Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Los Angeles Kings 2022–2023

  • 57 501
  • 201

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Leftiltä laukova "trevorlewis".
Tähän se kiteytyy. Ollaan melko kaukana hedelmällisestä ja realistisesta keskustelusta, kun Iafalloa rinnastetaan Trevor Lewisiin. Noh, se siitä, eteenpäin!
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ardrian Kempelle aika lailla odotusten mukainen neljän vuoden jatko 5,5 miljoonaa per vuosi. Viisi vuotta ja viis ja puoli per vuosi taisi olla yleisin ennakkoveikkaus. Minusta ihan asiallinen soppari joukkueen top 6-pelaajalle. Vielä kun Mikey Andersonin sopimus saataisiin aikaiseksi ennen Free Agent Frenzyn alkamista, niin näkisi käytössä olevan budjetin.

Eli vielä sainamattomat Kings-RFA/UFA-pelaajat:

RFA-hyökkääjät: Lias Andersson, Carl Grunström, Brendan Lemieux, Gabriel Vilardi, Jaret Anderson-Dolan
UFA-hyökkääjä: Andreaas Athanasiou, Martin Frk

RFA-pakit: Mikey Anderson, Sean Durzi

Drafti oli ja meni. Koska ensimmäisen kieroksen vuoro meni Fiala-kaupassa, niin ei jaksanut kiinnostua samalla tavalla kuin parina edellisenä vuonna. Ja vaikkei ennakkoon odotukset ollut kovinkaan korkealla, niin silti sen alle mentiin.

Nopealla silmäilyllä kaava oli samanlainen kuin edellisinä vuosina. Alkuun senttereitä ja hiukan alle NHL:n keskikoon olevia pakkeja sekä loppuun pari hujoppia. Täytyy alkaa selamaan hiukan tarkemmin tuota listaa ja lueskella mitä kavereista kirjoitellaan. Ainoa jolta on nähnyt pelejä on Otto Salin poikien (U-18) MM-kisoissa eikä mielikuva ollut järin positiivinen.

#51 C Jack Hughes
#103 C Kenny Connors
#116 D Angus Booth
#148 D Otto Salin
#169 RW Jared Wright
#180 D Jack Sparkes
#215 R Kaleb Lawrence
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Ainoa jolta on nähnyt pelejä on Otto Salin poikien (U-18) MM-kisoissa eikä mielikuva ollut järin positiivinen.
Salinissa on kaikki potentiaali olla yksi tämän draftin suurimmista ryöstöistä.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Tällä tavalla varattuja on kommentoitu:

#51 C Jack Hughes
- left, 183 cm / 77 kg
- USDP -ohjelman tuote
- pelasi viime kaudella jo yliopistokiekkoa (39 GP, 7+9 = 16, 28 PIM, -2)
- luistelua koskevat kommentit ristiriitaisia (jotkut pitävät heikkoutena, toiset vahvuutena)
- mahdollinen rooli NHL:ssä kolmosen/nelosen keskellä eli tunnollinen kahdensuunan keskushyökkääjä
- tunnetaan parhaiten Montrealin GM:n poikana ja New Jerseyn ykkösvarauksen kaimana

#103 C Kenny Connors
- left, 185 cm / 86 kg
- pelannut kaksi viime kautta USHL:ssä, ensi kaudella UMass -yliopistossa
- toisella USHL-kaudellaan kehittyi kiitettävästi ja teki asialliset tehot runkosarjassa (61 GP, 25+31 = 56. 45 PIM, +22)
- ei päässyt NHL:n Central Scouting-listoille, joten ennakkoon ei ihan lahjakkuuksien kärkiporukkaa
- projektipelaaja, joka pelannee NCAA-kiekkoa kolmesta-neljään vuoteen
- kahdensuunnan sentteri, joka Hughesiin verrattuna on enemmän maalintekijätyyppi

#116 D Angus Booth
- left, 185 cm / 80 kg
- tekaisi QMHJL:ssä 42 ottelussa tehot 1+22 = 23
- kärsi kauden aikana loukkaantumisesta minkä vuoksi kausi ei ollut paras mahdollinen
- kahden suunnan pakki, mutta painopiste puolustuspelissä

#148 D Otto Salin
- right, 180 cm / 93 kg
- viides vuosi putkeen, kun LA varasi ainakin yhden suomalaisen
- Salinilla loukkaantumisten rikkoma kausi ja niiden vaikutuksesta pelasi alle ennako-odotusten (toiveiden)
- Salinin kannalta Kings ei ollut ihanteellinen varaajaseura, koska organisaatiossa on tällä hetkellä rightin pakeista ylitarjontaa

#169 RW Jared Wright
- right, 185 cm / 81 kg
- teki viime kaudella USHL:ssä runkosarjassa keskinkertaiset tehot (59 GP, 15+19 = 34, 6 PIM, -8)
- pelannee ensi kaudenkin USHL:ssä ja vasta kaudella 2023-24 siirtyy pelaamaan NCAA:han (Colgate University)
- jäi viime kaudella ilman varausta ja nyt poimittiin kuudennella kierroksella, joten ihme on, jos yltää NHL:ään asti. Todellinen pitkän tähtäimen projekti, mutta onnistuihan Nic Dowdkin NHL-unelmassaan, joten miksi ei Jared Wrightkin.

#180 D Jack Sparkes

- right, 203 cm / 106 kg
- ilmeisesti draftin tässä vaiheessa Yanetti&co huomasivat, että on tullut varattua pienempää porukkaa ja olisi syytä nostaa pituus- ja painokeskiarvoja
- alatasolla OJHL:ssä runkosarjassa 37 GP, 5+7 = 12, 72 PIM
- Sparkes oli draftin vanhemmasta päästä, koska on syntynyt lokakuussa 2003
- pelaa vielä ensi vuodenkin alatasolla OJHL:ssä, minkä jälkeen NCAA-kiekkoilun pariin Michigan State yliopistoon. Eli neljän-viiden vuoden projekti ennen kuin pääsee edes AHL-tasolle testattavaksi.
- The giant of the 2022 draft

#215 R Kaleb Lawrence
- left, 200 cm / 104 kg
- toinen yli-ikäinen mammutti nostamaan varattujen keskipituutta ja -painoa
- ensimmäinen kausi OHL:ssä jo kaksi vuotta (2019-20) sitten 39 GP, 5+3 = 8, 6 PIM, +2 (eli ihan OK lupaavasti)
- rookiekauden jälkeen koronavuosi, jolloin OHL:sä ei pelattu ja viime kaudella Lawrence pelasi loukkaantumisen vuoksi vain kaksi peliä (0+0 = 0). Vähiin on jäänyt kiekon pelaaminen tällä kaverilla viime vuosina
- päästäkseen varaamaan Lawrencen Kings vaihtoi Bostonin kanssa ensi vuoden seitsemännen kierroksen varauksen tämän vuoden seitsemännen kierroksen vuoroon, jolla siis nappasi Kalebin.

Kun lueskeli varattujen kavereiden kuvauksia, niin lähes jokaisen kohdalla mainittiin kauden aikana tapahtunut loukkaantuminen. Tietenkin loukkaantuminen yleensä pudottaa tehoja ja aiheuttaa huolta terveydestä ja siten vaikuttaa varausnumeroon, mutta en tiedä onko sittenkään järkevintä ottaa riski ja luottaa siihen, että pelaaja tervehtyy entistä ehommaksi. Ainakaan Vilardin ja Turcotten kohdalla riskiarvio näyttää menneen yhtä hyvin kuin Fortumilla Juniperin/Venäjän kanssa.

Eiköhän All The Kings Manin Cohenilta ja Mayorsin Hovenilta tule jossakin vaiheessa Yanettin tai jonkun toisen kykyjenetsijän/pelaajien kehittäjän tarkempaa kommentteja varauksista. Toivottavasti niissä on sisäpiirin infoa siitä, miksi ko. pelaajat valittiin

Itse toivon, että Kings olisi varannut toisella kierroksella Tapparan sentterin Topi Rönnin tai nopean kanadalaisen laiturin David Goyetten tai vaikka keskikokoisen ruotsalaispakin Calle Odeliuksen. Hughes vaikuttaa "Nick Shore"-tyyppiseltä pelaajalta, jonka katto pelaajana on hissimies farmin ja NHL:n välillä (fringe NHLer).

Jämäkierrosten varaukset Wright, Sparkes ja Lawrence ovat ihan täysiä arpoja ja olisi yllätys jos joku heistä pääsisi joskus pelaamaan edes yhden ottelun NHL:ssä. Mutta toisaalta onhan Drake Rymshallakin tilastoissa yksi NHL-matsi.

Jotta keskikierroksilla varatuista Boothista/Salinista kehittyisi NHL-mies, niin pari seuraavalla kaudella pitäisi ottaa isoja kehitysaskelia ja ennen kaikkea pysyä terveenä!
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Salinissa on kaikki potentiaali olla yksi tämän draftin suurimmista ryöstöistä.

Onkos Salinilla realistisia saumoja päästä ensi kaudella pelaamaan vakituisesti Liigaa? Sen verran katsoin EliteProspectista, että siellä ei näytä olevan kuin kaksi rightin pakkia kokoonpanossa (Motin ja Salin). Jos pelaa, niin laittappa välillä kommenttia, miten hänellä menee, kiitos.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Realisista on odottaa (pohjautuen Salmelaisen kommentteihin), että yksi puolustaja tulee vielä ennen kautta IFK:hon. Uskon Salinin saavan ainakin alkukaudesta reilun näytönpaikan, koska kiekollisuus on se asia, jota IFK:n pakistosta puuttuu.

Viime kauden osalta Salinia hidasti pari peräkkäistä loukkaantumista, mutta pelaamissaan otteluissa oli todella hyvä. Hyvä luistelija, joka tuo rohkeasti ja aktiivisesti kiekkoa ylös. Myös kädet ja peliäly toimivat hyvin. Laukausta ja fysiikkaa kun kehittää, niin voi hyvinkin nousta NHL-pelaajaksi, mikäli pysyy terveenä.

Kausarilaisena toivon Salinin pelaavan mahdollisimman paljon, jotta pystyn tännekin laittamaan havaintojani.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Pääskoutti Yanetti antoikin haastattelun vain Frozen Royaltyn Gann Matsudalle. Ensimmäinen osa keskittyy Hughesiin ja toinen (mielenkiintoisempi) muihin varauksiin. Artikkeleista käy selväksi, että Yanetti/Kings olisi halunnut treidata ylöspäin, mutta ei löytänyt sopivaa kauppakumppania.

Ei kyllä ihan aukene Hughesin ja Connorsin valinnat, kun organisaatiossa on jo ennestään tulossa saman tapaisia todennäköisiä alaketjujen senttereitä. Pinelli ja Helenius viime vuodelta ja aikaisemmin JAD, Kupari, Thomas ja luokkaantumisten vaivaama Turcottekin alkaa mennä enempi kolmosketjukategoriaan.

Yanettin kommenteista päätellen kuutoskiekalla otettu pakkimammutti Jack Sparkes on kuin valinta jostain viidentoista vuoden takaa. Iso kuin mikä, osaa luistella jonkin verran, mutta ei peliälyä eikä -taitoa. MacDermidistä huolimatta, niin eiköhän puhtaiden tappelijoiden aika ole ohi. Seiskakiepillä otetulla hyökkääjäkolossilla Lawrencella sentään sanotaan olevan peliälyä.



Kehitysleiri (Development Camp) alkaa huomenissa, mutta mukanaolijoiden listaa ei ole vielä julkaistu. Jossain muistan nähneeni maininnan, että Otto Salin ei olisi paikalla, mutta toivottavasti tieto on väärä ja Salin olisi Losissa.

Vapaiden agenttien metsästys alkaa siis keskiviikkona, mutta isoja saalita ei näyttäisi olevan tiedossa. Palkkabudjetissa ei ole juurikaan tilaa, jollei joitakin veteraaneja kaupata tieltä pois. Kun silmäilin UFA-listoja, niin ainoa roolinsa ja palkkansa puolesta sopisi kuvioon on viime kaudella New Jerseyssä pelannut D/LW Mason Geertsen. Itse pitäisin mielelläni Brendan Lemiuexin tai sainaisin Nic Deslauriersin, mutta heidän palkkapyyntönsä voi olla Losille liian korkea. Mutta parin-kolmen päivän - tai viikon - päästä sen näkee millaisia peliliikkeitä Blake&co tekevät.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kehitysleiri (Development Camp) alkaa huomenissa, mutta mukanaolijoiden listaa ei ole vielä julkaistu. Jossain muistan nähneeni maininnan, että Otto Salin ei olisi paikalla, mutta toivottavasti tieto on väärä ja Salin olisi Losissa.

Eipä ole Salinia osallistujalistassa, eikä Kasper Simontaivaltakaan. Listan suomalaiset ovat siis Samuel Helenius, Aatu Jämsen, Kim Nousiainen ja Juho Markkanen.


Onhan tuo organisaation lähetymistapa todella erilainen kuin aikaisemmin. Kaliyev, Björnfot, Byfield, Spence, Turcotte - kaikilla viidellä jo NHL-kokemusta ja Fagemolla ja Gransilla kausi (tai kaksi) AHL:ää takana. Tiedä sitten miten totisia nuo "scrimmage"-höntsyt ovat, mutta toivottavasti sen verran vakavissaan ollaan, että näkee miten iso ero NHL:ssä pelanneiden ja muiden välillä on.

edit.

Siis kävihän Fagemokin ylhäällä kääntymässä.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts




Carl Grundström ja Lias Andersson jatkavat Losissa. Jälkimmäinen on hieman yllättävä jatko.

Edit.

Lisäksi QO:t porukalle Sean Durzi, Mikey Andeson, Gabe Vilardi ja Jarret Anderson-Dolan. Brendan Lemieux jäi ilman, joten todennäköisesti hän suuntaa UFA markkinoille.

Hovenin lähteiden mukaan Jim Hiller on Kingsin uusi apuvalmentaja. Toivotaan, että hänellä on annettavaa tuohon ylivoimapelaamiseen. Ainakin tausta lupaa hyvää.



 
Viimeksi muokattu:

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Brendan Lemieux jäi ilman, joten todennäköisesti hän suuntaa UFA markkinoille.

Lemieuxille yllättäen vuoden jatko 1,35 miljoonalla taalalla.

En vaan ymmärrä tuota Lias Anderssonin sopparia. Käytännössä ei mitään näyttöjä NHL-tasolla pelaamisesta ja sai yhden suunnan sopimuksen. Onneksi sentään vain yksi vuosi. AHL:ssä hän on kyllä ollut hyvä, mutta ilmeisesti sukulaisuus konkariskoutti Niklas Anderssonin kanssa ja Blaken&kumppanien kyvyttömyys myöntää tehtyä virhettä (treidiä) painovat vaakakupissa sopimuksen puolesta.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Lemieuxille yllättäen vuoden jatko 1,35 miljoonalla taalalla.
Yllättäen? Eikö tuo ole suhteellisen tavallista, että QO jätetään tarjoamatta RFA-pelaajalle, koska on jo etukäteen sovittu toisenlaisesta jatkodiilistä? Jatkuvastihan noita RFA-pelaajia päätyy "vapaaksi", ja sitten tekevät heti perään sopparin entisen joukkueensa kanssa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Yllättäen? Eikö tuo ole suhteellisen tavallista, että QO jätetään tarjoamatta RFA-pelaajalle, koska on jo etukäteen sovittu toisenlaisesta jatkodiilistä? Jatkuvastihan noita RFA-pelaajia päätyy "vapaaksi", ja sitten tekevät heti perään sopparin entisen joukkueensa kanssa.

Minulle tuli ainakin yllätyksenä, että Lemieux suostui (joutui suostumaan?) palkanalennukseen. Hän pelasi kuitenkin minusta hyvän kauden ja oli joukkueelle hyödyllinen pelaaja. Ehkä muualta ei tullut edes noin hyvää tarjousta tai sitten Lemieux viihtyy joukkueessa / Kaliforniassa, niin hyvin että suostui halvempaan sopimukseen. Tai sitten isä Claudella (poikansa agentti) on niin hyvät suhteet Blakeen, että pieni palkanalennus hyväksyttiin.

Minä pidän sitä että pelaajalle ei tehdä QO-tarjousta merkkinä siitä, ettei pelaaja niin hirveästi kiinnosta.

Kings on tehnyt myös pari sopimusta farmijoukkuetta ajatellen. Ontarioon hankittiin kokeneempi maalivahti eli kolmekymppinen Pheonix Copley ja ECHL:ssä/AHL:ssä uraansa tehnyt leftin puolustaja Tobie Paquette-Bisson. Jälkimmäinen korvannee pakkiveteraani Cameron Gauncen ja Copley Garret Sparksin. Tobie P-B on pelannut kaksi viimeistä kautta Montrealin farmissa Lavalissa, joten on varmasti Marc Bergevinille tuttu mies.

 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kehitysleiri (Development Camp) päättyi Black-White höntsään, minkä Musta voittivat 6-4. Fagemolle hattutemppu.

Eipä leiriltä isommin tietoja ole tullut, mutta eipä siellä kai ole ollut mitään isompaa kirjoiteltavaakaan. Höntsäilyä, toisiin pelaajiin ja seuran henkilökuntaan tutustumista ja yleistä ohjeistusta harjoittelusta ja elintavoista.

Aatu Jämsen on mainittu pariin kertaan positiivisessa mielessä. Esim. John Hoven twitteröi:

Three stars on the week:

Forwards:
Laferriere
Jamsen
Hughes

Defenseman:
Clarke
Spence
Nousiainen

Byfield was really good too. Hrenak was impressive in net.

Ylläolevien pelaajien lisäksi Andre Lee on saanut kehuvia kommentteja. Mike Donnellyltä on tulossa haastattelu, jossa toivottavasti on rehellisiä kommentteja pelaajista.

Toisinaan leirin jälkeen on julkaistu uusia sopimuksia, joten saapi nähdä onko Jämsen ollut valmentajien/seuran edustajien mielestä ollut sopimuksen arvoinen. Jos Jämsen saa sopimuksen, niin hän olisi jo neljäs suomalainen sopimuspelaaja organisaatiossa (Kupari, Helenius, Nousianen).
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Gabriel Vilardille ja Jaret Anderson-Dolanille vuoden jatkot. GV:lle yhdensuunnan sopimus 0.85 miljoonaa taalaa ja JAD:ille kahdensuunnan 0.75 miljoonaa. Joukkueen vuoden 2017 kärkivarauksille (ensimmäisen ja toisen kierroksen valinnoille) tulos-tai-ulos -sopparit.

Toivottavasti Vilardin kesäharjoittellu on mennyt putkeen ja harjoitusleirille tulee entistä terävämmin ja päättäväisemmin liikkuva hyökkääjä. JAD on kyllä niin hankalassa tilanteessa kuin olla ja voi. Alaketjujen sentterin/vasemman laiturin rooliin on hirveä tunku ja pelipaikan valtaaminen vaatii Jaretilta tehoja harjoituspeleissä, pelkkä kova yrittäminen ei riitä.


Harjoitusleirillä tulee olemaan kova kilpailu pelipaikoista. Pieni loukkaantuminen sopivalla hetkellä voi olla pelaajan sijoituspaikan kannalta tarkaiseva. Ontariossa Chromiak iso kysymysmerkki, koska sairastellut kesällä. Ylhäällä Arvidssonin pelikunto ratkaisee kakkosketjun kokoonpanon.

Ennakkoarvaukseni ketjuista:

Fiala - Kopitar - Kempe
Moore - Danault - Arvidsson
Iafallo - Byfield - Grundstrom
Lemieux - Lizotte - Kaliyev
Vilardi - JAD - Kupari
Andersson

- pari kaveria joutuu lähtemään farmiin, toivottavasti ainakin Lias Andersson.
- jos Arvidsson ei pysty pelaamaan heti kauden alussa, niin Iafallo hänen tilalleen ja Vilardi Iafallon tilalle kolmoseen. Vilardi ja Byfield pelasivat Ontariossa samassa ketjussa ja homma toimi hyvin.
- Kuparin kannalta huono juttu on, että hänet pystytään lähettämään farmiin ilman siirtolistalle laittamista. Tosin en ymmärrä miksi Kupari laitettaisiin farmiin, koska sieltä hänellä ei ole enää oikeastaan mitään opittavaa. Jollei sitten Sturm häntä sinne oikein erityisesti halua koulutettavaksi.

------------------------------------

Farmissa (jos Andersson alhaalla):

Andersson - Tynan - Fagemo
Madden - Turcotte - Ward
Lee - Thomas - Chromiak/Dudas
Wagner - Helenius - Doty/Dudas

- maalitykki Frk vaihtoi maisemaa, joten Tynanille haetaan tutkaparia. Fagemo on siihen rooliin luontevin valinta, vaikkei hänellä olekaan joukkueen parasta one-timeria (se on Akil Thomasilla).
- Turcotte on iso kysymysmerkki, sillä hän ei läpäissyt kehitysleirin terveystarkastusta, vaan joutui seuraamaan harjoituksia sivusta.
- todennäköisesti Ontarioon hankitaan vielä lisää syvyyttä solmimalla sopimus parin AHL-veteraanin, yliopistosta uloskasvaneen vapaan agentin tai jopa eurooppalaisen kanssa. Onhan tuo porukka vieläkin aika pehmeä, sillä kookkaammista kavereista Ward, Lee ja Helenius ovat AHL-tasolla kokemattomia ja vain Wagnerilla ja Dotyllä on tiedossa mitä täysi kausi farmivääntöä vaatii.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Veteraanipakki Cameron Gaunce tehnyt vuoden AHL-sopimuksen Ontarioon. Minusta erittäin hyvä sainaus, koska Gaunce tuntee Reignin nuoriso-osaston ja oli viime kaudella esimerkillinen tutor/isähahmo pakkipareilleen Jordan Spencelle ja Helge Gransille. Gaunce on siis puolustava leftin pakki, eikä sinällään vie peliaikaa Kim Nousiaiselta.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Nuorten MM-kisat alkavat ensi yönä ja Losin varauksia turnauksesa on kolme: Samuel Helenius ja Kasper Simontaival edustavat Suomea ja Helge Grans Ruotsia. Jos kisat etenevät odotusten mukaisesti, niin ko. joukkueet selviävät mitalipeleihin asti, joten näyttöpaikkoja tulee rittämään. Gransia ja Heleniusta tulee seurattua isommalla mielenkiinnolla, vaikkakin todennäköisesti Simontaival tulee tekemään Kings-kolmikosta eniten pisteitä.

Itselle oli melkoinen pettymys, että viime kesän ykkösvaraus Brandt Clarke ei päässyt Kanadan kisajoukkueeseen. Tiedä sitten mikä Clarkessa Kanadan valmennusjohtoa tökkii, sillä yleensä noin korkealla varatut kaverit joukkueeseen mahtuvat. No ehkä joulukuussa uuden valmennusjohdon alaisuudessa sitten.

Clarken lisäksi kisakoneesta tippuivat maidensa valintaleireillä olleista Francesco Pinelli (Kanada), Jack Hughes ja Kenny Connors (USA), mutta heidän valitsematta jääminen ei ollut kenellekään mikään yllätys. Ehkä vuodenvaihteessa Hughes tunkeutuu kisajoukkueeseen, jos yliopistokauden alkupuolisko menee nappiin.

Jesse Cohen kyseli IFK:n Tobias Salmelaiselta Otto Salinista. Jakson alussa on Kevin Fiala-löpinää ja Salinia koskeva osuus alkaa loppupuolella suunnillen kohdassa 23.20.


Cohen on tehnyt podcastissaan muitakin samantapaisia (siis kysellyt pelaajista junnujoukkueiden henkilökunnalta) varattujen pelaajien esittelyitä. Ihan kuunneltavia pätkiä samoin kuin Cohenin Stoll-haastis kehitysleiristä.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kauden alku hiljalleen lähestyy ja ilmeisesti toimistoille aletaan palailla. Reign on tehnyt ennenkin yhteistyötä ECHL:n Greenvillen kanssa ja nyt yhteistyötä on jatkettu kahdella vuodella.

Samalla ilmoitettiin viidestä Ontarion tekemästä sopimuksesta. Pakki Joe Gatenby ja hyökkääjät Alex Ierullo, Brett Kemp, Justin Nachbaur ja Nikita Pavlychev tuovat syvyyttä Reignin kokoonpanoon, mutta pelannevat pääosin kauden ECHL:ssä. Pavlychev on venäläissyntyinen, hiukan Samuel Heleniuksen tapainen, todella isokokoinen, leftiltä pelaava sentteri/laituri.


Jo aiemmin ilmoitettiin AHL-jyrä Alan Quinen sopparista. 29-vuotias Quine tuo farmin sentteriosastolle kokemusta jos vaikka TJ Tynan sattuisi loukkaantumaan.

All The Kings Men -podcastissa Jesse Cohen ja Ontarion veteraanipakki Cameron Gaunce juttelevat nuorten MM-kisoissa esiintyneestä kolmikosta. Gaunce on erinomainen kommentoija, mutta hänen pelaajille antamansa arvosanat ovat kyllä vähän turhan korkeat. Simontaival ja Grans saavat arvosanan A- ja Helenius A:an. Ovathan kaikki kolme ihan lupaavia kavereita, mutta kyllä heillä on vielä todella pitkä matka NHL-tasolle. Toivottavasti Grans ja Helenius pystyvät ensi kaudella osoittamaan, että pystyvät pelaamaan hyvin ja tasaisesti AHL-tasolla, mikä ei sekään ole mikään helppo homma parikymppisille nuorukaisille.

All the Kings Men Podcast - Official LA Kings Podcast

Mikey Andersonin ja Sean Durzin sopimusneuvottelut ovat yhä vaiheessa. Se ei sinänsä ole ihme, koska palkkabudjetissa ei ole isommin tilaa.

Tulokasleirin alkuun ei ole enää kuin reilu kolme viikkoa, sillä ensimmäinen Rookie Face-Off-turnauksen ottelu pelataan syyskuun puolivälissä (Fri 16.9. paikallista aikaa). Leiri alkaa pari päivää aikaisemmin eli 14.9.

Kings-lupaukset pelaavat turnauksessa kolme peliä ja vastaan asettuvat Coloradon, Vegasin ja San Josen rookiet. Toivottavasti striimaavat ainakin yhden noista otteluista.


Varsinaisen harjoitusleirin alkamispäivää ei ole taidettu vielä julkaista, mutta ensimmäinen harjoituspeli on kuukauden päästä eli 25.9. San Josea vastaan. Veikkaisin että training camp alkaa paria päivää aiemmin eli perjantaina 23.9.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Hoven päivittelee kuulumisia.


Rookieleirille tulossa muutama ulkopuolinen yrittäjä - ainakin saksalainen junnu Bennett Rossmy (teki Suomea vastaan junnujen MM-kisojen puolivälierässä Saksan molemmat maalit) ja pari WHL-junnuhyökkääjää (Eric Alarie, Riley Fiddler-Schultz). En yhtään ihmettelisi, vaikka amateur tryouttina olisi myös pari fyysisempää pelaajaa Kanadan junnuliigoista.

Suomalaisilla on tulokasleirillä vahva edustus: Rasmus Kupari, Samuel Helenius, Kim Nousiainen ja Hovenin mukaan myös Aatu Jämsen saapuu paikalle. Kasper Simontaipaleesta, Otto Salinista tai Juho Markkasesta ei ole mainintaa, mutta toivottavasti hekin matkustavat parin viikon päästä valtameren toiselle puolelle. @Hokipedia osannee sanoa jotakin Salinin tilanteesta?

Huonompia uutisia oli Mikey Andersonin ja Sean Durzin oleminen yhä sopimuslimbossa ja Alex Turcotten terveystilanne. Turcottelle voisi tehdä hyvää olla kokonainen vuosi pelaamatta ja keskittyä harjoittelemiseen. Paul Kariya ja Willie Mitchell taisivat pitää välivuoden aivotärähdysten takia ja pystyivät tauon jälkeen kuitenkin vielä pelaamaan NHL-tasolla.

Ontariossa pari viime kauden puolustajaa sai jatkosopimuksen. Norjalainen Kristian Kasastul pelasi pääosin pakkina, mutta käväisi luokkaantumissuman aikana myös laitahyökkääjänä. Ei mikään iso kaveri (178 cm / 90 kg), mutta pelasi aktiivista kontaktipeliä. Tyler Inamoto piipahti parissa pelissä, eikä jättänyt itsestään sen kummempaa mielikuvaa. Leftin pakkeja molemmat ja todennäköisesti tulevat pelaamaan enemmän ECHL:ssä kuin AHL:ssä.

Hiljalleen myös Ontarion pakisto alkaa hahmottua.

LD - RD

Cameron Gaunce - Jordan Spence (tod. näköisesti aloittaa kauden alhaalla)
Kim Nousiainen - Helge Grans/Frederic Allard
Tobie Paquette-Bisson - Frederic Allard/Helge Grans
Kristian Kasastul/Tyler Inamoto - Joseph Gatenby

Eihän tuossa juurikaan ole syvyyttä loukkaantumisten varalle ja kun Anderson ja Durzo ovat vielä sopimusta vaille, niin luulis varsinaiselle harjoitusleirille ilmaantuvan pari-kolme PTO-pakkia. Sen mitä CapFriendlystä katselin, niin eihän tuo FA-tarjonta enää kovinkaan hääppöstä ole. Eikä palkkakatossakaan enää oikein tilaa ole. Joten Blaken mooveja odotellessa kohti tulokasleirin alkamista.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Suomalaisilla on tulokasleirillä vahva edustus: Rasmus Kupari, Samuel Helenius, Kim Nousiainen ja Hovenin mukaan myös Aatu Jämsen saapuu paikalle. Kasper Simontaipaleesta, Otto Salinista tai Juho Markkasesta ei ole mainintaa, mutta toivottavasti hekin matkustavat parin viikon päästä valtameren toiselle puolelle. @Hokipedia osannee sanoa jotakin Salinin tilanteesta?
Salin oli IFK:n Ruotsin reissulla mukana, sen jälkeen pari treeniottelua sivussa syystä tai toisesta. Nyt kahdessa viimeisessä Otto on jälleen ollut mukana - oletettavasti isolla jääajalla, koska IFK:lta on pudonnut viikossa yli puolet pakistosta pois ja lainamiehiä on treenipelein haalittu Pelicansista ja Kiekko-Vantaasta. Valitettavasti matsit ovat jääneet työkiireiden vuoksi näkemättä, mutta ainakin Ruotsin reissulla Salin esiintyi pirteästi. Uskaltaa tuoda kiekkoa ylös ja pelaa fiksua peliä. Viime kauden muutamista otteluista tuttua (hallittua) riskinottoa (pun) ei näkynyt otteissa, mutta se selittynee pitkillä poissaoloilla ja sitä kautta itseluottamuksen puutteella.

Kingsin osalta toivon, että Salin matkustaa leirille, mutta IFK:n osalta hieman kaksijakoinen tunne, koska varsinkin jos noin suuri osa pakistosta puuttuu liigakauden alkaessa, on Otolle suuri tarve myös Stadissa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Eipä ole Salinia eikä Simontaivalta Rookie Faceoff -turnaukseen osallistujien joukossa. Sen sijaan sekä Alex Turcotte että Martin Chromiak ovat mukana. Eli Losin suomalaisista paikalla Helenius, Nousiainen ja Jämsen.


Hyökkääjissä näyttää olevan viisi organisaation ulkopuolista kokelasta ja pakeissa kolme kutsuttua.

"Camp Invite" hyökkääjät: James Stefan, Justin Nachbaur, Eric Alarie, Riley Fiddler-Schultz, Bennett Rossmy
"Camp Invite" puolustajat: Landon Kosior, Marc Lajoie, Cameron Supryka

Turnaus pelataan siis ensi viikonloppuna ja vastassa on Coloradon, Vegasin ja San Josen rookiet. Zach Dooley lupailee ainakin highlighteseja, mutta toivottavasti joku peleistäkin näyttettäisiin.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts



Mikeylle 1x1M pahvi. Hyvä kompromissi molemmille osapuolille. Mikey on pelaaja, joka on hyötynyt Kingsin re-buildista täysin. Oikeaan aikaan oikeassa paikassa. En vain näe Mikeylla sijaa tulevaisuudessa Kings paidassa, jos kehitystä ei näy kokonaisvaltaisesti joka osa-alueella. Täysin korvattavissa oleva pelaaja siis. Parempaa ei vain tällä hetkellä ole tarjolla, joten mennään näillä.
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Joukkueenjohto taitaa häneen uskoa ja voi hyvinkin olla pitkän matkan suunnitelmissa mukana. Blake ja Robitaille saattavat nähdä hänessä Mattias Norström -potentiaalia. Jos Anderson samoilla viivoille yltää kuin vanha Kings-kapteeni, niin olen tyytyväinen.

Tulevan kauden toivelistalla olisi:
1. Alex Turcotte saisi ehjän kauden alle AHL:ssä.
2. Rasmus Kupari saisi tehoja sisään.
3. Gabriel Vilardi osoittaisi, että hänen paikkansa on Kingsin avauskokoonpanossa.
4. Quinton Byfield saisi tehoja aikaiseksi.

Eli nämä voi niputtaa kai yhdeksi:
* ykkösvarauksille vastuuta ja sitä myöten tehoja.

p.s. Myös hiukan kevyemmällä jalalla liikkuva Kopitar ja Petersenille maalissa herätys.

Go Kings Go!
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Eli nämä voi niputtaa kai yhdeksi:
* ykkösvarauksille vastuuta ja sitä myöten tehoja.

Jep, tulevan kauden ykköstoive on että nuoriso-osastosta useampi kuin yksi tai kaksi kaveria ottaa ison kehitysaskeleen. Kärkiheppojen Vilardin/Kuparin/Turcotten/Byfieldin (+ Clarken/Björnfotin) lisäksi lasken tähän ryhmään kakkoskierroksen varaukset JAD, Akil Thomas, Arthur Kaliyev, Samuel Fagemo, Helge Grans, Francesco Pinelli ja Samuel Helenius.

Kuusi ykköskierroksen varausta ja seitsemän kakkoskierroksen kaveria, joten tuosta ryhmästä pitäisi saada kehitettyä ainakin viisi-neljä kaveria vakiokokoonpanoon. Muuten on varaamisvaiheessa tai pelaajien kehittämisessä tehty jotakin väärin.

Minusta Mikey Anderson on joukkueelle hyödyllinen pelaaja, siis sellainen, josta kannattaa pitää kiinni. Vasta 23-vuotias, joten todennäköisesti parhaat vuodet ovat vielä edessä. Muistuttaa minusta Rob Scuderia = puolustava puolustaja, joka ei koskaan tule tekemään isommin pisteitä, mutta antaa "brandtclarkelle" mahdollisuuden pelata omaa välihyökkääjä-rooliaan. Ja bonuksena Anderson on juttujen mukaan pukukopissa "lassekukkosmainen" rah-rah -mies, jollaisia jokainen joukkue tarvitsee pari kappaletta.

Anderson ei ole mikään ykkösparin mies, mutta jos joukkueessa on kolme hyvää pakkia top nelosessa, niin hän menee siinä joukon jatkona neljäntenä. Ikävä kyllä Losin puolustus vasemmalla puolella on niin heikko, että Andeson joutuu pelaamaan aivan liian isossa roolissa kärkiparin toisena puoliskona. Ideaalitilannehan olisi, että Anderson olisi kolmosparissa, sillä se tarkottaisi, että puolustus olisi sekä syvä että laadukas... .
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös