Los Angeles 2002-2003

  • 2 382
  • 34

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Avalanche-Kings 6-1

Pelin alkuasetelmat eivät olleet kovinkaan suosiolliset Kingsille. Yhdeksän runkopelaajaa oli sivussa, joten joukkueen roosteri muistitti enemmän Manchesterin (Kingsin farmijoukkueen) kokoonpanoa. Kingsin sisäisen pistepörssin kolme parasta olivat mukana, mutta lähes kymmenen seuraavaksi eniten pisteitä tehnyttä sitten puuttuivatkin. Joukkueessa pelasi kuusi tulokaspelaajaa, ja yksi tai kaksi kaveria pelasivat ensimmäisen NHL-pelinsä...

Pelin alku oli erittäin agressiivistä peliä ja välillä tuntuikin kuin katsoisi 70-luvun kiekkoilua, tosin vauhti oli kovempi. Vaikka kovan pelin ystävä olenkin, niin iso osa taklauksista kohdistui selkään ja monessa tilanteessa kädet ja mailat olivat ylhäällä ikävän näköisesti. Vaikka peli välillä vastuuttoman näköistä olikin, niin mitään pelikieltojen arvoisia törkeyksiä ei kuitenkaan tapahtunut. Kuitenkin se ettei hanskat lentäneet jäähän tai kukaan loukkaantunut oli jopa pieni ihme. Vielä isompi ihme oli että peli rauhoittui erän edetessä. Koska pelin lähtökohdista voisi helposti tehdä vääriä johtopäätöksiä, niin mainitaan että molemmat joukkueet syyllistyivät rumiin otteisiin tasapuolisesti.

Tuomarilinja oli sikäli tasapuolinen ja selvä, että juurikaan mitään ei vihelletty. Erän upein taklaus oli Rob Blaken pepputaklaus laitaa vasten ja kohteena oli Steve Kelly.

Ensimmänen maali tuli Palffyn hienon yksilösuorituksen ansiosta ylivoimalla. Hän piti hetken kiekkoa oikean puolisen aloituspisteen kaaren kohdalla, luisteli keskelle ja viritti lyöntilaukauksta, muttei ampunutkaan heti vaan liukui hetken ja ampui pakin maskista yllättävästi ranteella. Todella tarkka veto kilahti takatolpan kautta sisään ohi hieman hölmistyneen näköisen Royn.

Aivan erän lopulla Eloranta sai jäähyn kampittamisesta (tai koukkaamisesta - kuinka vain) ja samalla Kings meni hölmöilemään katkon aikana itselleen joukkuerangaistuksen pelin viivyttämisestä. Jo parinkymmnen sekunnin ylivoiman jälkeen Colorado tasoitti yhtä hienolla maalilla. Forsberg sai Blaken vedon reboundista hetken pomppineen kiekon haltuunsa maalin lähellä ja ampui sen muitta mutkitta kovalla rannelaukauksella maalin kattoon.

Toisessa erässä Colorado pääsi kuin puoli vahingossa kahdella yhdellä vastaan hyökkäykseen ja Reinprech syötti Vrbtalle, joka ampui melko läheltä suoraan syötöstä ranteella sisään. Sama ketju teki erässä vielä toisenkin maalin, jonka syntymisessä sattumalla oli osansa. Reinprech syötti kiekon yhdellä kädellä McAmmondille, joka oli pidetty. Kiekko kuitenkin kimposi hänen luistimestaan maalin. Tahallisesta potkusta ei ollut kyse, joten maali hyväksyttiin. Taklausten määrä väheni, mutta pieniä kahinoita syntyi useammankin kerran.

Kolmannen erän alkupuolella Avs pääsi pelaamaan ylivoimaa ja Forsberg kuljetti kiekkoa maalia kohti. Kingsin pakki sai huitaistua kiekon pois Peterin mailasta pakkikaverilleen Nordströmille, joka ei saanut kiekkoa kunnolla haltuunsa vaan vahingossa ohjasi sen omaan maaliinsa. Säkällä sen sijaan ei ollut mitään tekemistä sen kanssa kun Foppa pari minuuttia myöhemmin nousi vasenta laitaa ja ampui aloituspisteen kaarelta kovan ja tarkan lämärin aivan takatolpan sisäpuolelle. Todella hieno maali ja niinpä kenttää saatiinkiin putsata hatuista ja peli oli käytännössä ohi.

Tämän jälkeem loppupelin merkittävin tapaus taisi olla Vrbatan lyöntilaukaus, joka rikkoi maalin takana olleen pleksin, vaikka Alex Tanguay teki hienolla yksilösuorituksella vielä yhden maalin. Hän nousi one-on-one tilanteessa pakin rinnalle ja sai ammuttua läheltä ylös. Kiekko osui Potviniin, mutta kimposi ylöspäin ja tippui olkapään yli maaliin. Hieman säkää siis tässäkin.

Pelin lopputulos 6-1 vastasi jotakuinkin tapahtumia, tosin Coloradolla oli parempiakin paikkoja kuin ne mistä he maalinsa tekivät...
 

Rocco

Jäsen
En tiedä ovatko kaikki kuunnelleet Linkun selostusta mutta se McAmmondin maali oli puhtaasti tehty. Kiekko tuli jalkoihin mutta kukaan pelaaja ei saa kiekkoa "ammuttua" luistimellaan noin korkealle eikä myöskään yhtä kovaa.

Selkeästi näkyi taustalta kuinka McAmmond ampuu kiekon otettuaan sen ensin luistimilla haltuun. Mailalla tehty selkeä maali. Mailalla per**le!!! (Hymiöitä tähän pari kappaletta)
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tulin juuri takaisin Kings - Sharks pelista. Eka NHL-otteluni talla kaudella paikan paalla. Sali oli melkein taynna, tunnelma kohtalainen. Molemmat joukkueet pelasivat nakojaan neljalla ketjulla lahes lapi koko pelin. Kingsien ykkosvitjassa aivovaurioisen Deadmarshin paikalla luisteli Auran oma poika, Mikko Eloranta, vierellaan kaksi NHL-tahtosta, Jason Allison ja Zigmund Palffy. Alussa oli Mikko vahan puolustavassa roolissa ja jonkin verran ulalla Ziggy Stardustin ja Allisonin mennessa vauhdilla hyokkayksiin. Viime erassa Mikolle tuli sitten jo erinomainen maalintekopaikkakin, maalin ylaosa taysin tyhja ja aikaa miettia ja asetella vaikka kuinka, mutta Mikkopa nostikin kiekon koko maalin yli.

Ekassa erassa Haikalat menivat 1-0 johtoon Thorntonin kaivattua kiekon kulmasta ja heitettya sen keskelle, jossa "girl" Ricci sai mailan sen verran valiin, etta sai ohjattua kiekon etuylakulmaan. Tasoitusta saatiinkin sitten odottaa aina kolmannen eran alkuun asti, jolloin Alexander Frolov tarjoili maalin takaa Mathieu Schneiderille B-aloituspisteelle sellaisen paikan, josta Schneider sai tykittaa sydamensa kyllyydesta ohi Kiprusoftin. Ei ollut Miikan syyta tama maali. Frolov, joka vakuutti kikkailu- ja vemputtelutaidollaan ainakin minut, nousi sitten eran puolivalissa oikeasta laidasta ylos, veti liikkuvat taakse siniviivan ylitettyaan, ja lamari lahti kuin tykin suusta takakulmaan ohi voimattoman Kiprun, joka paasi taas juomaan sporttijuomaa. Kova kaveri tosiaan tama Frolov, tulevaisuuden tahtia? Kylmaa vetta tuli niskaan sitten kohta peraan, kun Marco Sturm kieputti vanhanaikaisen Potvinin suojusten kautta verkkoon. Molemmat joukkueet nayttivat olevan tyytyvaisia tasapeliin varsinaisella peliajalla. Mainittakoon, etta Teemu Selanteella oli selva maalintekopaikka toisessa erassa muistaakseni Marleaun vapauttaessa hanet maalin eteen tekopaikkaan, mutta laukaus taisi kilahtaa tolpasta ulos.

Lahdettiin siis pelaamaan sudden deathia. Ja tulihan se kuolema sielta ja vapautti, kyl nii pal karssi ja havet saikin. Nimittain nama vesipedot, evakkaat. Pitkatukka Scott Hannan veti tikulla Ziggya naamaan ja Ziggy vahan taisi filmata paalle, joten heti alkuun 2+2 minuuttia Haikaloille penalttia. Kieputus neljalla kolmea vastaan oli taysin kissa ja hiiri leikkia. Ihmeen pitkaan Mikka, kuten amerikkalainen kirjoitustapa nayttaa vaativan, maalillaan kesti. Ihmeellisesti ja tuurin kautta kiekko ei mennyt maaliin ennenkuin peliaikaa oli enaa runsas minuutti jaljella. Vihdoin Allison puolittain epaonnistuneella kudillaan sai heitettya kiekon takaylanurkkaan ja muikut eikun Haikalat paasivat kotimatkalle kuoleman heidat vapautettuaan.

Frolovin siis jo mainitsinkin, muista Losin pelaajista jai mieleen Laperrieren hyva peli (ei ota aija enaa jaahyja?), Modryn vakuuttavat otteet puolustuksessa seka Schneiderin hyva luistelu. Ihan hyvin Juskevichkin pelasi. San Josen porukasta Riccin ketju ja Teemut (Selanne, Marleau ja nakymaton Sundstrom) olivat parhaat. Damphousse on vajonnut jonnekin syvyyksiin (kaivanneeko Nolania joka ei pelannut). Puolustuksessa Mike Rathje oli ehka jo hujoppiutensa takia nakyvin. Kipper pelasti minka voi, mutta tappio tuli, ja seuraavassa pelissa maalin suulla voikin sitten olla taas Nabby, joka esiintyi ainakin alkulammittelyissa huomattavasti varmemmin ja rennommin kuin Kipru. Saannoista viela sen verran, etta ei niita kaikkia mailalla kiekottoman pelaajan estamisia nakojaan NHL:ssa vielakaan vihelleta.
 

Luka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings
Tulevaisuus?

Kenellekköhän losi tarjoaa uutta sopimusta , sopimusten umpeutumisten lähennettyä. Sopimustahan ilman tulevat olemaan Smolinski, Potvin, Yushkevich ja joitakin muita. Tällä hetkellähän losin playoff paikka on lähes 10 pisteen päässä, meinaakohan Taylor ruveta kauppaamaan kenties Palffya? Todella pelottavia ajatuksia, mutta jos playoffeihin ei kingsit pääse niin voi olla monella pelaajalla lähtö?
 

Luka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings
Ziggystä vielä

Tuossa selasin spectorshockyen trade uutisia, josta huomasin tämän (Teksti lainattu Spectorshockeystä)
PALFFY WANTS TO REMAIN A KING.

LOS ANGELES DAILY NEWS: Matt McHale reports Kings winger Zigmund Palffy isn't happy about the trade rumours surrounding his name in recent weeks. While Kings ownership is suggesting some veteran salaries might be dumped by season's end, Palffy insisted he wants to finish his career as a King. He has a club option year remaining on his contract worth $7.25 million.

LOS ANGELES TIMES: Jerry Crowe also reported on Palffy's desire to remain in Los Angeles, but also notes the winger wouldn't be adverse to being dealt back to the NY Islanders, one of the teams believed interested in obtaining him by the March 11th trade deadline. Palffy said he enjoyed his years on Long Island, adding the less amount of travel Eastern teams do added to the fun of playing there.

Spector's Note: My thanks to regular contributor "Word". Palffy might get his wish to remain a King if ownership decides to dump UFAs like Felix Potvin, Bryan Smolinski and Dmitry Yushkevich.

Aikamoinen show voi tulla tuossa treidirajan lähellä.
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Re: Ziggystä vielä

Viestin lähetti Luka
Spector's Note: My thanks to regular contributor "Word". Palffy might get his wish to remain a King if ownership decides to dump UFAs like Felix Potvin, Bryan Smolinski and Dmitry Yushkevich.

Aikamoinen show voi tulla tuossa treidirajan lähellä.

Jos Kings-organisaatiolla on yhtään älliä päässä, Potvinistä kannattaa ilman muuta hankkiutua eroon. Mieshän on pelannut koko uransa juuri niin, kuin mitä hän on Kingseissä esittänyt: kauhea putki päällä jonkun aikaa, sitten alkaa hiipuminen. Nyt on Felixillä alamäki menossa. Jos haluaa tasainen maalivahdin, jonka esityksiin voi luottaa kaudesta toiseen, Potvinin voi unohtaa. Ongelmaksi jääkin, että kuka tulee tilalle?
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Re: Ziggystä vielä

Viestin lähetti Luka
LOS ANGELES TIMES: Jerry Crowe also reported on Palffy's desire to remain in Los Angeles, but also notes the winger wouldn't be adverse to being dealt back to the NY Islanders, one of the teams believed interested in obtaining him by the March 11th trade deadline. Palffy said he enjoyed his years on Long Island, adding the less amount of travel Eastern teams do added to the fun of playing there.

tsn.ca:n Bob McKenzie kirjoittaa:

"Finally, New York Islanders general manager Mike Milbury was not amused when he read a quote from an anonymous Islander player suggesting the team should trade for former Islander Ziggy Palffy, who is being shopped around by the Los Angeles Kings. Milbury taped up the article in the Isles' dressing room with the quote highlighted and attached a note of his own, telling the player in question to identify himself so Milbury could include him as part of a Palffy trade with the Kings.

Mad Mike, it seems, is alive and well."
 

Luka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings
Eilinen San Jose matsi oli aika huikea, tiukkaa vääntöä loppuun asti, siinä oli kunnon taisteluvoitto. Palffyn putki jatkuu, lieneeköhän nuo Ziggyn otteet jo vakuuttavan kingsit? Itse ainakin toivon ,että Ziggy jäisi californiaan eikä suinkaan matkaisi Nykiin. Losilla on nyt jäljellä 24 ottelua kauden päätökseen ja matkaa ensimmäiseen playoff paikkaan olisi vielä 8 pistettä, mutta tuo viimeisen 10 ottelun perusteella kingseillä on vielä hyvät mahdollisuudet. Ilman palffyä tilanne voisi kaatua aika pahasti päälaelleen, ainakin minun mielestä ilman palffyä kingseillä ei olisi edes yhtä "loistavaa" ykköstä? Deadmarsh - Allison - Frolov,Armstrong? Mitäs mieltä muuten muut ovat Frolovin kaudesta? Minun mielestä Frolov on onnistunut aika hyvin tulokkaaksi.
 

Luka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings
Sergei Fedorov

"There's speculation forward Sergei Fedorov could sign with the LA Kings if he doesn't re-sign with the Detroit Red Wings."
Kuulostaa ainakin minusta aika hyvältä jos toteutuisi, Fedorov on sellainen pelaaja joka jopa yksin voisi viedä kingsit ja pitkälle, jos Fedorov tulisi kingseihin (joka on osaltaan aika epävarmaa jos joukkue haluaa palkkoja alemmaksi) ,kingsejen 2 "hyvän" ketjun muodostaminen kävisi loistavasti. Itse ainakin toivon että tämä huhu kävisi todeksi.
 

Karde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, LA Kings
Playoff haaveiden mureneminen....

Nyt lienee aika alkaa hyväksymään tosiasiat LA Kings ei tällä kaudella pelaa playoffkiekkoa, ellei ihmeitä tapahdu...

Dave Taylor kauppasi Mathieu Schneiderin Detroittiin ja Bryan Smolinskin Ottawaan. Kaupassa Kings luopui samalla joukkueen sisäisen pistepörssin kakkosesta ja kolmosesta. Kaupoissa saatiin tulevaisuuden rakennuspalikoita, jotka eivät enää tätä kautta pelasta.

Detroitilta saadut varausnumerot ovat hyviä, mutta juniorien kasvattaminen vie aikansa ja harva juniori hakkaa 38 pistettä (Smolinski) ensimmäisellä kaudellaan. Hankitut pelaajat puhuvat myös tulevaisuuden puolesta, mutta nimet kuten Sean Avery, Maxim Kuznetsov ja Tim Gleason eivät korvaa Smolinskia tai Schneideria.

Kauppojen takana lienee myös LA:n rahallinen tilanne. Aaron Millerin 4-vuoden ja 14 miljoonan dollarin sopimus verotti tilipussia, kuten myös tulevat palkkaneuvottelut. LA haluaa pitää ainakin Palffyn joukkueessa joten kukkaron nyörejä on auottava vielä lisää.

LA:n playoffpaikka on edelleen teoriassa mahdollinen, mutta tappiot Anaheimille, Edmontonille ja Detroitille eivät lupaa loppukaudelle mitään hyvää. Ellei joukkue ala pelaamaan viime kauden tasolla jäävät playoffottelut Staples centerissä vähiin. Ainakin nyt tehdyt kaupat antavat osviittaa siitä, että keskittyminen seuraavaan kauteen alkaa jo hyvissä ajoin...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös