Lukko kaudella 2014–2015

  • 481 756
  • 1 472

MiKiM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei ole ei, mutta ei mikään huhu ole viemässä miestä mihinkään muuallekaan ja luulisi että tuon tason kaveri olisi tehnyt sopimuksen jo jonnekin muualle jos ei ole Raumalle jäämässä.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Nama "aivan varmasti" jutut nyt voidaan jattaa omaan arvoonsa. Jokainen voi sanoa mita tahansa "aivan varmana".

Tietaakseni Gagnon pelaa lukossa ensi kaudella. Toinen sentteri on sitten jotakuinkin mysteeri viela tassa vaiheessa. Eikohan sielta joku "Smith" loydy AHL:sta.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Viela ei joukkue ole valmis, Niskalaa ei ole julkaistu ja sentterikaksikko odottaa myos julkaisuaan mutta tassa vaiheessa jo hyvilla mielin taytyy olla.

Maalivahtiosasto on kunnossa, Zapolski on erinomainen ja Setanen on loistava kirittaja.

Puolustus on (Niskalan julkaisun jalkeen) valmis. Todella laadukas ja kokenut ryhma jossa lahes jokainen pystyy hyvaan kiekolliseen peliin. Taman pitaisi nakya erinomaisena ylivoimapelina ja lukon pitaisi pystya paasemaan omista liikkeelle hyvin ensi kaudella. Kiekollisia, hyvin avaavia pakkeja ovat ainakin Niskala, Valivaara, Virtanen, Mikkola ja Tommila. Myos Tikkanen osaa parhaimmillaan pelata hyvin hyokkayssuuntaan, tosin viime kausi oli monella tavoin heikko. Siis koko eniten pelaava kuuden pakin ryhma on kiekollisesti kykenevaa sorttia, tama on taysin poikkeuksellista lukossa jossa yleensa on ollut ehka 2 kiekollista pakkia ja sitten kasa peruspakkeja tyyliin Honkaheimo.

Laituriosasto on jaatava. Lukolla on kolmeen ketjuun heittaa 5 jannua jotka ovat SM-liigassa tehneet yli 20 maalia kaudessa (Lahti, Vahalahti, Nieminen, Ahtola, Koivisto), ja kuudenneksi mieheksi viela Nurmi joka on tehnyt 17 ja 18 maalia parhailla kausillaan. Nelosketju onkin sitten taynna juuri nelosketjun erikoismiehia, eli juuri sellainen kokoonpano mita silta haluttiinkin.

Sentteriosasto tosiaan on viela kesken ja se tietysti ratkaisee paljon, mutta tietaakseni Gagnon on toinen niista karkisenttereista ja toiseksi haetaan vahintaan saman tason jannua joten sen osaston pitaisi olla kunnossa. Koivisto hoitaa varmasti kolmosketjun sentteroinnin paremmin kuin viime kauden Jasu, siihen ei oikeastaan tarvita kovinkaan kummoista suoritusta. Uskon Koiviston olevan erinomainen kolmosketjun sentteri, ja kun otetaan huomioon kenet han korvaa, paivitys on melkoinen. Koivisto teki viime kaudella 19 pistetta 39 pelissa, siina missa Juhani Jasu ei ole yhdellakaan kaudella paassyt noihin lukemiin 60 pelin runkosarjassa. Koivistolle on myos tarjota laidoille naita yli 20 maalin miehia, joten tulosta voi odottaa.

Nailla nakymin tama on se kausi kun ensimmaisen kerran voi realistisesti odottaa mestaruutta. Rosteri on vihdoinkin jokaiselta osa-alueeltaan niin hyva, etta silla voi tosissaan taistella kannusta. Toki silla varauksella etta sentterihankinnat viela tulevat ja Niskala julkaistaan, mutta naita taytyy tassa vaiheessa pitaa lahes itsestaanselvyyksina.

Jos jotain taytyy ennen kautta veikata, voin sanoa etta lukkoa parempaa joukkuetta vastustajan maalin edustan pelaamisessa tuskin on. Kaikki meidan laitahyokkaajat ehka Koivistoa ja Vahalahtea lukuunottamatta ovat parhaimmillaan siina kun kiekkoa toimitetaan maalin eteen ja sielta murjotaan sisaan. Lukon laituriosasto on todella vaikea pideltava mille tahansa puolustukselle ison kokonsa ja tinkimattoman maalineduspelaamisen ansiosta.
 
Viimeksi muokattu:
Olet varmaan oikeassa, oliskohan Valivaara jopa halvempi kun meriitit ei ole ihan viime vuodelta ja Honkaheimolla oli todella paljon kotikaupunkilisaa sopimuksessaan.

Välivaara on maailmanmestari vuodelta 2011 ja sen jälkeen pelannut KHL:ssä. Suomen mestaruuksia on taskussa myös. Eikä noista em. meriiteistä nyt vuosikymmentä ole ja vanhatkin meriitit tuppaavat näkymään pelaajan palkkapyynnössä. Eli en itse usko, että Välivaara olisi ainakaan Honkaheimoa edullisempi pelaaja. Toisaalta sillä ei Lukon kannalta mitään merkitystä kun maksukykyä on.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Päivän Länsi-Suomessa Ilkka Mikkolan ja Jyrki Välivaaran sopimuksista juttua. Huomattavaa on, että Mikkola oli itse halunnut pidentää sopimustaan Lukon kanssa. Eli sopimus kattaa myös kauden 2015-16, jolloin myös päättyy RD:n sopimus.

Lisäksi Vahalahti, Ahtola ja Mikkola muuttavat kaikki Raumalle asumaan. Kasitietä ei rullaile enää kukaan. Sekin tärkeä asia, että molemmat jalat ovat työpaikkakunnalla.

Mikkola teki viime kaudella kaikki ottelut mukaanlaskien 38 pistettä 75 ottelussa. Se on kova määrä puolustajalle ja tuntuu täälläkin unohtuvan, että Lukolla on ensi kaudella liigan kärkipakkeja rosterissaan jo Mikkolan muodossa.

Vaikka eivät tunnusta, että mitään imua Raumalle olisi niin kyllä tämäkin jonkinlaisesta kiinnostuksesta ja sitoutumisesta kertoo, että sopimuksen alaisia hyviä pelaajia ehdottaa pidennystä sopimukseen (Nurmi, Mikkola). Lahti, Välivaara, Koivisto, Piitulainen, Nieminen, Niskala voisi myös kertoa jonkinlaisesta imustakin.
 
Viimeksi muokattu:

100A

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto, Lukko, Jokerit
Mä en varmaankaan ole koskaan ollut näin innokkaasti odottamassa uuden kauden alkua. Kuten psychodad edellä turinoikin, on sopimustilanne jo nyt ihan käsittämättömän hyvä. Tuntuu niin mukavalta sekin, ettei Saarelan lähtöä & Ässien toimintaa ylipäätään jääty ihmettelemään ja vatuloimaan, vaan jatketaan töitä sillä tähtäimellä että finaalissa pelaa keväällä 2015 Lukko.

Erityisesti lämmittää peräpää (eh), Zapolskin eteen voidaan tosiaan valita ukkoja listalta Niskala (hoppas), Mikkola, Tommila, Virtanen, Tikkanen, Välivaara...ja vielä neljänteen pariin kelpo nimet Jaatinen & Forsberg. Voi juma!

Saakeli, vielä TJ 57 Pitsiturnaukseen...
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Lisäksi Vahalahti, Ahtola ja Mikkola muuttavat kaikki Raumalle asumaan. Kasitietä ei rullaile enää kukaan. Sekin tärkeä asia, että molemmat jalat ovat työpaikkakunnalla.

Onko tämä tieto samasta lehtijutusta? Ilkka Mikkolahan muutti Oulusta Turkuun siksi, että Raumalla ei ollut tarjota ruotsinkielistä koulua. Vahalahti taas asui vielä vuoden Paraisilla siksi, että poika sai viettää ensimmäisen luokan Paraisilla ja saada kavereita perheen kotikaupungista, jossa perhe kuitenkin tulee paljon aikaa viettämään.

Onhan se tärkeää, että Lukon pelaajat asuvat Raumalla, mutta vielä tärkeämpää on, että em. perheasiat ovat malliillaan pitkän syksyn ja talven ajan. Kotioloista se tärkein energia pelaamiseen kuitenkin tulee. Matkustaminen toiselle paikkakunnalle töihin on tässä suhteessa pikkujuttu. Vai oliko joku pettynyt reissumiesten tuloksiin viime kaudella?
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Onko tämä tieto samasta lehtijutusta?

Kyllä.


Onhan se tärkeää, että Lukon pelaajat asuvat Raumalla, mutta vielä tärkeämpää on, että em. perheasiat ovat malliillaan pitkän syksyn ja talven ajan. Kotioloista se tärkein energia pelaamiseen kuitenkin tulee. Matkustaminen toiselle paikkakunnalle töihin on tässä suhteessa pikkujuttu. Vai oliko joku pettynyt reissumiesten tuloksiin viime kaudella?

Ja kaikki tienpäällä käytetty aika on perheeltä pois. Perheet ovat tulossa myös Raumalle asumaan.

Ei varmasti ollut kukaan pettynyt. Muuttaminen lähtenyt miehistä itsestään. Mikkola itse kommentoi, että muuttaminen Raumalle on myös näyttö sitoutumisesta seuraan.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Ja kaikki tienpäällä käytetty aika on perheeltä pois. Perheet ovat tulossa myös Raumalle asumaan.

Muuttaminen lähtenyt miehistä itsestään. Mikkola itse kommentoi, että muuttaminen Raumalle on myös näyttö sitoutumisesta seuraan.

Tarkoitin sitä, että vaikka herrat olisivat jääneet asumaan Paraisille ja Turkuun, ei se olisi ollut välttämättä huonompi asia. Vaikka matkustaminen on aikaa pois perheeltä, voi perheen oman viihtyvyyden kannalta tärkeämpää asua kotipaikkakunnalla. On aivan erinomainen asia, jos Rauma mahdollistaa kaikkien perheiden asettumisen paikkakunnalle. Mikkolan perheen ratkaisu on erikoinen, mikäli Turkuun muuttamisen syy tosiaan oli ruotsinkielinen koulu.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Tarkoitin sitä, että vaikka herrat olisivat jääneet asumaan Paraisille ja Turkuun, ei se olisi ollut välttämättä huonompi asia. Vaikka matkustaminen on aikaa pois perheeltä, voi perheen oman viihtyvyyden kannalta tärkeämpää asua kotipaikkakunnalla.

Varmasti. Kaiketi perhekin viihtyy Raumalla ja miksi ei viihtyisi. Perheen isätkin ovat enemmän paikalla eikä treeneihinkään tarvitse lähteä ihan kukonlaulun aikaan.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Tuo omatoiminen treeni helpotti varmaan myös tuota reissaamista. Kun ei ollut pakko olla aina paikalla äijänsuolla.

Jos nyt saadaan Niskala, Gagnon ja kova sentteri sainattua, niin kyllä nyt kokonaisuudessaan voin myöntää että imua löytyy enemmän kuin perus-hooverista.
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos huhut osuu kohdilleen ja Lukossa tulisi pelaamaan Niskalan lisäksi myös Dixon ja Gagnon. Tällöin Lukolla olisi Liigan ehdottomasti top 3 sijoittuva joukkue kokoonpanon ja valmennuksen myötä. Mainio fiilis olla tällä hetkellä Lukkofani. Lukon pakisto on nyt jo Liigan top 3 osastoa. Maalivahti on mestaruuteen riittävä, minkä jokainen Lukkofani ainakin tietää. Hyökkäyksestä ei puutu muuta kuin juuri Gagnonin ja Dixonin tasoiset sentterit.

Puhuisin RD:stä jopa yhtenä Lukon kaikkien aikojen tärkeimpänä hankintana. Nyt jo saatu kaksi välieräpaikkaa ja suunta on koko ajan ylöspäin. Yhden faniporukan ja seuran riidankin mies sopi. Kokeneita ja hyviä pelimiehiä on koko ajan virrannut Lukkoon - enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Ja mikä parasta niin RD ei ole missään vaiheessa tullut kylläiseksi vaan pelkästään mestaruus kelpaa. Kentällä joukkueen tekeminen on ihan eri luokkaa kuin edellisinä vuosina. Lukko ei enää tee mitään typeriä paniikkihankintoja tyyliin Mitja Robar. Lukko on tällä hetkellä joukkue, missä moni pelaaja haluaa pelata. Sitä se oli ennenkin jossakin määrin, mutta ennen se johtui isosta palkkapussista nyt hyvistä menestysmahdollisuuksista. Paljon asioita muuttunu RD:n tulon jälkeen ja on varmasti muutakin positiivista mainittavaa, mutta nämä itselläni päälimmäisenä mielessä.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jos huhut osuu kohdilleen ja Lukossa tulisi pelaamaan Niskalan lisäksi myös Dixon ja Gagnon. Tällöin Lukolla olisi Liigan ehdottomasti top 3 sijoittuva joukkue kokoonpanon ja valmennuksen myötä.

Täh? Kyllä tuo rosteri olisi mielestäni ehdottomasti TOP 1. Liigaan ensi kaudeksi ja mestaruus liki taskussa. Pelaajabudjettikin olisi varmasti ennätyslukemissa ja Liigan isoin, selvästi yli 3 miljoonan euron, jopa liki 4 miljoonaa.

T.Koivisto-Dixon-Lahti
Vahalahti-Gagnon-Nurmi
Ahtola-H.Koivisto-Nieminen
Sipiläinen-Virtanen-Riska

Piitulainen,Vauhkonen,Nikko, yms.

Niskala-Välivaara
Virtanen-Mikkola
Tikkanen-Tommila
Jaatinen-Forsberg
Mattsson

Zapolski
Setänen
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Täh? Kyllä tuo rosteri olisi mielestäni ehdottomasti TOP 1. Liigaan ensi kaudeksi ja mestaruus liki taskussa. Pelaajabudjettikin olisi varmasti ennätyslukemissa ja Liigan isoin, selvästi yli 3 miljoonan euron, jopa liki 4 miljoonaa.

Olin varovaisempi sanojeni kanssa. TOP 3 tuo joukkue tulisi varmasti sijoittumaan, mutta mistä tiedät millainen joukkue esim Kärpillä on kasassa loppujen lopuksi? En lähtisi vielä paukuttelemaan henkseleitä kuitenkaan.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Olin varovaisempi sanojeni kanssa. TOP 3 tuo joukkue tulisi varmasti sijoittumaan, mutta mistä tiedät millainen joukkue esim Kärpillä on kasassa loppujen lopuksi? En lähtisi vielä paukuttelemaan henkseleitä kuitenkaan.

En itse usko, että muilla Liiga-joukkueilla on mahdollista panostaa tulevaan kauteen noin paljon rahaa, jos siis Gagnon ja Dixon molemmat vielä tulevat Lukkoon. Hyvältä näyttää mielestäni!
 

Raymond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kuulemani lähteen mukaan Niskala ja Gagnon tulevat vielä, sitten joukkue on kasassa.

Itse olisin tähän jo tyytyväinen. Gagnon-Koivisto sentterikaksikko vaikuttaa ihan hyvältä. Ja joukkueessa on kuitenkin laitureitakin, jotka osaavat pelata myös keskellä mm. Ahtola. Huhutuista Dixon tai Kapanen olisi erittäin suuri plussa, mutta ei pakollisia hankintoja. Jos vain yksi tulisi noista kolmesta niin Koivistolla olisi hyvä mahdollisuus lyödä itsensä Liigassa läpi oikein kunnolla.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Itse olisin tähän jo tyytyväinen. Gagnon-Koivisto sentterikaksikko vaikuttaa ihan hyvältä.

Ei vaikuta mestaruutta tavoittelevan jengin rosterilta jos ei senttereihin panosteta. Koivisto toisi sita tarvittavaa laajuutta kolmoseen, kakkoseen ne saappaat olisi ehka liian suuret ja jattaisi taas kolmosketjun liian heikoksi.

No, kaikki huhut mita itse olen kuullut ovat puhuneet Niskalasta, Gagnonista ja sitten yhdesta karkisentterista niiden lisaksi (nimi/suunta on vaihdellut). Eli pidan kuitenkin todennakoisempana tuollaista pakettia.

Niskala ja Gagnon julkaistaneen taman viikon aikana?
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Dixon lienee halvempi kuin Gagnon, jos mies saataisiin artistiverotuksella. Lukon pakettiin sopisi mielestäni paremmin, mutta ottajia taitaa olla runsaasti.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Jos kerran Gagnon on jatkamassa, niin mikään ei estä Lukkoa aloittamasta sitten niillä senttereillä, jotka rosterissa on. Mentiinhän viimekaudellakin alkuun (olosuhteiden pakosta) täysin vajaalla sentterikalustolla. Gagnonin jatkaessa sentteriosasto näyttäisi monta kertaa paremmalta kuin viime kauden alussa. Mitään Ahtolaa tai vastaavaa en halua kuitenkaan keskellä nähdä. Jerry hoiti osuutensa sentterinä niin hyvin kuin pystyi, mutta on elementissään rouhiessaan laidalla. Ahtola itse tarvitsee kovan syöttökoneen vierelle, niin 20 häkkiä tulee kyllä.

Koivisto on Lukossa katsomaton kortti ja siinä hieman hiipii epäilys mieleen, että miksi Dufva sälyttäisi sentteriosastollakaan suurimpia vastuita ei niin kokeneelle pelaajalle? Kyllä sieltä joku varmasti tulee ennemmin tai myöhemmin. Koivisto voi sitten hakea seuraavalla kaudella tulosyksikön paikkaa. Toki toivon, että löisi Lukossa läpi heti kättelyssä. Ja kyllä kolmosketjunkin sentteri saa kiekkoa pistää pussiin ja heittää kiekkoa laiturin lapaan. Koivisto siihen Niemisen rinnalle kolmoseen kasvamaan miehen mittoihin.

Tuntuu näin Lukon kannattajana vähän kornilta sanoa, että mitä pelaajia joukkue tarvitsee voittaakseen mestaruuden? Mutta siitä olen ihan satavarma, että tämän hetkisellä rosterilla ei oltaisi sitä vielä lähelläkään. Todella tärkeitä palasia puuttuu. Toivon mukaan palapeliin saadaan vielä niitä kulmapaloja. Siihen palettiin sopii "Niskala", "Gagnon", "liigamittapuulla tulosyksikön sentteri", sekä "alakerran käskijä".

Hieman huolettaa, että kuka siellä omalla maalilla vetää nyt ne poikkarit ja häätää vihulaisen hevon kuuseen?
 

Durden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vaikea uskoa että sentteriosasto jätettäisiin "vaiheeseen" kun kaikki muut osastot on tiptop.

Dixon-Gagnon pari olisi Liigan paras, kaksi ykkösentteriä. Kuin Lindgren ja McLean aikanaan, silloin Lukolla oli parhaat kärkisentterit. Koivisto kakkosena on arpa, voi olla että tekee läpimurron tai sitten ei. Mielestäni kakkossentterin pitäisi pystyä 30 pistettä tekemään, mielellään lähemmäs 40. Yksi laatusentteri Gagnonin lisäksi, niin paketti olisi valmis. Jos taas kuulemani huhu pitää paikkaansa ja Koivisto aloittaa kakkosena, niin sitten pitää toivoa että poika onnistuu. Mahdollisuudet siihen ovat. Jos ei onnistu, niin Lukko naaraa uuden ukon siihen ennen siirtorajaa. Veikkaisin.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Hieman huolettaa, että kuka siellä omalla maalilla vetää nyt ne poikkarit ja häätää vihulaisen hevon kuuseen?

Eikohan tuo taman hetken pakisto riita varsin hyvin, tarkoitus kai noin kiekollisella pakistolla on se etta kiekko olisi omalla joukkueella enemman kuin vastustajalla. Ei siella viime kaudellakaan mitaan hampaattomia kanukkeja nahty, ei myoskaan Karppien tai Tapparan pakistoissa. Siina oli liigan kolme parasta joukkuetta eika kenellakaan mitaan "isantia" vaan hyvaan kiekolliseen peliin pystyvia fiksuja pakkeja.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Eikohan tuo taman hetken pakisto riita varsin hyvin, tarkoitus kai noin kiekollisella pakistolla on se etta kiekko olisi omalla joukkueella enemman kuin vastustajalla. Ei siella viime kaudellakaan mitaan hampaattomia kanukkeja nahty, ei myoskaan Karppien tai Tapparan pakistoissa. Siina oli liigan kolme parasta joukkuetta eika kenellakaan mitaan "isantia" vaan hyvaan kiekolliseen peliin pystyvia fiksuja pakkeja.
No ei periaatteessa ainakaan Kärpissä ollut. Tapparassa oli kuitenkin Kankaanperä, jonka olisin ottanut Lukkoonkin ihan mielelläni. Kiekko pysyy joskus lavassakin, mutta mikä tärkeintä, kukaan ei mene koputtelemaan maalivahtia.

Onhan Lukolla toisaalta Virtanen. Vaikkei pakki olekaan, niin varmasti olemus jo rauhottaa villejä tapauksia. Siitä olen tyytyväinen, että Lukolla on nyt pelaajia, jotka voi aika surutta ajaa halutessaan vastustajan maalille. Sieltä niitä ripareita vielä Niemiset ja kumppanit hakkaa sisään ensi kaudella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös