Maalimäärien lisääntyminen tällä kaudella

  • 1 243
  • 7

kimbe66

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kuluvalla kaudella on ollut NHL:ssä huomattavissa selvä lisääntyminen maalimäärissä per ottelu. Monet väittävät tämän johtuvan ns. nollatoleranssilinjasta, jonka takia ylivoimapeliä tulee reilusti enemmän kuin aiemmin.

Mielestäni linja saattaa kyllä aiheuttaa osaltaan maalimäärien kasvun, mutta ei pelkästään siksi, että ylivoimalla tehtäisiin maaleja enemmän, vaan siksi, että puolustajat eivät uuden linjan mukaan uskalla roikkua niin herkästi hyökkääjissä kiinni. Tilastojen mukaan maaleja tehdään nykyään myös tasakentällisin enemmän kuin aiemmin. Esim Joni Pitkäsen huikea +- tilasto puoltaisi tätä näkökantaa.

Ja kuinkahan suuri merkitys mahtaa olla maalivahtien varusteiden koon pienenemisellä? Noin perstuntumalta sanoisin, että ei ehkä ihan olematon. Monilla aikaisempien vuosien huippuvahdeilla on ollut suuria vaikeuksia napsia kiekkoja kiinni ainakin torjuntaprosenttien valossa. Tähän saattaa vaikuttaa tietysti useampikin asia: pienemmät varusteet (jolloin kiekko ei enää osukaan siihen patjaan niin kuin aiemmin), ja uusi linja (jolloin pakit eivät saa siivota maalin edustaa yhtä tehokkaasti kuin ennen).

Jospa joku minua valaistuneempi osaisi kertoa, mistä tämä runsasmaalisuus johtuu. Katsojan kannaltahan tämä on pelkästään positiivinen asia.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Esim. Jagrin maalimäärä kertoo paljon maalivahtien varusteiden pienenemisestä. Ihan samaan tapaan sillä on ollut tilaa ampua tällä kaudella kuin ennenkin, mutta nyt uppoaa kummasti paremmin.
 

JohQ

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS ja Calgary Flames
Maalimäärät

Ovathan ne maalimäärät parilla maalilla suurenneet, mutta eivät ne nyt hirveästi peliä ole muuttaneet. En usko maalivahtien varusteiden tuoneen hirveästi noita maaleja lisää. Aika usein maalivahti kuitenkin torjuu kiekon keskelle räpylää? No eihän se aina siihen osu, mutta kuitenkin. Toisaalta varusteiden pienentämisen takia siniviivavedon ohjauksen torjuminen on vieläkin vaikeampaa, koska kovaan kutiin ei nyt millään ehdi mukaan. Ja ehkä nämä tarkat laukojat saavat vähän suuremmalla prosentilla kiekon sisään.

Jäähymäärät nyt ovat ainakin kasvaneet ja YV-pelaaminen on ehkä hieman helpompaa alueen pienen suurenemisen takia. Pelin pyörittämisen pitäisi ainakin olla helpompaa mm. Joni Pitkänen (johtaa +/- pörssiä 18 pisteellä) on ainakin löytänyt hyvän vireen pisteiden suhteen ja osa on varmastikkin tullut YV-pelillä. Ylivoima% on pysynyt kuitenkin ennallaan, ei ehkä sitten jokaiseen ylivoimaan jaksa niin paljoa panostaa.

En oikein tiedä mitä nyt ajoin takaa mutta kiva ainakin, että maalimäärät kasvussa, muutaman kauden jälkeen tämäkin on todennäköisesti toisin.
 

Petrick

Jäsen
Mitenhän nuo maalimäärät on muuttuneet kun pelaajat ovat tuomarilinjaan tottuneet? Onko maalimäärät pysyneet samassa vai ollaanko menossa alaspäin?
 

Thexder

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Atlantis
Petrick kirjoitti:
Mitenhän nuo maalimäärät on muuttuneet kun pelaajat ovat tuomarilinjaan tottuneet? Onko maalimäärät pysyneet samassa vai ollaanko menossa alaspäin?

Aika hyvin se 6,5 maalia / peli on pitänyt viime aikoina. Kolmen viimeisimmän kierroksen maalimäärät (ilman rankkulaukausmaaleja) 6,5; 6,6; 6,4. Taisi viime kaudella olla jotain 5,5 maalin luokkaa, joten kyllähän se lisäys on ainakin toistaiseksi pysynyt. Jossain vaiheessa se oli vissiin laskenut 6,3:een per peli, mutta ehkäpä nyt ollaan taas noustu 6,5:een. Olisi mukava, jos jollain olisi linkki tarkkoihin virallisiin tilastoihin.

Tässä vähän jotain osviittaa:
http://www.nhl.com/news/2005/11/242916.html
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jos kerran tuo maalikeskiarvo aiemmin kieppui 5,5 maalin tienoilla, niin se maalivahtien varusteiden peittävyyden pienennys (11%) vaikuttaisi karkeasti ajateltuna: 5,5/0,89 = 6,18 maalia per peli.

Suunnilleen juuri sitä ollaan saatu mitä pitikin, avoimemmasta pelistä johtuen maaleja on sitten tullut vielä vähän enemmän lähemmäksi sitä 6,5.

Suurin positiivinen muutos on kuitenkin se, että maalit kasaantuvat taas enemmän taitopelaajille, jotka hyötyvät näistä uudistuksista eniten ja se on liigan kannalta enemmän kuin erinomainen asia.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
On erittäin mukava nähdä fakta-tietoa maalimäärien kehittymisestä, mutta löytyisikö jostain vastaavaa vertailua ylivoima-pelien määrästä (sitä ei suoraan jäähymääristä näe, koska osa jäähyistä vain kumoaa toisensa).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös