Liverpool-Manu

  • 2 004
  • 38

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Kärjistä puhuttaessa on muuten erittäin typerää jättää kaksi parhaat hyökkääjät omaavaa seuraa pois.
Poolissa pelaa kolme Englannin maajoukkuekärkeä, joista Owen on tällä hetkellä kenties koko maailman mittapuullakin kolmen kuumimman joukossa.
Ja ikävä kyllä. Myös ManU:n eturivi Nistelrooylla, Colella, Yorkella ja Solksjaerilla ryyditettynä peittoaa Leedsin ja varsinkin Arsenalin vastaavan selvästi.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Nojaa.

Ensinnäkin Litmasen tillannenopeushan on loistava. Jos peliäly on tuota tasoa ei varmasti voi olla hidas. Litmanen oivaltaa jokaista Poolin pelaajaa nopeammin minne pallo kannattaa laittaa. En koskaan ole ollut Litmasfani, mutta kyllähän Jarin pelinlukeminen on parhaimmillaan ihan ZZ:n tasoa. Litmanen pystyy myös syöttämään paikkoihin, jotka ovat aivan liian oivaltavia(esim. sinne minne hän ei katso) brittipelaajille. Liverpoolin peli perustuu nopeisiin pystypalloihin ja mielestäni se on todella kaukana viihdyttävästä,, kun palloa roiskitaan vain pitkänä keskikentän yli. Eikä kukaan voi väittää hyökkääväksi peliä, missä joka kerran kun vastustaja saa pallon pelin takana on 8 pelaaja(oletko Mike hyvä koskaan katsonut tätä?). Toki pelkkä nopeus voi olla jostain viihdyttävää, itsestäni se ei kuitenkaan sitä ole. Ehkäpä Ranskanliiga olisi Litille hyvä paikka, siellä pelataan teknistä peliä(kuten huomaa kuinka ranskalaiset seurat pärjäävät euroopassa, vaikka siellä ei ns. supertähtiä ole) ja hän saisi varmasti pelipaikan. Barcassa Van Gaalin kaudella ei löytynyt pelipaikkaa siitä yksinkertaisesta syystä, että Barca pelasi yhdellä kärjellä, Rivaldo kokeili itseään piilokärkenä(Litin paikka) ja kotikaupungin suosikkipoika De la Pena tuli lainaan Barcaan. Kyllä Litmasen nopeus(tilannenopeus juuri, joka koostuu pelinovailluksesta, tekniikasta ja kyvystä luoda pallolla joukkueelle jotain) riitti hyvin, mutta taktiikka ei sielläkään sopninut hänelle.

Mitä tulee kärkiin. Niin Poolissa pelaa toki Owen, mutta Emile Heskey ei ole koskaan ollut, eikä koskaan tule olemaan maailmanluokan kärki. Englannin maajoukkueen tasosta kertoo enemmän Heskeyn peliaika, kuin hänen hyvyydestään. Fowler on parhaimmillaan erinomainen(jopa maailmanluokan)kärki, mutta viime vuosina hän on ollut useimiten vain varjo itsestään.

Bellamy on toki hyvä, mutta ei hänkään missään tapauksessa maailmanluokan pelaaja. Hyvin paljon tarvittaisiin vaihtoehtoisesti tehoja, tekniikkaa tai kokoa lisää. Kokoa tuskin tulee hän samaan, joten vain kaksi ensimmäistä on mahdollisia. Niistäkin ainoastaan tehot ovat tuossa iässä saavutettavissa, ehkä joskus hän tulee olemaan maailmanluokan kärki, toistaiseksi ei sitä ole.

Mitä taas tulee ManU:n kärkiin, niin Van Nistelryon lisäksi joukkueella ei toista kunnon kärkeä ole. Cole ja varsinkin Yorke ovat vain varjot muutaman vuoden takaisista tehoistaan. Auringonpaistekkaan ei ole enään se supervaihtomies, mikä hän oli ManU:n voittaessa CL. Ehkäpä osittain juuri siitä johtuu hänen hiipuminen, että Sir Alex ei Ole G:lle anna peliaikaa kuin vaihtopelaajana vakituisesti. ManU:n olisi fiksuinta mielestäni jatkossa siirtyäkkin puhtaasti van Nistelryon peluuttamiseen yksin piikissä, hän on riittävän hyvä ja Paul Scholes on hyvä takaanousija. ManU:n puolustus on heikentynyt viime kaudestakin, joten lisävoima keskikentällä ei varmasti olisi pahitteeksi.

Arsenalilla on hallitsevan MM&EM voittajan kärjet(tosin Sylwain ehkäpä enemmänkin 3:s kärki), johon lisätään vielä Hollannin maajoukkueen vakionimi, joten kyllä perustellusti mielestäni joukkueen kärjet ovat aivan toista luokkaa, kuin muilla. Niin ja onhan Afrikan ykkösmaankin 2/3 kärki joukkueessa varalla.

Leedsillä on Irlannin maajoukkueen ykköskärki ja vielä Austaralian ykköskärki, joten eiköhän tuokin riitä. Vidukan taidoista osoittaa sekin, että AS Roma(joukkue jossa on jo Batistuta, Totti, Del Vecchio, Montella, Cassano) yritti Vidukaa ostaa, vaikka Vidukaa ei parhaalla tahdollakaan voi sanoa Serie A tyyliseksi kärjeksi.

Niin ja kyllä olen seurannut ihan niin paljon fudista, kun se on mahdollista Suomessa kaapelin(Canal+, Eurosport, jne.) kautta. Eli en puhu vain tuntuman kautta näitä asioita.
 

Luiro

Jäsen
Tuosta Newcastlen hyökkäyskalustosta.
Shearer, Bellamy, Cort, Ameobi, Lua-Lua ovat ensimmäiset vaihtoehdot kärkeen. Kertoo paljon, että Cort ei mahdu kentälle. Bellamy on tällä hetkellä ykköskärki joukkueessaan.
Keskikentällä ovat Solano, Dyer, Robert ja Speed. Eivät hirveitä nimimiehiä, mutta yhdessä tällä hetkellä Englannin kovin hyökkäyskalusto. Tehdyissä maaleissa viiden joukossa, mutta oma pää vuotaa.

Uskon Newcastlen katkaisevan vuodesta 1927 alkaneen mestaruudettoman putkensa ja voittavan seuraavan viiden vuoden sisään mestaruuden.
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Entäpä todellinen maailmanluokan kärki Hasselbaink ja entinen Italian maajoukkueen kärki Zola? Ei tuo minun mielestäni hassumpi pari ole, ainakin parempi kuin mitä ManU saa jalkeille, eikä kukaan ole edes mainittu. Zola pelaa nykyään vähän alempana ja taitaa lähinnä järjestellä tilanteita Hasselbainkille, mutta Hasselbainkilta niitä maaleja syntyy, oli seura tai sarja mikä tahansa. Leedsissä, Athletico Madridissa ja Chelseassa sarjansa parhaita maalintekijöitä, maalikuningas sekä Espanjassa että Englannissa. Jos Flo vielä pelaisi Chelseassa, siellä olisi sarjan paras kärkipari, mutta nyt ei oikein löydy kunnon paria. Kertoo paljon, että Forssell on päässyt kentälle tällä kaudella. Gudjohssonin tai Forssellin pitäisi nousta uudelle tasolle, mikäli Chelsea haluaa joskus jotain voittaa, kahdella nuorella ja kahdella ei-ihan-kärjellä(Zola ja Stanic) ei pärjää huippujoukkueille, kun muutkaan osa-alueet eivät mitenkään ylivertaisia ole, päinvastoin. Hasselbaink tarvitsisi rinnalleen kunnon kärkiparin ja Zola voisi jäädä hänen taakseen jakamaan palloja kärjille, sitten sopisi menestystä odottaa.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Litmasen tilannenopeus ei ole loistava. Oivalluskyky on, mutta pallo viihtyy usein hänen jalassaan aivan liian kauan - jopa maajoukkueessa. Viime aikaiset Jarin esitykset Poolin paidassa ovat olleet kaikkea muuta kuin "liian oivaltavia brittipelaajille". Lähinnä harhasyöttöjä ja turhaa pallon hautomista on Jarilta viime aikoina nähty - eikä juuri muuta - ikävä kyllä.
Näitä brittipelaajia en myöskään kauheasti aliarvioisi, sillä Pool meni ihan komeasti lohkostaan jatkoon myöskin Mestareiden liigassa näiden "brittipelaajien" toimesta.

Poolilla on kahdeksan miestä pallon alapuolella kun joukkue menettää sen, niin on nykyään lähes kaikilla huippujoukkueilla. Joukkueen peli perustuu armottomaan prässiin kentän jokaisella osa-alueella. Juoksuvoimainen joukkue pystyy tähän ja Liverpool on sellainen. Tällä hetkellä ehkä maailman vaarallisin ryhmä kääntämään pelin vastustajan päätyyn heti pallon saadessaan.
Kyllä, minun silmääni joukkue on erittäin viihdyttävä jos jätetään eurovierailut laskuista.

Noihin Arsenalin kärkiin puuttuisin yhä edelleen myöskin. Kuinkas monta maalia heidän jaloistaan esim. viime kaudella lähti?
Henry on maailmanluokan pelaaja, sitä ei voi kiistää ketään. Ei ehkä Top -10, mutta maailmanluokan kärki joka tapauksessa. Wiltord puolestaan ei ole maailmanluokan kärki, ei lähellekkään. Se, että hän on Ranskan maajoukkueessa kertoo ehkä enemmän siitä, ettei Ranskalla ole niitä maailmaluokan kärkiä ollut Henrya lukuunottamatta vuosikausiin. Papin oli aikanaan nippa nappa, sen jälkeen ei ole ollut ketään. Tämä oli myöskin Ranskan ongelma ennen Henrya, kun Zidane-Djorkaeff parivaljakon piti käytännössä ratkaista kaikki pelit. Esim. Guivarchista ja Dugarrysta ei juuri apuja ollut.
Tällä hetkellä siellä on Henryn lisäksi myöskin Trezeques, joka on jo selvästi heikompi kuin em., mutta edellä Wiltordia hänkin.

Bergkamp puolestaan - pelasi Hollannin maajoukkueessa tai ei - alkaa olemaan jo iltaruskossa. Edes avauspaikka ei ole ollut pitkään aikaan kirkossa kuulutettu ja kärkimies -vertailuun miestä en edes ottaisi mukaan. Lähinnä hyökkäävässä roolissa keskikentällä kärkien takana, josta muutama maali silloin tällöin. Nykyään yhä harvenevaan tahtiin.
Kanu taas on tehokkaana kärkimiehenä lähinä tsoukki. Hyvä pelaaja - omalla tavallaan monipuolinenkin - mutta kaikkea muuta kuin huippukärki. On päässyt uransa aikana sellaiseen ruokintaan että oksat pois, mutta maalimäärä ei ole ikinä aivan huippumiesten tasolle noussut.

Ja vielä note.
Bellamy ei kenties vielä ole maailmanluokan pelaaja, mutta kovassa nousussa hän on. Tällä kaudella 5-maalia, joka on enemmän kuin esim. yhdelläkään tässä ketjussa mainitulla pelaajalla Owenia ja Henrya lukuunottamatta. Maalit ovat aika hyvä mittari kun puhutaan kärkimiehistä?
Ei pidetty Robbie Keaneakaan muutama vuosi sitten minään, mutta nyt pidetään. Aivan samoin tulee käymään Bellamynkin kanssa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Chelseasta samaa mieltä.

Olisi tosiaan pitänyt muistaa mainita Jimmy, koska hän on mielestäni liigan parhaita, ellei paras kärki. Ongelmana on, ettei Zola ole kärki, eikä toista Jimmyn tasoista ole. Noh Forssel olisi askel eteenpäin, mutta hän ei saa mahdollisuutta näyttää edes.

Kyllä omasta mielestäni Litti on euro-otteluissa antanut erittäin hyviä ja oivaltavia syöttöjä. Loput pelaajista ovat tyytyneet roiskimaan palloa. Kyllä Liverpool varmasti tuolla pärjää Englannissa ja Euroopassakin monia seuroja vastaan, mutta katsotaan kun vastaan asettuu Real&Bayern tai muu vastaava seura. Veikkaisin, enkä ihan ilman faktoja, että Pool ei tule mitään samaan aikaan. Niin ja en kyllä ymmärrä(eikä kukaan ystävänikään joka jalkapalloa seuraa), miten Poolista saa viihdyttävän seuran yhdessäkään tämän kauden CL-matsissa. Niistä nyt lähinnä olen puhut. Samoin Litin roolista CL:ssä. Hän tuo edelleen uuden ulottuvuuden joukkueseen ja sitä se varmasti tarvitsisi, jos tahtoisi kaataa suuria(mitä se ei tule tekemään).

Ja Bellamy ei todellakaan vielä ole niin hyvä, että Castlen hyökkäyksestä saisi edes Arsenalia parempaa. Kyllä Henry on niin paljon vielä edellä. Thierry pystyy tarvittaessa myös luomaan paikkojakin(entisenä laitalinkkinä).

Toki Villalla on Vassel, mutta hän on kovin yksipuolinen. Sama vaivaa mielestäni muitakin Englannissa nousevia kärkiä. Monet ovat puhtaasti Englannissa huipulla, mutta eivät kansainvälisissä peleissä pärjää. Näin en esim. Villan hyökkäyksestä saa niin kovaa millään, että se olisi esim. Leedsin vastaavaa parempi. Vassel voi olla muutaman vuoden päästä maailmanluokkaa, mutta tällä hetkellä hän ei sitä ole.

Niin ja turha ilmeisesti Mike jatkaa Litmasesta&Liverpoolista. En ymmärrä(mutta eihän minun tarvitsekkaan), miten Poolin peliä(varsinkaan CL-pelejä) voit pitää viihdyttävinä. En myöskään ymmärrä miten et näe Litmasen tuovan lisää mahdollisuuksia Poolille varsinkin europeleissä. Eikä minun tarvitsekkaan ymmärtää. En myöskään näe Poolia noin hyvänä seurana, varsinkaan sen jälkeen, kun näin missä vaikeuksissa se oli jo Boavistan, saati viime kaudella Alaveksen kanssa. Varsinkaan maailmanparhaana sitä en voi pitää, siis edes kääntämään peliä. Roiskimisessa se on varmasti yksi parhaita ja onkin uskomatonta, kuinka tuollaisen keskikentän voi käyttää noin, mutta enhän olekkaan Poolin manageri tai muutenkaan brittiensaarien fani.

Enkä edellenkään voi millään saada Newcaslesta liigan parasta hyökkäystä hyvä Luiro. Ainoastaan Dyer&Solano ovat tarpeeksi hyviä luomaan maalintekopaikkoja. Kärjistä Bellamy ei ole vielä läheskään samaa tasoa, kuin esim. Alan Smith(nyt vain esimerkkinä Leedsin kolmoskärki), ehkäpä hän tulee olemaan, mutta ei vielä. Shearer on selvästi hyytynyt parhoista vuosistaan ja muut ovat tätä kaksikkoa vielä selvästi heikompia. Newcastlen kärjissä on potentiaalia, mutta ei tarpeeksi vielä näyttöjä. Joukkueen kärjet ovat pelanneet ailahtelevasti(kuten koko joukkue), eikä vielä perustaso ole tarpeeksi hyvää Valioliigan parhaaksi joukkueeksi(siis edes hyökkäyksen osalta).
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
No kyllähän Pool on suuriakin kaatanut, mm. Barcelonan viime kaudella.
Mutta kyllähän tuo asia on aivan kuten itsekin totesit. Makuasioista ei liiemmin kannata inttää. Siinä missä eagle näkee pelkkää roiskimista, niin minä näen joukkueen joka hyökkää hienosti vastaan ilman puuduttavaa poikittais-siirtelyä. Siinä missä minä pidän Liverpoolin pelitapaa taitavana ja vaikeana, niin eagle näkee sen kankeiden puujalkojen hätäilynä. Siinä missä minä tykkään Englannin liigasta, niin eagle ilmeisesti jostain muusta jne.jne.
Niinhän se on, että toinen näkee jotain äidissä, kun toinen taas höyläilisi selkeästi ennemmin tytärtä.

En ole muuten missään vaiheessa sanonut etteikö Litmanen toisi vaihtoehtoja ja ulottovuuden Poolille. Ehdottomasti hän tuo sinne ulottovuuden. Olen ainoastaan ottanut kantaa siihen, kun häntä kovasti vaaditaan kentälle, vaikka nyky-esityksillä siihen ei ole mitään perusteita. Ja vastoin kun eagle, niin minä puhuin ennenkaikkea Valioliigasta, en Mestareiden liigasta - joskin tällä hetkellä sama pätee mielestäni siihenkin.

Näkisin, että Poolilla on kaksi erilaista variaatiota vastustajasta ja sen pelitavasta riippuen. Kun kaikki keskikentän ja hyökkäyksen avainmiehet (Owen, Gerrard, Hamann, Riise, Murphy) ovat terveenä, niin prässipeliä ei ole mitään syytä hylätä. Miksi luopua omasta pelityylistä - vahvuudesta - ja ampua kenties samalla itseään jalkaan?
Litmanen, kuten myös Berger ja McAllister tuovat sitten toisen ulottuvuuden. Vähemmän agressiivisen, enemmän luovan. Jos Pool ei pysty nopeudellaan lyömään vastustajaansa, vaan junnaa paikallaan, niin heillä on kyky mukauttaa kokoonpanoa toiseenkin suuntaan.

Itseäni vituttaa, että Litmanen on penkillä ja näkisin hänet enemmän kuin mielelläni joukkueessa, jossa hän pääsee taas loistamaan. Hän on yksi maailman huipuista, mutta huippujoukkueilla on nykyään järjettömän laajat materiaalit ja kilpailu on kovaa. Saman ovat joutuneet urallaan huomaamaan sellaisetkin pelaajat kuin B.Laudrup, Papin, Ginola, Bergkamp, Guardiola, Hagi, Zamorano, Stoichkov, Enrique, Baggio, McManaman, Ortega, Petit, Djorkaeff, Denilson, Asprilla, Reiziger, Seedorf, Suker, Boksic jne.jne. Nimekästä listaa voisi jatkaa vaikka kuinka kauan.

Litmanen on liian kiltti. Ei muuta kun eropaperit vetämään ja joukkue vaihtoon. Niin se uusi kevät on löytynyt muillekin, jos on löytyäkseen.
 

LASSE

Jäsen
Suosikkijoukkue
espoo blues.toronto.manu.saksan jalkapallo yleensä
Suurin ongelma mikä manulla tällä hetkellä on, niin seisoo tolppien välissä.Ison juutin lähdettyä ei korvaavaa maalivahtia ole löydetty, eikä hevin löydetä.Sir alex sanoi aikoinaan että Shmeichelin osto oli "ryöstö"(hinta oli muistaakseni 400.000 puntaa?), ja asiantuntiat englanissa sanoivat että tarvitaan 3kpl Boschnitseja kerralla seisomaan maalinsuulle paikkaamaan tanskalainen.Kaikki kunnia liverpoolin pelaajille loistavasta pelistä manua vastaan, vaikka naamaan vähän sattukin.;)
 

Clark Kent

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Leafs,Everton, MuSa,P-Kärpät, Sea City Storm
C.Kentin "ihanne hyökkäyskoostumus" Poolille. Puistattaa jo Toffees-fanina...

- Kärkeen Oven (Kluivertin tyyliin)
- Piilokärkeen & pelin pyörittäjäksi Litti
- Litin avuksi keskikentälle Berger (tyyliin Davids Ajaxissa)
- Puolustaa ja "roiskia" sitten osaavat muut joukkueen jäsenet.
- Laitoihin vaikka esim. Smicer, Riise, ym...

Nykyisellä materiaalilla pitäisi Poolin pelata aivan erillaista futista kuin se nykyään pelaa.

Ja kyllä niitä maailman luokan kärkiä löytyy joukkueelta kuin joukkueelta, kuten Evertonilta. ;) :D
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Mutta ollaan jostain samaakin mieltä.

Mutta ollaanhan me Mike jostain samaakin mieltä. Nimittäin juuri siitä, että Litmasen olisi syytä vaihtaa seuraa. Ilmaista mielipiteensä suoraan "miksi olette minut ostaneet, jos ette aio antaa peliaikaa. Varmasti löydän pelipaikan muualta, jossa minun taitojani osataan arvostaa" tms. Toisekseen ollaan samaa mieltä siitä, että Poolin olisi tyhmää vaihtaa pelitaktiikkaa, millä se on kaatanut mm. AS Rooman ja Barcan. Joukkue ei kuitenkaan pysty niin tekniseen peliin, kuin esim. Espanjalaiset seurat. Ja esim. Emile Heskey olisi täysin turha mies, jos joukkue pelaisi ns. maankautta. Litmanen taas oli virheostos, jos/kun pelityyliä ei aiottukaan muuttaa.

Niin ja vielä tuosta CL/valioliiga, pahoittelen väärinkäsitystä ja ehkäpä tämä johtui omista mieltymyksistäni,arvostan CL:ää reilusti eniten mistään maailman seuraturnauksista/liigoista, jonka takia juuri Poolin mahdollisuuksia CL:ssä vertailin ilman Littiä ja Litin kanssa.
 

liverpool

Jäsen
Suosikkijoukkue
EspooBlues & Liverpool
12.Dudek

6.Biscan 2.Henchoz 4.Hyypiä 18.Riise



17.Gerrard



13.Murphy 15.Berger


37.Litmanen


8.Heskey 10.Owen

------------------------------------------------------------------------------------



E Sitten vielä laitapakit nousee kun Cafù & Roberto Carlos konsanaan!!!


Astonvillassa on myös huippulupaus supertykki Bosko Balaban & Schmeichel (en osaa kirjottaa tota nimeä!) Boateng....
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Hehe

Biscan laitapakkina, ööh? Äijähän on kankea, hidas ja suht taidoton. Ei kyllä ikinä nousevaa puolustajaa hänestä saa.

Niin ja Bosko ei erikoisia ole esittänyt, eikä Boatengikaan, joten vielä vain puhtaasti ovat lupauksia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös