Lukko kaudella 2019–2020

  • 291 263
  • 1 591

rellu

Jäsen
Suosikkijoukkue
sm-sarja/SM-liiga/Liiga 1957 -
Jos nämä jäähyt olisi vain olleet sattumaa niin olisi ollut vähän outo avautuminen. Mutta tää sama jatkuva perseily typerien jäähyjen kanssa on kestänyt nyt koko kauden, eikä siinä ole mitään väärää mainita näistä lehdistötilaisuudessa. Ja kun joukkueen kesken ja valmentajan kanssa kahden kesken ollaan satavarmasti asiasta puhuttu niin on se kumma, että sama homma jatkuu vaan. En vaan pysty käsittämään mitä varten noita idioottimaisia jäähyjä pitää jatkuvasti ottaa ja pilata pelejä niiden takia, kun muuten taidot riittäisivät vaikka mihin.
Juuri näin. Ellei kahdenkesken onnistu niin sitten juuri näin. Sama asia todettu työelämässä. Jos joku ei hoida hommiaan, niin muut kyselee esimieheltä onko puututtu ja vaikka kuinka vaakuutata että on, niin vasta sitten uskotaan kun asia puhutaan kaikkien kesken julki. Ja myös "syyllinen" tajuaa. Näin se vaan menee. Asia on ikävä, että näin on joskus pakko tehdä. Kuten näimme Tarmon kohdalla asia auttoi.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuossa yv:ssä on ongelmana se, että intensiteetti laskee. Ikään kuin pelaajat menisivät kentälle levähtämään. Ylivoimalla pitäisi päinvastoin lisätä kierroksia ja viedä kiekko väksiin alueelle. Nyt Lukon pakit saattelevat kiekotella omissa 10-15 sekuntia ja lähteä sitten laiskanpuoleisesti keskialueella, josta suora kiekonmenetys ja takaisin omiin.

Huonot ylöstuonnit taas heijastuvat yv-pyörityksiin, kun koko ajan pelätään menetystä. Kiekko pitäisi tuoda aina nopeasti alueelle ja hakea Bonolle/Revolle vetopaikka. Heikkinenkin voisi vähän hanakammin hakea pienellä vartaloharhautuksella rannarin paikkaa ja sitä kautta ripareja hyökkääjille. Nyt haetaan lähinnä suoraa lämäriä, joka on todella helppo ennakoida.
 

J.Hetfield

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Kuparikiekko
Laitetaan nyt tähän ketjuun kun molemmat sen ansaitsee. Eli Lassi ja Osku. Muistan hyvin kausiennakot kun moni analyysi oli että Lukko lähtee kauteen samalla maalivahtitandemilla mitä viime kaudella, melko nuorella ja kuitenkin pudotuspelikokemattomalla. Henkistä kanttia kyseenalaistettiin.

Kyllä tähän mennessä kun enää neljännes kautta pelaamatta meijän kassarit on lyönyt ainakin siltä osin luun kurkkuun kaiken maailman analyytikoille että molempien tekniikka on kohentunut ja ennen kaikkea itseluottamus. Varsin hyvin toimii peli-kaksi putkeen ja välillä peli-läpsy-vaihto. Todella tasainen kaksikko.

Mielestäni Lassi ei valuta tällä hetkellä enää niin paljoa syvyyssuunnassa maaliin vaan tulee paremmin vastaan kuin alkukaudella. Mailapeli tosi tyylikästä ja auttaa isosti pakkeja. On todella rauhallisen oloinen ja vaikka on moderniksi mokeks melko pieni on perustorjunta-asennoltaan erittäin jämäkkä. Lassilla saattaa olla aika huikee ura viel edessä. Tehnyt tähän mennessä yhden maalin enemmän liigassa kuin Neme, eli Neme tee huomenna.

Oskaria epäiltiin varmaan enemmän eikä suotta. Olihan hän epävarmempi suorittaja viime kaudella mut nyt on kasannut hemmetin hienosti ittensä. Ylipelaaminen ollut toisena probleemana. Nyt on lähinnä ylipelannut kun kiekko tullut suoraan hanskaan ja vetänyt jään kautta ympäri Hasekit. Oskarilla on hyvät reaktiot ja auttaa varmasti osaltaan myös. Tykkään myös hemmetisti hänen rentoudesta ja mediapreesensistä.

Viisikkopuolustus alkaa olla aika hyvällä tasolla ja kun vetoja blokataan paljon, esim. Nemecek ja Klok niin auttaa paljon molkeja.

Summa summarum; n. 2 pm ka. ja molemmilla kahdet nollapelit. Prosentitkin ovat, sanotaan ok-luokkaa. En edelleenkään laittais heitä mihinkään paremmuusjärjestykseen. Pointsit myös Vuoriolle ja Vehaselle tässä kohtaa. Tyyliltään erilaiset mut molemmat täl hetkel voittavia kassareita.

Pudotuspeleissä näiden tulee olla iskussa, niin ikävää kuin se on, siellä sen pelipaikan ainoa pelaaja kun ailahtelee tai on epävarma niin kyyti voi olla kylmää. Mut nyt näyttää hyvältä.

Edit. Yhden käden sormilla pystyy laskemaan molempien maalivahtien ns. Helpot maalit.
 
Viimeksi muokattu:

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Laitetaan nyt tähän ketjuun kun molemmat sen ansaitsee. Eli Lassi ja Osku. Muistan hyvin kausiennakot kun moni analyysi oli että Lukko lähtee kauteen samalla maalivahtitandemilla mitä viime kaudella, melko nuorella ja kuitenkin pudotuspelikokemattomalla. Henkistä kanttia kyseenalaistettiin.
Toki osansa tässä on Lukon erinomaiseksi äityneellä viisikkopuolustuksella. Kuitenkin kun miettii vaikka Lehtisen tilastoja, niin hän saattaa olla Liigan aliarvostetuin maalivahti.

Lassi on jo ohittanut Dostalin päästettyjen maalien keskiarvossa, ja on nyt Kärppä-kaksikon jälkeen kolmantena. Huikea kausi menossa.
 

Kiikartorni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Rantanen
Tiivistynyt viisikkopeli on tosissaan tehnyt tästä tandemista entisestään "paremman". Silti syyskauden viisikkosekoilu nostaa mielestäni herrojen osakkeita entisestään. Maalivahtipelistä on keskusteltu kriittiseen sävyyn poikkeuksellisen vähän, vaikka välillä oli vaikeaakin. Tuntuu että tämä nykyinen kaksikko on todellakin pari. Terve kilpailuhenki, tasainen peluutus ja molemminpuolinen tsemppi ja psyykkaus tekevät heistä molemmista henkisesti vahvoja ykkösmaalivahteja.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Lukolla seuraava peli ensi keskiviikkona JYPiä vastaan. JYP hävinnyt viimeisistä 10 ottelusta 9.

Lukolla sivussa Klok, Nemecek ja Pospisil ja JYPiltä Juliukset Nättinen ja Honka. Eli pelaajiston osalta menee kutakuinkin tasan poissaolijat.

Olisiko keskiviikkona jo Laakson ja Heinolan paluun aika?
 

Ojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Olisiko käyttöä SaiPan Zaborskylle? Sopimus loppuu tähän kauteen ja olisi luultavasti irrotettavissa. Kohtuu varma maaliruisku, voisi sopia vaikka ruotsalaisten vierelle.
 

Haka Maori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaikeasti selitettävissä
Missä muuten tuo Heinola on itsensä loukannut? Mennyt allekirjoittaneelta vähän ohi tällainen kun ei niin paljoa ole päässyt lähiviikkoina seuraamaan Lugun touhuja...
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Siirretään nyt tänne tätä keskustelua pois unelmista ja mutuista.

Tästä hieman eri mieltä. Joo, periaatteessa se ei kaadu yksittäiseen pelaajaan, mutta playoffeissa marginaalit voivat olla niin minimaaliset, että joku toinen pelaaja voi nostaa nelosen pelin tasoa paljonkin verrattuna Petmaniin, vaikka runkosarjassa Petman onkin ollut hyvä. Enkä missään nimessä sano, etteikö Petmanin veljekset voisi vaikka ratkaista finaaleja meille, mutta koen, että Laakso+yksi "kova" tekijä lisää antaisi meille vielä paremmat mahdollisuudet kannun nostoon.

Kirjoitin taannoin;

Jos Laakso saadaan remmiin mukaan nopeasti, niin Lukon menestymishaaveet eivät tule kariutumaan siihen, että kokoonpanossa pelaa toinen Petmaneista sekä reservissä on vielä toinen. Käytännössä jokaisessa kärkijoukkueessa pelaa vähintään yksi Petmanien tasoinen taikka jopa heikompi pelaaja. Vikkeläjalkaisina, periksiantamattomina sekä energiapakkauksina varustetut Petmanin saattaa olla jopa roolissa arvaamattomassa keväällä, kun pelejä ruvetaan jatkamaan. Nytkin on pelin momentumia käännetty otteluissa, kun kentälle on lyöty Liedeksen kentällinen antamaan painetta herhiläisen tavoilla. Väittäisin jopa näin, että Lukon haaveet eivät kaatuisi edes siihen, vaikka kentällä viillettäisi molemmat Petmanit ja reservissä olisi vain Ruotsi. Lukolla on kuitenkin takalinjoille valttikorttina Sevänen, jonka voi surutta heittää rohimaan hyökkääjän paikalle ja Roni täyttää senkin roolin vähintään tyydyttävästi. Tosin ylimääräisiä loukkaantumisia ei tällöin saisi tulla käytännössä lainkaan.

Tietenkin on mahdollista, että heti pudotuspelien ensimmäisessä ottelussa Danforth katkoo polvensa ja täällä alkaa helvetillinen ulina, miksi Sahlstedt ei palkannut jotain megastaraa siirtorajan kynnyksellä varmuuden vuoksi Lukkoon, mutta sama tilanne on jokaisella joukkueella joka pudotuspeleissä tulee keväällä pelamaan. Lukon kannattajien luulisi senkin jo tietävän, että liialliset muutokset esim. 2 äijää sisään/kärkikenttien muutokset uudella miehellä, ovat poikkeuksetta räjäyttäneet korttipakan joka vitun kerta ja sitten täällä ulistaan jälleen.

Tästä vieläkin samaa mieltä. Kolme ensimmäistä ketjua on toiminut pidemmällä aikavälillä hyvin/erittäin hyvin, joten olisi mielestäni lähinnä vain ahneutta hankkia sinne nyt uusi "tähti/tuloksen tekijä" hämmentämään soppaa. Lauantainen TPS-peli oli osviittaa pudotuspeleistä mitä tuleman pitää. Kentällä peli oli hetkittäin lähempänä vapaapainia sekä miekkailua sen sijaan että taito olisi ratkaissut tuloksen kentällä. Tuomarilinja ei ainakaan muutu tuosta tiukemmaksi, kun pudotuspelit alkaa. Lukon joukkueesta puuttuu se halonhakkaaja hyökkäyksestä, joka puukäsillään hakkaa, repii, riistää ja raastaa vastustajan tähtipelaajia. Tuloksen tekijällä saadaan varmaan toinen kärkikentistä astetta vaarallisemmaksi, mutta ei Tammela-Liedes-V/M.Petman ole kenttä joka lyödään pelamaan nolla-nollaa. Tammela on hemmetin hyvä pelaaja joka liikkeellä ja röyhkeydellään luo aikaiseksi tilanteita hyökkäysalueella, mutta ei kuitenkaan pelaaja, joka puolustusalueella on omalla mukavuusalueellaan. Itseasiassa en näe selkeää upgradea Tammela<->Petman vaihdossa neloseen, vaan kyllä siellä taustalla olisi samat haamut kun omissa pyöritään.

Lukko tarvitsee roolipelaajan/laajuutta ja sen KS on myös ilmaissut. Kahdessa kärkikentässä on jo Westerholmit, Kiko, JD sekä Repo, eli aivan varmasti tarpeeksi avainpelaajia ratkaisemaan otteluita. Mestaruudet voitetaan parhaalla joukkueella ei parhailla pelaajilla.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Tammela on hemmetin hyvä pelaaja joka liikkeellä ja röyhkeydellään luo aikaiseksi tilanteita hyökkäysalueella, mutta ei kuitenkaan pelaaja, joka puolustusalueella on omalla mukavuusalueellaan. Itseasiassa en näe selkeää upgradea Tammela<->Petman vaihdossa neloseen, vaan kyllä siellä taustalla olisi samat haamut kun omissa pyöritään.
Tammelanhan suurin vahvuus tuossa hommassa on luistelunopeus, asenne ja riittävän kovaa pelaaminen. Pelaa usein kovaa, mutta harvemmin laitakahinoista joutuu jäähylle. Ei lähde kostamaan tapahtumia typerästi, vaan voi käydä antamassa korkeintaan puhtaan niitin. Tammela on ehkä enemmän täsmälääke kääntämään peli puolustusalueelta pois, noiden ominaisuuksien ansiosta, kuin varsinainen puolustuksen ekspertti. Mutta mielestäni olisi kuitenkin selkeä parannus. Tammela ei myöskään tunnu olevan kauhean herkkä maitohapoille, vaan pystyy vetämään helpommin pakotetusti ylipitkän vaihdon.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jaaha. No vihdoinkin. Lähinnä Laaksoa tarkoitan tällä, Heinolahan nyt ei pitkään ole sivussa ollutkaan.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Setänen
Lehtinen

Heikkinen-Reunanen
Sevänen-Press
Klok-Heinola
Nemecek-Laitinen

Pospisil-Danforth-Repo
Possler-Pattu-Pottu
Nyman-Koivistoinen-Koivisto
Tammela-Laakso-Liedes
Petmanit ja Sopasen kysymysmerkki

Ai perkele, että näyttää hyvältä.
 
Viimeksi muokattu:

GanalinBoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Posslerin tulon myötä alkaa tilanne olemaan todella hyvä. Pitää vaan toivoa että Laakso saa nyt heti pelistä kiinni ja pysyy terveenä. Petmanit tarvittaessa pystyy paikkaamaan. Nyt kun luotettavat lähteet näin kertoo niin hienosti reagoitu kun hankittiin vielä se tarvittava hyökkääjä.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Jos tosiaan Laakso tekee paluun ja säilyy ehjänä, sekä mahdollinen Possler säilyy ehjänä ja onnistuu, niin Lukko on valmis kannujahtiin. En voi uskoa, että kirjoitan sanan " kannujahti" liittyen Lukkoon ja tositarkoituksella.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Virallinen vahvistus tuli.

 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös