Ilmoitukset

Nimimerkki Backhander kuittaa itselleen viikon pelikiellon jalkapallon MM-kisojen mediaketjuun kirjoitetuista hyvän maun vastaisista viesteistään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Maailmanhistorian kaunein auto

Viestiketju osiossa 'Kierrätyskeskus' , aloittajana -OO-, 18.06.2009 klo 23.37.

 1. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lapsuudesta ne suurimmat "autotunteet" taitavat useilla kummuta. Niin minullakin. Niimpä ovikiila-Lambo on vieläkin korkeilla listasijoituksilla. Lamborghinin kova kilpailija oli tietysti Ferrari F40.

  Nykyautoista harva herättää samalla lailla tunteita, mutta yksi harvoja oikeasti hykerryttäviä on tämä Sitikka, jollaisen aion myös lähitulevaisuudessa omistaa. Käytännöllisyydestä viis!
   
 2. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Lainaus:
  Minulla on ollut käyttöautona C5 automaatti jo hyvin monta vuotta, hankin sen uutena ja en voi moittia. DS 23 on ollut haaveenani jo pitkään mutta hyväkuntoisista yksilöistä pyydetään julmia hintoja. Ei silti, kyllä tuo C6 kelpaisi myös.
   
 3. Pisin Kääpiö 186cm Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
  Urheiluautot ovat yleensä tällaisissa kategorioissa vahvasti esillä. Näen seassa rutkasti yliarvostusta, jolle pohjan luovat useimmille saavuttamaton hintataso, turhuuden voitto tarkoituksenmukaisuudesta, huvin voitto järjestä, sekä määrätynlainen vaarallisuuden momentti yhdistettynä yhtäältä nuoruuteen ja elinvoimaisuuteen, mutta myös elämän ohikiitävyyteen ja väliaikaisuuteen. En kykene ilmaisemaan itseni nyt monipolvisemmin ja tekosyvällisemmin.

  Miksi lähteä Saksaa pidemmälle etsimään kauneutta? Saksa on hieno maa ja siellä on värkätty ikiajat hienoja autoja. Urheiluautoista Porsche 911 ja sen eri variaatiot edustavat kauneuden pitkää kehityskaarta; muotokieli on kantanut jo vuosikymmeniä, ja on kantava vielä kauas horisontin taa. Pitkistä sedaneista niinkin arkinen ja tavanomainen peli kuin nykyinen Mercedes-Benz S-sarja ilmentää vakavaraista ja konservatiivia kauneutta; kun pihaan ilmestyy uudenkarhea ässämersu, niin jokainen tietää, että talosta on turha hakea osattomuutta potevia uhriutujia ja muita nyyhkyttäjiä. Kauneutta pursuavilla maastureilla on Saksassa pitkät perinteet; Mersun G-sarjan kolkko mutta ylväs establishmentin tuntuma puhuttelee sukupolvesta toiseen, ja Audi Q7:n jylhä olemus tuo mieleen uljaat Panzerwagenit.
   
 4. -OO- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Minusta tuossa Diablossa on mittasuhteet ihan pielessä ja näyttää melkein aussi-utelta koska tuo peräosa on niin suhteettoman pitkä keulaan verrattuna. F40 menee sitten sarjaan "oikeastaan aika ruma mutta niin härskin näköinen että on jo hieno". Vähän kuten Lambon legendaarinen Countach.
   
 5. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Toi on 2000-luvun edustusautoluokan ehdoton helmi, kruununjalokivi ja mestariteos! Aivan käsittämättömän elegantti auto ja ansaitsee tulla tulevaisuudessa kutsutuksi isoksi kissaksi kuten DS, CX ja XM.
   
 6. Jupe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  80-luvulla junnuna oli ehdottomasti kaksi yli muiden Testarossa ja Countach, sekä ehkä myös Daytona vaikka se olikin replica MV:ssä.
  THE CANNONBALL RUN 2 (1984) Intro - Lamborghini Countach LP400S (S3) - YouTube
  Miami Vice - vidéo Dailymotion

  Näitä on katsottu kasarilla lukemattomat kerrat. :)

  Nykyautoista vaikea löytää yksittäisiä jotka herättää tunteita. Ajattelenkin enemmän isossa kuvassa että nykyään kaikki on täynnä sähköä ja kaiken maailman apuvälineitä, joten mahdollisimman puhdas ajajan auto maistuisi, linjakkuus tuo myös ulkonäköä. Kuten vaikkapa Lotus. Kevyt nopea manuaali jne.
  http://www.topgear.com/sites/defaul...xige_s_2014_-_front_quarter.jpg?itok=hCXes9Ti

  _
   
 7. Pisin Kääpiö 186cm Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
  Lainaus:
  Lainaus:
  Kompataan lisää, tuo on todella kaunis ja tyylikäs auto. Muut viime vuosikymmenten Citroënit ovat mielestäni olleet autoja muiden joukossa, mutta C6 on positiivisessa mielessä toista maata. Malli henkii samoja tunnelmia kuin mitä DS ja CX edustivat omana aikanaan. C6 taisi olla myös positioitu piirun verran ylempään sarjaan kuin merkin edellinen iso henkilöauto XM, johon verrattuna C6 on mielestäni huomattavasti tyylikkäämpi ja aristokraattisempi peli. Olihan se kai reilusti isompikin.

  Pelkillä järkisyillä käytetyn C6:n hankintaa on vaikea perustella. Auto on pienimmälläkin dieselillä melkoisen janoinen nykyautoihin verrattuna, vaikka kyse on vain kymmenisen vuotta sitten julkaistusta mallista. Tilat ovat tavanomaista luokkaa, mitä nyt takapenkki sopii isokenkäistenkin kuskaamiseen. Jos haluaa edustusautoluokkaa hipovan tai sinne yltävän ison sedanin, niin käytetyn C6:n rinnalle löytyy hienoja vaihtoehtoja suunnilleen samoilla ikävuosilla ja kilometreillä. Vastaavaa tunnelmaa ja yksilöllisyyttä ei kilpailijoilta sitten löydykään.
   
 8. Yläpesä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Rushden & Diamonds
 9. TF-79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
  Lainaus:
  Mä taas en saa noihin makua ollenkaan, eikä tuo Audi Q7 ainakaan mun kategoriassa lukeudu maasturiksi.
  Mutta uusi Range Rover, siinä on tyyliä ja voi oikeasti ajaa maastossa.
   
 10. H.Incandenza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
  Range Rover on upea auto. Tosin ehkä pidin vanhemmasta kulmikkaasta mallista enemmän kuin tästä uudesta. Pikku Range, eli Evoque on oikein silmää miellyttävä tekele. Ja kyllähän defender on klassikko.
   
 11. Jupe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Jos laatikkomaastureista puhutaan niin vaikea olla sivuttamatta GMC Typhoonia, juuri itse Clint Eastwood viimeöisessä Jimmy Fallonissa tunnusti ajavansa nykyään tälläisellä V6 turbolla. Oli vaikuttava auto aikanaan, oli muskeli, mutta kohtuullisen hyvä ajaa kadulla jenkkimaasturiksi.

  GMC Typhoon / Syclone 1992 motorweek Road Test - YouTube

  _
   
 12. Pisin Kääpiö 186cm Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
  Lainaus:
  Ei Q7 sanan alkuperäisessä merkityksessä maasturi olekaan. Jos maastureiksi niputetaan kaikki katumaastureina myytävät autot, joista on ainakin olemassa nelivetoisia malleja, niin sitten Q7 menee tähän luokkaan.

  En tiedä, onko Range Rover Evoque sekään ihan täysiverinen maasturi, vaikka uskoakseni Evoque on teiden ulkopuolella selkeästi enemmän kotonaan kuin Audin Q-sarja. Iso Range Rover on tietenkin kiistatta kunnon maasturi, mutta jos maasturilta edellytetään jotakin Defenderin kaltaista, niin sitten valikoima supistuu olemattomiin. Olikohan myös niin, että Defenderien valmistus on hiljattain lopetettu? Muistelen lukeneeni jostakin. Defenderissä onkin tarkoituksenmukaisuuden kauneutta.
   
 13. olkikuukkeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
  Lainaus:
  Itse asiassa tuo 2009 tullut 3-litrainen biturbo on ihan moderni peli vieläkin, eikä kokoisekseen mitenkään erityisen janoinen. Ominaisuudet ovat aika samanlaiset kuin 3.0TDI:ssäkin. Vaikka eihän tuota autoa käytännöllisistä syistä tietenkään ostetakaan, vaan fiilistelyn vuoksi.
   
 14. kahden suunnan sentteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Siis mitä helvettiä? Tehkää nyt sen verran kunnioitusta tälle hienolle haasteelle, jossa pitäisi löytää kymmenien tai satojen hienoimpien joukosta se yksi joka on jollain tapaa täydellisempi kuin muut, ettette puhu jostain laatikkomaastureista tai uusista Citroeneista samassa kejussa. Minustakin 80-luvun lopun Toyota Land Cruiser kyseisillä alkuperäisillä lisävarusteilla on todella päheä laite (kuva), muttei voi pärjätä huippumuotoilulle kun haetaan top1.
   
 15. Jupe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Google-haku tuo listassaan pelkästään sulavalinjaisia urheiluautoja. Mutta se mitä tässä pohditaan mielestäni on se että onko se totuus loppupeleissä, kauneus on katsojan silmissä ja onneksi kukaan ei ole tarjonnut mitään bling bling virityksiä.
  beautiful cars - Google-haku

  Tuolta poimisin Alfa 8C:n, Astonin, ehkä perus Lambokin suoraviivaisuudellaan on kaunis. Toisaalta sitä voi olla vaikkapa AC Cobra, itsellä ei ole yhtä suuntaa mistä löytyy peltilehmien kauneus, hiukan kuin lempiruoka, kyllästyy jos syö jotain liikaa, vaihtelu virkistää. Sen vuoksi miljonäärinä ostaisinkin muutaman täysin eri tyyppisen kauniin auton, Rangea, Ferraria, ehkä kevyttä Lotusta jne....

  _
   
 16. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  En nyt osaa sanoa meneekö kauneimpien listan kärkeen omissa kirjoissani, mutta viime loppuviikosta tuijottelin lähietäisyydeltä tällaista https://i.ytimg.com/vi/U8rmmNuEgTU/maxresdefault.jpg aivan uunituoretta ja vielä liikkeen kilvissä ilmeisesti katsastusreissulla ollutta Lamborghini Huracania.

  Hieno väri ja kaunis auto, piruuttani tarkistin samana iltana ja vaikutti kyseinen yksilö tai ainakin täysin samanlainen ja samoilla autoliikkeen kilvillä oleva olleen myynnissä hintaan 499 900.
   
 17. abianos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, suomalaiset
  Mulla on vuodesta toiseen neljä sellasta, jotka jostain syystä jaksavat sykähdyttää erityisemmällä tavalla kuin mitkään muut autot. Välillä joku nousee ohitse, mutta nämä neljä ovat ja pysyvät.

  Chevrolet Corvette Stingray ´69: http://cdn.pcwallart.com/images/corvette-stingray-1969-wallpaper-2.jpg

  Vector W8, jostain syystä keltainen ihan ylivoimainen muihin väreihin verrattuna. http://i.imgur.com/hT5f3rA.jpg

  Porsche 911, joku vähän vanhempi. Uudemmat eivät samaa ykettä sydämeen saa aikaiseksi, vaikka komeita kieltämättä ovat. http://www.ridelust.com/wp-content/uploads/singerdesign911_02.jpg

  Jaguar E-Type ´65, josta toisessa yhteydessä ehdinkin palstalle jo kirjoittaa tällaista: "Seisot ikkunasi edessä sormet valmiina avaamaan sälekaihtimet. Tunnet värinen sormissasi ja pyöräytät kaihtimet auki. Hiton hitto, siinä se on! Katsot pihalla odottavaa vuoden 1965 Jaguar E-typeä, etkä vieläkään ymmärrä kuinka helvetissä onnistuit saamaan sen itsellesi! Suljet silmäsi ja hengität syvään rauhoitellaksesi itseäsi. Asunnossa on kuuma, aivan liian kuuma, eikä se suinkaan johdu lämpötilasta. Et jättänyt illalla Jaguaria parkkihalliin ihan vain ollaksesi yön lähempänä sitä. Et meinaa uskaltautua ulos, sillä pelkäät kaunottaren olleenkin vain harhaa ja humallusta ja katoavan lähestyessäsi sitä. Katsot peiliin ja kiroat t-paita-farkku-yhdistelmää ja vaihdat päälle jotain tyylikkäämpää. Ehkäpä jouluna ostaisit ajohanskatkit? Vihdoin olet pihalla ja hengityksesi on katkonaista, sillä kaikki edessäsi on totta! Kävelet auton viereen ja oven avaaminen manuaalisesti on yhtä aikaa intiimi ja hyvällä tavalla hermostuttava hetki: tunnet auton olevan juuri sinun, avautuvan juuri sinulle, eikä kenellekään muulle. Kukaan ei voisi juosta sisäänja ajaa sitä sinun ulottumattomiisi. Istut penkille ja katsot klassisen yksinkertaista ja juuri siksi niin miellyttävää interiööriä. Ei turhia kilkkeitä tai pelkoja tietokoneen vittuilusta. Allasi on auto, joka tietää olevansa tosiaankin auto isolla A:lla, eikä yritäkään olla mitään muuta. Käynnistät moottorin, etkä meinaa uskaltaa painaa kaasua. Kierrosten lisääntyessä kuuntelet huumaantuneena moottorin kiimaista huutoa, huutoa, joka huutaa vain sinulle ja sinun toimintasi johdosta. Adrenaliini ruiskuaa jokaiseen sopukkaan kehossasi. Laitat peilin paremmin ja näät siellä "viiskybäsen" sijasta nuoren ja komean miehen, näät nuorukaisen, jonka olit sulkenut Aku Ankkojen kanssa ullakolle jo aika päiviä sitten. Muistat… tunnet… näät… Kaiken mitä olit, kaiken mitä halusit olla ja juuri tällä hetkellä tuo nuori ja ylväs ja tämä vanha ja kyyninen yhdistyvät ja kyyneleitä pyyhkien painat kytkimen pohjaan, manuaali ykköselle ja konepelti kohti auringonnousua. Vaihteet vaihtuvat juuri silloin ja juuri siten kuten sinä haluat. Auto isolla A:lla. Auto, joka tietää sinun olevan kuljettaja, eikä kuvittele sinun olevan mitään muuta. Yhteispelinne on saumatonta: sinä ohjaat, auto vie eteenpäin. Ojaan ajosta saat syyttää vain itseäsi, et ESC:tä tai muita kirjainyhdistelmiä. Moottoritiellä tunnet sen. Tunnet jokaisen kallistuksen ja töyssyn tiessä, tunnet moottorin värinän ratissa, tunnet kuinka vauhti kiihtyy ja se tunne saa sydämesi juoksemaan ja tajuntasi liki hämärtymään! Et voi lopettaa, et halua lopettaa. Painat kaasua, käännät rattia, et kaipaa radiota saati vakionopeudensäädintä, vaan sillä hetkellä jopa vihaat niitä. Lopulta moottoritie tulee loppunsa, mutta et voi lopettaa vielä! Käännyt kotikadun sijasta rantabulevardille. Mietit mitä kolhuja on elämä autolle tuova, mutta nauratkin jo samoin tein. Jaguar ei ihan heti tarvi ammattiapua, eikä tietokoneellisia vippaskonsteja. Se on auto, joka korjataan ostamalla jakohihna ja laittamalla se paikoilleen. Se ei turhanpäiten jätä tienpäälle. Ihmettelet kuinka nykyaikana monimutkaisuutta pidetään hyveenä. Ehkä sittenkin toisen ymmärrys ja täydellinen yhteispeli onkin tie onneen, eikä monimutkaiset mukaälykkyydet ja nykyajan pinnalliset
  hapatukset! Näitä pohtiessa ohjaat mielesi räjäyttäneen kaunottaren rantahiekalle. Astut autosta varoen ulos, etkä ole uskoa onneasi, et voi uskoa kuinka niinkin arkipäiväinen asia kuin auto sai sinut jälleen tuntemaan olevasi elossa ja mies. Mies, jolla on jälleen unelmia ja päätät rakennuttaa autollesi autotallin kotisi länsisiipeen.".
  http://myautoworld.com/jaguar/history/Jaguar-65-EType/1965_Jaguar_E-Type_Series_I_4.2_Roadster_1.jpg
   
 18. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tämä vanha Corvetten Stingray on kyllä aina ollut ja tulee varmaan aina olemaan omaa silmää eniten hiveleviä autoja ja muotoja. Aivan upea peli, lomalla Tukholmassa ihailin tällaista virheettömän näköistä punaista kaunotarta ja taisin vaimolleni sanoa kyseessä olevan mielestäni hienoimpia ja nimenomaan muotoilultaan kauniimpia autoja mitä on ikinä tehty.

  Eli menisikö niillä kriteereillä sitten omaksi ykköseksi, ehkä menee.
   
 19. Pisin Kääpiö 186cm Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
  Lainaus:
  Mitäänhän en asiasta oman ajokokemuksen kautta tiedä, mutta sen perusteella mitä siitä pienimmästä C6:n dieselistä luulin käsittäneeni, niin sen piti syödä sekalaisessa ajossa lähemmäs 10 litraa/100 km. Uudemmasta 3-litraisesta minulla ei ole muistikuvia, mutta kohtuukulutus auton ulkonäköön ja mukavuuteen yhdistettynä kuulostaa miellyttävältä yhdistelmältä. Toki 3-litraisen ostamista harkitsevan luulisi muutenkin hyväksyvän, että kulutus ei ole pikkuautoluokkaa.
   
 20. Pisin Kääpiö 186cm Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
  Lainaus:
  Nooh, kauneus on katsojan silmässä. Land Cruiser tai muutkaan maasturit eivät ole tehty koristeiksi, joten ei niitä pidä mihinkään kauneuskilpailuihinkaan ilmoittaa.

  Tietysti käytännöllisyyden tai "päheyden" estetiikka on oma juttunsa. Onhan siinä oma rivo viehätyksensä, kun 80-luvun hyvin sisäänajettu dieselkoneinen Land Cruiser käynnistetään kylmänä pedaali pohjassa, ja täräytetään samalla kunnon savumerkki maastoon. En tuota kuitenkaan kauneudeksi kutsuisi.
   
 21. kyykäärme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Minulla on nykymallinen DS5. Ostin sen minua miellyttävän ulkonäön ja hyvän varustetason takia. Ei se maailman kaunein auto ole, mutta ihan kärjessä niistä, mihin minulla on varaa.
   
 22. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Jep, mutta sitä ei pidä sekoittaa alkuperäiseen DS:ään, joka oli härskillä, omaperäisellä ja seksikkäällä olemuksellaan varsin ylväs tapaus. Upea, upea auto, jonka haluaisin omistaa punaisena punaisella plyyshiverhoilulla.
   
 23. kyykäärme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Olet oikeassa, tuo DS on hieno auto. Minun lapsuudessani noita näki aina silloin tällöin liikenteessä normaaleina käyttöautoina. Kotikylässäni jollain perheellä oli tuollainen harmaa. Minulle on jäänyt mieleen sellainen ihmetyksenaihe, että tuon keula viistää hyvin matalalla maanpinnasta. Se on yhteistä nykyisellekin DS5:lle.
   
 24. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
  Muistan kuinka pääsin kaverin isän DS:n kyytiin nuorena pojankoltiaisena. Menimme kalaan Kutalaan Porintietä ja vauhtia oli jotain 120 km/h, se oli kuin taikamatolla olisi istunut. Omassa C5:ssa on hyvä alusta mutta tuo kokemus on jäänyt mieleen kirkkaana.
   
 25. Kourujärven Ponnistus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pro Kari Heikkilä
  Laitetaan muutama jenkki-peli, jotka haluan joskus omistaa enemmän, tai vähemmän pro-touring.

  1969 Chevrolet Camaro. Tuonne joku LS-pata, tai vaikka 572, niin alkaa olemaan kyyti kohillaan. Kuva

  1970 Dodge Challenger/Plymouth 'Cuda. 440ci kiitos. Kuva

  1967 Buick GS400. Kuva

  1987 Buick Grand National(X). Corveten tappaja. Tämä on todennäköisin ostos, jos joskus. Kuva