Lukon katsojamäärät

  • 964
  • 5

Bluefox72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, FC Inter
Mitä arvelette, arvoisat palstan lukijat: Miten mahtaa Rauman Lukon talous kestää taaperrusta liigan hännillä? Yleisömäärät ovat pudonneet huolestuttavasti, mikä johtuu luonnollisesti joukkueen nuorennusleikkuksesta.
Raumalla on onneksi hyvät sponsorit Lukon takana. Mutta kauanko seuran talous kestää yleisökadon?
Uskon, että Lukko nousee viimeistään ensi kaudella monta pykälää korkemmalle kuin mitä sijoitus tulee olemaan tällä kaudella.
Olen pahoillani, jos loukkaan ns. asioista hyvin perillä olevia tahoja kirjoituksillani. En ole raumalainen, mutta pidän Lukkoa silti ehdottomana suosikkinani. Pieni on kaunista. Olen huolissani touhun mielekkyydestä, mutta samalla toiveikas pikkuseuran tulevaisuudesta.
Omat pojat -projekti olkoon opiksi muillekin. Suljetussa liigassa se onnistuu, kunhan taustat on hoidettu kuntoon. Ja näinhän se Raumalla kai on?
:confused:
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Katseet eteenpäin.

Kausi 01-02 on Lukon osalta ollut karvasta oppirahojen makselua, sehän tiedetään. Mutta olisi kiva tietää, millaisia matemaattisia kaavoja J. Santala on tehnyt tulevan varalle.

Kukapa nyt häviävää joukkuetta haluaa tulla katsomaan? Ja tämän kauden jäljellä olevien pelien yleisömäärät Raumalla siis tulevat hipomaan Mestiksen vastaavia lukuja, tämä lienee varmaa. Joten katsotaanpa eteenpäin, ja vähän taaksekin päin.

Minulla ei ole käsissäni tarkkoja tilastoja, mutta muistelen kahta aiempaa kautta, jolloin Lukko pelasi Vasili Tihonovin alaisuudessa loistavaa kiekko, ollen molemmilla kausilla play-offseissa, ekalla kerralla sai jopa kotiedun. Näinä kausina yleisöä kävi karkeasti sanoen pari-kolme sataa katsojaa päälle kolmentuhannen per ottelu.

Tällä kaudella yleisötavoite oli tasan 3000 ja siitä keskiarvosta tullaan varmasti jäämään. Mutta ottaen huomioon ottelujen suuren määrän, lippujen hinnan, ei näin pienellä talousalueella muutenkaan kerätä järin suuria yleisömääriä vaikka kentällä nähtäisiin kivenkova play-offs joukkue, huomattiinhan tämä Tihonovin aikana.

Toki Lukolla oli kovempi nippu tuolloin ja palkkabudjetti näin ollen raskaampi kuin tällä hetkellä, josta on vedettävissä siis yhtäläisyysmerkit sijoitukseen sarjataulukossa. (No joo.. ei se pelaajabudjetti aina automaattisesti korreloi sarjasijoituksen kanssa). Vaikea yhtälö Santalalla on jokatapauksessa ratkottavanaan . Miten valaa kannattajiin uskoa projektin toimivuudesta?

Ensi kaudeksi toivoisin markkinointiin jotain uusia jippoja. Ehdotan reilua aloitepalkkiota parhaan toteuttamiskelpoisen markkinointi-kikan keksijälle. Hallin oheistarjontaa kehittämällä voisi myös saada tuloksia. Eli nyt sitten ideoita kehiin jotta Äijänsuolta poistuisi ottelujen jälkeen enemmän hymyssä suin:) olevia ihmisiä, kuin mitä tänä talvena on nähty.

Kaikesta tuskasta huolimatta jaksan uskoa, että nyt valittu strategia on ainoa oikea vaihtoehto, jos Raumalla halutaan 2000-luvulla nähdä pääsarjatason kiekkoilua vielä vuosiksi eteenpäin.

Täältäpä tähän!
E-M
 
Viimeksi muokattu:

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eihän Lukko ole koskaan budjetissaan turvannut suuriin katsojamääriin, vaan rahoituksesta suurin osa on hankittu muilla keinoin. Että sen puolesta ei Lukolla hätää ole.

Olisi se kuitenkin itsekin mukavampaa mennä lauantaina halliin, kun tietäisi katsojia tulevan yli 3000, mutta kun ei niin ei. Nyt täytyy tyytyä vaan niihin reiluun 2200 katsojaan, jotka lauantaina hallissa ovat. Ainakin siis kuulutuksen mukaan, todellinen luku on jotain muuta.

Se pelko tässä vaan persiissä on, että nyt kun kauden loppu menee näin kun se menee, niin vaikuttaako se puolestaan sitten ensi kauden katsojamääriin? Uskoisin, että vaikuttaa, ja nimenomaan negatiivisesti. Moni ajattelee, että "kun ne viime kaudella pelasivat niin huonosti lopussa, niin enpä ostakaan kausikorttia". Mutta onneksi vielä on kotipelejä jäljellä, jotta kurssi saadaan käännettyä kohti aurinkoa.
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Katsojista

Kyllä katsojatuloilla on huomattava merkitys Lukollekin ja niiden varaan kyllä perustuloa lasketaan, mutta seuran toiminta ei ole katsojatuloista kovin riippuvainen. Lukon talous on vakaalla mallilla ja sen kertoo myös se seikka, että pienten henkilö- ja organisaatiomuutosten sekä uuden linjan myötä jo tämän ensimmäisen "halvan" kauden jälkeen ensi kaudeksi ollaan saamassa muutaman kovanluokan vahvistus. Projekti etenee suunnitellusti ja runkoa täydennetään nyt nähtyjen puutteiden osalta järkevästi. Mitään tuhlaustalkoita ei silti järjestetä.

Raumalla katsojamäärät ovat sitten 60-luvun avojääkausien tippuneet valtavasti ja 3000 katsojaa on nyt kohtuusaavutus. Huomata sopii että 3000 raumalaisen säännöllinen saaminen hallille on huippuluokan saavutus vaikka muiden seurojen katsojalukuihin verrattuna se tuntuu pieneltä. Lukon katsojamäärät taitavat olla väkilukuun suhteutettuna jopa SM-liigan korkeimmat. Kaikenlaisten vippaskonstien keksiminen on siksi varsin turhaa. Eniten katsojalukuihin vaikuttaisikin varmasti joukkueen menestys ja väkiluvun lisääntyminen Raumalla. Ja jälkimmäiseen ei kiekkoilullisilla teoilla ole minkään valtakunnan vaikutusta.

Joukkueen kannalta olisi tärkeää että yleisöä tulisi myös hallille asti. Ja siihen sen peliesitykset kyllä vaikuttavat ratkaisevasti. Lukko on kotonaan voittanut kauden aikana vain viisi ottelua. Se ei ole paljon pelillistä vastiketta kausikortille tai kertalipuille. Ja ainakin minä soisin että hallille ensisijaisesti edelleen mentäisiin sitä ottelua varten, eikä vaikkapa kuuntelemaan erätauolla esiintyvää Anna Erikssonia. Muussa tapauksessa joukkueen esityksillä lakkaa olemasta vaikutusta katsojamääriin ja olisiko se jonkun kannattajan mielestä parempi tilanne?

Joukkue on pelannut kotona huonosti ja siinä mielessä ansainnut itse tippuvat katsojalukunsa. Katsojien ei tarvitse tuntea siitä mitään syyllisyyttä. Niin sen pitääkin mennä. Ensi kaudeksi seurajohto varmasti tarttuu tilaisuuteen ja pyrkii korjaaman asian. Jotain hyvää tästäkin siis aikaiseksi saadaan.
 

Carlos

Jäsen
Re: Katseet eteenpäin.

Viestin lähetti Eino_Mies

Ensi kaudeksi toivoisin markkinointiin jotain uusia jippoja. Ehdotan reilua aloitepalkkiota parhaan toteuttamiskelpoisen markkinointi-kikan keksijälle. Hallin oheistarjontaa kehittämällä voisi myös saada tuloksia. Eli nyt sitten ideoita kehiin jotta Äijänsuolta poistuisi ottelujen jälkeen enemmän hymyssä suin:) olevia ihmisiä, kuin mitä tänä talvena on nähty.

Eräs Kanadalainen kaverini teki Lukolle päättötyönsä joukkueen ja hallin palvelujen kehittämisestä (Lukko maksoi siitä). Luin sen itsekin, pirun hyvä työ jossa oli paljon hyviä ja toteuttamiskelpoisia ideoita. Kaverini jopa tarjosi itseään töihin Lukkoon, toteuttamaan ideat tarvittaessa. Vuosi on kulunut, mitään ei ole tapahtunut. Toisin sanoen Lukolla olisi valmis käsikirja miten parantaa toimintaansa, jos vaan viitsisivät noudattaa sitä / lukea sen.

Toivotaan nyt että väkeä jaksaisi vielä käydä peleissä tälläkin kaudella. Itse ainakin katson joka pelin jos vain olen paikkakunnalla, vaikka huonosti meneekin. Kannattaa silti pitää mielessä että jos halutaan tuommoiset 3500 katsojaa peleihin, se on noin kymmenesosa kaupungin asukasluvusta. Missään muussa kaupungissa ei päästä näin korkeaan prosenttiin. Eli nykyiset reilut 2000 katsojaa ovat nekin jo keskitasoa parempi saavutus, suhteellisesti.
 

Evil Elvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ässät Äijänsuolle

Ei mitään hätää. Ässät on siirtänyt kotiottelunsa Raumalle. Tämän päivän Ilta-Sanomissa kerrottiin tiistaisen Ässät-Saipa ottelun pelattavan Äijänsuolla. Ei ne iltapäivälehtien nilkit taida kovin usein Suurimpien kaupunkien ulkopuolella vierailla...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös