Ma 19.4.2010 HPK - KalPa ( 6. välierä )

  • 21 360
  • 69

RVJP

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Suomi
Uskomatonta

Kommentoidaan nyt jotain, kun ottelusarja on saatu päätökseen.
Ei tätä vielä ihan usko todeksi mutta kyllä Kerho siellä loppuottelussa nyt on.
Melkoinen suoritus joukkueelta joka vielä tammikuun alussa näytti putoavan kokonaan poffeista ja ilmassa oli ties mitä huhuja konkursseista ja pelaajien myynneistä.

Mutta HPK : sta kasvoikin vaikeuksien kautta JOUKKUE, jossa pelataan nimenomaan joukkueen eteen ja kun se yhdistettiin käsittämättömään venymisen ja voitontahtoon niin tulos oli tämä. Näistä sarjoista parempi menee aina jatkoon.

Kunniaa myös Kalpalle, nuori (toki muutama pappa joukossa), suureksi osaksi omista kasvateista koottu taitava ryhmä, jolla hyvä tulevaisuus edessä. Olisiko jo ensi vuonna Kalpan vuoro olla finaaleissa?

Kiitos Kerho !!!
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Loistavasti väänsi HPK tiukoissa paikoissa ja vaikka joku ottelu olisi voinut päättyä toisinkin, niin onnittelut Hämeenlinnaan!

Onhan tuossa kristallinkirkkaana.tm mielessä, mitä KalPan olisi pitänyt tehdä toisin, mutta nyt meni näin. Tehtyä ei saa tekemättömäksi, vaikka osaisikin tehdä toisella kerralla paremmin. KalPan pakit luultavasti ei osaisi. Välillä hienon näköistä kiekkoa rajallisilla pakeilla. Tähän sitten se liirum-laarum.

Onnea HPK:lle ja faneille finaalipaikasta! Nyt ei ole oikea aika alkaa liikaa analysoimaan heti tappion jälkeen. Otetaan reilusti aikaa ja etäisyyttä ja tehdään se vasta vartin päästä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Huhhuh. Kyllä pisti jännittämään koko rahan edestä. En ole varmaan koskaan nähnyt tuollaista kontrastia Kerholta, kuin mitä kaksi ensimmäistä erää näyttivät. Ekat 15 minuuttia täysi vastaantulija, ja pelkkä omalta alueelta pääsy oli parasta, mitä Kerho esitti. Sitten toisessa erässä aivan suvereeni esitys. Ja sitten laitettiinkin pussin suu kiinni. Aivan loistavaa puolustuspelaamista koko jengiltä. Ja ykkösketjulle maali mieheen. Vihdoinkin Vihko onnistui. Syväsalmi ei ollut paska.

Nyt nautiskellaan pari päivää tästä fiiliksestä ja puhtaalta pöydältä finaaleihin. Kaksi kovaa joukkuetta on jo tiputettu, enää yksi vastassa. Ja tajusin, kun minulle kerrottiin, että Kerhohan saa kotiedun!

KalPa oli kyllä mielettömän vaarallinen yhdistelmä. Muutama vanha konkari ja pari huippulahjakasta nuorukaista. Jos tuo jengi puolustaisi yhtä hyvin kuin hyökkää, mestaruus olisi tällä kaudella saletti, luultavasti ilman ainuttakaan tappiota. Odotin kyllä hiukan parempaa maalivahtipeliä. Tuollakin puolustuksella oltaisiin menty finaaleihin, jos Ahonen ja Järvinen olisivat olleet niin hyviä kuin luulin.

Mitä Kapasen haastattelusta ymmärsin, niin ura taitaa päättyä pronssipeliin.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ei se kyllä maalivahteihin kaatunut missään vaiheessa. Aivan helvetin hyviä mokkeja molemmat. Kaikille sattuu heikkoja hetkiä. Kyllä ne ongelmat oli muualla kuin maalivahtipelissä.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jos jostain voi olla iloinen, niin TPS vastasi Teksti-tv:n mukaan kevään sensaatiosta, eikä HPK. Kohtuullisen pieni on ilo näköjään.
 

Master God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
Ei se kyllä maalivahteihin kaatunut missään vaiheessa. Aivan helvetin hyviä mokkeja molemmat. Kaikille sattuu heikkoja hetkiä. Kyllä ne ongelmat oli muualla kuin maalivahtipelissä.

Kyllä ne ongelmat oli muuallakin kuin maalivahtipelissä. Maalivahtipeli oli ehdottomasti yksi osa-alue, johon KalPa kaatui, sillä hyvä peli ei vain riitä.
 

Leppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kerho puolusti ja pelasin uhrautuvammin. Teki myös nyt sellaisia maaleja mitkä ehkä meni hiukan hyvällä onnellakin sisään.
Mitä Kapasen haastattelusta ymmärsin, niin ura taitaa päättyä pronssipeliin.
Kaveri taitaa kuitenkin elää sen verran tästä lajista, etten usko että kuitenkaan lopettaa. Pitää pitkän kesäloman ja lähtee taas treenaamaan kun meinaa käydä jouten olo tylsäks.
 

J.Petke

Jäsen
Kaveri taitaa kuitenkin elää sen verran tästä lajista, etten usko että kuitenkaan lopettaa. Pitää pitkän kesäloman ja lähtee taas treenaamaan kun meinaa käydä jouten olo tylsäks.

Näin minäkin uskon ja toivon. Kapasella on kuitenkin paljon annettavaa vielä suomalaiselle kiekolle ja erityisesti Kalpan nuorille pelaajille. Mies on kuitenkin vielä tähti tässä sarjassa niin eihän tuo nyt vaan voi lopettaa.
 

zuputti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllä oli huikea matsi Urholta seurattuna. Kahden KalPa maalin jälkeen pelin kuva kääntyi totaalisesti, Kerho oli todella aneeminen alussa, tuli jo mieleen 7-0 hävitty Hifkimatsi. Toinen erä oli ehkä parasta lätkää mitä tällä kaudella Kerhon matseja nähnyt. Kerhon ykköskenttä toimi kuin unelma, ehkä nätein kuvio oli, kun Tuuski antaa VV:lle syötön läpi kentän ja tulinen kuti ohi Järvisen! Sitä kelpaa katsella hidastettuna. Viimenen erä taas tiukkaa vääntöä ja KalPa sai muutamia pahoja myllytyksiä aikaan, mutta Kerhon tiivis puolustus jaksoi suojella maalia, samoin Lassilan otteet olivat varman tuntuisia. Viimeiset 2 minsaa pulssi oli niin kova että korvissa soi, onneks Laamanen nappasi suulla kiinni jo melkein verkon perille menneen lämärin. Toivottavasti Lamppu toipuu finaalimatseihin.

Tästä onkin hienoa jatkaa finaaleihin ja KalPalle onnea pronssimatsiin, samoin KalPan asiafaneille oli hienoa seurata teidän kanssa Sports Academys matsia screeniltä viime lauantaina.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
No nyt kun tunteet aavistuksen haihtuneet ja suurimmat viinapaukkujen höyryt kaikonneet, on aika hitusen kiittää KalPaa sarjasta. Hyvä vääntöhän tästä lopulta tuli, vaikka alku oli molemmilta hieman aneeminen.

Mielestäni viimeinen peli kertoi koko sarjasta vähäsen. Toivottavasti KalPa tuolta nousee viiden vuoden sisällä kärkikamppailuun, näin Kerhokin aikoinaan kolusi pronsseja, kunnes posahti. Nyt ei pysty juurikaan muuhun, kahvi on valmis. Heippå dig, mitä muuta Turkuun kuuluu?
 

Rolli92

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Päivän pelistä paistaa tietysti päällepäin Kerhon meno finaaleihin! Aivan loistavaa, en olisi jouluna millään uskonut. Mutta siellä ollaan ja sillä siisti. Kiekonhallinnalla ei taas ollut mitään merkitystä, maalinteolla on.

KalPan pelistä paistoi läpi huolimattomuus, Annettiin kerholle 3-4 puhdasta läpiajoa, joista tosin rankaistiin hyvin heikolla prosentilla. Mutta KalPa kaatui ilmankin niitä maaleja ja sillä siisti. Ja niin kaatuu myös tepsi. Kyllä tää on niin sitkee porukka. Onnea KalPalle pronssipeliin, ja nautitaan nyt me tästä finaalihuumasta...
 

Hockey Story

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Onnittelut kerholle

Rehdit onnittelut HPK lle finaalipaikasta.

Ns. perinteisien pienseurojen joukko on jo tassa vaiheessa liigakauden suurin voittaja, kun neljan parhaan seuran joukossa koko maassa on kolme perinteista ryhman edustajaa. Kokonainen aikakausi on muuttunut ja tuonut hyvaa vaihtelua suomen jaakiekkoon.
Itsea ei juuri potuta kun ajattelee, etta KalPa on toisen kerran perakkain 4 parhaan joukossa ja luonut kestavaa menestysta ottaen nytkin hyvan sijoituksen, se on kaikista tarkein asia seuran tulevaisuudelle olipa tuo sijaluku ykkonen tai sitten nelonen.
Toinen asia tuli todistettua, kun finaaliin yltaa runkosarjan viides ja kuudes, on liiga todellakin tasainen ja senmyota yksi elementti saavutettu ehka omalla tavallaan sen jatkoa ajatellen.

Viela on pronssipeli, ja KalPalla mahdollisuus ottaa toinen SM mitali perakkain. Ja kylla , en ole liian kannissa raskaan ottelumatkan jalkeen, vaan niin vasynyt etta sotkin koneeni, eli pilkut katosivat jonnekin rinkelimaen alle kirjoituksesta enka niita saa nappaimilla takaisin jumprahuti mutta valiako silla, kun koko paskan sulkee pilkut on aamulla takasin.Elakoon elama ja automaatio.
Hov ood, sanosi viron savolaiset.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.

Latenight

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Wow!

Isot onnittelut Kerholaisille!!! Mahtaa maistua aik-ka lail-la hyvälle?

Itsellänikin hyvä fiilis HPK:n esitysten takia (vaikka tiputtivatkin oman suosikkijoukkueeni), sillä tuo joukkue on todella pelannut poffi-kiekkoa ja osoittanut miten suuri merkitys todellisella tahdolla on näissä peleissä. Oikeastaan aika kanadalaisella asenteella vedetty.

Moni on varmaan sitä mieltä, että tsägää oli tietyissä tärkeissä paikoissa ja etc, pienet marginaalit voitoissa, ja hommat olisi voineet mennä toisinkin...

...mutta sitähän nää pelit just onkin. Mä uskon että Kerho (ja Tepsi myös) ovat pelatessaan ajatelleet ja nähneet vain ja ainoastaan mahdollisuuksia ja osanneet HALUTA juuri oikeilla hetkillä.

No, tietenkin tulokseen on vaikuttanut lukuisia muitakin tekijöitä.

Ei muuta kuin onnea finaaleihin!
 

Susimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Toronto Maple Leafs,Westghost,Ghostbusters
Onnea HPK! Oikea joukkue meni tälläkin kertaa jatkoon,ei voi muuta sanoa. KalPa kaatui saappaat jalassa niihin osa-alueisiin jotka ovat jo pitkin kautta yskähdelleet;maalinteko ja tuo ylenmäätäinen neppailu alakerrassa. Mutta, ei tässä tartte (etä)Kuopiolaisena kiekkofaninakaan hävetä,ei oo monta kevättä taaksepäin kun pelattiin vielä Jukureita vastaan tasonmittauksia ja nyt kuitenkin jo toisena keväänä peräkkäin pelataan mitalleista.

Ja niinhän se on, et hyvää kannattaa oottaa..Joko se sit kolmas kerta toden sanoo,sen näyttää tulevaisuus.
 

tzuiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Manchester Broilers, IPK
Parempi joukkue vei

Kyllähän se KalPa kaatui henkisellä puolella Kerholle. 2-0 maalin jälkeen iski se kipsi mikä on ollut nähtävissä kauden aikanakin johtoasemassa. Annetaan aloite vastustajalle kun pitäisi vaan jauhaa omaa peliä viilipyttymäisesti. Myös alokasmainen lepsus erän loppuun. HPK istui Kuopion pelissä joka erän lopussa oman maalin takana viimeiset 20 sekunttia mutta KalPa ei älynnyt katsoa kelloa vaan lähti puskemaan hätäisesti.
Toisessa erässä HPK laittoi ison vaihteen päälle ja KalPan peli hajosi. Kolmannessa erässä KalPan yritys oli melko väkinäistä puskemista jossa kunnon paikkoja ei syntynyt, kiitos HPK tiiviin keskialueen paketin. Ei KalPa kaatunut tänään maalivahtiin vaan oman päänupin jäätymiseen.

Kyllähän se Suikkanen saa olla velho jos meinaa aukaista tuon HPK-paketin finaaleissa. Taidan hypätä HPK:n bandwagoniin kun Tukka-Jukka on saanut noin puukätisestä joukkueesta väkisin voittavan porukan.
 

Kraztog

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Ac Milan,ManU,KuPS, Penguins
Onnea HPK! Oikea joukkue meni tälläkin kertaa jatkoon,ei voi muuta sanoa. KalPa kaatui saappaat jalassa niihin osa-alueisiin jotka ovat jo pitkin kautta yskähdelleet;maalinteko ja tuo ylenmäätäinen neppailu alakerrassa. Mutta, ei tässä tartte (etä)Kuopiolaisena kiekkofaninakaan hävetä,ei oo monta kevättä taaksepäin kun pelattiin vielä Jukureita vastaan tasonmittauksia ja nyt kuitenkin jo toisena keväänä peräkkäin pelataan mitalleista.

Ja niinhän se on, et hyvää kannattaa oottaa..Joko se sit kolmas kerta toden sanoo,sen näyttää tulevaisuus.

Samoin, onnitelut HPK:lle!:) Takana huikea kausi kuitenkin ja taas mentiin neljän sakkiin, voin olla ylpeä KalPasta.
 

Lsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllä ne ongelmat oli muuallakin kuin maalivahtipelissä. Maalivahtipeli oli ehdottomasti yksi osa-alue, johon KalPa kaatui, sillä hyvä peli ei vain riitä.

Samaa mieltä. Toki ongelmia oli muuallakin, mutta Järvisen osittaisen haparoinnin piikkiin laskisin tämän viimeisen pelin ratkenneen; Pudotuspelivireinen ja päällään seisoskeleva maalivahti olisi torjunut sekä Viitaluoman että Vihkon häkit.

Pelaajien henkilökohtaisia panoksia mitatessa maalivahdin suoritus on mestaruusjahdissa varmasti se merkittävin. Harvemmin koko savottaa voi vetää kannulle saakka, jos maalivahti pelaa "hyvin" ja ottaa koppeja sellaisella runkosarjan perusprosentilla. Pudotuspeleissä ja finaaleissa maalivahdin täytyy voittaakseen lähes poikkeuksetta kyetä yli-inhimillisiin suorituksiin, eikä taso saa heilahdella sitten pätkääkään. Raakaa peliä, sillä yksilökohtaiset tason heilahtelut ja virheet eivät muualla pelaajistossa näy läheskään niin räikeästi kuin maalilla.
 

Tolppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
Maalivahteja arvostellessa unohtuu usein se, että joku toinen "sen helpon kiinniottanut" olisi hyvinkin saattanut laskea "pelanneen maalivahdin torjuman "vaikean", esimerkiksi läpiajon. Ehkä Järvinen ei pelannut loistopeliä, mutta vaikeassa paikassa paineen alla hyvän pelin kuitenkin pitäen joukkuetta omalta osaltaan loppuun asti pelissä kiinni.

Todellisuudessa KalPa mureni viimeissä pelissä loistavan alun jälkeen pala kerrallaan miltei jokaisella osa-alueella. Parhaiten itsensä kokosi ja tasonsa piti Kerhon 4-3 maalin jälkeen Järvinen. Oli siinä kenttäpelaajilla 26 minuuttia aikaa tasoittaa.

Mutta mennyttä mikä mennyttä.
 

Taklaus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kiitos Kuopio

Nyt kun tätä ketjua tässä luen ja vieläkin pohdin, että ollaanko me nyt ihan oikeasti finaalissa, niin haluan nostaa esille yhden savolaisiin liittyvän seikan. KalPan kannattajat ovat tässä ketjussa osoittaneet sellaista reilua ja rehtiä urheiluhenkeä, että alta pois. En voi kuin kiittää ja kumartaa sille asenteelle ja niille lukuisille kiitoksille, joita Kuopion suunnalta on tähän ketjuun pelin päätyttyä tullut.

Olen itse ollut HPK:ta kannattaessani niin monta kertaa putoamassa välieristä pronssiotteluun, että tiedän millaisesta karvaasta kalkista on kysymys. Pettymys ja ketutus on itselläni ollut aina sitä luokkaa, etten olisi voinut kuvitellakaan onnittelevani voittaneen joukkueen kannattajia niin rehdisti kuin täällä monet ovat tehneet. On hienoa huomata, että joillakin sitä rehtiä asennetta löytyy myös tappion hetkellä.

Kuopiolaiset, teillä on hieno seura ja hieno joukkue, jonka toivon todella päättävän kautensa mitalijuhliin. Ainakin kannattajiensa puolesta olisitte ne juhlat ansainneet. Ja vaikka siltä ei nyt välttämättä tunnu, niin uskallan povata teille menestystä myös jatkossa. Suunta teillä on hyvin samanlainen kuin meillä täällä Hämeenlinnassa aikanaan. Eiköhän Poika Savoon saavu lähivuosina, sitä ennen me voisimme kuitenkin huoltaa häntä ainakin tämän kevään ja kesän ajan!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös