Ma 31.3.2014 SaiPa - JYP, 7. puolivälierä

  • 48 725
  • 179

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Avataan ketju samantien spekulaatioille. Sellainen herkkupala on luvassa.

Aika: Maanantai 31.3.2014 klo 18:30.
Paikka: Lappeenranta, Kisapuiston jäähalli.
Homman nimi: Legendaarinen Game Seven.

Draaman kaari on täydellinen. JYP, viime vuosien kokenut playoff-joukkue kohtaa SaiPan, kaikkien aikojen parhaan runkosarjasijoituksensa saaneen joukkueen, joka tähtää mitalipeleihin ensimmäistä kertaa vuosiin. Loppuunmyyty kotihalli odottaa voittoa ja pääsyä mitalipeleihin. Lappeenranta odottaa viimeistä iskua hurrikaaneihin.

Mutta olisiko se viimeinen niitti pitänyt lyödä aiemmin? SaiPa johti sarjaa sensaatiomaisesti jo 3-0. JYP tuli kuin tulikin lähes yhtä sensaatiomaisesti tasoihin voittamalle kolme matsia putkeen ja nyt ollaan tässä tilanteessa, missä kaikki on auki.

Kaikki aiempi on kuitenkin pyyhitty pois. Menneellä tai tulevalla ei ole merkitystä enää. On vain tämä hetki. Se kumpi on enemmän hetkessä kiinni, menee jatkoon. Taivas ja Helvetti.

Urheiluromantikko nauttii tilanteesta, kävi miten kävi. Meni kumpi vain välieriin, tätä muistellaan innokkaasti tai haikean katkerasti ja tarinoita kerrataan vielä vuosien päästä.

Nyt on herkkua tarjolla. Toivotan onnea kaikille osapuolille. Nautitaan tästä hetkestä. Aivan huikea ilta luvassa ja takuulla vuoden paras maanantai tähän mennessä.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olipa hyvä avaus. Nautitaan nyt hetki voitosta ja keräillään miehiä riviin toivottavasti tähän suureen matsiin.

Tällä kaudella on siitä erikoinen tilanne PO-keväässä, että juuri heikohkosta kaudesta johtuen jokaisesta PO-pelistä osaa nauttia. Monella kaudella putkeen fokus on ollut jo välierissä, nyt saadaan puolivälierävaiheessa jo jännitys päälle, kiitos SaiPan!

Maalivahtien tilanne on jännä nähdä. Itse uskon, että molemmat yklösveskat pelaa. Paljon on ukkoja rivistä poissa meiltä, liiankin monta. Mutta onneksi tämä on joukkuepeli.

Jännää tulee, nautitaan!

Jupa
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kaikki aiempi on kuitenkin pyyhitty pois. Menneellä tai tulevalla ei ole merkitystä enää. On vain tämä hetki. Se kumpi on enemmän hetkessä kiinni, menee jatkoon. Taivas ja Helvetti.

Erittäin hyvin sanottu. Armoitettu kapteenimme Eric The Great oli samoilla linjoilla äsken haastattelussa. Vaihto kerrallaan mennään, ei mietitä menneitä eikä tulevia.

Olen varma, että JYP on saanut valtavasti voimaa näistä voitoista siinä missä SaiPan kokematon joukkue alkaa miettimään "miten tässä näin kävi".

Usko on kova, vielä kun saataisiin vaikka Löfman mukaan, niin aijai!
 

Sic

Jäsen
Ois "ihan" kiva jos Markkanen olisi kunnossa ja maalissa game sevenissa, muuten heitän jo itse pyyhkeen kehään. Todella herkulliset asetelmat silti viimeiseen matsiin. Uskomaton nousu JYPilta, aina sitä toitotetaan että 3-0 tappioasemasta ei lähes koskaan nousta, mutta tällä kertaa JYP pyyhki tilastoilla persettä. Toki tällaiset "tarinat" tekevät playoff-keväästä niin hienon, tylsäähän se olisi jos puolivälierissä vetäistäisiin kaikki parit suoraan 4-0. Uskoisin että Kisapuistossa on maanantaina aivan infernaalinen tunnelma, tästä tulee huikeeta!!
 
Yksi asia on varmaa maanantaina... ja se on 4825. Kaikki muu onkin sitten ihan auki. Huikea kiekkoilta tulossa. Yksi ottelu ja se kertoo onko tämä kausi The Kausi vai jääkö tästä luu käteen. Työvuoro vaihdettu, lippu maanantain peliin taskussa... Kaksi pitkää päivää odotusta... Hyvä tästä tulee :-)
 

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Ei mulla muuta kuin - Do you believe in miracles? YES!
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Menee kumpi tahansa jatkoon,niin melkoista dramatiikkaa voittoon sisältyy. Jos JYP menee välieriin,on se liigahistoriassa vasta toinen kerta,kun joukkue nousee 0-3 tilanteesta 4-3 voittoon otteluissa. Jos SaiPa hoitaa homman kotonaan,sisältyy tähänkin draamaa,päästettiin kaveri 3-3 tilanteeseen ja sitten ratkaistiin kuitenkin.

Toivottavasti Lappeenrannassa ja Etelä-Karjalassa osoitetaan nyt urheiluhenkeä ja halli täyttyy yhtä nopeasti kuin viimeksi. Ettei nyt vaan olla jo luovutettu...no eiköhän siellä ole häkki täynnä ja me muut katsotaan Nelonen Pron tai Ruudun kautta.

Tätä on ollut kiva seurata näin ulkopuolelta. Tietysti mullakin vähän enemmän sympatiaa SaiPalle, onhan Lappeenrannassa ollut melkoinen kevät ja ilmiö. Parempi kuitenkin voittakoon ja näin varmasti käykin.

Se mitä toivon on että tulisi huikea ja tasokas sekä tasainen viimeinen peli. Ei niin kuin tänään että ratkeaa heti alussa. Ja toivottavasti ei ratkea mihinkään tuomarivirheeseen tai vastaavaan. Kaikkein huikein ratkaisu olisi tietysti se,että mentäisiin jatkoeriin asti...

Kyllähän tässä hieno haaste on SaiPalle, JYPillä on nyt vahva vaihe ja vastaavasti SaiPaa on koeteltu. Maanantain peli alkaa kuitenkin taas 0-0 tilanteesta.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Uskon pelirohkeamman vievän game sevenin ja sitä kautta koko sarjan. Liiallinen tarkan markan miehisyys ja kyttäily ei varmasti palvele kumpaakaan joukkuetta. Aluksi mailoja varmasti puristetaan suht saatanasti, mutta tuon jälkeen kuskin paikalle hyppäävä on erittäin vahvoilla.

JYPin puolesta puhuu flow ja kolme otettua pakkovoittoa. SaiPan puolesta puhuu kotikenttä sekä sarjan alussa kolme putkeen napattua voittoa. SaiPa on kuitenkin erittäin hankalassa tilanteessa, mutta se toisaalta saattaa yhdenkin onnistumisen myötä virittää joukkueen armottomaan lentoon.

Yksilöiden tasolla petaan asioita tämän sarjan kärkipelaajien suuntaan. Kärjistetysti sanottuna Tarkki(jos pelaa), Tuppurainen, Lahti sekä Louhivaara päättävät pelaako JYP mitaleista. SaiPan puolelta on tietenkin nostettava Markkanen esiin. Suurin yksittäinen kysymysmerkki tällä hetkellä. Pakkien kiekollisuutta arvostavana tapauksena käännän katseeni Taipaluksen ja Spangin suuntaan. Jesse Mankinen mainittava SaiPan hyökkäyksen osalta. Mahdollisesti saigoneilta vapautuvia pelureita ei myöskään sovi unohtaa.

Huikea trilleri luvassa.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Game seven. Uskomaton juttu.

Alustavat prinsiipit peliin:
  • Kuka maalilla kummallakin? Markkanen vai metrin aukko? Tarkki vai Rajaniemi?
  • Kumpi tekee avausmaalin? Aivan hirvittävän tärkeä on eka maali.
  • Saako JYP pidettyä Mankisen kurissa? Jos vielä kerrankin maalikoosteesta näkee miten JYPin puolustaja "pitää" Mankisen niin itku pääsee. Mailaa kainaloon ja vauhti pois.
  • Peli alkaa 0-0:sta. Mitään ei ole JYP voittanut ja mitään ei ole SaiPa hävinnyt.
  • Saako Flinck erikoiskohtelua Monsterimonnilta?
  • Pelaako Löfman, vai vieläkö on "ilmat pihalla", kuten SaiPan syväkurkkuinen yhteyspäällikkö tiesi kertoa perjantaina.
  • Pelaako Koho? Massiivinen menetys SaiPalle jos kapteeni ja joukkueen sielu puuttuu.
  • Ketkä tuomareina?

Liian paljon kysymysmerkkejä vielä. Nyt levätään vuorokausi ja ihmetellään sitten maanantai-aamuna mikä on tilanne. Perus-maanantai?
 

Tempestas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pääsee jo huulille, mutta sitten tulee kylmät. Sehän tuossa on mielessä SaiPan pelaajilla. Parempi tulee takaa ohi ja laittaa säkkiin. Viimeinen sammuttaa valot ja maanantaina täyden hallin edessä lomille kotijoukkue, eikös se näin tule menemään?

Hyvä sarja anyway, parempi voittakoon.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Aivan loistava sarja, joka ansaitusti ratkeaa seitsemännessä pelissä.

Jypin ongelmana on ollut avainpelaajien tehottomuus. Perrin, Tuppurainen ja Hubacek olleet tehottomia aikaisemmissa matseissa. Toisaalta Markkanen ei ole päästänyt helppoja kiekkoja tässä sarjassa, mukaan luettuna tänään. YV on ollut kohtalaista paskaa.

Saipan ulkkariketjua on vaivannut tehottomuus loppupuolella sarjaa. Saipan YV on yhtä lailla tyrehtynyt nyt kahdessa viime pelissä. Koho ja Mankinen ovat olleet Saipan parhaimmistoa, josko ovat hyytymässä myös loppua kohti. Jypin pakisto on sekin petrannut pitkin sarjan, nyt ei ole maalin edessä ollut yhtä paljon tilaa, kuin aikaisemmin.

Saipalla on vaikea paikka lähteä pelaamaan kotona ratkaisuun saakka. Hävittävää on nimittäin todella paljon ja neljännestä pelistä lähtien on joukkuessa muutamat yksilöt sortuneet ottamaan tyhmiä jäähyjä. Jypillä Virtasen hölmöilyt ja Lahti ovat rauhoittuneet loppua kohti. Nyt on Jypin ensimmäinen katkaisupeli ja hermo voi pettää yhtä lailla siellä.

Kun kuusi peliä lasketaan yhteen saadaan seuraavaa. Saipan mahdollisuudet on saada paras mahdollinen rosteri kentälle, Markkanen, Flinck ja Koho mukaanluettuna ja saada kasetti kuntoon. Jypin tarvitsee jatkaa samalla puolustuksella ja luottaa siihen, että jyvä on avainpelaajilla kohdillaan. En usko, että Jypin pakistosta löytyy Viitasen kaltaisia ratkaisijoita tuota Näkyvän yhtä lukuunottamatta. Uskoisin Valtran keulivan jatkoon, mikäli Saipa pidetään kahdessa byyrissä, jatkoaika mukaanlukien.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Tirkkosen mukaan Markkanen ei ollut loukkaantunut. Onkin siis selvää, jos puheisiin voidaan luottaa, että Markkanen on maalilla maanantain kuolemanottelussa.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Tirkkosen mukaan Markkanen ei ollut loukkaantunut. Onkin siis selvää, jos puheisiin voidaan luottaa, että Markkanen on maalilla maanantain kuolemanottelussa.

Tämä Markkasen kuvio tältä osin vaikuttaa erittäin loogiselta ja ymmärrettävältä. Ei puhuta enää mistään nuoresta kassarista ja aivan varmasti Markkasesta halutaan viimeisellä ratkaisun hetkellä mitata ulos paras mahdollinen. Olisi luultavasti voinut pelata tänään, mutta olisiko jaksanut suorittaa huikealla tasolla? Tuskin SaiPa game seveniä mietti, mutta varmasti mietti silti. Nyt heillä on maalilla snadisti lepoa saanut supersankari. Tällä tavalla asiaa siis itse mielessäni sovellan.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos Jussi Markkanen oli sivussa ainoastaan huilin takia, on Pekka Tirkkosella Suomen isoimmat pallit. Miestä ei laiteta maaliin ratkaisupeliin, koska säästellään siihen tulevaan ratkaisupeliin. Pekka Tirkkosen on pakko olla nero siinäkin mielessä, ettei joukkuetta edes yritetty herätellä vaihtamalla maalivahtia 3-0 tilanteessa olleella aikalisällä.

Veikkaan flunssaa.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Käsittämätöntä paskanpuhumista SaiPan toimistolta Löfmanista.

Jännäksi menee ja edessä siis game 7. Maanantain maalivahdit ratkaisusevat. Pelaako Tarkki ja Markkanen? Näillä mennään ja mahtava sarja loppuu!!

Teidän Capo sanoi haastattelussa ettei pidä JYP:iä oikeen minään / JYP ei kiinnosta tms. Toivottavsti pääsette vielä pelaamaan semmoisia play-offseja mitkä kiinnostaa! myös vastustajan osalta.

Minä en vähättele vastustajia, vaan SaiPa on oikein tervetullut vaihtelu moneen vuoteen!
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Huomenna sitten pistetään tämä puolivälierä sarja pakettiin ja parempi joukkue poistuu ottelun jälkeen voittajana kentältä. Aivan uskomattomia hetkiä ja tunteita on tarjonnut SaiPan ja JYPin välien selvittely eikä huominen tähän tule muutosta tuomaan. Kumman leirissä kausi päättyy surun kyyneliin ja kumman onnen kyyneliin sen huominen näyttää! Game 7 antaa oikeutta tälle upealle sarjalle. Huomenna joukkueilla ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin jättää kaikki kentälle mitä on irroitettavissa ja takuulla tullaan näkemään aivan loistava matsi. Kumpi tämän sarjan sitten viekään niin sovitaan jo etukäteen, että kitinät pois ja onnitellaan voittanutta leiriä jatkopaikasta. Tik Tak Tik Tak kello käy, mutta liian hitaasti ei millään malttaisi odottaa huomiseen asti.

Vahva on usko omiin ja veikkaan, että voittajana kentältä poistuu SaiPa. Kausi on ollut mahtava, mutta vielä ei ole noiden puheiden aika vaan katsotaan loppuun asti mihin riittää ja mukana ollaan viimeiseen asti. Kumman leiristä löytyy sarjan ratkaisija ja kuka se on siihenkin saadaan vastaus huomenna.

Nauttikaa muuta ei voi sanoa tässä vaiheessa.
 

Nagsus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Huh huh, onpahan tämä melkoinen sarja, josta varmasti parempi joukkue menee jatkoon.

Tässä on nyt eilisestä reissusta toivuttu ja peli katsottu uudelleen videolta. Vaikka JYP mielestäni oli eilen parempi, mairittelevat numerot kotijoukkuetta. JYP oli parempi, mutta joukkue teki käytännössä jokaisesta paikastaan maalin ja peli oli sillä selvä. Maaleja ei mielestäni pidä laittaa Bernardin piikkiin, mutta huippuvireinen Markkanen olisi osan noista ottanut.

Huomenna on huikea ilta taas luvassa. Kisapuisto myytiin hetkessä loppuun ja ottelu ei jää ainakaan tunnelmasta kiinni. Mielestäni isoin kysymys on se, pystyykö Markkanen pelaamaan huomenna. Tekemisellään, osaamisellaan ja pelkällä olemuksellaan Jussi antaa SaiPalle mahdollisuuden voittaa joka ilta.

JYP on noussut sillasta huikealla tavalla, mutta sydämeni pohjasta toivon, että SaiPa passittaa Valtran nyt kesälomille. Näin etäkannattajana on hienoa päästä näkemään tämäkin peli. Uskon pelin ratkeavan pieniin marginaaleihin, maalivahtiin ja erikoistilannepelaamiseen.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Markkasesta sen verran, että miestä on ilmeisesti koko kauden ajan vaivannut vanha lonkkavaiva.

Siitäkin huolimatta Jussi on ollut aivan huikeassa vireessä ja olen aivan varma, että pelaa huomenna maalilla. Ja Jussiin myö ei kaaduta.

Se, kumpi on parempi huomenna erikoistilannepelaamisessa jatkaa välieriin. SaiPa on kolmessa viime matsissa esittänyt aivan surkeaa ylivoimaa, jännä nähdä miten huomenna käy.

Jännittää niin perkeleesti.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Sori vaan kanssafaneille, mutta tämän viikon mahalaskun jälkeen meikäläinen ei usko enää yhtään mihinkään. Markkanen voi sen uskon vielä herättää, mutta vain jos SaiPa pääsee kolmanteen erään vähintään kahden maalin johdossa. Minä en voi joukkuetta auttaa muuten kun laittamalla pitkävedossa "all in" JYPille, sen pitäisi riittää vähintään jatkoaikaan.
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Sori vaan kanssafaneille, mutta tämän viikon mahalaskun jälkeen meikäläinen ei usko enää yhtään mihinkään.

Jotenkin tutun oloista. SaiPalle 3-0 ja olin heittänyt kirveen kaivoon. Samaan syssyyn heitin hohtimet ja sahan. Pappavainaan kumiterät ja kairankin. "Ei tästä tänä vuonna tule mitään! Sympaattinen SaiPa jatkoon, olkoon näin."

No perkele, joukkue alkoi ottamaan vastuuta ja asenne muuttui. Nyt on tilanne 3-3.

Opetus: kaikki on vielä avoinna.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös