Los Angeles Kings 2009-2010

  • 34 354
  • 111

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Quick aloittaa maalissa Tampaa vastaan. Toivottavasti hän on vihainen itselleen ja pelaa samalla tavalla aggressivisesti kuin viime kaudella.

Ehkei Quick ihan yhtä aggressiivinen ollut kuin viime kaudella, mutta pelasi kuitenkin varman ottelun. Malone runttasi vanhanaikaisella sisään, mutta vastapainoksi Quick esitti pari hienoa hanskatorjuntaa. Niittymäki toisessa päässä oli yhtäläisen hyvä, eikä mikään ihme että maalivahdit palkittiin ottelun ykköstähtenä (Quick) ja kakkostähtenä (Nitti).

Atlanta-pelistä kokoonpanoa oli hiukan vaihdettu, kun Drewiske oli korvattu O'Donnelilla ja Harrold Purcelilla. Kun katsoo Harroldin koohotusta ja Purcellin laahustusta, niin ajattelee että nämä kaksi pelaajaa yhdistämällä saisi tosi hyvän kakkosketjun pelaajan. Harroldilta ottaisi vauhdin ja yrityksen ja Purcelilta koon, pelisilmän ja taidon.

Atlanta-ottelussa kommentaattori (Jimmy Fox?) sanoi Thrashersin pelaavan aggressiivisesti, mutta ei minusta peli niin kovin fyysiseltä näyttänyt. Sen sijaan Tampa laittoi laidat paukkumaan ja ottelussa oli ihan erilainen ilmapiiri kuin edellisessä matsissa, varsinkin Simmonds tuntui käyvän koko ajan kuumana. Tasaisessa ottelussa Kings piti kiekkoa enemmän kuin kotijoukkue, mutta ei Lightning samalla tavalla ottelun hallinnasta luopunut kuin Thrashers. Mutta Kopitarin ja Handuzin ketjut kuitenkin pystyvät tuomaan kiekon hyökkäysalueelle melkein joukkuetta kuin joukkuetta vastaan, eikä Stollin ketjukaan kädetön ole. Tosin Stollin ketjua haittaa se, kun Dustin Brownin pelinäkemys on niin kapea. Brown sahaa omaa laitaa, taklaa ja laukoo eikä paljoa ketjukavereita katsele.

Jos kolme pelaajaa Tampan joukkueesta saisi valita omaan joukkueeseensa, niin valitsisin Ryan Malonen, Victor Hedmanin ja Andrej Meszaroksen. Malone sopisi kuin nenä päähän Kingsin kakkosketjuun - melkein se ja sama laitettaisiinko hänet Stollin vai Handuzin vasempaan laitaan, sillä hän passasi molempiin. Ehkä hiukan parempi hän olisi Brownin ja Stollin kanssa, niin Kingseilläkin olisi yksi rymistelevämpi ketju.

Rob Scuderin loukkaantumisen takia Doughty ja Johnson pelasivat kovat minuutit ja kyllä se Johnsonin otteissa alkoi hiukan näkyä. Varsinkin ylivoimassa otteissa alkoi olla liikaa hätäilyä ja kerran meinasi JJ:n laukauksen blokannut vastustaja (taisi olla Stamkos) päästä puhtaaseen läpiajoon. Doughty joutuikin ottamaan tilanteessa jäähyn.

Johnsonin plusmiinus-saldo kyllä ihmetyttää. Minusta hän pelaa fiksummin ja sijoittuu kentällä paljon paremmin kuin viime kaudella, mutta miinus kymmenen on kauden tässä vaiheessa surkea lukema. Erityisesti kun vertaa muihin isoja minuutteja pelaaviin Kings-pelaajiin. Eikä omassa päässä skarppaaminen pelkästään riitä, vaan kyllä hyökkäystehojakin pitäisi alkaa tulla lisää. Johnsonilla on saman verran pisteitä kuin Drewiskellä (1+4) ja yksi enemmän kuin Matt Greenillä - ja hän sentään pelaa ottelussa viitisen minuuttia enemmän kuin nämä puolustavan pelin erikoismiehet!

Farmiin lähetetty Trevor Lewis on loukkaantunut. Description: Upper Body Injury. Status: Week-to-Week. Thomas Hickey ei pelannut kummassakaan viikonlopun otteluista. Hän ei ole loukkaantuneiden listalle, joten oletan hänen olleen terve raaputus.

Jälkimmäisessä ottelussa Binghamptonia vastaan Corey Elkins teki Gordie Howe hat trickin. Tai oikeastaan GHT plussan, koska syötön ja tappelun lisäksi hän teki kaksi maalia. Elkins on yliopistosta sainattu vapaa agentti. Syntynyt -85, pituus 6-3, paino 216, pelaa ilmeisesti sentterinä. Ei kuitenkaan mikään power forward, koska kyseessä oli miehen ensimmäiset jäähyminuutit 16 ottelussa.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Toivottavasti Kozun pääsee Kanadan kaksikymppisten MM-joukkueeseen, niin näkee häneltäkin joitakin matseja. Todennäköisyys Kozunin kokoisen kaverin murtautumiseen NHL-joukkueeseen on tosi pienet, mutta onhan Martin St. Louiskin pärjännyt viime vuosina ihan mukavasti. Tosin vakituiseksi NHL-pelaajaksi kehittymiseen tarvittiin ensin neljä vuotta yliopistossa ja sitten neljä vuotta farmissa.
Kozun taitaa olla aika samanlainen pelaaja kuin Justin Azevedo. Pieniä pikkunäppäriä rightin jätkiä, jotka iskevät kovia tehoja junnusarjoissa. Toivottavasti edes jompi kumpi heistä onnistuisi muuntamaan alasarjatehonsa myös NHL-tehoiksi ja pystyisi auttamaan Kingsiä tässä lähiaikoina. Molempien läpilyöntiä tuskin kannattaa odotella, mutta ehkä toinen heistä voisi onnistua.

Farmiin lähetetty Trevor Lewis on loukkaantunut. Description: Upper Body Injury. Status: Week-to-Week. Thomas Hickey ei pelannut kummassakaan viikonlopun otteluista. Hän ei ole loukkaantuneiden listalle, joten oletan hänen olleen terve raaputus.
Harmittavaa tuo Hickeyn takeltelu AHL:ssa. Kuitenkin hän pelasi ihan hyvin harjoitusleirillä. Mikäköhän hänellä oikein mättää nyt tuolla Manchesterissa? Onko oikeasti jotain sopeutumisvaikeksia tuohon miesten kanssa pelaamiseen vai onko jotain häikkää valmennusjohdon kanssa? Tuohon jälkimmäiseen en kyllä usko pätkääkään, koska Hickey on kuitenkin lähes kaikissa pelaamissaan joukkueissa ollut kapteenistossa ja sitä myötä yleensä valmentajan luottopelaajia.
 

TonyClifton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dominik Hasek
Johnsonin plusmiinus-saldo kyllä ihmetyttää. Minusta hän pelaa fiksummin ja sijoittuu kentällä paljon paremmin kuin viime kaudella, mutta miinus kymmenen on kauden tässä vaiheessa surkea lukema. Erityisesti kun vertaa muihin isoja minuutteja pelaaviin Kings-pelaajiin. Eikä omassa päässä skarppaaminen pelkästään riitä, vaan kyllä hyökkäystehojakin pitäisi alkaa tulla lisää. Johnsonilla on saman verran pisteitä kuin Drewiskellä (1+4) ja yksi enemmän kuin Matt Greenillä - ja hän sentään pelaa ottelussa viitisen minuuttia enemmän kuin nämä puolustavan pelin erikoismiehet!

Jackin miinussaldo on myös pistänyt silmään. Osittain senkin vuoksi koska mies on fantasytiimissäni:)

Outoa myös että, Jack tuntuu pystyvän väistelemään kaikki tehopisteet. Luulisi että tulisi väkisinkin yv:n kakkossyöttöjä plakkariin? Varsinkin kun mies ainakin alkukaudesta pelasi ykkösylivoimassa? En tiedä pelaako enää? Jonesin hankinta varmaan syö hieman Jackin yv-minuutteja?

Miten tuo Losin yv yleensä pyörii? Meneekö kaikki Doughtyn kautta? Doughty napsii kuitenkin tehopisteitä tasaisesti. Eikö Jackin vahvuutta, kovaa laukausta käytetä laisinkaan? Viime kaudellahan Jack pyssytti muutaman todella nätin maalin. Odotin ennen kauden alkua mieheltä todella paljon. Harkkapeleissä mies paukutti 6 ottelussa tehot 2 + 5 = 7?!?

http://www.cbssports.com/nhl/teams/stats/LA/los-angeles-kings/preseason/SCORING/yearly
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Miten tuo Losin yv yleensä pyörii? Meneekö kaikki Doughtyn kautta? Doughty napsii kuitenkin tehopisteitä tasaisesti. Eikö Jackin vahvuutta, kovaa laukausta käytetä laisinkaan? Viime kaudellahan Jack pyssytti muutaman todella nätin maalin.
Ensinnäkään ei Johnson mielestäni pelaa aina tuossa ykkös-yv:ssä. Usein siinä käytetään Jarret Stollia toisena viivamiehenä, koska hän rightin miehenä sopii siihen leftin Johnsonia paremmin. En tosin nyt ole tuon Atlanta-pelin lisäksi hirveästi matseja viime aikoina nähnyt, joten en tiedä kuinka paljon JJ on tosiasiassa ykkös-yv:ssä pelannut. Kakkos-yv:ssä hän varmaan ainakin on vakituisesti, mutta eipä se yv-versio pahemmin tehoja saakaan aikaiseksi. Ykkös-yv pelaa joskus jopa koko kaksi minuuttisen ja yv-maalit tulevat varmaan lähes 85 prosenttisesti tältä ketjulta.

Ykkös-yv pyörii aikalailla Kopitarin ja Doughtyn kautta. He siirtelevät kiekkoa keskenään. Kopitar yrittää silloin tällöin hakea poikittaissyöttöä painottoman puolen pakille (kätisyyden puolesta Stoll sopii tähänkin paremmin), joka on yleensä noussut lähemmäs maalia. Toinen variaatio on, että Kopitar lähtee itse nousemaan b-pisteen kaarelta kohti maalia ja syöttää kiekon maalin kulmalle joko Brownille tai Williamsille, joka joko nousee itse maalille tai sitten hakee jotain seinäsyöttöä Kopitarille av-neliön keskelle. Smyth seisoo maalinedessä hakattavana ja survoo reboundit kovalla prosentilla sisään.

PS. Onhan Doughty kyllä kans rightin kaveri. Mutta tosiaan hänelle harvemmin haetaan one timeria vaan DD keskittyy syöttelemään Kopin kanssa, tai sitten joskus laukoo viivasta, kun maalinedessä on kunnon maski. Mutta tuolloinkaan hänen laukaus ei ole tehokas sen takia, että se lähtisi jotenkin erityisen nopesti, vaan siksi että se on erittäin tarkka.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Miten tuo Losin yv yleensä pyörii? Meneekö kaikki Doughtyn kautta? Doughty napsii kuitenkin tehopisteitä tasaisesti. Eikö Jackin vahvuutta, kovaa laukausta käytetä laisinkaan?

Katselin nhl.comista Kingsin yv-aikoja ja Doughty selvänä ykkösenä. Hänen jälkeensä järjestyksessä Smyth, Kopitar, Brown, Johnson, Stoll, Frolov, Handzus, Williams, Purcell. Muilla oli ihan jämäsekuntteja. Kaksi pakkia, kahdeksan hyökkääjää.

Olisin kyllä veikannut, että Stollilla olisi ollut enemmän yv-aikaa kuin Johnsonilla, koska minulle on jäänyt sellainen mielikuva että Stoll pelaa paljon viivassa Doughtyn parina eli Los pelaisi yhdellä pakilla ja neljällä hyökkääjällä. Tampaa vastaan viivassa kyllä oli Doughty-Johnson.

En ole sen paremmin miettinyt miten kuvio pyörii, koska minun mielestäni Losin yv ei ole mitenkään luovaa. Muistaakseni sitä pyöritetään viivan kautta eikä alakautta. Doughty ja laidassa oleva Kopitar jakelevat kiekkoa. Smyth pyörii maalin edessä ja Brown hakee vetopaikkaa neliön keskeltä. Stoll laukoo viivassa ollessaan aktiivisesti ja minusta hänellä on hyvä ja tarkka veto. Täytyy seuraavalla kerralla oikein katsoa, miten se pyörii ja ketä siellä milläkin paikalla oikeasti on.

Johnson kyllä osaa vetää suoraan syötöstä kovia pommeja, mutta tarkkuudessa on toivomisen varaa. Quinceyn veto ei ollut yhtä kova, mutta hän sai melkein aina kiekon karvaajan ohi ja matalana (= ohjattavana) maalia kohti.

edit. Hidas. Fawkesin selostus vastasi mielikuvaani. Kopitar ja Doughty todellakin sahaavat keskenään paljon. Minusta Kopitar ei ole mikään luova yv:n pyörittäjä vaikka tehokas pelaaja onkin.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Olisin kyllä veikannut, että Stollilla olisi ollut enemmän yv-aikaa kuin Johnsonilla, koska minulle on jäänyt sellainen mielikuva että Stoll pelaa paljon viivassa Doughtyn parina eli Los pelaisi yhdellä pakilla ja neljällä hyökkääjällä. Tampaa vastaan viivassa kyllä oli Doughty-Johnson.

Johnson kyllä osaa vetää suoraan syötöstä kovia pommeja, mutta tarkkuudessa on toivomisen varaa. Quinceyn veto ei ollut yhtä kova, mutta hän sai melkein aina kiekon karvaajan ohi ja matalana (= ohjattavana) maalia kohti.
Sama mielikuva mullakin on, että Stoll siellä toisena viivamiehenä usein olisi. Mutta en tosiaan nyt lähellekään kaikkia matseja ole nähnyt, joten vaikea mitään mennä tässä vannomaan. Stollilla on tosi kova veto, muttei se mielestäni erityisen tarkka ole. Tai ainakin viime kaudella pleksit paukkuivat aika railakkaasti. Jos kuti osuu kohdalleen niin silloin yleensä verkko pöllyää. Quinceylla oli tosiaan joku ihmeellinen kyky toimittaa kiekko maalille lähes aina niin, ettei se pysähtynyt matkalla lihamuuriin. Taito kai sekin ja vielä hyödyllinen sellainen.
 

TonyClifton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dominik Hasek
Jack näköjään luki foorumia kun, heti intoutui maalailemaan.

Oli muuten nätti one-timer "pommi" Jonesin syötöstä.

Eikä tuo rankkarikisan maalikaan hassumpi ollut. Hyvä veivi jäätä pitkin tolpan juureen.

Onko joku muu Losin pelaaja pelannut viime aikoina huonosti. Voitaisiin vähän heittää juttua jos peli aukeaisi;)
 

spoone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Cam Neely #8, Brent Burns #8
Tein alkukaudesta havaintoja tuota ylivoimapeliä koskien, kun sain pelejä tuolloin hyvin katseltua. Eli ensimmäisissä peleissä ykkösylivoimassa oli pääasiassa miehet Brown,Kopitar,Smyth,Williams sekä Doughty. Taktiikka oli jokseenkin umbrella-tyylinen eli Doughty oli yksin viivalla ja laidoilla kohtuu lähellä siniviivaa peliä tekivät Kopitar ja Williams toisella laidalla. Smyth ja Brown pyörivät sitten maalin edessä, takana ja kulmissa. Brown ehkä hieman enemmän toimi tuossa maskimiehen roolissa. Tämä mielestäni pyöri oikein mallikkaasti ajoittain ja sieltä löytyi sitä liikettä ja mielikuvitustakin oli mukana, mitä taas viime kaudella ei tuntunut olevan. Kakkosylivoimassa taasen viivalla alkukaudesta oli JJ ja Stoll pääasiallisesti, mutta kyllä siellä taisi Greene välillä myös pelailla. Hyökkääjinä Purcell-Handzus-Frolov.

Jossain ensimmäisen vieraskiertueen lopussa taisi ylivoima ekan kerran takkuilla kunnolla niin taisi tulla muutoksia ja jossain vaiheessa Williams näytti olevan toisessa koostumuksessa Frolovin ja Handzuksen kanssa. Purcell on vissiin laskenut vähän profiiliaan eikä taida niin vakituinen kaveri tuossa kakkosylivoimassa olla ja Jones tosiaan tainnut saada myös vastuuta viime peleissä.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Viivalla pelaa kaikki yv:t JJ, Stoll ja Doughty siten etta Doughty ja Stoll aloittavat ja jompikumpi vaihtaa JJ:n sisaan (yleensa DD mutta riippuu tilanteesta) ja Stoll vaihtaa DD:n takaisin pienen hengahdyksen jalkeen (jos on aikaa). Jones sekoittaa pakkaa ainakin toistaiseksi, mutta Stoll on arvokas viivalla, samoin DD, eli Jones syo JJ:n aikaa.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Tänä yönä Edmontonia vastaan pelattavassa ottelussa nähdään kaksi Kings-debytanttia. Eli Andrei Loktinov ja Brandon Segal. "Lokti" aloittaa suoraan kakkosketjun keskellä, vierellään Frolov ja Brown. Segal taas pyrkii tuomaan lisää energiaa nelosketjuun. Kaksikon ylöskutsuminen farmista tuli ajankohtaiseksi kun Smyth laitettiin IR:lle ilmeisesti olkapäävamman takia ja Stoll kärsi myös jonkun upper body injuryn. Myös Scuderi on edelleen sivussa, joten Losilla ei ole tänäänkään liiemmin healthy scrath jamppoja katsomossa istumassa. Harrold taitaa olla ainoa.

Yön ketjut ovat seuraavat:

Purcell-Kopitar-Williams
Frolov-Loktionov-Brown
Parse-Handzus-Simmonds
Ivanans-Richadson-Segal

Pakit jatkanevat ennallaan eli:

Doughty-O'Donnell
Jones-Johnson
Greene-Drewiske

Maalissa Quick.

Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Loktionov tietenkin ottelun suurin mielenkiinnon kohde. Toivottavasti tämä ei jäisi hänen ainoaksi ottelukseen Kingsin paidassa tämän kauden osalta. Ilmeisesti Stollin vamma ei ole vakava ja hän saattaa palata jo seuraavaan otteluun joka pelataan heti to-pe yönä Vancouveria vastaan. Mutta toivon mukaan Loktionov saisi jatkaa mukana jengissä vaikka Stoll palaisikin. Kai Lokti pystyy myös laidassa pelaamaan, vaikka kai lähes aina onkin sentterinä pelannut. Hammondin blogissa vähän siihen suuntaan vihjattiin, että Loktionov ehkä olisi ylhäällä vähän pidempääkin, mutta voihan tässä olla kyse myös ihan yhden-kahden matsin call upista, jolla tahdotaan palkita Loktinov hyvästä kauden aloituksesta Manchesterissa, ja pyritään antamaan nuorelle kaverille lisää energiaa ja motivaatiota painaa kausi loppuun AHL:ssa.

PS. Hickey oli muuten käynyt olkapääleikkauksessa ja hänen kausi taitaa olla paketissa. Eli ei ihan toivotunlainen ensimmäinen ammattilaiskausi hänelle. Eipä taida tällaisen repaleisen kauden jälkeen paljoa toivoa olla ottaa paikkaa ykkösmiehistöstä myöskään ensi kauden alussa. No edelleenkään en menetä toivoani Hickeyn suhteen. Ei hänestä varmaan ikinä tule mitään huippupakkia, mutta jos edes sellainen perusvarma yleispakki/character guy, niin olisin ihan tyytyväinen.
 

spoone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Cam Neely #8, Brent Burns #8
Tänä yönä Edmontonia vastaan pelattavassa ottelussa nähdään kaksi Kings-debytanttia. Eli Andrei Loktinov ja Brandon Segal. "Lokti" aloittaa suoraan kakkosketjun keskellä, vierellään Frolov ja Brown.

Taidampa aloittaa viikonlopun heräämällä klo5 aamulla ja katsastaa tuo peli, kun ei muutamaan viikkoon ole pystynyt kingsin pelejä katsomaan. Loktionovin otan erityistarkkailuun ja toivottavasti heti näyttää osaamistaan. Ainakin alkukauden ajan ollut ihan hyvässä vireessä ja noilla ketjukavereilla saattaa homma lähteä heti toimimaan. Voin yrittää aamusta rustata pientä raporttia pelistä ja erityisesti Andrein esityksistä.

PS. Hickey oli muuten käynyt olkapääleikkauksessa ja hänen kausi taitaa olla paketissa. Eli ei ihan toivotunlainen ensimmäinen ammattilaiskausi hänelle. Eipä taida tällaisen repaleisen kauden jälkeen paljoa toivoa olla ottaa paikkaa ykkösmiehistöstä myöskään ensi kauden alussa. No edelleenkään en menetä toivoani Hickeyn suhteen. Ei hänestä varmaan ikinä tule mitään huippupakkia, mutta jos edes sellainen perusvarma yleispakki/character guy, niin olisin ihan tyytyväinen.

Ikävä juttu Hickeyn kannalta. Onkohan tuossa ollut syy nuorukaisen heikkoihin esityksiin eli olkapää on haitannut jonkin aikaa pelaamista vai onko tuo mennyt lähiaikoina? Ensi kesänä sitten training campille kuntoutuneena ja Manchesteriin vaikka koko kaudeksi. Onneksi ei ole mitään kiirettä Hickeyn suhteen eli ensi kausi voisi mennä hyvin AHL-tasolla ja sitten 2011-12 kaudella Hickey voisi olla valmis puolustaja NHL-ympyröissä, kuitenkin vasta 22 vuotias tuolloin.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Taidampa aloittaa viikonlopun heräämällä klo5 aamulla ja katsastaa tuo peli, kun ei muutamaan viikkoon ole pystynyt kingsin pelejä katsomaan. Loktionovin otan erityistarkkailuun ja toivottavasti heti näyttää osaamistaan. Ainakin alkukauden ajan ollut ihan hyvässä vireessä ja noilla ketjukavereilla saattaa homma lähteä heti toimimaan. Voin yrittää aamusta rustata pientä raporttia pelistä ja erityisesti Andrein esityksistä.
Jos tarkoitit, että nyt to-pe yönä heräisit Loktionovin otteita katsomaan, niin ei varmaan kannata turhaan laittaa herätyskelloa soimaan. Kaveri nimittäin teloin olkapäänsä heti uran ensimmäisessä NHL-ottelussa Edmontonia vastaan viime yönä. Lombardin mukaan olkapää mennyt sijoiltaan ja eilisilta meni Andreilta edmontonilaisessa sairaalassa. Mitään virallista infoa ei vielä kai ole tullut, että hän satavarmasti olisi Nucks-matsista sivusta, mutta eiköhän tuo 99% varmaa ole.

spoone kirjoitti:
Ikävä juttu Hickeyn kannalta. Onkohan tuossa ollut syy nuorukaisen heikkoihin esityksiin eli olkapää on haitannut jonkin aikaa pelaamista vai onko tuo mennyt lähiaikoina? Ensi kesänä sitten training campille kuntoutuneena ja Manchesteriin vaikka koko kaudeksi. Onneksi ei ole mitään kiirettä Hickeyn suhteen eli ensi kausi voisi mennä hyvin AHL-tasolla ja sitten 2011-12 kaudella Hickey voisi olla valmis puolustaja NHL-ympyröissä, kuitenkin vasta 22 vuotias tuolloin.
Joo samaa mieltä olen minäkin. Turha tässä enää on mitään ylimääräisiä paineita alkaa Hickeylle sysäämään. Kehittyköön rauhassa. Ensi vuosi kokonaan AHL:ssa ja sitten 2011-2012 training campilla katsotaan missä vaiheessa kehitystä hän on. Toki loputtomiin ei voida odotella, mutta hetkeksi Hickeyn voi näistä Kings-rosteri spekulaatioista unohtaa.

Viime yönähän Kings voitti Oilersin 3-1. Matsia en taaskaan päässyt katsomaan, mutta raporttien mukaan matsia voitaneen kuvata termillä defensive struggle. Eli lievästi jyrän alla oltiin, mutta puolustuspeli ja Quick toimivat ja lopussa Greene tinttasi voittomaalin viisi minuuttia ennen loppua. Fro sitten sinetöi voiton laittamalla kiekon tyhjään häkkiin 19 sekuntia ennen loppua. Ilmeisesti Quick ei mitään ihan hirmutorjuntoja joutunut tekemään, mutta kuitenkin pelannut ilmeisen hyvin kun vain yhen maalin päästi. Ihan hyvä juttu että pelasi hyvin, on niitä huonoja pelejäkin sekaan mahtunut ihan riittävästi.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Lisää mielenkiintoa ensi yön Vancouver-peliin toi tämä uutinen. Saa nähdä millaisen roolin saa.
 

spoone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Cam Neely #8, Brent Burns #8
Ohhoh olimpas minä päivissä sekaisin. Noh Canucks on melkeimpä mielenkiintoisempi vastustaja eli herätyskello soi joka tapauksessa :)

Lisää mielenkiintoa ensi yön Vancouver-peliin toi tämä uutinen. Saa nähdä millaisen roolin saa.

Siirrämpä katseeni Loktionovista nuorempaan Schenniin. Toivottavasti saa vastuuta, voisi mieluusti ottaa Loktionovin tapaan paikkansa tuosta kakkosen keskeltä Frolovin ja Brownin kanssa. Pahoin pelkään vain, että tullee sentteröimään nelosta..
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Siirrämpä katseeni Loktionovista nuorempaan Schenniin. Toivottavasti saa vastuuta, voisi mieluusti ottaa Loktionovin tapaan paikkansa tuosta kakkosen keskeltä Frolovin ja Brownin kanssa. Pahoin pelkään vain, että tullee sentteröimään nelosta..
Hammondi tietää kertoa, että Schenn ottaa Loktionovin paikan kakkosen keskeltä. Eli ainakin tasakentällisin pitäisi olla luvassa ihan hyvin vastuuta ja peliaikaa. Ylivoimassa varmaan Schennia peluutetaan säästeliäämmin.

Kyseessä siis ATO eli amateur tryout agreement. En tiennyt, että sääntöjä pystyy tällä lailla kiertämään. Ilmeisesti kuitenkin jos Schennia tahdotaan peluuttaa useammassa kuin yhdessä ottelussa, tullaan hänen kanssaan tekemään entry level-soppari ja silloin hän olisi normaali sopimuspelaaja. Mutta tässä vaiheessa tuo ATO-sopimus ei vielä vaikuta mitenkään Schennin junioristatukseen.

Aika mielenkiintoista kikkailua Lombardilta tämä Loktionovin ja Schennin ylöskutsuminen. Losille alkaa pikkuhiljaa loukkaantumisia kertyä ja silloin joudutaan improvisoimaan. Saa nähdä jatkuuko tämä jänisten hatusta vetäminen, vai pystyykö Stoll palaamaan piakkoin kaukaloihin ja sitä myötä päästäisiin vähän enemmän normaaliin päiväjärjestykseen.

Tänä yönä vastassa Canucks. Quick jatkaa maalilla ja kokoonpano pysyy muuten samana, mutta Schenn korvaa siis Loktionovin kakkosketjun keskellä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Rupeaa tohon Anaheimin touhuun jo kiinnostus loppumaan, joten ehkä syytä gloryhuntata ja siirtyä paikallisvastustajan leiriin. Aika mukavasti Kingseillä on mennyt, joskin tietynlainen epätasaisuus vieläkin vaivaa, mutta ei kai aina voi voittaakaan. Asemat kuitenkin ihan eri tasoa kuin viime vuosina.

Kysyisin kuitenkin Kopitarista sen verran, että miksi kiito on hyytynyt niin pahasti alkukauden jälkeen? Oliko tuo Ryan Smyth sitten kuitenkin niin ratkaiseva tekijä Kopitarin peliin? Oli ilo katsella miehen alkukauden lentoa, mutta nyt harmittaa, että meno on laantunut aika lailla.

Muutakin raporttia olisi kiva lueskella, jos joku (Fawkes, heikkik, spoone, ...?) jaksaisi kirjoitella. Kiitokset.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Kysyisin kuitenkin Kopitarista sen verran, että miksi kiito on hyytynyt niin pahasti alkukauden jälkeen? Oliko tuo Ryan Smyth sitten kuitenkin niin ratkaiseva tekijä Kopitarin peliin? Oli ilo katsella miehen alkukauden lentoa, mutta nyt harmittaa, että meno on laantunut aika lailla.
No kai jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä, kun katsoo Kopitarin tilastoja Smythin kanssa ja ilman Smythiä.

Smythin kanssa: 22 ottelua, 14+18=32, 1,45 pistettä/ottelu
Ilman Smythia: 9 ottelua, 0+3=3, 0,33 pistettä/ottelu

Onhan Kopitarilla varmasti nyt muitakin ongelmia, itseluottamus mm. näyttää kadonneen aika tyystin. Mutta aika pitkälti tuo kaikki kyllä johtuu Smythin loukkaantumisesta. Kopitar on pelannut nyt 13 ottelua ilman maalia, mikä on pisin kuiva kausi koko hänen NHL-urallaan. Kyllä Kopitar joka pelissä pääsee maalipaikoille, mutta vedot lässähtävät suoraan maalivahdin syliin, eikä maalin nurkkiin kuten alkukaudesta. Tosin viime peleissä laukaisumäärätkin ovat laskeneet, joten en tiedä onko tässä odotettavissa mitään pikaista ratkaisua Kopin ongelmaan. Mutta on ne alkukauden taidot vieläkin tallella, joten toivotaan sitä kliseistäkin legendaarisempaa ketsuppipullo-ilmiötä. Ihan hyvin noita pisteitä joukkueelle kertyy ilman ykkösketjun tehojakin. Quick on ollut viime peleissä melko huikea. Parse ja Simmonds ovat Stollin kanssa tuoneet secondary scoringia, joten tuohon kun vielä saisi ykkösketjun tehot auki, niin aika pelottavan hyvältä näyttäisi.

Niin ja jos joukkueen mustaa lammasta tahdotaan etsiä, niin seuratkaa #54 Teddy Purcellia. Kaveri on kyllä hyvää tahtia pelaamassa itseään ulos Los Angelesista. Ei auta pikkunätit kaartelut, hänen tyyliseltään pelaajalta tarvitaan maaleja. Herää Purce!
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Onhan Kopitarilla varmasti nyt muitakin ongelmia, itseluottamus mm. näyttää kadonneen aika tyystin.
Juuri tuota ajattelin itse suurimmaksi ongelmaksi. Alkukaudesta äijä teki maaleja kuin liukuhihnalta läpiajoista, ehkä niihin pääsyyn oli Smythillä joku rooli, mutta aika pitkälti hän näytti ne omalla röyhkeydellään saavan aikaan, ja kiekko upposi verkkoon hyvää tahtia. Olisko nyt niin, että liigan muissa joukkueissa herättiin ja nyt Kopitar on erikoisen hyvin vartioitu, ja maalintekopaikkoihin pääsy on tuskaa? Vaikka enemmän hän taitaa olla syöttelijä kuin maalintekijä, mutta kyllä hän maalinteonkin taitaa.

Fawkes kirjoitti:
Parse ja Simmonds ovat Stollin kanssa tuoneet secondary scoringia, joten tuohon kun vielä saisi ykkösketjun tehot auki, niin aika pelottavan hyvältä näyttäisi.
Voisko tuosta Scott Parsesta saada enemmän tietoa? Tietty voin yrittää hakea netistä, mutta mieluummin luen täältä asiantuntijoiden kirjoituksia. Minulle tuo nimi tuli ainakin ihan puskista, enkä kovin paljon infoa löytänyt tästäkään ketjusta. Hienoja maaleja mies latelee nyt viime kierroksilla tai ainakin eilen.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Olisko nyt niin, että liigan muissa joukkueissa herättiin ja nyt Kopitar on erikoisen hyvin vartioitu, ja maalintekopaikkoihin pääsy on tuskaa?
No en ole lähellekkään joka peliä nähnyt, joten olen tällä kaudella paljon enemmän noiden otteluraporttien varassa kuin varsinaisesti omien silminnäkijähavaintojen. Mutta kyllä Kopitarilla on ainakin niissä näkemissäni otteluissa ollut maalipaikkoja. Ei ehkä ihan yhtä hyviä ja samoissa määrin kuin alkukaudesta, mutta kuitenkin. Calgarya vastaankin hän pääsi muutamaan otteeseen yksinään maalin eteen Kiprusoffia vastaan, mutta veto suuntautui suoraan Kipperin syliin. St.Louisia vastaan taas Kopitar pääsi jatkoajalla yksinläpi, mutta menetti kiekon kesken harhautuksen. Samanlaista terävyyttä ja tappajanvaistoa ei hänellä ole tällä hetkellä noissa maalipaikoissa, mitä oli alkukaudesta. Varmasti Smythin poissaolo, itseluottamuksen puute ja ihan perinteinen "slump" ovat tässä kaikki osatekijöitä Anzen kuivaan kauteen. Sinänsä kyllä aika outoa, että ensin alkukaudesta hän pelasi tilastollisesti koko uransa parasta jääkiekkoa, ja sitten kuin napista painamalla tahti muuttui, ja nyt hän kyntää tilastollisesti syvemmällä kuin koskaan ennen.

Voisko tuosta Scott Parsesta saada enemmän tietoa? Tietty voin yrittää hakea netistä, mutta mieluummin luen täältä asiantuntijoiden kirjoituksia. Minulle tuo nimi tuli ainakin ihan puskista, enkä kovin paljon infoa löytänyt tästäkään ketjusta. Hienoja maaleja mies latelee nyt viime kierroksilla tai ainakin eilen.
Aika puskista on mies kyllä tullut. Ensin neljä vuotta NCAA-kiekkoa ja sitten kaksi kautta minor league hockeyta. Training campilla häneen ei pahemmin kiinnitetty huomiota, ei päässyt pelaamaan edes harjoitusottelua muistaakseni. Mutta alkukaudesta sai yllättävän kutsun ylös Kingseihin ja on pelannut pirteästi siitä lähtien. Tuo paljon energiaa koko joukkueeseen. On ehkä Simmondsin ohella koko joukkueen "tuorein" hyökkääjä. Joka pelissä jaksaa polkea ja yrittää, haastaa ja laukoa. Parsen ja Simmerin tyylisten jätkien peliä on iloa katsoa. Toisin kuin Purcellin tai Frolovin tapaisten dieselmäisten haahuilijoitten. Ei Parsea vielä kannata alkaa hehkuttamaan minään tulevaisuuden vastuunkantajana. Kyllä Boyle ja Purcellkin aikanaan vakuuttivat ensimmäisissä NHL-peleissään. Sen jälkeen sitten kun saivat ns. vakipaikan ylhäältä, muuttui herrojen peli tuskastuneeksi puurtamiseksi. Tai no Boylea ei koskaan osattu käyttää oikealla tavalla, mutta ei hän itsekään missään vaiheessa tehnyt itsestään korvaamatonta joukkueelle. Mutta siis mitä Parseen tulee, niin tähän mennessä hän on kyllä ollut positiivinen yllätys ja ellei mitään suurta tasonlaskua tule, niin saa varmasti jatkaa ylhäällä kauden loppuun. Sitä pidemmälle on sitten vaikea lähteä arvioimaan miehen roolia organisaation sisällä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Vähän tuli katsottua tuota Kings - Coyotes pelin viimeistä erää eilen. Ei nyt kauheasti ole kerrottavaa, mutta Kopitar oli edelleen vähän vaisu. Ei oikein uskaltanut täydellä vauhdilla yrittää maalipaikkoihin. Rankkarikisassa sitten laukaus ei mennyt edes maalia kohti.

Jack Johnson kyllä hoiti rankkarinsa tyylikkäästi, joten hänet voi varmaan kolmen ekan joukossa pitää, mutta Kopitarin ottaisin pois kunnes hän saa itseluottamuksensa takaisin. Brownin yrityskin oli aika vaisu.

Maalissa taas Quick vakuutti minut, ja torjui hienosti. Kyllä Kingseillä on pullat nyt aika hyvin uunissa, vähän vielä kun tulee sellaista "consistencya" peleihin (vaikka tuollakin saralla ollaan edetty) niin hyvä tästä pitäisi tulla.

Ryan Smythia haastateltiin ottelun jälkeen, mutta valitettavasti en kuullut mitä hän sanoi koska olin puhelimessa samaan aikaan. Mutta hän on ehkä tulossa takaisin peleihin ensi viikolla.
 

spoone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Cam Neely #8, Brent Burns #8
Vähän tuli katsottua tuota Kings - Coyotes pelin viimeistä erää eilen. Ei nyt kauheasti ole kerrottavaa, mutta Kopitar oli edelleen vähän vaisu. Ei oikein uskaltanut täydellä vauhdilla yrittää maalipaikkoihin. Rankkarikisassa sitten laukaus ei mennyt edes maalia kohti.

Itsekin baarin jälkeen jäin vielä odottelemaan tuon pelin alkua ja sain jonkun aikaa katsottuakin ennen kuin simahdin. Tuosta pelistä ei siis oikein muistikuvia, mutta San Josea vastaan olin vähän paremmin mukana vaikka siinäkin pelissä 3.erän puolessa välissä myös uni vei voiton. :) Viime aikoina haitannut tuota pelien seuraamista, kun ei ole ollut välttämättä striimiä tarjolla ja turhaan valvonut/herännyt katsomaan peliä..

Kopitar tosiaan aika varjo ollut alkukauden otteistaan, mutta eiköhän Smythin paluu tuo Anzelle muutamat onnistumiset, jonka kautta itseluottamus palaisi ja saisi tämän kuivan jakson päätökseen. San Jose pelissä sai ylivoimalla sentäs yhden maalin tekaistua, mutta muuten jotenkin jäykältä näyttää pelaaminen. Eiköhän se siitä kuitenkin.

Ted Purcellia on tosiaan täälläkin kritisoitu aika paljon ja vähän pyrin seuraamaan miestä. Tuossa Sj pelissä Teddy aloitti ensimmäisen erän mielestäni harvinaisen pirteästi ja luistin kulki nätisti ja loi muutaman paikan ensimmäisissä vaihdoissa. Pelin avausmaalin pääsi myös ylivoimalla iskemään tarkalla ranteella. Alustus maaliin oli viivamiehiltä hyvällä kiekonsiirtelyllä, eikä pidä unohtaa Handzusta, joka jälleen teki hyvää työtä maskimiehenä siinä tilanteessa. Valitettavasti loppua kohden Purcell jälleen vaipui hetki hetkeltä enemmän pimentoon.. vaikuttaa kyllä huonolta teddyn suhteen. Tuskimpa ensi kaudella miestä joukkueessa nähdään, mutta eipä tuo nyt kova menetys ole sillä ensi kaudella esim Oscar Möller voisi lyödä itsensä läpi, kunhan vielä tuolla fyysisellä puolella kehittyy.

Tällä hetkellä tosiaan runkosarjasta pelattuna 33 peliä ja saldo on yllättävän hyvä 20-10-3 ja 43 pisteellä ollaan tällä hetkellä konfferenssin neljännellä sijalla. San Jose johtaa divisioonaa ja koko konfferenssia 45pisteellä(19-7-7). Huomioitavaa on myös, että tuolla playoff viivan alapuolella on tällä hetkellä joukkueet Detroit ja Vancouver joilla muutama peli vähemmän ja nuo tulevat sieltä kyllä nousemaan pikkuhiljaa kohti kärkeä, näin uskoisin. Toivotaan vain, että Kings jatkaa vahvoilla otteilla, sillä vähän pidempikin tappioputki voisi tiputtaa tuonne viivan alapuolelle ja sieltä nousu voi olla taas liian iso pala kings-ryhmälle. Kuitenkin mitä tässä alkukaudesta pelejä nähnyt, niin en olisi huolissani yhtään ellei todella pahoja loukkaantumisia ilmaannu. Eiköhän me tänä vuonna jatketa pidemmälle kevääseen.. :)
 

spoone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Cam Neely #8, Brent Burns #8
Kings 3, Dallas 2 (so)

Voitolla noustiin sitten pacificin kärkeen, San josen jatkettua heikommilla otteilla ja häviämällä kojooteille 2-1. Toki tasapisteissä ollaan vasta, mutta onhan se kiva nähdä kings konfferenssin kärkenä, kun kohta lähestytään jo kauden puoliväliä.

Kokoonpanot olivat vähän muuttuneet, kun Wayne Simmonds oli myös poissa loukkaantumisen vuoksi. LA Kings Insider tietää kertoa, että Wayne joutuu leikkauttamaan vasemman polven nivelkierukan. Toipumiseen menee useampi viikko ellei jopa muutama kuukausi. Harmin paikka sillä Wayne on mielestäni ollut yksi alkukauden onnistujista ja mennyt viime kaudesta mukavasti eteenpäin omassa pelissään. Ensimmäisellä NHL-kaudellaan Simmonds pelasi ylhäällä kaikki 82 peliä ja iski tehot 9+14, ja tällä kaudella miehellä on jo 33 pelin jälkeen kasassa tehot 9+11. Tuonut tärkeää 'secondery scoring' ja iskenyt muutamat tärkeän maalin. Smyth on käynyt jäällä jo tovin aikaa, mutta ei tule vielä kanadan rundille pelaamaan vaan palannee näillä näkymin 26.12. Ketjut siis yön ottelussa oli:

Frolov-Kopitar-Williams
Purcell-Stoll-Brown
Parse-Handzus-Richardson
Ivanans-Möller-Harrold

Doughty-O'Donnell
Johnson-Jones
Greene-Scuderi

Quick

3.erässä Frolov ja Purcell vaihtoivat paikkaa ja myös Mölleriä peluuteltiin kahdessa ensimmäisessä ketjussa.

Peli alkoi nopeasti dallasin avausmaalilla, kun Brad Richards syötti erittäin nätisti kolmen kings pelaajan ohi Nealille maalille, mistä oli helppo työ laittaa kiekko reppuun. Tämän jälkeen mentiin 1.erä maaleitta. Tuntui, että molemmat joukkueet saivat hyviä painostuksia vastustajan päätyyn - dallas kuitenkin vähän vaarallisempia. Maalivahdit kuitenkin pelasivat varmasti molemmissa päissä.

Toinen erä olikin enemmän kingsin hallintaa ja Frolov siirsi 2vs1 tilanteesta Williamsin syötön sisään. Modano kuitenkin laittoi Lehtisen syötöstä dallasin 2-1 johtoon. Jerelle tästä avustuksesta 500.tehopiste. Kings tuli kuitenkin tasoihin Kopitarin kauden 16. osumalla vain 7,5 sekuntia ennen erän päätöstä. Hieman tuurilla pomppi kiekko tilanteessa Kopitarille, mutta hallitusti vei kiekon hieman sivulle ja laukoi ylös.

Kolmas erä oli dallasin ja kings sai vain 3 vetoa Auldille (tosin dallas sai myös vain 7 vetoa). Kopitarin kenttä sai muutamat hyvät pyöritykset, mutta muut kentät tuntuivat olevan vähän alakynnessä. Quick pelasi erittäin hyvin ja ihan lopussa Ribeirolla oli todella hyvä paikka iskeä dallas voittoon, mutta Quicker seurasi upeasti tuon tilanteen.

Jatkoaika alkoi harvinaisella 3 vs 3 tilanteella ja kentällä oli hyvin tilaa, molemmat kuitenkin pelasivat aika tarkasti tuon. Kuitenkin vauhdikas viisi minuuttinen oli ja paremmat paikat dallasilla tuossakin oli, mutta Quick oli mies paikallaan ja saa kiittää pisteestä häntä. Rankkari yritykset Quick torjui sitten kaikki ja Handzus toi täydet pinnat kotiin onnistumalla ohittamaan Auldin räpyläpuolelta rystyllä.

Tosiaan seuraavaksi vuorossa kolme peliä kanadan puolella vastustajina Vancouver, Edmonton ja Calgary. Tiukassa saattaa pisteet olla, mutta toivotaan että hyvä vire vielä kestää.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Voitolla noustiin sitten pacificin kärkeen, San josen jatkettua heikommilla otteilla ja häviämällä kojooteille 2-1. Toki tasapisteissä ollaan vasta, mutta onhan se kiva nähdä kings konfferenssin kärkenä, kun kohta lähestytään jo kauden puoliväliä.
Siis häh, mitä hemmettiä, Los Angeles johtaa läntistä konferenssiä kun reippaasti yli kolmannes runkosarjasta on pelattu! Koskas tällainen on viimeksi tapahtunut?

Paikanpäällä oltiin matsissa, mutta penkkirivillä neljä, josta kyllä näki pelaajien kasvot hyvin, mutta itse pelistä ei paljoakaan. Mutta ansiokkaasti spoone tuossa jo tekikin yhteenvedon itse pelistä, johon ei ole oikeastaan mitään lisättävää. Kopitar vieläkin vähän jumissa, vaikka tuon maalin tekikin. Itseluottamus ehkä palaa sitten Smythin myötä.

Erätauolla porukkamme pääsi juttelemaan itse Lucky-Lucen eli Robitaillen kanssa, tosin ei itselläni ollut oikein mitään kysyttävää. Mukavantuntuinen heppu kuitenkin.

Harmi tosiaan, että Simmonds on loukkaantunut. Hän on noussut yhdeksi Kingsien suosikkipelaajistani. Möller on kyllä vielä aika raakile, ja kovin pienikokoinen. Mahtaako hänestä mitään valmista tulla? Quick pelasi taas hyvin.
 

ipaz

Jäsen
Joo on NHL:n maailmankirjat sekaisin kun Kings ja Avs johtavat länttä. Molemmat on tosin pelanneet viisi ottelua enemmän kuin kolmantena oleva Chicago. Silti erittäin hienoa että Kings on saanut ´näinkin nopeasti´ homman kasaan usean vuoden rämpimisen jälkeen. Kopitar ja Brown ovat huikeita, Smyht todellinen liideri joukkueesa, Doughty NHL:n paras nuori puolustaja, Quick erinomainen... hienoa Kings.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Miten Bernierin matsit ovat farmissa sujuneet? Vieläkö pelaa tällä kaudella NHL:ää?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös