Maailman maat -visa – osa 4

  • 2 368
  • 54

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Jassoo. En sitten noteerannut, että pitämässäni jäljelläni olevien maiden listalla ei ole enää Kap Verdeä. Ajattelin olevani ovela, että Kap Verdehän se on, kun se on saarivaltio Afrikan länsipuolella. Mutta Senegalia se on, koska Senegal sijaitsee itse Afrikan mantereella toisin kuin Kap Verde.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Btw. Kanada ja Tanska ovat ratkaisseet tuon Hansin saaren jakamisen likimain sen keskikohdalta 11.6.2022.
 

WarWas

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÅIFK. Kaikki Fin maajoukkueet. 99+
Outoa Ukraina-kysymyksessä ihmeen huono onnistumisprosentti, itse kun vastasin aika alussa ajattelin sen olevan todella helppo.
Oma Somalia Afrikan läntiseen kohtaan on kyllä, se on kyllä...
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
16. kuvavihje: missä maassa voit saada eteesi tällaisen perinteisen herkkuannoksen? - Mongoliassa. Tämä oli melkoista hakuammuntaa ja olisi pitänyt laittaa joku parempi vihje. Kolme tietäjää/oikeinarvannutta löytyi kuitenkin. Bulgariaa ja Vietnamia veikkasi moni, lisäksi käytiin kyllä melko hyvin läpi sekä Itä-Eurooppaa että Aasiaa. Kreikkaa ja Norjaakin arvattiin.
Omasta mielestäni vihje oli oikein hyvä. Ei tähän toki tietoa ollut, mutta Mongolian veikkaaminen tuntui kuitenkin jo selkeästi valistuneelta arvaukselta.

Jonnekin Keski-Aasiaan tai siitä itään tämä "herkku" ja tarjoiluvati heti viittasivat. Taustalla näkyvissä nauhoissa (vai mitä lie) oli kyrillisiä kirjaimia, joten sillä sai pudotettua jo Vietnamit ja muut Kaakkois-Aasian maat pois. Ja kun vasemmanpuoleisessa nauhassa näkyvät kolme ensimmäistä kirjainta olivat MOH eli latinalaisin aakkosin MON, niin siinäpä se sitten oli.

18. Kuvavihje: mikä maa? - Tämä kysymys meni nyt mönkään. Kaikki saavat tästä pisteen. Vetäkää kuitenkin listasta yli Monaco.

Kuten moni epäilikin, niin kuvassa oli jotain pielessä. Koko taisi olla oikein, mutta muoto ei. Liitteenä sellainen kuva, mikä olisi pitänyt olla, eli Monaco aseteltuna Helsingin kartan päälle samassa mittakaavassa. Monacolla on muuten lyhin rantaviiva kaikista maailman merenrantavaltioista.
Väittäisin kyllä, ettei koko ollut lähellekään oikein. Monacon pinta-alahan on vain pari neliökilometriä, mutta tuo alkuperäisellä kartalla rajattu alue Helsingistä oli aivan valtavasti isompi. Kun nyt Google Mapsia apuna käyttäen yritän hahmotella, niin alkuperäisen kuvan alue voisi olla karkeasti ehkä 7x4 kilometriä. Ei San Marinokaan tähän hyvältä arvaukselta tuntunut, mutta sen kyllä hoksasi heti, ettei Monaco ainakaan voi kyseessä olla.
 

Histo

Jäsen
Tästä taisi tulla aika vähän pisteitä. Harmittamaan jääneitä kohtia useita, vaikka käytettyjen maiden listakin oli nyt ajan tasalla.

Kohtaan 5 tiesin Bhutanin kiellon kiipeillä vuorille siellä, mutta koska maa on niin pieni, niin Kiinassa lienee joku korkeampi. Mutta sinnehän olisi jo kiivetty! Myös kohdan 7 Jordanian maavaihdosta olin lukenut, mutta sekään ei tietenkään voinut tulla mieleen ennen kuin näin oikean vastauksen. Ja luonnollisesti kun vastasin kohtaan 11 Nauru, niin sitä ei voinut harkita ilmeiseen lentokenttäkohtaan. Tosin muistelin Karibialla olevan jonkun vastaavan kentän jollain saarella. Kohdan 14 Nigeria olisi pitänyt ymmärtää rinnassa olevassa kotkasta (joka sai toki ajattelemaan Saksaa - sehän oli jo mennyt). Seuraavasta (15) ei ollut muuta hajua kuin, että vastaus on joku rintanauhakeikaroinneistaan tunnetuista Etelä-Amerikan maista. Eikä siellä taida olla kolmatta maata jolla olisi nuo Ranskan/Yhdysvaltojen lipun värit Chilen ja Paraguayn lisäksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös