Lukko - KalPa la 17.9.2005

  • 6 143
  • 48
Tila
Viestiketju on suljettu.

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
KalPan ainoa muutos näyttäisi nopella vilkaisulla olevan Harrisonin tulo 13. hyökkääjäksi ja Tiihosen siirtyminen Harrisonin tieltä 7. pakiksi. Saavinen on sivussa loukkaantumisen takia, mikä tuskin joukkuetta hirveästi heikentää.

Ahosilta ei siis ole vieläkään kokoonpanossa. Osaisiko joku kertoa minkälainen toipumisennuste hänelle on annettu?
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Aika päätöntä kohnostusta tuo peli suurelta osin oli, mutta onneksi Hannus upotti KalPan. Kapanen kuopiolaisten maalilla pelasi hienon pelin, mutta aivan ei riittänyt. Langkow seikkaili taas muutaman kerran, mutta nyt ei rankaistu. Lankulta ihan ok peli muuten. KalPa pelasi pirteän pelin eikä heidänkään voittonsa vääryys olisi ollut. Voitosta huolimatta Lukko ei pelannut tänään hyvin ja paljon on muututtava, että tiistaina Hämeenlinnasta on tuomisia.
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ruutiveijari kirjoitti:
Mites Äijänsuo toimi ilman yhtä seinää?

Ihan ok, kylmä oli, muttei sinne sentään jäätynyt...sumuakaan ei ollut. Muuten aika vaisu tunnelma loppujen lopuksi hallissa oli. Kuopiolaiset pitivät hyvää mekkalaa.
 

SyPe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tempo
Ruutiveijari kirjoitti:
Mites Äijänsuo toimi ilman yhtä seinää?


Ei mielestäni mitään probleemia, paitsi että halliissa oli hiton kylmä!

Pelistä:
-Lukolta miltei yhtä heikkoa kurvailua kuin Porissa
-Hannus avasi elintärkeällä hetkellä elitärkeään aikaan maalitilinsä Lukossa
-Langkow aiheutti muutamat sydämenlyönnit jälleen mailapelillään, muuten mies oli hyvä
-Kalpa 2 erää pirteä ja liikkui kepeällä jalalla
-Saarelalla piristymisen merkkejä!
-Kimmo Kapanen vakuuttava
-Kalpan uusi hankinta Hamilton 0+1, mutta muuten pimennossa, samat sanat Lukon Wrightiin
-3. erän lopussa Lukko painoi kovasti ja Kalpalle taisi tulla hiemän väsy
-Tommi Jäminki-> ei käyttöä


Ja sitten yksi huomio vielä: Ennen ottelun alkua Pelaajakoordinaattori Jari Laiho ja Luvian Sahan kesätyöläinen Pauli Levokari kahdenkeskisessä neuvottelussa hallin yhdessä aitiossa... hmm.. Säistä miehet varmaan keskustelivat, vai?
 

Lukkoseppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
"Raporttia"

Ensimmäinen taisto tuli sitten Äijänsuolla tälle kaudelle katsottua, runkosarjaa siis. Lopputulos oli se minkä se pitikin, 3 pistettä Raumalaisille. Peli itsessään oli odotetun heikkoa. Lukosta mieleen jäi ennakkoluuloton parivaljakko Hannus - Tuomainen. Selkeä ero KalPan ja Lukon välillä oli kokoero, KalPa ajoi kyllä hyvin paikkoihin mutta viimeistely hukkui Lukkopuolustuksen kroppaan. Ehkä juuri kokoeron turvin KalPa pörräsi liukkaasti ja liikutteli kiekkoa Lukkoa paremmin. Jossakin vaiheessa näytti että Lukko ei saa kiekkoa yli keskialueen muuta kuin tuurilla, heikkoa siis, kädellinen sentteri olisi nyt todella tarpeen. Molemmat maalivahdit pelasivat todella hyvän pelin, Lankku harjoitteli kiekollista peliä vähän turhankin paljon, tällä kertaa kuitenkin ilman takaiskuja.

Edit: Piti vielä sanoa että Lukon ylivoimapeli oli todella surkeata, 5-3 tilanteessakin koitettiin vain laukoa ja laukoa. Voi vain haaveilla Larouchen yllättävistä ratkaisuista, Torkin röyhkeydestä, Koiviston nopeudesta ja Niskalan lämyistä.

Muutama huomio pelistä ja pelin ulkopuolelta.

1. Äijänsuon katsomo toimi ilman päätyseinääkin, vähän oli vilpoista mutta muuten hyvä.
2. Illan taistelupari oli K. Kenig - T. Mäkelä, Daavid ja Goljat.
2,5 Ravintolateltta toimi hyvin, vaikutti että asiakkailla ei ollut kovakaan kiire itse matsia katselemaan.
3. Vieressäni istuneen varttuneen rouvashenkilön parranajo oli huonosti viimeistelty.
4. Kävellessäni ulos hallista olkaani koputti kaunis vaaleahiuksinen neitokainen kysyen, "Käytkö sä vielä soittamassa sitä... kitaraa?" Koskaan en ole kitaraa soittanut mutta sitä tyttöä olisi pitänyt haastatella vähän lisää.
 
Viimeksi muokattu:

Taustailija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ruutiveijari kirjoitti:
Mites Äijänsuo toimi ilman yhtä seinää?

Hallissa oli kylmä ja tunnelma katosi syysiltaan tuulen mukana. Sumua ja muita häiriötekijöitä ei ollut.

Rakennelmat keskeneräisen seisomakatsomon ympärillä olivat varsin toimivia ja olosuhteisiin nähden ilta sujui varsin hyvin. Ulkona oli komea "sirkusteltta", jossa janoiset saivat oluensa. Muutenkin tuo palveluiden vieminen ulos vähensi tungosta käytävillä, saa nähdä miten hommat toimivat talvella.

Itse peli oli tyypillinen alkukauden peli. Ei mitään suuria hienouksia, mutta tärkeintä lienee kuitenkin voitto.

Kapanen pelasi KalPan maalilla hyvin ja teki muutamia huipputorjuntoja. Myös Lukko maalilla pelannut Langkow oli hyvä.

Eniten silmään sattui Lukon pelaajien kurittomuus ja peliavaamisen hitaus. Monissa vaihdoissa puolustajat viilettivät KalPan maalin takana. Tälläistä ei koskaan tapahtunut JR:n aikana. Jos jonkun Lukko pelaajan haluaa erikseen mainita, niin Miikka Tuomainen pelasi hyvin, muutoinkin kakkosketju, jossa pelasivat Tuomainen, Toporowski ja Hannus esitti ihan hyvää peliä (ajoittain). Ehkä peli meni vähän liikaa kulmissa pyörimiseksi, mutta ihan hyvä esitys kuitenkin. Ilkka Heikkinen piteli hieman polveaan komean lonkkataklauksena jälkeen ja en miestä enää kolmannessa erässä havainnut, toivotaan, ettei polvi kipeytynyt pahemmin. Ilkka pelasi kaksi erää ihan mukiinmenevästi.

KalPa karvasi välillä aika agressiivisesti ja pelasi mielestäni hyvän vieraspelin. Loppuun asti pelaajien maltti ei kuitenkaan riittänyt, vaan Lukko pääsi tekemään maalinsa vastaiskuista, kun KalPa intoutui hyökkäämään hieman liian innokkaasti.
 

Walton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Paska Langkow

Aloitetaan pakollisella Langkowin haukkumisella, se kai kuuluu nykyään kuvioihin. Tänäänkin mies päästi yhden maalin, eikä edes tehnyt yhtään. Torjuntojakin miehelle kertyi vaan 32, vittu myydään Tempoon kun ei tullut vähintään 33 torjuntaa. Kaiken huipuksi tämä muka maalivahti käy välillä osallistumassa peliin jopa maalintakana.
Sitten kun nämä pakolliset muodinmukaisuudet on kirjoitettu voidaan kirjoittaa muutamia havaintoja pelistä. Niin, ensinnäkin sitä ykkös/kakkossentteri tarvitaan ja pikaisesti, tai jotain muuta pätevää vaihtoehtoa. Topon paikka ei todellakaan ole keskellä, miehen paras ominaisuus eli rymistely ja kulmaväännöt katoavat kuin tuhka tuuleen sentterin paikalla. Muuten kakkosketjun peli oli ihan kohtalaista, vaikkakin tehotonta.
Ykkösketjun peli oli parantunut selkeästi torstain matsista, eli tällä hetkellä Tähtisen paikka on Wrighterin ja Pahin välillä.

Pakkien pelaamisesta isoja plussia koko joukkueelle. Todella hyviä vetoja yv:llä ja muutenkin siniseltä. Ei siirrelty eikä pahemmin latailtu vaan annettiin paukkua. Noh, Eepillä välillä vähän kesti, mutta kuka 40v saa pyssynsä laukeamaan riittävän nopeasti.
Muutenkin pakisto osallistui hyökkäysten tukemiseen todella hyvin. Ei ollut yksi eikä kaksikaan kertaa kun pakki heilui hyökkäyksen kärjessä.
Tietysti tällä on käänteisiäkin ominaisuuksia, yv-hyökkäykset vastustajalle. Ainakaan tänään Kalpa ei onnistunut niitä käyttämään hyväkseen, toisaalta Lukon hyökkääjät paikkasivat todella hyvin puolustajien nousuja.

Vaikka Tolvasen ajamista kuvioista ei ollut tietoakaan, oli hyviä merkkejä ilmassa. Kiekko todella pyrittiin pitämään eikä vain roiskimaan. Tottakai siitä tiettyjä riskejäkin tulee, mutta pääsääntöisesti voittopuolella asian suhteen tänään oltiin.

Illan matsista täytyy nostaa esille Saarelan ja Wrightin selkeästi parantunut peli torstaista. Näiden miesten panos en kuitenkin korvaamaton, joten parenpaan suuntaan ollaan menossa. Tuomainen oli jälleen kuin 10 vuotta liigaa painanut konkari, ei kunnioita ketään. Puolustuspäässä Porkka, Mäkelä ja Paukkunen olivat parhaimmistoa. Miestä seinälle ja kiekko yksinkertaisesti oman hyökkääjän lapaan, tarviiko pakin muuta tehdä.

Muuten ottelutapahtuma jäi hieman vaisuksi. Sisääntulo oli helvetistä tylsempi kuin viime kaudella, vaikka vaihtovirta/tasavirtaa soittivatkin. Jotenkin muutenkin tunnelma oli vaisumpi kuin viime kaudella.
Torstaina halliin on pakko laittaa mamikset jalkaan ja pipo päähän, on siellä niin pirun kylmä.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mitähän tuostakin nyt kirjoittaisi? Oli meinaten aika huonoa peliä.

Avauserä oli ehkä lievää Lukon hallintaa, mutta edes 5-3-ylivoima ei tuonut tulosta. Miikka Tuomainen ja Shayne Toporowski nousivat erän pirteimpinä Lukkolaisina esille, Tuomainen varsinkin näyttää pelaavan naama punaisena melko karskia peliä, ja tuskinpa ainakaan Ville Snellman hänen paikkaansa vie. Tuomainen pääsi heti ylivoimallekin, ja häntä rikkomalla KalPa joutui kahden miehen alivoimalle. Erän lopulla Pasi Saarela otti turhan hyökkäyspään jäähyn, mutta silloin ei vielä KalPasta ollut hätyyttelijäksi. Erästä jäi mieleen sekin, että Lukko hävisi melkein kaikki aloitukset, Scott Langkow hortoili jälleen maalinsa takana ja jokainen hänen purkukiekkonsa jäi mustapaidoille, tosin Langkow torjuikin kyllä hyvin. Mieleen jäivät myös erän kaksi taklausta, sen komeamman esitti Lukon puolustaja, oliko Mäkelä, johon pienen mustapaidan eteneminen pysähtyi kuin seinään. Toisesta taklauksesta vastasi Tuomainen. Kimmo Kapanen oli KalPan paras, niin tässä erässä kuin koko pelissäkin.

Toinen erä alkoi Lukon alivoimalla, ja 8 sekuntia sen jälkeen kun Saarela pääsi jäähyltä KalPa avasi maalitilinsä. Kiekko pyöri Lukon maalin edessä, Langkow oli polvillaan ja pakkien keskeltä pääsi Sami Salonen nostamaan kiekon yläkulmaan. Langkowin piikkiin maalia ei voi pistää. Toni Porkka otti tyhmän jäähyn poikittaisesta mailasta. Lukon tasoituksen teki Pasi Saarela, hienon ja vapauttavan syötön maaliin tarjosi Jamie Wright. Kohta tämän jälkeen tuli Sami Partaselle illan ainoa virhe, kun hän lähetti Tuukka Mäkelän jäähylle heppoisin perustein, miehitykset tosin tasoittuivat melkein heti kun Tomas Kurkan maila osui Juhamatti Yli-Junnilan kasvoihin. 2+2 minuuttia tuli Kurkalle, kun Yli-Mainio käskettiin matkalta pukukoppiin takaisin naamaansa esittelemään. Toinen erä oli KalPan paras, eikä kovin suuri vääryys olisi ollut jos vierasjoukkue vaikkapa uudelleenkin johtoon olisi mennyt. Siinä missä Lukon miehet luistelivat kuin hiekalla, liikkui kuopiolaisten luistin varsin liukkaasti. Tämä huomasi ainakin Toporowski, joka kikkaili ylivoimalla siniviivalla ja menetti kiekon, jompikumpi Kenig tuli lujaa ylös mutta ilman sen kummempaa tulosta kuitenkaan. Myöhemmin siinä erässä kiekko kävi jo Langkowin maalin tolpassakin. Alivoimalla tosin tuli Lukollekin maalipaikka, mutta ylös noussut puolustaja Antti Bruun piti ilmeisesti väärinpäin mailaa kädessään kun ohjaus lähti ihan toisaalle kuin maalia päin.

Kolmannen erän ensimmäiset 10 minuuttia olivat edelleen lievää KalPan hallintaa, mutta sen jälkeen Lukko rupesi ottamaan peliä haltuun. KalPan puolustaja Jermu Pisto teki miehen työn katkaisemalla Lukon ylivoimahyökkäyksen, takaa luistellut Pisto heittäytyi ja löi hienosti kiekon pois Lukkolaisen mailasta. Kolmannessa erässä rupesi kaukalossa näkymään myös se vanha tuttu Pasi Saarela. Markku Tähtisellä oli mainio maalintekopaikka, kun hän pääsi nousemaan vapaasti maalille, Kapanen oli polvillaan ja puolet maalista tyhjänä mutta Tähtinen veti reilusti ohi. Puolitoista minuuttia ennen loppua tuli ratkaisu, kun Tommi Hannus laukoi, pelasi tilanteen loppuun ja veti oman laukauksena riparin maalin kattoon. Jo irtosi katsomostakin hiukan iloa, ja olihan siinä lopussa pari sekuntia ennen summeria vielä Lukolla paikka lisämaaliinkin kun Kapanen oli vaihtopenkillä, mutta mitäpä tuosta.

Ei tuo peli tosiaan ainakaan minua jaksanut miellyttää. Ero viime kauden Lukkoon on ainakin vielä niin valtava ettei ole tosikaan, mutta toivottavasti parempaan päin ollaan menossa. Eikä Tolvanenkaan senpuoleen kovin tyytyväinen peliin ollut. Parasta peliä Lukosta esitti minusta kakkosketju, varsinkin Toporowskin ja Tuomaisen peli miellytti eikä tietenkään voi unohtaa voittomaalin tekijää ja muutenkin kuopiolaisia näyttävästi narutellutta Hannusta. Wright pelasi myös hyvin, ja eiköhän se Saarelakin sieltä tule vielä. Puolustajista ykkönen oli Tuukka Mäkelä, hyvänä kakkosena Lukon jäähykuninkuudesta tiukasti kamppaileva Erik Hämäläinen. Langkow maalissa pelasi hyvin, vaikka tosiaan välillä harhailikin ja pudotteli kiekkoja pari kertaa vaarallisesti. Tällai kun hän pelaa niin ei minulla ainakaan valittamista ole.

KalPan paras oli Kimmo Kapanen, ja hyvänä kakkosena puolustaja Jermu Pisto. Hyvin KalPa pyristeli, eikä suuri vääryys olisi ollut jos KalPa ainakin jatkoajalle olisi päässyt. Mutta näin tällä kertaa.

Hallissa oli helvetin kylmä jo nyt. Mitä sitten onkaan, kun oikein kunnolla tuulee ja sataa? Katsojia oli paikalla rapiat 3200, ja vaikkei KalPa juuri koskaan enempää ole houkutellut katsojia niin olisin kyllä noin 3500:aa odottanut. Tiedä sitten, paljonko torstain tappio vaikutti? Ja mitä vaikutti tuo että kylmää tiedettiin olevan?

Semmoista. Kausi on sitten korkattu Raumankin osalta, ja tietysti aina on kivampi voittaa kuin hävitä. Paljon pitää kumminkin tapahtua, jotta maanantaina tai tiistaina HPK:lta pistekin otetaan.
 

rellu

Jäsen
Suosikkijoukkue
sm-sarja/SM-liiga/Liiga 1957 -
kisskiss kirjoitti:
Mielestäni KalPalle olisi piste kuulunut matsista.

En nähnyt peliä, koska ajelin pohjoisesta kotia kohti, mutta Radio Suomen selostaja totesi Lukon ehdottomasti ansainneen voiton.
 

Icepowerman

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Hifk , HPK; KuPs, Zulimanit ...
rellu kirjoitti:
En nähnyt peliä, koska ajelin pohjoisesta kotia kohti, mutta Radio Suomen selostaja totesi Lukon ehdottomasti ansainneen voiton.

On radio suomen selostaja hiukan liioitellut. Kuuntelin itse radiosta suurimmanosan peliä ja vaikutti tasaiselta (selostajana urheilukanavalta tuttu Anssi Ritari). Molemmilla oli omat etsikkoaikansa pelissä. Itselleni jäi kuva tasaväkisestä ottelusta. Lukon rutiini toi kuitenkin niukan voiton hiukan ennen loppua.
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Niin, meissä kaikissa asuu pieni kiekkotoimittaja, mutta...

Älkää nyt hyvät ihmiset pinnistäkö näistä ensimmäisistä matseista hirvittävästi palstametrejä. Vielä vähemmän pitäisi aikaa käyttää pelin tason arviointiin. Kausi on vasta alkanut, herran tähden! Nelonen näytti Lukon molemmat maalit ja ne olivat sentään molemmat hienoja, tehtyjä maaleja. Yli puolet maalikoosteen maaleista oli käsittämättömiä räpellyksiä.
Tästä pelistä tarvittiin kolme pistettä ja ne saatiin. Piste.

Canal+ on hankittu ja tiistaita odotellaan...
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Hearsay kirjoitti:
Niin, meissä kaikissa asuu pieni kiekkotoimittaja, mutta...

Älkää nyt hyvät ihmiset pinnistäkö näistä ensimmäisistä matseista hirvittävästi palstametrejä. Vielä vähemmän pitäisi aikaa käyttää pelin tason arviointiin. Kausi on vasta alkanut, herran tähden!

Juuri näin. Vastahan Rautakorpi otti ohjat käsiin, keväällä homma palkitaan. Ei nyt pidä ensimmäisten pelien jälkeen ihmetellä, eihän ?

Vaihdettaisko levyä ja todettais, että vituiks menee taas?
 
Jaaha..

Mun kommenttejahan kaikki on odotellut? Jaa ei vai, no pistetään silti...

Ekassa erässä ihmeteltiin, että tätkö tää liigakiekko nyt on? Hirvittävää nysväystä, hallikin melkein tyhjä, Tuomaisen ja Hagelbergin yritykset jäi mieleen.

Tokassa erässä ihmeteltiin, että, wittu, KalPa kuuluu liigan, Lukko ei, kunnes Pahi pisti kiekon reppuun, siinä vaiheessa ruvettiin jo miettimään, että josko me sittenkin tää matsi vietäisiin?

Kolmannessa erässä ihmeteltiin taas, että wittu mitä nysväystä, ja odotettiin KalPan maalia, mutta Hannuksen Tommi, eli Tommi Hannus, elikkäs Tomppa, oli eri mieltä, ja pisti omasta riparistaan kiekon reppuun, siinä vaiheessa tuumattiin, että kyllähän Lukko tän kuitenkin taitaa viedä.

Noin tota peliä voisi lyhtysanaisesti luonnehtia, surkein liigaavaus pitkään aikaan, hallikin paskana mikä ilmeisesti verotti myös yleisöä (vain 3200 ja risat), mutta helvetin hienoa oli kyllä nähdä KalPa liigassa, ja pitää myöntää, että Kuopiolaiset taistelivat paljon paremmin, mitä odotin.

Lukosta, noh, ihan heti pitää nostaa herra nimeltä Miikka Tuomainen esille, jumalauta, 19 vuotias kaveri, ja pelasi helvetin hyvin, melkein tappelikin jo, tästä pidetään kiinni, ehdottomia tulevaisuuden nimiä, fanipaitaa harkitaan.

Hannus, wittu tää on hyvä jätkä, uskomattomia kiemuroita välillä ja hyvää peliä muutenkin, unohtamata ratkaisumaalia, go Tommi go!

Pahi oli Pahi, hieno maali, turha puhua paskaa, jyllä Pahi on meillä se, joka sen kiekon heittää reppuun tiukan paikan tullen.

Hagelberg, huomasiko joku muu, kokoajan 100 lasissa, taklasi kaikkea, melkein tuomariakin, ja pelasi ennakkoluulottomasti, yksi Jaska rosterissa on hyvä olla, kiitos Hakki!

KalPasta; Kurka kyllä osoitti, että pelimiehen aineksia löytyy, vaikka yhden 2+2:n ottikin.

Kasper Kenig oli pettymys, 1+2 liigavauksessa tehnyt hyökkääjä ei erottunut kentällä muuten kuin erittäin tyhmän jäähyn takia (leipoi Tähtistä jään pinnassa noin minuutin ennekuin "suihinottajasuu" Partanen huomasi.)

Terry Harrisonia en oikein pannut merkille, syötti Salosen maalin kyllä, mutta siinä vaiheessa huomioni oli keskittynyt toisaalle, joten en pannut merkille, hallilla kyllä rivikatsojat sanoivat ihan pelimieheksi, joten tiedä sitten.

Ja monta kertaa kuulin kommenttaja "Ei toi joukkue turhaan tääl liigas oo" ja "Ei toi kyl mikään metsisjoukkue oo.", joten kyllä katsojaien mielstäkin KalPa on ihan liigajoukkue (itsenikin Kuopiolaiset yllättivät positiivesti.)

Loppujen lopuksi voisi todeta, että aika paska kauden avaus siihen nähden, mitä odotin, mutta ihan hyvät fiilikset on kuitenkin.

Niin, ja se seinä sinne päätyyn, ja vähän witun äkkiä, paljoo huvita noin kylmässä seisomakatsomossa kököttää...

PS:Huomasiko joku muu harhasyöttöjen uskomattoman määrään, molemmilta joukkeilta ei saatana, ei näin, ja Jäminki oli kyllä aika paska, kuten myös Paukkunen, joskin Markku väläytteli välillä, mutta pois molemmat.

PS2: Ja niin, mielestäni Langkow oli hyvä, joskin maalin takan seikkailuja oli jonkin verran, mutta ihan tyytyväinene olen Scottyyn..
 
Noh..

Tää peli nyt näytää kiinnostavan ihmisiä kuin kilo paskaa, mutta määhän jaksan aina tarinoida, kun suosikkijoukkueet kohtaavat (talvella Kuopioon, varautukaa.) niin todetaan nyt sen verran, että tuo yleisömäärän vähyys (vain 3200 ja risat.) ei tuolla hallilla ollut mikään yllätys, itseäkin vitutti siellä seisomakatsomossa, mutta 2. erä meni mukavasti penaltyn puolella.

Ja kylläöhän sitä pitää myös sanoa, että on se Kapasen Kimmo vaan huikea veskari, ilman Kimeä olisi KalPa ollut moneen kertaan hädässä.

Mutta kyllähän Kuopion poijjat oli yllättävän hyvä muutenkin kiekkojoukkueena, epäilin vähän, kun sm-liigan pienin ja yksi suurimmista kohtaa, mutta pirun hyvin KalPa pelasi, ja kuuluu ehdottomasti liigaan!
 

kaksyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Eilisestä ottelusta päälimmäiseksi mieleen jäi harmistuneisuus siitä, että KalPan hienoa taistelua ei tällä kertaa palkittu pisteillä. Ottelu oli kyllä kokonaisuudessaan sen verran ympäripyöreä, että kumpi tahansa joukkueista olisi ottelun voinut nimiinsä viedä, eikä se olisi ollut suuri vääryys.

Pettymys oli sekä illan katsojamäärä sekä tunnelma. Ensimmäisen kotiottelun olisi luullut houkuttelevan suuremman massan liikkeelle, niinköhän avonainen seinä ja tappio avausottelussa Porissa käännytti pois hallilta? Raumalaiset eivät jaksaneet lämmetä, kuin Hannuksen maalille. Volyymeistä ottelussa vastasi enimmäkseen KalPan kolmikymmenpäinen kannattajajoukko.

Kuten tämän ketjun aiemmassa viestissäni toivoin, KalPa oli eilen kurinalaisempi ja puolustuspelaaminen toimi paremmin, kuin JYPiä vastaan torstaina. Etenkin KalPan alivoimapelaaminen oli mallikasta, Lukko ei kovinkaan vaarallisia tilanteita saanut edes kahden miehen ylivoimalla kyhättyä. KalPa ei tällä kertaa onnistunut lukuisista hyvistä maalitilanteista huolimatta viimeistelyssä, kuin kerran. Ottelua seuratessa tuli olotila, että KalPan hyökkäys on tasaisen hyvä, mutta joukosta puuttuu selkeä ratkaisija, joka omalla viileydellään ja esimerkillään kääntäisi tiukkoja otteluita KalPan hyväksi.

Torstain perusteella vaisuksi jäänyt KalPan ykkösketju Kurka-Salonen-Tuppurainen koki ottelussa ajoittaisia muutoksia. Try-outilla KalPassa kiekkoileva Terry Harrison vuorotteli Tuppuraisen kanssa toisessa laidassa, etenkin erikoistilanteissa joukkueen ainoaa rightin puolen hyökkääjää peluutettiin. Kuvittelin Kurkan Kuopioon saapuessa miehen olevan selkeä sniper, mutta vaikuttaa, että mies on kovin samantyylinen Salosen kanssa - kumpikin tykkää pitää kiekkoa hallussa. Ei Harrisonkaan tuntunut jäävän kiekon kanssa pekkaa pahemmaksi, saa nähdä mitä ketju saa aikaiseksi Harrisonin kotiuduttua vitjaan paremmin. Pelaajien vuorottelu kyllä herätti kysymysmerkkejä pääni yllä - mikä on keskiviikkona Kuopioon saapuneen Harrisonin nykykunto, vai vuorottelivatko pelaajat vain siksi, ettei Harrison ollut ehtinyt treenaamaan tarpeeksi ketjun kanssa?

Joka tapauksessa tämä oli ottelu, josta KalPan olisi pisteitä pitänyt pystyä poimimaan, kun Lukko antoi siihen mahdollisuuden. Joukkueen taistelulle on kyllä annettava iso käsi, eiköhän joku tiukka ottelu käänny Kuopioonkin päin.

Tiistaina sitten härnäämään Kärppiä Monttuun.
 

Borgie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Zudum!


Voe helevettiläinen, miksi kukaan ei muistuttanut, että lauantai peleissä tulee tukka kipeäksi, saisivat lopettaa koko oluen myynnin kyseisessä kuppilassa. Peli oli hirveää kuraa, etenkin lukon puolelta. Vaikka pelinavaus on ollut mielestäni aina lukon heikkouksia, niin eilistä räpiköintiä ei voi saada enää hirveämmäksi, ei vaikka laittaisin itse hokkarit jalkaan, kettu paidan päälle ja painaisin sekaan.

Noh, torstaina sitten taas uudelleen.
 

TiDo28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko,Toronto Maple Leafs
Vanhanaikaisesti kävi

Lähinnä tuli mieleen tästä rypistyksestä sellainen asia,että lukon valmennus yllätettiin housut kintuissa.Pelaajissa riitti yksityisyrittäjyyttä mutta yhteispelistä ei olla uneksittukkaan.Kyllä valmennus saa ottaa omaan piikkiinsä tälläiset esitykset.

Hyökkäyksessä ei yhtään harjoiteltua kuviota,vaikka yksittäisiä hyviä pelaajia voidaankin nostaa esiin.Nyt vaan pitää ruveta harjoittelemaan joukkuepeliä.

Puolustuksessa ei ole yhtään sovittu roolituksesta ja pakkipareista molemmat luistelivat kiekon perässä kuin mehiläiset hunajan ympärillä.Maalivahdin ja puolustajien välisestäkään yhteistyöstä voi kummoisiakaan arvosanoja antaa.Langkow esti kiekon kulun maalin perukoille asti mutta mitenkään varman oloista se ei ollut,tosi paljon antoi reboundeja joista tuli aika liuta pakokauhun hetkiä puolustuksessa.

Lukkolaiset yrittivät horjuttaa pienikokoisia KalPalaisia mutta eipä sillä kauheasti vaikutusta ollut,ehkä aavistus jos sitäkään.KalPa käytti sen ainoan aseen hyödyksi ja käytti sitä hyvin eli liike.Kyllä lukko-kentälliset olivat ajoittain aika pulassa nopeiden KalPan miesten luistellessa ohi oikealta ja vasemmalta.KalPasta jäi lähinnä mieleen ihan hyviä otteita näyttänyt pakki Suhonen (voisi ottaa vieläkin kiekollisempaa johtajan roolia,rutiinin myötä varmaan käykin niin) ja tietysti Salonen,kädet käy mutta fysiikkakin kestää vallan mainiosti vääntöihin.Tietysti yksi KalPan tukipylväistä oli maalivahti Kapanen joka torjui mitä torjuttavissa oli.

Lukon valmennukselle kunnon sapiskat tästä ottelusta.Voisiko joku selittää/suomentaa näitä lausuntoja mitä Tolvanen on antanut,itse olen sen verran yksinkertainen etten täysin niitä ymmärrä:1."Pelasimme siten,miten emme halua emmekä edes osaa".Niinku häh?2."Olemme vielä rakennusvaiheessa".Eikös olisi kannattanut rakentaa valmiiksi ennen kauden alkua,ei yhden sentterin puuttuminen tarkoita rakennusvaiheen olevan vielä käynnissä.Sitä on vaan käyty ulkomailla pelailemassa mutta valmista ei ole tullut.Samaa tosin voisi sanoa jäähallistakin,rakennusvaiheessa sekin.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
TiDo28 kirjoitti:
Lukon valmennukselle kunnon sapiskat tästä ottelusta.Voisiko joku selittää/suomentaa näitä lausuntoja mitä Tolvanen on antanut,itse olen sen verran yksinkertainen etten täysin niitä ymmärrä:1."Pelasimme siten,miten emme halua emmekä edes osaa".Niinku häh?2."Olemme vielä rakennusvaiheessa".Eikös olisi kannattanut rakentaa valmiiksi ennen kauden alkua,ei yhden sentterin puuttuminen tarkoita rakennusvaiheen olevan vielä käynnissä.Sitä on vaan käyty ulkomailla pelailemassa mutta valmista ei ole tullut.Samaa tosin voisi sanoa jäähallistakin,rakennusvaiheessa sekin.

Noita Tolvasen puheita ihmettelin eilen itsekin. Noista höpinöistä, kuten muuten eilisestä peliesityksestä itsestäänkin, tulee mieleen Timo Tuomi ja hänen Lukkonsa. Esimerkiksi Ikan aikana Lukko ei tuollaista eilisen kaltaista sekavaa peliä pelannut kertaakaan.

Hiukan siellä luisteltiin niinkuin aiempina vuosina Pitsiturnauksen aikoihin.

Mutta niinhän Eepikin sanoi torstaisen Ässä-pelin jälkeen, että "kausi alkoi hiukan liian aikaisin". Vaikkei tietenkään minkään joukkueen peli vielä tässä vaiheessa kunnossa ole, niin kysymys kuuluu, että mitähän harjoituskaudella on tehty?
 

Are

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, S.L Benfica, Getafe, Pool
Laitanpa omankin näkemykseni eilisestä. Oli muuten pirun kylmä halli, melko eksoottista oli toi avopääty.

KalPalaisittain katsellen matsissa oli tarjolla vähintäänkin se yksi piste, jonka Hannuksen maali sitten meiltä vei. Ikku Kapanen maalissa oli häikäisevä. Muutenkin joukkue onnistui tasaisen vahvasti eli varsinaisia heikkoja lenkkejä ei ollut. Voittomaali tuli harmittavalla tavalla, kun kuopiolaisten nelosketju Kuuluvainen-Hakkarainen-Huohvanainen sai aikaan todellisen myllytyksen Lukko päädyssä, KalPan puolustaja pääsi vielä täysin vapaasti ajamaan maalille, mutta Langkow torjui laukauksen. Tästä maali ja pisteet olisivat matkanneet Kuopioon. Seuraavassa vaihdossa KalPan ykkösketju pelasi sitten oman pään hieman löysästi ja Hannus pisti omat riparinsa sisään. Hannukselle propsit loppuunasti pelaamisesta.

Paljon hyvää, kuitenkin KalPan otteissa siihen nähden mitä odotin näkeväni. Salonen oli hyvä ja Kurka ihan näppärä, maaleja kuitenkin kaipailisin herroilta enemmän. Nytkin ylivoimaa oli kyllä tarjolla suurempiinkin maalilukemiin.

Harrison ei ollut niin huono kuin odotin. Ensimmäisissä vaihdoissaan mies tosin ajettiin ns. levyksi pariinkin otteeseen, toisella kertaa erittäin näyttävällä puhtaalla perstaklauksella. Kuitenkin pääsi jatkossa peliin mukaan ja oli ykkösketjussa huomattavasti parempi, kuin nähtävästi jonkin sortin mandaattipaikan ykkösen laidassa omaava Tuppurainen. Kyllä Harrison joukkueeseen mahtuisi, mutta onko hän se sniper jota hyökkäys kaipaisi ratkaisemaan ottelut tai voimahyökkääjä joka raivaisi taitureille tilaa? Enpä usko, että miehestä näihin rooleihin on. Ennemminkin kolmosketjun laituriksi, mutta täytyy muistaa että eilen pelasi vasta ekan ottelunsa. Aikaa lisänäyttöihin siis on runsaasti.

Saman huomion tein kuten nimimerkki kaksyks eli Salonen ja Kurka ovat hyvin samantyylisiä pelureita. Kumpikaan ei ole maalintekijätyyppi, vaan enemmänkin tykkää rakentaa peliä.

Puolustajilta muutamia pahoja syöttöhasseja varsinkin ottelun alkupuolella. Ainakin Alastalo tarjoili muutamia namupasseja vastustajan lapaan. Paransi kuitenkin huomattavasti loppua kohden. Paljon pelätty Lukon fyysisyys tepsi KalPaan yllättävän vähän. Ensimmäisessä erässä tosin muutaman kerran KalPan jätkät keräili varusteitaan, kun Lukko pakit antoivat muutaman kunnon mintun. Pääasiassa kuitenkin kerittiin alta pois.

Ja vielä pieni huomio siitä, että aikaa on tosiaan kulunut edellisestä liigataipaleesta. Vanha paarma ja KalPan menestysvuosien puolustuksen johtotähti Eepi Hämäläinen sai parikin kertaa todistaa KalPan nuoret lupaukset liukkaammakseen. Ensin Eepi sai jäähyn koukittuaan liukasta Kiiskistä ja sitten kulmaväännössä Kuuluvainen voitti Eepin 100-0, josta seurauksena KalPa sai hyvän myllytyksen Langkown maalille. Lämmitti mieltä.

Summa summarum. Molemmilla oli omat paikkansa ratkaista ottelu. Lukolla enemmän paikkoja, mutta myös KalPa iski vaarallisesti vastaan. Kimmo Kapanen oli huikea ja esitti muutamia henkeäsalpaavia venymisiä maalinsa suulla. KalPan kentälliset esiintyivät melko tasaisesti, ei heikkoja lenkkejä, mutta ei toisaalta oikein ratkaisijoitakaan löytynyt. Paikkoja kyllä oli!
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Tärkeät kauden avauspisteet Lukolle sekä myös tärkeät Saarelan ja Hannuksen maalitilien avakset lienevät Lukon kannalta tärkeimmät tästä ottelusta. Lankku jatkoi taas hyviä otteita ja torjunta-% kipusikin jo 95,31:een. Tuomainen ainakin kommenttien perusteella jatkoi taas hyviä otteita ja olihan Tolvanenkin aikaisemmat otteet palkinnut jo kakkosen paikalla.

Mitenkäs Jäminki suoriutui puhteestaan(Porissa pelasi kohtuullisesti) ja ei ilmeisesti aivan huonosti nytkään mennyt, kun try-outia jatkettiin. Muutenkin tuosta nelosen pelistä olisi kiva kuulla kommenttia.

Tolvasen kommentti muuten kaiketi tarkoitti kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, että joukkue ei pelannut sovitun taktiikan mukaisesti ja tämän tyyppistä "pelailua" ei ole tosiaankaan harjoiteltu.
 

The Johtaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Tommy Kilponen
Ensimmäisen erän ensimmäiset viisi minuuttia olivat täysin KalPan. Sitten tuli se sata sekuntia kahden miehen alivoimaa ja seuraavan vajaan kymmenen minuutin aikana ei kontrolloituja hyökkäyksiä Lukko-maalille KalPa saanut. Hieman vajaat viisi viimeistä minuuttia vei peliä taas KalPa.

Toinen oli kokonaisuutena KalPan. Edes Kurkan saama 2+2 (josta alivoimaa noin 2 min 30 sek) ei muuttanut ottelun kulkua. Yli-Junnilalta pyyhittiin levinnyttä huulipunaa, laitettiin lisää ja pyyhittiin poskilta kyyneleet.
Salonen kun sai paikan, osoitti olevansa joukkueensa johtotähtiä ja myös käytti sen. Viisi minuuttia myöhemmin Saarela pisti vielä hieman paremmaksi. Paikka avautui lähelle maalia, mutta kädet kävivät nopeasti ja kiekko varmasti maaliin.
Kukahan lie olikaan se KalPan pelaaja, ken sai Lukko-maalin tolpan erässä kilahtamaan.

Kolmannen ensimmäistä puoliskoa hallitsi jonkun verran KalPa, jälkimmäistä tätä hieman selvemmin Lukko.

Enemmän tai vähemmän KalPan hallintaa nähtiin yhteensä sen kahden erän verran ja maalivahtien torjunnat olivat tasan, eivätkä maalipaikat nyt mitenkään murskaavasti Lukolle menneet. Kyllä minua hävettäisi välittää radion kuuntelijoille kuvaa, että kotijoukkue voiton ehdottomasti ansaitsi, kun niin ei ollut. Radio Suomi EI ole paikallisradio, joten subjektiivisuutta en ymmärrä.


Yhteen pisteeseen olisin saattanut olla pettynyt. Nyt ei tullut sitä ansaittua vähintään yhtä pistettä edes. Peli -kuten elämäkään- ei ole aina reilua. Uskon vakaasti, että kun joukkue ammentaa itseluottamusta pelillisistä onnistumisistaan, nähdään kauden aikana vastaavasti myös ansaitsemattomien pisteiden Kuopioon tulemista. Toisin sanoen torjunnat suuntaa antavasti Mr. X 18, Kapanen 42 ja voitto rankkarikisasta KalPalle.

Pettymys meni kuitenkin nopeasti ohi ja jo pian kannattajien bussissa osin pelin ajaltakin tuttuja lauluja sekä naurua riitti. Miksi olla pettynyt, kun oma joukkue pelasi hyvin ja etenkin taisteli koko 60 minuuttia ihailtavasti sekä kannattajatkin tekivät kaikkensa.


Lukon kotiavaukseen oli saapunut halki maan kolmekymmentä mustakeltaisiin väreihin vannovaa kannattajaa, jotka aloittivat laulamisen jo joukkueensa tullessa lämmittelyyn, pitivät ääntä koko ottelun ajan ja jättiliput liehuivat.

Sitä minä en vaan ymmärrä, miksi se on niin vaikeata antaa julkisesti positiivista palautetta vastustajan kannattajille.
Jäähallille meitä tultiin onnittelemaan usean ihmisen taholta joukkueemme pelistä ja siitä, että jaksoimme luoda tunnelmaa halliin koko pelin ajan, laulaminen ja jättiliput oli huomattu hyvin.
Täällä otteluketjuforumissa oliko peräti yksi raumalainen todennut kuopiolaiskannattajien pitäneen ääntä kiitettävästi. Jatkoajan raportin kirjoittanut Lehtihalme harrasti lievää vähättelyä ja ei huomannut vastustajan kannattajia hallissa ollenkaan. Raportin oheen kuvakoosteen kuvannut Salminen ei erottanut hallin päädystä kolmeakymmentä keltaista ja mustaa paitaa, lippuja, jättilippuja, kaksitankolippuja.. Vai oliko syy sitten se, että olimme asiaan kuuluvasti päädyssä ja suojaverkko haittasi kuvaamista, kuvaaja kun oli ottanut kuvat samalta paikalta?

Otin asian esille siksi, että kannattajakulttuuri ei juurru ja ryhdy kasvamaan Suomen maaperässä, mikäli positiivisista ilmiöistä ei kirjoiteta. Se, että kannattajat matkaavat joukkueensa perässä vieraspeleihin ja luovat tunnelmaa paitsi äänellä niin myös visuaalisuudella ja tarjoavat "kiriapua" myös kotijoukkueen kannattajille, on askel oikeaan suuntaan. Se, että sitä ei pysty julkisesti ilmaisemaan kun se asettaisi kotijoukkueen kannattajaporukkaa epäedullisempaan valoon, on askel väärään suuntaan.
 

Are

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, S.L Benfica, Getafe, Pool
The Johtaja kirjoitti:
Sitä minä en vaan ymmärrä, miksi se on niin vaikeata antaa julkisesti positiivista palautetta vastustajan kannattajille.
Jäähallille meitä tultiin onnittelemaan usean ihmisen taholta joukkueemme pelistä ja siitä, että jaksoimme luoda tunnelmaa halliin koko pelin ajan, laulaminen ja jättiliput oli huomattu hyvin.

Johtaja on oikeassa. Ainakin näin faniryhmään kuulumattoman korvissa teidän pitämänne meteli kuulosti pirun hyvältä. Meteliä lähti kiitettävään tahtiin ja omia jaksettiin kannustaa alusta loppuun. Meininki näytti olevan kohdillaan!

Propsit siis ainakin täältä, keep up the good work!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös