Maalivahdit 05-06

  • 39 030
  • 198

Pelikaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Avataan vähän herkemmin uusia ketjua, ettei tuosta yhdestä synny hirveätä mammuttiketjua.

Niin mistä maalivahti ensi kaudelle? Omasta mielestäni Karri Rämön ikäinen poika ei vielä jaksa pelata liigakautta ykkösmaalivahtina. Jos Karri jatkaa joukkueessa, niin hankkisin hänelle tasavertaisen taisteluparin. Esimerkiksi Juuso Riksman olisi tähän rooliin oiva valinta. Riksmanista on ainakin minulla sellainen kuva, että olisi oikeinkin hyvä veskarii, mutta ei ole vielä saanut kunnon tilaisuutta.

Toinen vaihtoehto olisi Mikko Rämö. Mihin miehen palkka on Venäjän divarivuoden jälkeen noussut on sitten jo toinen juttu.

Oma toive on, että Rämön kanssa saadaan veistettyä pitkä sopimus. Tulevaisuudessa hänestä varmasti on ykkösmaalivahdiksi, mutta ei vielä. Pariksi Riksman. Peluutus menisi, että Riksman on hienoinen ykkösmaalivahti, mutta Rämökin torjuisi n. 20 ottelua.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Samaa mieltä Rämöstä. Pitkä sopimus kyllä, ykkösmaalivahdiksi ei. Riksman voisi olla ihan hyvä, en tarkemmin tiedä. Yksi vaihtoehto on tietysti hankkia maalivahti ulkomailta. Siinä on tietysti riskinsä. Mitenkäs Petri Vehanen? Ilmeisesti ei jatka Lukossa. Kelpaisi ainakin minun mielestäni Pelicansiin.

Veikkaaja väläytteli jopa sellaista kuviota, että Pasi Nurminen torjuisi täällä ensi kaudella. Ei Nurminen sitä haastattelussa kieltänytkään, vaan myönsi sen olevan vaihtoehto. Siinä olisi tietysti ideaalitilanne, Pasi Nurminen ja Karri Rämö. Kaksi omaa poikaa ja Karri saisi Pasilta varmasti tärkeää oppia. No, en tiedä onko tuo kuvio miten todennäköinen. Jotenkin uskon, että Nurminen haluaa vielä tienata muutaman miljoonan, ennen kuin tänne palaa. Toisaalta miehen seurauskollisuus tiedetään.
 

Kummeli1

Jäsen
Suosikkijoukkue
lahelaiset
No jos nupe torjuu meillä ensi kaudella niin mikäs siinä, muussa tapauksessa Suomessa olevat veskarit ovat aika harvassa -> ulkomaalainen ykköskassari, Rämö kakkosveskaksi ja myös pitkä sopimus päälle.
Nurminen olisi kyllä taas herkkupala meille, viime kaudella se todellakin huomattiin. Mutta Riksmanin Juuso kävisi myös itselleni mutta eipä täällä Suomessa taida muuten olla enää vapaita kassareita.
Eli jos Nupe sattuisi pelaamaan, hän siis ykköseksi tai sitten jos ei, niin Riksman/joku ulkomaalainen ja kakkoseksi Karri Rämö.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Suunnitelmissa on selkeästi kova koppari tulevalle kaudella. Suuntana ilmeisesti ulkomaat. Tämä siis oletuksena ettei Nurmista Lahdessa nähdä. Rämölle olisi hyvä saada sopimus, mutta varmaksi ykköstorjujaksi ei Rämöstä taida olla vielä. Ihmettelen suuresti mikäli joku SM-liiga seura tarjoaa ykkösveskarin paikkaa Rämölle tulevalle kaudelle. Paremmat olosuhteet löytyy varmasti.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Viestin lähetti Raúl
Mitenkäs Petri Vehanen? Ilmeisesti ei jatka Lukossa. Kelpaisi ainakin minun mielestäni Pelicansiin.

Kuulin, että Vehanen olisi suuntaamassa ulkomaille. Tiedon luotettavuutta en tosin uskalla mennä vannomaan.
 

LaCew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Itse olen mieltynyt Jaakko Suomalaisen torjuntatyöskentelyyn, vaikka mies vertyikin kunnolla vasta sarjan loppupuolella. Tosin, jos Rämö saadaan pidettyä Lahdessa, on vaikea kuvitella Suomalaiselle paikkaan Pelicansista. Kunnollinen ykkösveskari nimittäin tarvitaan, sen viime kausikin jo näytti. Eikä Rämö taikka Suomalainen riitä sille paikalle.

Eli toivomuksena oli kunnollinen ykkösmaalivahti, jolle tilanteesta riippuen toinen viime kauden miehistä antaa kunnollisen haasteen kakkosmaalivahtina.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Itse en palkkaisi mitään Riksmannia missään nimessä. Nurminen ja Rämö molemmat ensi kaudella turkoosipaidassa on utopiaa. Nurminen haluaa pelata paljon ja Rämö tarvitsee myös ykkösveskarin paikan, jotta kehitys jatkuu samanlaisellla jyrkkyydellä kuin viime kaudella. Jos näistä kavereista toinen päättää Lahdessa ensi kaudella koppeja ottaa, niin olisin enemmän kuin tyytyväinen. Ehdotonta liigan eliittiä olisivat.

Karri Rämöstä tulee erehtymättömästi mieleen eräs sensaatio nimeltä Kari Lehtonen. Karrilla on ehkä hieman agressiivisempi tyyli, mutta uskon Karrin olevan ensi kaudella lähellä tasoa jota Kari Lehtonen oli nostaessaan Jokerit mestariksi keväällä 2002.

Nupe ja Karri ovat kotiseuturakkaita, mutta myös tiedostavat tosiasian, että Lahdessa ei helpolla pääse ensi vuonnakaan.

Jos legenda ja oppipoika päättävät lähteä vihreämmille laitumille niin kotimaiset vaihtoehdot ovat pitkälti siinä. Petri Vehasella on varmasti ottajia enemmänkin. Josko Nupella olisi suhteet kunnossa johonkin MM-tason veskariin (ulkom.)

Suomalainen on oiva backuppi.
 

Miguel

Jäsen
Riksmanilla taitaa olla jo pelipaikka toisessa SM-liigaseurassa.

Karri Rämön jatkaminen Lahdessa vaikuttaa minusta epätodennäköisemmältä kuin Nurmisen paluu. Jos Rämön perässä on useampi liigaseura, mies on ilmoittanut Timrån olevan vaihtoehto ja syöttiä on tullut aina valtameren takaa, nuoren kehityskelpoisen kassarin Lahteen jääminen olisi ihme. Nurminen taas on itse sanonut Pelicansin olevan vaihtoehto, enkä viime syksyn hyväntekeväisyyseleen jälkeen olisi enää aivan ihmeissäni, vaikka Liipolan Hasek pitkin Liipolaa ajelisikin. Vaikka ei sinne kukaan selväjärkinen mene...

Jaakko Suomalainen olisi minusta mitä miellyttävin kakkosmaalivahti. Ykkösen nimeä odotellessa.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Sen verran Suomalaisen asemasta, että seura ei käyttänyt ilmeisesti optiotaan Suomalaiseen kauden päätteeksi. Eli hyvin suurella todennäköisyydellä ei Jaakkoa Pelicans paidassa nähdä-
 

lommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New England Patriots
Viestin lähetti laituri
Sen verran Suomalaisen asemasta, että seura ei käyttänyt ilmeisesti optiotaan Suomalaiseen kauden päätteeksi. Eli hyvin suurella todennäköisyydellä ei Jaakkoa Pelicans paidassa nähdä-

Näin olen itsekin ymmärtänyt..
 

Cooley

Jäsen
Mites Joni Puurula? Onko jatkosopimusta Venäjälle? Kerhoon ei ainakaan ole asiaa, sillä eiköhän se kortti ole Hämeenlinnassa katsottu. Mutta Pelsujen riveissä Jonin näkisi mielellään.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähetti Cooley
Mites Joni Puurula? Onko jatkosopimusta Venäjälle? Kerhoon ei ainakaan ole asiaa, sillä eiköhän se kortti ole Hämeenlinnassa katsottu. Mutta Pelsujen riveissä Jonin näkisi mielellään.

Ei kai meidän jengillä nyt niin huonosti asiat ole. Tarkoitus olisi huhujen mukaan saada ensi kaudelle uskottavampaa joukkuetta. Puurula ei ainakaan helpottaisi pelillisiä ongelmia.
 

lihaani

Jäsen
Jos, kuten Etlari arvelee, Pasi Nurminen pelaa ensi kaudella Kaaneissa, sitä vähemmän tarvitaan mitään Heleniuksia nostamaan kovaa liksaa.

Nupe on oma gooninsa, joten siihen ei pahemmin mitään puukätistä tappelijaa tarvita näkökenttää peittämään. Ja miliisi Honkanen on lisäksi hyvä pelote jo omasta takaa. Tekeepä joskus pinnojakin.
 

Ambi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti lihaani
Jos, kuten Etlari arvelee, Pasi Nurminen pelaa ensi kaudella Kaaneissa, sitä vähemmän tarvitaan mitään Heleniuksia nostamaan kovaa liksaa.

Tätä Nurmis-huhua on ollu liikenteessä pari päivää, mä jotenkin kuvittelin että Nurmisella olis haluja pelata vielä pari vuotta taala-liigaa ja siellä varmaan ottajia olis jos Atlanta tekee Lehtosesta ykkösveskan, tosin tiedetään ettei Nupe halua olla kakkosveska mutta aika erikoinen veto jos mies palais Suomeen, ja Pelicansiin... Enemmän kuin mielelläni Nupen ottaisin Pelicansiin mutta lähinnä ihmetyttää että voiko joku oikeesti olla NOIN kotiseuturakas, kun äijälle olis tarjolla parempaa liksaa ja paremmat mahiksen menestyä jossain muualla [Eurooppa, SM-liigan muut jengit]... Voidaan varmaan todeta se viime vuotinen "On se äijä!"-fraasi jos Nupe palaa kotiin.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Sekoitetaas pakkaa...

...ja heitetään yksi nimi taas täältä Vantaan suunnasta:

ANTTI NIEMI

Huhtikuista huumoria tähän lopuksi - aika erikoista olisi jos Niemi jonain päivänä pelaisi Suomen maajoukkueessa ja samaan aikaan kokonimikaima jatkaisi uraansa vielä jalkapallo maajoukkueessa. Eipä ole monella maalla maailmassa saman nimistä maalivahtia edustusjoukkueessa sekä jääkiekossa että jalkapallossa... : )

EDIT = Vielä hieman perusteluja. Antti ilmoitti useaan otteeseen menneen kauden aikana, että hänen tavoitteensa kiekossa on vain ja ainoastaan SM-liiga. On tehnyt usean vuoden ajan yhteistyötä Jami Kaupin kanssa ja nyt kun Jami siirtyi teille Lahteen, olisi ihan luonnollista että Antti menisi perässä. Älkää ihmetelkö jos Pelicansin ensi kauden mv-kaksikko on Karri Rämö - Antti Niemi. Jos ja kun NHL alkaa, Nurminen todennäköisesti myydään Atlantasta johonkin huippuseuraan pois Lehtosen tieltä. Jo kaudella 2003-2004 useaan otteeseen huhuiltiin Nurmisen siirrosta Colorado Avalancheen, who knows, ehkä ensi kaudella? Mutta Nurminen ei pelaa Lahdessa jos NHL alkaa, näin minä uskon.
 
Viimeksi muokattu:

Pertsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
En usko, että Karri meillä ensi kaudella pelaa. Mies on itse puhunut Ruotsiin lähdöstä ja lisäksi hylännyt sopimustarjouksen. Jos Nupe ei meillä ensi kaudella pelaa, niin uusi veskari on ilmeisesti ulkomaalainen..
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Viestin lähetti HCM
Antti Niemi
Ei näitä Mestiksen yhden kauden ihmeitä enää. Haiskahtaa taas pahasti Grahn-Suomalainen-linjan jatkeelta, mutta mistäs sitä tietää jos Kauppi pistäisikin puheista poiketen juuri puolustuksen kuntoon ja Pelicansin Mestis-maalivahtilöytöjen kohdalla kolmas kerta toden sanoisi. Ennemmin pitäisin kuitenkin Suomalaisen porttivahtina jos joku halpa sille paikalle pitää ottaa.
 

lommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New England Patriots
Karri Rämö


Kuulemani perusteella Karri Rämö on tehnyt sopimuksen Hämenlinnan päiväkerhon kanssa kuten veikkailinkin..Asiaa ei ole vielä julkaistu, mutta tullaan julkaisemaan yhdessa Ville Leinon sopimuksen kanssa.

niinpä..
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Viestin lähetti lommi
Karri Rämö


Kuulemani perusteella Karri Rämö on tehnyt sopimuksen Hämenlinnan päiväkerhon kanssa kuten veikkailinkin..Asiaa ei ole vielä julkaistu, mutta tullaan julkaisemaan yhdessa Ville Leinon sopimuksen kanssa.

Kuulemasi perusteella vai sen perusteella mitä luit nimimerkki Bourquen kirjoittaneen tunti enne omaa viestiäsi kerhon palstalle?No,niin tai näin,Bourque on tiennyt lähes 100% varmuudella sen mitä on kirjoittanut että sellaista...
 

lommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New England Patriots
Viestin lähetti Jakub
Kuulemasi perusteella vai sen perusteella mitä luit nimimerkki Bourquen kirjoittaneen tunti enne omaa viestiäsi kerhon palstalle?No,niin tai näin,Bourque on tiennyt lähes 100% varmuudella sen mitä on kirjoittanut että sellaista...



Olkoon Buorque mikä tahansa meteorologi ja kirjoitelkoon mitä tahtoo..mutta jokaisella palstalaisella on omat lähteensä..Joukkueen sisältä kabinettiin..Kirjoitan vain minkä kuulen ja tiedän..ja jos hänelläkin on jo tieto tästä niin sehän vain vahvistaa että kuulemani on totta.

Edit:niinpä näyttääkin olevan.Bourque on oikeilla jäljillä..En näet kovin ahkerasti selaile muiden joukkueiden foorumeita ja kritisoi muiden tietämystä..keskityn oleelliseen.

Kaikennäkösiä pellejä täälläkin pyörii..
 
Viimeksi muokattu:

lommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New England Patriots
Ylen TekstiTv kertoo Karrin tehneen kolmen vuoden mittaisen sopimuksen Hämeenlinnaan..

Että sillee..
 

pp33

Jäsen
Enitenhän tässä korpeaa se, että taas kerran muut seurat nettoavat tulevaisuudessa isot rahat lahtelaislahjakkuuden lähtiessä ison meren taakse. Ihan turha täällä on mitään näyttöpaikkoja niille junioreille antaa, kun siitä ei ole itselle mitään hyötyä. Naapurille kyllä.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähetti pp33
Enitenhän tässä korpeaa se, että taas kerran muut seurat nettoavat tulevaisuudessa isot rahat lahtelaislahjakkuuden lähtiessä ison meren taakse. Ihan turha täällä on mitään näyttöpaikkoja niille junioreille antaa, kun siitä ei ole itselle mitään hyötyä. Naapurille kyllä.

Kannattaa muistaa, että yksi näistä omista junioreista on juuri pelastanut seuran konkurssilta. Ei tapahdu monessa organisaatiossa. Eli sanon, että kannattaa antaa näyttöpaikkoja junioreille. Tulee vielä sekin aika, kun meillä on mahdollisuus tarjota kerholaisia parempaa näyttöpaikkaa NHL:ää tai vastaavaa liigaa varten. Tällä hetkellä seuran imago ei vain ole se kaikkein edustavin mitä tulee scouttien ja pelaajien suhteen.

Kaikki ei tapahdu tässä ja nyt, mutta uskon, että muutaman vuoden päästä sanalla Pelicans on jo täysin erilainen kaiku.
 

pp33

Jäsen
Viestin lähetti Dvozak
Kannattaa muistaa, että yksi näistä omista junioreista on juuri pelastanut seuran konkurssilta. Ei tapahdu monessa organisaatiossa. Eli sanon, että kannattaa antaa näyttöpaikkoja junioreille. Tulee vielä sekin aika, kun meillä on mahdollisuus tarjota kerholaisia parempaa näyttöpaikkaa NHL:ää tai vastaavaa liigaa varten. Tällä hetkellä seuran imago ei vain ole se kaikkein edustavin mitä tulee scouttien ja pelaajien suhteen.

Kaikki ei tapahdu tässä ja nyt, mutta uskon, että muutaman vuoden päästä sanalla Pelicans on jo täysin erilainen kaiku.

Toki, junioreita pitää saada mukaan, tulipahan vaan heitettyä tuo taas suutuspäissään.

Kuten siis sanoin, eniten tässä koko touhussa kalvaa se, että taas joku toinen seura saa isot rahat lahtelaiskasvatista. Rämö pelannee Hämeenlinnassa tuon kolme vuotta ennen lähtöään Tampaan, jolloin sieltä suunnasta saatavista siirtokorvauksista ei tule Lahteen kuin tähteet. Juuri noista NHL-korvauksistahan HPK on käärinyt isot rahat ja pystynyt näin ollen rahoittamaan osaltaan huippujoukkueiden kasaamista.

Henkilökohtaisella tasolla Rämön lähtö Hämeenlinnaan oli varmasti täysin oikea ratkaisu sekä taloudellisesti, että kehittymisen kannalta. Eli ymmärrän ratkaisun täysin. En vain pysty arvostamaan kaveria enää pätkän vertaa monestakaan tähän siirtoon liittyvästä seikasta johtuen. Seurauskollisuus ja kotiseuturakkaus, my ass. Eipä itsellä niin väliksi, vaikken tätä HPK-kasvattia enää Pelicans-nutussa näkisi.

Pasi Nurminen on todella huikea kaveri, joka on tehnyt asioita, jollaisia ei kovinkaan monelta nykykiekkolijalta voi odottaa. Mies on omalla panoksellaan pelastamassa lahtelaiskiekkoilua ja tekee kaikkensa kotiseuransa eteen. Kyseessä on harvinaislaatuinen henkilö ja saamme pitää itseämme onnekkaina ja olla kiitollisia siitä, että yhdellä näistä omista kasvateistamme on erilaiset arvot kuin monilla muilla nykykiekkoilijoilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös