Televisiosta katseltuna tuo purkamisongelma oli mielestäni osittain sitä, ettei edes haluttu purkaa. Lähdettiin omasta tahdosta rakentamaan organisoituja hyökkäyksiä eikä roiskittu, koska oli tukeva johto alla. Tämä saattoi olla yksi syy, miksi tuntui, että kiekko jäi tavallista useammin omalle alueelle. Mentiin maltilla ja hieman riskillä eikä roiskittu.
Tämä oli hyvä havainto, itse kiinnitin huomiota samaan. Blues lähti kovalla asenteella peliin ja siten, että kiekkoja ei roiskita vastustajalle aina kun on painetta omassa päässä. Korostunut rauhallisuus johti luonnollisesti kovan karvauksen alla kiekonriistoihin, mutta Bluesin hermo piti silti. Tämä saattoi olla tärkeä avain voittoon eli jaksettiin uskoa, että kiekon kanssa ne pelit voitetaan paremmin kuin paniikkipuruilla. Samaa olisi toivonut monesti esim. Suomen maajoukkueelta, joka usein tiukoissa paikoissa sössii johtoaseman antamalla aloitteet vastustajalle...
Muita kommentteja pelistä:
1) Puurula pelaa mielestäni omalla parhaalla tasollaan ja hyvällä itsevarmuudella: tämä näin, se taso ei vaan ole SM-liigan top5-maalivahtien taso, jolla otetaan useampi gamesaver per ilta. Silti pisteet kaverille, on hienoa että joskus käy niin, että ennakolta tuomittu mokke pelaa kovissa paikoissa edes näin hyvin.
2) Bruckler palasi omalle tasolleen, mitä odotin. On parhaimmillaan voittava mokke, vaikka tässä sarjassa tätä "parasta" onkin saatu odottaa.
3) Leinot: kieltämättä jotain jäi koppiin, en keksi mitään Bluesin peluutuksellista tai pelitavallista syytä siihen, että Leinot ei jyrännyt tämän paremmin. Enemmän uskon että tämä oli niitä harvoja huonompia iltoja, aina ei paraskaan ole parhaimmillaan. Arvostan kaverin todella korkealle silti ja ke lienee Jokereiden suurin sankari, jos Jokerit vie. Toivon silti ettei vie. Tämän sarjan pelejä on nimittäin kiva katsella vaikkei oma joukkue pelaakaan.
4) Jokereiden pelikuri vs. Bluesin pelikuri: tässä se näkyi, että Blues tuli voittamaan ja Jokerit tuli pelaamaan. Pelasikin hyvin, mutta se joka on päättänyt voittaa, ratkaisee usein nämä tiukat pelit edukseen. Ei silti että Jokerit olisi ollut huono, se hyvä peli ei vaan aina riitä. Otetaan benchmarkiksi Tappara-Kärpät -sarjan viimeinen peli. Tappara oli tullut voittamaan ja Kärpät pelaamaan. Kärpät voitti silti. Se kertoo sitten taas siitä, että Kärpät on kyllä uskomattoman kova joukkue, joka tällä "pelaamisellakin" pystyy kääntämään pelit edukseen. Odotan sitä iltaa, kun Kärpät tulee "voittamaan" siinä mielessä kuin tässä tarkoitin. Eli että joka jamppa painaa täysillä "tappoasenteella" karvaten, taklaten ja kaikkensa antaen. Sen me jääkiekon ystävät ansaitsemme, toivottavasti näemme tämänkin ihmeen finaaleissa.
Uskon, että Blues on toipunut nyt siitä epäsuhdasta (shokki), joka joukkueiden välisten tasoerojen ennakkoasetelmissa ja tosiasiallisessa joukkueiden välisisssä pelitasoissa PO-sarjassa on näkynyt. Fiaskofikiekosta voi näemmä toipua Fiestakiekoksi muutamassa yössä. Kuinka Jokerit sen teki, siitä olisi kiva kuulla viisaampien analyysit.
Kukaan tuntemani ja arvostamani kiekkoanalyytikko - ja toisaalta minä itse en olisi uskonut, että Jokerit pystyy näin tasapainoiseen sarjaan, mitä nyt on nähty. Itsekin huippupelaajista koostetun rosterin pelisysteemillistä heikkoutta runkosarjassa nähneenä en uskonut hetkeäkään, että Jokerit voisi tehdä tällaisen muodonmuutoksen. Tästä olen silti iloinen, Shedden ja koko joukkue on näyttänyt epäilijöilleen ettei lätkä ole niin yksinkertainen laji, että se jolla on "runkosarjan paras systeemi" automaattisesti veisi sarjat, kun tullaan PO-kiekkoon.
On ollut jännä huomata (unohdetaan illan peli), miten Bluesin vahvuudesta on tullut Bluesin heikkous. Eli "tarkkaan koodattu shakkikiekkokin" voidaan sotkea, jos osataan pelata oikealla tavalla. On tavallaan niin, että juurikin johtuen tästä "kaikki tietää miten pelataan ja kaikki pelaavat samalla tavalla" -kiekosta johtuen systeemi on myös ollut hyvin scoutattavissa. Vähän sama kuin jos sodassa vastustajan strategia tiedettäisiin läpikotaisin ja siksi omaa pelaamisen mallia kehittämällä osattaisiin "räjäyttää kriittiset sillat ja katkoa vihollisen tärkeimmät huoltoreitit", jos viholliselta ei löydy tilanneherkkyyttä muuttaa sotasuunnitelmaansa tilanteen edellyttämällä tavalla.
Toivottavasti saitte mitä tarkoitin? Ihailen siis Matikaista valmentajana ja Bluesia joukkueena kovasti, mutta ehkä loppusarjan ratkaisee Dufvankin toteama PO-lainalaisuus, että kumpi osaa paremmin oppia vastustajastaan ja säätää oman pelitapansa sen mukaan, vie voiton pitkissä sarjoissa. JYP ei tässä onnistunut Tapparaa vastaan, toivon mukaan Blues on tässä parempi. Toivoa siis sopii, että "systeemikiekon isä" osaa löytää tarvittavaa varianssia kentälle loppupeleihin, jotta Jokereiden siltojen ja huoltoreittien scouttaus ja tuhoaminen ei jatkossa onnistuisi kuten sarjan alussa.
Tunnustan olevani Bluesin puolella ja tarkistan samalla omia ajatuksiani Sheddenin suhteen. Ei tässä paikassa ja tätä joukkuetta vastaan nimittäin näitä voittoja olisi otettu ilman osaavaa valmentajaa.
Huh tulipa pitkä. Keskiviikkoa odotellen ja reilua, tiukkaa taistelua toivoen,
Jupa