Ma 12.3.2012 Jokipojat - Sport (2. finaali)

  • 21 457
  • 81

Randy Marsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Huomenna jatkuu. Molemmilla joukkueilla poikittainen Suomi taitettavana ennen matsia, joten voi olla, ettei samanlaista vauhtia nähdä kuin tänään.

Seuraavaksi haluaisin jonkun äsken elämänsä eka kertaa Mestistä katsoneen liigafanin tulevan kertomaan, miten paskaa peliä Mestiksessä on, ja että täältä ei tule kukaan kuitenkaan nousemaan. Lisäksi toki se, että Ilves pesisi kumman tahansa 365 päivänä vuodessa.

Toivottavasti Voldenin vire kestää. Ilman häntä illan matsikin olisi voinut päättyä vaikka kuusnolla.

Peli on luonnollisesti loppuunmyyty, ja Punamustat lienee organisoimassa yhdistyksen neitsytkoreografiaa, jos noita nyt tifoiksikin voi sanoa. Toivottavasti onnistuu!
 

Alocacoc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Peli on luonnollisesti loppuunmyyty, ja Punamustat lienee organisoimassa yhdistyksen neitsytkoreografiaa, jos noita nyt tifoiksikin voi sanoa.

Ei muuten tainnut halli olla vuoden 2010 finaaleissa saati liigakarsinnoissa kertaakaan loppuunmyyty. Tämän hetken kapasiteetti lienee se 4800, ja jos huomenna noin paljon väkeä Mehtimäelle oikeasti tulee, niin sitten on kyllä ryysistä luvassa.

Heitän itse arvauksena, että huomisen yleisömäärä on 4200. Vanhat parrat muistelevat edelleen 80-luvulla hallissa järjestettyä Suomi-NL maaottelussa, jossa yleisömäärä oli n. 5500. Ehkä karjalaisväki oli silloin laihempaa, mutta jotenkin tuntuisi, että tänä päivänä Mehtimäki natisisi suorastaan liitoksistaan, jos tuollainen määrä makkaranpurijoita halliin sulloutuisi.

Tifo on kiva. Täällä meillä, vaikka laulajien ja runosielujen mailla ollaankin, ei olla oikein totuttu tuollaiseen eurooppalaisen kannustuskulttuuriin. Ennemmin kuin lauletaan kauniisti kuorossa huudetaan isoon ääneen MAALI! MAALI! ja paukutetaan vähän rumpua. Kivan kuuloista sekin on, ja sopii tähän joensuulaiseen tunnelmaan hyvin. Kukaanhan ei voi sanoa, mikä se oikea kannustamisen muoto on. Tehdään sitä, mikä itsestä tuntuu sopivalta ja luontevalta, ja joka ei mene yliyrittämisen puolelle. Joensuussa kyllä osataan omana itsenä olo. Jos oli Kuparisaaressa tänään fiilis katossa, niin varmasti se on sitä myös huomenna Joensuussa. Hieman eri tavalla, mutta kuitenkin.

Voldenin vire kestää. Ei sitä tarvitse toivoa, sillä nuorukainen pelaa nyt suoranaisessa hurmiossa. On pelannut jo jonkin aikaa, enkä näe mitään syytä, miksi hän kotihallissa pelaisi sen huonommin kuin Vaasassa. Varmasti vain entisestään ruokki itseluottamusta tuollainen matsi. Epäilenpä, että missään pelissä Voldenin selän taakse ei tehdä kahta maalia enempää, ja se kahden pörsän vääntäminenkin vaatii helvetinmoisen työn. Viimeiseen kolmeen peliin Volden on päästänyt vain yhden maalin taaksensa per ottelu. Joko nyt olisi nollapelin vuoro?

Ilmeisesti joukkueet viettävät siis yönsä samassa hotellissa Jyväskylässä. Jäätävää. Huomenna sitten matkustavat peräkanaa Joensuuhun. Varmaan pitävät tauotkin samoilla huoltoasemilla ja ohittelevat toisiaan vuorovedoin Varkaudentiellä? J-kylän kautta kun ajaa, niin kilometrejä tulee muutama kymmenen enemmän, mutta tuolla nyt tuskin on mitään merkitystä.

Äärimmäisen jännittävä ottelu luvassa, mutta todella kova on luotto siihen, että kotihallin kannustamana Jokipojat tasoittaa otteluvoitot. Kilometrejä alle saadessaan joukkue vain petraa otteitaan, näinhän on käynyt jokaisessa sarjassa tähän asti. Miksi ei siis nyt?

Minä ainakin menen huomenna Mehtimäelle katsomaan Jokipoikien voittoa. Muutenhan sinne ei olisi mitään mieltä mennä. Karevaara, Vauhkonen, Rajala, Ruohomaa ja Pitkänen kun ampuvat vähänkin paremmalla sihdillä kuin tänään, niin hyvä tästä tulee. Vaasan veri vapisee.


E: Pakko vielä sannoo - ja tämä ihan joenssuulaisittain laulettuna, ei todellakaan savolaesittain - mie oon NIIN ylyppee meijän pojista. Voe jumalauta mikä taistelu tännäännii. Jatkakkee sammoo linjoo Mehtimäellähii niin sieltä se voitto tulloopi, ihan takkuulla. Koko kaapunti on teijän tukena!
 
Viimeksi muokattu:

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Voldenin vire kestää. Ei sitä tarvitse toivoa, sillä nuorukainen pelaa nyt suoranaisessa hurmiossa.
Tilastojen valossa Volden on valovuden Puurulaa perässä. Playoffien torjuntaprosentit kertoo kaiken: Puurulalla mainio 95,56 ja Voldenilla umpusurkea 95,55.

Toivottavast Sport pitää liikkeen myös Joensuussa, sillä väkisin se kiekko uppoaa ennemmin tai myöhemmin. Taitaa tulla vähämaalinen ottelu tänäänkin.

On tämä taas pitkä päivä.
 

Lombardi18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Washington Capitals, Manchester United
Tänään on takuulla paljon väkeä hallissa, 21 istumapaikkaa vielä myymättä. myöhäisimmät istumapaikkojen perässä olevat kerkeävät siis vielä vallan mainiosti lunastamaan omat paikkansa. Itse menen seisomakatsomoon, jossa on aina enemmän tunnelmaa. Toivottavasti tänään koko halli lähtee mukaan fiilikseen, kuten lähti SaPKo-sarjassa. Siellä saa kiljua!

Tänään voisi Jokipojat koittaa pitää vähän enemmän kiekkoa, tuo kilpikonnan pelaaminen 50 minuuttia pelistä tuppaa olemaan aika raskasta. Ei sillä että pojilla ei kunto kestäisi, mutta olisi sen mukavampaa pyöriä välillä myös Sportin päädyssä pitempiä aikoja kuin 10 sek. kerrallaan. Tai enhän minä oikeastaan välitä tyylistä kunhan voitto tulee, saataisiin toinenkin peli Joensuuhun ja seuran kassaan lisää kolikkoja.

Ei kyllä millään jaksaisi odotella iltaa, jänskättää.
 

MHbreik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itä-Suomen Mestisjengit, SaiPa, Liigakarsinnat
Jokipojat tänään

66 VAUHKONEN Olavi 8 RAJALA Juuso 26 RANTA Roope
24 NÄÄTÄNEN Matti 28 AHONEN Rony

87 KAREVAARA Joona (A) 13 RUOHOMAA Mikael 72 PITKÄNEN Ilmari
36 NÄPPILÄ Jarkko 7 IMMONEN Jarkko (C)

23 NIVA Janne 20 MANNINEN Joona 59 KARVINEN Otto
27 OINONEN Jani 6 HYVÄRINEN Ville

10 PITKÄNEN Samu (A) 17 HÄIKIÖ Janne 14 PUUSTINEN Heikki

Silvast on siis sivussa ja Manninen ottaa kolmossentterin paikan ja Samu tippuu nelosketjuun.
 
Jopas ovat Jokipojat keksineet hyvän houkuttimen illan peliin, Lombardi18 "siellä saa kiljua!"
Muualla saa vaan kaljaa ja siideriä ja hienoissa aitioissa ehkä viiniä.
Tsemppiä Jokipojille otteluun ja kannattajille myös!
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Jaha, Suonpää poissa Sportilta. Hakomäki nousee kakkosen keskelle, ja Perkkiö nousee neloseen.
En ainakaan muista että Pete olisi saanut eilen mitään ihmeempää kolhua.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Jaahas. Työpäivä on lusittu. Ei jaksanut millään olla loppuun asti duunissa, onhan tänään kumminkin juhlapäivä- siis pelipäivä ;)

Jokipojat sitten lisäsi tähän päivään yhden oman kasvatin rosteriin, kun kolossi Manninen pääsee huristelemaan Sporttilaisia plekseihin. Toivottavasti pysyy poissa boxista. Silvast maksaa pelipaikallaan sen vääränvaihdon. Toivottavasti kestää koulutusta koska haluan Villen olevan myös ensikaudella Jokipojissa.

Mikäs sille Suonpäälle tuli? Oli eilen todella vaarallinen Tapion kanssa.

Yksipaikka enään myymättä kuppipenkeistä. Jospa tänään olisi yleisöä se 3500-4000 niin saadaan päädyt seisomaan? Ja toivottavasti pääkatsomoissa ei tarvitse katsella tyhjiä sinisiäpenkkejä kausikorttipaikoilla...

Tänään on sitten aika ratkaiseva peli. Jokipojilla on pakkovoitto, muuten tämä on taputeltu. Toivottavasti joukkueet jaksaa esittää aktiivista lätkää, vaikka kummallekin tämä on lähes vieraspeli. Jokipojilla on ollut trendinä tänä keväänä, että otteet on parantuneet sarjan edetessä. Nyt tätä vaaditaan taas, jos mielii pistää Sporttia selälleen.

Tasokasta kiekkoiltaa odotellessa.

JOKIPO!

ps. peli näkyy veikkaus tv:ssä
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Apua. Missäs Suonpää on? Ei kai nyt vain jotain isonpaa tälliä? Eihän näistä peleistä kyllä ihan pienistä pois jäädä. Soisi nyt että Sport saisi loppukauden pelata terveellä kokoonpanolla.
 
Mun mielestä Suonpää ei pelannut enää edes kolmannessa erässä? Tai ehkä muutaman hajavaihdon. Jännät paikat on tänään Jokipojilla ja kiva, että pääsee Analin ja Anun kanssa seuraamaan peliä.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Apua. Missäs Suonpää on?

Se on tätä Räpsän kierrätystä vaan :)

Toivottavasti ei ole mitään tautia päällä, sitä kun on nyt kovasti liikkeellä. Se on äkkiä pari viikkoa peleistä pois, jos tautia iskee.

Kujanpäältä toivoisi tason nostoa varsinkin nyt kun Suonpää on sivussa. Hakomäki kakkosen keskellä ei ainakaan viime kerralla toiminut, mutta toisaalta Oskar sai varmaan aika lailla virtaa eilisestä maalista. Siinä on nyt myös Blomqvistilla tason noston paikka.

Ei sota yhtä miestä kaipaa ja erityisesti Sportin kohdalla tuo pitää paikkansa. Sen verran yhtenäinen joukkue on viime aikoina ollut ja ratkaisijoita on löytynyt laajalta rintamalta.
 
Viimeksi muokattu:

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Eiköhän Suonpää ole sivussa varotoimenpiteenä, mikä on ihan hyvä veto Räpsältä tähän paikkaan, olettaen että Pete ei ihan täydessä tikissä olisi. Onko sitten vanhoja vaivoja vai jotain uutta?.. Parempi siis mahdollista kauden venymistä ajatellen tasoittaa rasitusta.

Suonpää on Mestiksen top5 senttereitä kyllä, mutta ei voitto nyt yksin hänestä riipu. Viime peleissä Suonpään sijaan muut ovat kantaneet vastuun otteluiden hoitamisesta, mikä edelleen viittaa siihen, että jotain vamman tynkää Petellä olisi.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Jännät paikat on tänään Jokipojilla ja kiva, että pääsee Analin ja Anun kanssa seuraamaan peliä.

Se on helvetin mukava, että ne VHS-kasetit ei nyt napannut ja jaksat olla mukana kevään kliimaksissa ;)

Olisi mielenkiintoista tietää, että keksikö joukkueet toisilleen mitään kivaa viimeyönä, kun kerta samassa hotellissa ovat yöpyneet. Kait nyt joku on edes palohälyttimet laukaisut? Sinällään aika koomista tuo, että kuinka ne nyt saman kaupungin ja vielä saman hotellin ovat onnistuneet valitsemaan?
 

Erwin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, TPS, Saksan jalkapallomaajoukkue.
Mannisen tuloa JoKP:n kokoonpanoon pidän ihan positiivisena asiana, koska Silvast ei ole loukkaantumistensa ja sairastelujensa jälkeen ollut se sama Silvast, johon ainakin itse olen tottunut. Mannisen yhteispeli toimi hienosti Karvisen kanssa puolivälierissä, ja samaa meininkiä odotan heiltä nytkin. Toivottavasti nuorilla herroilla ei heitä lataus yli ja jäähypenkki kutsu ylilyöntien myötä.
 

Rocco

Jäsen
Jaa, Suonpää sivussa. En tiedä onko se hyvä vai huono asia, mutta tuo Suonpään ketju on ollut Sportin heikoin pudotuspeleissä. En sano heikko tai huono, päinvastoin, koska koko joukkue on pelannut todella hyvin, mutta potentiaaliin nähden alakanttiin Blomqvist-Suonpää-Tapio on esiintynyt. Tässä on sitten varjopuolena sekin, että erinomaisesti pelannut Kiviniemi-Hakomäki-Riska joudutaan hajottamaan. Toivotaan ettei se nyt kovin pahasti sekoita peliä. Tuskin kuitenkaan.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Mirri ja Petehän jättivät viimeset kovat treenitkin väliin, eli kyllä siellä varmaan jotain pientä lommoa on poskessa. Toivottavasti vaan varotoimi.

Vähän arveluttaa kyllä ton nelosen hajottaminen, mutta eipä taida toisaalta muutakaan keinoa olla. Perkkiön tilalle olisin kyllä nostanut Fagerhedin, mutta onko hänkin toipilaana, kuten vähän muistelisin? Toivottavasti Perkkiö vetää hernee tästä kirjoituksestani syvälle sieraimiinsa ja kostaa parilla häkillä allekirjoittaneelle. Ainakin luulisi kaverilla olevan näyttöhaluja, toivottavasti ei lataa yli tyhminä ryntäilyinä tai muunakaan.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Vähän arveluttaa kyllä ton nelosen hajottaminen

Todellakin arveluttaa! En kyllä olisi lähtenyt tuota kentällistä hajottamaan ollenkaan. Olisin mielummin siirtänyt vaikka Kokkalan Suonpään tilalle. Kuten jo aikaisemmin totesin, Hakomakeä on kokeiltu tuossa Tapion vieressä, eikä se toiminut.

Mielummin vaikka joku nälkäinen A-junnu Suonpään tilalle, kuin nelosen rikkominen.

Mutta näillä mennään ja en ole ollenkaan huolissani, koska meillä on The joukkue kasassa.
 

Lombardi18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Washington Capitals, Manchester United
Jopas ovat Jokipojat keksineet hyvän houkuttimen illan peliin, Lombardi18 "siellä saa kiljua!"

Meillä on kyllä saanut kiljua kaikissa pelaijari matseissa, ei ole vain tämän pelin erikoisuus. Joensuussa on hassua kiljua!

Silvast on tosiaan ollut loukkaantumisen jälkeen vähän toipilaan näköinen kentällä. Mannisen nosto kokoonpanoon on hyvä asia, hyvin on kulkenut peli junnulla aiemmissa matseissa pleijareissa. 4. kentältäkin voisi odottaa jonkinlaista kiekollista peliä kun S.Pitkänen istutetaan toiseen laitaan.

Vielä n. 3 tuntia. Btw, moneltas hallin ovet aukeaa?
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Vähän arveluttaa kyllä ton nelosen hajottaminen.

Tähän omaan viestiin pitimän lisätä, että on tietysti arveluttanut ennenkin Räpsän vedot ja aina on tullut kynsille, joten luotetaan nyt vaan Räpsään ja hänen ratkaisuihin. Varmasti taas kettu juoninut jotain taikoja, taikuri kun on jopa vastustajan valmentajan suulla mainittuna. :)
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Näkeekö näitä Mestis-pelejä muuten mistään tv:stä/netistä? Olisi mielenkiintoista katsoa, mutta ei ole mitään tietoa mistä.
 

Rocco

Jäsen
Todellakin arveluttaa! En kyllä olisi lähtenyt tuota kentällistä hajottamaan ollenkaan. Olisin mielummin siirtänyt vaikka Kokkalan Suonpään tilalle.
Kokkalan ketjun hajottaminen olisi ollut todella tyhmää, sillä Mörsky-Kokkala-Virkkunen on ollut Sportin paras ketju pudotuspeleissä.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Petellä flunssaa, tietää Saukkonen. Mene ja tiedä sitten mikä on "flunssan" laatu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös