Los Angeles Kings 2023–2024

  • 46 074
  • 184

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
- ihan hyvä kun JAD:in kanssa tehtiin jatko, vaikka hänenä en olisi tuohon sopimukseen tarttunut
- Cam Talbotiin ei sen paremmin positiivista kuin negatiivistakaan näkemystä, kausi näyttää oliko oikeaan osunut sainaus
- Mikhail Maltsev jäi positiivisesti mieleen Reign-Eagles -peleistä. Näen hänet AHL-ryhmän vahvistuksena, joka voi stuntata lyhyen pätkän ylhäällä.
- Andreas Englund taklasi Alex Turcotten sairauslomalle. Pelaa oikeasti kovaa ja näyttää listamittojaan isommalta. Björnfot/Englund/Connauton -trio taistellee harjoitusleirillä leftin puolen kolmospakin paikasta.
- Trevor Lewis - joka vanhoja muistaa, sitä tikulla silmään. Ilmeisesti seurajohdon mielestä nelosketju oli pudotuspeleissä liian kokematon ja kevyt, kun vanha sotaratsu naarattiin paikalle. Ja onhan TL Doughtyn hyvä kaveri ja moninkertainen joukkueen sisäisen Unsung hero -palkinnon voittaja .

Matalalla profiililla Blake on vetänyt, mutta eipä palkkabudjetti muuhun anna mahdollisuutta. Varovaisesti peukku ylös tähän astisille sainauksille. AHL-joukkuetta täydennetään varmasti vielä lisää parin seuraavan kuukauden aikana, esim. maalivahti Portillon kaveria ei ole vielä sainattu.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Blake oli kyllä todella sähäkkä UFA markkinoiden alussa ja käytännössä löi Kingsin rosterin lukkoon heti kättelyssä. Ontario tosiaan kaipaa vahvistukska, mutta niitä hankintoja on tässä vielä aikaa tehdä.

Alustava kokoonpano kauden starttiin:

Byfield - Kopitar - Kempe
Fiala - Dubois - Kaliyev
Moore - Danault - Arvidsson
Grundström - Lizotte - Lewis

JAD

Anderson - Doughty
Gavrikov - Roy
Englund - Clarke

Spence

Copley
Talbot


Hyökkäys on ainakin kivenkova. Sen roolituskin on selkeämpi, jos/kun Dubois vie Anzen isoa hyökkäysvastuuta pois ja antaa kapteenille hieman kevyemmän taakan operoida. Danault ketju saa sähistä, tehdä duunia ja iskeä ne tarvittavat tehot kahden ensimmäisen ketjun varjosta. Lizotten nelosen täytyy pystyä siihen kuulutettuun hapen antamiseen.

Puolustus on kahden ekan parin osalta tuttu ja turvallinen. Vladi - Roy pari pääsi vasta tutustumaan toisiinsa viime kaudella. Kolmosparissa on vahva Englund ja tulostaituri Clarke tai hieman kokeneempi Spence. Jommalle kummalle rightin operoijalle on tarjolla Durzin saappaat kakkosylivoiman pyörittäjänä.

Maalivahtikaksikko on mielenkiintoinen. Riskillä mennään, mutta ainakaan rahaa ei ole uhrattu yhtään ylimääräistä tähän touhuun.

Kaliyev saa varmaan näyttää hyökkäävässä roolissa, mutta en yllättyisi, jos joku kesän aikana tasoaan nostanut kaveri veisi hänen paikkanssa. Byfield varmaan saa jatkaa ykkösessä. JADin positio on hyvin kyseenalainen ja hänet joku voi syödä leirien/treenipelien aikana ulos. JAD tuskin herättää suurta kiinnostusta waivereissa kauden alla, joten hänet voi huoletta tiputtaa alas.

Yhteenvetona Kings on ottanut taas yhden loikan eteenpäin verrattuna viime kesään. Kauden päätyttyä en voinut edes kuvitella, että joukkueessa on mukana Gavrikov ja Dubois. Olisin pitänyt vielä oudompana sitä ajatusta, että rosterista häviäisi Vilardi, Kupari, Walker, Petersen, Durzi ja Iafallo. Isoja muutoksia on tapahtunut kesäkuun aikana, mutta ainakaan ei jäädä laakereille makaamaan, kun tavoitteena on Stanley Cup.

Go Kings Go!!!!
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Blake oli kyllä todella sähäkkä UFA markkinoiden alussa ja käytännössä löi Kingsin rosterin lukkoon heti kättelyssä. Ontario tosiaan kaipaa vahvistukska, mutta niitä hankintoja on tässä vielä aikaa tehdä.

Kaksi hankintaa tärkeille paikoille Ontariota (ja NHL-syvyyttä) ajatellen: maalivahti David Rittich ja puolustaja Steve Santini.

Molemmilla NHL-kokemusta, Rittich haastaja Copley/Talbot -kaksikolle ja Santini on rightin pakki Ontarion muuten vain leftejä sisältävään pakistoon. Mielestäni hyviä sainauksia molemmat. Vielä kun Ontario saisi tehtyä AHL-sopimuksen yhden-kahden taklaavan RD:n ja parin fyysisemmän hyökkääjän kanssa, niin tilanne farmijoukkueen puolellakin alkaisi näyttää hyvältä.


edit.

Tehdyt UFA-sopimukset näyttävät kyllä jonkinlaista suunnanmuutosta NHL:ssä. Fyysisen puolen kavereille (puolustaville peruspakeille ja grinder-laitureille) on annettu yllättävän isoja ja pitkiä sopimuksia.
 
Viimeksi muokattu:

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Ontarion viime kauden paras maalintekijä Lias Andersson kuulemma on siirtymässä takaisin Ruotsiin (HV71).
Ei siirtynyt, vaan teki kahden suunnan lapun Montrealiin.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ei siirtynyt, vaan teki kahden suunnan lapun Montrealiin.

Hmm, viime kaudella palkka ylhäällä ja farmissa sama 750 000 taalaa, Montreal maksaa 775 000 ylhäällä ja farmissa 450 000. Kuinkahan hyvät palkat Ruotsissa on verrattuna AHL-ansioihin? AHL-tasolla hemmetin hyvä ja ehkä kolmas seura toden sanoo ja Lias Andersson onnistuu valtaamaan vakipaikan NHL:stä.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings


Kim Nousiaisen kannalta paskempi homma. Nousiaisen mahdollisuudet päästä yv-kokoonpanoon ja sitä kautta pisteille vähenivät huomattavasti.

Ontarion kokoonpano alkaa hiljalleen hahmottua.

Maltsev - Turcotte - Laferriere
Ward - Tynan - Chromiak/Madden
Pinelli - Thomas - Madden/Chromiak
Lee - Helenius - Hodgson

Moverare - Santini
Krygier - Hicketts
Connauton - Nousiainen

Rittich
Portillo

Bjornfot? Spence? Clarke? Englund? Fagemo? Schnarr? AHL-veteraanihyökkääjä a la Jacob Doty? AHL-veteraanipakki a la Cameron Gaunce?

AHL-seurat kuitenkin tekevät myös omia ammattilaissopimuksiaan ja tähän mennessä julkaistut sopparit näyttävät olevan CapFriendlyssä LA Kingsin listalla. Ehkä Reign tekee omat sopparinsa vasta myöhemmin loppukesästä/syksystä harjoitusleirien jälkeen.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Kuinkahan hyvät palkat Ruotsissa on verrattuna AHL-ansioihin?
Villinä veikkauksena, että Liasin palkka HV:ssa olisi ollut haitarissa 250-300K / kausi.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
AHL-seurat kuitenkin tekevät myös omia ammattilaissopimuksiaan ja tähän mennessä julkaistut sopparit näyttävät olevan CapFriendlyssä LA Kingsin listalla. Ehkä Reign tekee omat sopparinsa vasta myöhemmin loppukesästä/syksystä harjoitusleirien jälkeen.

Ja hetkeä myöhemmin Ontario julkaisee oman sainauksensa.


Hudon ottaa paikan Ontarion top kutosessa ja ylivoimalla, joten siinä mielessä Lias Andersonin korvaaja. Yllättävä, että kyseessä kahden vuoden soppari.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kapteeni Anze Kopitarille kahden vuoden jatko seitsemän miljoonaa per vuosi. Eli Kings maksaa ensi kauden alkaessa 36-vuotiaalle Kopille kolmesta seuraavasta kaudesta 24 (10+7+7) miljoonaa taalaa. Pelaaja ja hänen agenttinsa ovat varmasti tyytyväisiä.

Minusta Blake oli liian höveli ja palkassa on miljoona, tai pikemminkin kaksi liikaa. Vaikka Kopitar on vuosikaudet kannatellut ketjukavereitaan, niin päättyneellä kaudella tilanne oli toinen. Kauden loppupuoliskolla kootussa Byfield-Kopitar-Kempe -ketjussa laiturit tukivat Kopitaria eikä päinvastoin. Moneen otteeseen kauden alkupuoliskolla näytti siltä, että ikä alkaa tehdä tehtävänsä ja kapteenin jalka alkaa painaa jo liikaa. Minä en usko, että veteraani-ikäinen pelaaja nykyisestä maagisesti virkistyy ja on kahden, saati sitten kolmen vuoden päästä top 6 -palkkansa arvoinen.

Ilmeisesti Blaken ja Robitaillen visio on, että sentteritrio Kopitar-Dubois-Danault kannattelee joukkuetta seuraavat pari-kolme vuotta ja sen jälkeen laiturina pro-oppinsa saava Byfield on valmis ottamaan paikkansa keskeltä. "Slow cooking" vai mikä se Yannettin käytämä termi Kings-pelaajien kehittämisfilosofista olikaan.

Sen Blake ainakin varmisti, että Losin "capologisteilla" on hommia ensi kesänäkin. Nuorisosta mm. Byfieldillä ja Kaliyevilla päättyvät tulokassopimukset ja heille pitää antaa selkeä palkankorotus. Oikeastaan Blaken kannalta olisi parempi, että he eivät tekisi todellista läpimurtoaan ensi kaudella, sillä se saattaisi nostaa sopimusten arvon turhan korkeaksi. Kuitenkin pitääkseen joukkueen oikeasti kilpailukykyisenä (= Stanley Cup contender - tasolla) porukan puolustusta ja maalivahtiosastoa mitään vahvistaa myös pitemmällä aikavälillä eikä vain yhden vuoden tilkesopimuksilla.

Tietenkin yhtenä vaihtoehtona on, että ensi kesänä Blake tekee saman kuin tänä kesänä. Niputtaa kaksi RFA-pelaaja yhteen ja vaihtaa Byfieldin ja Kaliyevin yhteen huippupelaajaan!

---------------------------------------------------------------------------------------

Samuel Fagemolle ja Tyler Maddenille identtiset yhden vuoden sopimukset. Ylhäällä 775 000 taalaa ja alhaalla 100 000 taalaa. kaksi RFA-pelaajaa vielä jäljellä: Akil Thomas ja Tobias Björnfot. Thomas saa minimin, mutta Björnfot on hankalampi keissi. Vuoden soppari miljoona ja jotakin päälle?
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Björnfot/Englund/Connauton -trio taistellee harjoitusleirillä leftin puolen kolmospakin paikasta.
Tämä huolestuttaa minua. Nykyisellä tasollaan yhdenkään tuosta kolmikosta ei pitäisi olla kauteen lähdettäessä leftin puolen kolmospakkina. Korkeintaan seiskapakkina.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kopitarilla on muutamia merkittäviä merkkipaaluja ensi kaudeksi:

- Viisi peliä matkaa Dustin Brownin ohittamiseksi eniten pelejä pelanneeksi Los Angeles Kingsin pelaajaksi.
- Seitsemän maalia matkaa 400 tehdyn maalin rajapyykkiin.
- Kymmenen syöttöpistettä matkaa Marcel Dionnen ohittamiseksi eniten syöttöjä keränneeksi Los Angeles Kingsin pelaajaksi.
- Neljätoista pistettä matkaa Luc Robitaillen ohittamiseksi ja nousemiseksi toiselle sijalla Los Angeles Kingsin historian sisäisessä pistepörssissä. Edelle jää enää sitten Marcel Dionne jonka kiinniottaminen tulevaisuudessa on nyt realiteettien rajoissa tämän jatkosopimuksen myötä (matkaa Dionneen on 166 pistettä).
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Tämä huolestuttaa minua. Nykyisellä tasollaan yhdenkään tuosta kolmikosta ei pitäisi olla kauteen lähdettäessä leftin puolen kolmospakkina. Korkeintaan seiskapakkina.

Miksi Kingsin pitäisi olla kauden alkaessa valmis pudotuspeleihin, kun ei mikään muukaan joukkue ole tässä vaiheessa? Tässä on 82 ottelun runkosarja edessä ja sen aikana tullaan löytämään tuohon pariin tarvittava pelaaja joko omista tai ulkopuolelta. Mielestäni tuossa kolmosparissa saa olla tuollainen jokerikortti, jota pyöritetään rotaatiolla. Tilanne pakistossa on jo nyt huomattavasti parempi kuin viime kauteen lähdettäessä. Meillä on kaksi kovaa paria tai neljä kovaa pakkia. Oikealla puolella on yksi timantti sekä jalokivi, joita hiotaan sopimaan rosteriin.

Ei Björnfot aivan sysipaska ole ollut missään vaiheessa. Hänelle vain asetettiin liian isot odotukset, kun tuolla vasemmalla puolella ei ollut ketään. UFA markkinoilta ei löydy sellaista pakkia, joka olisi tarpeeksi hyvä meidän makuun ja mahtuisi tuohon alle 1M cap haarukkaan. Kun katsoo jonkun Radko Gudaksenkin hintaa, nii onneksi tuohon UFA leikkiin ei lähdetä.

Tää nykyinen porukka on tarpeeksi hyvä, jotta runkosarja voidaan pelata läpi. Blake tuskin lomailee helmikuussa, jolloin tiedetään Kingsin heikkoudet paremmin ja nähdään ketkä pelaajat kärsivät vammoista.

----------------------------------------------------

Mitä tulee tuohon Kopitariin tulee, niin joo ehkä siinä on 1M liikaa, jos ajatteli Anzen antavan isomman alennuksen. Yritin miettiä keneen tätä sopimusta voisi verrata ja Joe Pavelskin edellinen diili 3x7M tuli mieleen. Toki kyseessä on eri tyyppiset pelaajat, mutta veteraaneja molemmat joiden taso on edelleen ikään nähden korkea. 3M helpotus ensi kauteen on jo iso määrä rahaa ja jos cap nousee 2-3M, niin ohan siinä jonkilainen tila operoida. Arvidssonille (4,25M) ei diiliä varmaankaan saada sorvattua.

Omasta näkökulmasta Byfield ja Kaliyev saavat siltadiilit, jotka tullaan hyvin suurella todennäköisyydellä julkaisemaan kesken kauden. Kaliyevin kohdalla maisemanvaihdos on myös mahdollista.

Yleisesti ottaen tuo Anze diili on hieno juttu. Ensi kauden cap ongelmista en jaksa vielä murehtia, kun tässä on yksi kausi ihmeteltävänä ennen sitä. Johan on ollut pöhinää kesällä. Jospa tämä hieman rauhottuisi ja pääsisi keskittymään tuohon dev. campin antiin.

Go Kings Go!
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Anze Kopitarin jatkopahvi on hieno asia, niin pelaajalle kuin organisaatiollekin. Viimeiset seitsemän kautta Kingsin kapteenina toimineella slovenialaisella on varmasti iso merkitys joukkueelle, eikä sitä voi mitata pelkästään jäällä nähdyllä. En seurannut viime kaudella Kingsiä juurikaan, mutta onhan tuo 74 pistettä nyt hyvä saldo edelleen, vaikka ei enää kannattelisikaan ketjuaan.

Mikäli Kopitar pelaa sopimuksensa loppuun asti Kingissä, on siinä sitten 20 kautta yhden ja saman organisaation leivissä historiaa kerrakseen. Mainittujen ennätysten mahdolliset rikkomiset vielä kaupan päälle vähintään kahdella kannulla höystettynä, ja voidaan alkaa puhua kaikkien aikojen Kuninkaana siinä vaiheessa. Nyt jo yksi kaikkien aikojen sellainen. Kyllä siitä hyvästä voi jo sen millin ylimääräistä maksaakin.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Miksi Kingsin pitäisi olla kauden alkaessa valmis pudotuspeleihin, kun ei mikään muukaan joukkue ole tässä vaiheessa?
Ei nyt pudotuspelivalmis pitäisikään olla, mutta lähtökohtaisesti pakistosta olisi hyvä löytyä ainakin kuusi varmasti NHL-tason pakkia.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Anze Kopitarin jatkopahvi on hieno asia, niin pelaajalle kuin organisaatiollekin.

Itselle tuli yllätyksenä, että ukko on painanut 17 kautta NHL:ssä ja tehnyt yli 1000 pistettäkin. Vaikea kuvitella Sloveniasta paljon kovempaa NHL-pelaajaa tulevan ehkä koskaan.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Tobias Björnfotille yhden suunnan soppari. 2 vuotta, 775 000 per vuosi. Halvempi kuin odotin.

Björnfot ei ole kehittynyt odotetusti, mutta eipä se mikään ihme ole. Nostettiin turhan aikaisin ylös, kun olisi pitänyt palauttaa joko takaisin Ruotsiiin tai sitten tehdä "voinovit" eli peluuttaa farmissa isossa roolissa ainakin pari kautta eli reilut 150 peliä.

22 pelaajan kokoonpanolla mennään palkkakaton yli yhden minimisopimuksen verran. Kuten Blake vihjasikin, niin kausi taidetaan aloittaa vajaalla miehistöllä, siis 21 miehellä.

Pakiston kolmosparin tilanne ratkennee helmikuun lopussa siirtoajan umpeutuessa. Koska Blakella on "all in", niin veikkaan että ensi kesänäkään ei ole käytössä ykköskierroksen varausta, vaan se hyödynnetään, jotta saadaan myyjä ottamaan mahdollisimman ison osan palkasta kontolleen.

LA Kingsissä juttua suomalaisista (Jämsen, Simontaival, Salin) kehitysleiriläisistä.

 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Se on pöly laskeutunut Los Angelesissa varsin vauhdikkaiden käänteiden jälkeen.

Näin jälkikäteen katsottuna GM Blake on toiminut kuin vasta virkaanastunut GM, joka alkaa siivoamaan edellisen jälkiä pois talosta. Paitsi että siivoaa tässä tapauksessa omia jälkiään.

Kaupattu pois on Blaken undrafted löydöt Walker ja Iafallo. Samoin huonoksi sopimukseksi nopeasti muuttuneen sopimuksen omaava maalivahti. Kauppaleikkuriin joutuivat myös ensimmäinen ja toinen oma ykkösvaraus Blaken GM-uralla, Vilardi ja Kupari.

Näistä toinen voi sanoa, että tätä lähemmäksi osittain vihkoon menemisen myöntämistä ei päästä, toinen voi sanoa että hyvää tai kohtuullisen hyvää prospectpoolin ja skouttauksen tulosten jälleenkäyttöä, koska kyllähän Duboisin tuoma vastine myös on kova.

Kingsiä ei tänä vuonna mitata runkosarjassa, vaan tavoite selkeästi on ponnistaa tuon pleijareiden ekan kiekan yli. Blake on sitonut tuohon tavoitteeseen McLellanin jatkon valmentajana ja ehkä jopa oman tulevaisuutensa Kingsin GM:nä. Olen itsekin kritisoinut Blakea rohkeuden puutteesta männä vuosina. Ei tarvitse kritisoida enää.

Kopitarin soppariin kommenttina, että erittäin ok. Osoittaa kunnioitusta ehkä kovimmalle Kingspelaajalle ikinä. Pelasi hienon viime kauden ja nyt toivottavasti Duboisin tulon myötä minuutit tippuu hänen ikänsä edellyttämälle tasolle ja saamme nauttia vielä muutaman kauden mestarin laadukkaasta työskentelystä kaukalon molemmissa päissä.

Go Kings Go!
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Päivitetään hiukan tätä ketjua.


Ontarioon on viime aikoina hankittu lisää syvyyttä. Kaksi vanhaa tuttua, puolustaja Tyler Inamoto ja hyökkääjä Nikita Pavlychev ja uusi kasvo RD Wyatte Wylie.

Peruspakki Inamoto ei tehnyt isompaa vaikutusta niissä muutamassa matsissa missä pääsi Reignissä pelaamaan ja tullee tulevallakin kaudella suhaamaan AHL:n ECHL:n väliä.

Isosta venäläisestä Pavlychevistä tykkäsin ja vaikka pisteitä ei ole AHL-tasolla juurikaan kertynyt, mutta minusta hänessä on potentiaalia nähtyä enempään. Kädet ja peliäly ihan hyvää luokkaa, mutta ongelmana on hitaat jalat ja jonkin sortin passiivisuus. Reignissä kolmos-nelosketjun täydennysmies, jos loukkaantumissuma iskee päälle.

Puolustaja Wylie on täsmähankinta oikealle puolelle. Nyt Ontariossa on kokoonpanossa ainakin kaksi rightin pakkia; Wylie ja Steve Santini.

Ko. kolmikon lisäksi jo aiemmin farmiin sainattiin maalivahti Jacob Ingham. Hän on organisaation molarihierarkiassa Copleyn, Talbotin, Rittichin ja Portillon jälkeen viitosmies.

Tehtyjen hankintojen jälkeen Ontarion kokoonpano alkaa näyttää varsin vahvalta. Jesse Cohen on tehnyt All the Kings Meniin pieniä esittelyjuttuja kesäkuussa varatuista nuorista (podeja Draft Evaluation -otsikolla) ja myös Losiin/Ontarioon sainatuista kokeneemmista syvyyspelaajista (UFA Evaluations esim. Englund, Santini, Hicketts, Connauton). Jollei muutakaan tekemistä ole, niin ihan kuunneltavaa materiaalihan nuo ovat.

2023 Rookie Faceoff - turnauksen aikataulu on julkaistu. Losin nuoriso-osasto pelaa San Josen, Arizonan ja Anaheimin pumppuja vastaan. Lähtötilanne turnaukseen on varsin erilainen, sillä vastaan tulee kolmen rakennusvaiheessa olevan seuran nuorisolaiset, kun Losilla tuo vaihe on jo enempi takana päin.

Toivottavasti edes joitakin Losin pelejä näytetään, sillä on mielenkiintoista nähdä miten esim. Pinelli, Chromiak, Laferriere, Portillo ja Ziemmer pärjäävät esim. Arizonan huippulupaus Logan Cooleyta, Anaheimin Pavel Mintyukovia tai vaikkapa San Josen Kasper Halttusta vastaan (jos siis Halttunen ko. turnaukseen saapuu).

September 15 – LAK vs. SJS, 1:00 PM, City National Arena
September 16 – LAK vs. ARI, 3:30 PM, City National Arena
September 18 – LAK vs. ANA, 12:30 PM, City National Arena

Tulokasleiri tietenkin alkaa jo ennen noita otteluita. Ensin testataan ja höntsätään pari päivää ja sitten junnut pääsevät antamaan näyttöjä oikeissa peliolosuhteissa. Joten viitisen viikkoa pitää vielä odotella ennen kuin kausi LA Kingsin osalta alkaa.

 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Pari päivitysuutista Ontario Reignin kokoonpanoa koskien.

Viime kaudella loukkaantumisen vuoksi suurimman osan kaudesta sivussa ollut nelosketjun Jacob Doty on saanut vuoden jatkosopimuksen. Samuel Heleniuksen kannalta hyvä juttu, koska Doty kantaa vastuun tappelupuolesta.

Kaksi viime kaudella farmin farmissa eli ECHL:n Greenville Swamp Rabbitsissa pelannutta kaveria on saanut sopimuksen Ontarioon. Leftin pakki Max Martin pelasi aika tykkikauden Greenvillessä ja maalivahti Ryan Bednardin tilastot näyttävät hyviltä. Martinin sopimus on Kim Nousiaisen kannalta huonompi juttu, koska Martin tavallaan taistelee samoista peliminuuteista suomalaisen kanssa. Todennäköistä kuitenkin on, että Martin ja Bednard pelaavat valtaosan kaudesta ECHL:ssä.

 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Tulokasleiri on alkamassa ja vihdoin kauden alku häämöttää myös Kings-organisaatiossa. Insiderissa juttua viikonlopun Rookie Faceoff -turnauksesta + tulokasleirin kokoonpano.


Suomalaisista mukana tietenkin Reignin Samuel Helenius ja Kim Nousiainen sekä Pelicans-nuori Aatu Jämsen. Sen sijaan Otto Salin, Kasper Simontaival ja Juho Markkanen jäivät Suomeen pelaamaan Liigaa.

Simontaivalta pidettiin aikanaan todella lupaavana kaverina ja varauskin tuli kolmannen kierroksen alkupäässä, mutta kyllä sijoitus organisaation sisäisessä rankkauksissa on laskenut. Samana vuonna varatuista rightin laitureista Martin Chromiak ja Alex Laferriere ovat jo kivunneet Simontaipaleen ohi ja taitaa Jämsenkin olla Losissa arvostetumpi kuin ex-tappara.

Kingsin rookie-kokoonpanossa ei ole yhtään ensimmäisen kierroksen varausta ja ryhmässä on paljon "invitee"-pelaajia, varsinkin pakistossa. Eli taitoa ei taida porukassa paljoa olla, mutta kokoa kyllä löytyy. Jos matseja laitetaan YouTubeen, niin Losin pelaajista kiinnostaa Heleniuksen ja Jämsenin lisäksi Nelson Emersonin ja Jarrett Stollin podeissa kehuma Francesco Pinelli ja viime kaudella AHL:ssä väläytellyt Martin Chromiak sekä maalivahti Erik Portillo. Etukäteen arvioiden pakisto vaikuttaa aika kankealta ja kädettömältä, joten Kim Nousiaisella hyvä paikka loistaa ja nostaa osakkeitaan valmentaja Marco Sturmin silmissä.

Jatkoajassahan oli juttua Jämsenistä.


Eliteprospectissa Jämsenin painoksi on ilmoitettu 71 kg ja JA:n pelaajatiedosssa näyttää olevan lukema 80 kg. Vielä kun Jämsen saa toiset kymmenen kiloa lisää lihasta, niin mahdollisuus uraan Pohjois-Amerikassa kasvaa selvästi. Kärsivällisyyttä ja hemmetisti työtä se kuitenkin vaatii, koska harvemmin seitsemännen kierroksen varaukset NHL:ään asti yltää. Mutta pitää muistaa, että Losin seiskakierroksen varauksista useampikin pelaa alkavalla kaudella änärissä; Matt Roy Losissa, Jacob Middleton Minnesotassa, Dominik Kubalik Ottawassa ja Nic Dowd Washingtonissa!
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ensimmäisestä matsista 3-4 vl-tappio Sharks-junnuille. Pari klippiä ottelusta löytyy, mutta eihän niistä mitään kokoaiskuvaa saa. Insiderin, Mayor'sManorin ja Lockedin kommenttien perusteella ykkösketju Lee-Pinelli-Laferriere oli Kings-ketjuista paras ja positiivisia mainintoja löytyy myös Chromiakista ja Jämsenistä.

Kakkosen Helenius ja Lawrence vastasivat fyysisestä puolesta. Helenius tappeli vs. Artem Guryev 193 cm, 100 kg). Klippi löytyy THN:n jutusta.


Mayor's Manorissa on hiukan juttua Heleniuksesta: "5. Sammy Helenius is another player who stood out, mainly for his physical play. This is something coach Marco Sturm and many in the organization have been waiting for — they wanted to see a bit of a meaner streak coming from the 6-foot-6 center. From what we hear, he spent quite a bit of time training with Jeremy Clark over the summer and has reduced his body fat by more than 50%. He looked like a man possessed at times on Friday, staring down the Sharks goalie after one play in the first period and then later having a prolonged ‘Do you want some of this?’ moment with another Sharks player near center quite some time later. Eventually, Helenius had one of the best hockey fights in the tournament’s history. The towering Finn may have thrown over a dozen solid punches and only took one big bomb, which didn’t even phase him."

Kim Nousiainen ei pelannut tässä matsissa.

Maalivahdit pelasivat ottelun suunnilleen puoleksi ja omassa osuudessaan nollapelin pelannut Ingham sai paljon kehuja, kun taas kaikki maalit päästänyt Portillo oli pettymys. Hehän ovat suunnilleen samanikäisiä, mutta ovat edenneet nykytilanteeseen eri reittejä. Ingham CHL/AHL/ECHL:n kautta, kun ruotsalainen on pelannut yliopistossa.

Maalit: 1-0 Lee (Pinelli) av, 2-1 Chase Paul (Chromiak), Laferriere 3-3 (yv).

Teksteissä+podeissa on mainittu, että Dvorak keräsi pelissä kaksi syöttöpistettä (yhden ykkössyötön ja yhden kakkossyötön), mutta ei ole sanottu mistä maaleista ko. pisteet tulivat.

Kings Lineup –

Andre Lee (C) – Francesco Pinelli – Alex Laferriere
Kaleb Lawrence – Samuel Helenius – Martin Chromiak
Sean Tschigerl – Aatu Jamsen – Koehn Ziemmer
Nathan Burke – Ty Thorpe – Sam Alfano

Jakub Dvorak – Chase Pauls
Angus Booth – Samuel Mayer
Cole Krygier – Hunter Mayo

Jacob Ingham
Erik Portillo

Seuraavaksi vastassa Arizonan junnut. Toivottavasti Nousiainenkin pääsee pelaamaan.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Myös toisessa Rookie Faceoff-ottelussa tappio, kun Coyotes-junnut voittivat tiukan matsin 3-2. Normaalia junnuturnauksen koohotusta; ei juurikaan sujuvaa yhteispeliä, paljon kiekonmenetyksiä ja useita soolosuorituksia.

Ottelu on katsottavissa tuossa linkissa: LAK vs. ARI | NHL.com.

Kings Lineup –
Kaleb Lawrence – Samuel Helenius (C) – Martin Chromiak (A)
Sean Tschigerl – Aatu Jamsen – Koehn Ziemmer
Easton Armstrong – Isaac Johnson – Ryan Francis
Nathan Burke – Ty Thorpe – Sam Alfano

Kim Nousiainen – Chase Pauls
Jakub Dvorak – Hunter Mayo
Cole Krygier (A) – Max Coyle

Jacob Ingham
Jacob Oster

Kaikki kolme suomalaista siis pelasivat. Kings-valmennus lepuutti edellisen ottelun parasta ketjuaan (Lee-Pinelli-Laferriere) ja kolme uutta "invitee"-kokelasta sai peliaikaa.

Heleniuksella oli kapteenin C rinnassa ja pelasi nimellisen ykkösketjun Lawrence-Helenius-Chromiak keskellä. Helenius sai jääaikaa niin alivoimalla, tasakentällisin kuin jopa ylivoimallakin. Harmillista kun näistä treenipeleistä ei julkaista mitään yksittäisiä tilastoja, koska uskon, että hän voitti aloituksistaan yli 60%.

Jämsen oli laitettu keskelle, koska oli joukkueen harvoja kiekollisesti taitavia pelaajia. Välillä hautoi kiekkoa turhankin pitkään ja osaltaan aiheutti useamman kerran paitsion. Laiturien perusoletus näytti olevan, että kun punaviiva ylitetään, niin vedetään pitkä päätyyn ja perään. Jämsen yritti edetä hyökkäyssinisen yli joko kuljettamalla tai syöttelemällä eikä siitä mitään tullut, kun toiset hyökkääjät vetivät laput silmillä omaa kaistaansa.

Nousiainen sai yv:llä todella paljon jääaikaa. Kun Kings haki lopussa 3-3 tasoitusta kuudella viittä vastaan, niin Kim veti varmaan puolentoista minuutin vaihdon ja selvästi näki että hän oli aivan hapoilla tehden pari epätyypillistä virhettä. Minusta Nousianen pelasi varsin hyvän ottelun ja erottui pakistossa taitonsa, luistelunsa ja kokonsa puolesta.

Maalissa Ingham pelasi suurimman osan pelistä ja oli hyvä. Tilalle tullut Oster haparoi Rädyn 3-1 maalissa, sillä minusta se oli ihan otettavissa. Katotaan nyt miten Portillo pelaa Anaheimin junnuja vastaan, mutta tällä hetkellä Ingham on vahvoilla Ontarion kakkoseksi.

1-0 maali. Losilla 4-3 ylivoima. Kentällä hyökkääjistä Helenius-Jämsen-Chromiak ja pakeista Nousiainen. Helenius voittaa aloituksen, yv-pyöritys alkaa ja lopulta päättyy Chromiakin hienoon poikkikentän syöttöön Jämsenille, joka vetää suoraan syötöstä maaliin. Ottelussa oli paljon ylivoimia, mutta kuten alkukaudella usein niin aika haparoivaa meininki oli. Joukkueista Coyotesilla oli erikoistilanteissa enemmän ideaa (ja taitoa) kuin Losilla.

3-2 maali. Kings-ylivoimalla aloitus keskialueella. Aloituksen jälkeen sekava tilanne Coyotesin puolustussinisen päällä ja kiekko ajautuu Chromiakille. Slovakki vetää pari potkua ja ranteella ohi maalivahdin. Maalin jälkeen peliä oli vielä reilu pari minuuttia jäljellä, mutta Kings ei onnistunut tällä kertaa tasoittamaan ottelua.

Kapteenisto (Chromiak 1+1) onnistui ihan hyvin. Tykkäsin Lawrencesta, joka pelasi av:lla Heleniuksen parina. Tosin Lawrencen pitää keskittyä kiekon varmaan purkamiseen ulos alueelta, sillä se on av-pelaajan tärkeä perustaito. Dvorakin - samoin kuin Jämsenin - pitää viettää vielä useampi tunti voimaharjoituksissa ja opetella suojaamaan kiekkoa paremmin. Molemmille tuli liikaa kiekonmenetyksiä ottelun aikana.

Lepopäivän jälkeen Kings-rookiet kohtaavat turnauksen viimeisessä matsissaan Anaheimin. Ducks-junnut voittivat ensimäisessä turnauspelissään Vegasin nuoret 4-2 ja heidän pakkinsa tekivät kolme maalia. Toivottavasti tästäkin matsista laitetaan tallenne nähtäville, sillä Anaheimilla on paljon lupaavia junnuja tulossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös