Lukko kaudella 2014–2015

  • 481 713
  • 1 472

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Tuonhan jälkeen ainakin Englannissa sääntöjä muutettiin ja omia kasvatteja pitää olla kokoonpanossa tietty määrä. Lisäksi nuorten pelaajien asemaa parannettiin. Tuolla pyritään varmistamaan, että seurat kehittävät oman kylän lahjakkuuksia.
Kokoonpanossa, joka siis käsittää koko rosterin, ei yksittäisen pelin kokoonpanoa. Englannissa voi edelleen pelata vaikka koko kauden niin, ettei yksikään englantilaispelaaja käy kentällä tai edes vaihtopenkillä.

Joukkue saa rekisteröidä 25 pelaajaa, joista kahdeksalla pitää olla home-grown-status. Näiden lisäksi alle 21-vuotiaita saa käyttää vapaasti. Ja home-grown-pelaajan ei tarvitse olla englantilainen. Se voi olla vaikka suomesta, kunhan on ollut jonkun englantilaisjoukkueen kirjoilla tarpeeksi kauan junnuna. Mikael Forssellkin taitaa olla "englantilainen" pelaaja, jos nyt valjuun siirtyisi.

Tuolla säännöllä varmasti pyrittiin tekemään vaikka mitä, mutta käytännössä se ei vaikuttanut yhtään mihinkään. Paitsi siihen, että englantilaisista pelaajista pitää maksaa ekstraa siirtokorvauksissa.

offtopic myös, mutta hyvä esimerkki siitä, että tuollainen sääntö ei mihinkään vaikuta ja on täysin teennäinen. Joukkuetta siellä kannatetaan, ei pelaajia.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Veikkaan, että kesän aikana hyökkääjiä lähtee myös, ehkä pari kappaletta. Ensimmäiseksi tulee mieleen ryhmä Nikko, Piitulainen, Vauhkonen, Koski.....
Oton lähdön toisaalta ymmärtää, olihan hän jo kantanut Lukko-paitaa pikkujunnusta asti ja halusi viimein uusia haasteita urallee. Eikä tainnut olla RD:n kanssa missään kovin hyvissä väleissä, joten ratkaisu ei tullut yllätyksenä.

Piitulainen ja Vauhkonenko Raumalla vain kesän vietossa? En usko että nämä jannut häipyvät mihinkään, vaikka joutuvatkin taistelemaan paikasta neljään pelaavaan ketjuun. Näppi ja Nikko lienevät, kuten 1936 mainitsi siinä asemassa, että peliaikaa on haettava muualta. Kun kausi alkaa, niin kyllä rosterissa pitää vähintään se 15 hyökkääjää olla ja tietysti mahdollisten loukkaantumisten varalle jatkuvasti pitää se yhden ketjun resesrvi vaikka sitten joku olisikin tyytymätön vähäisempään peliaikaan.
 
Viimeksi muokattu:

Akke P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Itse aina ihmettelen "vitosketjun pelaajien" peliaikojen murehtimista. Jos joukkueen tavoite on mestaruus, keskeistä on materiaalin taso ja riittävyys, ja jos se on kohdallaan, aina - niin Lukossa kuin muissakin joukkueissa - joku pelaaja jää lopulta vähemmälle peliajalle ja on tyytymätön. Se kuuluu joukkueurheiluun ja jos tilanne ei miellytä eikä ole valmis taistelemaan pelipaikasta, sitten pelipaikkaa voi kysellä - kauden aikana tai sen jälkeen - vaikka naapurikaupungeista...

Mitä tulee Lukko-kasvatteihin, heitä soisi toki olevan kokoonpanossa enemmän. Nyt poislähteneitä en kuitenkaan käsittelisi minään raumalaisena poissiivottuna ryhmänä, vaan sekä Jasun, Honkaheimon kuin vaikkapa Kangasmäenkin kohdalla tilanne nyt vain oli sellainen, että maisemanvaihto oli myös itse kunkin uran kannalta eduksi.
 

Nimetön

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Jets, Maajoukkue
Ymmärrän kyllä 1936 turhautumisen, kun oman kylän kapteeni ei pelakaan enää ensikauden joukkueessa. Sitten vielä, kun Kangasmäki, Jasu ja Saarelakin ovat lähteneet muille maille, niin ei taida Lukko olla aivan niin Raumalainen kuin jotkut haluisivat.

Avaan hieman omalta osaltani tätä asiaa. Näiden kolmen (Kangasmäki, Honkaheimo ja Jasu) osalta, lähtö oli hyvä vaihtoehto ja oikeastaan jopa välttämätön, näiden pelaajien oman uran kannalta. Jasu ja Kangasmäki ovat tahkoneet, ties kuinka monta vuotta jo samalla tasolla. Honkaheimokin veti pari heikkoa kautta ja nyt jos joskus olisi ollut aika lähteä koittamaan vähän muita maisemia. Olisihan se toki hienoa, mikäli Lukossa pelaisi 2 kentällistä omia pelaajia ja 2 kentällistä täsmävahvistuksia, mutta mikäli taistellaan ihan oikeasti MESTARUUDESTA liigassa, niin ei tämä ole vain yksinkertaisesti mahdollista. Lukon junioritoiminta ei tuota niin hyviä pelaajia, tai pikemminkin niin paljon hyviä pelaajia vuosittain, että voitaisiin lykätä puolet omista junioreista liigajoukkueen kokoonpanoon. Tällä hetkellä Raumalaisen juniorikoulun timantteja ovat Niskala, Heikkinen, Virtanen, Tarkit ja Raanta. Takana ovat sitten Honkaheimoja, Jasuja ja Lammassaaria.

Mikä sitten on kaikille niin suuri asia, jos nyt poistui 3 Raumalaistaustaista pelaajaa kokoonpanosta. Näistä kapteenikin halusi itse lähteä. Onko tärkeämpää, että Lukko voittaa mestaruuden joukkueella, jossa on paljon omia kasvatteja, vai joukkueella joka ylipäätään voittaa sen mestaruuden?

Tässä nyt on +50 vuotta mestaruutta jo odoteltu ja ainakin henkilökohtaisesti se on aivan sama, vaikka sitä kannua nostelisi Pasi Peltonen Lukon kapteenina, koska sitä mestaruutta tässä vain ja ainoastaan ollaan odotettu. Ei sillä ole väliä pelaako siellä 3 taikka 13 omaa kasvattia, sillä mestaruus on aina mestaruus ja siihen vaaditaan paras mahdollinen joukkue ja välillä se vaatii asioita, jotka ei kaikkia miellytä.

Lisätään nyt vielä, että vaikka Honkaheimo, Jasu, Saarela ja Kangasmäki poistuivatkin joukkueesta, niin Raumalaisuutta edustaa ensikaudella Niskala, Tommila, Virtanen ja ainakin minun papereissani Lukon kasvattama Toni Koivisto. Näistä varsinkin Niskala ja Koivisto ovat aivan kärkipelaajia, joista Niskala saattaa olla jopa joukkueen kapteeni sekä todellinen Lukon imago.

Joten kysymys kuuluu. Onko väliä miten ja millä joukkueella se mestaruus tulee, vai odotellaanko seuraavat 50 vuotta vielä?
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
offtopic myös, mutta hyvä esimerkki siitä, että tuollainen sääntö ei mihinkään vaikuta ja on täysin teennäinen. Joukkuetta siellä kannatetaan, ei pelaajia.

Kyllä minusta omat kasvatit ovat kannattajille tärkeitä, myös rahakkaassa Valioliigassa.

Tietysti vertailu on tavallaan turhaa, kun nykyinen kotimainen Liiga on enemmän kasvattajasarja, lähes kaikkien joukkueiden osalta.

offtopic: Esim. Saksan Bundesliiga on hieno esimerkki, mitä omat kasvatit ja upea juniorityö parhaimmillaan ovat. Bundesliigassa juuri annetaan omille 20-v. kavereille se aito mahdollisuus edustusjoukkueessa ja tulokset puhuvat puolestaan.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
offtopic myös, mutta hyvä esimerkki siitä, että tuollainen sääntö ei mihinkään vaikuta ja on täysin teennäinen. Joukkuetta siellä kannatetaan, ei pelaajia.

Vertaus oli offtopic, mutta ponttini oli lähinnä tämä:

Vaikka Englannin Valioliiga on maailman kovatasoisin jalkapallosarja (tosin ei taida olla enää) niin Englanti ei ole maailman kärkimaa (ei edes TOP10) jalkapallossa ja siksi harvat englantilaispelaajat mahtuvat Valioliigan huippujoukkueiden avauskokoonpanoihin. Vastaavasti Rauma on pieni paikkakunta, josta ei aina valitettavasti riitä lahjakkaita junnuja edustuskokoonpanoon kovatasoiseen Liigaan samalla tavalla kuin esim. Helsingistä (vrt. Rauma 40000 / Hki 600000 asukasta).
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Vastaavasti Rauma on pieni paikkakunta, josta ei aina valitettavasti riitä lahjakkaita junnuja edustuskokoonpanoon kovatasoiseen Liigaan samalla tavalla kuin esim. Helsingistä (vrt. Rauma 40000 / Hki 600000 asukasta).

Kyllähän esim. Uruguay on tulevissa MM-kisoissa jopa yksi suosikeista, vaikka on väkiluvultaan jopa Suomea selvästi pienempi. Eli kyllä olosuhteilla ja valmennuksellakin pystytään tekemään aika paljon.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Kyllähän esim. Uruguay on tulevissa MM-kisoissa jopa yksi suosikeista, vaikka on väkiluvultaan jopa Suomea selvästi pienempi. Eli kyllä olosuhteilla ja valmennuksellakin pystytään tekemään aika paljon.
Mennään jo tosi paljon offtopiciksi, mutta Suomen bruttokansantuote on n. 3,5-kertainen Uruguayn vastaavaan, joten olosuhteet lienee lähempänä sitä, että kun ei ole varaa muuta lapsena tehdä kun potkia palloa 24/7/365 niin kai siinä parempia jalkapalloilijoita syntyy kuin Suomessa jossa muutamana lämpimänä kuukautena kaivetaan nappikset kaapista jos pleikkarilta ehditään.

Englantilaisten pelaajien korkeat siirtokorvaussummat muuten johtuu enemmänkin siitä, että katsojat haluavat nähdä englantilaisia pelaajia, ei siitä, että kokoonpanoon vaaditaan 8 englantilaista pelaajaa.
 

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Carolina Hurricanes
Vastaavasti Rauma on pieni paikkakunta, josta ei aina valitettavasti riitä lahjakkaita junnuja edustuskokoonpanoon kovatasoiseen Liigaan samalla tavalla kuin esim. Helsingistä (vrt. Rauma 40000 / Hki 600000 asukasta).

Mitä C-juniori joutuu kaudestaan maksamaan kuukaudessa? Täällä Helsingissä se on 500 e / kk + läjä komposiittimailoja (IFK), kyllä se lahjakkaitakin rajaa ulkopuolelle.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Tuohon päälle vähintään se kymmenen mailaa per kausi, luistimet lähes joka kausi, bussimatkat, bensat ja muita varusteita. Heittääkö paljon jos sanon että 5000€ / vuosi?

Kyllähän se pakosti rajaa vähän noita pelaajia. Aika harva jääkiekkoilija taitaa olla köyhistä oloista. Futiksen treenit nuorena kuitenkin vaatii, kärjistetysti, pyöreän esineen jota potkia.
 

senilix

Jäsen
Piitulainen ja Vauhkonenko Raumalla vain kesän vietossa? En usko että nämä jannut häipyvät mihinkään, vaikka joutuvatkin taistelemaan paikasta neljään pelaavaan ketjuun. Näppi ja Nikko lienevät, kuten 1936 mainitsi siinä asemassa, että peliaikaa on haettava muualta.

Näppi ei mahtunut nyt keväällä Jukureihin, miten ensi kaudella liigajoukkueeseen?
Nikkoa pidän parempana pelaajana kuin Piitulaista. Hänelle pitäisi ehdottomasti tulla peliaikaa, enemmän kuin sattumalta jonkun loukkaantumissuman aikana.

Yritin sanoa sitä, että silloin kun Piitulainen teki sopimusta, oli aivan varmasti puhe kolmosketjusta, ehkä tulosyksiköstäkin. Sitten hankittiin lisää pelaajia ja tie vienee viitosketjuun.

Totta kai Lukko tarvitsee viidennen ketjun, ehkä vähän kuudettakin, mutta en katso tätä Lukon vaan pelaajan silmin. Piitulainen voi jopa tuntea itsensä vähän petetyksi....
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Tuohon päälle vähintään se kymmenen mailaa per kausi, luistimet lähes joka kausi, bussimatkat, bensat ja muita varusteita. Heittääkö paljon jos sanon että 5000€ / vuosi?

Nyt kun tämä ketju on saanut huomiota muiden piireistä, on erittäin sopivaa mainita (off-topicista huolimatta), että RTK on olemassa myös tällaisia tapauksia varten, eikä pelkästään Lukon edustusjoukkueen velkojen kuittaamiseen. Lukkohan on ostanut varusteita niin omille kuin lähiseuran junioriseuroille, jotta lapsilla olisi mahdollisuus pelata jääkiekkoa, vaikka kulut nousevat.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Tyytymättömyyttä minä juuri tarkoitin. Tyytymätöntä pelaajaa tuskin kannattaa pitää mukana myrkyttämässä ilmapiiriä.


Aivan. Tuskin nyt kukaan kesällä vielä lähtee.

Nikolle kyllä pitää saada peliaikaa ja vastuullinen rooli. Iso potentiaali miehessä.
 
Kyllä tällaisen Lukon kanssa voisi 2014-15 kaudella elää.
Ja tavoitella mestaruutta.
(linkeissä olevat vielä fantasian tasolla - älkää hermostuko)

1. Ville Vahalahti Niko Kapanen Janne Lahti
Janne Niskala(L) Grant Lewis (R)

2. Toni Koivisto Aaron Gagnon Joni Nikko
Ilkka Mikkola(L) Harri Tikkanen(R)

3. Ville Nieminen Jerry Ahtola Teemu Nurmi
Jesse Virtanen(L) Juho Tommila(R)

4. Olli Sipiläinen Filip Riska Olavi Vauhkonen
Antti Jaatinen Henrik Forsberg

5. Jonne Virtanen Henrik Koivisto Jesper Piitulainen
Matias Mattsson Eero Riikonen

6. Niklas Näppi Eetu Koski Rasmus Smedberg

MV: Ryan Zapolski
Oskari Setänen
 
Viimeksi muokattu:

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Nyt kootaan kylla kiekollisesti sellaista porukkaa etta oksat pois. Ensi kaudella voi odottaa sita, etta omista paastaan pois ja ylivoimalla kiekko liikkuu. Valivaara ja Niskala kun lisataan tuohon Mikkolan, Virtasen ja Tommilan kylkeen, pitaisi olla selvaa etta kiekko loytaa tiensa hyokkayssuuntaan aika vilkkaasti.

Nyt viela sentteriosasto kuntoon ja voidaan lahtea kantamaan puita saunalle.
 

Karajan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Välivaaran tulo ei kyllä yllättänyt itseäni yhtään, eikä kyllä harmitakaan koska hyvä pelaaja on kyseessä. Vaikka kaverista puhutaan Oton korvaajana niin itse uskon että kyseinen pelaaja on ollut hankintalistalla jo pidempään riippumatta Honkaheimon kuvioista. Oton lähtö avaa nyt ovea enemmän sinne nuorison suuntaan mikä on hyvä asia. Jaatinen ja Forsberg sitten tarvittaessa mukana.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Välivaaran tulo ei kyllä yllättänyt itseäni yhtään, eikä kyllä harmitakaan koska hyvä pelaaja on kyseessä. Vaikka kaverista puhutaan Oton korvaajana niin itse uskon että kyseinen pelaaja on ollut hankintalistalla jo pidempään riippumatta Honkaheimon kuvioista. Oton lähtö avaa nyt ovea enemmän sinne nuorison suuntaan mikä on hyvä asia. Jaatinen ja Forsberg sitten tarvittaessa mukana.

Olen samaa mieltä. Honkaheimohan halusi itse lähteä Lukosta, joten olisiko kysymys ollut johtopäätöksestä. Honkaheimo kokee paremmaksi siirtyä toiseen seuraan peruspakin roolissa kuin pelata Lukossa jämäminuuteilla ja katsomokomennuksilla ilman kapteeninnatsoja. Tieto Välivaarasta on varmasti vanhempi kuin muutaman päivän.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Pelaajabudjetin suhteen Honkaheimon vaihto Välivaaraan mennee aika lailla tasan. Välivaara saattaa olla hieman kalliimpi mies, vyöllä kun on meriittejä aika lailla.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Pelaajabudjetin suhteen Honkaheimon vaihto Välivaaraan mennee aika lailla tasan. Välivaara saattaa olla hieman kalliimpi mies, vyöllä kun on meriittejä aika lailla.

Valivaara on kiekollisesti paljon Honkaheimoa edella, ei ole niin hasardi sen kanssa ja osaa antaa syottoja.

Muuten varmaan aika tasan.

EDIT: ah, puhuit budjetista, pahoitteluni. Olet varmaan oikeassa, oliskohan Valivaara jopa halvempi kun meriitit ei ole ihan viime vuodelta ja Honkaheimolla oli todella paljon kotikaupunkilisaa sopimuksessaan.
 

MiKiM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mikäs siinä muuten on että Lukko kuppaa tuota Gagnonin sopparia? Ei nyt ole ainakaan mitään siirtohuhuja muuallekaan kantautunut korviin..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös