Mailoista

  • 3 073
  • 12

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Ihan mielenkiinnon vuoksi olisi hauska tietää millaisia mailoja suomalaiset Liiga ja NHL-pelaajat käyttävät. Suurin osa kai Montrealia? Ainakin itsellä sellainen kuva asiasta. Mutta pistäkäähän tulemaan tietoja. Olisi ihan hauska tietää jäykkyyksistäkin jotain ja lavan malleista.
 

Janneone

Jäsen
No sen verran tiedän että TPS käytti menneellä kaudella Baueria ja Tappara Montrealia, näistä olen varma.

T.Elomo: kantahuukki
T.Virta: kärkikoukku
N.Kapanen: kärkikoukku, Hieman peilattu
M.Rautee: kantahuukki
I.Mikkola: kantahuukki

M.Eloranta: kärkikoukku, hieman peilattu
T.Willman: kantahuukki, extra jäykkä varsi
A.Berg: lähes suora kantahuukki, extra jäykkä

kantahuukilla tässä tarkoitan lapamallia joka lähtee tyvestä peilattuna ja on lähes suora muuten.
Kärkikoukku on kuin puolikas ongenkoukku.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
PELLUT

Menneellä kaudella Pelicansilla oli maila sopimus KOHO:n kanssa.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Se minkä firman kanssa joukkueella on sopimus ei aina kerro mikä keppi siellä oikeasti on. Esim. Mika Niemisen pelatessa Jokereissa joukkueella oli sopimus Niken kanssa. Kuitenkin Niemiselle tehtiin Koholla leimaton maila johon sitten lyötiin Niken merkit päälle.

Niin ja vuosi sitten Koivu pelas Koholla meinaan kun itte hion sille meneviä mailoja. Mutta tästä hetkestä en kyllä tiedä.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Blues: THC
HIFK: Montreal
HPK: THC
Ilves: THC
Jokerit: Bauer-Nike
JYP: THC
Kärpät: Montreal
Lukko: THC
Pelicans: THC
Saipa: THC
Tappara: Montreal
TPS: Bauer-Nike
Ässät: THC

THC on lyhenne The Hockey Companysta, kanadalaisesta yhtiöstä, jonka edustaja Suomessa on KHF Sports Oy. Yhtiön tuotemerkit ovat: Jofa, Koho, CCM ja Canadien. Eräs pala suomalaista kiekkohistoriaa siirtyy menneisyyteen, kun Titan tuotemerkki lakkautetaan lopullisesti. Menneellä kaudellahan mailat myytiin nimellä Jofa Titan. Samoin käy myös mv-varustemerkille Heaton, jonka kohtaloksi tulee CCM.

THC on jakanut joukkueensa useammalle eri merkille. Heillä on kolme "pääjoukkuetta". HPK (ns. Koho-joukkue), Blues (CCM-joukkue) ja Ilves (Jofa-joukkue), mutta käytäänössä pelaajat saavat pelata millä yhtiön mailalla tahansa.

Suomi on siinä mielessä erikoinen maa, että täällä näitä joukkueiden mailasopimuksia tehdään edelleen. Missään muualla ei sitä harrasteta. Ruotsissa kyllä tehdään varustesopimukset, eli koko joukkue pelaa samalla kypärällä, mutta koko joukkueen käsittävä maila JA varustesopimus on ainutlaatuista. HIFK ja Tappara ovat siinä mielessä mielenkiintoisessa asemassa, että heidän mailamerkillään ei ole kypäriä, joten kyseiset joukkueet ostavat kypäränsä muilta merkeiltä.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Lisään tässä muutamia NHL-pelaajia ja heidän mailojaan.

Saku Koivu: Lukee Koho, mutta käytännössä Jofa.
Teemu Selänne: Erikoinen tapaus, ei osaa päättää millä mailalla pelaa. Tällä kaudella ainakin Titan, Sherwood, Innovative ja Easton
Sami Kapanen: Eastonin täyshiilikuitu
Sami Salo: Muistaakseni Easton
Jyrki Lumme: Jofa/CCM
Teppo Numminen: Montreal
Ossi Väänänen: Montreal
 

Poffer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Blues

Blues tulee pelaamaan seuraavat kolme vuotta Louisvillen varusteilla, seura allekirjoitti keväällä sopimuksen C.Ruutun kanssa joka edustaa Louisvilleä Suomessa.
 

jta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähettänyt käyttäjä dude
HIFK ja Tappara ovat siinä mielessä mielenkiintoisessa asemassa, että heidän mailamerkillään ei ole kypäriä, joten kyseiset joukkueet ostavat kypäränsä muilta merkeiltä.

Joskus vuosia sitten Montreal Urheilu Oy edusti Suomessa CCM:n varusteita. Silloisen toimitusjohtajan kärryn rekisterinä näkyi olevan CCM-1 ja myyntipäälliköllä CCM-2.

Ennen CCM:ää edustuksessa oli Orbit. Muistaako kukaan legendaarisia muoviluistimia, joissa oli irrotettava huopatossu sisällä?

Nykyäänkin valikoimasta löytyy itse tehtyjen mailojen lisäksi Missionin varusteet, joten eiköhän sopimusjoukkueille löydy muutkin tarvittavat kamat samasta osoitteesta.

Että tämmöistä hirveän tarpeellista tietoa...
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Louisville

Louisvilleä tuo Suomeen Pro Star Finland, joka tunnetaan paremmin Great Skate -nimellä, firmalla on myymälä Turussa. Ruuttu on vain yksi osakkaista ( muita mm. H. Virta, P. Skriko ja A. Salminen ( I div. ent pj. )).
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Sami Salosta en ala vääntämään, mutta Ossi Väänänen pelasi ainakin MM-kisoissa 100%:n varmuudella Montrealilla.

Montreal Urheilu oy todellakin oli CCM:n edustaja Suomessa ja oli siihen aikaan todella iso tekijä suomalaisessa kiekkobisneksessä. Sitten CCM:n omistanut sijoitusyhtiö osti Kohon ja Jofan omistaneen sijoitusyhtiön ja syntyi The Hockey Company. Koska Koho/Jofa/Titan yhteenliittymällä on kaksi vahvaa paikkaa Euroopassa, Jofan varustetehdas Malungissa Ruotsissa ja mailatehdas Forssassa, ei ollut mitään järkeä pitää CCM:llä erillistä maahantuojaa. Joten Montreal Urheilu putosi ns. pikkutekijäksi, koska luistin ja varustekauppa on pientä. Mailoissa Montreal on edelleen kova sana Suomessa ja pohjoismaissa.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Salon keppi

Salo muistaakseni sanoi pelaavansa mailalla, jossa on VICin varsi ja Eastonin lapa.
 

kimmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, FC Barcelona
Vaikka tyhmää onkin

Katsohan dude uudestaan niitä Suomen pelejä. Voin lyödä kanssasi vetoa, että Ossi Väänäsen mailassa lukee CCM, ei Montreal.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Uskomattomin työkalu, jonka olen liigassa nähnyt oli silloisen Hockey-Reippaan silloisella huippuhyökkääjällä Oldrich Valekilla. Lähes suora lapa sojotti merkillisesti rystyn suuntaan. Kerran mailaa ihmettelin ja Olli äityi sitä esittelemään.

Valekin rintamasuunta laukaisuhetkellä oli tosi merkillinen, vaikka lapa osui kohtisuoraan kiekkoon. Tämä juuri mailasta johtuen. Mahtoi olla maalivahdeilla arpomista.

Muistuu mieleen eräs Antsa Mertarannan radioselostus noilta ajoilta:
- Ja kiekko on maalissa. Siinä ei ehdi Halme kissaa sanoa, kun Ollin lumiaura lähtee liikkeelle...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös