Ma 4.4.2011, JYP-Blues, 3. välieräottelu

  • 25 698
  • 94

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Tärkeä voitto JYPille, niinkuin Vemmu totesi pressissä, pakkovoitto oli kyseessä.
Nyt keskiviikkona paineita on jo hieman Bluesinkin leirissä, vaikka JYP edelleen sarjassa tappiolla onkin.
Parempaan päin JYP on edelleen menossa, tärkeimpänä ehkä PPP-ketjun tehot. Ketjulla oli kuitenkin suurimmat vaikeudet omassa päässä ja kyllä Pihlström saisi ottaa yhden vaihteen pois, nyt tuo meno on aikalailla samanlaista koohotusta kuin alkukaudesta. Pakistosta risuja Koskiselle, joka tuntuu olevan kuin orpo piru ilman Vatasta.
Aloitukset on toinen asia, missä JYPillä on selkeästi parannettavaa. Ainoa joka niissä pystyi Blues-leiriä haastamaan oli Asplund, joka muuten oli jälleen tänään JYPin parhaimmistoa. Huikeita välieriä sähkömiehemme pelaa. 3.erän 5-3 yv:stä ja kaksikosta Hytönen viivalla & Louhivaara maalinkulmalla en viitsi enää sanoa mitään. Vain RD näkee tässä jotain, mitä me muut emme käsitä.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Ja seisomakatsomo on edelleen seisomakatsomo, tämä tiedoksi niille heikkojalkaisille nuorukaisille jotka tiukasti istuivat perseellään kuuden jälkeen. Seisomakatsomossa.
 

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lampaanperseitä ainoastaan JYPin purkukiekoille ja kotiyleisölle, joka useammastakin paskatuutista suolsi jotain järkyttäviä neekerimollaushuutojaan.

Joo, kerran kuulin itse ja pisti kyllä päätä pudistelemaan. Ei voi ymmärtää tollaista. Siis, mitä päässä liikkuu? Ihanko ajattelee kuuluttavansa kaikelle kansalle oman typeryytensä vai "hiillostaa" Robinsonia? Ei järkeä.

Onneksi JYPin peli sen sijaan oli näitä surullisia ihmiskohtaloita paremmassa kuosissa. Ajattelinkin hallille mennessä, että tähän loka-marraskuiseen säähän sopisi mainiosti vastaavan ajanjakson kiekkotulos, ja eiköhän se sinne päin mennyt. Nyt voi sanoa, että kolmesta ensimmäisestä pelistä kaksi jälkimmäistä on mennyt varsin odotetusti. Vieläkin harmittaa se totaaliperseily siinä ensimmäisessä.

JYPin peli oli kaikkea muuta kuin huikaisevaa, mutta riitti tänään varsin kepeästi voittoon. Ensimmäisessä erässä ehdin jo kiekkojumalia tosin kirota kovaan ääneen, kun viedään kaveria kuin litran mittaa, ja nollapaikasta kiskaisevat maalin. Ilmeisesti asia ylä(ala?)kerrassa kuultiin ja toisessa erässä kiekko löysi tiensä sitten Tarkin selän taakse ihan mukavasti.

Maalipaikat JYPille, taklaukset JYPille, pitkät kiekot JYPille... hetkinen... no, maalit menivät sitten myös JYPille, mikä tietysti tärkeintä.

Tästä on hyvä jatkaa vierasvoiton metsästystä. Tämäniltainen rutiinipeli ei varmastikaan espoossa riitä, mutta varaa parantaa on. Ja kai siihen tyhjäänkin maaliin vielä osutaan.

Kiitos JYP!
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Jyväskyläläiset voittivat onnella, kertoo P. Sihvonen Urheilulehden sivuilla, jonne linkki vie. Miellyttävää, että P. Sihvonen uskoo vieläkin Bluesin voittoon välierissä.

Tuokkola oli tänään erittäin hyvä, alkuhapuilujen jälkeen. Toivoisin, että tähän reagoidaan asiaan kuuluvalla järkevyydellä, ja Tuokkola jatkaisi myös keskiviikkona. Kahdella maalivahdilla voi pelata playoffit, jos siihen on aihetta. Nyt vaikuttaa vahvasti siltä, että siihen ei ole aihetta.

Asplund oli tänään taas JYPin parhaimmistoa, pyrki rauhoittamaan peliä kiekollisena ollessaan ja teki oivia ratkaisuja myös ylivoimalla. Nyt myös muut ketjut alkoivat pikkusen oireilemaan siihen suuntaan, että tästä voisi tulla vielä voitettavissa oleva sarja. Tämänpäiväisestä ei kyllä takapakkia saa ottaa pätkääkään, muuten kylmä kyyti on taattua.

Ja selvää on, että JYPin tulee ehdottomasti päästä otteluissa johtoasemaan: se tulee olemaan elintärkeää JYPin kannalta.
 

Mike Bossy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valtra & Massey Ferguson
Tulihan se ensimmäinen voitto välillä jopa tuskaisten hetkien jälkeen. Hieno taistelu joukkueelta ja kunpa tämä voitto rentouttaisi peliä jonkun verran.

Alkuun meinasi kyllä usko mennä, kun JYP yrittää toimittaa kiekkoa systemaattisesti maalille ja saakin luotua semmoiset 3-4 hyvää tilannetta, joista kuitenkaan yksikään ei pompi maaliin vaan jää milloin mihinkin Tarkin suojukseen. Sitten Blues saa yhden sisäänviennin suoritettua ja "toivotaan toivotaan" heitto menee omanpelaajan mailasta verkkoon. Tuli kyllä sellainen fiilis, että ei voi olla mahdollista! Ensimmäinen erä oli tuon maalin jälkeen vaikeaa puurtamista, vaikka muutama ihan hyvä tilanne siihen loppuun saatiinkin. Toinenkin erä vaikutti hankalalta, kunnes Miettinen otti sen 2+2 jäähyn. Tällä ylivoimalla tullut maali oli todella tärkeä ja kukapas muu sen tekikään kuin "hurrikaani harri". Toisessa maalissa oli loistava blokkaus Lahdelta ja Perrin yritti kerrankin jotakin muuta, kuin sen oman rankkarispeciaalinsa ja se kannatti. Heti perään kolmoskenttä suoritti pitkän pyörityksen ja sitten seurasi se asia, jonka takia toivoisin Viitasta yv:hen. Kauhea pommi ja Tarkki ei voinut mitään. Tämän jälkeen joukkue puolusti sillä tutulla tavalla ja otti sen tärkeän avausvoiton.

Hyvä suoritus joukkueelta kaiken kaikkiaan, sillä lähtökohdat olivat vaikeat ja lisäksi ei onnistuttu tekemään sitä avausmaaliakaan, joten tyytyväinen tähän tulokseen on oltava. Tuokkolalta tuli tänään iso parannus siihen ensimmäiseen peliin verrattuna ja viisikkopuolustuskin oli hyvää. Jos tuli joitakin irtokiekkoja siihen maalin eteen, niin ne siivottiin fiksusti kulmaan ja sieltä sitten lähdettiin miettimään sitä purkua. Positiivistä oli myös kahden ensimmäisen kentän piristyminen. Maalitekopaikkoja jäi silti muutama hyödyntämättä edelleen ja vaikka yv:llä yksi maali tulikin, niin vähän tehokkuutta sekin vielä kaipaisi. Hyviä kuvioita näytti jo olevan, toivottavasti kohta myös toimisi. Toivottavasti myös seuraavissa peleissä nuo maalille toimitukset alkaisivat upota sisään, sillä tähän mennessä ne eivät ole millään meinanneet onnistua.

Ei muuta kuin keskiviikkona sitten seuraavan kerran. Olisikohan silloin JYP:n vuoro tehdä se ottelun ensimmäinen maali?
 
Viimeksi muokattu:

nixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tiukka peli ja onneksi tuliaisina etäkannattajalle reissusta kotivoitto.
Tuokkola oli varma ja piti varsinkin toisen erän alussa kotijoukkueen mukana pelissä. Sitten pari nopeaa maalia ja alkoi vihdoin helpottaa hieman myös katsomossa. Lopussa meinasi olla vielä nitroille tarvetta kun blues pääsi pyörittämään ylivoimalla, saaden vielä kavennuksen ronkittua. JYP oli kuitenkin parempi ja hallitsevampi tänään vaikkakin kaikki bluesin tilanteet olivat vaarallisia.
Jere runnoi kapteenia muutemaan otteeseen, täytyy toivoa että ei tullut pahempia kolhuja sillä muutoin näin tiukassa sarjassa annetaan liikaa tasoitusta. Nytkin on tarpeeksi vajaakuntoisia sotureita rivissä.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ensimmäisessä erässä ehdin jo kiekkojumalia tosin kirota kovaan ääneen, kun viedään kaveria kuin litran mittaa, ja nollapaikasta kiskaisevat maalin.

Juuri näin. Harvoin tulee asiasta manattua, mutta tuossa vaiheessa kyllä tuli todellakin sellainen fiilis, että rouva fortuna hymyilee harvinaisen leveästi Bluesille.

Omalla alueella tuli JYP:ltä muutama käsittämätön hasardi. Kiekko "purettiin", tai jostain kiekko pomppi muutamaan kertaan suoraan Blues-pelaajan lapaan. Näinä vaikeina hetkinä nousi kuitenkin esiin Tuokkola: muutama todella komea, ja ennenkaikkea tärkeä torjunta. Näin pysyttiin vain yhden maalin takamatkalla, jonka jälkeen momentum siirtyikin kotijoukkueelle odotetuin tuloksin. Jääskeläinenkin pisti sitten lopussa vielä pelin jännäksi, kun pisti kiekon käsittämättömällä tavalla suoraan katsomoon.

Kokonaisuudessaan kuitenkin JYP:n peli. Aika paljon haettiin maskin takaa ohjurivetoja, mutta tällä kertaa ne pomppivat kerta toisensa jälkeen ohi tai Tarkin patjoihin. Mutta aivan kuten Perrin haastattelussa totesi, nyt tarvitaan niitä playoff-maaleja. Äijää maalille!

Tupa oli täysi ja luonnollisesti etenkin toisessa erässä oli yleisö kerrankin hyvin mukana. Kolmannessa erässä sitten taidettiinkin lähinnä jännittää.

Niin ja vielä iso miinus täältäkin niille neekerihuudoille, jotain rajaa.
 

Handyy

Jäsen
Oli kyllä varmasti - tai ainakin toivottavasti - vapauttava voitto JYPille. Vielä paremman siitä teki tuo taas koettu takaa-ajo, kun vastustaja sai vissiin ensimmäisellä vedolla tuurimaalin. Ensimmäisen kunnollisen maalinhan Blues sai tehtyä vasta 59:35, joten JYP piti kyllä tänään homman huomattavasti paremmin kasassa kuin edellisissä otteluissa.

Kolmannessa erässä, kun Bluesin olisi pitänyt keskittyä maalin tekemiseen, alkoi näkymään ainakin jonkinasteisia turhautumisen merkkejä. Etenkin Karalahden poikittainen maila oli kyllä tyhmyyden huippua. Alivoimalla, kiekko pelattavissa, Karalahti päättää kuitenkin antaa poikkaria puoliksi maassa makaavalle Hytöselle. Eli vaihtoi siis purkumahdollisuuden jäähyyn.

Hommahan vielä piti tehdä vaikeaksi lopussa, mutta ei varsinaisesti mitään kovin suurta paniikkia ollut kahden maalin johdossa. Onneksi Jääskeläinen sai vielä paikattua tuon kiekko katsomoon -virheensä maalilla.

Se pisti silmään, että Bluesilta ei ollut faniporukkaa hallilla tällä kertaa ollenkaan. Harmi homma, kun pelataan näinkin hienoa sarjaa. Olisi mukavaa, kun vastustajankin faneja olisi bussilastillinen luomassa tunnelmaa. Muuten tunnelma oli kyllä Synergialla erittäin hieno.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Kolmannessa erässä, kun Bluesin olisi pitänyt keskittyä maalin tekemiseen, alkoi näkymään ainakin jonkinasteisia turhautumisen merkkejä. Etenkin Karalahden poikittainen maila oli kyllä tyhmyyden huippua. Alivoimalla, kiekko pelattavissa, Karalahti päättää kuitenkin antaa poikkaria puoliksi maassa makaavalle Hytöselle. Eli vaihtoi siis purkumahdollisuuden jäähyyn.

Tuo jäähy oli täysin mikkihiiri-jäähy joka ei sopinut linjaan millään tavalla. Kyllä, Karalahti antoi siinä kevyesti poikkaria mutta ei missään nimessä niin paljoa että eilisellä - muuten hyvällä - tuomarilinjalla olisi jäähy pitänyt antaa.
 

Handyy

Jäsen
Tuo jäähy oli täysin mikkihiiri-jäähy joka ei sopinut linjaan millään tavalla. Kyllä, Karalahti antoi siinä kevyesti poikkaria mutta ei missään nimessä niin paljoa että eilisellä - muuten hyvällä - tuomarilinjalla olisi jäähy pitänyt antaa.
Käsitin, että jäähy tuli sen takia, koska Karalahti antoi poikkaria kahteen eri otteeseen. Edellisestä ei vihelletty, joka oli linjan mukainen. Silti kuten sanoin, kiekko oli Karalahden tavoiteltavissa, mutta se ei tällä kertaa kiinnostanut.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Se pisti silmään, että Bluesilta ei ollut faniporukkaa hallilla tällä kertaa ollenkaan. Harmi homma, kun pelataan näinkin hienoa sarjaa. Olisi mukavaa, kun vastustajankin faneja olisi bussilastillinen luomassa tunnelmaa.

Arkipäivä, Lähtö klo 13.30 eli duunipaikoilta/kouluista pitäis poistua about tuntia ennen sitä. Aika harva pystyy venymään jatkuvasti ja meillä ei juurikaan ole noita etäkannattajia. Eiköhän sinne perjantaina kuitenkin bussillinen väkeä tule.
 

Möksy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punainen. Musta. Valkoinen.
Tuo jäähy oli täysin mikkihiiri-jäähy joka ei sopinut linjaan millään tavalla. Kyllä, Karalahti antoi siinä kevyesti poikkaria mutta ei missään nimessä niin paljoa että eilisellä - muuten hyvällä - tuomarilinjalla olisi jäähy pitänyt antaa.

Selvennätkö hieman käsitettä mikkihiiri-jäähy? Tilanne oli 2 minuutin jäähyn arvoinen. Yhtälailla jäähyn olisi voinut antaa vaikka estämisestä. Karalahti kaataa ensin JP:n kevyellä poikittaisella mailalla. Tuosta ei vielä jäähyä tullut, eikä olisikaan kuulunut tulla. Jälkitilanteessa kiekko olisi, kuten todettua, Karalahden pelattavissa, mutta Jere tekee valinnan ja painaa Hytösen uudelleen poikittaisella jäähän. Hyvä ja linjanmukainen vihellys tuomareilta. Harkitsematon teko Jereltä, ottaen huomioon, että oma joukkue pelaa jo alivoimaisena.
 

Mister

Jäsen
Karalahti kylläkin kaatoi nähdäkseni jypiläisen kädellä työntämällä - maila oli yhdessä kädessä. Jotenkin tuli sellainen tunne, että mies kadotti kiekon ja luuli sen jääneen kaatuneen jypiläisen alle, niin outoa oli olla pelaamatta vapaata kiekkoa. Ja rehellisesti sanottuna alivoimalla järkyttävän typerää. Itse poikittainen oli vaatimaton tuuppaus, eikä ikinä minkään jäähyn arvoinen.

Sinänsä edeltävä laitataklaus oli vielä huonompi jäähy: aivan naurettava tuomio. Siinä, jos missä, voidaan puhua mikkihiirijäähystä.

Muuten tuomaripari selvisi suhteellisen kunnialla. Peliin vaikuttaneita estämisiä olisi kyllä pitänyt ottaa enemmän pois. Pahin yksittäinen esimerkki oli kun Korpikari lanattiin vastapalloon pystyyn omalla puolustusalueellaan, kun tämä seurasi kiekollista miestä. Blokkipeliä...


2+2 oli muuten sikäli outo tuomio, että 2+2 on mahdollinen ainoastaan, mikäli korkeaa mailaa voidaan pitää vahinkona. Vahinkona - ainakaan vanhan liiton tulkinnan mukaan - ei voida pitää huolimattomuutta. Epäonnistunut mailan nostoyritys on huolimattomuutta, ei vahinko. Jokainen on vastuussa omasta mailastaan. Vahinko oli ainakin joskus muinoin esim. se, jos lyöntilaukausta virittävä pelaaja lyö takanaan olevaa mailalla suuhun.

Itse pelin kannaltahan tuomio oli ihan hyvää sääntökirjan soveltamista. Isompi jäähy olisi ollut tietenkin aikamoinen oikeusmurha. 2+2 on aika lailla oikeasuhtainen jäähy huolimattomuudella aiheutettuun pieneen ja itsessään vaarattomaan vekkiin nähden.

Edelleen korkeiden mailojen osalta on mielestäni vähän valitettavaa, että tippa verta merkitsee yhä vaan ja edelleenkin vakiintuneesti loukkaantumista. Jyp sai käytännössä täsmälleen identtisestä tilanteesta kakkosen. Öhman, joka sai mailan naamaansa, jätti kyllä kiekon ja luisteli vaihtoon. Hän ei kuitenkaan loukkaantunut, kun ei tullut verta. Täsmälleen samanlainen Miettisen tekemä mailan nostoyritys, josta seurasi vähän verta nenästä, katsottiin loukkaantumisen aiheuttaneeksi ja siten olennaisesti pahemmaksi.

Oikeinhan se meni, noin selvyyden vuoksi, vakiintuneen tulkinnan mukaisesti. Mielestäni voitaisiin kuitenkin luopua ajatuksesta, jonka mukaan tippa verta on välittömästi loukkaantumisen merkki, ja kaikki muut naamaankin osuvat korkeat mailat ovat ihan ok ja kakkosen arvoisia. Kyllä loukkaantumisesta puhuminen edellyttäisi oikeasti sitä, ettei pelkkä nenän niistäminen riitä paikkaukseen. Toisaalta mielestäni kaikista kasvoihin osuneista mailoista voitaisiin vaarallisuuden takia antaa suoraan enemmän - vaikka nyt se 2+2.

Mutta näitä asioitahan ei päätetä tietenkään yhden pelin aikana eikä sellaisen takia. Korkeissa mailoissa voisi kuitenkin löytyä järkevämpiäkin tulkintamalleja.
 

Handyy

Jäsen
Arkipäivä, Lähtö klo 13.30 eli duunipaikoilta/kouluista pitäis poistua about tuntia ennen sitä. Aika harva pystyy venymään jatkuvasti ja meillä ei juurikaan ole noita etäkannattajia. Eiköhän sinne perjantaina kuitenkin bussillinen väkeä tule.
Ihan ymmärettävää kyllä. Ilmaisin itseäni huonosti, eli ei ollut tarkoitus millään tavalla kritisoida kun faniporukkaa ei ollut. Hyvä jos/kun perjantaina saadaan sinistäkin väriä katsomoon!
 

DanC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
En jaksa vinkua noista 2 min vs. 2+2 min maila naamaan jäähyistä. Olisi Cami pitänyt mailan alempana, niin ei olisi tullut jäähyä. Totean vaan, että Stefulla oli ainakin ottelun loppuvaiheessa tuppo toisessa sieraimessa. Ja kyllä korkeasta mailasta voi loukkaantua pahemmin ilman veren esiintymistä. Joten sama rangaistus kaikille mailan osuessa naamaan, tuli verta vähän tai ei. Eri rangaistus sitten jos puolet purukalustosta tipahtaa jäälle.
 
Viimeksi muokattu:

Nypsi

Jäsen
Eihän tuo JYPiltä vieläkään mitään loisteliasta peliä ollut, mutta parempaan päin kuitenkin. Yhtenä suurimpana syynä näen myös tähän sen, että tämä oli ensimmäinen peli tässä sarjassa, jossa kukaan hyökkääjä ei jäänyt alle 10min peliajan, eli ketjut pääsivät suhtkoht tasaisesti pyörittämään peliä. JYPn vahvuus pitkälti lepää juuri tuossa neljän kentän peluuttamisessa ja siitä ei ollut tietoakaan kahdessa ensimmäisessä ottelussa.
 

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Muuten tuomaripari selvisi suhteellisen kunnialla. Peliin vaikuttaneita estämisiä olisi kyllä pitänyt ottaa enemmän pois. Pahin yksittäinen esimerkki oli kun Korpikari lanattiin vastapalloon pystyyn omalla puolustusalueellaan, kun tämä seurasi kiekollista miestä. Blokkipeliä...

En halua aloittaa mitään väittelyä asiasta, mutta pitäisin kaikista räikeimpänä pelissä tapahtuneena estämisenä tilannetta, jossa A.Virtanen omalla alueella laittoi kiekkoa eteen päin oikean laidan kautta ja lähti kiertämään vasemmalta avojään puolelta Bluespelaajaa (en muista nimeä), joka sitten tyylipuhtaasti tarrasi Virtasesta kiinni ilman aiettakaan liikkua kiekon suuntaan. Ei Virtanen koskaan olisi kiekkoon ehtinyt, kun oma liike oli noin 90 astetta eri suuntaan kuin kiekon, mutta päivänselvä estäminen oli kyseessä. Ja ei ollut tosiaan taklaus vaan käytännössä nollavauhdeista lähtivät molemmat liikkumaan.

Muutaman muunkin esimerkin voisin väärin viheltämättä jättämisistä mainita, mutta olkoon, voitto tuli kotiin ansaitusti ja huomenna jatketaan!

edit: Mitä tulee korkeisiin mailoihin ja annettuihin jäähyihin, olen samaa mieltä. Sääntöä pitäisi uudistaa tai tulkita eri tavalla mielellään jo ensi kaudella. Aika teennäistä antaa tuplat huulen pienestä aukeamisesta.
 
Viimeksi muokattu:

Mister

Jäsen
En halua aloittaa mitään väittelyä asiasta, mutta pitäisin kaikista räikeimpänä pelissä tapahtuneena estämisenä tilannetta, jossa A.Virtanen omalla alueella laittoi kiekkoa eteen päin oikean laidan kautta ja lähti kiertämään vasemmalta avojään puolelta Bluespelaajaa (en muista nimeä), joka sitten tyylipuhtaasti tarrasi Virtasesta kiinni ilman aiettakaan liikkua kiekon suuntaan. Ei Virtanen koskaan olisi kiekkoon ehtinyt, kun oma liike oli noin 90 astetta eri suuntaan kuin kiekon, mutta päivänselvä estäminen oli kyseessä. Ja ei ollut tosiaan taklaus vaan käytännössä nollavauhdeista lähtivät molemmat liikkumaan.

Jos nyt ymmärrän oikein ja puhumme samasta tilanteesta, Virtanen oli kiekollinen pelaaja, vaikkei kiekko ollutkaan enää faktisesti hänen hallussaan. vastaava tilanne kuin tuo Möksyn aiempana esittämä Karalahden "estäminen", jossa jäähy ei olisi ollut sääntöjen mukainen. Kiekkoon viimeksi koskenut pelaaja on kiekollinen, eikä kiekollista pelaajaa voi estää.
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
UudestiSyntynyt. ReBorn.
Jos nyt ymmärrän oikein ja puhumme samasta tilanteesta, Virtanen oli kiekollinen pelaaja, vaikkei kiekko ollutkaan enää faktisesti hänen hallussaan. vastaava tilanne kuin tuo Möksyn aiempana esittämä Karalahden "estäminen", jossa jäähy ei olisi ollut sääntöjen mukainen. Kiekkoon viimeksi koskenut pelaaja on kiekollinen, eikä kiekollista pelaajaa voi estää.

Silloin kun tuo nyt jo unohtunut "nollatoleranssi" kahvaamisiin ja estämisiin lanseerattiin, niin näytettiin julkisuudessakin oikein videota näistä.Eli kun pelaaja A syöttää laidan kautta kiekon"itselleen" ja lähtee kiertämään pelaajaa B joka blokkaa häntä vartalolla,niin kyseessä on estäminen(siis sen nollatoleranssitulkinnan mukaan).Eli pelaaja A muuttuu kiekottomaksi silloin kun hän laittaa kiekon laidan kautta eteenpäin vaikka syöttääkin "itselleen".

Olikohan epäselvästi selitetty...
 
Viimeksi muokattu:

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Silloin kun tuo nyt jo unohtunut "nollatoleranssi" kahvaamisiin ja estämisiin lanseerattiin, niin näytettiin julkisuudessakin oikein videota näistä.Eli kun pelaaja A syöttää laidan kautta kiekon"itselleen" ja lähtee kiertämään pelaajaa B joka blokkaa häntä vartalolla,niin kyseessä on estäminen(siis sen nollatoleranssitulkinnan mukaan).Eli pelaaja A muuttuu kiekottomaksi silloin kun hän laittaa kiekon laidan kautta eteenpäinvaikka syöttääkin "itselleen".

Olikohan epäselvästi selitetty...

Ei ollut, ihan hyvin selitetty. On noista välillä kauden aikana vihellettykin, kun tuomareille on sattunut hyvä päivä. Erityisen "huvittavaksi" tilanteen tekee se seikka, että Virtanen kulkusuunnastaan päätellen oli pikemminkin vaihtoon menossa :) Estäminen ei tapahtunut myöskään pelkällä kropalla, vaan kädet oli mukana eikä "kiekkokamppailutilanteesta" tietoakaan.

Itse tietysti muun muassa tuohon tilanteeseen kiinnitin huomiota ja jäi vähemmälle tarkastelulle JYPin toiminta. Värilasit aiheuttaa vähänkin tunnerikkaammissa peleissä, ettei selviäkään oman joukkueen tekemiä estämisiä bongaa, vaikka kiekkotietämys olisikin hyvä (mitä en kehtaa sanoa itselläni olevan).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös