Manchester United FC 2014–2015 – "I'll make history!"

  • 164 384
  • 770

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
United on looginen seura Di Marialle, sillä on nimittäin suuri tarve keskikenttäpelaajalle ja rahaa on maksaa tarvittava siirtosumma ja palkka. Muita vastaavia seuroja löytyy juuri nyt aika vähän.

ESPN uutisoi, että Unitediin tulisi vielä kaikenkaikkiaan kolme uutta pelaajaa. Tarkoittaisi tietenkin, että ovi kävisi myös toiseen suuntaan. No, ainakin Welbeck on lähdössä muihin maisemiin, ja Meksikon valmentaja ei valitse Hernandezia elokuun maajoukkuerinkiin, jotta tämä voisi keskittyä mahdolliseen siirtoon rauhassa.

Di Marian tulo tarkoittaisi käytännössä sitä, että taistelu liigamestaruudesta olisi täysin mahdollista. Ilman loukkaantumisia päästäisiin liikkeelle tälläisellä avauksella:

---------DDG--------
Jones---Evans----Rojo
Januzaj-Di Maria-Herrera-Shaw
----------Mata---------
----RvP----Rooney

Jos sieltä tosiaan tulisi vielä kaksi pelaajaa Di Marian lisäksi, arvelisin toisen olevan puolustaja ja toisen ehkä laitapelaaja. Tuo oikean laitapelaajan tilanne on mielenkiintoinen. Siihen olisi nyt laittaa Valencia, Rafael, Januzaj ja Lingard. Valencian voisi melkein laittaa lainalle ja Rafaelin myyntiin. Paikat kun ei tahdo millään kestää eikä pojasta näytä sittenkään tulevan maailmanluokan pelaajaa.
Siihen paikalle hankinta ja Januzaj/Lingard kyttäämään peliaikaa. Januzajille riittäisi kuitenkin monipuolisuudensa ansiosta peliaikaa paljon. Mies kun voisi pelata myös vasemmalla laidalla, kymppipaikalla tai hyökkääjän roolissa, jossa pojalla olisi aika vapaa rooli.

Huomenna tulossa äärimmäisen vaikea peli Sunderlandin vieraana. Herrera loukkasi itsensä. Jotkut ovat puhuneet jopa kuudesta viikosta mutta United ei ole tälläistä vahvistanut.

Mielenkiintoista nähdä kokoonpano mutta veikkaisin tälläistä:

--------DDG
Smalling-Jones-Blackett
Januzaj-Fletcher-Kagawa-Young
----------Mata------
-------RvP-Rooney

Rojolla ei työlupaa. Toivoisin, että LvG laittaisi sittenkin Rooneyn keskikentälle ja nostaisi Wilsonin hyökkäykseen mutta taitaa olla nyt liikaa toivottu.
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Man United tänään:

Formaatio: 3-5-2

Maalilla luonnollisesti David De Gea

---Jones-Smalling-Blackett---
Valencia-Fletcher-Cleverley-Young
----------Mata----------------
----Van Persie--Rooney


Ylin kolmikko on sanomattakin selvä valinta managerilta. Lisäksi wing back osastolle ei taida olla kauheasti valinnanvaraa, kun luonnolliset laitapakit Rafael ja Shaw ovat loukkaantuneiden listoilla, ja Rojolla ei ole vielä työlupaa. Janujaz ei todnäk ole valmis puolustusuuntaan noin vastuulliselle roolille.

Keskikentän keskustaa hoitaa siis tänään kaksikko Fletcher-Cleverley. Onhan tämä aika surullista, vaikka kaikkea parasta toivonkin tänään kaksikon esittävän. Kagawa penkillä, why? Valmistellaanko Shinjiä johonkin kauppaan ja ei haluta hänen loukkantuvan? Vai meneekö Cleverley harjoituskentän otteillaan hänen edelle, tämän haluaisin olla näkemässä kärpäsenä katossa. Herreraa ja Carrickia kaivataan takaisin, ja lisäksi vahvistus olisi kiva. Meneeköhän (_mahdollisesti_tuleva_) Di Maria tähän pelipaikalle? Saapis nähdä.


3pts tänään kliinisellä 0-2 esityksellä, ja kausi kunnolla käyntiin. Kiitos jo etukäteen maaleistanne, RvP ja Rooney. :)
 

Barney

Jäsen
Di Maria on nyt siis ilmeisesti tulossa Unitediin. Hyvä hankinta, vaikka rooli Unitedissa vähän mietityttääkin. Parhaimmillaanhan Di Maria on keskikentän keskustassa, mutta Herreran kanssa en pysty kuvittelemaan heitä samaan aikaan kentällä, koska molemmat kuitenkin elävät paljon pallosta, eivätkä omaa kovin hyviä puolustusominaisuuksia. Tai Herrera omaa ihan riittävät puolustusominaisuudet, jos vierellä on laadukas pelaaja myös puolustussuuntaan, mutta Di Maria ei sitä vielä ainakaan viime kaudella ollut. Toki van Gaal mahdollisesti voi koulia Di Mariasta yhden maailman parhaista ja monipuolisimmista keskikentän keskusmiehistä kuten teki Schweinsteigerin kanssa, mutta Di Maria joutuu tekemään paljon työtä puolustuspelinsä kanssa jos siihen tähtää. Pallollisilta ominaisuuksiltaan Di Maria on aivan riittävä tuohon paikalle, kunhan saa sen pienen ajoittaisen yksinyrittämisen karsittua pois pelistään. Di Mariasta kuitenkin näin lähtökohtaisesti positiiviset fiilikset, varsinkin kun maamies Rojo on auttamassa enkeliä sopeutumaan Unitediin.

Keskikentän keskusta ei mielestäni olisi kuitenkaan Di Marian tultuakaan vielä valmis. Herreran istuminen joukkueen pelityyliin on vielä vähän kysymysmerkki, eikä loukkaantuminen tässä kohtaa ainakaan auta asiassa. Carrick alkaa jo vähä ikääntymään, joten näkisin hänet enemmän rotaatiomiehenä. Fletcher on vielä vähän kysymysmerkki pitkän loukkaantumiskierteen takia. Fellaini on aivan liian epätasainen, minkä lisäksi ei taida kuulua oikein LvG:n suunnitelmiin. Jossain vaiheessahan tuossa huhuttiin Unitediin lainalle(?) Alex Songia, mutta mahdollisestihan Barcelona saattaa olla luopumassa Songista kokonaan, jos Mascherano siirtyy takaisin keskikentän rooliin. Song oli kuitenkin muutama vuosi sitten Arsenalissa ihan huippuhyvä, mutta juuttui Barcassa sitten vähän penkkimieheksi. Song olisi puolustavampana kaverina täydellinen kaveri Di Marialle keskikentän keskustaan. Song alkaa muutenkin olemaan pelaajan parhaassa iässä, joten jos hän lähtee jollain 15-20 miljoonalla, niin voi olla loppujen lopuksi varsinainen steal. Toivottavasti United iskisi kiinni Songiin, jos hän tosiaankin on lähtökuopissa.

Toppariosasto on myöskin vielä vähän kysymysmerkki. Rojo oli hyvä vahvistus, mutta ei kuitenkaan ole se puolustuksen johtaja. Hummels taitaa olla toiveajattelua. Entäs Benatia? Uskoisin topparimarkkinoiden olevan aika kuivat, tai sitten Barcelonan johto on aivan helvetin tyhmää, koska he hankkivat vasta kaksi aika keskinkertaista topparia. Viimeistään ensi kesänä kun United lähtee UCL:ään (jos lähtee) tarvitaan ykköstoppari.

Jos sieltä vielä tulisi se Di Maria, Song ja toppari, niin Unitedin joukkuehan alkaisi näyttää jo ihan hyvältä. Kaksi vaihtoehtoista ryhmitystä:

3-4-1-2:

-----------RvP - Rooney--------
--------------Mata-------------
Shaw - Di Maria - Song - Valencia
---------Rojo - ? - Jones--------
--------------DDG--------------

4-2-3-1:

-----------RvP---------
Di Maria - Rooney - Mata
-----Herrera - Song-----
Shaw - Rojo - ? - Rafael
-----------DDG--------
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Parhaimmillaanhan Di Maria on keskikentän keskustassa, mutta Herreran kanssa en pysty kuvittelemaan heitä samaan aikaan kentällä, koska molemmat kuitenkin elävät paljon pallosta, eivätkä omaa kovin hyviä puolustusominaisuuksia. Tai Herrera omaa ihan riittävät puolustusominaisuudet, jos vierellä on laadukas pelaaja myös puolustussuuntaan, mutta Di Maria ei sitä vielä ainakaan viime kaudella ollut.

Nyt menee kyllä arvio aika pahasti metsään. Angel Di María nimenomaan viime kaudella oli uskomattoman hyvä myös puolustussuuntaan. Ei hän tietenkään mikään Claude Makelele ole, eikä hänestä sellaista koskaan tulekaan, mutta miehen uusi rooli viime kaudella sisälsi ison puolustusvelvoitteen ja mies hoiti sen kunnialla. Ei hän mikään perinteinen rikkova puujalka ole, mutta nopeudellaan ja tunnollisuudellaan hyvä puolustamaan. Oli jo laiturin paikalla Real Madridin tunnollisimpia hyökkääviä pelaajia, mutta viime kaudella tullut siirto keskikentän keskustaan sitten teki miehestä loistavan box-to-box -pelaajan.

En yritä väittää, että Di María voisi olla keskikentän ainoa "puolustava" pelaaja, mutta esimerkiksi Herreraan verrattuna Di María on se, joka osaa puolustaa.
 

Barney

Jäsen
Nyt menee kyllä arvio aika pahasti metsään. Angel Di María nimenomaan viime kaudella oli uskomattoman hyvä myös puolustussuuntaan. Ei hän tietenkään mikään Claude Makelele ole, eikä hänestä sellaista koskaan tulekaan, mutta miehen uusi rooli viime kaudella sisälsi ison puolustusvelvoitteen ja mies hoiti sen kunnialla. Ei hän mikään perinteinen rikkova puujalka ole, mutta nopeudellaan ja tunnollisuudellaan hyvä puolustamaan. Oli jo laiturin paikalla Real Madridin tunnollisimpia hyökkääviä pelaajia, mutta viime kaudella tullut siirto keskikentän keskustaan sitten teki miehestä loistavan box-to-box -pelaajan.
Niissä peleissä joita itse näin Di Marian pallonriistotaito ei kyllä vakuuttanut yhtään. Sinulla otanta Di Marian otteista on varmasti isompi, joten todella hieno homma, jos Di Marian puolustuspeli on oikeasti paljon laadukkaampaa kuin miltä se omaan silmään muutamassa näkemässäni ottelussa näytti.

Aivan hirveä esitys tänäänkin. Onko Giggsillä vielä nappikset tallella? Elääkö Scholes vielä? Tuo keskikenttä on kokonaisuudessaan aivan hirveä. Young, Cleverley ja Fletcher pelasivat ainakin tänään aivan väärällä sarjatasolla, eikä Valenciakaan saanut kovasta yrityksestä huolimatta mitään muuta aikaan kun yhden hyvän keskityksen. Mata ja Rooney joutuivat vastaamaan kahdestaan pelinrakentelusta, ja pallonmenetys tuli heti jos joutui tiputtamaan Cleverleylle tai Fletcherille. Toivottavasti Di Maria julkaistaan tänään. Siihen kylkeen pakko saada joku toppari. Seuraavaan peliin Keane-Blackett-Jones? *hymiö
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Tuskaista oli taas, mutta ei yllätä kun katsoo ketä kentällä oli. Toinen puoliaika mentiin puolustuslinjalla Tyler Blackett-Michael Keane-Phil Jones. Kyllä, luit oikein. Keskikenttä on täynnä duunariosaston pelaajia, joilla on tahtoa enemmän kuin taitoa. Januzaj ainoa poikkeus tuohon, mutta keskellä pelatessaan hän ei päässyt käyttämään nopeuttaan tarpeeksi eikä haastamaan puolustajia. Mata ja Rooney jäivät aivan yksin hyökkäyksessä yrittäessään saada edes jonkinlaista järkeä hyökkäyskuvioihin. Laidoilla Young ja Valencia jaksavat juosta, mutta taito ei riitä tulla maata pitkin ja keskittäminen on epätoivoista kun ei maalinsuulla ole yhtään pääpelivoimaa.

Edellä mainitut asiat huomioon ottaen, mielestäni tasuri oli ihan siedettävä tulos. Tietenkään yksi piste kahdesta ensimmäisestä ottelusta ei tyydytä ketään ja hirveästi täytyy parantaa jos/kun kohti kärkeä meinataan nousta. Rojo ja Evans puolustukseen auttavat jo jonkin verran, mutta tällä hetkellä tuo keskikentän keskustan pelinrakentaminen on niin huonoa, että en usko pelkän Di Marian riittävän kovin pitkälle. Jos Di Maria tosiaan tulee, niin hän on hyvä vahvistus juuri oikealle pelipaikalle, vaikkei mikään oma suosikkini olekaan. Hän kuitenkin pystyy pitämään palloa ja tekemään pystyjuoksuja pallollisena, mitä ei Sunderlandia vastaan pelanneista voida kovinkaan monesta sanoa. Mitä tulee Di Marian mahdolliseen siirtosummaan, niin kunhan jäädään alle 75 miljoonan euron niin olen tyytyväinen. Torresin 50 miljoonan punnan ennätyssumma rikottaneen ja se on ihan ok puolestani. Mutta mitään Ronaldo/Bale/Suarez rahoja en halua nähdä Unitedin Di Mariasta maksavan, eikä näin varmasti tule tapahtumaan.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Aika tuskaista oli ja puupää Atkinson vielä kirsikkana kakun päällä.

Cleverley-Fletcher ihan divaritasoa ja Cleverley voisi mun puolesta pakata kimpsuna ja kampsunsa hyvin nopeasti. Topparit kaikki nuoria ja virhealttiita.

Onneksi sentään vahvistuksia on tulossa ja sairastuvaltakin tulee ehkä pian helpotusta. Evans ja Rojo lienevät avauksessa seuraavassa pelissä.

Mulle on sinänsä aivan hiton sama, millä summalla Di Maria tulee, kunhan tulee. Glazerien taskuissa on sen verran monta miljoonaa puntaa, että siitä vaan.
 

Nutshell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomen kaukaloissa, Manchester United
Omasta mielestäni tuo topparikolmikko pärjäsi ennakko-odotuksiin nähden suorastaan loistavasti. Yksi päästetty maali ja sekin sekavan tilanteen jälkeen kulmapotkusta. Keaneltakin hyvää tekemistä sen alun sähläilyn jälkeen. Jones oli paikoitellen suorastaan loistava, vaikka muutamia jonesmaisia säntäilyjä siellä olikin. Pakko kehua muuten De Gean pallollista pelaamista. Välillä sai pakeilta kyllä todella vaikeita palloja sinne alas, mutta hoiti ne poikkeuksetta todella varmasti ja fiksusti.

Hyökkäyssuuntaan ManU olikin sitten ihan sysipaska. Palloa liikutetaan ihan käsittämättömän hitaasti! Kaikki vain seisoskelevat. Jotenkin on semmonen fiilis, että 4-3-3 toimisi paljon paremmin tällä jengillä. Tai itseasiassa mikä tahansa muu systeemi. Äh. No, kun nyt edes saataisiin noi telakalla olevat kaverit pelaamaan, niin sekin auttaisi älyttömästi. Kaikille uusille hankinnoille vihreää valoa.

Januzaj meni ihan hukkaan keskellä. Kenes idea tämä sitten oli? Varsinkin kun siellä vasemmalla laidalla sitten viilettää se nykyään lähinnä myötähäpeää ja oksennusreaktioita aiheuttava mr.Young. Toisella laidalla Valencia oli muuten puolustussuuntaan todella hyvä. Voisi mennä kyllä todella hyvänä nousevana laitapakkina 4-4-2 tyyppisessä systeemissä, vaikka hyökkäyssuuntaan ei ihan hirveästi annettavaa. Onhan sekin vähän koomista, että tämä jätkä on alunperin hankittu olevinaan korvaamaan Cristiano Ronaldoa.

Aikamoinen homma Van Gaalilla edessä, mutta eiköhän se siitä lähde pikkuhiljaa paranemaan. Ainakin otteluohjelma on suosiollinen itseluottamuksen kohottamiseen. Ja edelleen....ihan samanlaista ripulia ovat ne olleet muidenkin suosikkijengien esitykset mm. eilen Chelskillä ja Arsulla. Mutta kuten tiedetään, hiljalleen pitäisi alkaa ottamaan niitä pisteitäkin.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Januzaj meni ihan hukkaan keskellä. Kenes idea tämä sitten oli?

Minusta oli tulevaisuutta varten ihan arvokasta tietoa nähdä miten kaveri tuollakin paikalla suoriutuu. En tiedä mitä on tapahtunut noille keskikenttämiehille, mutta siellä ei ole kukaan tehnyt pitkään aikaan alotteita tai uskaltanut edes yrittää tehdä peliä. Herää vain kysymys että onko aikaisemmin joskus korostettu niin paljon, että keskustassa ei saa palloa menettää, niin sillä ei uskalla kukaan mitään tehdäkkään.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Pitäisköhän van Gaalin muuttaa ryhmitystä ihan uudeestaan uusien hankintojen myötä. 3-5-2 voi toimia kun sitä aikansa hinkkaa mutta miten olisi 4-1-3-2?

---------DDG-----
Rafael-Evans-Rojo-Shaw
----------Carrick
--Di Maria-Mata-Herrera
-------RvP-----Rooney

En millään usko, että LvG kuitenkaan lähtisi muuttamaan systeemiä, onhan mies puhunut vaikeasta kolmesta ekasta kuukaudesta, joten uskoa miehellä riittänee nykyiseen ryhmitykseen. Tuossa olisi kuitenkin hyvä sommitelma jos 3-5-2 ei meinaa tuottaa tulosta.
 

Nutshell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomen kaukaloissa, Manchester United
Minusta oli tulevaisuutta varten ihan arvokasta tietoa nähdä miten kaveri tuollakin paikalla suoriutuu.

Kenties, mutta pakko silti kyseenalaistaa tuo kokeilun ajankohta. Tuo olisi pitänyt tehdä harjoitusotteluissa tai edes sellaisessa ottelussa, jossa tuon kokeilun epäonnistuminen ei olisi haitannut niin paljoa. Olettaen, että Swansea-pelin vire olisi jatkunut, Januzaj laidassa olisi ollut melkoinen lisä tuohon mielikuvituksettomaan seisoskeluun.

Song alkaa muutenkin olemaan pelaajan parhaassa iässä, joten jos hän lähtee jollain 15-20 miljoonalla, niin voi olla loppujen lopuksi varsinainen steal.
Käsittääkseni Song on ollut aikamoinen floppi ja en yllättyisi jos saattaisi olla jopa tuota halvemmalla saatavilla. Jos pääsisi samalle tasolle kuin Arsenalissa, olisi varmasti hyvä haku.

Vidalin siirron mennessä puihin toinen hätävaihtoehto, joka tulee mieleen on Nigel de Jong. Van Gaalille tuttu mies maajoukkueesta ja tuskin maksaisikaan paljoa. Todellisena yllätyskorttina kelpuuttaisin myös tämän päivän vastustajajoukkueen kipparin, Lee Cattermolen omaan ManUuni. Menisi semmosena köyhän miehen Roy Keanena ainakin kauden tai kaksi. Kova taistelija ja rutkasti mainettaan parempi pallollisessa pelaamisessa. Ei avaukseen, mutta tuomaan leveyttä Carrickin ja kumppaneiden taakse. Mutta ehkä tämä nyt oli vähän liian kaukaa haettua...
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Song olisi kelpo korvaaja Michael Carrickille, jota tuli muuten tavattoman ikävä tänään Sunderland-peliä katsellessa. Carrickilla on nähdäkseni kuitenkin vielä vuosi tai pari jäljellä kunnes jalka ei nouse enää entiseen malliin.
Loppuuko Fletcherillä muuten sopimus tähän kauteen? En lähtisi välttämättä uusimaan sitä, vaikka Fletcher on hieno pelaaja ja upea taistelija, ei meinaa oikein nykyotteillaan mahtua avaukseen.

Täytyypä sanoa, että Sir Alex Ferguson sai melkoisen paljon irti viime kausien Unitedista. Arsenal taidettiin murskata 8-2 ja keskikentällä taisi olla Cleverley-Anderson ja laidoilla Young sekä Valencia.
Ei ihan syyttä tullut kyyneleet silmiin, kun näin Unitedin verkkosivuilla muutama vuosi sitten otsikon: Sir Alex Retire.
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Toivottavasti nyt nuo kaikki huhut pitävät paikkaansa ja Di Maria saatiin! Huikea kaveri kyseessä ja uskon että tämä on erittäin tärkeä siirto tämän ja tulevien kausien kannalta. Eikä haittaa yhtään jos lisääkin ukkoja vielä tulee!
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Toivottavasti nyt nuo kaikki huhut pitävät paikkaansa ja Di Maria saatiin! Huikea kaveri kyseessä ja uskon että tämä on erittäin tärkeä siirto tämän ja tulevien kausien kannalta. Eikä haittaa yhtään jos lisääkin ukkoja vielä tulee!
Kyllähän tuo aika vahvalle vaikuttaa sen suhteen. Hyvä hankinta kyllä, ja tulee tähän saumaan enemmän kuin tilaukseen. Toki vielä menee pitkä tovi ennen kuin kokoonpano on lähelläkään parasta, mutta kyllä Di Marian hankinta tässä vaiheessa auttaa jo kovasti.

Eikä tarvitse kyllä epäillä sitäkään onko seuralla varaa hankkia pelaajia, sillä jos nyt voidaan heittää Di Mariasta sellainen summa joka kolkuttele jo ME-lukemia ja jos vuosi sitten oli varaa pistää 30 miljoonaa Fellainin tasoiseen paskaan, niin silloin sitä rahaa on oltava aivan saatanasti.
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Kyllä siirron on Sky uutisoinut niin asia on varma. Toimittajatkin on jo Carringtonissa Skylla odottamassa vahvistusta. Jostain jo luin, että 19.20 Di Marian kone on laskeutumassa Manchesteriin.
Times tosin taisi odottaa julkistusta vasta huomenna.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Edellä olikin jo paljon ihmetelty noita pelipaikkoja ja sitä mihin Di Maria saadaan sijoitettua. En tiedä onko Gary Nevillellä sisäpiiritietoa, mutta kovasti piirteli Sky:n lähetyksessä seuraavanlaista miehitystä:

Koodi:
----------RVP/Rooney---------
-----------------------------
-------------Mata------------
----Di Maria------Herrera----
-----------Carrick-----------
Shaw-----------------Valencia
-----Rojo--Evans--Jones------
-----------------------------
-----------De Gea------------

Neville korosti puheenvuorossaan paljon, että Manussa on totuttu siihen että joukkueessa on selvä ykköskokoonpano mikä pelaa aina. Nykyään kuitekin Cityllä ja Chelsealla on paljon laatupelaajia penkillä ja näin tulee Manullakin olla. Ei ole automaattista ykköskokoonpanoa vaan pelaajat vaihtelevat vähän loukkaantumisten, päivän kunnon jne vuoksi. Tällöin di Maria voi pelata tuohon mihin on piirretty tai Shawin paikalla. Herrera voidaan korvata Januzajlla. Mata voidaan ottaa pois ja pelata kahdella kärjellä jne. No tulevaisuus näyttää mitä saadaan. Se on eri asia miten kaikki pysyy tyytyväisinä.

Neville korostaa myös kovasti että Manu tarvitsee kaksi pelaajaa joka paikalle ja täten hankinnat tulevaisuudessakin on tärkeitä esim. Bindin osalta, joka taistelisi pelipaikasta Shawin kanssa. Tosin kai tuo puolustavaa keskikenttääkin osaisi pelata. En voi olla kyllä erimieltä Nevillen kanssa, mutta mielestäni seuraavaksi hankintalistalla ovat toppari ja puolusta keskikenttä sekä oikea laituri.

Edit: Neville toteaa Unitedin tarvitsevan keskikenttäpelaajan sekä topparin vielä. Hassua on että mies ei nää oikealla laidalla mitään puutteita.

Edit2: Transfer news: Angel di Maria set for 59.7m British record transfer to Manchester United | Football News | Sky Sports Tuolla tuo viimeinen video on ihan hyvää (tosin hieman itsestään selvää) pohdintaa Unitedin tilanteesta siirtomarkkinoilla.

Edit3: Di Maria pystyy ilmeisesti pelaamaan myös oikealla?
 
Viimeksi muokattu:

lapa78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lexaa
Edit3: Di Maria pystyy ilmeisesti pelaamaan myös oikealla?

Joo, näinhän se on, kuten myös keskellä esim. Matan paikalla.

Josta tulikin sitten mieleen, että miksi kaikki laittavat Matan avaukseen vaikka mielestäni mies on ollut sysipaska molemmissa peleissä, vaikka viime pelissä maalin tekikin. Kaikki kulmat on ollut järjestäen paskoja, kuten myös vaparit ja silti Mata saa antaa ne. Ei mielestäni ole saanut oikeastaan mitään aikaa ja ne avaavat/oivaltavat syötötkin ovat puuttuneet kokonaan. Ihan kaikkea en kykene laittamaan kk:n piikkiin, vaikka ei sieltä tukea kauheasti ole tullutkaan.

Toinen asia mikä ihmetyttää on se, että peli on ihan kauheata paskaa vieläkin. Jos siellä olisi Moyes puikoissa, olisi syyllinen jo selvä, mutta nyt vika onkin pelaajissa, koska LvG. En siis odottanut mitään voittokulkua, mutta ajattelin, että peli edes näyttää siltä, että siinä on joku idea. Ensimmäisen pelin loppu oli koomista katseltavaa, kun LvG otti afron kentälle ja pelattiin loppu moyespalloa (haettiin pelkästään afroa).

Toivotaan, että homma aukeaa ja jengi rupeaa luomaan myös niitä maalipaikkoja.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Matan vaisuus johtuu mielestäni siitä, että keskikentällä ei ole ollut muita pelaajia, jotka kykenevät liikuttamaan palloa samalla lailla. Mata on joutunut hakemaan palloa jopa toppareilta asti ja vaikea sieltä on mitään läpisyöttöjä tarjoilla. Herrera loukkaantui mutta nyt tilanne korjaantuu Di Marian myötä. Odotan, että Di Maria ja Mata pelaavat niin hyvin yhteen, että Rooney ja van Persie alkavat heilutella maaliverkkoa ihan uuteen tahtiin.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Andreas Pereira...

....nähdään ehkä mukana tämäniltaisessa liigacupin ottelussa edustusjoukkueeessa MK Donsia vastaan, samoin laitapuolustaja Marnick Vermijl.

Kumpikin kuuluu Unitedin suurimpiin lupauksiiin James Wilsonin, Demetri Mitchellin ja Saidy Jankon ohella.

Ed. Debyytit avauksessa Jankolle, Reece Jamesille ja Vermijille. Hauskaa nähdä myös Nick Powell jälleen United-paidassa. United as follows:

De Gea; M Keane, Evans, Vermijl; James, Powell, Janko, Anderson; Hernandez, Kagawa, Welbeck
Subs: Amos, McNair, Thorpe, A Pereira, Januzaj, Zaha, Wilson
 
Viimeksi muokattu:

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Matan vaisuus johtuu mielestäni siitä, että keskikentällä ei ole ollut muita pelaajia, jotka kykenevät liikuttamaan palloa samalla lailla. Mata on joutunut hakemaan palloa jopa toppareilta asti ja vaikea sieltä on mitään läpisyöttöjä tarjoilla. Herrera loukkaantui mutta nyt tilanne korjaantuu Di Marian myötä. Odotan, että Di Maria ja Mata pelaavat niin hyvin yhteen, että Rooney ja van Persie alkavat heilutella maaliverkkoa ihan uuteen tahtiin.

Matan pitäisi ehdottomasti pystyä pelaamaan lähempänä vastustajan maalia. Ei Mata koskaan ole tullut tunnetuksi syvältä peliä rakentavana pelaajana.

--------------------------------------------------------------------

Unitedin peli on ollut kuraa alkukaudesta, mutta toisaalta onko se, mikään ihme:

a) Joukkueesta lähti tajuton määrä kokemusta Rion, Vidicin ja Evran (sekä Giggsin) mukana. Näiden pelaajien kokemukselle on ollut iso rooli siinä, että United useasti pelkällä rutiinilla ja huonolla pelillä käänsi nihkeät voitot s'landeista ja swanseista huonona päivänäkin.

b) Isoista hankinnoista Herrera missasi kokonaan Sunderlandin matkan. Häneenhän niitä odotuksia juuri kohdistettiin keskikentän nopeamman pallonliikuttelun suhteen. Shaw ei ole vielä pelannut minuuttiakaan Unitedissa valjua eikä pelaa vielä hetkeen. Rojo ja Di Maria (kai se varma on) tekevät sentään debyttinsä varsin nopeasti.

c) Loukkaantumistilanne on kamala ja koskee juuri niitä paikkoja, joilla Unitedilta puuttuu eniten laatua ja leveyttä. Varsinkin alkukaudesta Evansin ja Carrickin kokemusta olisi tarvittu.

Kokonaisuutena United on joutunut peluuttamaan pelaajia kakkos- tai kolmospelipaikoillaan (Januzaj, Young), auttamatta valioliigaan raakileita ykköspaikoillaan (Blackett, Keane) ja ollut pakotettu tyytymään jo viime kaudella riittämättömiksi osoittautuneiden pelaajin palveluksiin (Cleverley, Fellaini, valitettavasti myös Fletcher vaikka pre-season näytti hyvältä).

Alkukausi vain osoittaa, että ringistä puuttuu paitsi terävintä kärkeä myös leveyttä. Onneksi asialle ollaan tekemässä jotain.

Van Gaalia arvostelen vasta sitten, jos peli ei näytä kehittymisen merkkejä. Sehän se Moyesin suurin kompastuskivi oli: United pelasi pääasiallisesti aivan yhtä huonosti ja suunnattomasti hänen ensimmäisissä kuin viimeisissäänkin otteluissaan. Lisäksi vaihtuvuus on ollut Unitedissä poikkeuksellisen suurta sekä pelaajiston että valmennuksen osalta kuluvana kesänä. Ei se yhteistyö heti ala toimia, mihin LvG:kin on viitannut. Eri asia on, kuinka kaukana CL-viiva on, kun peli alkaa toimia LvG:n haluamalla tavalla.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Melko kokemattomalla porukalla lähdetään matsiin:

De Gea; M.Keane, Evans, Vermijl; Janko, Powell, Anderson, James; Kagawa; Welbeck. Subs: Amos, McNair, Thorpe, A.Pereira, Zaha, Januzaj, Wilson.

Hyvä, että annetaan reilusti näytönpaikkoja. Ja hienoa, että Evans on pelikunnossa.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Näköjään Hra Jonny Evans palaa takaisin...

.......
c) Loukkaantumistilanne on kamala ja koskee juuri niitä paikkoja, joilla Unitedilta puuttuu eniten laatua ja leveyttä. Varsinkin alkukaudesta Evansin ja Carrickin kokemusta olisi tarvittu........

...kokoonpanoon. Lisäksi Marcos Rojon työluvan selvittyä kehissä on ainoa argentiinalainen, joka pääsi MM-kisojen tilastohemmojen Top-11 -joukkoon. Kaivan uutisen tästä myöhemmin.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Di Marian siirto vihdoin virallinen. Sanoisin, että Valioliigan paras pelaaja ainakin näin ennakkoon ajatellen. 59.7 miljoonaa puntaa ilmeisesti lopullinen siirtosumma. Huikea pelaaja ja olen aina ihaillut tämän otteita Realin paidassa.
Toivotaan, että mies olisi jo pelikelpoinen lauantaina.

Nyt kuitenkin innolla katsomaan, miten Powell ja kumppanit esiintyvät.
 

massimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils, FC United of Manchester
Nyt kuitenkin innolla katsomaan, miten Powell ja kumppanit esiintyvät.

Suzuki vastaan Chervolet... Ei tartte katsoo ;)

Angelin siirto on pelillisesti hyvä juttu. Mutta uskottavuuden kannalta tämä siirto oli kovempi juttu. Tämä kun olisi kustu, niin olisi voitu odottaa joidenkin menettävän duuninsa. Nyt taas uskottavuus nousi ja mahdollisesti avaa portteja vielä uusille tulijoille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös