Ma 15.4.2013 Tappara - Ässät (1. finaali)

  • 38 775
  • 146

IHaD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ihmetyttää Ässien pelin kehuminen, aika paskaa oli. Ekassa erässä vähän parempaa kun Tappara ilmeisesti luuli pelaavansa Lukkoa vastaan ja vasta erätauolla asian tajusivat. Tappara hyydytti Ässien pelin ja Ässät ei löytynyt keinoja tuohon vastaamiseen, ykkönen aivan yössä Sati ja Joppe etunenässä, järkyttävää kiekon kuskaamista, ylipitkiä vaihtoja, harhasyöttöjä eikä liikettä nimeksikään. Se että joukkue pelasi tasoituksen jälkeen 3-4 minuuttia ei riitä, eikä sillä saa puhtaita papereita. Olisivat edes pelanneet loppuun asti. Ihan turha puhua tuurimaalista, kun annetaan kiekko vastustajalle viivalle ja vähän höntsäillään sinne päin. Ja sehän on aivan sama tuliko tuo maali 5 sekuntia ennen summeria vai esim. 95 peliminuutin jälkeen.

Hyökkääjät kakit housuissa, kun pitäisi laukoa, niin pyyhitään pölyt kiekosta, Savinainen, Armia, Elo, Lähteenmäki, Philman, Ryan, Uusikartano ainakin onnistuivat tässä. Eikä tämä ole edes tämän ottelun asia, vaan pari edellistä on jo mennyt samalla tavalla.

Ässien huonous siis Tapparan hyvyyttä, mutta kyllä tässä vaiheessa kautta joukkueen pitää pystyä antamaan kovempi vastus. Jollei jännittäinen lopu, tämä on lauantaina ohi. Tästä siis Tapparalle täysin ansaittu voitto.
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Kolme lampaanpersettä Tamperelaiselle katsomokulttuurille. Sm-liiga finaalit ja tunnelma on kuin tiistai-iltana lähikaupan kassajonossa.

Tähän sama. Kevyen facepalmin aiheutti myös kuuluttajan tsempatessa "noniin yleisö nyt läpsyttimillä ääntä halliin", jengin istuessa kuin mykkä paskalla.

Porissa sentään on sitä tunnelmaa! (ilman läpsyttimiä, onneksi)
 
Viimeksi muokattu:

sonnychiba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Aika tylsä peli. Jyp sarjassa oli sentään tunnetta, painimista, nopeaa peliä ja kunnon taistelua molemmin puolin. Ässien olisi pitänyt pelata samalla tavalla kuin Jypiä vastaan eli paljon taklauksia, aina loppuun asti ja mieluummin voimalla kuin taidolla.

Voittomaalista sen verran, että oliko se Raannalta vähän "ylipelaamista" kun oli niin paljon vastassa viivalaukausta?
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Sarkasmitutka ei tainnut olla päällä? Hakametsän jäähallin jää on tunnettu siitä, että jää on huono. Tai ei jäässä ole varsinaisesti vikaa, vaan hallin ilmanvaihto tekee jäästä huonon.

Juu Hakametsässä oli ennen Suomen paras jää. Vaan kun joskus tuossa putkisto vaihdettiin ja otettiin käyttöön ympäristöystävällinen kylmäaine, niin kun halli on täynnä ja ulkonakin rupeaa lämpiämään, niin aika sohjoksi tuo jää menee.

Ässät oli parempi kuin parin näkemäni JYP-matsin perusteella uskoin. JYP pääsi tekopaikoille Tapparaa paremmin, tosin pääsi Ässätkin JYPpiä vastaan paremmin kuin eilen.

Huomiot: Aloituksista Ässät vei varmaan ainakin 70%, Ässien maalikin tuli hävityn oman pään aloituksen jälkeen. Ässät sai myös ylivoimakuvion kuntoon paljon IFK:ta Lukkoa paremmin. Molemmilla kamala määrä epäonnistuneita purkuja / avauksia. Aivan liikaa oman alueen kiekonmenetyksiä sekä pitkiä kiekkoja, molemmilla.

t. hanu
 
Viimeksi muokattu:

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Voittomaalista sen verran, että oliko se Raannalta vähän "ylipelaamista" kun oli niin paljon vastassa viivalaukausta?

Kaikella voi spekuloida, mutta kun kadottaa kiekon näkyvistään, voi vain toivoa, ettei se laskeudu maaliin. Se oli vain juuri sellainen playoff-maali, joka nollataan aika pian. Niitä vain tulee. Kuten Tappara-leiristä on todettu, ei ole kovin tyypillistä, että siniviivaveto ohjautuu parin ihmisen luistimista taka-alakulmaan. Useimmin menee kulmaan tai jää matkalle.

Sarja on nyt avattu ja keskiviikkona on uusi peli. Perjantaina Hakametsään on tultava vähän eri asenteella, Ässät ei voita Tapparaa Meidän pelillä, johon lisätään vain kiekon roiskiminen siniseltä kulmaan. Arvioin Tapparan hakeneen sen kulmakiekon noin 95-prosenttisesti.
 

Pausima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Wild
Geometriseltä kannalta noi 1-1 ja 2-1 maalit oli äärimmäisen hienoja. Ässien maali muistutti niin jotain yläasteen fysiikankirjan peili-tehtävää. Aivan varmasti Taimi viivassa laski, että jos mää ammun tuosta kaverin lavan kautta Aallon luistimeen niin se ohjautuu just eikä melkein ihan alakulmaan tolpan juureen. Sitten Peltola vastas täydellisellä alaspäin aukeavalla paraabelilla. Normaalit kaverit koittaa ohjata kiekkoo maalivahdin ohi, mutta mun mielestä tää vois tulla useemminkin tavaks. Minua ainakin maalivahtina nakertais suunnattomasti kun kiekko leijailee hitaasti meikäläisen yli. Ja Nieminen heitti ennen omaa maaliansa komeen puolispin-o-raman.
 

nollanolla

Jäsen
Suosikkijoukkue
HERMES & PELICANS & KPV
Viihdettä..

Oikein viihdyttävä peli. Tuli mieleen 50:n yhteislähtö, mitä pitemmälle peli eteni sitä enemmän mietin, kumpikohan tän mahtaa voittaa? Kun oli pelattu, siis hiihdetty 49km ja 950m päälle "Nortu" tuli ja voitti, vaikka " Mieto" kävikin keulassa, 200m ennen maalia. Porisssa on sitten uusi peli ja uskon että FANAATTINEN kotiyleisö pistää patapaitoihin liikettä ja asennetta..
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Sm-liiga finaalit ja tunnelma on kuin tiistai-iltana lähikaupan kassajonossa. Pitäisikö muuttaa finaalien pelipäiviä niin, että sarja alkaa joka perjantaina tai lauantaina? Maanantai on kyllä jo tunnelman ja myynnin takia ihan paska.

Minun mielestäni näitä pelejä ei saisi pelata millään muulla kuin PE-LA-KE-PE-LA-KE-PE-LA -rytmillä. Viikonloppupelien täydellinen maksimointi, mutta riittävästi lepoakin sinne väliin.
 

Patajokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Jokerit, Man C, Real Zaragoza
Kolme lampaanpersettä Tamperelaiselle katsomokulttuurille. Sm-liiga finaalit ja tunnelma on kuin tiistai-iltana lähikaupan kassajonossa. Pitäisikö muuttaa finaalien pelipäiviä niin, että sarja alkaa joka perjantaina tai lauantaina? Maanantai on kyllä jo tunnelman ja myynnin takia ihan paska.

Samaan pakettiin;
- Maamme-laulun esittäjä seisoi seuran logon päällä (joo, tiedän, niin Porissakin yleisö. On se sielläkin perseestä. Siis se logon sijoittelu, ei yleisö)
- Musiikit ja mainokset pauhasivat vaikka peli jatkui
- Edessämme olleet isä&poika, joista ensimmäinen huusi vain ja ainoastaan 1-0 maalin jälkeen ja senkin Ässäkannattajien suuntaan
- Kaiuttimista tullut TAP-PA-RA kannustus
- Kuuluttajalle tiedoksi, se #34 ei ole PRODIIN. Juntti...

Siinäpä ne päälimmäiset. Niin joo, kyllähän siellä pelattiinkin.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Mielenkiintoinen avaus, juuri niinkuin Lukkoakin vastaan nihkeellä esityksellä. Nyt keskiviikkona Padalla on sen 'pakkovoiton' paikka ja Tappara on pelannut tällä kaudella paremmin tuloksin vieraissa kun yleensä, jota on myös tehnyt Ässät.

Kyllä perjantai-lauantai pelissä jälkimmäisessä alkaa isojen ukkojen luistin jo painaa koska värilasien mukaan etenkin SammalTapsa oli paikoin kolmannessa erässä puhki.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Tylsähän tuo matsi vähän oli ja playoff-pomppujen kautta syntyi vielä maalitkin niin paljon jäi molemmilla parannettavaa Poriin. Eka kiinnitys Tampereella, pystyykö Ässät tasoittamaan kotonaan, ehkä ei.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Hakametsän jäähän on oikeasti nykyään vähintään hyvä, aivan legendaa nämä jutut jään huonoudesta. Sarkasmia Mäkisen jutussa ei ollut tippaakaan kun jäätä kehui testinsä jälkeen. Itse käytän Tampereen halleja aktiivisesti ja vain haka 2 jää on yhtä hyvä/parempi kuin haka 1. Eikä jää ole huono vaikka mökki on täys, sitä on kyselty suoraan Niemisestä Niinimäkeen.

Peli oli aika huono, Tappara oli kuin olisi ollut reenaamassa viikon, saattoi ollakin. Uskon että keskiviikon pelissä kaasut aukeaa.
Hahmoista jäällä silmiin pisti Armian hitaus, sitten taas pari maalipaikkaa samalla ukolla oli tuottaa maaleja. Vaarallinen mies.

Leimu-Saravo pari oli omalla tasollaan, saas nähdä kuinka Porin kaukalon kulmat tulee äijille tutuiksi.
Palola oli hyvä oma itsensä kuten Niäminenkin.
Tapparahan harjoitteli koko kauden voittamista eritavoilla, taas tuli yksi tapa nähtyä. Tälläistä en kyllä ollut nähnytkään.

Ennakkoon medioissa psti silmään että Tappara joutuu laukomaan ties kuinka monta kertaa ohittaakseen Raannan, mutta taas nähtiin että spekulointi on vasta alussa, kun kiekko löytyy jo maalista. Lisää löylyä pelihin.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Juu Hakametsässä oli ennen Suomen paras jää. Vaan kun joskus tuossa putkisto vaihdettiin ja otettiin käyttöön ympäristöystävällinen kylmäaine, niin kun halli on täynnä ja ulkonakin rupeaa lämpiämään, niin aika sohjoksi tuo jää menee.

Tuostako se on kiinni? Itse jotenkin muistelen jotain mutuilua kuulleeni, että syynä olisi se, että yhden hallin jäädytyssysteemeillä hoidettiin kolmeen halliin jää. Ja että remontin jälkeen tilanne pitäisi olla taas parempi.

Jää oli kuitenkin vielä suorastaan loistavaa verrattuna silloisen Elysée-hallin jäähän vuonna 2001 kun pelattiin Tapparan ja TPS:n välisiä finaaleja. Oliko sitten lämpimien kelien ja suuren yleisömäärän yhdistelmä vai mikä, mutta kentällä oli kunnon vesilätäköitä, joihin kiekot pysähtelivät tämän tästä.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Eilen kun pääsi Tampereelta kotiin, ei viitsinyt avata mitään mahdollista mediaa välttyäkseen isommalta harmitukselta. Tänäänkin varovasti varmistanut, oliko se tosiaan totta vai pelkkää painajaista, jota huonosti nukuttu yö kieltämättä tarjosi.

Noh, kai se on jo nollattu, kiitos luojan tämä tapahtui ekassa pelissä eikä sen takia tarvi spekuloida enempää. Joku ratkaisuhan peliin piti saada kun tasatilanteessa mentiin kohti täyttä aikaa..

Ässät tuli kuten sanottua hyvin peliin, mutta selvästi mailaa puristettiin ihan liikaa ja kaikki normaali tekeminen kiekon kanssa oli ihmeellistä sähellystä pl. Elon yläputki, veto joka lähti kuten normaalisti, eli ylös. Pari napsua pitää vielä säätää tähtäintä. Hyvä draivi kun oli päällä olisi pitänyt ajaa vaan röyhkeämmin maalille, loppua kohden se jo olikin vain haave, ellei viimeisiä minuutteja oteta huomioon. Muutaman Ässäfanin huomioima "jännitys" kuvaa kyllä parhaiten Ässien tekemistä. Kapteeni Uusitalo näytti ylivoimalla esimerkkiä, huikea paikka ottaa pari potkua eteenpäin ja päästä vapaasti parhaalle vetosektorille, päätti kuitenkin heittää poikittain vääräkätiselle pakille.. ei näin. Lisämiinus Niemisen maalista Sammalkankaalle, joka ei lyönyt reilusti pitkää kiekkoa kun se purkupaikka oli. Nieminen pääsi siihen pyöritykseen vaihdosta tuoreena ja pommittikin illan hienoimman. Ässät vei aloitukset niin hyvällä prosentilla, että pitkää kiekkoa nyt jumalauta jos vähänkin on paniikki päällä. 59:55 menee tähän samaan kategoriaan, ei vaan voi suorittaa noin.

Tappara veti kyllä sellaisen kilpikonnan kolmanteen erään, että mielellään Ässille seuraava avausmaali niin nähdään mitä sieltä löytyy takaa-ajossa. Ilman vittuilua sanoisin että eilinen hyökkäyspeli kotikaukalossa oli melko vaatimatonta, vaikka voitto silläkin irtosi. Joppe kommentoi peliä ok, AUK:n kommenteista en nyt liikaa tykännyt, vaikka usein noista irroitetaan se yksi narina isoksi otsikoksi. Oma tekeminen vaan paremmaksi, antaa vastustajan peruutella jos se on heidän taktiikkansa. On tässä ollut vuosia aikaa kehittää lääkettä tuollaiseen ja näkisin että enemmän Tapparan pakit teki virheitä omassa päässä, mikä on aika luonnollistakin kun Tappara ei itse karvannut oikeastaan lainkaan.

Kiekottoman selvät estämiset toivoisin vihellettävän pois, Aalto ainakin kerran tuli poikittainen maila ojossa kärkikarvaajan eteen. Nieminen puolestaan taklaili kiekotonta Malkamäkeä ihan huvikseen kolmannen erän lopussa. Varmaan löytyy toisinpäin joku esimerkki, nuo nyt jäi itselle lähinnä mieleen.

Mitä tulee hallin faciliteetteihin, niin eipä tuo Hakametsä tuolla väkimäärällä kovin paljon paremmin palvele mitä Isomäki. Helvetin kuuma kaiken lisäksi! Seisomakatsomosta sen verran, että porukka tukki sen pienen kulman mistä lauteille kiivetään ja ylhäällä takana oli riveittäin tilaa. Kukaan ei väistänyt vaikka sitä siinä mouhottiin, järjestysmiestä asia nauratti ja mitään ei asialle viitsinyt tehdä. Oli kohtuu runnominen sinne paikoille. Ässien fanikatsomon seassa seisoi vastustajan faneja, siellä kun olisi tullut jotain kränää ylälauteilla niin järkkäreillä kestää 5 minuuttia rientää paikalle. Onneksi on viksua porukkaa;)
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Ei toivoisi että kesken hianon finaalisarjan tarvii itkeä jään kunnosta ...
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Samaa mieltä minäkin, saisi Tappara enemmän ylivoimaa...

Ja Rapala lentää.. tarttuuko joku koukkuun? :)

Piru vie kyllähän tässä jo huomistakin alkaa jännäämään. Ässien pitäisi nyt kotona saada raavittua voitto. En ole huolissani sillä Tappara oli mielestäni heikompi kuin JYP viime ottelussa. Tehokkuutta maalitilanteisiin niin homma on meidän! :)
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Tähän sama. Kevyen facepalmin aiheutti myös kuuluttajan tsempatessa "noniin yleisö nyt läpsyttimillä ääntä halliin", jengin istuessa kuin mykkä paskalla.

Porissa sentään on sitä tunnelmaa! (ilman läpsyttimiä, onneksi)

Muistanko nyt väärin vai onko niin että Porissa olisi ainakin ekassa pelissä läpsyttimet... ?
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Voi ristus.. aikaisemmissa peleissä ei ole ollut.. toivottavasti ei ole huomennakaan

Ite en oo puolesta enkä vastaan. Kai se kuuluu jotenkin porilaisuuteen että niillä mennään mitä on(kädet) ja ollaan jääräpäisiä.:D
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Hakametsän jäähän on oikeasti nykyään vähintään hyvä, aivan legendaa nämä jutut jään huonoudesta.

Mä en oikeesti muista sitä vuotta, mutta heitetään mutulla 2006 tai -07, jolloin se jää huononi aika vitusti jossain elokuun turnauksissa. Väitän, että se jää on kohtuullinen, kunhan hallissa ei ole 7000 katsojaa tuottamassa lämpöä, eikä ulkona lähes kummenen plus astetta.

Kun tottui siellä, tosiaan Haka II jälkeen, aivan huippujäähän. Vittu, luistimet piti olla viimeisen päälle terässä, mutta sitten tuntui, ettei tarvinnut tehdä mitään. Tuomarinakin huomasi huippujään ja normijään eron. Mutta huomasi myös noinä harvoina kertoina Haka I:ssä, että on se parikin metriä pituudesta ja leveydestä pois aika vitusti.

En ole ollut itse Haka I:n jäällä ehkä viiteen vuoteen, hyvä jos on kunnossa, vaan oli se välillä syksyin keväin perkeleen pehmeä aka huono.

t. hanu
 

P.Kaukalo

Jäsen
Muistanko nyt väärin vai onko niin että Porissa olisi ainakin ekassa pelissä läpsyttimet... ?

Varmana tietona: Porissa ei tulla näkemään/kuulemaan läpsyttimiä ainakaan tämän finaalisarjan aikana, ellei sitten TAP-PA-RA fanit sellaisia mukaanaan tuo. Toivon mukaan ei ikinä myöskään mekaanista kannustusta Isomäellä kuulla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös