyllä niistä omista nuorista saadaan käyttökelpoisia pelaajia, kun vaan luottoa annetaan. Martial ja Shaw taas edustavat sitä osastoa, joiden itse toivoisin jatkavan Unitedissa, mutta todellisuudessa lienee kaikkien kannalta parempi, että he jatkavat uraansa jossain muualla, missä pääsevät aloittamaan puhtaalta pöydältä uuden valmentajan kanssa.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Lukaku oli yksi joukkueen harvoista onnistujista. DDG:n, Maticin ja ehkä Lingardin nostaisin hänen edelle kun mietitään niitä positiivisen arvosanan kaudesta saavia. Mutta Lukaku ei todellakaan ollut se Unitedin isoin ongelma, kuten jotkut ovat täällä yrittäneen asian esittää. Ongelma oli se, että Mourinhon "organisoima" hyökkäyspeli oli niin mielikuvituksetonta, että tyhminkin katsoja tiesi jo etukäteen mitä sieltä on tulossa. Tai oikeastaan mitään havaittavaa taktiikkaa hyökätessä ei edes ollut, ellei sitä roiskintaa Lukakulle lasketa taktiikaksi. Mourinhon hyökkäyspelaaminen tuntuu ihan tosissaan olevan sitä, että luotetaan yksittäisten pelaajien saavan jotain neronleimauksia, joista maalit sitten saadaan tehtyä. Näitä nyt ei kovin montaa tällä kaudella kuitenkaan nähty, joten jotain muuta olisi tosissaan jatkossa keksittävä.

En tiedä tarkoititko minua, mutta itse en ainakaan ole missään vaiheessa väittänyt Lukakun olevan Unitedin suurin ongelma. Tuossa joukkueessa on todella monta isompaakin ongelmaa, lähtien valmentajasta. Tästä asiasta väittely on kyllä aivan turhaa, mutta mielestäni Lukakun olisi kuitenkin noistakin paikoista pitänyt pystyä viimeistelemään enemmän kuin 16 maalia. Unitedissa maalintekovastuu on hyvin pitkälti Lukakun vastuulla ja tämän takia maalimäärien pitäisi huidella jossain tuolla 25 maalin hujakoilla, mikäli siis halutaan tapella mestaruudesta. Martialilla olisi mielestäni potentiaalia kovaksi maalintekijäksi, mutta Jose ei luota mieheen yhtään, joten eiköhän mies pakkaa kamansa kesän aikana.

Joukkue kaipaa vahvistusta hyvin monella osa-alueella, mutta suurin parantamisen tarve on Mourinholla. Jollain lapsen omaisella tavalla jaksan edelleen uskoa, että Jose on oikea mies palauttamaan Unitedin mestariksi, mutta kyllä se optimistinen suhtautuminen oli vaikeaa tällä kaudella. Kovin montaa ottelua ei edes tullut loppukaudesta katsottua, koska ei yksinkertaisesti tehnyt mieli katsoa tuota umpisurkeaa hyökkäämistä. Puolustuspelihän oli pääosin ihan hyvää, tosin taitaa olla niin, että tuo varman päälle pelaaminen on juuri se juttu mikä vie tehoja pois hyökkäyksestä. Oikeastaan uusia pelaajia enemmän odotan sitä, että näistä nykyisistä, turhaksi osoittautuneista pelaajista päästään eroon. Mourinho on sanonut useempaan otteeseen, että hän ei myy yhtään pelaajaa, ellei pelaaja itse pyydä siirtoa, mutta kyllä nyt olisi vihoviimein aika hankkiutua eroon Blindeistä ja Darmianeista, joille ei mitään käyttöä tai luottoa valmentajalta ole. Satakertaa mielummin näkisin esim. Fosu-Mensahin pelaavan niitä hajamatseja oikean pakin paikalla kuin Darmianin. Ja samat sanat pätee Tuanzebeen. McTominay näytti päättyneellä kaudella, että kyllä niistä omista nuorista saadaan käyttökelpoisia pelaajia, kun vaan luottoa annetaan. Martial ja Shaw taas edustavat sitä osastoa, joiden itse toivoisin jatkavan Unitedissa, mutta todellisuudessa lienee kaikkien kannalta parempi, että he jatkavat uraansa jossain muualla, missä pääsevät aloittamaan puhtaalta pöydältä uuden valmentajan kanssa.

Tuo on kyllä todella suuri ongelma, että Unitedilla on rosterissaan aivan liian monta täysin tusinakaveria viemässä omien lahjakkaiden nuorten pelipaikkoja. Ei haittaisi yhtään, vaikka kaikki seuraavista pakkaisivat kamansa: Blind, Darmian, Mata, Rojo. Myöskään Jonesin tai Smallingin perään en jäisi itkemään, mutta todellisuudessahan vaihtuvuus ei tule olemaan lähellekään noin suurta. Saapa nähdä onko Jose vielä tosissaan Perisicin perässä ja mitä tapahtuu Umtitin suhteen.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
En tiedä tarkoititko minua, mutta itse en ainakaan ole missään vaiheessa väittänyt Lukakun olevan Unitedin suurin ongelma. Tuossa joukkueessa on todella monta isompaakin ongelmaa, lähtien valmentajasta. Tästä asiasta väittely on kyllä aivan turhaa, mutta mielestäni Lukakun olisi kuitenkin noistakin paikoista pitänyt pystyä viimeistelemään enemmän kuin 16 maalia. Unitedissa maalintekovastuu on hyvin pitkälti Lukakun vastuulla ja tämän takia maalimäärien pitäisi huidella jossain tuolla 25 maalin hujakoilla, mikäli siis halutaan tapella mestaruudesta.
En tarkoittanut sinua. Ei Lukaku mikään huippukliininen viimeistelijä päättyneellä kaudella ollut, mutta ottaen huomioon, että hän pelasi isommassa joukkueessa ja isompien paineiden alla kuin koskaan aiemmin urallaan ja tarjoilu joukkuekavereiden osalta oli, noh sanotaanko vajaavaista, niin itse olen tyytyväinen hänen esityksiinsä. Ensi kaudella vaaditaan toki kovempaa jälkeä, ja sitä on varmasti myös luvassa, jos tarjonta joukkuekavereiden osalta on parempaa.

Tuo on kyllä todella suuri ongelma, että Unitedilla on rosterissaan aivan liian monta täysin tusinakaveria viemässä omien lahjakkaiden nuorten pelipaikkoja. Ei haittaisi yhtään, vaikka kaikki seuraavista pakkaisivat kamansa: Blind, Darmian, Mata, Rojo. Myöskään Jonesin tai Smallingin perään en jäisi itkemään, mutta todellisuudessahan vaihtuvuus ei tule olemaan lähellekään noin suurta. Saapa nähdä onko Jose vielä tosissaan Perisicin perässä ja mitä tapahtuu Umtitin suhteen.
Blindin ja Darmianin pitäisi olla ihan varmoja lähtijöitä. Blind ei sovi ollenkaan Mourinhon pelityyliin, ja Darmian hassaa uransa parhaita vuosiaan pelaamalla ihan jämäroolia vieraalla maaperällä. Fellainin sopimus loppuu, ja kaikesta päätellen hän vaihtaa maisemaa. Henkilökohtaisesti en jäisi myöskään Rojoa kaipaamaan, mutta hän voi hyvinkin jatkaa Unitedissa. Samanlaista palkkaa hän ei tule mistään muualta saamaan eikä myöskään tarjouksia yhtä korkean profiiliin seuroista kuin United, joten tuskinpa hän on itse mihinkään halukas lähtemään. Ellei sitten taustalla ole jotain perhesyitä tai vastaavia, joista meillä ei ole tietoa. Shaw ja Martial ovat sitten huomattavasti todennäköisempiä lähtijöitä, tosin heitäkään en varmoina tapauksina pidä, sillä heidän markkina-arvonsa ei tällä hetkellä ole ihan huipussaan, eikä varsinkaan Martialia kannata mihinkään alehintaan lähteä myymään. Sokeakin näkee sen potentiaalin joka Martialilla on olemassa, ja olisihan se melko surkeaa bisnestä ostaa hänet kalliilla ja myydä sitten 3v myöhemmin halvalla ulos ja seurata sivusta, kun hän tekee lopullisen läpimurtonsa jossain toisessa seurassa. Martial itse vähintään harkinnee vakavasti seuranvaihtoa, mutta siitä on vielä pitkä matka siihen, että hänestä saataisiin Unitedin kannalta hyväksyttävä tarjous.

**********************************

Duncan Castlesin mukaan Mourinhon apuvalmentajat ensi kaudella olisivat Michael Carrick, Kieran McKenna ja Stefano Rapetti. McKenna on valmentanut kaksi viimeistä kautta Unitedin U18 joukkuetta hyvällä menestyksellä. Rapetti puolestaan on fysiikkapuoleen erikoistunut italialaisvalmentaja, joka siirtyy Unitediin Sampdoriasta. Rapettilla on yhteistä historiaa Mourinhon kanssa Interin ajoilta. McKennan ylentäminen ykkösjoukkueen mukaan yhdessä Carrickin uuden toimenkuvan kanssa ovat mielestäni melko yllättäviä, mutta piristäviä valintoja Joselta. Näkisin apuvalmentajien vaihdoksen pelkästään hyvänä asiana myös Josen itsensä kannalta, sillä uudet assistantit tuovat mukanaan uusia ajatuksia. Mourinho näyttää pitävän Carrickia todella suuressa arvossa, joten hänen roolinsa voi olla ensi kaudella yllättävänkin suuri.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös