Ma 5.1.2015 HIFK-Lukko

  • 4 373
  • 25

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tänään siis kärkikamppailu Helsingissä, tärkeät pisteet jaossa. Ennakkoon ottelu on mielestäni erittäin tasainen, HIFK on kotiedun verran suosikki. Lukon puolustuspeli ja maalivahtipeli ovat olleet viime peleissä rautaa. Jos tänäänkin omiin menee vain 1-2 maalia, nappaa Lukko mukaansa 1-3 pistettä. Maalivahtipelissä on Lukolla iskun paikka, Zapolski on mielestäni kahta luokkaa Lankista parempi maalivahti. Husso toipuu vielä nuorten MM-turnauksen rasituksista.

Lukko pelaa mielestäni yksikertaista pystysuunnan peliä, jossa kiekko isketään syvään ja pyritään riistoihin. Puolustuspäässä Lukko miehittää erinomaisesti keskustan ja tukkii myös keskialuetta erittäin tehokkaasti.

HIFK:lta en ole montaa peliä tällä kaudella nähnyt, mutta aiempaan poiketen ainakaan noissa peleissä HIFK ei ole ollut fyysinen, vaan enemmän kiekollinen ja vahvasti luisteleva joukkue.

Lukko tänään:

Vahalahti - Gagnon - Ahtola
Forsberg - Kousa

T. Koivisto - H. Koivisto - Lahti
Niskala - Tikkanen

Vauhkonen - Virtanen - Piitulainen
Virtanen - Tommila

Nurmi - Riska - Nieminen

Zapolski (Setänen)

Koski lienee 13.hyökkääjä.

Tulosveikkaus: Lukko puristaa vierasvoiton maalein 1-2.

Edit. Flunssasta toipunut Nurmi ottaa Sipiläisen paikan nelosketjussa.
 
Viimeksi muokattu:

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
HIFK tänään:

Zaborsky-Kuparinen-Luttinen
Blomqvist-Elkins-Puustinen
Åsten-Ramstedt-Partanen
Leinonen-Nykopp-Tamminen

Auvitu-Pikkarainen
Taipalus-Söderholm
Nyqvist-Teppo
Honkaheimo

Lankinen
(Heljanko)

Ilmeisesti sieltä on nyt Rask tippunut pois kokoonpanosta, Luttinen tilalla ykkösessä. Partanen Luttisen tilalla kolmosessa ja Tamminen nelosessa Partasen tilalla. Puolustuksesta Grillfors edelleen poissa.Toivottavasti Blues-pelissä kadoksissa olleet jalat ja asenne ovat taas löytyneet, muuten on aika turha kuvitella että pisteet tänään HIFK:lle jäisivät.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Luttinen ihan ok vaihto ykköseen, mutta minä vaihtasin jo Kuparisen tilalle Ramstedtin. Zaborskylla menee vitusti liikaa energiaa kun joutuu ite sekä tekemään peliä että päättämään hyökkäyksiä kun centteriltä ei tule mitään apuja. Tammisen pelaamisesta ei juuri muistikuvia ole. Koko ainakin riittäisi fyysiseen peliin ja jos sitä ilman miinuksia esittää niin se riittää mulle. Söderholm saisi pikkuhiljaa palata tasolleen. Ollut mun mielestä yllättävän heikko koko ajan. Grillforsia kyllä kaivattaisiin varsinkin omassa päässä tänään, mutta eipä mahda mitään. Ykkösylivoiman on tänään onnistuttava todella hyvin, silloin ollaan vahvoilla. Kakkosyv ei varmaan saa edes kiekkoa alueelle. Siihen tarvittas se Goldobin äkkiä takaisin. Tänään on sitten Lankisella näytön paikka, että pystyy Lukon kaatamaan. Lukko on paha, mutta on se sekin jopa tuolla kokoonpanolla voitettavissa kun jalat ja ajatus vaan toimii.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
- Viimeisessä 5 ottelussa vastustaja ei ole kyennyt yhtä maalia enempää tekemään Lukon verkkoon varsinaisella peliajalla.
- Zapolski katkaisi perjantaina 8 ottelun tappioputkensa.
- HIFK sai viime pelissä Bluesia vastaan luotua paljon tilanteita, muttei onnistunut laittamaan laattaa pussiin, varsinkin Ramstedt oli alati vaarallinen, sen sijaan Lankiselle meni pari helppoa
- Ahtola ottanut Niemisen paikan ykkös-yv:ssä maalin edestä ja onnistunut iskemään kiekkoa häkkiin, toivottavasti yv toimisi tänäänkin
- Alivoiman erikoismies Sipiläinen poissa kokoonpanosta, kuka pelaa Friskan parina kakkos-av:ssa? Nurmi?...
- Ennustan tasaista ottelua, 2-2 ja jatkoajalle, missä HIFK ratkaisee, sillä Lukko on Liigan surkein joukkue napsimaan lisäpisteitä
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Ennakkoon tuntuu aika nihkeältä matsilta IFK:n suhteen, niukan vierasvoiton haju on ilmassa. IFK vaikutti väsyneeltä toissapäivänä, Lukko on muutenkin vaikea vastustaja eikä varsinkaan puolustus hirveästi vakuuta. Helppo kuvitella että esimerkiksi Ahtola painaa tänään metristä maalin Pinkin ja Aivitun seuratessa sivusta. Toivottavasti olen väärässä.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
HIFK on ollut varsinkin kotonaan Lukolle paha pala vuosien varrella. Tuskin tänäänkään Lukko poistuu murskavoiton saattelemana Nordikselta. Uskon Lukon niukkaan voittoon kuitenkin tänään. Lukko todennäköisesti keskittyy puolustamiseen ja sitä kautta kiekonriistoihin ja vastahyökkäyksiin. Erikoistilanteet ovat suuressa roolissa ja niissä Lukkokin on taas parantanut tehden kaksi yv häkkiä Ilveksen verkkoon perjantaina. HIFK:n pitää pelata hyvin, jos meinaa kaikki kolme pistettä Helsingissä pitää. Pitkä voittoputki takana ennen Blues peliä, joten potentiaalia löytyy kyllä stadilaisilta.

Itselläni kaksi paikkaa C6:sta illan matsiin, mutta tuskin jaksan lähteä. Sinänsä sääli, koska kyseessä kierroksen kärkikamppailu.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei tiedä oikein mitä odottaa. Ennen Blues matsia hienoja voittoja monta kappaletta putkeen ja sitten lauantaina totaallinen mahalasku. Jännä nähdä onko joukkue huonolla jalalla liikenteessä taas? Tänään pitäisi saada kyllä pistettyä parasta peliin, koska noi Dufvan jengit on vittumaisen hyviä puolustamaan.

Muutama erittäin tärkeä ukkokin sivussa. Rask, Grillfors, Husso, Goldobin jne.

Veikkaan että varsinainen peliaika päättyy tasan. Pisteet jakoon.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Näkikö joku viime viikolla mainoksen jossa mainostettiin, että HIFK-Lukko tulisi telkkarista tänään? Oman TV:n guidestakin katsoin viikonloppuna ja näytti, että peli olisi TV-peli.

Koko päivän odotellut ja nyt siellä on joku Ilves-Kärpät alkamassa.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Odotetun tasainen ottelu, joka ratkesi yksittäiseen virheeseen (Riska). Lukko sai hyvin luotua paikkoja ja mielestäni hallitsikin ottelua, muttei saanut paikoista sisään, kun vedot viuhuivat ohi tai suoraan päin Lankista ja kaiken kruununa lopussa Ahtola veti avopaikasta ohi.
 

/dev/null

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tasaisissa peleissä ottelu usein ratkeaa yksittäiseen virheeseen tai sitten hienoon suoritukseen. Komea oli Luttisen onetimer Ramstedtin täydellisestä syötöstä.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kääntyhän se jälleen kerran kolmannessa erässä IFK:lle. Pitkään Lukko kamppaili mielestäni tuomareiden suosiollisella avustuksella pelissä mukana ja jopa johdossa. IFK oli sitten kuitenkin ratkaisuhetkillä terävämpi omissa paikoissaan ja ansaitsi voiton. Lankinen oli tänään vähintään hyvä ja voitti Zapolskin ja antoi kotijoukkeelle mahdollisuuden voittoon. Hyvä alku kovalle viikolle ja saatiin kuitattua Espoon tapaturma heti kättelystä.
 

Soilworker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Preds
Aina ei parempi voita..niin ja kiitokset Riskalle, komee syöttö.
Riska saa juu lampaanperseet syötöstään, mutta annetaan karitsanperseet Tikkaselle ylihyökkäämisestä alivoimalla ja Forsbergille jäähyyn johtaneesta hölmöilystä.

Hifkiltä Lankinen pelasi ihan jees, mutta ne kaksi filmiä vie maun tuostakin - joku filmauksen valvontasysteemi tähänkin liigaan olisi hyvä, kun aiemmin kovasta pelistä tuttu joukkue alkaa olemaan liigan pahimpia velttopolvijengejä (tänäänkin Lankisen lisäksi ainakin Taipalus ja Leinonen kaatuili aika neitimäisesti)... Krediitit tuomareille hyvästä pelisilmästä filmien kanssa, muutenkin vetivät tänään hyvän matsin tasaisella linjalla.
 

matrau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lugu
Täytyy kyllä sanoa, että lukkolasien läpi katsottuna tulos meni täysin väärin. Maalintekopaikkoja HIFKillä ei juurikaan ollut, mutta halvalla saivat kaksi tehtyä. Melko Huonon syyttelyä tuomareista en myöskään kuittaa. Pari epäselvää estämistä\kampittamista ehkä jäi viheltämättä. Toiseen suuntaan ajateltuna HIFKin Åstenin ja Nykopin olisi kyllä kuulunut jälkipeleistään jäähyt saada. Varsinkin Åstenin niskaan hakkaaminen oli todella raukkamaista. Olisi sietänyt saada Jonnelta selkäänsä. Ei tuo poika tunnu oppivan millään, vaan sama touhu jatkuu.

Peli oli kuitenkin viihdyttävää ja kun Lukko pelasi hyvin, niin kyllä sitä mielellään katsoi. Lopun kiri jäin vaisuksi Ahtolan paikkaa lukuunottamatta. Ja olihan Kousallakin siinä hyvä vetopaikka.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kauden 18:sta kolmannen erän voitto IFK:lle ja varmaan yhtä monta kertaa noustu tappioasemasta voittoon. Käsittämätön jengi. Voi pelailla pari erää ottelussa kuin ottelussa päin vittua ja silti voittaa.

Lukko oli mielestäni parempi, mutta kyllä pisteet kelpaa.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tällaista on urheilu, pitäisi syöttää omille. Lukolta kaksi erää aivan hyvää vieraspeliä, mutta kolmanteen HIFK paransi ja Riska tarjoili. Nyt kävi näin, ensi kerralla toisinpäin, toivottavasti.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Tuomarit suosivat tänään Lukkoa? Enpä nyt ihan niinkään sanoisi. Esimerkiksi tuomiot tilanteista Åsten-Virtanen sekä Nykopp-Kousa olivat melko mielenkiintoisia ja suosivat isolla kädellä kotijoukkuetta. Toki se Lukon selvä rike IFKn ylivoiman aikana jäi myös viheltämättä.

Pirun tarkkaa kiekkoa oli tänään, mutta Lukko oli kuskin paikalla IFKn tasoitukseen saakka. Sen jälkeen ei Lukko kovin vakavasti pisteistä enää taistellut. Riskan hölmöäkin hölmömpi hyökkäyspään syöttö ja Gagnonin pari tärkeää aloitustappiota olivat ottelun ratkaisu. Toki Lukko oli tehotonkin, mutta mielestäni Lankinen oli maalilla loistava.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Melko Huonon syyttelyä tuomareista en myöskään kuittaa.

Nämä on näitä pieniä näkemyseroja mitkä tiukkaan peliin kuuluu. Ei mitenkään ihan perseestä linja ollut, mutta mielestäni Lukolle olisi ainakin kolme kakkosta kuulunut enemmän estämisistä ja kampituksista. Samoin ne pari-kolme väärää vaihtoa olivat siinä ja siinä. Niitä ei kyllä kovin hyvin näkynyt kuvastakaan, mutta yllättävän äänekkäästi niistä protestoitiin. Sanottasko nyt niin, että ei Dufva voi ainakaan tuomareita tappiosta syyttää. Noista mitä @Rommeli nostaa tuossa esille niin Nykopp tilanne siinä ja siinä, ei kuitenkaan tämän illan linjan mukaan ollut jäähyn paikka. Åsten-Virtanen meni mun mielestä oikein koska nähdäkseni molemmilta tippui hanskat joko vahingossa tai tahallaan.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Kyllä se Åsten-Virtanen tilanne minusta väärin meni. Kummallekin 2 minuuttia väkivaltaisuus ja Åstenille 10 min käytösrangaistus kun ei pitänyt rukkasia kädessä. Itse tuli kirottua Lukon vaihtoja useampaankin otteeseen matsin aikana. Kolme tilannetta oli mielestäni sellaisia, joista olisi pitänyt väärä vaihto vieraille vihaltaa. Lienee kuitenkin syytä myöntää, että ensimmäisen, joka mielestäni oli varsin selvä väärä vaihto, jälkeen tuli tilanteita tarkkailtua liiankin tiukalla otteella. Kumpaankin suuntaan jäi jäähy tai kaksi viheltämättä, vaan niinhän se käy joka matsissa. Tärkeintä kuitenkin on se, että kumpikaan joukkue ei kärsinyt tuomarilinjasta millään muotoa. Ei missään nimessä täyden kympin suoritus raitapaidoilta, vaan ei millään muotoa surkeatakaan.

Itse peli oli todella mitään sanomaton läpsyttely. Eniten kiinnostuin pelistä, kun jossain kohtaa luulin Söderholmin tippuneen kokoonpanosta. Mies kuitenkin kurvasi kaukaloon heti pähkäilyä seuranneeseen aloitukseen, joten taitaa tuo luulo lopulta kertoa enemmän omasta seuraamisen tasosta. Lankinen oli maalilla loistava ja pesi lopulta Zapolskin varsin selvästi. HIFK:n pakeilla oli läpi matsin suuria ongelmia omissa Lukon hyökkääjien antaessa painetta. Lukon karvauksen laskiessa alemmas, pääsi HIFK varsin helposti aina hyökkäysalueelle asti. Hyökkäyspäässä ei vaan punaiset onnistuneet tekemään yhtään mitään ensimmmäiseen 40 minuuttiin. Lopulta onneksi HIFK osoitti jälleen luonteensa ja nousi voittoon. Ottelu itsessään jätti varsin kylmäksi, mutta 3 pistettä Lukkoa vastaan, ja erityisesti Espoossa konttaamisen jälkeen, saavat suorastaan hikoilemaan.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Niin siis Åstenin hanskat olivat poissa käsistä jo tuon väännön aikana ja Virtaselta ne lähtivät vasta kun homma oli jo ohi. Mielestäni Åsten siinä muutoinkin alkoi antamaan ylikovaa poikkaria, mistä lajina sai alkunsa. Se Nykoppin melkoisen ronski kostoisku taasen oli varsin erikoinen reaktio, kynnen ainakaan minä havainnut Kousan tehneen mitään kovin sikamaista. Ja toisaalta vaikka olisi tehnytkin, niin tuollaiset poikkarit suoraan selkään vihellyksen jälkeen pitäisi aina ottaa pois.

Yhtä kaikki, enemmän maaleja tehnyt joukkue voittaa matsit. IFK oli sen maalin verran parempi, eikä noilla tuomarien ratkaisuilla mitään merkitystä lopputulokseen ole. Varmaan nuo virheet menivät muutoinkin aika tasan loppupeleissä.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Oli kyllä heikko peli IFK:lta, mutta silti 3p himaan.

Mitäköhän lääkettä Stögö syötti jengille 2.erätauolla, kun aivan eri joukkue tuli taas kolmanteen erään. Kaipa se on hyvin jengin merkki se, kun tällaisestakin kokonaisuudesta kairataan voitto.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Oli kyllä heikko peli IFK:lta, mutta silti 3p himaan.

Mitäköhän lääkettä Stögö syötti jengille 2.erätauolla, kun aivan eri joukkue tuli taas kolmanteen erään. Kaipa se on hyvin jengin merkki se, kun tällaisestakin kokonaisuudesta kairataan voitto.

Tässähän se nähdään. Lukko ei ole pelannut alkukauden dominoivan hetken jälkeen oikeastan missään vaiheessa hyvin. Ainoastaan tehnyt "sinne-päin"-suoritteen ja se on riittänyt nytkin 10 ottelun peräkkäiseen pisteputkeen. Tänäänkin meinasi riittään, mutta omat puri ja Riska teki väärin ja lahjoitti HIFK:lle mahdollisuudet pisteisiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös