Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
Jokerit ja Lokomotiv kohtaavat Helsingin maanantai-illassa. Joukkueet iskevät yhteen neljännen kerran kuluvalla kaudella. Jokerit on hakenut Jaroslavlista kaksi voittoa Anders Lindbäckin vahvoilla esityksillä ja Lokomotiv voitti Helsingissä joten kotietu ei ole ollut valttia. Joukkueet tuntevat toisensa erinomaisesti pelattuaan viime keväänä pudostuspelisarjan jossa Jokerit oli vahvempi. Pienta rivalrya on muodostumassa ja yleensä pelit Lokomotivia vastaan ovat hyvää ja rehtiä jääkiekkoa.

Lokomotiv on odotetusti yksi Lännen parhaista joukkueista. Läntisen konferenssin kolmonen on pelannut vahvan kauden ja kotietu pudotuspeleihin on hyvin omissa näpeissä. Alkukausi oli vaikea mihinkä osaltaan vaikutti korona. Viimeiset kuukaudet joukkue on kuulunut sarjan eliittiin keräten tasaisesti pisteitä. Päävalmentaja Andrei Skabelka valmentaa ensimmäistä kautta Lokomotivia ja on onnistunut hyvin joukkueen peräsimessä. Lokomotivin peli perustuu vahvaan puolustukseen mistä osoituksena sarjan vähiten päästettyjä maaleja: vain 71. Lokomotiv on nimenomaan hyvä joukkue. Neljä vahvaa ketjua tekevät töitä vaativan valmentajan alaisuudessa. Kärki ei ole ehkä yhtä terävä mitä muilla kärkijoukkueilla, mutta joka tapauksessa materiaali on laaja ja jokainen ketju pystyy ratkaisuihin. Lokomotiv on aina tehnyt hyvää työtä omien junioreiden kanssa ja tässäkin joukkueessa on monta omaa juniorijoukkueen kasvattia. Andre Petersson, Anton Lander, Vladimir Tkachyov, Pavel Kraskovsky, Yegor Korshkov ja Denis Alexeyev ovat hyökkäyksen suurimpia kulmakiviä ja näiden takaakin löytyy monta hyvää KHL-tason hyökkääjää. Puolustus on sarjan vahvimpia. Rushan Rafikov, Alexei Marchenko, Maxim Osipov, Nikita Cherepanov ja Atte Ohtamaa takaavat laadun. Kun maalilta löytyy vielä nuori Ilja Konovalov ja sarjan yksi parhaimmista maalivahdeista Edward Pasquale niin paketti on todella vahva. Lokomotiv tavoittelee menestystä tosissaan tällä kaudella.

Lokomotiv on kahden ottelun voittoputkessa. Viidestä edellisestä ottelusta on kertynyt neljä voittoa. Edellisessä ottelussa Lokomotiv kukisti HK Sotšin vahvan kolmannen erän rynnistyksen jälkeen maalein 6-3. Päävalmentaja Andrei Skabelka herätteli joukkuetta vaihtamalla maalivahtia 1-3 tilanteessa ja sen jälkeen ottelu kääntyi isännille. Lokomotiv on kerännyt kuusi pistettä enemmän kotipeleistä kuin vieraspeleistä. Jos joukkueen puolustuspeli on loistavaa, niin samaa ei voi sanoa ylivoimapelistä. Lokomotivin ylivoima on sarjan kolmanneksi heikointa. Heikompaa siis kuin Severstalilla. Se on oikeastaan aika hämmentävää kun katsoo Lokomotivin materiaalia. Alivoimakin on sarjan keskitasoa joten erikoistilanteissa on parannettavaa.

Lokomotiv hankki Teemu Pulkkisen Moskovan Dynamosta marraskuun lopulla ja toiseen suuntaan siirtyi Magnus Pääjärvi. Pulkkinen on esiintynyt kuitenkin vain yhdessä ottelussa Lokomotivin paidassa. Kahdessa edellisessä ottelussa Pulkkinen ei ole ollut kokoonpanossa lainkaan. Loukkaantuneiden listalle häntä ei ole merkitty. Pulkkinen kärsi loukkaantumisista Dynamossa pelatessaan. Loukkaantuneiden listalla on ainoastaan Atte Ohtamaa joten mahdollisesti kumpaakaan suomalaista ei nähdä Helsingissä.

Läntisen konferenssin kahdeksantena oleva Jokerit palasi voittokantaan lauantaina kukistamalla Severstalin voittomaalikilpailussa maalein 4-3. Näin katkesi neljän ottelun tappioputki. Jokerit pääsi helpolla tavalla kolmen maalin johtoon heti alussa vaikka kaukalossa mentiin Severstalin tahtiin. Severstal kuroi eron umpeen ja kolmannessä erässä lähinnä odoteltiin lopullista kuoliniskua kun Severstal vei peliä mielensä mukaan. Jokerit selviytyi jatkoajalle missä maaleja ei syntynyt hyvistä paikoista huolimatta. Voittomaalikilpailussa Jesse Joensuu otti Jokerit reppuselkään ja naulasi kaksi upeaa rankkaria Severstalin verkkoon. Kokonaisuutena esitys oli aivan järkyttävän heikko ja Jokerit on todella onnekas, että voitti ottelun. Karanteeneilla ja Joululla oli varmasti oma vaikutuksensa. Yhteisharjoituksia ei ole ehditty pitää niin kuin Lauri Marjamäki sanoi. Loppujen lopuksi ne ovat vain tekosyitä ja parempaan on yksinkertaisesti pystyttävä.

Henrik Haapala ja Jesse Joensuu saavat puhtaat paperit. Joensuu tietysti ratkaisijana ja Haapala oli ylivoimaisesti paras Jokeri koko ottelussa. Jokerit tarvitsee kärjen takaa onnistumisia. Varsinkin kun monella kärkipelaajalla on vaikeaa. Peter Regin tuskailee tehojen kanssa. Jordan Schroeder pelaa epätasaisesti ja katoaa kuvasta säännöllisesti. Niklas Jensen on kadottanut maalivireensä totaalisesti ja tuska näkyy selvästi. Jakub Krejčík tekee ottelusta toiseen alokasmaisia ja järkyttäviä virheitä. Jopa Brian O’Neill oli omaan tasoon nähden huono Severstalia vastaan, mutta luulen ettei hän ole vielä ihan täydessä kunnossa loukkaantumisen jälkeen. Ylivoima onnistui yhden kerran Severstalia vastaan, mutta siinäkin on todella paljon parannettavaa. Vaikeaa on siis tällä hetkellä. Nyt edessä on kolme kovaa ottelua ja ne ovat Jokereille hyviä mittareita missä mennään. Lokomotiv on sopinut Jokereille pelillisesti hyvin joten siitä on muutaman yhteisharjoituksen jälkeen hyvä lähteä hakemaan viidettä peräkkäistä kotivoittoa Helsingissä pelatuissa otteluissa.

Markus Hännikäistä ei ole vieläkään nähty kokoonpanossa ja peliluvan saannissa on kestänyt todella kauan. Tietysti taustalla voi olla muutakin. Mahdollisesti koronatartunta. Toivottavasti Hännikäinen nähdään askissa tällä viikolla. Loukkaantuneina ovat Iiro Pakarinen ja Saku Mäenalanen. Kokoonpanon ulkopuolella edellisessä ottelussa olivat Tommi Kivistö, Niklas Friman, Nuutti Viitasalo ja Aleksi Halme. Voisi kuvitella, että esim. Kivistö tai Friman ottaa Krejčíkin paikan, mutta en pidättele hengitystä tämän suhteen. Anders Lindbäck on urakoinut viime aikoina joten voisi kuvitella, että Janis Kalnins aloittaa maalilla. Kokoonpanot julki tunti ennen matsia.

Jokerit ja Lokomotiv ovat kohdanneet KHL:än runkosarjassa 19 kertaa ja voitot Jokereille 11-8. Jokerit vei myös Pudotuspelisarjan voitoin 4-2 viime keväänä. Lokomotiv on voittanut neljä edellistä peliä Helsingissä runkosarjan kohtaamisissa.

Erikoistilanteet

yv

Jokerit 19.8 ( Sarjan 14. Paras)
Lokomotiv 14.8 ( Sarjan kolmanneksi heikoin )

av

Jokerit 87.0 ( Sarjan toiseksi paras )
Lokomotiv 80.7 ( Sarjan 13. paras )

Parhaat pistemiehet

Jokerit

1. Brian O’Neill 7+25 = 32
2. Niklas Jensen 12+8 = 20
3. Jordan Schroeder 8+11 = 19
4. Veli-Matti Savinainen 10+8 = 18
5. Henrik Haapala 4+11 = 15

Lokomotiv

1. Denis Alexeyev 10+15 = 25
2. Yegor Korshkov 12+12 = 24
3. Pavel Kraskovsky 12+9 = 21
4. Vladimir Tkachyov 8+12 = 20
5. Artur Kayumov 7+10 = 17

Eniten peliaikaa per ottelu keskiarvo

Jokerit

Hyökkääjät

1. Brian O’Neill 20:17
2. Peter Regin 17:56
3. Jordan Schroeder 17:16

Puolustajat

1. Sami Lepistö 27.03
2. Viktor Lööv 20:16
3. Jakub Krejčík 19:52

Lokomotiv

Hyökkääjät

1. Vladimir Tkachyov 17:30
2. Pavel Kraskovsky 16:48
3. Andre Petersson 16:44

Puolustajat

1. Alexei Marchenko 22:09
2. Atte Ohtamaa 20:29
3. Maxim Osipov 20:16
4. Rushan Rafikov 18:23

Maalivahtien torjunta% / Päästetyt maalit keskiarvo per ottelu

Jokerit

Janis Kalnins 92.6 / 2.13
Anders Lindbäck 92.0 / 2.44

Lokomotiv

Edward Pasquale 93.4 / 1.59
Ilja Konovalov 91.8 / 2.49

Seuraa heitä

Edward Pasquale aloittanee Lokon maalilla. Konovalov vaihdettiin pois edellisessä ottelussa ja on usein epäonnistunut Jokereita vastaan. Tilastojen valossa sarjan parhaita maalivahteja. neljä nollapeliä ja sarjan pienin keskiarvo päästetyissä maaleissa per ottelu.

Alexei Marchenko on Lokomotivin luottopuolustaja ja pelaa paljon. Pelaa ylivoimaa, alivoimaa ja blokkaa paljon laukauksia. Plus/minus tilastossa sarjan puolustajien kärkipäätä.

Andre Petersson on todella vaarallinen ja juonikas pelaaja joka taitaa maalinteon. Pelannut vähemmän pelejä tällä kaudella loukkaantumisten takia.

Henrik Haapala jatkaa nousuaan Jokereiden sisäisessä pistepörssissä. Kun muut kärkipelaajat uinuvat on Haapala noussut esiin. Tämä taso kun säilyy niin ei kauaa mene kun top-3 on saavutettu.

Jesse Joensuu oli kohtalaisen tyytymätön eilisessä haastattelussa joukkueen ja omiin otteisiin. Joensuu varmasti näyttää omalla esimerkillä ettei tälläinen peli enää vetele.

Toivon ettei Jakub Krejčík pelaa, mutta jos pelaa niin kannattaa ottaa viereen kynää ja paperia ja laskea montako virhettä Jakub tekee tässä ottelussa.

Mielenkiintoinen ilta edessä. Odotan Jokereilta valtavaa tasonnostoa. Kamppailupelaaminen on ainakin saatava kuntoon heti alkajaisiksi. Hyökkääjien tuki on jäänyt vähäiseksi pakeille. Yksinkertaisesti enemmän on tehtävä töitä. Lokomotiv varmasti lähtee paineistamaan Jokereiden pakkeja. Nauhoja on tutkittu ja huomattu Jokereiden vaikeudet omissa. Joukkueet tuntevat toisensa hyvin eikä isoja yllätyksiä ole tulossa. Maalivahtipelissä ja erikoistilanteissa tämä ottelu ratkaistaan. Molemmilla on valtavia ongelmia ylivoimansa kanssa. Tasapeli ei ole kovin kaukana 60min jälkeen.

Studio käyntiin klo 18 V Sport Jääkiekolta ja Viaplaylta. Ottelu alkaa klo 18.30. Selostajana Tero Kainulainen.
 
Viimeksi muokattu:

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ohtamaa otettiin eilen pois loukkaantuneiden listalta, joten eiköhän tänään häkki heilu meidän päädyssä.

Nyt ei pitäisi olla minkäänlaisia latautumisvaikeuksia. Tänään vaaditaan hyvää peliä. Tänään vaaditaan voitto. Taistele.
 

ardou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1988
Jaahas. Hänninkäinen ei siis tänäänkään pelaa, vaan on sivussa loukkaantumisen vuoksi vielä 2-3 viikkoa. Eiköhän tuo siis viittaa koronaan. Muuten mennään samalla miehistöllä kun lauantaina.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wesa, CAR, IPA
Tänään olisi syytä löytää jostain se asenne mukaan. Ja reppuselkään keskiviikkoa ajatellen.
 
'Cause I'm kind of like Han Solo always stroking my own wookie

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dynamo Moskova
Hyvä haastattelu Reginiltä. Ja heti perään vähän oudolta kuulostavaa puhetta Osalalta selkeän ykkössentterin puuttumisesta Jokereilta. Eikö Reginin palkkaamisesta alkaen ole ollut selvää, että Jokereiden ykkössentteri on Regin? Schroederistä ei mielestäni siihen ole.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, L.Henttala, Johaug, Kadi, Käpä<3
Tänään pistetty isosti kiinni Lokolle, Jokerit ei Lokon junaa nähtyjen kaltaisilla esityksillä pysäytä.

Ihana Alina. <3

Jokerit tänään:
Joensuu - Regin - O'Neil
Savinainen - Schroeder - Jensen
Juntti - Norman - Haapala
Kausari - Pihlström - Anttila

Lööv - Grant
Sklenicka - Pudas
Krecjik - Lepistö

Lindbäck
(Kalnins)
 
Viimeksi muokattu:
"Johaug on Norjan kansallisaarre. Olemme aina olleet hänestä hyvin ylpeitä. Kun hän kärsii tällä tavalla, kaikista hänestä tykkäävistä tuntuu pahalta."
- Joachim Baardsen -

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvä haastattelu Reginiltä. Ja heti perään vähän oudolta kuulostavaa puhetta Osalalta selkeän ykkössentterin puuttumisesta Jokereilta. Eikö Reginin palkkaamisesta alkaen ole ollut selvää, että Jokereiden ykkössentteri on Regin? Schroederistä ei mielestäni siihen ole.
Tasavahvat sentterit joo. Ja sitten lisäksi Antti Pihlström.
 
En gång Turkish Airlines, alltid Turkish Airlines.

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, L.Henttala, Johaug, Kadi, Käpä<3
Miksi Lindbäck pelaa kaikki pelit, Jänis rikki vai yhä koronatoipilas?

Ja Krecjik päästää heti miehensä karkuun, ullatus.
 
"Johaug on Norjan kansallisaarre. Olemme aina olleet hänestä hyvin ylpeitä. Kun hän kärsii tällä tavalla, kaikista hänestä tykkäävistä tuntuu pahalta."
- Joachim Baardsen -

Sukee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Skeletorilla vaikuttas olevan jalat kondiksessa. Lähti kuin nuori Selänne/hauki rannasta tos hetki sitten hyökkäämään
 
Posteljooni uskaltautuu tänne joka joulu, tuo postikortin vaimolta, se sanoo "Olet hullu."
118-113

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tekisi mieli heittää telkkari ikkunasta joka kerta kun ennen omaa siniviivaa käännytään 180 astetta ja paine jää omaan päähän sen sijaan että pakotettaisiin vastustaja purkamaan paitsio.
 
En gång Turkish Airlines, alltid Turkish Airlines.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy