Lukko - Pelicans to 16.1.2001

  • 2 968
  • 34

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Uskomatonta mutta totta!

Loistava mainoslause pätee Lukon esitykseen jälleen kerran. Kuten niin monesti tällä kaudella ennenkin, hyvältäkin näyttävä peli onnistutaan möhlimään uskomattomalla tavalla. Lukon tavaramerkkinä on nykyään se että kun omissa kolisee, niin kolisee myös nopeasti ja taajaan. Kärpät rokotti taannoin Raumalla heti 18 pelisekunnin jälkeen. Ilves tarvitsi vain 22 sekuntia jatkoaikaa voittaakseen raumalaiset Tampereella. Pelicans huhki jopa reilun puoli minuuttia kolmannen erän jälkeen napaten kaksi pinnaa Raumalta.

Kari Eloranta sanoi pelin jälkeen että he eivät missään nimessä olisi ansainnut täyttä pistepottia pelistä. Tämä lausunto kertoo aika paljon myös heidän vastustajastaan. Lukko nimittäin meni 3.erän alkuvaiheissa jo 4-2 johtoon. Mutta voi herra jestas sentään.. Kun Lukon 4:stä maalista oli kulunu 62 sekuntia, niin taululla komeilivat lukemat 4-4. Ja loppu onkin sitten jo tuttua tarinaa. Kuten eräitä kertoja ennenkin tällä kaudella, Lukko jotenkin pelkää johtoasemassa pelaamista, ikäänkuin tästä karmeasta olotilasta pitäisi päästä pian eroon. Ja näin on siis useesti tapahtunut ennekin.

Raitapaitakvartetti Lepauksen johdolla esitti myös jonkinlaista roolia. Mutta tunnettuahan on, ettei paska kuitenkaan punnitsemalla parane, joten en minäkään ala tämän enempää tuomarien esitystä puntaroimaan tämän pelin osalta.

Yksi pinnakin oli parempi kuin ei mitään, mutta silti tämän kaltaisilla peliesityksillä Lukko karkoittaa tasaisen varmasti katsojia Äijänsuolta. Ja laskusuhdanne oli nähtävissä tänäänkin: alle 2300 silmäparia paikalla. Tuskin saa edes Ässäin poikain vierailu ensi tiistaina väkeä paikalla likimainkaan kolmea tonnia.

Että sellainen tapaus, täältä tähän!

E-M
 
Viimeksi muokattu:

1900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal ja Lahden Reipas
Aika uskomatonta hölmöilyä Lukon pojilta siinä jatkoajalla oman maalin takana. Kaksi ukkoa törttöilee kiekon kanssa, Peltola nappaa lätyn ja tarjoilee Jämsenille tyhjän maalin: 3-4 ja Pelicans kiittää.
Itse peli taisi olla jonkinlaista Lukon hallintaa ja Eloranta tosiaan sanoi Pelicansin pelin olleen sillä tasolla että yksikin piste olisi ollut liikaa. Anyway, kaikki lasketaan ja kaksi pojoa pitää Kaanit mukavissa asemissa kotietua ajatellen.
Pelissä taidettiin myös nähdä aikamoista halonhakkuuta; Kesä ja Viinanen siis sairaslomille ja mitäs Jääskeläiselle kävi? Ihmetyttää, jos Pelicans on rumaa pelannut. Joukkuehan on yksi kilteimpiä koko liigassa ja harvoin syyllistyy vahingoittamisiin. Toivottavasti Lukon pojat sekä Jokke pääsevät pikaisesti ruotuun takaisin.
Ja Raul: Varmavuon selostushan on loistavaa, paras selostaja sitten Mertarannan näillä meidän paikallis aalloilla. Mutta ei kannata kovin tosissaan kuunnella Ilin hehkutuksia, sen verran mies vetää kotiinpäin että välillä on objektiivisuus kaukana. Toisaalta, niinhän sen pitää ollakin.
 

belenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
RAUMAN LUKKO
Kesän kausi loppui tänään kuuleman mukaan on käsi murtunut Viinanen huilaa ainakin viikon ellei jopa enemmän ja sitten vielä hävittiin ja kyllä alkaa pian ottaa päähän ja reilusti.

Ja sitten viel että kyllä Lukko taitaa pelata paremmin johdossa kun tappiolla ollessa vai koska lukko on viimeks noussut voittoon tappioasemasta?
 
Viimeksi muokattu:

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllähän Lukko pelasi kuitenkin ihan hyvän pelin. Valitettavasti nyt ei Pete Vehanen ollut vireessä toista erää lukuunottamatta. Pete on sellainen maalivahti, että hän tarvitsee tasaisen paljon kuteja torjuttavakseen että homma toimii, muuten perii hukka kuten tänäänkin.

Eipä tuolla hallissa ainakaan nyt tarvinnut pelätä nukkumista tuolilleen, sen verran värikästä viihdettä tarjolla oli koko illan. Tuomareista sen verran, että huonoja olivat, mutta ei se ainakaan minulle ole mikään yllätys. Mielestäni juuri nämä Lepaus ja Repo ovat liigan surkeimmat tuomarit, ja ovat olleet sitä koko ajan kun ovat liigassa viheltäneet.

Juha Riihijärvi sanoi naulan kantaan silloin Lukossa pelatessaan. Yhden kerran kun Lepaus oli tuomarina, vastustajaa en muista, mutta Lukko voitti sen pelin, niin Jussi totesi pelin jälkeen että "On se kumma jätkä toi Lepaus. Meille pelaajille tulee joskus virheitä, valmentajat tekee virheitä joskus, samoin tuomarit, mutta Lepaus tekee virheitä jatkuvasti."

Semmoista edistystä Lepauksen kohdalla on sattunut, että nämä käsimerkit hän nykyään jo osaa näyttää selkeästi. Toisin oli vielä joskus viisi-kuusi vuotta takaperin. Mutta muuta edistystä ei ole havaittavissa.
 

Boris

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiigaEura
Harvoin on ottanut yhtä paljon päähän jääkiekko-ottelu. Kesän ja Viinasen loukkaantumisten jälkeen ei ollut enää juurikaan väliä että mitä tulostaululla seisoi. Nyt hajosi pörriäisketju pitkäksi aikaa, ja pakistossa on entistä suurempi vajaus.

Kesää varmaan lohdutti todella paljon, että Saarinen sai tempustaan peräti kaksiminuuttisen...Hreus yritti maksaa näitä tällejä tyylikkäällä kyynärpäätaklauksella ylivoimapelissä, järkevää?

Pelicans-pelaajien filmaamisesta on puhuttu ennenkin, eikä syyttä. Montakohan kertaa Pelicansin pelaaja pudotti hanskan kädestään ja kyykistyi pitelemään kasvojaan, oli maila osunut lähelle tai ei? Monta...

Ja se Mikko Peltola. Jokaisen Pelicansin maalin jälkeen oli jotain asiaa tuomarille, mitäköhän...jatkoaikamaalin jälkeen ei Peltsiä kiinnostanut onnitella maalintekijää, vaan mies etsi välittömästi katseellaan tuomaria. Yhden syöttöpisteen mies taisi saada ollessaan maalin syntyhetkellä vaihtoaitiossa. Peltola pelaa paljon (ja hyvin), mutta ainakin eilen tuli lähinnä mieleen Petr Korinek...

Lukon peli oli suurimman osan aikaa todella hyvää, mutta Petri Vehasen pari synkkää hetkeä pilasi ottelun. Mutta eipä tällä kaudella juuri ole maalivahtiin kaaduttukaan...

Toni Koivisto oli jälleen LOISTAVA, ratkaisupaikat oli sekä aivan varsinaisen peliajan lopussa että jatkoajan alussa. Koivisto on pelannut niin hyvin, ettei taida olla toiveita nähdä häntä enää ensi kaudella kettupaidassa? Jos ei vielä pantteripaidassa niin ehkä vaikka ilvespaidassa? :)
 

#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viestin lähetti Boris

Pelicans-pelaajien filmaamisesta on puhuttu ennenkin, eikä syyttä. Montakohan kertaa Pelicansin pelaaja pudotti hanskan kädestään ja kyykistyi pitelemään kasvojaan, oli maila osunut lähelle tai ei? Monta...

Voi asiaa pohtia myös toisinpäin...
Minua sen sijaan on ihmetyttänyt jo kauan Lukko-pelaajien jatkuva huitominen ja mailalla ronkkiminen. Jatkuvasti tulee mailaa käsille ja kyllä se kypäräkin välillä kolahtelee. Lukon karvaajathan hakkaavat mailoillaan jatkuvasti itseään nopeampia vastustajia...ei perustu tositapahtumiin, mutta silti seuraavassa Lukon ottelussa, (jonka näen) tarkkailen edellä mainittuja asioita.
Sitä näkee - mitä haluaa nähdä.
 

aNkkU

Jäsen
Suosikkijoukkue
LUKKO
Peliä en nähnyt, mutta pettymys oli suuri,
kun teksti tv:stä peliä seuratessani, luvuiksi vaihtui 4-5.

Ja vaikka kuinka rukoilin koko jatkoajan ajan ison veikkauksen
tekemän Grönmanin "Halleluja"-tuuletus julisteen edessä,
rankaisi lopulta Pelicans Lukkoa.

Kesän loukkaantuminen on todella huono juttu, ei missään
nimessä pelitaitojen takia, mutta parempi Kesä, kun ei ketään.
Sillä se ei ketään, on vielä huonompi puolustaja.

Onko kellään tietoa koska Osku palaa takaisin pelaamaan?
 

Hayha

Jäsen
Pelas Koivisti ihan hyvän pelin mut niitä paikkoja oli ihan tajuttomasti, eikä se saanut mistään sisään! Sama juttu aika monessa pelissä..
 

Dexu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva Suomen Mestari 2021
Uuden Rauman mukaan Lehkonen aikoo peluuttaa toipilaana vielä olevaa Marko Toivosta lauantaina Jypiä vastaan. Lehkosen mukaan Toivonen pystyy ehkä jollain tavoin pelaamaan kuudentena pakkina.

Viinasen ei pelaa ainakaan lauantaina, mutta ei miehen tilalle ketään aiota nostaakaan. Jokkkue pelaa kolmella sentterillä.

Lisäksi Piekkola joutuu leikkaukseen ja miehen kausi on näin ollen ohi. Ja Tuomas Grönman palaa kaukaloihin aikaisintaan ensiviikolla. Että näin mennään jatkossa.
 

Lexa

Jäsen
joopa joo...

...olihan matzi eilen. Lukko teki helvetisti töitä, ja samalla myös helvetisti virheitä. Lukon onneksi edes yksi pointsi raumalle, vaikka toistakin oikein tarjottiin. Mukavaa oli sentään nähdä välillä vauhdikasta hyökkäyspeliä ja hienoja maaleja.

Illan plussat:

Koivisto: paikoitellen pitelemätön
Saarela: hieno maali, ja yritystäkin pitkästä aikaa

illan miinukset:

Tuomarikaksikko: tuohon kaksikkoon kun lisättäisiin vielä Rami Savolainen niin avot harasoo!
Lukon puolustajat: Kiekon purkaminen/avaaminen ei voi olla niin vaikeaa. (lukuunottamatta Smithiä)
Pelicans pelaajien syöttöpisteiden kalastelu: Isot miehet!
Linjatuomarit: Pitkä, ei ole pitkä, pitkä, ei ole pitkä........JÄRKI?

Siinäpä ne, playoffit meni jo muutama matsi sitten, mutta nyt pitäisi vielä pystyä pelaamaan kunnon kiekkoa loppukausi, jottei tilinpäätös näytä tässä tapauksessa ketun pyllyä.....
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös