Ma 29.3.2010 JYP - Kärpät (1. puolivälierä)

  • 15 917
  • 62

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Toivottavasti Raksilassa nähtäisiin hieman viihdyttävämpää peliä. Mutta pahoin pelkään että ei nähdä, koska Kärpät ei vain tällähetkellä riitä.

Nimenomaan myös Kärpät on yhtä "syyllinen" tuohon tylsyyteen, koska ei vaan ole tuolla hyökkäyspelaamisella mahdollisuuksia murtaa tuota Jypin puolustusta. Tässähän alkaa hiipimään mieleen tuo muutaman vuoden takainen Kärpät-Pelicans sarja, josta Kärpät hiihteli puolivaloilla jatkoon.

Haapakoskeahan tässä on turha lähteä syyttämään, sillä hän ei pelisysteemille voi enää tällä kaudella tehdä juuri mitään. Toivottavasti saa kuitenkin luotua pelaajille kovan taisteluilmeen. Ehkä myös joitain pikkuasioita parantamalla saataisiin vähän järkeä pelaamiseen. Hirvittävän paljon tarvittaisiin muuten nyt kotiyleisön tukea.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Uskomatonta että katsoin matsin nettitelkusta enkä silti pysty juuri peliä kommentoimaan. Koko pelin aikana ei kuva näkynyt pätkimättä niin kauaa että edes yhden kokonaisen hyökkäyksen olisi nähnyt. Ei sen puoleen että niitä Kärpiltä hirveästi vissiin tulikaan.

Voisiko joku Jatkoajan toimittajista haastatella jotain UrhoTV:n vastuuhenkilöä ja kysäistä miten he mielestään onnistuivat eilen?

Jyp oli ilmeisesti juuri niin kova kuin pitikin. Puolustus täyttä rautaa ja maaleja toiseen päähän juuri sen verran kuin tarvitaan. Tuokkolalta karmea hasardi jonka johdosta Kärpätkin sai hanat auki. Paljon pitää pelin kuitenkin parantua jos Kärpät meinaa voitonkaan ottaa.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Mulla pätkii Urhon lähetykset Firefoxilla kun taas Chromella ei?
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
Kukaan ei täällä ole vielä kommentoinut, joten lienenkö yksin näkemykseni kanssa, mutta minusta eilen JYPin paras viisikko oli Jääskeläinen-Hakkarainen-Vänttinen. Ja melkeinpä kaksi parasta maalipaikkaa ko. ketjulle siunaantuikin (tasaviisikoin). Etenkin jälkimmäisessä näyttävä Tarkin patjatorjunta alanurkasta Hakkaraisen mukavahkon laukauksen jälkeen (voi kun olisi vähän noussut). Etenkin Jääskeläinen selkeästi piristyy playoffeihin, peli muuttuu suoraviivaisemmaksi ja fyysisemmäksi, eli Jäsän tyyliseksi...ja menihän siinä yksi pleksi samalla vauhdilla. Ja Hakkaraiseltakin kauden paras peli tähän väliin, ei paha.

Vaikka Pihlström tähtiä keräsikin, minusta tasakentällisin Hytösen ketjun peli näytti vielä vähän aralta tahi väsyneeltä, toivottavasti aralta. Tai sanotaanko, että olen runkosarjassa heiltä reilusti parempia pelejä nähnyt, tuo nyt oli tuollainen rutiinivääntö heiltä.

Karhukopla - eli asiasta tietämättömille JYPin neloskenttä - oli myös toki hyvä ja fyysinen, mutta pikkuisen Riska tosiaan arasteli, mikä vei ihan sen terävimmän särmän pelistä pois. Siksipä Hakkaraisen kentän parhaaksi suoriutujaksi nostinkin.

Vatanen ei kyllä ujostellut yhtään ensimmäisessä playoff-pelissään, ilo oli katsella nousuja, ja hommaili ainakin yhden jäähyn kun murtautui maalipaikkaan näyttävällä nousulla. Ja puolustuksesta on mainittava Malmivaara, joka pelasi pitkästä aikaa jäähyttömän (koti)ottelun. Tuossakin taitaa olla todiste että playoffeja pelataan.

Kärpistä jäi mieleen vain kaksi pelaajaa: Tarkki positiivisessa mielessä (poislukien ehkä pieni nukahtaminen JYPin ensimmäisessä maalissa) ja Rosa joka välillä unohti miten luistellaan ja loikkasi näyttävästi eteenpäin. Vaikka Hakkaraisen jäähy nyt kampituksen tunnusmerkit täyttikin, olihan se mahtava loikka Rosalta. Eikä ollut pelin ainoa, vaan mies näytti olevan koko ajan jään pinnassa. Noh, miehen peli oli niin ulapalla muuten, että pitäähän sitä jotain kai koittaa, mutta onhan tuollainen vielä trappiakin vittumaisempaa katsella.

Mikäs muuten on kun Hytöstä kuormitetaan noin paljon alivoimalla? Kolmannessa erässä pisti silmään kun Hytönen-Louhivaara pelaa pitkän av-vaihdon, sitten käy kentällä esim. Vänttinen-Sipiläinen hetken, ja sitten kaukaloon hyppää taas Hytönen. En muista oliko Louhivaara yhtä tiukassa syklissä vai pelasiko Hytösen rinnalla välillä esim. Pihlström. Voisi kuvitella, että esim. kolmea paria voisi kierrättää: Hytönen-Louhivaara, Vänttinen-Sipiläinen, Pihlström-Riska/Jääskeläinen. Tosin jostain syystä Jäsän av-peliaika on tällä kaudella minusta vähentynyt aiemmasta, en tiedä kuvittelenko vain. On vaan pelko perseessä, että tuolla kuormituksella Hytösestä vedetään mehut irti ennen "tärkeitä pelejä".

Ja lopuksi: alle 4000 katsojaa, mitä vittua? Välillä hävettää olla jyväskyläläinen. Olisi nyt edes viime kauden kapasiteetin verran katsojia ollut, mutta ei ollut edes sen vertaa. Ei voi käsittää. Minusta sellainen kollektiivinen "buu" huuto olisi ollut hyvä kun tuo katsojamäärä julkistettiin.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Onpas erilainen meininki kuin vuosi sitten ekan pleijaripelin jälkeen. Se ei tunnu, se ei kosketa. Kaikki kunnia vuodentakaiselle TPS:lle hyvästä vastuksesta. Nyt ei kyllä Kärpistä tunnu olevan mitään vastusta, ei enää edes keskustelupalstan puolella. Pelikentillä senkään vertaa. Mutta ai niin, moraalinen finaalihan jo pelattiin tuossa männäviikolla Bluesin ja Kärppien kesken. Ehkäpä tänä vuonna kovemmat haasteet koittavat välierissä tai edes finaaleissa.

No, hyvä näin. Keskiviikkona nähdään varmasti aktiivisempi Kärpät, ja uskoisin, ettei Wallinheimo maalilla halua jäädä Tuokkolaa huonommaksi mailapelissä, joten tulosvetoon kannattaa laittaa ainakin numero kakkonen kotijoukkueen kohdalle ;)

Itse pelistä jotain. "Maajoukkuetason uutinen" näytti taas nillittäjille pitkää nenää tekemällä maalin "helposti". Toinen maajoukkuetason uutinen pelasi virheettömän puolustuspelin loukkaantumisen jälkeen, hyvä niin.

Plussat lisäksi äijämäisesti pelanneelle (no oliko edes yllätys) Vataselle ja tietty Hytöselle, joka kuulemma voitti aloituksia! Mutta näkijöiden mukaan kyseessä oli ns. varaslähtö, joten se selittänee tämän anomalian. Ei vaineskaan, Hytönen on ihan kuningas, tai no, se titteli menee Kazanin sisäisen pistepörssin kärjelle, mutta joku titteli sille #15 pitäisi keksiä. Kapteeni Koukku ei oikein ole tarpeeksi hohdokas.

Yleisömäärälle iso miinus, toivottavasti perjantaina on tupa vihdoin täynnä.
 

vsop

Jäsen
...... On vaan pelko perseessä, että tuolla kuormituksella Hytösestä vedetään mehut irti ennen "tärkeitä pelejä".

Ja lopuksi: alle 4000 katsojaa, mitä vittua? Välillä hävettää olla jyväskyläläinen. Olisi nyt edes viime kauden kapasiteetin verran katsojia ollut, mutta ei ollut edes sen vertaa. Ei voi käsittää. Minusta sellainen kollektiivinen "buu" huuto olisi ollut hyvä kun tuo katsojamäärä julkistettiin.
Tuota, tuota noin, tosiaan Hytöstä taidetaan kuormittaa liiankin kanssa. Jo runkosarjassa joissakin otteluissa kaveri oli puhki. Penkillä istuu kylmiä kuivia kavereita yhden vetäessä kaukalossa kieli vyön alla. Hyi, hyi Dufva-Aho, olettekohan nyt aivan varmoja Hytösen kestävyydestä? Minä en ole.

Itse en todellakaan ymmärrä yleisömäärää. Nurkissa mahtui seisomokatsomoissa istumaan.

Nimimerkki FiveHolen kanssa samaa mieltä JYPin parhaiten onnistuneesta ketjusta.

Ottelusta on turhaan sanoa, että JYP puolusti ja sumputti. Voitaneen kysyä mitä olisi pitänyt puolustaa ja sumputtaa? Kärpät eivät pystyneet kummoiseen yritykseen. JYP yksinkertaisesti lopetti pelaamisen ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen. Toinen erä oli unettava. Kolmannessa erässä oli jo enemmän tilanteitakin.

Ja perinteet loppuun, tuomarit eivät vieläkään saa mitään hyvää arvosanaa otteistaan. Läpipääseminen vaatii ainoastaan ykkösen ja siihenpä se jää.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Kumma juttu mutta eipä oikein jaksa kiinnostaa tämä sarja. Mielummin sitä siirtää katseensa ensi kauteen ja uuden kultaisen sukupolven sisäänajoon. Kaikki merkit viittaavat siihen, että ensi kauden joukkue tulee olemaan oululaisempi kuin pitkään aikaan ja että kelloja käännetään takaisin se 7-8 vuotta. Menestystä se ei tietenkään automaattisesti lupaa mutta ainakin seura alkaa palaamaan jotenkin juurilleen. Tämänvuotinen muukalaislegioona on minun antaman tavoitteen jo täyttänyt, ja ei rehellisesti sanottuna omaa kauheasti chansseja tästä eteenpäin. Kaikki mikä tulee kotiinpäin on plussaa, joten antaa Jykyläläisten nauttia omasta ajastaan valokeilassa.
 

Itäpuu

Jäsen
Eipä tässä voitosta pelata, mutta olisi kiva laittaa sen verran hanttiin, että joku muu kuin JYP korjaa potin. Hytönen tosiaan oli ihan piipussa lopussa. Junnut pörräämään ja Keränen-Aarnio akselilta liikettä. Näistä voi saada ylivoimia, ainakin Oulussa (keupati keu keu). Mutta mitäpä niilläkään jos ei saada yhtään kutia maalille...
Niin ja Keränen - Aarnio kyllä enempi tuottaa alivoimaa kuin ylivoimaa. Ei vittu ..
 

mainio

Jäsen
Olinko minä ainoa jonka mielestä Tuppuraisen veto meni luvattoman helposti Tarkin selän taakse? Veto tulee siniseltä, ei ole mitenkään erityisen kova mutta menee kyllä tolpan vierestä jäätä pitkin. Patjaa vaan eteen, mutta ei Tarkki vissiin ollut ihan hereillä tuossa...
Tarkkaavainen katsoja saattoi havaita, että laukaus muutti suuntaa Koskenkorvasta.
Tarkkaavaisena katsojana tämän havaitsin, joten ei todellakaan mikään helppo torjuttava.

Propsit Tuokkolalle, joka yritti rohkeasti tehdä maalia. Valitettavasti tällä kertaa laukaus epäonnistui pahoin. Mikko Rämöllä oli viimeisessä Mestisfinaalissa melkein identtinen laukaisupaikka, mutta ei edes yrittänyt, vaikka tilanne oli 6-3 ja peliaikaa jäljellä n. 1 min. No, ei kai ne kaikille niin tärkeitä nuo maalit ole.
 
Rosa joka välillä unohti miten luistellaan ja loikkasi näyttävästi eteenpäin. Vaikka Hakkaraisen jäähy nyt kampituksen tunnusmerkit täyttikin, olihan se mahtava loikka Rosalta.

Kyllähän se oli niin tyylipuhdas kamppi ettei paremmasta väliä. Polkaiseva jalka alta ja ukko nurin. Ei ollut loikan tynkääkään, vaikka jäikin jäähän kampin jälkeen. Kamppi ei sitä paitsi ollut mikään maila-eteen-ja-nurin vaan reipas huitaisu luistimiin (osui tosin nilkkaan), josta kaatuu sata varmasti jokainen eteenpäin luistelemaan yrittävä. UrhoTV:een pätkivän lähetyksen seasta näkyi tuo tilanne nimittäin pätkimättä ja aikasta lailla täydellisestä kuvakulmasta.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Välillä ihan miehekkäästi, mutta siellä oli taas mm. Makkonen joka ei jostain syystä taklaile. Ehkä joskus innostuu vähän tönäisemään. Sillee hellästi ettei vaan yhtään vastustajan herne kimpoile liikaa pääkopan sisällä.

Niin, eihän Makkonen taklannut runkosarjassakaan ikuna. Eilen vaan kaverin kanssa mietittiin, että onko Makkosella joku vamma joka vaikeuttaa aloittamista, kun eikös siellä joka ikisen alotuksen ottanut Kariya eikä Makkonen? Vai onko noin muka ollut jo pidempäänkin...

edit: Jaa, asiasta onkin jo keskustelua JYP-osion puolella, jatketaan siis aiheesta siellä, jos jatketaan.
 

Migelo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Spurs, JJK
Mikäs muuten on kun Hytöstä kuormitetaan noin paljon alivoimalla? Kolmannessa erässä pisti silmään kun Hytönen-Louhivaara pelaa pitkän av-vaihdon, sitten käy kentällä esim. Vänttinen-Sipiläinen hetken, ja sitten kaukaloon hyppää taas Hytönen. En muista oliko Louhivaara yhtä tiukassa syklissä vai pelasiko Hytösen rinnalla välillä esim. Pihlström. Voisi kuvitella, että esim. kolmea paria voisi kierrättää: Hytönen-Louhivaara, Vänttinen-Sipiläinen, Pihlström-Riska/Jääskeläinen. Tosin jostain syystä Jäsän av-peliaika on tällä kaudella minusta vähentynyt aiemmasta, en tiedä kuvittelenko vain. On vaan pelko perseessä, että tuolla kuormituksella Hytösestä vedetään mehut irti ennen "tärkeitä pelejä".

Saman huomasin itsekin. Dufva peluutti av:tä syklillä Hytönen-Louhivaara, Vänttinen-Sipiläinen, Hytönen-Louhivaara, Vänttinen-Sipiläinen ja vasta "viidentenä parina" kentälle tuli joku muu, taisi olla yleensä Lahti-Riska -parivaljakko. Tai tuli, jos sattui kerkeämään alivoiman puitteissa. Mielestäni aika outo tapa peluuttaa alivoimaa, varsinkin kun Hytönen-Louhivaara -kaksikko on ratkaisevia pelaajia myös kentän toisessa päädyssä. Rosterista kuitenkin löytyy paljon hyviä av-pelaajia, joten av:lla olisi paikka säästää JP:tä ja Opaa, vaikka he ovatkin liigan parhaita tuossa roolissa.
 

Kramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei mene ilopissa housuun tästä ottelusarjasta. Ehkä olisi aika siirtää nää Normiot veke joukkueesta ja antaa junnujen tehdä tuloaan, mutta näinhän ei tehdä. Pakkipuolelle Niemelä ainakin vois vetää Korpikarin (hätä miehellä joka vaihdossa) paikalla, ei ainakaan huonommaksi menisi. Nuortaverta kehiin ja mukavuussurffailijat pois niin saadaan edes jotain katsomista tälle keväälle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös