Maitohappotesti

  • 5 712
  • 3

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tänään ilmaantui mahdollisuus osallistua maitohappotestiin. Testistä ei ole paljon muuta tietoa kuin se, että juostaan 6X1000m nousevalla sykkeellä, kilometrin välein otetaan verinäyte ja jonkun viikon päästä saada tulokset kuntotasosta.

Millaisia kokemuksia jatkoaikalaisilla kyseisestä testistä on? Niitähän täytyy olla paljon, kun me kaikki kuitenkin olemme ylen urheilevia ja sporttisia nuoria miehiä ja naisia.
 

Aces

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja Sharks sekä 90-luvun Bruins ja Cam Neely
Kymmenisen kertaa olen testin suorittanut, mutten yhtään kertaa juoksemalla vaan pyörällä tai lajinomaisesti. Testillä saadaan hyvä kuva, mitkä sykealueet ovat kunnossa ja mitkä tarvitsevat lisää harjoitusta. Samalla myös saadaan sykealueiden rajat, jolloin kunnon parantaminen onnistuu erittäin helposti sykemittarin avulla.

Itse testi on kyllä aika salakavala kun aluksi mennään hitaasti/helposti alhaisella sykkeellä, mut sitten kuormitus kasvaa koko ajan ja hapot rupeavat jylläämään ja viimeisellä vedolla saa kyllä vedettyä ittensä ihan loppuun. Tärkeintähän testissä on, ettei aloita liian lujaa, jotta pystyy kiristämään portaittain vauhtia aina seuraavassa toistossa. Näin saadaan maitohappokäyrän alaosakin mukaan. Niin ja onhan se sormenpää ollut aina hellänä piikkauksen jäljiltä:)
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Niin ja onhan se sormenpää ollut aina hellänä piikkauksen jäljiltä:)

Ei satu ainakaan vielä yhtään. Helvetillinen yskä vaan tuli tuon juoksun jälkeen. Huippusyke oli hieman yli 200, mikä tällaiselta terhakalta kolmevitoselta on aika paljon. Saapa nähdä millaisia harjoitteluohjeita tipahtaa postista ensi viikolla, joutuuko aloittamaan peruskuntoharjoittelun kävelyllä vai lisätäänkö vaan kierroksia moottoriin, kun kerran kiertää. Täysiä - saatana!
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Joo maastossa juosten eli kenttäversiona on tullut pari kertaa vedettyä. Lisäksi kuntopyörällä jokunen kerta. Mutta useimmiten juoksumatolla happimaskit päässä sauvakävelynä. Juoksumatolla saa parhaiten kaikki irti kun vauhtia ja kulmaa kasvatetaan. 11 reikää kolmesta sormesta, melko hellänä oli sormen päät.

Eka mattotesti jännitti niin paljon että leposykekin oli reilusti yli sata! Maksimit tuli vajaa kymmenen vuotta sitten rykäistyä 219 sykähdystä. Kierroskone, alavääntö puuttui ja puuttuu vieläkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös