Ma 17.3.2008 Hokki-Jukurit (1. välierä)

  • 2 503
  • 10

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Viime kauden finalistit aloittavat tämä vuoden finaalipaikan metsästämisen. Jukurit taisteli pitkällä kaavalla Sportin kesälomille, kun taas Hokki neppaili heikon Jokipon suoraan 3 - 0 rannalle. "Väsynyt" vs "levännyt", kumpi parempi?

Jukurit joutuu antamaan heti hieman tasoitusta, kun kokoonpanosta puuttuu Janne Jaakkola ja Kalle Mäkinen. Molemmilla on luultavasti "flunssa".. Pelaako Jukurit sitten kolmella hyökkäysvitjalla vai tehdäänkö tuulennopeasta Esa Hämäläisestä yllätyskortti laitahyökkääjäksi..todennäköisesti tuo ensimmäinen vaihtoehto kuitenkin.

Hokilla näyttäisi olevan paras kokoonpano (korjatkaa, jos olen väärässä). Suurin kysymysmerkki on ehkä kuitenkin maalinsuulla, miten Rossi kestää paineen.

Tasaisen koitoksen vie vieraat maalilla..
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Tuleekohan Vimpelissä tänään pitkä ilta, tasaista on varmaankin tiedossa, Hokilla kokoonpano on täysi, eli ylivoimakentät saadaan normaaliin kuosiin kun Jarkko Hattunen on mukanna. Ja mikä parasta, illalla viheltävät Jaakko Männikkö ja Tuomo Sorakangas, onkohan kaksikko täydellisen illan todellinen huipentuma:) Eli mitä tahansa voi tapahtua. Toivottavsti kuitenkin pelaajat nousevat isompaan rooliin kuin tuomarit, kyllähän Sorakangas hommasta yleensä selviää, mutta noiden kahden yhteistyö on hieman tahmonut.
Kotivoitto, jatkoajalla.
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Hokilla on todellakin kutakuinkin paras mahdollinen kokoonpano.
Todennäköisesti vain kolmastoista hyökkääjä olisi Memonen,
ei Kähönen, jos ensin mainittu olisi pelikuntoinen. Nyt pitäisi
ykköseltäkin tosiaan alkaa tulla tehoja, kun Ja Hattunen on parantunut "flunssasta".

Hokki pääsi puolitoista peliä Jukureita lyhyemmällä peliajalla jatkoon,
mutta enpä usko että asialla on mitään merkitystä, ellei jouduta
jatkoajalle. Silloin katsoisin Hokin hyötyvän tilanteesta.

Mielenkiintoista on todella nähdä, millaista roolia tuomaripari Männikkö -
Sorakangas ottaa.
Kyseisellä parilla on ollut hankaluuksia sijoittua oikein pelitilanteessa.
Molemmat ovat olleet liiaksi kiinni kiekolliseen pelaajaan kohdistuvissa rikkeissä.
Ensimmäisessä puolivälierässä Männikkö kuitenkin alkoi nähdä muutakin (kehu - aikoihin on eletty).
Periaatteessa kahden tuomarin systeemin voisi lievästi kuvitella suosivan Hokkia,
sillä pidän Jukureiden mailahäirintäpeliä kovempana - enemmän koukkausjäähyjä.

Vähämaalinen peli varmasti tulossa, tuskin kumpikaan tekee neljää maalia enempää.
Veikkaukseni 3-2 varsinaisella peliajalla. Mielenkiintoista nähdä, paljonko tulee yleisöä.
Kuulin ruokatunnilla, että tilapäiskatsomoa olisi tulossa tulostaulupäätyyn.
 

Ice Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Huikea kiinnostus peliin huokuu tän ketjun viestien määrässä. Veikkaan, että tämä pari tahkoaa tänään jatkoaikaa pitkään.
 

zorro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Jok, Jokerit
No

ei ole onnistunut Jukureilta maalinesto eikä teko. Torjuntaprossakin alle 80, kehno on tainnut olla ilta. Mutta jospa vanha kotilato on nostanut perhosia Myllykosken vatsaan. No tämä nähty, eteenpäin ja voittojen tielle! Miksi tuo otteluseurantaketju on lukossa?????
 
Suosikkijoukkue
Hokki
Hieno voitto! Nyt sitten on helpompi lähteä Mikkeliin, jos sieltä tulee voiton kanssa takaisin niin sitten alkaa finaali olemaan jo suhteellisen lähellä.
Ennen tätä päivää epäilin vähän maalivahti homman kääntyvän Jukureille, mutta Rossi on tainnut olla tänään aika tikissä tolppien välissä?
Tästä on hyvä jatkaa.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Numeroitaan tasaisempi peli takana.

Yksi merkittävin ratkaiseva asia oli taistelu Rossi vs. Myllykoski jonka Rossi vei selvästi nimiinsä. Monta gamesaveria, läpiajon torjunta ja viileän rauhallista työskentelyä alusta loppuun. Jonkin verran tuli irtokiekkoja, mutta puolustus oli niissä hyvin hereillä ja siivosi pois. Myllykoski pääsi selvästi helpommalla, mutta niin vain meni kolme kertaa useammin kiekko selän taakse. Rossin taakse tehty maali oli totaalisen mahdoton torjuttava kenellekkään.... Tämä maalivahtien taisto olikin sitten ainoa jossa tuli deja-vu olo verrattuna Jokipojat-sarjaan.

Jukureiden YV oli hyvännäköistä. Mutta niin myös Rossi kesti ja puolustus siivosi kiekot väljemmille vesille. Hokilla ylivoima ei pyörinyt niin hyvin kuin keltapaidoilla, vaikka ensimmäinen maali YV:lla tulikin. Fyysisyyttä pelissä oli oikeastaan vain muutamalla pelaajalla, Jokipojat-sarjaan verrattuna sitä ei ollut olemassakaan muuten kuin Keräsellä....

Peli kääntyi Hokille nopeiden nousujen ja taitavien yksilösuoritusten avulla. Näistä tuli tarvittavat maalit. Vastaavia ei tänään Jukureilta löytynyt ja hyökkäystä oli aina Hokki-paletti valmiina vastaanottamassa. Sitten annettiin Jukureiden laukoa, Rossin torjunta ja kiekko haltuun ja väljemmille vesille. Pelistä näkyi, että Hokin pelaajat luottivat maalivahtiin, mutta olivat hyvin nopeasti siivoamassa irtokiekot.

Jukureiden valmennusjohto huusi tuomaristolle polttimo punaisena melkein koko pelin ajan. Jopa Myllykosken suoraan laidan yli vippaamasta kiekosta tuomittu jäähy meni Makkosen mielestä jotenkin väärin??? Itse olen toista mieltä, noin tasapuolista viheltämistä ei ole tällä kaudella vielä nähty, tämä kaksikko petrasi valovuoden edellisestä pelistä. Parasta tuomarointia tähän mennessä tälle kaudelle.

Ai niin, Mikkelistä saapuneita kiekkohuligaaneja oli saapunut oikein poliisipartio vartioimaan. Eipähän pääse sattumaan karmeita ylilyöntejä katsomossa. Erityisen tarkasti seurasivat molempien about nelikymppisten naishenkilöiden kahvin juontia kulmakahviossa. Tuli heti turvallinen olo.
 

Zor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki, Kärpät ja SuPS
Tasainen ja tiukka ottelu, kuten ennakkoon arvata saattoi. Jukurit hallitsi ottelua hienokseltaan, mutta Hokki puolusti erittäin hyvin. Jukureilla ei loppuunsa ollut kovinkaan montaa laatupaikkaa koko ottelussa. Ja ne mitä oli Rossi hoiti hienosti (vaikkakin ajoittain pudotteli tosiaan kiekkoja eteensä). Myllykoski hoiti minkä voi, mutta ei pystynyt "greitseiveihin" onneksi tänään.

Ykkösketju sai tänään onnistumisia, ehkäpä se hetkellinen tehottomuus on enää muisto vain. =) Virtalan maali oli käsittämättömän hieno. Uskomaton rystynosto yläpeltiin, Mylläri oli täysin voimaton.

Meidän pakka pelaa viileän hyvin tällä haavaa, ainoastaan Keskinen on välillä aika hukassa (ainakin kiekollisena). Ei voi käsittää miten se mies voi pelata ylivoimaa... Keränen ja Meriläinen jaksoivat taklata ja Lenni kans, muuten oli suhteellisen hiljaista.

Mutta eipä siinä, hyvälle näyttää ja tästä on hyvä taas jatkaa!!!

Edit: Niin tosiaan, tuomarit onnistuivat muuten tänään hyvin.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Ensimmäinen kiinnitys, hyvä juttu. Ei ollut mitään huikeaa viihdettä. Jukurit vyörytti ja prässäsi, mutta tehottomuus vaivasi. Varmasti Makkonen sanoo että hallittin mutta kun... Se ei vaan näissä peleissä riitä. Tuomarit onnistuivat kohtalaisen hyvin, tässähän kohta alkaa pitämään Männiköstä, samoin Mikko Rossi, oli liekeissä löytyi onnea sekä taitoa ja sai apuja kentältä hyvin. Sitten muutamia huomioita, Hokin pelaajien heittäymiset kiekkojen eteen 3-4 upeaa uhrautumista , Jukureilla ei yhtään vastaavaa. Todella kuumana kävi Jukureiden penkki Makkosta myöten. Keskiviikona tulee varmaan Jukurit todella kovaa.
Sitten itse tapahtumasta vielä: Hallin pihan hiekoitus, Kajaanin kaupunki
0 pistettä, ihmeelistä touhua, ihme jos kaikki katsojat ilman loukkantumista selvisivät.
Ja vielä se romunurkkaus (kuntosali) hallin käyävällä montakohan kuukautta se siinä vielä on levällään, nyt oli se paskainen pressu sentään otettu pois mutta oli vissiin työaika loppunut kesken ja rikkinäiset kuntopyörät ja muut romut levällään. herätkää jo ja yrittäkää edes, tyhmä saaa olla mutta ei laiska ja saamaton.
 

Jayzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Golden Knights
Aijai, aijai, eipä kovin vahvasti mennyt eka välierä. Aivan sama oliko peli "numeroita tasaisempi", kun ne numerot kuitenkin ratkaisevat. Ja kyllä välieräsarjaan 4-1, eli kolmen maalin ero on aivan liian suurinumeroinen voitto. Nyt on Jukurien otettava ryhtiliike ja unohdettava puolivälieräsarjan voittamisen aiheuttama hyvä olo. Tietysti voi olla, että Jukureiden taktiikka tänä vuonna on ns. väsytysvoitto, eli pelataan kaikki sarjat viiteen otteluun ja voitetaan vasta sitten. Epäilen kuitenkin vähän... ;)

Keskiviikkona Mikkelissä näytetään pohjoisen pojille mistä juonikkaat sarvipäät Savosta on tehty! Voitto tulee lukemin 4-2.
 

Pingu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Jukurit
Ei juurikaan lisättävää edellisiin.
Rossi oli hyvä, epätoivo meinasi iskeä kun tuntui että kaiken se saa kiinni.
Vakaa usko silti Jukureihin, kyllä maanantai antoi viitteitä siitä, että parempaankin pystytään.
Vielä jos Lehi saisi jostain virtaa lisää, niin ei hätää.

Kiitos vielä Kajaaniin, mukava oli käydä.
Ääni lähti ja univelkaa tuli, joten reissu lienee onnistunut :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös