Los Angeles Kings 2009-2010

  • 34 357
  • 111

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Kausi on nyt sitten avattu voitolla ja tappiolla. Molemmat pelit sain katsottua ja pieniä huomioita näistä:
Hyvä, että sait ottelut katsottua ja niistä tänne kirjoitit. Itse en tällä kaudella ainakaan tähän alkuun pysty otteluita ollenkaan samalla lailla katsomaan kuin mitä vielä viime kaudella, joten tämän ketjun virallisen ottelureportterin rooli on nyt tarjolla spoonelle :).

Hyvin samankaltaisia huomioita kahdesta ensimmäisestä ottelusta olen lukenut myös muualta, joten ilmeisen selvät sävelet ollut tähän mennessä. Voin hyvin kuvitella, että jos olisin tätä Sharks-matsia suorana katsonut, niin olisi varmasti tullut "here we go again"-fiilis, sen verran useasti Kings noita johtoasemia viime kaudellakin hukkasi. Tosin Sharks nousi mukaan peliin ylivoimansa myötä, joten sinänsä ei voida puhua, että Kings olisi lopettanut pelaamisen tai asenne olisi ollut huono. Mielummin noin päin, että alivoima kusee, kun että asenne on paska.

Tokaan peliinhän Harrold oli laitettu Martinezin paikalle. Virallisesti Martinez oli loukkaantunut, mutta itse olen 95% varma, että kyseessä oli vain Murrayn halu suojella Martinezin itseluottamusta, eikä hän halunnut julkisesti kritisoida nuorta pelaajaa ja penkittää häntä heti uran ensimmäisen NHL-ottelun jälkeen. Tosin taitaa tuo ura nyt joka tapauksessa jatkua tässä vaiheessa AHL:n puolella. OD on nyt pelikieltonsa kärsinyt ja ottaa siten oman paikkansa Doughtyn rinnalta. Harrold hoitaa 7.puolustajan virkaa ja pystyy samalla paikkaamaan hyökkääjiä. Saa nyt nähdä kuinka kauan Kings pystyy Martinezia "loukkaantuneena" pitämään, mutta jossain vaiheessa hänen tiensä vie lähes satavarmasti Manchesteriin. Jotain Westgarthia olisi mielestäni paljon järkevämpää roikuttaa ylhäällä healthy scratchin roolissa, hänellä tuo kehitys ei nyt enää ole kuitenkaan samalla lailla käynnissä kuin Martinezilla, eikä ajottainen pelaamattomuus siten ole yhtä tuhoisa vaihtoehto. Tosin onhan se ihan hyvä, että Monarchseillakin on riveissään yksi heavy weight, etteivät vastustajien rotat pääse telomaan Mölleriä ja Loktionovia (joka muuten heitti hattutempun AHL-debyytissään).
 
Viimeksi muokattu:

spoone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Cam Neely #8, Brent Burns #8
Itse en tällä kaudella ainakaan tähän alkuun pysty otteluita ollenkaan samalla lailla katsomaan kuin mitä vielä viime kaudella, joten tämän ketjun virallisen ottelureportterin rooli on nyt tarjolla spoonelle :)

Tämän syksyn vähintäänkin pystyn hyvin katsomaan pelejä, kun koulua ei kovastikaan ole. Keväästä ei sitten tiedäkään ihan vielä. Noh koitan tässä raportoida parhaani mukaan näitä pelejä. Tuo LA Kings Insider vaikuttaa varsin hyvältä ja ennenkaikkea aktiiviselta blogilta.

Kings 6 - Wild 3

Pieniä muutoksia kokoonpanossa tuli O'Donnellin paluun myötä, joten Harrold otti Trevor Lewisin paikan nelosen oikealta laidalta. Lewis vaikutti olevan aika helposti fyysisellä pelillä horjutettavissa ja muutenkin vaatisi isompaa roolia. Noh farmiin kehittymään, kuitenkin kyseessä vasta 22 vuotias pelaaja. Sai toki kahdessa ensimmäisessä pelissä hieman pientä pyörityksen poikasta Richardssonin kanssa hyvällä liikkeellä, mutta eipä noilla jämäminuuteilla oikein kunnon näyttöjä anneta. Noh farmiin kehittymään, kuitenkin kyseessä vasta 22 vuotias pelaaja. Ivanans pelasi vain 3 minuuttia pelissä ja kolmannessa erässä Smyth veti vaihtoja nelosessa latvialaisen paikalla. Olisin toivonut näkeväni yhteenoton Wildin John Scottin kanssa, mutta valitettavasti tätä ei saatu. Toivottavasti Westgarth pääsisi näyttämään myös taitojaan ylhäällä, vaikkakin Ivanans pelasin kaksi ensimmäistä peliä hyvin ja voitti tosiaan sharksin Shelleyn vahvalla esityksellä. Tällä kaudella latvian jätti saattaisi oikeasti näyttää taitojansa tuolla saralla, kun oma pelipaikka rosterissa ei viime kauden tapaan ole ollenkaan varma.

Itse peliin - kings aloitti ensimmäisen erän erittäin vahvasti ja jo minuutin pelin jälkeen Ryan Smyth ohjasi JJ vedon maaliin. Hardingin kauden ensimmäinen peli ei myöskään jatkunut mukavissa merkeissä, sillä myös seuraava veto meni sisään, tällä kertaa Williams ohjasi Doughtyn vedon. Ensimmäisen erän 3-0 lukemat viimeisteli Kopitar 2 vs 1 hyökkäyksestä varmasti sisään. Erä oli erittäin vahva ykköskentältä. Quick ei joutunut vielä kovinkaan kummosiin venytyksiin. Toisessa erässä Wild sai ensimmäiset ylivoimansa ja onnistui rankaisemaan molemmista kavennukset. Handzus kuitenkin onnistui myös maalinteossa ja viimeiseen erään lähdettiin 4-2 lukemissa. Wild sai vähän enemmän pyöritystä aikaan eikä Quick mahtanut maaleille mitään ja muutama hyvä torjuntakin mahtui joukkoon. Kolmannessa erässä Wild sai tasakentällisinkin yhden maalin aikaan ja tuli näin maalin päähän. Kim Johnsson pääsi viivalta nousemaan aika vapaasti maalintekoon. Quick toisaalta vähän huolimattomasti torjui Miettisen helpon vedon suoraan tämän lapaan. Kuitenkin kakkoskenttä ja Purcell teki Stollin hyvästä syötöstä tärkeän 5-3 maalin, mikä ratkaisi ottelun Kingsin hyväksi. Loppunumerot viimeisteli Smyth illan toisellaan.

Suurin ongelma on kauden ensimmäisissä peleissä ollut alivoima ja Kings on liigan hännillä surkealla 36,4%. Kausi on vielä nuori ja eiköhän tuo alivoima tuosta saada kondikseen, kuitenkin pitäisi olla helposti reenattavissa ja ihan kelpo av-miehiä joukkueesta kuitenkin löytyy. Toisaalta asenne on todellakin ollut joukkueella hyvä ja viime kaudesta maalinteko tuntuu olevan todella paljon paremmalla pohjalla. Tämä näkyy myös 'goals per game' tilastossa, jossa kings on yhdessä atlantan kanssa liigan ykkönen. Toki 3 peliä pelattuna, mutta erittäin tärkeää saada heti ensimmäisissä peleissä näin hyvin onnistumisia. Ykköskenttä sai kyllä erittäin hyvin kiekkoa liikkeelle vastustajan päässä eikä turhaan 3 pisteen ilta jokaisella. Kopitarilla kasassa 3 pelin jälkeen tehot 3+5 ja sillä ollaan ihan pistepörssin kärkisijoilla. Kopitarilta voisi odottaa hyvää kautta ja kyllähän sellainen 80-100 pistettä olisi realistinen. :) Stollin johtama kakkosketju on ollut ehkäpä eniten hukassa, mutta sai nyt muutamat pyörityksetkin. Purcell on iskenyt 2 tärkeää maalia, mikä varmasti tekee miehen itseluottamuksellekin hyvää. Myös toisessa ylivoimassa Purcellia käytetään aika paljon ja Teddy osaa ihan hyvin rauhoittaa peliä ja tekee fiksuja kiekon siirtoja. Toivotaan, että säilyttää tasonsa ja saa pitää paikkansa hyökkäävässä ketjussa. Puolustuksessa mielestäni kaikki parit pelasivat tasakentällisin ihan hyvin ja varmasti. Alivoimalla niitä ongelmia on sitten tuntunutkin olevan vähän kaikilla ketä siellä ikinä pyöriikin.

LA Kings Insider myös tiedotti, että Richard Clune otti osaa harjoituksiin ensimmäisen kerran sitten loukkaantumisen ja on kuntoutumassa odotuksia nopeammin ja mies saadaan toivottavasti piakkoin nelosketjuun hyöriin. Tästä on hyvä sitten lähteä vieraskiertueelle ja kyllä tuolla pelillä sieltä on odotettavissa pisteitäkin mukavasti.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Lewis vaikutti olevan aika helposti fyysisellä pelillä horjutettavissa ja muutenkin vaatisi isompaa roolia. Sai toki kahdessa ensimmäisessä pelissä hieman pientä pyörityksen poikasta Richardssonin kanssa hyvällä liikkeellä, mutta eipä noilla jämäminuuteilla oikein kunnon näyttöjä anneta. Noh farmiin kehittymään, kuitenkin kyseessä vasta 22 vuotias pelaaja.
Itse olen kyllä sitä mieltä, että antaa Lewisin pelata NHL:ssä. Olkoon rooli sitten nelosketjussa. Lewis ei kuitenkaan tällä hetkellä näytä kehittyvän miksikään erityiseksi pistenikkariksi. Todennäköisesti hänen tulevaisuutensa NHL:ssä tulee olemaan nimenomaan kolmos-nelosketjun hyökkääjänä. Jos Lewis nyt heitetään farmiin, on hän vuoden päästä samassa tilanteessa kuin nytkin. En usko, että hän farmissa mitenkään erityisemmin pystyy kehittymään tässä puolustavassa roolissaan. Farmissa hän kuitenkin olisi väkisin Monarchsin parhaita pelaajia ja siten pelaisi kiekollisessa roolissa. Se ehkä toisi hänelle lisää itseluottamusta, mutta samalla lailla hänellä tulisi sitten ensi kauden alussa olemaan "ongelmia" tässä nelosketjun roolissa. Ongelmat laitoin heittomerkkeihin sen takia, että ei voida edes sanoa, että Lewis olisi mitenkään huonosti pelannut. Ei tuolla peliajalla paljoa voi yhteenvetoja tehdä.

Toivottavasti Westgarth pääsisi näyttämään myös taitojaan ylhäällä, vaikkakin Ivanans pelasin kaksi ensimmäistä peliä hyvin ja voitti tosiaan sharksin Shelleyn vahvalla esityksellä. Tällä kaudella latvian jätti saattaisi oikeasti näyttää taitojansa tuolla saralla, kun oma pelipaikka rosterissa ei viime kauden tapaan ole ollenkaan varma.
Itse en näistä tappeluhommista mitään kiksejä saa, joten mulle oikeastaan ihan sama kumpi siellä mähisee, Ivanans vai Westgarth. Latvialainen lienee kuitenkin tässä vaiheessa vielä jonkinlainen pelote, Westgarthista tuskin sellaiseksi tässä vaiheessa on. Itse olen sitä mieltä, että antaa latvialaisen heilua mukana vielä tämän kauden. Ensi kaudella sitten poliisin rooli täysipäiväisesti Westgarthille.

LA Kings Insider myös tiedotti, että Richard Clune otti osaa harjoituksiin ensimmäisen kerran sitten loukkaantumisen ja on kuntoutumassa odotuksia nopeammin ja mies saadaan toivottavasti piakkoin nelosketjuun hyöriin. Tästä on hyvä sitten lähteä vieraskiertueelle ja kyllä tuolla pelillä sieltä on odotettavissa pisteitäkin mukavasti.
Nyt Hammond tietää kertoa, että Clune on lähetetty farmiin hakemaan pelituntumaa. Pelannee siellä muutaman matsin ja sitten katsotaan kutsutaanko hänet takaisin ylös, vai annetaanko hänen jatkaa vähän pidempään Manchesterissa. Periaatteessahan Clune oli jo voittanut itselleen pelipaikan Losista ennen tuota loukkaantumista, joten aika paska säkä hänelle jos nyt sitten ei enää saakaan kunnon näytönpaikka ylhäällä. Mutta sellaistahan se touhu NHL:ssä on, joten eipä siitä Clunekaan voi suuremmin käydä itkemään. Toivottavasti Clune kuitenkin nostettaisiin ylös heti kun pelituntuma on saatu takaisin. Mielummin katselen Clunea nelosen laidassa kuin Harroldia. Lewisin voisi siirtää keskellä ja heittää Richardsonin katsomoon.
 

spoone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Cam Neely #8, Brent Burns #8
Itse olen kyllä sitä mieltä, että antaa Lewisin pelata NHL:ssä. Olkoon rooli sitten nelosketjussa. Lewis ei kuitenkaan tällä hetkellä näytä kehittyvän miksikään erityiseksi pistenikkariksi.

En ole kovastikaan Lewisin otteita nähnyt, mutta jotenkin tullut itselleni kuva ettei mies ole tarkoitettu tuonne nelosketjuun, vaan olisi ihan pätevä pelintekijä hyökkäävässä ketjussa. Käsittääkseni tälläistä pelimiestä odotettiinkin, kun korkealla varattiin. Tosiaan jos ei miehestä tuosta enää pisteiden tekijäksi ole, niin olisin valmis luovuttamaan tämänkin oman varauksen suhteen, kuten Boylenkin kanssa tehtiin. Toisaalta ehkä tässä vielä saattaa muuttua mielipide jos minut otteillaan paremmin vakuuttaa, mutta itselläni tällä hetkellä Richardsson on ollut parempi pelaaja.

Toivottavasti Clune kuitenkin nostettaisiin ylös heti kun pelituntuma on saatu takaisin. Mielummin katselen Clunea nelosen laidassa kuin Harroldia. Lewisin voisi siirtää keskellä ja heittää Richardsonin katsomoon.

Eiköhän Clune mahdollisuuden saa melko pian, sillä tuosta nelosesta voinee helposti tiputtaa oikeastaan kenet vaan katsomoon muutamaksi peliksi. Tosin tuo on vain minun mielipide, sillä Murray on kehunut nelosketjua muutamaan kertaan, joten ei välttämättä ole muuttumassa hetkeen. Itseenikään ei Harrold vakuuta, vaikkei nyt mitenkään erityisen huonosti ole pelannut. Kuitenkin pidän enemmän Richardsonista tuossa sentterinä kuin Lewisista, mutta todellakin kyse on aika jämäminuuteista niin se on aika sama kuka siellä häärää kunhan pystyy ne harvat vaihdot vetämään täysillä ja ilman suurempia virheitä. Kauden alkupeleissä, varsinkin pelin loppupuolella Smyth on pelannut aika paljonkin vaihtoja Ivanansin paikalla. Tämä tehnee ihan hyvää muille neloskentän hyökkääjille saada tuollainen pelimies rinnalle, joka ottelussa.

Vieraskiertua on alkanut erittäin vahvasti kahdella voitolla, molemmat 2-1 lukemin. 4 peliä on nyt voitettu putkeen ja kauden alku näyttää hyvältä. Paljon on viime kaudesta menty eteenpäin ja jos tuolla joukkueella ei playoffeihin mennä, on se jo itselleni aikamoinen pettymys. St.Louisilta käytiin hakemassa pisteet ja tuota peliä en nähnyt, mutta lukemani mukaan PK tuossa pelissä toimi ensimmäisen kerran hyvin. Quick pelasi hyvin ja otti muutamat erittäin tärkeät torjunnat.

Eilen olikin vapaapäivä amerikan puolella ja Islandersia vastaan oli päiväpeli. Ei ollut kingsiltä mikään kovin hyvä peli, mutta riitti 2-1 voittoon. Quickille tosin olisi tuosta pitänyt pelata nollapeli, mutta hyvä peli häneltä jälleen. Muutamia muita havaintoja:

- Kopitar on selkeästi mennyt eteenpäin viime kaudesta, eikä pelkästään pisteiden valossa, vaan mies on selvästi omaksunut tuon 1. sentterin roolin joukkueessa ja alkaa olemaan palkkansa arvoinen. Puolustuspelaaminen myös erittäin vahvaa. Smyth-Kopitar-Williams tällä hetkellä yksi liigan kuumimmista ketjuista. 5 pelin jälkeen 4+4 - 4+6 - 1+4

- Doughty jatkoi hyvillä otteilla ja teki maalin erittäin näyttävällä lämärillä. Drew sai St.Louisia vastaan kiekosta aika pahasti päähän ja muutama leego meni vaihtoon. Pelaa hetken leukasuojan kanssa tämän vuoksi. 5 pelin jälkeen tehot 2+4

- Jack Johnson on kuitenkin näyttänyt alkukaudesta minun silmissäni kingsin pakiston parhaimmalta ja kellotti eilisessäkin pelissä kovimmat minuutit. Erittäin kypsää ja hyvää peliä molemmissa päissä.

- Handzusin ketju saa pelin ajoittain todella mallikkaasti pyörimään vastustajan päässä, mistä on syntynyt hyviä tilanteita. Tämä pelkästään kiekonsuojaamisen ansiosta, varsinkin Frolov on todella hyvä pitämään laidan lähettyvillä kiekkoa ja pääsemään usein irti vastustajasta ja tekemään hyviä ratkasuja.

- Simmonds on saanut viime kaudesta voimaa lisää ja tämä näkyy kulmapelissä. Toivottavasti tulee lisää onnistumisia, että saa itseluottamuksen kohdalleen ja parantaa viime kaudesta pisteidenkin osalta. Wayne on noussut yhdeksi henkilökohtaisista suosikeista ja toivoisin kehittyvän vielä fyysisempään suuntaan. Hanskatkin Simmonds tulokaskaudellaan tiputti aina välillä ja on ihan ok tuolla rintamallakin. Harjoituskaudella tiputti jonkun kaverin ihan nätisti, mutta en nyt löytänyt youtubesta videoo kyseisestä tappelusta.

Keksiviikkona sitten vahvasti alkukauden alottaneen Rangersin vieraaksi ja torstaina sitten vieraskiertue jatkuu detroitissa. Saa nähdä miten käy näissä. Ersberg pääsee näyttämään taitonsa ensimmäistä kertaa tällä kaudella ja aloittaa ainakin tuon Rangers pelin.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
En ole kovastikaan Lewisin otteita nähnyt, mutta jotenkin tullut itselleni kuva ettei mies ole tarkoitettu tuonne nelosketjuun, vaan olisi ihan pätevä pelintekijä hyökkäävässä ketjussa. Käsittääkseni tälläistä pelimiestä odotettiinkin, kun korkealla varattiin. Tosiaan jos ei miehestä tuosta enää pisteiden tekijäksi ole, niin olisin valmis luovuttamaan tämänkin oman varauksen suhteen, kuten Boylenkin kanssa tehtiin. Toisaalta ehkä tässä vielä saattaa muuttua mielipide jos minut otteillaan paremmin vakuuttaa, mutta itselläni tällä hetkellä Richardsson on ollut parempi pelaaja.
Lewis oli junioriurallaan kiekollinen pelaaja, ja sellaisena hänet myös NHL:ään varattiin. Hyökkäyspään potentiaali on edelleen olemassa, eikä hän tavallaan olekaan "tarkoitettu nelosketjuun". Mutta koska hän on hyvä luistelija ja suht energinen pelaaja muutenkin, niin hän pystyy kuitenkin pelaamaan myös puolustavassa roolissa. On totta, että hän on edelleen nuori pelaaja ja isossa roolissa AHL:ssa pelaaminen voisi olla hyvä asia kehityksen kannalta. Itse kuitenkin pidän siitä, että häntä nyt vihdoin on alettu ajamaan sisään NHL-kuvioihin. Vuosi AHL:ssä veisi ehkä kehitystä enemmän eteenpäin, mutta olen aika varma, että vuoden päästä hänellä olisi kuitenkin käynnistymisvaikeuksia NHL-pelin tason suhteen. Sen takia olen tyytyväinen siitä, että Lewis nyt on otettu mukaan NHL-jengiin. Tosin jos hän nyt pidempään joutuu katsomossa istumaan, niin sitten on toki päivänselvää, että hänet kannattaisi Manchesteriin lähettää peliajan perässä. En kuitenkaan näkisi, että Lewis on mitenkään samanlaisessa make or break-tilanteessa missä Boyle oli vuosi sitten. Kyseessä on kuitenkin vasta Lewisin ensimmäinen kausi NHL:ssä. Boyle ehti noita näyttöpaikkoja saamaan aiemmin jo ihan tarpeeksi, joten viime kausi oli sitten vaan se viimeinen pisara.

Itsekin sain vihdoin kiekkokauden käyntiin tämän kauden osalta, kun tuon Isles-Kings matsin pääsin väijymään, kiitos loistavan alkamisajan. Aika tylsä pelihän se oli, ei suurempia tapahtumia ottelussa ollut. Mutta Losi kuitenkin kokoajan vähän hallitsi, eikä ihan loppua lukuunottamatta missään vaiheessa tarvinnut suuremmin jännittää lopputuloksen suhteen. Quick oli hyvä, muuten ei nyt kukaan ihan huikeita esittänyt. Johnson näyttää olevan tällä kaudella eri mies kuin aikaisemmin, hyvä niin. Viime kevään MM-kisat jo antoivatkin vähän osviittaa siitä mitä Johnson parhaimmillaan pystyy tarjoamaan. Hyvä, että hän on vihdoin alkanut pelaamaan tasollaan myös NHL:ssä.

Tänään vastassa tosiaan Rangers ja sitä myötä matsi alkanee kai joskus kahden-kolmen aikaan. Pitää tuo vielä jostain tarkistaa. Joten ehkä sitä pari erää voisi koittaa taas katsoa, koko matsia en kyllä pysty valvomaan. Ersberg maalissa, siinä varmaan tämän ottelun suurin mielenkiinto Kings-näkökulmasta.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Frolov koirankopissa

Losin viime vuosien paras pisteidentekijä Aleksandr Frolov passitettiin katsomon puolelle ennen Dallas-ottelua.

Rich Hammondin LA Kings Insider-blogissa sekä päävalmentaja Murray että toimitusjohtaja Lombardi kertovat syynsä Frolovin hyllyttämiseen - varsinkin Murray vaikuttaa todella vittuuntuneelta Froloviin. En ymmärrä ollenkaan Murrayn ja Lombardin harrastamaa kotipesään kuseskelua, sillä paras tapa Frolivin myyntiarvon laskemiseksi on hänen julkinen ripittämisensä. Amatöörimäistä puuhastelua.

Tuollaisten kommenttien jälkeen ei ole enää kysymys siitä yritetäänkö ensi kesänä UFA:ksi tulevan Frolovin kanssa tehdä jatkosopimus vai treidataanko hänet ennen siirtoajan umpeutumista, vaan miten nopeasti ja minne hänet myydään.

Ei muuta kun tsekkaamaan Itäisen konferenssin joukkueiden kokoonpanoja, erityisesti loukkaantumisherkkien pelaajien listoja. Eiköhän sieltä joku sopiva vaihdokas löydy.

edit.

Toinen hyllytetty pelaaja Stars-pelissä oli Trevor Lewis. Veikkaan että hänenkin lähtölaskentansa on alkanut. Ei mikään ihme vaikka lyötäisiin samaan pakettiin Fron kanssa ja tavoiteltaisiin jotakin Frolovia nuorempaa vasenta laitaa.
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kings on solminut kolmivuotiset jatkosopimukset parin pelaajansa kanssa; ykkösmaalivahti Jonathan Quickin ja puolustaja Davis Drewisken kanssa. Quickin sopimuksen cap hit on ilmeisesti 1,8 milliä ja Drewisken 600k. Quickin sopimus on erinomainen ja kun hyvä ykkösveskari kustantaa capista ainoastaan alle 2 milliä ja joukkueen runko on kunnossa, niin Kingsillä on seuraavien neljän kauden aikana erinomaiset mahdollisuudet menestyä. Capissa pitäisi olla hyvin varaa täsmähankintoja varten.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Toinen hyllytetty pelaaja Stars-pelissä oli Trevor Lewis. Veikkaan että hänenkin lähtölaskentansa on alkanut. Ei mikään ihme vaikka lyötäisiin samaan pakettiin Fron kanssa ja tavoiteltaisiin jotakin Frolovia nuorempaa vasenta laitaa.
Frolovin jatko ei tosiaan todennäköiseltä vaikuta. Olkoonkin, että tuo penkitys jäi vain yhden ottelun mittaiseksi. Ei tämä mitään uutta Frolovin suhteen ole. Hän ei ole luonteeltaan mikään ultimate warrior ja kanukkikoutsien silmissä hän ei anna kaikkeaan joukkueen eteen. En oikein tiedä mitä tuosta pitäisi ajatella. Jos se on vaan hänen luonteensa, niin aika turha sitä on koittaa penkityksillä muuttaa. Samoja juttuja on Fron suhteen saanut lukea koko hänen Kings-uran ajan. Crawford ja A.Murray kitisivät ihan samasta kuin mistä T.Murray nyt.

Voi olla, että Lewisinkin suhteen alkaa kärsivällisyys loppua. En kyllä oikein ymmärrä miksi. Tämä on vasta hänen ensimmäinen NHL-kausi ja potentiaalia hänellä kuitenkin on, koska on hyvä luistelija eikä mikään puukäsikään. Eikä Lewisillä paljoa kauppa-arvoa ole. Joku tuollainen pakettitreidi lienee ainoa tapa miten joku Lewisin itselleen ottaisi.

Bosco kirjoitti:
Capissa pitäisi olla hyvin varaa täsmähankintoja varten.
Cap-tilanne on aika pitkälti sidonnainen Frolovin jatkoon. Jos Frolov ei tee jatkosopimusta Losiin, on capissa tosiaan kai lähemmäs jotain 5 miljoonaa tilaa. Toki siitäkin jotain pitää varata Doughtyn jatkosopimukseen, mutta tämä hetki koittaa vasta kahden kauden päästä. Mutta tosiaan kun alkaa vaikuttamaan yhä vahvemmin siltä, ettei Frolov ole Lombardin ja Murrayn jatkosuunnitelmissa, niin alkaa capissa olemaan ihan kivasti tilaa ensi kesän free agencya ajatellen. Toki sitä ennen tulee jo trade deadline tällä kaudella, mutta siellä DL ei välttämättä mitään isoja siirtoja tee. Toki kaikki riippuu siitä mitä on tarjolla ja miltä sarjataulukko tuolloin näyttää.

PS. Kopitar pistepörssin kärjessä yhdessä Ovien kanssa. Ihan kiva. Muutos viime kaudesta Kopilla aikamoinen. Tuon viimeisen Dallas-ottelun ensimmäinen maali oli aika hyvä osoitus tästä transformaatiosta mikä kesän aikana on tapahtunut. Murray osui aika naulankantaan kun sanoi, että viime kaudella Kopitar olisi vielä ajautunut nurkkaan. Nyt hän tuli taidolla ja tahdolla väkisin maalineteen ja ujutti kiekon häkkiin.

Niin ja Scott Parse on muuten kutsuttu ylös tuuraamaan loukkaantunutta Williamsia. Möllerhän tuossa kans kävi pari peliä pelaamassa ja molemmissa matseissa hänet ajettiin ainakin kertaalleen ihan katolleen. Joten eipä sitä lihasta nähtävästi ole vieläkään tarpeeksi. No nuorihan hän vielä on. Parsella kyseessä siis NHL-debyytti. Pääsee heti Stollin ja Purcellin viereen kakkosketjuun. Toivottavasti onnistuu, vaikka eihän tuo stintti ylhäällä kovin pitkäksi tule venymään.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Voi olla, että Lewisinkin suhteen alkaa kärsivällisyys loppua. En kyllä oikein ymmärrä miksi. Tämä on vasta hänen ensimmäinen NHL-kausi ja potentiaalia hänellä kuitenkin on, koska on hyvä luistelija eikä mikään puukäsikään.

Mutta jo kolmas kausi ammattilaisena ja sopimus on katkolla tämän kauden jälkeen. Kaverilla on näytön paikka nyt. Saman ikäluokan (varausvuosi 2006) kavereista useampi on mennyt kehityksessä jo Lewisin ohi. Ykköskierroksen varauksista Avalanchen Stewart, Phillyn Giroux, Bluesin Berglund, Ottawan Foligno pelaavat vakiokokoonpanossa ja tehojakin tulee.

Se on Jonathan Bernieristä ja kolmannen rundin Jeff Zatkoffista kiinni miten tuo varausvuosi arvioidaan Kings-fanien keskuudessa myöhemmin. Molemmat ovat aloittaneet AHL:ssä tänä vuonna hemmetin hyvin, joten vielä on toivoa kelvollisesta tuloksesta. Bernierillä kuusi peliä, viisi voittoa, torjunta% 96,3 ja Zatkoffilla kolme peliä, kaksi voittoa ja torjunta% 97,8. Bernierillä kaksi nollapeliä, Zatkoffilla yksi.

Kakkoskierroksen Joey Ryan oli täydellinen floppi, eikä noista alempien kierrosten varauksista näytä yllättäjiä tulevan.

Vuoden 2007 ykkösvaraus Thomas Hickey on aloittanut AHL:ssä kehnosti. Viime pelissä hän kokoonpanosta sivussa ja Hammondin blogissa oli asiasta:

"Thomas Hickey was a healthy scratch from tonight’s game. Ron Hextall said, via text, that Hickey “has struggled and is trying too hard.” Hickey, a 2007 first-round pick, has one assist and a plus-1 rating in eight games this season.

Kun katseli Kings-Blue Jackets peliä, niin ei voinut kuin ihmetellä miten helvetissä Hickey on voitu ottaa ennen Jakub Voracekia. Tshekki oli jo viime kaudella hyvä ja nyt näytti vielä nopeammalta ja paremmalta kuin vuosi sitten.

Andrei Loktionov on aloittanut AHL-kauden hyvin. Yhdeksän peliä, tehot 5+5 (AHL:n pistepörssin 12. ja rookieiden ykkönen) ja tehotilasto +10 (AHL:n ykkönen). Kaveri on siis 19-vuotias eli AHL:n nuorimpia pelaajia.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Viime yönä 6-2 voitto Blue Jacketsista ja Kopitar nousi kahdella maalillaan pistepörssin kärkeen. Vuosien taaperruksen jälkeen alkaa näyttää pikkuhiljaa siltä että Lombardin rakennusprojekti alkaa tuottaa tuloksia.
 

spoone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Cam Neely #8, Brent Burns #8
Voisi pienen tauon jälkeen taas jotain rustata tänne. Pelejä ei ole enää ehtinyt katselemaan esteiden osalta, mutta ehkäpä tässä kohta tulee taas hyvä sauma seurata kingsin otteita enemmän.

Nyt on kuitenkin 4 pelin voittoputki alla ja divisioonan ykköspaikkaa pidellään. Dallas kukistettiin back to back peleissä, mikä oli hyvä suoritus. San Jose on tuossa kuitenkin pisteen perässä ja mennee tuosta kyllä ohi ajan myötä. Dallas ja Phoenix on aloittanut kautensa myös ihan hyvin ja olisi hyvä pysyä näiden kanssa taistossa mukana. Anaheim tuossa on ainoa heikommin aloittanut, mutta eiköhän parannusta ole sieltäkin odotettavissa. Seuraavana onkin divisioonan kärkipaikka vaarassa, kun kohdataan vieraissa Sharks torstaina aamuyöstä. Tuo olisi hyvä saada katsottua, sillä varmasti mielenkiintoinen peli luvassa.

PS. Kopitar pistepörssin kärjessä yhdessä Ovien kanssa. Ihan kiva. Muutos viime kaudesta Kopilla aikamoinen.

Kyllä Kopitar on ollut erittäin hyvä, vakuuttanut minut täysin alkukauden otteillaan. Itseluottamus on nyt kohdallaan ja se näkyy tuloksissa. Monessa osa-alueessa on menty eteenpäin ja on hienoa katsella Anzen puolustuspään pelaamista, mikä ehkä näin pistepörssin kärkinimeltä jää usein huomaamatta. Viime kaudella näytti ajoittain melko heikolta, mutta nyt tuntuu että tässä on meidän oma Malkin - näillä otteilla tuo vertaus ei ole mielestäni liikaa. Toivottavasti taistelee Ovechkinin ja kumppaneiden kanssa pistepörssin kärkisijoista myös loppu kaudesta.

Kun katseli Kings-Blue Jackets peliä, niin ei voinut kuin ihmetellä miten helvetissä Hickey on voitu ottaa ennen Jakub Voracekia. Tshekki oli jo viime kaudella hyvä ja nyt näytti vielä nopeammalta ja paremmalta kuin vuosi sitten.

Tuo Hickey saattaa kyllä koitua pahaksi flopiksi, kun kuitenkin kyseessä overall 4 varaus. Ei tietenkään vielä saisi luovuttaa, kun kyseessä on vielä nuori pelaaja. Kyllä silti jo tässä vaiheessa Hickeyn täytyisi johtaa AHL-joukkueen puolustusta. Nyt vähän joutuu kyseenalaistamaan, että pärjääkö mies ammattilaistasolla ollenkaan vai onko vain juniorisarjojen tähti. Toki jälkeenpäin on helppo ihmetellä miksi Kings päätyi Voracekin sijaan tähän, mutta pitää ottaa huomioon ettei tuolloin muutama vuosi sitten olisi ehkä uskonut puolustusosaston olevan näin hyvässä mallissa mitä se nyt on. Kesällä 2007 taisi olla aika selvää, että tuo ensimmäinen varausvuoro sijoitettiin draftin lupaavimpaan puolustajaan ja tätä Hickey silloin oli. Nyt tuosta draftista ainakin Alzner, McDonagh ja ehkäpä Blum ja Subban vaikuttaisivat paremmilta varauksilta näin puolustajina. Onneksi tuosta draftista tarttui haaviin sentään Wayne Simmonds. :) Myös Alec Martinez 4.kierrokselta saattaa osoittautua Hickeytä paremmaksi NHL-puolustajaksi. Mutta aika näyttää, antaa pojan nyt vielä yrittää..
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Hickey oli selvästi draft-termein reach. Sen on epäsuorasti Lombardikin myöntänyt, kun on monesti todennut, että hän yritti tuossa draftissa treidata alemmas ykköskierroksella, muttei saanut sopivaa tarjousta. Hickey oli se pelaaja, jonka DL halusi, mutta hän ei olisi halunnut ottaa kaveria tuolla 4th overallilla. Mutta kun treidaaminen ei onnistunut, oli pakko ottaa Hickey 4.vuorolla. Junnuissa Hickey oli aika vakuuttava. Viime MM-kisoissa hän oli toki mestarijoukkueen kapteeni ja pelasi tärkeää roolia esim. alivoimalla, mutta omasta mielestäni nuo kisat eivät menneet Hickeyltä hyvin. Toki tarkkailin häntä todellisin haukansilmin, aina kun #4 tuli kentälle, kiinnittyi katse häneen. Joten ehkä ne virheet siten jäivät turhankin hyvin muistiin.

Nyt training campilla Hickey taas kai pelasi aika hyvin. Oli viimeinen pakki, joka rosterin ulkopuolelle jäi. Farmissa kausi ei ole kuitenkaan hyvin lähtenyt käyntiin. Itse en Hickeystä enää mitään ykkösparin liideripakkia odota. Mutta jos hänestä sellainen hyvä kiekkoa liikuttava yleispakki saataisiin, niin olisin siihen ihan tyytyväinen. Hänellä on myös hyvä asenne ja on kova joukkuepelaaja, josta todisteena lukuisat kapteenivalinnat eri joukkueissa. Joten sitä Lombardin rakastamaa characteria Hickeyltä löytyy. Vertaukset Voracekiin... No niitä oli jo silloin itse Draft Dayna, muistan ainakin HFBoardsilta tuosta lukeneeni jotain itkuvirsiä, kun ei tshekkiä varattu. Mutta pakkia silloin selkeästi haettiin. Lombardi on toitottanut kyllästymiseen saakka, miten hän rakentaa joukkuetta puolustuspään kautta. Ja tuolloin 2007 pakisto oli vielä Losin suuri heikkous. Nyt tilanne on kääntynyt jo katolleen ja hyökkäysosasto ammottaa tyhjyyttään prospectien suhteen, kun taas maalivahti- ja pakkiosasto alkaa olla aika hyvässä kuosissa nuorten pelaajien suhteen.

PS. Möller oli muuten kanssa 2007 draftin varauksia. Joten kyllä tuo 2007 drafti ihan suht hyvin onnistui. 2006 draft sen sijaan riippuu tosiaan aika pitkälti Bernieristä. Lewisista tuskin tulee sitä "Ryan Kesleriä" mitä itse hänestä toivoin. Zatkoff taas tuskin tulee koskaan Losissa läpi lyömään, eiköhän Quick ja Bernier estä tuon vaihtoehdon aika mallikkaasti.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Eli Kings nappas Randy Jonesin Waiver listalta, Philly maksaa puolet liksasta koska kyse re-entrysta. Caphit Randylla $2,750,000 josta $1,375,000 molempien osapuolien caphit.

http://capgeek.com/players/display.php?pid=62862&pos=D

e. Caphit onkin $1,175,518 koska pelejä pelattu jo kaudesta jonkun verran.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Nyt tilanne on kääntynyt jo katolleen ja hyökkäysosasto ammottaa tyhjyyttään prospectien suhteen, kun taas maalivahti- ja pakkiosasto alkaa olla aika hyvässä kuosissa nuorten pelaajien suhteen.

Tuota noin. Olen hiukan eri mieltä. Brayden Schenn. Kyle Clifford. Andrei Loktionov. Oscar Möller. Uskon että kolmen vuoden päästä tämä nelikko pelaa NHL:ssä, kun taas Hickeyn kehitys polkee paikallaan. Eikä se paljoa lohduta, ettei muutkaan sinä vuonna ekalla kierroksella varatut pakit ole vielä pystyneet murtautumaan NHL:ään.

Toinen Losin pakkilupaus, joka ei kehittynyt odotetulla tavalla on Colten Teubert. Onneksi Lombardin ei tarvitse hoputtaa Hickeytä ja Teubertia, kun Doughty, Johnson, Drewiske, Greene ja Scuderi muodostavat seuraavat pari vuotta puolustuksen rungon. Ja minusta Randy Jonesin hankinta kertoo, että Lombardi & co. eivät odota Hickeyn haastavan vielä tälläkään kaudella paikkaa NHL:ssä. Doughty, Scuderi, Drewiske, Johnson, Greene, O'Donnell, pakkihyökkääjä Harrold ja nyt vielä Jones ja ehkä Voinov taitavat olla Hickeyn edellä rankingissa.

Kanadan junnuliigat pelaavat otteluita Venäjän junnumaajoukkuetta vastaan. WHL pelaa kaksi peliä ja Losin varauksista hyökkääjä Linden Vey ja maalivahti Martin Jones ovat kokoonpanossa molemmissa otteluissa. Schenn, Teubert ja Brandon Kozun pelaavat yhdessä pelissä. Nicolas Deslauriers pelaa QMJHL:n porukassa yhden pelin.

Pienikokoinen Kozun johtaa tällä hetkellä WHL:n pistepörssiä, Vey on yhdentenätoista ja Schenn kuudestoista. Schenn on pelannut vähemmän matseja kuin Vey ja Kozun, koska oli Losin leirillä kaksikkoa pitempään.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Tuota noin. Olen hiukan eri mieltä. Brayden Schenn. Kyle Clifford. Andrei Loktionov. Oscar Möller. Uskon että kolmen vuoden päästä tämä nelikko pelaa NHL:ssä, kun taas Hickeyn kehitys polkee paikallaan. Eikä se paljoa lohduta, ettei muutkaan sinä vuonna ekalla kierroksella varatut pakit ole vielä pystyneet murtautumaan NHL:ään.
Joo, voihan sen noinkin nähdä. Oli turhan voimakkaasti sanottu, että hyökkäys olisi täysin tyhjä prospecteista. Doughty kuitenkin jo yksinään kantaa pakistoa aika pitkälle. Ja vaikka Hickey ja Teubert eivät olekaan kehittyneet sitä tahtia mitä odotettiin, niin kyllä itse ainakin edelleen odotan heistä ihan hyviä NHL-tason pakkeja. Tämän lisäksi Voinov on sellainen tietynlainen jokerikortti, josta voi tulla ihan mitä tahansa.

Hyökkäyksessä Möller ja Schenn ovat ne "varmat" tapaukset. Loktionovilla on huikea potentiaali, mutta se ei välttämättä koskaan realisoidu. Tosin hyvältä näyttää tässä vaiheessa. Cliffordista taas en odota mitään muuta kun kolmosketjun voimajyrää.

Mutta hyvä kommentti heikkik:lta. Jouduin itsekin vähän miettimään uudemman kerran tuota pakiston ja hyökkäyksen tasapainoa. Edelleen olen kyllä sitä mieltä, että puolustuksessa pullat ovat vähän paremmin uunissa. Hyökkääjissä ei kuitenkaan ole yhtään varmaa tulevaa tähtihyökkääjää. Toki pakeissa on sama tilanne, jos Doughtya ei lasketa mukaan.

Trevor Lewis on muuten lähetetty farmiin. Tämä tuli ajankohtaiseksi kun Randy Jones otettiin re-entry waiverseista. Itse en mikään Jones sainauksen fani ole. Mutta eipä tuo varmaan ihan hirveästi pääse pelaamaan, joten en suuremmin jaksa sillä päätäni vaivata. Ehkä se on tosiaan hyvä, että Jones löytyy nyt reservistä, ettei tarvitse Hickeyta tai Voinovia kutsua pidemmäksi aikaa ylös. Jonkun lyhyen NHL-visiitin kyllä jommalle kummalle/molemmille tällä kaudella soisin. Vaikka ilmeisesti Hickeylla on ollut aika vaikea alku AHL:ssa. Ei häntä ylös pidä kutsua pelkästään sen takia, että on ykköskierroksen varaus. Kyllä se call up pitää ansaita peliesityksillä.
 

Backis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Kingsin lento jatkuu! Viime yönä kaatui hallitseva mestari Pittsburgh lukemin 4-2. Nyt ollaan lännen konferenssissa neljännellä sijalla, joten ihan hyvin kausi on sujunut.

Kopitarkin johtaa pistepörssiä, ja eroa loukkaantuneeseen Ovechkiniin on jo 3 pistettä. Saas nähdä kestääkö vire kauden loppuun ja nappaako kopi pörssivoiton itselleen.

Tietääkö joku muuten tarkemmin tästä Kopitarin ilmeisesti erien alussa suoritettavasta rituaalista? Mitä ihmettä tuo on mitä hän haistelee? Ja mitä tuo lyhenne OCD tarkoittaa? Joka tapauksessa huvittavat rituaalit. Tuossa vielä rituaali eristä ottelusta.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tietääkö joku muuten tarkemmin tästä Kopitarin ilmeisesti erien alussa suoritettavasta rituaalista? Mitä ihmettä tuo on mitä hän haistelee? Ja mitä tuo lyhenne OCD tarkoittaa? Joka tapauksessa huvittavat rituaalit. Tuossa vielä rituaali eristä ottelusta.
Pieni tutkimus selvitti, että kyseessä on todennäköisesti hajusuola, joka ärsyttää nenänkalvoja ja saa haukkomaan henkeä paremmin ja nostaa tajunnan tasoa sillä tavalla. Kuulemma vaaraton tuote. OCD tarkoittaa "Obsessive Compulsive Disorder" eli jonkinnäköinen pakkomielle.
 
Suosikkijoukkue
Kuhmon Kiva, KalPa, LA Kings
Voisikko joku (Fawkes, spoone) kirjailla vähän tapahtumia menneiltä viikkoilta, jos olette seuranneet. Itsellä on tämä seuraaminen todella vaikeaa, koska pelit tulevat nii huonoon aikaan kuin vaan voi. Että aivan täysin tesktitv:n ja nhl.com:in varassa ollaan. Ja eipä suomen kanavia kiinnosta muutenkaan paljoa Kingsin touhut, kun suomalaisia ei tiimissä pelaa.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Voisikko joku (Fawkes, spoone) kirjailla vähän tapahtumia menneiltä viikkoilta, jos olette seuranneet. Itsellä on tämä seuraaminen todella vaikeaa, koska pelit tulevat nii huonoon aikaan kuin vaan voi. Että aivan täysin tesktitv:n ja nhl.com:in varassa ollaan. Ja eipä suomen kanavia kiinnosta muutenkaan paljoa Kingsin touhut, kun suomalaisia ei tiimissä pelaa.
Ei ihan hirveästi ole tullut itsekään Kingsin pelejä nähtyä. Kotipelit alkavat aina joskus kello neljän aikoihin, eikä itselläni ole tällä kaudella ollut samalla lailla mahdollisuus noita pelejä öisin katsella kuin viime kaudella. Ja sitten nekin harvat ottelut mitkä alkaisivat hyvään katseluaikaan (esim. se klo 23 peli Nashvillea vastaan viime viikolla) yleensä kosahtavat siihen, ettei kunnon streamia löydy. Mutta edelleen tuo Rich Hammondin blogi on ehdottomasti paras sivusto ajantasalla pysymiseen kaikessa mitä Kingseihin liittyy.

Mutta jos itse jotain tilannekatsausta yrittäisin tehdä, niin ensimmäisenä kai mieleen tulisi, että aika hyvin Kingsillä juuri nyt menee. Toki väliin tulee aina sellaisia sopivan Losimaisia tappiota (esim. Nashvillelta turpaan kotona, kun edellisessä matsissa oltiin juuri otettu Win of the Year hallitsevasta Stanley Cup-mestarista suvereeniin tyyliin). Mutta pääsääntöisesti peli kulkee ja ennen kaikkea maaleja syntyy, mikä on aika mukava asia viime vuoden nihkeiden 2-1, 3-2 tulosten jälkeen. Kings näyttää olevan tällä hetkellä neljäntenä tehtyjen maalien määrässä. Vertailun vuoksi viime vuonna sijoitus samassa tilastossa oli 26. Joten kehitystä on tuolla saralla syntynyt ja hyvin pitkältihän tämä johtuu ykkösketjusta, joka on tänä vuonna ihan erilaisessa tikissä kuin viime kaudella. Smyth on ollut huippulisä joukkueeseen. Losista on jo pitkään puuttunut sellainen kunnon maalinedusvääntäjä ja Smyth on koko liigan eliittiä juuri siinä maalinedessä reboundeja sisään hakatessaan. Ukko tehnyt jo 9 maalia tällä kaudella ja suurimman osan nimenomaan siitä veskarin nenän alta. Esim. viime yönä Carolinaa vastaan Smyth suti ottelun avausmaalin juuri siitä maalivahdin alueen rajalta.

Toki Smythiäkin enemmän krediittiä kuuluu jakaa Kopitarille, joka johtaa koko sarjan pistepörssiä 7 pisteen erolla, olkoonkin, että Anze on pelannut enemmän otteluita kuin suurin osa pahimmista haastajistaan. Mutta kyllä jokainen joka pelejä on nähnyt on huomannut sen eron mikä Kopitarin pelissä on kesän aikana tapahtunut. Oli Kopi viime kaudellakin suhteellisen näkyvä, mutta jotenkin otteissa oli koko ajan sellainen puurtamisen maku. Paikkoja kyllä oli, mutta kiekot eivät vaan menneet sisään. Tällä kaudella kaikessa tekemisessä on ihan uudenlaista keveyttä ja helppoutta. Kopitar tuo monesti ihan yksinään kiekon vastustajan päätyyn ja laittaa hyökkäyspään karusellin pyörimään. Ja maalipaikoissa hän on paljon terävämpi. Kai se kaikki johtuu hyvin pitkälti itseluottamuksesta. Aika lailla samalla tavalla Anzella niitä maalipaikkoja viime kaudellakin oli, nyt samat kiekot vaan uppoavat sisään, mitkä viime kaudella pysähtyivät useimmiten maalivahdin suojuksiin. Vaikka Kopin pistetahti tästä vähän hiipuisikin, niin eiköhän hän oman henkilökohtaisen piste-ennätyksensä nakuta ja samalla tekee lopullisen läpimurtonsa liigan kirkkaimpaan eliittiin. Luulisi All Stars-paikankin aukenevan näillä otteilla, vaikka ei se mikään selviö ole. Sen verran perseestä koko tämä NHL:n All Stars-systeemi on, eikä äänestäjistä 90% näe Kingsiltä koko kautena yhtään peliä, joten aika vaikea siinä on Losin miesten ääniä itselleen haalia. Tosin kai siellä on tänäkin vuonna tuo joukkuekohtainen kiintiö olemassa, joten luulisi Kingsin paikan menevän Kopitarille.

Jos jotain negatiivista kauden alusta haluaa hakea, niin itselle tulisi ensimmäisenä mieleen Teddy Purcell. Enemmän ja enemmän alkaa vaikuttaa siltä, että Purcell tulee kokemaan Matt Moulsonin ja Brian Boylen kohtalon. Pari kautta sittenhän tämä kolmikko muodosti farmijengi Manchesterin ykkösketjun ja jokainen heistä näytti omaavan hyvän NHL-tulevaisuuden Kingsin riveissä. No Moulson ja Boyle saivat jo omat näyttöpaikkansa eivätkä niitä käyttäneet hyväkseen ja pelaavat nyt muissa organisaatioissa. Purcell lähti tähän kauteen tietäen, että hän on ns. make or break-tilanteessa. Onnistuessaan hänellä olisi loistava tilaisuus vakiinnuttaa paikkansa kakkosketjun maalintekijänä Stollin ja Brownin rinnalla. Epäonnistuessaan olisi todennäköisesti aika seurata Moulsonin ja Boylen jalanjälkiä ja vaihtaa maisemaa. Alkuun Purcell onnistuikin tekemään pari tärkeää maalia, mutta sen jälkeen on ollut hiljaista. Rooli on hiljalleen pienentynyt ja nyt Purcell on pelannut jo jonkun aikaa nelosketjussa, jossa jääaikaa tulee ehkä se 5 minuuttia ottelua kohti. Sillon tällöin Purcell pääsee kyllä kentälle ylivoimankin aikana, mutta eipä ole tulosta sielläkään syntynyt. Tätä tahtia Purcell on kyllä pelaamassa itseään ulos Kingsistä. Scott Parse on nyt ottanut hänen paikkansa kakkosketjussa ja on ainakin pelannut energisemmin kuin mitä Purcell. Tosin ei Parsekaan kovin tehokas ole ollut. Teki pari maalia alkuun, aivan kuten Purcellkin kauden alussa, mutta nyt on mennyt jo useampi peli ilman tehomerkintöjä. Parse ei kylläkään saa yv-aikaa, joten ehkä mitään piste per peli tahtia ei häneltä voikaan odottaa. Purcellin tuskin tarvitsee pelätä farmikomennusta, sillä mitä hyötyä häntä olisi farmissa peluuttaa? Ellei hän pysty tämän kauden aikana vakiinnuttamaan tasoaan NHL:ssä kahden ensimmäisen ketjun pelaajana, on hänen hiekkansa Kings-tiimalasissa valunnut väkisinkin loppuun. Vielä hänellä on aikaa omaan kohtaloonsa vaikuttaa, mutta juuri nyt ei kyllä näytä kovin hyvältä hänen kannaltaan.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kiitos mielenkiintoisesta katsauksesta, Fawkes.

Wayne Simmonds on pistänyt taas minun silmääni. Pirteää ja aika tuloksellistakin peliä. Enemmän pisteitä tällä hetkellä kuin Michal Handzusilla.

Ja onko Losilla vihdoinkin voittava maalivahti Jonathan Quickissa? Sellainenhan joukkueelta on puuttunut, ja se lienee ratkaisevin tekijä joukkueen menestyksessä tai sen puutteessa.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Ja onko Losilla vihdoinkin voittava maalivahti Jonathan Quickissa? Sellainenhan joukkueelta on puuttunut, ja se lienee ratkaisevin tekijä joukkueen menestyksessä tai sen puutteessa.
Ei ole Quick ehkä ihan niin hyvä ollut mitä olisi voinut toivoa, mutta silti selkeästi parempi kuin mitä LaBarbera tai Cloutier ikinä olivat. Quick on tyyliltään kyllä aika viihdyttävä maalivahti. Erittäin urheilullinen, nopea liikkumaan ja tosi räjähtävä. Quick tuskin häviää kenellekään koko liigassa kun puhutaan sivuttaisliikkeen nopeudesta. Kaverin jalat ovat älyttömän nopeat. Highlight torjuntoja tulee joka pelissä. Mutta sitten vastineeksi melkein joka pelissä menee vähintään yksi maali, joka huippuveskarin olisi kyllä pitänyt torjua. Eli ihan tarvittavaa tasaisuutta Quickilla ei vielä ole. Kuitenkin jos puhutaan voittavasta maalivahdista, niin mielestäni Quickilla on kaikki tarvittavat ominaisuudet olla sellainen. Vielä tällä hetkellä noita helppoja maaleja menee liikaa, mutta kuitenkin niitä on aika paljon helpompi karsia, kuin jos tilanne olisi niin päin, ettei noita tarvittavia huipputorjuntoja yksinkertaisesti syntyisi. Ihan hyvältä näyttää Quickin kehitys, mutta ei hän vielä valmis veskari ole, eikä nykyisellään kuuluu vielä NHL:n parhaiden kassareiden joukkoon.

Samanaikaisesti Jonathan Bernier loistaa AHL:ssa. Hänet valittiin lokakuussa koko sarjan parhaaksi veskariksi, ja tällä hetkellä tilastot näyttävät 7 voittoa 11 pelistä. Torjuntaprosentti on 95,30 ja GAA 1.61. Tähän päälle vielä kaksi nollapeliä, niin aika huimat tilastot on Bernierillä. Toinen Monarchsin maalivahti eli Jeff Zatkoff on päässyt pelaamaan vain neljässä ottelussa, mutta suoriutunut "kohtuullisesti". Päästänyt kolme maalia, joiden myötä GAA on 0.75 ja torjuntaprosentti 97,80. Eli eipä tässä suurempaa valittamista ole maalivahtityöskentelystä. Jos muu joukkue vaan pelaa tarpeeksi hyvin niin en usko menestyksen jäävän mv-pelistä kiinni. Ja tämä koskee siis sekä Los Angelesia että Manchesteria.
 

TonyClifton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dominik Hasek
Vaikka Kopin pistetahti tästä vähän hiipuisikin, niin eiköhän hän oman henkilökohtaisen piste-ennätyksensä nakuta ja samalla tekee lopullisen läpimurtonsa liigan kirkkaimpaan eliittiin.

Laskeskelin mielessäni juuri että Antsun tarvii tehdä "enää" 70 pistettä jäljellä olevissa 63:ssa matsissa niin menee 100 pisteen rajapyykki rikki. Ei mikään mahdoton missio? Mukavaa seurata tuleeko Art Ross-kannuun jonkun uuden pelaajan nimi?
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Samanaikaisesti Jonathan Bernier loistaa AHL:ssa. Hänet valittiin lokakuussa koko sarjan parhaaksi veskariksi, ja tällä hetkellä tilastot näyttävät 7 voittoa 11 pelistä. Torjuntaprosentti on 95,30 ja GAA 1.61. Tähän päälle vielä kaksi nollapeliä, niin aika huimat tilastot on Bernierillä.
Joo, Bernieriä odotellaan ja odotellaan, eikös häntä kokeiltu viime kaudella ja/tai harjoitusmatseissa, mutta ei ollut vielä valmista tavaraa NHL:ään. Ehkä ensi kaudella sitten, tai myöhemmin tällä kaudella. Mutta onhan tuo aika hyvin mennyt Quickin kanssa, tosiaan paljon paremmin kuin näillä Losin molareilla viimeisten ainakin viiden vuoden ajalta, vissiin pidemmänkin aikajakson ajalta.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ei ole Quick ehkä ihan niin hyvä ollut mitä olisi voinut toivoa, mutta silti selkeästi parempi kuin mitä LaBarbera tai Cloutier ikinä olivat. Quick on tyyliltään kyllä aika viihdyttävä maalivahti. Erittäin urheilullinen, nopea liikkumaan ja tosi räjähtävä. Quick tuskin häviää kenellekään koko liigassa kun puhutaan sivuttaisliikkeen nopeudesta. Kaverin jalat ovat älyttömän nopeat. Highlight torjuntoja tulee joka pelissä. Mutta sitten vastineeksi melkein joka pelissä menee vähintään yksi maali, joka huippuveskarin olisi kyllä pitänyt torjua. Eli ihan tarvittavaa tasaisuutta Quickilla ei vielä ole.

Atlanta-ottelu oli hyvä esimerkki Quickista. Ekassa erässä pari hienoa torjuntaa, mutta toisessa erässä tärkeään paikkaan yksi tosi helppo maali. Bogosianin 3-0 osuma käytännössä ratkaisi ottelun. Hyviä maalipaikkoja Kings loi ainakin kolme-neljä kertaa enemmän kuin Thrashers, enkä muista toista ottelua, missä lopputulos olisi kuvastanut yhtä huonosti kenttätapahtumia kuin tässä ollut pelissä. Ratkaisu tapahtui tolppien välissä: Pavelec oli erinomainen, Quickista ja Ersbergistä on vaikea sanoa kumpi oli kehnompi. Huonoja olivat molemmat. Ersbergillä oli kyllä v-mäinen ottelun avaus - ensimmäinen tilanne oli Ilja Kovaltshukin läpiajo ja ruotsalainen näyttikin olevan tilanteessa ihan kohmeessa.

Quick aloittaa maalissa Tampaa vastaan. Toivottavasti hän on vihainen itselleen ja pelaa samalla tavalla aggressivisesti kuin viime kaudella.


edit.

Ja jos Kings haluaa jatkaa kautta yhtä hyvin kuin tähän asti, niin Frolovin ja neloskentän on syytä alkaa tekemään maaleja. Frolov 19 peliä, 4 maalia = 80 peliä, 16 maalia. Fro on tehnyt neljänä viime kautena 21, 35, 23, 32 maalia, joten tämä kausi on alkanut maalinteon osalta hitaasti. Neloskentän miehet (Richardson, Ivanans, Harrold) yhteensä nolla maalia. Purcellin kaksi osumaa tulivat silloin, kun hän pelasi Stollin kentässä.
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Left wing lock

Kovin vaikeaa tuntuu olevan Kingsien tuottaa vasempia laitureita edes kolmos/nelosketjun tasolle. Uudemmista varauksista Kyle Clifford on pelaamassa odotettua kautta ja hänestä voi tulla parhaassa tapauksessa kolmosen duunari. Muuten tilanne näyttää synkältä. Geordie Wudrick on ollut WHL:ssä neljännen vuoden pelaajaksi surkea (23 GP, 8+6, -8). Alku meni piste per vauhtia, mutta sitten homma hyytyi totaalisesti. Miinuslukema on joukkueen huonoin.

Dwight King ja Matt Pelech ovat kehittymässä ECHL:ssä. King on tehnyt 14 ottelussa 3+3 ja Pelech 0+3. Pelechillä johtaa Ontario Reignin jäähypörssiä 41 minuutilla. Jordan Nolan ei saanut Kingseiltä ammattilaissopimusta ja palasi yli-ikäisenä OHL:ään. Hän on tehnyt neljässä pelissä neljä pistettä (2+2). Plusmiinussaldo on vähemmän mairitteleva -5. Minä toivoin ennen kauden alkua, että edes joku nelikosta Wudrick / King / Pelech / Nolan ottaisi kunnon kehitysaskeleen, mutta eipä näytä toive toteutuvan.

Ja Scott Parsea en pidä ratkaisuna vasempien laitureiden puutteeseen. Hän vaikuttaa kyllä nopealta, fiksulta ja taitavalta, mutta Kings tarvitsisi vasemmalle laidalle tulevaisuudessa pikemmin kovuutta ja kokoa. Nelosen energiapelaajaksi oikeaan laitaan Parse olisi kyllä hemmetin hyvä, jos hänen sentterinään ja vasemmassa laidassa olisi pari suoraviivaista kovanaamaa.

Pienikokoisista rightin laitureista on suhteessa ylitarjontaa. Oscar Möller on pelannut AHL:ssä tuloksekkaasti, Brandon Kozun johtaa WHL:n pistepörssiä kahdeksan pisteen erolla kakkoseen ja Linden Veykin on tehnyt yli piste per vauhtia.

Toivottavasti Kozun pääsee Kanadan kaksikymppisten MM-joukkueeseen, niin näkee häneltäkin joitakin matseja. Todennäköisyys Kozunin kokoisen kaverin murtautumiseen NHL-joukkueeseen on tosi pienet, mutta onhan Martin St. Louiskin pärjännyt viime vuosina ihan mukavasti. Tosin vakituiseksi NHL-pelaajaksi kehittymiseen tarvittiin ensin neljä vuotta yliopistossa ja sitten neljä vuotta farmissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös