Ma 30.3.2009 Blues-Kärpät (3. välierä)

  • 26 972
  • 88

JPL

Jäsen
Mikäs Korpikarilla on ollut vaivana?

Kynsinauhan tulehdus sekä akuutti sävelkorvan vioittuminen.

Corsolla on neljä selkänikamaa pois paikoiltaan sekä verenkierto pysähtynyt alaraajoissa.

---------------

Todella mielenkiintoinen matsi tulossa ja tämän pelin voittaja ottaa kyllä hienoisen yliotteen vastustajaan, varsinkin jos se on Kärpät. Bluesin voitto kuitattaisiinn ehkä helpommin kotivoittona. Kärpillä on järkeistetty noita pakkipareja nyt kun Osku on taas mukana. Bume - Mara on ollut kyllä pahasti tuuliajolla kahdessa pelissä ja toivottavasti nyt ajatukset synkkaa vähän paremmin. Ihmeen kauan sitä koomailua joutui katsomaan.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Ohtamaa saisi minunkin mielestä pelata paljon. Bumea vois sitten käyttää vaikka yv:ssä.
Ihan mielenkiintoinen tuo Bluesin ykkönen. Onko näin, että Matikainen on lukenut JA:n kirjoituksia ja hakee toista taitopeliin ja maalintekoon pystyvää kenttää ja Erkki rymistelee kolmoskentässä Kärppien ykköseltä luulot pois? Bluesilla on myös yksi pakki enemmän kuin Kärpillä, tämä mahdollistaa tasaisemman peluutuksen, eikä kukaan ole niin puhki kuin Bume näyttää Kärpillä olevan.
Taas on paineet enemmän Bluesilla, kun kotietu täytyy säilyttää. Toisaalta Kärppien pitäisi ottaa tässä sarjassa myös vierasvoitto, paineitahan siitäkin tulee. Eli taitaa sittenkin olla paineet aika tasan. En usko, että kumpikaan joukkue sortuu paineen alla virheisiin, vaan nähdään äärettömän kovaa taistelua. Peli tulee olemaan vähämaalinen ja tasainen. Yksikin jäähy voi ratkaista. Eikä maalivahtien kestä hörpätä kertaakaan, siihen en kyllä uskokaan, aika tasaista sillä rintamalla näyttäisi olevan.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Pallot alta

Tänään paikalle antoisan Wales-reissun jälkeen. Tekstiviestit kertoivat sinnekin näitä kendotilanteita liveajassa. Foorumistuin hetkeksi, my apologies.

Litti ei taaskaan pelaa...ööh, siis Corso puuttuu ja aika mielenkiintoista seurata taas Viuhkolan peliaikaa. Kuormitus ei isommin jakaannu, mutta Piku on tehnyt onneksi napakasti pisteitä. Toivotaan että ketjumme ratkoo taas.

Pientä epätoivoa onneksi Matikaiselta havaittavissa ketjuloton suhteen, Keller on pörräillyt turhaan - Super-miEvs on Lex Luthorin ja Arvuuttaja-Lammassaaren kanssa joukon ainoa todellinen tehopesäke. Toivottavasti tänäänkin. Koskiselle myös kunnolla painetta, se murtuu vielä. Nostan hattua Bluesissa tasoaan nostaneelle Santeri Heiskaselle, joka vetää jääkäritason sitkeydellä. Ei anneta silti armoa, vaan hiillostetaan näitä Lostedteja ja Ben-Amoreja penaltille, ja rokotetaan armotta.

Kärpillä on mallikas paikka lähteä kyttäämään vastaiskuja, sillä Blues on tänään se jonka pitää hyökätä. Mitä pidemmälle peli venyy, sitä enemmän tämä on meiän peli. Nährään Baronalla.

~POHJOINEN!!!

PS. Olut muuten maistui sen verran mallikkaasti reissulla, että pidän jatkossakin paidan päällä.

Tölkki nähkääs raapaisi pitkän haavan sixpäkin toiseen pollukkaan alhaalta, siinä on side, ei muuten.
 

sladdi#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
Mutta missä on Super-Jari? Onko multa mennyt joku loukkaantuminen ohi? Viltitykseen en haluaisi uskoa, sillä nää on just niitä pelejä, joissa Jari rankaisee.

Katos perskeles. En heti edes hiffannut moista. Ehkä tämä on sitä Matikaisen huikeaa roolitusta. Ykkönen ja kakkonen hyökkää. Kolmas puolustaa ja koska Eki on kovempi puukäsi kuin Tolsa on vienyt Super-Jarin paikan.

Nelosesta on rakennettu Töykkälän myynnin jälkeisen trendin mukaisesti täysin käyttökelvoton kenttä mihinkään käyttöön. Käy kyllä Pudia sääliksi. Vähän tarkempaa lukemista Petulta vielä niin saadaan seuraavaan peliin ykkönen muotoon Sandell-Keller-Pudi. Kakkonen ja kolmonen juuri noin ja nelonen katselee peliä penkiltä.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Ei sota yhtä miestä kaipaa, mutta Super-Jarin sivussa oleminen kyllä yllätti negatiivisesti. Ei kai tietääkseni ainakaan ole mitään klenkkaa tai lisääntymisiä taustalla, mutta en kyllä jaksaisi uskoa, että ei mahtuisi kokoonpanoonkaan.

Tässä alkaa jo ihan oikeasti nälkä kasvamaan iltaa odotellessa. Jotenkin on edelleen se fiilis, että nyt nähdään todella kova peli kaikilla mittareilla mitattuna. Toisaalta tuomarikaksikko Levonen-Boman on suuri riskitekijä pelin laadulle, mutta toisaalta en usko heidän olevan totaalinen estekään kunnon taistelupelille, kunhan vaan sitten. Samoin tuntuu edelleen siltä, että tänään voittava joukkue saa sen luun toisen kurkkuun niin syvälle, että keskiviikkona sama joukkue ottaa niskalenkin kolmannella voitolla. Iso peli tiedossa siis.

Itse toivon ja odotan Bluesin tulevan sellaisella ryminällä peliin, että katsomossa ei jää ensimmäiselläkään sekunnilla kylmäksi.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
...tuomarikaksikko Levonen-Boman on suuri riskitekijä pelin laadulle, mutta toisaalta en usko heidän olevan totaalinen estekään kunnon taistelupelille, kunhan vaan sitten...
Jos reppuselkää, kiekottoman estämisiä ja peruskahvaa kutsuisi "taistelupeliksi", silloinhan Japa olisi itseoikeutetusti sellaisen "taistelupelin" airut.

Bluesin voiton puolesta puhuu tuon tuomarikaksikon valinta, ikävä kyllä. Bluesin pelityylille on ominaista yllä mainitut elementit, ellei peräti aivan tärkeimpiä tekijöitä onnistumisissa. Kärpät toki osallistuu samaan scheisseen tuomarien niin salliessa, mutta häviöllehän he jäävät tuossa. Bluesin pelikirja ja rosteri on rakennettu juuri Japamaiselle "taistelupelille", Kärppien ei.

Toivottavasti Japa nyt antaa edes taklata, ettei mene yhtä naurettavaksi kuin Ohtamaan tapauksessa lauantaina. En muista montaa puhdasta taklausta johtavan ulosajoon. Ja sen Bluesin nivusvaivaisen rotan "taklauksia" voisi toki hieman tarkastella, sillä tämä tapaus hakee herrasmiesmäisesti kauden päättäviä taklauksia ihan järjestäen... ja luikkii linjureitten taa pian sen jälkeen.

Harmi, ettei päässyt paikalle tälläkään kertaa. Täytyy katsoa TV:stä tämäkin via dolorosa.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Tänään on tosiaan semmoinen tutina, että lepsuilun sijaan Espoossa olisi kovaa painintaa tiedossa puolin ja toisin. Koska Bume on ollut melkoisen vässykkä koko kauden, niin sitä pitää siten yllättäen toivoa Ilkka Mikkolalta johtajuutta ja näyttöä puolustuspään maalinedustapelaamisessa ja sitä, miten pudotuspeleissä väännetään ja painitaan. Mikkolaltahan luulisi toki tuon painimisen onnistuvan, onhan hänen serkkunsa Mikael Lindgren painin EM-kultamitalisti ja painiliiton entinen päävalmentajakin. Ja voihan tuo Mikkola pari maaliakin käydä taas tekemässä jos tarve vaatii.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Oletettavaa on, että tämä on se peli jossa paska ns. tippuu rattailta eli mielestäni on erittäin epätodennäköistä että Blues vielä kolmannen kerran pystyisi ylittämään itsensä tai että Kärpät vielä kolmannen kerran konttaisi totaalisesti. Jos ja kun näin ei pääse tapahtumaan, Kärpät vienee ottelun melko selkeästi, vaikka terävin kärki Corson muodossa pelistä puuttuukin.

Olisin mielelläni lähtenyt tätä ottelua katsomaan paikan päälle, antaakseni oman kontribuutioni espoosta puuttuvalle kiekkokulttuurille, mutta nyt saavat luvan ilman minua päästä välierissä yli 4000 katsojaan. Myötähäpeä edellisen ottelun katsojamäärästä kalvaa edelleen.

Toivotaan katsojia paikalle, tunnelmaa halliin ja vihdoin hyvää kiekkoa tähän ottelusarjaan.
 

Action man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Matinkylän Mahti
Hoh hoh onpa aikamoinen tuubamagneetti tämäkin otteluketju, kun katselee Zamboni-kuskin ja Gagsin viestejä. Jos Kärppien peli on tasoltaan näiden herrojen juttujen tasoa, ei Bluesilla ole hädänpäivää.

Blues vie 4-1. Kärpät ei ole esittänyt mitään ihmeellistä peliä ja Oulussakin voitti vain flipperimaalin ansiosta. Keller tekee pari häkkiä.
 
Suosikkijoukkue
Blues
Niin kuin tässä ketjussa on jo aiemmin muutamaan otteeseen todettu, ottaa tämän ottelun voittaja vastustajastaan vahvan niskalenkin. Tiukka vääntö siis luvassa. Japa Levosen viheltämissä otteluissa pilli pannaan normaalisti taskuun viimeistään toisen erän puolessa välissä, joten kaikenlaiset koukut sekä samoin myös hypyt ja kaatuilu ovat enemmän kuin sallittuja. Joten eiköhän puhaltelu tai puhaltamatta jättäminen mene loppupeleissä aika tasan.
 

Chris Sharma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Suomen maajoukkue, Nationalelf
Oletettavaa on, että tämä on se peli jossa paska ns. tippuu rattailta eli mielestäni on erittäin epätodennäköistä että Blues vielä kolmannen kerran pystyisi ylittämään itsensä jne...

Ei tietysti pitäis tarttua tällaisiin tai noihin jääkonekannattajan taimikäseolinikin provoihin......

Ymmärrän, että vituttaa olla lomilla, varsinkin Jokereiden kannattajaa jälleen kerran. Joukkue alisuorittaa vuodesta toiseen sitä vauhtia, että fiksumpikin kannattaja menettää järkensä.

Tänään odotetaan Bluesin voittoa, eikä mitään itsensä ylittämistä vaadita. Normaali hyvä pelisuoritus. Kärpät on toki vaikea vastustaja ja taitoa siitä löytyy paljon. Ensimmäisen pelin jatkoerävoitto oli erittäin tärkeä, saatiin sekin apina pois selästä. Kun Kärpät on kuulemma niin kova jengi jatkoerissä...
 
Olipahan peli ja käsittämätön loppu. Kirkkaasti kaksi parasta joukkuetta vastakkain, eli ns. moraalinen finaali. Tätä on hyvä jääkiekko.
Ja loistavia pelaajia molemmissa joukkueissa, kerrassaan huikeita yksilöitä, Eaves noin ensimmäisenä poimintana. Ja Tarkilta käsittämätön torjunta! Kärpiltä muutenkin todellinen osoitus henkisestä vahvuudesta.

Sääli, että nämä joukkueet kohtaavat jo nyt.

Edit: Ja erityismainintana; hienot valmentajat molemmilla.
 

Gooner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues ja Arsenal FC
Kärpät kyykyttää mentaalipuolella 100-0. Kun ei voitto maistu niin ei voi muuta kuin onnitella vastustajaa. Ja mitä vittua se Sandell siellä ykköskentässä tekee?
 

puhuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olihan ottelu jälleen!
Nämä on niitä pelejä millä käännetään kurssia. Hieman potkua lisää Kärpät tarvitseekin, eikä ollenkaan silti haittaa vaikka tällaisia makeita tahtovoittoja tuleekin aina joskus.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei näistä matseista voi muuta todeta, että jotenkin täysin käsittämätöntä tämä ainainen nousu takaa-ajosta voittoon, joillain legendaarisilla tavoilla!

Muistuu mieleen eräskin välieräsarja Hifkiä vastaan, missä jatkoajalla Kärppien yläputki kilahtaa ja vastahyökkäyksestä Tenki (?) tekee voittomaalin. Bluesia vastaan tietysti vielä parempi, kun Tarkki oikeasti torjui jollain tiikeriloikalla.

Muuten pelissä ilmeisesti Bume oli hyvä, Kellerin maali oli hieno ja Kärpät taisi pärjätä fyysisesti aika hyvin, johtotähtenä OPG. Sitä puolta kyllä harjoiteltiin ekassa matsissa aika hyvin, kun sinisiä alistettiin taklauksilla, jopa noin kuudella keskialueen pommiyrityksellä. Yhdessä näistä taisi Eaves päästä syöttämään maalin (OPG tässäkin taklaajana).
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Blues kyllä puolusti kolmannen erän Kärppärynnistyksen loistavasti, siihen päälle nopea kiekonriisto ja yhden miehen hyökkäyksestä maali. Kärpille ihan ansaittu tasoitus erän loppuun ja jatkoaika olisi voinut ratketa ihan kummalle tahansa. Tarkin loistopelastuksen ansiosta nyt ehkä ihan ansaitusti Kärpille. Loistavaa viihdettä, tätä todellakin lisää!

E: Tähän vielä tikissä oleva Corso mukaan jakelemaan kiekkoa Andersson&Aaltonen parivaljakolle niin hyvältä näyttää.
 

Peacemaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät on parina viime vuonna, aina, lisännet tarvittavan määrän pökköä pesään kun sitä tarvitaan. Näin kävi myös tänään. On se vaan uskomaton joukkue, vuodesta toiseen.

Vastustajat vaihtuu mutta yksi pysyy ... ja puree!!

Tulee kyllä mielenkiintoinen 4. peli Oulussa, kun saadaan tuore isukki taas remmiin. Toivottavasti uhkuu peli-iloa.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Puolestani on pakko syödä sanoja, sillä en odottanut hyvää kiekkoiltaa. Mutta mitä saimmekaan? Mielestäni liigan sloganin mukaisesti sitä draamaa ja rytinää koko rahan edestä. Puhumattakaan siitä, että paras lätkämatsi liigassa tällä kaudella mitä olen nähnyt.

Aivan huikea ottelu. Ja jos Viuhkolan paita ja numero ei sitten joskus lepää Raksilan katossa... se on sitten varmaan tuomiopäivä.

Uskomaton torjunta ja kohta heti perään ratkaisu jatkoajalla. Voiko parempaa päätöstä hienolle lätkämatsille enää vaatia?
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Ihan uskomaton fiilis, kun kerta toisensa jälkeen Kärpät ensin nousee sillasta, kuten tänään viimeisen minuutin tasoitus. Sitten jatkoajalla menin jo hiljaiseksi Eavesin mahtavasta syötöstä Kokolle. Vaan mitä helvettiä; Tarkki ja hanskahan sieltä perkele taas nousee! Tuli dejá-vu viime vuoden Oulun finaalista ja Kellerin yrityksestä. Sitten seuraavasta hyökkäyksestä komea maali ja nannaa! Uskomattoman kovia ovat molemmat joukkueet - tuntuu, että kirkkaasti SM-liigan parhaat kohtaavat jo välierissä kuten ennakoinkin. Keskiviikkona jatkuu!
 
Suosikkijoukkue
Blues
Tää on niin perus blegi tai oikeastaan perus kärpät. Ensin on paikka ratkaista ottelu, mutta ei maistu ja sitten kaveri laittaa kiekon häkkiin. En tiedä pitäisikö tuota kärppien pelaamista ihailla vai vihata. Tällä hetkellä se lähinnä vituttaa. Eniten vituttaa se, ettei kärpät saatana koskaan ryssi mitään matsia, ei edes vahingossa. Mutta olisihan se nyt ollut aivan ennenkuulumatonta, että blues olisi tämän ottelun voittanut. Kärpät ja tappio samassa lauseessa, hyi olkoon. Kärpät ja tappio sopii yhtä huonosti yhteen kuin bjurströmin make ja pipari.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Uskomaton torjunta ja kohta heti perään ratkaisu jatkoajalla. Voiko parempaa päätöstä hienolle lätkämatsille enää vaatia?

Noh, henkilökohtaisesti näin säälittävän jäätymisen avopaikassa, ja perään vastustajan rankaisun puoliräkämaalilla.

Ja olisin todella toivonut parempaa päätöstä matsille, esim hienon, kärppäpuolustuksen hajalle sahanneen yhdistelmän perään maalin.

Mutta aina ei voi voittaa. (paitsi näköjään kärpät)
 

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
Mitamita? Kärpät yllättää...

Pitäis alkaa Bluesin taas pelaamaan tosissaan, selvästi parempi joukkue, ei vaan vielä pelaa tasollaan. Kärpät painaa voittoja onnella, tuomaripelillä ja hillo-torjunta-tarkilla. No sellaista se peli rahajoukkueita vastaan, taas yksilötaito kohtaa spartalaisen henkisesti ylivoimaisen joukkueen. Tämähän on kohta kuin toisinto viime vuoden sarjasta Jokereita vastaan, paitsi että narrit on vaihtunut kärpelöihin.

No joo vitsuilut sikseen. Odotin kyllä selvää voittosarjaa Kärpistä, sillä en usko valmentavan kuulapää kykyihin. Jotenkin vaan kräpät magkialla ja viekkaudella hiipivät rinnalle ja ohi. Taas pitäisi Bluesin iskeä jalkaa liikkeelle ja vihaa peliin, nyt annataan turhan helposti pelit Kärpille. Zotzot poliisi, laita äijät kuriin.
 

Tumppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki, Kärpät
Mitäpä tästä matsista oikein sanoisi? Viimesen minuutin aikana tunneskaala meni kyllä laidasta laitaan. Ensin olin jo varma että vi*tu tää oli tässä mutta sitten kuviin tuli THE HANSKA. Aiwan Mahtawaa. Siis härregyyd eihän noista paikoista voi ottaa koppia... varsinkin kun Kokko? nyt ei sen kummemmin tilanteessa puppeloinut. Ja Paakkiksen maali aiheutti aikamoisen mekkalan tässäkin kämpässä (pitäisi varmaan käydä varmistamassa ettei napurin eläkeläismummo saanut kohtausta kun huuto alkoi ;-)).

Muutenkin ottelu oli kyllä aatelia kauden liigapelien joukossa (täähän veti jo vertoja hyvälle mestis matsille ;-)). Todellakin sääli että toinen näistä joukkueista ei pelaa finaaleissa, yhtään toisen otteluparin joukkueita mollaamatta.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Sormet täriseen vieläkin, hitto mikä matsi. Molemmilta joukkueilta todella kypsää pelaamista, tukitaan keskialueelle kun sen aika on ja karvataan tilanteet loppuun asti kun paikka on.
Hyvää taklauspeliä molemmilta, tuomarit ymmärsivät pelin hengen ja osasivat pysyä taka-alalla.
Loistavia yksilöitä löytyy molemmista joukkuesta, Eaves ja Keller saavat aina pelon perseeseen kun ovat jäällä. Viuhkola ja Boumedienne nousevat koko ajan yhä suurempaan rooliin mitä tiukemmaksi peli muuttuu.
Sitten Tarkki... sanattomaksi vetää, on se vaan äijä tosipaikan tullen, voisivat pojat ostaa sille kaljan lentoasemalla, kyllä tuo koppi oli aika uskomaton.
Alatalolle vielä propsit oikea-aikaisesta aikalisästä, pelimiehen liike.
Muutenkin molemmat valmentajat antavat kyllä todella hyvän kuvan itsestään, ei itketä mitään epäolennaista yleisöstä tai jostain itse peliin kuulumattomasta asiasta vaan keskitytään itse peliin.
Keskiviikkona taistelu jatkuu, harmi oikeastaan, että tämä ei ole finaalisarja, pelien taso ainakin olisi hyvää mainosta sille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös