Ma 19.4.2010 HPK - KalPa ( 6. välierä )

  • 21 360
  • 69

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Huomenna on sitten savolaisilla pakko voitto, ellei halua tippua pronsipeliin. Kerho on tullut vähän jopa yllättäen KalPan ohi otteluvoitoissa. HPK: lla ollut vaikeaa otteluiden sisällä, mutta sieltä ne on vaan tullut kovaa takaa, ja johtaa nyt ottelusarjaa 3-2.

Kerholla on huomenna siis mahdollisuus mennä finaaliin. Mutta se vaatii paljon duunia tulevassa ottelussa. Kerhon on keskityttävä eritoten siihen ekaan kymppiin, jonka he aloittaa Hämeenlinnassa tosi hyvin. Yleensä se ottelu on vaikein kun on mahdollisuus laittaa sarja poikki, siinä on kumminkin omat paineensa. Tiukka matsi tulossa, kuten kaksi edellistäkin kohtaamista ovat olleet. Uskon kyllä että huomenna kerho painelee kohti finaaleja. Helpolla kumminkaan ei KalPa päästä Hämeenlinnalaisia.

Sitten ei kun vaan kommennteja kehiin.
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tämä on taas uusi tilanne joukkueelle. Miten käsitellä se, että kaikki voi loppua huomenna, mutta myös se, ettei matka voittoon ja sitä kautta 7. peliin Kuopioon ole mitään hiilillä kävelyä ja lohikäärmeen henkäilyjen väistelyä lopullista iskua odotellessa. Vastustaja ei ole ylivoimainen, KalPa ei ole vielä näyttänyt parastaan ja virtaa pitäisi vielä löytyä. Silti huomista peliä ajatellessa lähinnä oksettaa.

Järvinen nyt on ihan selvä valinta maaliin. Toiveita elätellään Timosen paluusta ja Seppäsen viltityksestä. Kiiskisen mukaantulo nyt olisi jo melko uskomatonta. Jos nuo aiemmat toteutuisi niin olisin melko onnellinen.

En suostu uskomaan putoamista ennen kuin summeri soi ja rantapalloja lentää. Tappara-sarjassakin menetin toivoni 5. pelissä, mutta joukkue näytti mihin se pystyy, oikeastaan esnimmäisen kerran tällä kaudella. Tähän sarjaan lähdettäessä odotin vauhdin vain paranevan ja mittareiden hipovan punaista. Tilanne on kuitenkin se, että tappio huomenna pilaa koko kauden. Harmi vaan, että HPK tuntuu parantavan pelien edetessä. Koskas se tapahtuisi täällä Kuopiossa, kysyn ma vaan...

Kaikki on vielä mahdollista. Myös se JYP-KalPa- finaalipari, jota joku ennusteli JYP-TPS-ketjussa...
 

Edit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Frölunda
Erittäin mielenkiintoinen ottelu tulossa, luonnollisesti. HPK on kyennyt kautta aikain käyttämään ne ensimmäiset ottelupallot nätisti hyödykseen ja mitään syytä en näe sille miksi tämä tarina ei saisi jatkoa. KalPan on onnistuttava lähes täydellisesti jotta saavat Kerhon kaatumaan kotonaan. Eikä sitä urakkaa helpota se että Kerho on parantanut jatkuvasti peliään sarjan edetessä. Mielenkiinnolla odotan millä taktiikalla KalPa lähtee veitsi kurkulla Kerhoa haastamaan.

Ottelu tulee Urholta ja Urhon netistä. Itse olen menossa matsiin tietenkin paikanpäälle ja kun Urho lopettaa seikkailunsa SM-liigan puolella melko varmasti jo maanantain jälkeen, niin minulla on ylimääräinen aktivointikoodi nettistriimiin. Haluan antaa sen jollekkin HPK:n etäfanille, jolla on riittävän nopea yhteys jotta koodi ei mene hukkaan. Koodin saa ensimmäinen yv:llä lähestynyt HPK:n etäfani.

E: Ylläoleva tiketti meni.
 
Viimeksi muokattu:

stiffler

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Vahva tunne, että tämä peli todellakin ratkaisee finaaleihin pääsevän joukkueen. Kerhoa on paljon kehuttu sitkeydestä ja henkisestä kovuudesta. Huomenna ne joutuvat todelliseen testiin. KalPalla ehkä jopa helpompi asema kuin kerholla lähteä huomiseen peliin, kun sarjan loppuun on selvät sävelet, 2 voitoa tai pronssipeli.

Huhut kertovat, että Niiralan Maltsev olisi huomenna mukana. Saa nähdä pitääkö paikkansa.

Tuomareille pyyntö: Hereillä!
 

Leppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Uskon että KalPa tulee sellaisella latauksella mukaan, että huomenna Lassilalta vaaditaan huippupeliä. KalPa ei ole ensimmäistä kertaa tappiolla tässä ottelusarjassa. Eka matsi päättyi samoihin lukemiin kuin eilinen peli ja sen jälkeen KalPa sai hyvin keskityttyä olennaiseen.
Huomenna vaaditaan enemmän uhrautumisia kuin aikaisemmissa peleissä. Samalaisia heittäytymisiä mitä kerholaiset ovat tehneet viime peleissä.
Olisikohan huomisen bonuksena Kiiskisen paluu? Ainakin mullikan mukaan kotiin jäi vain Timonen.
Mielenkiintoista on myös se, että soiko palohälyttimet ensi yönä jossain hämeenlinnalaisessa hotellissa...
 
Viimeksi muokattu:

J.Petke

Jäsen
Huhut kertovat, että Niiralan Maltsev olisi huomenna mukana. Saa nähdä pitääkö paikkansa.

En yhtään ihmettelisi vaikka olisikin mukana. Sitä en vaan tiedä, että onko se Kalpan kannalta hyvä vai huono asia, että mukana kirmaa yksi puolirampa. Vielähän Kiiskisen käsi ei ole pelikunnossa mutta on sitä monesti ratkaisevissa peleissä pelattu vaikka toinen jalka olisi puuttunut. Luulen, että Kiiskinen tulee ylivoimille ja lepää muut vaihdot. Onhan eräälläkin joukkueellakin ollut kokoonpanossa mies ihan vaan pelkän nimen takia, hän istui koko pelin penkillä ja huuteli vastustajan valmentajalle.

Tästä olen samaa mieltä, että tämän pelin voittaja menee finaaleihin. Nyt HPK:lla on vaan aika vahva henkinen yliote jonka toivon tuovan tulosta. HPK:lla ei tule isoja muutoksia olemaan kokoonpanossa joten "näillä mennään".
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
En yhtään ihmettelisi vaikka olisikin mukana. Sitä en vaan tiedä, että onko se Kalpan kannalta hyvä vai huono asia, että mukana kirmaa yksi puolirampa.
Ai yksi puolirampa? Minä kun olen kuullut vaikka kuinka monesta tietolähteestä, että siellä on ihan täysrampojakin vaikka kuinka monta. No meillä onkin Ramboja.

Onneksi Wayne Thompson ei ole tietääkseni pelikuntoinen ja Rinnekin ihan jäässä. Vahvasti tämä nyt näyttää siltä, että jääkiekon mestaruussarjan vinaalipelejä pelataan Hämeenlinnassa.
 

Reznik

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Favorin-Levonen muuten tuomaripari tuon samaisen Savon sanomien jutun perusteella, minkä perusteella Kiiskistä haikaillaan mukaan. Ja olisihan se melkoinen yllätysveto jos Kisu kentälle palaa, eli uskon vasta kun näen. YV:llä olisi kyllä yksi ratkaisun paikka, koska se ei ole meinannut toimia oikein kummallakaan

Muuten että eipä KalPan tarvitse esittää sen kummempaa kuin tähänkään asti. Maalipaikkoja luodaan kyllä ihan riittävästi, mutta koomailut pitää saada taas minimiin. Eli tältä pohjalta yksinkertainen vieraspelaaminen sopii tärkeään matsiin paremmin kuin hyvin. Pienet on marginaalit jne., mutta kyllähän tässä on taas hienoon KalPa-tarinaan ainekset jos G7:n kautta finaaliin pusketaan. Ja henkistä kanttia tältä joukkueelta kyllä löytyy, mutta ei tietysti sekään välttämättä riitä kun pirun pienestä nämä pelit on kiinni kuten kahdessa viime pelissä on nähty.
 

Tolppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
Halli on täyttymässä hyvää vauhtia, joten jos olet lippua vailla, saattaa olla aihetta pistää töpinäksi. Jonkin verran löytyy istumapaikkojakin.

Toivottavasti ostajista pääosa on kannustajia eikä vain katsojia.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Favorin-Levonen muuten tuomaripari tuon samaisen Savon sanomien jutun perusteella
Taitaa olla melkein laadukkainta, mitä Suomesta löytyy, joku Rönn-Henriksson olisi joutunut aika tiukkaan paikkaan. Pelin tärkeys on otettu huomioon ja se, ettei tíettyjä juttuja saa jäädä näkemättä, kuten viimeksi Rinkulalla jäi jälkitilanteet puhaltamatta. Jonkun virheeseen tämä ratkeaa, nyt on hyvä yritys, ettei virheiden tekijä olisi tuomaristossa.

Mikäs olisikaan sen mukavampaa, kuin pelin ratkeaminen Kapaselta tehtyyn kiekonriistoon?
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
...ja paska rattailta tippui. Tänään se ralli sitten alkaa, nimittäin tosipelit. Kestääkö vaaleanpunainen punakone KalPa paineen vai ei? Venymiskykyä mitataan tällä kaudella ensimmäistä kertaa todenteolla mutta viitteitä hyvään on olemassa. Kiiskisen paluu(?), Salo on taas taistelemassa, konkarit eli voittajat testataan tänään. Kyrpäkiekon™ kruunu HPK jauhaa, jauhaa, jauhaa, jauhaa mutta kyllä myllystä nyt alkaa olemaan kivet niin heikossa hapessa, että sarja katkeaa vasta tiistaina Kuopiossa. Nyt naatitaan kun homma käy ja savolainen ruletti pyörii!

Kuinka käy: 0-4 ja 1-2 tulokset noin 99% varmuudella sisältävät voiton. Liekkilöissä tänään: Sahlsted, Kapanen, Strömberg eli pappa rules OK.
Katsos, "tietyt" kirjoittelijatkin palailevat vielä tänne vilkuilemaan. Mitä tapahtuikaan, kun Urama kommentoi Lukon play-offs-tavoitteita? Tuli vaan mieleen tuosta nickistä, mutta hanskat näyttää olevan aika tiskissä kalakukon kannattelijoilla. Toki niin voi olla pelaajillakin, sillä aika monella KalPa-pelaajalla varmasti jyskyttää pään sisällä pakkovoitto ja ne vittumaiset Kerholaiset. On päästy pään sisälle, niinsanotusti. Sen epätoivoisuuden ymmärtää, kun tajuaa, että kolikolla voittoa heitettäessä KalPan finaalipaikan todennäköisyys on 25%, ja todellisuudessa paljon pienempi, kun otetaan huomioon joukkueiden tekeminen ja ottelusarjan historia.

Mutta ei siinä, tänään uusi tarina. HPK:n pitää elää tasan tarkkaan hetkessä, jotta ottelusarjan satu saa onnellisen lopun jo tänään. Onnellinen on loppu, kun Pekka ja susi joutuvat häipymään Pohjolan perukoille Kultatukkaisen johtaman ritarilauman päästessä vetämään päivän happea ennen uusia, nopeasti eteen sattuvia seikkailuja.
 

tzuiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Manchester Broilers, IPK
Hieman jo alkaa jännitys nousta täälläkin. Olisi hienoa jos Kisu olisi takaisin rosterissa niin nähdään pyöriikö se ylivoima vai ei. Siihen nämä pelit ovat kaatuneet pitkälti. Jännä nähdä taas HPK:n taktiikka, yrittävätkö vielä pelata kiekkoa vai ryhtyvätkö roiskimaan. Kuopiossa ei HPK:n kiekollisesta pelistä jäänyt kerrottavaa lapsille mutta niin vain kilpikonnapuolustuksella hakivat voiton. Jotenkin tuntuu siltä että KalPa tulee uskomattomalla raivolla ja HPK puolustaa aluettaan viimeiseen saakka. HPK on kuitenkin osoittanut että sillä on enemmän luisteluvoimaa kuin mitä Tapparalla. Vai osaako HPK vain puolustaa niin että eivät kuluta turhaan energiaansa?

HPK:n ainut hyökkäyksiin kykenevä kenttä tekee luultavasti 1-2 maalia joten KalPan pitäisi saada ketsuppipullo auki. Muittenkin hyökkääjien on pystyttävä maalintekoon kuin Hartikaisen. Jotenkin tuntuu että Sami tekisi tänään yhden. Ja Sailio heittää varmasti välikuolemat jossain vaiheessa koska raihnaisesta ukosta ei ole vaan muuta hyötyä joukkueelleen :)
 

Mustis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion Palloseura, Kalevan Pallo
Helvetin kova matsi tulossa, tokkopa uskallan itse katsoa. Keksin jonkun tekosyyn, netti ei toimi tms.

KalPa voittaa!
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jännä nähdä taas HPK:n taktiikka, yrittävätkö vielä pelata kiekkoa vai ryhtyvätkö roiskimaan. Kuopiossa ei HPK:n kiekollisesta pelistä jäänyt kerrottavaa lapsille mutta niin vain kilpikonnapuolustuksella hakivat voiton. Jotenkin tuntuu siltä että KalPa tulee uskomattomalla raivolla ja HPK puolustaa aluettaan viimeiseen saakka. HPK on kuitenkin osoittanut että sillä on enemmän luisteluvoimaa kuin mitä Tapparalla. Vai osaako HPK vain puolustaa niin että eivät kuluta turhaan energiaansa?
Mää mitään osaa analysoida. Mutta onhan tuo kurinalainen puolustuspeli se, mitä KalPaa vastaan on pakko harjoittaa. Hyvin on keskimäärin tähän asti toiminut. Ei siellä mitään mullistavaa ole tänään tiedossa. Toki hyökkäyssuuntaan voi kotikaukalossa odottaa hiukan enemmän aktiviteettia. Se nyt on kuitenkin ihan varmaa, että hawaiji-kiekolla ei kannata lähteä kalakukkoja haastamaan. Kauneuspisteitä ei siis tänäänkään jaeta.

Jännittää niin perkeleesti.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Katsos, "tietyt" kirjoittelijatkin palailevat vielä tänne vilkuilemaan.

Joo, se on Ronttikin tehnyt kambäkin. Kloorinmetsästäjä. Oliko hyvää banaania?

Muikealtahan tämä nyt tosiaan näyttää. Paitsi että menee mediasta seurattavaksi tämäkin, kiitos islantilaisen tuhkaluukun. No, josko Turun reissulle sitten jo livenä.

Edellinen lausehan sisälsi pikku vinkin tämän kertaisen ottelun lopputulemasta, mutta kaipa sille jotain perustelujakin pitää antaa. Ensimmäisenä ja viimeisenä pitää mainita se, että KalPalla puntti tutajaa jo siihen malliin että kaiken maailman kuntoutujat on haalittu joukkueen bussiin fyysisesti terveiden joukkoon sotkemaan kokoonpanoa. Siellä ei kuulkaa kukaan KalPan bussin korttiringissä tiedä että "pellaanko minä illalla vae en". Sitä miettiessä menee huomaamatta muutama loistava all-in:in paikka sivu suun ja harmitus senkuin lisääntyy. Lopulta ennestäänkin Kerhon heikentämä selkäranka napsahtaa lopullisesti kun Hartikainen foldaa epähuomioissaan ässäparin ja Kerman vie potin kakkos-vitos suljulla.

Eli henkimaailman hommiinhan tänäänkin matsi ratkeaa. Toinen joukkue näistä on kovuutensa jo sillä saralla näyttänyt, joten ei uo heleppoo sillä tähän mennessä mentaalisesti jaloissa pyörineellä saada tätä sarjaa vielä jatkettua.
 

Musta_Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joo, se on Ronttikin tehnyt kambäkin. Kloorinmetsästäjä. Oliko hyvää banaania?
Lieneeköhän kyseessä ollut jonkinasteista sananvapauden riistoa.

Tänään kai joku tärkeä peli, kun kokoajan pitää täällä olla vilkuilemassa.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Kyllä se tänäänkin ratkeaa sille, kumpi tekee enemmän maaleja.

No helevettiläinen! Taas sitä pieni ihmissielu oppi jotain uutta tästä hienosta lajista! Onko sillä mitään merkitystä missä järjestyksessä niitä maaleja tehdään ja missä ajassa? Saako kultakypärän tekemästä maalista jotain bonusta ja plussaa? Mites jos saa kiekon kolme kertaa vaikka tolppaan? Onko se sitten yksi maali?
 

Tolppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
Illan gladiaattorit

Huhuista huolimatta Kiiskinen ei ole kokoonpanossa. Lassila ja Järvinen odotetusti maalilla.
 

Römpeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
<3
No helevettiläinen! Taas sitä pieni ihmissielu oppi jotain uutta tästä hienosta lajista! Onko sillä mitään merkitystä missä järjestyksessä niitä maaleja tehdään ja missä ajassa? Saako kultakypärän tekemästä maalista jotain bonusta ja plussaa? Mites jos saa kiekon kolme kertaa vaikka tolppaan? Onko se sitten yksi maali?

Sillä, missä järjestyksessä tai missä ajassa maalit tehdään, ei ole väliä. Voittaja joukkue on se, jolla on loppusummerin soidessa enemmän maaleja. Toki on mahdollista, että kolmannen erän jälkeen molemmilla joukkueilla on yhtä monta tehtyä maalia, jolloin pelataan jatkoerä. Peli päättyy jatkoerässä välittömästi toisen joukkueista tehtyä maalin.

Kultakypärän tekemistä maaleista ei nykysäännöillä saa bonusta eikä plussaa. Kultakypärän omaavan pelaajan maali on täysin samanveroinen kuin muiden pelaajien tekemät.

Valitettavasti tolppaan osuneista kiekoista ei sääntökirjan mukaan anneta maalia, vaan kiekon tulee ihan oikeasti käydä maalissa, ennenkuin sarakkeeseen voidaan osuma kirjata. Eli vaikka joukkue A saisikin kiekon kolmesti tolppaan, ei siitä valitettavasti anneta maalia, vaikka niin pirun lähellä se onkin.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kivasti taas lähdetty aiheesta kiertelemään ja puhumaan paskaa, onko eväät kaikilla jo näin syöty? Minulle äiti kääri voipaperiin aamulla vielä leivät ja kossupulloon maidon, joten täällä riittää eväitä.

Tänään sitten ensimmäinen katkon paikka ja mikäs sen mukavampaa kuin Kerholle paikka finaalissa tarjolla ja vielä Hämeenlinnassa. Alkuun kunnon mylläkkä päälle ja toivottavasti onnistuminen maalin muodossa, tekisi varmasti yleisöllekin hyvää, jos alkuun tulisi yksi pohjalle. Lassilalta hyvä peli ja Kerho on finaalissa, näin se menee.
 

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
HPK:n ainut hyökkäyksiin kykenevä kenttä tekee luultavasti 1-2 maalia joten KalPan pitäisi saada ketsuppipullo auki.

Ja sitten mutun sekaan hieman ns. tilastotietoa. Illan ilmoitettujen kokoonpanojen mukaan maalit ovat kentällisittäin jakautuneet seuraavasti:

HPK

1. kenttä = 12
2. kenttä = 5
3. kenttä = 3
4. kenttä = 3

KalPa

1. kenttä = 15
2. kenttä = 9
3. kenttä = 4
4. kenttä = 1

Eli Kerho ykkösen osuus prosentteina 52,2 % joukkueen maaleista, KalPalla vastaavasti ykkösen osuus 51,7% joukkueen maaleista.

Jos noista nyt jotain eroa oikeasti pitää lähteä hakemaan, on se siinä, että KalPalla on selvästi ratkaisuvoimaisempi kakkoskenttä. Toisaalta Kerhon nelonen saattaa rokottaa, KalPan vastaavan kohdalla se pelko on aika vähäinen. Eli tällä tilastolla ei merkittävää eroa joukkueiden väliin synny. Molempien tehot lepäävät aika paljon ykkösen varassa.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Jännittää kohta jo niin, ettei veri päässä kierrä!

Tänään HPK:lla mahdollisuus edetä historiansa neljännen kerran jääkiekon suomenmestaruusfinaaleihin. Ja todellisella yllätyspaukulla! Jos vastaan vielä asettuisi TPS 17 vuoden tauon jälkeen niin voidaan kysyä, olisiko kukaan uskonut ennen kauden alkua tai edes ennen playoffsien alkua, että SM-liigan finaaleissa pelaavat tällä kaudella HPK ja TPS? Ei varmasti löydy näitä ihmisiä tai ne on jo kiikutettuna hoitoon, mutta niin vain tämä todellinen yllätyspaukku on lähellä toteutumistaan! Ja todellinen yllätys olisi jo HPK:n eteneminen finaaleihin synkänkin kauden jälkeen! Jumalauta, kun tuntuisi hyvältä. Tänään voitto ja sekoan, todellakin sekoan!

Ei tässä pysty mitään asiaa kirjoitella. Niin suurena hakkaa jo pulssi ja jännitys on luokkaa hevon vitun paljon. Nyt sitä tunnetta peliin niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Lähetetään nuo itkijät pronssipeliin!

Aika hyvältä alkaa näyttämään jo Piletin mukaan lipunmyyntitilanne. Saadaankohan täysi halli? Toivottavasti. Elysee oli kai jo eilen täytetty, ei me nyt jumalauta voida hävitä tässä turkkulaisille?

Rantaleluja en mukaan ota, sillä kuopiolaisillakin on kuitenkin tappionkin jälkeen edessä yksi peli tällä kaudella eli kesäloma ei tappiosta huolimatta ala. Villeimmät huhut kertovat kyllä, että hamekangasta saattaisi tänään ilmassa lennellä...
 

Bulldog

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, St Pauli
Respectiä Kerholle.

Hieno ja jännittävä mittelö tulossa illalla. IFK-miehen on helppo katsoa, kun ei tarvitse jännittää, voi vain nauttia hyvästä hokista ja tiukasta väännöstä.
Toivon mukaan tuomarit eivät ole liikaa hämmentämässä peliä ja vaikuttamassa pelin tulokseen. Meikäläisen sydän sykkii vahvasti Kerhon puolesta.Voimaa Rinkelinmäen hornankattilaan.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Saadaankohan täysi halli? ...

Niin, ainakin pikaisen silmäilyn perusteella istumapaikkoja löytyy kohtuudella enää kuolema-huuto -katsomosta, että jos jollakulla ko. kontekstiin sopiva möly polttaa mahassa, tai tekee mieli mennä paheksumaan em. huutelua, niin ei muuta kuin lippukaupoille.

Mitä itse peliin tulee, päädyn toteamaan, että Kerhon kilpikaapissa on tilaa vielä Etelä-Karjalalaisillekin kilville ja kalvoille.

Täältä tähän
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös