Maksamattomat palkat syy huonoon esitykseen?

  • 3 610
  • 17

Zauli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja Red Wings
Olen kuullut huhuja melko luotettavasta lähteestä, että Ässillä on ollut vaikeuskia maksaa palkkoja pelajille, kuten Jazzillakin. Olisko toi nyt sitten se syy miksi esitykset ovat ollee ponnettomia?

Onko muut kuullet kyseisestä asiasta?
 

Hiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Tommy
Rakkaus lajiin, ei se raha :)
Siis... yleisön rakkaus lajiin saa heidät maksamaan mitä hyvänsä päästäkseen katsomaan suosikkijoukkueensa pelejä, kun taas pelaajien rakkaus rahaan (kuten muillakin työtä tekevillä) vaikuttaa hyvinkin pitkälti pelaamiseen. En minäkään palkatta töitä tekisi! ;)

(En ota kantaa huhun todenmukaisuuteen. Kommentoin vain yleisellä tasolla...)
 

Tuamas

Jäsen
En usko.

Juttelin juuri eilen näiden johtotason miesten kanssa ja ei tullut mitenkään ilmi että olisi ainakaan näin suuria ongelmia.
Toki sanottiin että vaikeata tullee olemaan kun lukko-pelikin meni miten meni.
Sekä yhteistyökumppaneilta on tänä vuonna saatu hyvin rahaa, itseasiassa kuulemma paremmin kuin muutamaan vuoteen.
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Taitaisi työmotivaatio lähennellä nollaa, jos työstä ei saisi palkkaa. Ainakin allekirjoittanut tekisi tässä tilanteessa työnsä ns. vasemmalla kädellä, jos jaksaisin vääntäytyä työpaikalle lainkaan. Joka tapauksessa katselisin tässä tilanteessa uutta työnantajaa hyvinkin aktiivisesti.

Mikäli huhut pitävät paikkansa, näyttää homma olevan menossa samaan suuntaan kuin KalPalla sen toistaiseksi viimeisellä liigakaudella.
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Jos asiat olisi jo tässä mallissa mihin en kuitenkaan halua uskoa niin minun puolestani lyököön jo tässä vaiheessa hanskat tiskiin..Mestis ja alemmat sarjatkaan eivät olisi vielä alkaneet.
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nyt kun asia on tullut esiin, voin minäkin kertoa sen, minkä kuulin Tappara-Ässät harjoitusottelun jälkeisenä maanantaina. Tämän lähteen tietoja en ole aiemmin kertonut enkä hänen luotettavuudestaan ole aivan perillä, mutta hänen mukaansa Ässien pelaajat olivat harjoitusottelua edeltävänä torstaina kieltäytyneet matkustamasta Tampereelle, koska palkat olivat maksamatta. Pelaajien edustusta oli sitten pyydetty toimistolle (nyt on päivämäärä kadoksissa) asian sovittelun tiimoilta, mutta toimistolla olivat ovet olleet lukossa ja puhelimiiin ei vastannut kukaan.

Tuamaksen saamiin vakuutteluihin voisin todeta sen verran, että vaikka rahaa olisikin saatu enemmän kuin viime kausina, se ei tarkoita sitä, että sitä olisi edes tarpeeksi. Asiat voidaan aina sanoa kahdella tapaa.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Kyllähän se alkaa jo hiljalleen olla yleisesti tiedetty tosiasia, että Ässien talous on kuralla ja maksuja maksamatta, vaikka moni Porilainen vielä jaksaa uskoa johtoportaan valheisiin.
Joo Joo ei ole 100% todisteita, mutta eiköhän lähiaikoina ala tietoja satelemaan ihan julkisestikkin.
-ipa rules
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Nonniin, laitetaan viestiksi melkein luotettavalta taholta kuultu huhu, ja jo alkaa besserwisserien kuoro laulaa totuuksiksi muuttuneista arvailuista ja spekulaatioihin perustuvista tosiasioista.

Ei millään pahalla ketään kohtaan, mutta olisi parempi jättää nämä melkein luotettavilta tahoilta kuullut huhut omaan arvoonsa, kunnes asioista on virallista tietoa. Huhut generoivat uusia huhuja, joiden totuusarvo vähenee kaiken aikaa.

Palkanmaksuongelma-huhu on yhtä helppo keksiä kuin tarinoita vaikkapa pelaajien keskinäisistä riidoista johtuen toisten vaimojen/tyttöystävien vikittelemisistä, tai kuinka viina maistuu vapaa-aikana sille ja sille pelaajalle, yms. Ja kaikki voi olla yhtä hyvin totta tai tarua.

Faktat poytään, kiitos!
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Noissa huhuissa vaan on sellainen jännä piirre, että kun ne tulevat erimuotoisina ja toisilleen tuntemattomien ihmisten kertomina, niissä aika usein on totuuspohjaa.

Korostan, että minulla ei ole asiasta näyttöjä, mutta eipä tuo esiin noussut asia kovin tavaton olisi. Vai olisiko?
 

Clark Kent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Leafs,Everton, MuSa,P-Kärpät, Sea City Storm
Ettei vaan nekin rahat oltais vedetty välistä tiettyjen tahojen "pussiin"... ;) No kyllähän Ässillä varmaan rahoitusta vielä hieman on, kun uskalsivat palkata Mogerinkin. Ei varmaan mikään halpa mies. Jos palkkoihin budjetoidua rahaa ei olisi niin paljoa, niin miksi ne hankki Mogerin, Jaseckon ja Palon?

Hys hiljaa... eihän näistä asioista saa puhua... ;)
 

Sledge

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT
Vaikeeta tulee

Valmennus on mitä on, mutta pelaajat tekee hommaansa niin kauan kuin rahaa tulee mitä on luvattu.
Itse myisin Ässien osakkeeni aikas pian.
Palkat on ilmeisesti ainakin vielä tullut, miten käy kun tahitaan edelleen viimeisellä sijalla, muutamalla armopisteellä varustettuna. RAhat loppuu ja on se kumma jos on rahaa yhteistyökumppaneilta tullut kun on plankeissa mainoksettomia paikkoja ja osalla pelaajistakin paidat ammottaa tyhjyyttä. Oletteko muuten huomannut että Ässien kuvat yhteis- ja yksittäiset on otettu viime vuoden paidoilla?
 

Pata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Enpä uskalla väittää ja vannoa, että palkat on maksettu ajallaan. Palkanmaksuvaikeudet voivat olla jopa hyvinkin mahdollisia. Ei noita tuloja juurikaan kilahda jääkiekkoseuran kassaan kesäaikana ja jos tilanne on se mikä Ässillä, että rahaa ei kassanpohjalla ole viime kaudenkaan jäljiltä, niin helposti joudutaan tilanteeseen ettei tässä alkusyksyn tienoilla ole mistä maksaa. Toisaalta sitä on Ässissä aina pidetty kunnia-asiana, että pelaajat saavat ajallaan sen mitä luvataan, vaikka jotkut muut maksut sitten myöhästyisivätkin. No ajat ovat muuttuneet, ehkä myös kunnia-asiat.

Mutta se asian pointti, eli mahdollisten maksamattomien palkkojen vaikutus peliesityksiin. Jos pelaajat pelaavat sen takia heti huonosti, niin mitenköhän herrat kuvittelevat jatkossa rahojen riittävän palkanmaksuun? Ei kai Ässienkään pelaajat nyt niin tyhmiä ole, että luulevat huonojen peliesitysten jollain tavalla edistävän Ässien taloudellista tilannetta ja samalla palkanmaksukykyä? Siinä on asia mikä ei oikein täsmää jos tuosta asiasta haetaan syyllistä surkeaan peliin.

Eli tässä tilanteessa joukkueen luulisi syttyvän entistä kovempaan taistoon, jotta maksava yleisö saapuisi sankoin joukoin halliin. Tai toinen asia mitä he voisivat tehdä omaa tilannettaan parantaakseen, olisi vaatia siirtoa jonnekin muualle. Mitään tuollaisia vaatimuksia ei ainakaan minun korviini ole kantautunut, ei edes huhun puolikasta. Ja jos pelaajat haluaisivat siirtoa, niin surkeat esitykset eivät silloinkaan auta asiaa, sillä huonolle pelaajalle ei niin vain ottajia ja ennen kaikkea maksajia löydy.

Jos palkanmaksuvaikeudet jatkuisivat pitkään, niin totta kai se vaikuttaisi otteisiin. Mutta en usko, että se näin lyhyellä aikavälillä aiheuttaisi moista joukkuemoraalin rappeutumista. Se ei vain yksinkertaisesti olisi kenenkään etu ja sen noinkin kokenut joukkue kaiketi ymmärtää. Haluan myös uskoa, että Ässäpelaajiltakin löytyy edes jotain lojaalisuuttaa ja ymmärrystä jos palkanmaksussa on vaikeuksia, ihan niin kuin löytyi Ilvespelaajistakin muutama vuosi sitten.

Tosi on, että Ässillä on maksuja rästissä, mutta seurajohdon mukaan joustavista maksuaikatauluista on sovittu. Jotenkin uskottelen itselleni, että pelaajien suuntaan raha-asiat on hoidossa. No, voihan se tietysti olla, että tilit ovat jossain vaiheessa olleet hieman myöhässä, mutta se ei kai ole kovin harvinaista jääkiekkopiireissä. Jos maksukyky olisi katastrofaalinen, niin kaiken järjen mukaan Ässät olisi ymmärtänyt parantaa tilannetta esim. jättämällä Mogerin hankkimatta tai peruuttamalla Sveitsin leirin.
 

JanJ

Jäsen
Viime kaudella pelaajat kiittelivät sitä että vaikka kaikkea joukkueessa tapahtui niin palkka tuli aina ajallaan.
Uskon että Ässät vetää samaa linjaa tälläkin kertaa, eli liksat maksetaan ja jos rahat loppuu niin sitten jättävät vaikka ne perinteiset hallivuokrat maksamatta (viittaan nyt mm. Vaasaan, en Poriin).

Toisaalta mikään ei oo mahdotonta kun puhutaan Ässien johtokunnasta...
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Palkoista

Maksamattomat palkat ovat meidänkin suunnalla 90-luvun alussa todellisuutta ja lienee edelleen pelaajia joilla on saativia niiltä ajoilta, jollei sitten palkkaturva ole niitä hoitanut.

No mutta asiaan:

eli pelaajien motivaatioon jos ja kun palkan maksuun tulee häiriötä. Kuten jo viittasin alussa Lahdessa oli tilanne päässyt jo niin pahaksi että asia alkoi väkisin kaivertamaan pelaajien takaraivossa ja luulen, että näin tulee köymään muuallakin, jos samanlaisia ongelmia ilmenee. Tosi asia on että luulisi pelaajien yrittävän entistä kovempaa, jotta saataisi väkeä hallille ja sitä kautta rahaa joukkueen kassaan. Ihminen on vaan luotu huolestumaan, mikä on tietysti ymmärrettävää, kun alkaa asuntolainan lyhennykset ja lasten päivähoito maksut erääntymään eikä palkkaa ole tilille pudonnut ja syödäkkin pitäisi.
Motivaatioon tälläinen kyllä tekee ison loven, vaikka raha ei olisikiin tärkein tekijä jääkiekon pelaamisessa. Samoin kuvittelisin ettei kerran tai kahdesti rästiin jääneet palkat vaikuta pelaajien esityksiin, mutta jos tilanteesata tulee sääntö ei poikkeus niin asiat hieman muuttuvat.

Kirjoituksessa en siis halua viitata mitenkään Ässiin, kun asiasta en mitään tiedä, mutta pohdiskelin nyt noin yleisellä tasolla asiaa.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tai sitten ei

Kyllähän peliesityksiä voidaan selittää monella tavalla. Toi palkkajuttu-huhu on helppo vetäistä esille, koska siinä voi Ässien viimekauden tappion tuntien hyvinkin perää. Tai sitten ei.

Voihan olla, että HPK-tappio perustui 1) HPK:n onnistuneeseen liigavaukseen ja sitä seuranneeseen hurmokseen, 2) HPK:lla olevaan pelituntuntumaan ja Ässien pelituntuman puutteeseen, 3) HPK:n kenties hieman parempaan pelaajamateriaaliin, 4) Ässien soputumattomuus illan tuomarityöskentelyyn ja/tai 5) HPK:n kotikenttäetuun. Tai sitten ei.

Ja voihan olla, että Lukko tappio perustui 1) Ässien menestyspaineeseen ekassa kotimatsissa ja vielä Lukkoa vastaan, muistaen vielä viimevuotisen aloituksen, 2) Ässien asennevammaan Lukon juniorijoukkueeseen, 3) Lukon Tappara-tasurin luomaan kovaan itseluottamukseen, 4) Satosaaren huonoon päivään ja/tai 5) Lukon salama-alun tuomaan henkiseen lukkoon. Tai sitten ei.

Oli syyt mitä tahansa, kausi on vasta alkanut ja tehdyt virheet voidaan varmasti vielä korjata. Kahdeksannella tilalla oleva Hifk on kahden pisteen päässä ja on pelannut yhden matsin enemmän kuin Ässät. Nyt EI ole oikea aika luovuttaa, vaikka pahalta tuntuisikin. Nämä keskustelut käydään sitten keväällä, jos siihen vielä on tarvetta!
 

Zauli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja Red Wings
Niin en minä sitä veikannutkaa, että pelaajat rupeasivat tietoisesti löysäilemään jos palkka on tullut myöhässä. Kuulin vain, että pari vierastyöläistä oli jo melkein valmiita lähtemään ja kyllähän sellainen voi henkeä nakertaa.Muttta kuten sanoin se oli siis huhu, enkä mitenkään voi todistaa asiaa todeksi. Ja toivottavasti se onkin vain huhu.

Kyllähän toi Lukko peli meni ketuiksi jännittämisen ja hermoilun takia. Varmasti pelaajien takaraivossa alkoi HPK pelin jälkeen raksuttaa viime kausi. Myös Konttilan poistuminen varmasti hämmensi joukkuetta. Nämä jutut ovat aina niin pienestä kiinni.

Jos ja kun Ässät alkaa pelata materiaalin edellyttämällä tasolla, niin pudotuspeli paikasta tapellaan.

Tykki en minä tarkoittanutkaan, että peli olisi menetetty! Itseasiassa minä uskon, että me noustaan. Todellakin kahden ottelu jälkeen on aivan turha ruveta Tammista kinuamaan takaisin. Jos tahti on 10-15 ottelun jälkeen sama, niiinvoidaan alkaa olla huolestuineita, nyt vaan vähän vittuuntuneita.
 

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti JanJ
... ja jos rahat loppuu niin sitten jättävät vaikka ne perinteiset hallivuokrat maksamatta (viittaan nyt mm. Vaasaan, en Poriin).

Porissa ja Vaasassa puhutaan kuitenkin "hieman" eri summista hallimaksuissa. Porissa on vielä kaksi kautta sitten pelattu koko kausi 150.000mk vuokralla ja Sport maksoi viime kaudella vuokraa yli 500.000mk. Ja vielä vuosi takaperin Sport teki lähes miljoonan tappiota koska hallissa kaikki myyntitulot menivät sivullisille. Sportin jäämaksut eivät ole "hirveän" kalliit mutta Sport maksaa kaikesta muustakin joista erittely alla.

EDIT: Tässä muuten vertailun vuoksi Mestiksen hallimaksut:

TuTo 25.000 mk (koko seuran maksut, juniorit+edustusjoukkue)
Jääkotkat 40.000 mk
Diskos 70.000 mk
Jukurit 80.000 mk
KooKoo 80.000 mk
FPS 95.000 mk
Ahmat 100.000 mk
KJT 150.000 mk
KalPa 180.000 mk
Kiekko-Vantaa 230.000 mk
Hermes ???

Sport:

Edustusjoukkue yht. 462.824 mk. (käyttötunnit 411,5 h)
jäämaksut 204.984 mk
pukuhuone 64.800 mk
kioski 5.000 mk
varasto 2.160 mk
Aitiot 122.000 mk
Kilpahallin mainostila 61.000 mk
Muita maksuja 2.880 mk
A-nuoret joukkue yht. 110.232 mk (käyttötunnit 269,5 h)
jäämaksut 105.192 mk
kuivaushuoneet 5.040 mk
Jäähallin käyttömaksut yht. 573.057 mk
Käyttötunnit yhteensä 681 h
Käyttömaksut yhteensä 841,50 mk/tunti

Lisäksi huomioitava, että Junior Sport maksaa hallin käytöstä lisäksi n. 400.000 mk vuosittain.

Kopioitu Sportin PJ Kalervo Laaksoharjun haastattelusta osoitteessa www.vaasansport.fi
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös