Liverpool FC 2024–2025

  • 1 025
  • 8

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
No niin, avataanpa jo lopulta uusi ketju uudelle kaudelle. Tämä on tällainen fanin kirjoitelma, ei jalkapallotietäjän. Meinasin laittaa otsikkoon loppukaneetin - Arne Slot suurissa saappaissa. Mutta hetken mietittyäni totesin, ettei Slotin tarvitse täyttää Kloppin saappaita. Arne saa kävellä ihan omilla kengillä Anfieldilla, ja laittaa joukkueen pelaamaan omaa jalkapalloa. Hänen ei missään nimessä tarvitse olla samankaltainen kuin edeltäjänsä. Liverpoolilla on nyt aika muuttua, ja toivottavasti Slot pysyy puikoissa useamman kauden. Ja pystyy myös pelaajiston osalta tekemään tulevina vuosina isot muutokset. Joukkueen tukipilarit Alisson, VvD ja Salah alkavat jo kohta vanhentua, joten isoja muutoksia on luvassa jopa ehkä vuoden päästä. Tähän kauteen lähdetään oikeastaan samoilla pelaajilla johon viime kausi lopetettiin, joten varmasti heti kauden alussa tehdään jo vertailuja, miten Klopp olisi tuon ja tuon ottelun peluuttanut. Mutta toivottavasti siihen ei meillä tarvitse täällä ryhtyä.

Viime kaudesta:

Vuosi sitten kesällä joukkueessa tapahtui paljon. Pelaajista poistuivat Firmino, Fabinho, Hendo, Keita, Ox ja Milner. Oikeastaan koko keskikenttä meni uusiksi. Uusina pelaajina sisään tuotiin Mac Allister, Szoboszlai, Gravenberch ja hätähankintana Endo. Sitä huippuluokan keskikentän pohjapelaajaa ei saatu hankittua, joten kauden alussa tuntui, että joukkue on hieman vajaa, eikä menestyksestä kannata haaveilla. Itselleni jäi kaudesta muistikuva, että kausi aloitettiin punaisilla korteilla. Useissa otteluissa vastustaja teki avausmaalin ja Liverpool tuli lopussa ohi. En ole tilastoja katsellut, mutta jonkinlainen ennätys, tai ainakin melkein lienee tullut tappiolla olevien matsien kääntämisestä voitoiksi. Ottelut olivat kyllä aikamoisia nitro-otteluita. Mestaruustaistossa oltiin tuonne maaliskuun alkupuolelle saakka, huolimatta Afrikan kisoista ja loukeista. Sitten loppukaudella loppui bensa, ja sijoitus oli kolmas. Oikeastaan se oli erittäinkin hyvä lopputulos, kun muistaa viime elokuun alun spekulaatiot. Ja positiivista on myös paluu Mestareiden Liigaan vuoden tauon jälkeen. Käteen jäi liigacupin pytty, vaikka helmikuussa oltiin vielä taistossa mukana neljällä rintamalla. Positiivisina juttuna viime kaudesta pitää myös nostaa Quansahin ja Bradleyn nouseminen liigatason pelaajiksi.

Kauden aikana koettiin kaksi järkytystä (ainakin minä): Klopp ilmoitti jo hyvissä ajoin kauden aikana, tammikuun lopulla, että tämä on hänen viimeinen kausi. Toinen järkytys itselleni oli se kun Euro-liigassa Atalanta pisti Liverpoolille jauhot suuhun totaalisesti. Atalanta esti tiukalla prässillä ja miesvartioinnilla Liverpoolin pelin avaamisen tyystin. Se ottelupari hävittiin taktiikassa 6-0, järkytyshän tuo oli. Kloppin ilmoitettua erostaan alkoi kova spekulointi tulevasta valmentajasta. Fanit toivoivat kovasti Xabi Alonsoa Leverkusenista ja monta muutakin tunnettua nimeä oli spekuloinneissa mukana, mm. Ruben Amorim ja Roberto De Zerbi. Uuden valmentajan julkistusta saatiin odottaa kauden loppuun saakka. Kun Arne Slotin nimi julkaistiin, taisi monella olla vähän hölmistynyt ilme naamalla; kuka hiton Arne Slot?

Tähän kauteen:

Tulevaan kauteen lähdetään siis aika lailla samoilla pelaajilla kuin viime kausi pelattiin. Joukkueesta ovat lähteneet Thiago ja Matip, jotka eivät paljoa viime kaudella pelanneet, sekä Adrian ja tuoreimpana lähtijänä Carvalho.

Pelaajat, joilla tähän kauteen lähdetään (listasta voi puuttua joitakin junnuja):
Maalivahdit: Alisson, Caomin Kelleher ja Vitezslav Jaros (joka tuli takaisin lainalta)
Puolustajat: Trent Alexander-Arnold, Andrew Robertson, Virgil van Dijk, Konstantinos Tsimikas, Ibrahima Konate, Jarrell Quansah, Joe Gomez, Conor Bradley, Nathaniel Phillips, Sepp van der Berg Keskikenttä: Alexis Mac Allister, Dominik Szoboszlai, Ryan Gravenberch, Harvey Elliott, Curtis Jones, Wataru Endo, Stefan Bajcetic, Tyler Morton
Hyökkäys: Mohamed Salah, Diogo Jota, Luis Diaz, Darwin Nunez, Cody Gakpo, Ben Doak

Slotin pelitavasta on vaikea kirjoitella mitään syvää analyysiä, kun en ole yhtään harkkapeliäkään nähnyt. Olen lukenut, että hän suosii 4-2-3-1 systeemiä, jossa on kaksi keskikentän pohjapelaajaa, joista toinen nousee enemmän. Slotin pelitavassa myös prässätään aktiivisesti, mutta se ei ole mitään Hevy Metal-palloa. Riistojen jälkeen hyökkäykset rakennetaan kontrolloidusti ja alueita miehitetään, myös puolustuksessa. Joten lienee odotettavissa, ettei omaan päähän synny toissakauden tapaan valtavia kaistoja vihulaisen temmeltää. Mielenkiintoista on myös väheneekö TAA:n ja Robertsonin keskitykset laidoilta ja pelataanko palloa enemmän keskikaistaa maata pitkin hakien murtautumisia. Kohtahan se nähdään.

Itse odotan ja toivon, että Slot saa iskostettua peliajafilosofiansa pelaajiin ja tulokset on sen kaltaisia, että hän saa työrauhan. Odotan tästä useamman vuoden projektia ja joukkueen isohkoa muutosta kauden tai parin sisällä. Jospa se kuuluisa keskikentän pohjapelaajakin saataisiin joskus hankittua. Toimiston puolelle palasi Michael Edwards, joten tarkkaa seulaa varmaan käytetään hankinnoissa. Toki pitää suoraan tunnustaa, että olin pettynyt, kun Martin Zubimendin hankinta meni puihin, mutta eipä tuosta sen enempää, eteenpäin sanoi mummo lumessa.

Kauden avaus on siis jo huomenna klo 14.30 vieraspeli Ipswich Townia vastaan. Ei mikään helppo aloitus Slotille, koska nousijajoukkueilla jatkuu kevään nousuhuuma myös alkusyksyyn. Sitten on su 25.8. ensimmäinen kotiottelu klo 18.30 Brentfordia vastaan ja minisession kolmas peli ennen kahden viikon taukoa su 1.9. klo 18.00 vieraissa Manchester Unitedia vastaan.

Jatkakaa...
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Noin kaksikymmentä vuotinen Liverpoolin kausiketjuperinne jatkuu! Jatkoajan keskustelun Liverpool FC 2024-2025 kausiketju on pystyssä! Isot kiitokset Unkka. Kiitokset myös emeritus-kausiketjun avaajalle Andille - ei sitä aina ehdi.

Uusi päävalmentaja voi rakentaa uuden joukkueensa kolmella tavalla: 1.) laittaa joukkue kokonaan uusiin puihin ja mm. hankkia uusia pelaajia huru mycket, uusimalla taktiikkaa ja pelitapaa; 2.) laittaa joukkue osittain uusiksi ja värvätä muutama uusi pelaaja, ja hienosäätää taktiikkaa ja pelitapaa; 3.) ei hankita uusia pelaajia eikä ulkoisteta vanhoja pelaajia, eikä uusita juurikaan taktiikkaa ja pelitapaa.

Liverpool ei ole siirtoikkunassa hankkinut juuri yhtään pelaajaa. Muutamasta pelaajasta ovat hankkiutuneet eroon. Slotin pelitapa ja taktiikka mahtunee Liverpoolin (aika pitkälle Kloppin rakentamaan) seuran peli-identiteettiin.

Sen mitä olen lukenut muutamia analyyseja, on Kloppin ja Slotin taktiikoissa ja pelitavoissa yhtäläisyyksiä. Toki peliesityksissä kentällä ja treenaamisessa/harjoituksissa on paljon eroavaisuuksia, koska Klopp ei ole Slot eikä Liverpool 2024-2025 ole Liverpool 2023-2024, ja hienosäätöä tapahtuu aina. En ole mikään taktiikkafriikki, olen täysin maallikko, oletan että Slotin "potkupallo" näyttää samanlaiselta kuin Kloppin "potkupallo" - edellä mainituilla eroilla.

Mitä tulee rosteriin, niin minusta on hyvä, että Slot pääsee näkemään mihin Kloppin joukkueen pelimiehet pystyvät hänen alaisuudessaan. Varmaan myöhäisimmissä siirtoikkunoissa alkaa sitten liikkuja tapahtumaan ja se Slotin ihan ikioma Liverpool-joukkue rakentumaan.

Täytyy toivoa Slotin Liverpoolille hyvää tai jopa erinomaista kauden aloitusta. Hän tarvitsee ja ansaitsee täyden työrauhan, ja työrauhan takaamiseksi on hyvä tai jopa erinomainen kauden aloitus on erittäin tärkeää.
 
Viimeksi muokattu:

diavolo

Jäsen
Jep jep, siitähän se lähtee taas. Nopeasti se kesä menee varsinkin kun oli paljon muuta urheilua katsottavana.

Niin, kovassa paikassa on Slot kun edeltäjänä on niin ikoninen fanien suosikki kuin Klopp. Vertailua vanhaan tulee tapahtumaan, niin se vain aina menee. Varsinkin heikolla hetkellä fanit mielellään muistelee kuinka entisen valmentajan aikaan oli kaikki paremmin.

Eipä ole minullekaan Slot ja valmentajafilosofiansa tuttua, eikä treenipelejäkään tullut seurattua tuloksen katsomista enempää. Toisaalta hyvä näin. Odotuksia ei juurikaan ole ja huomisesta eteenpäin peli kertoo.

Hankintoja ei ole tehty mutta turha niitä on tehdäkään vain tekemisen takia. Slot haluaa antaa nykyiselle rosterille näytönpaikkoja ja katsoa ajan kanssa miten homma toimii. Ehkä tammikuussa sitten tehdään jotain jos tarpeen on, mutta uskon ja toivon Slotin projektille annettavan aikaa ja työrauhaa. Eihän tässä oikeasti uskalla alkaa vaatimaan, että nyt heti taistellaan mestaruudesta. Top-4 kuulostaa jo tosi hyvältä kun ei tiedä yhtään mitä odottaa.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vuosi sitten kesällä Liverpool uusiutui aika paljon, tänä kesänä ei uusitunut, mutta ensi kesänä ehkä taas mennään kovaa siirtomarkkinoilla.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Hankintoja ei ole tehty mutta turha niitä on tehdäkään vain tekemisen takia. Slot haluaa antaa nykyiselle rosterille näytönpaikkoja ja katsoa ajan kanssa miten homma toimii
Tämä on kyllä nykyjalkapallossa ihan piristävä poikkeus vaikka fanien näkökulmasta voi tuntua vähän tylsältä.

Transfer Talk podcastissa Sam Tighe nosti esiin mielestäni ihan osuvan ajatuksen, että siinä missä monessa muussa seurassa valmentaja antaa näyttöjä seurajohdolle, niin Slott taas antaa tällä kaudella myös näyttöjä TAA:lle, van Dijkille ja Salahille, että Liverpooliin kannattaa jäädä ja tehdä jatkosopimus.
 

Mynttoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, TPS
Tämä on kyllä nykyjalkapallossa ihan piristävä poikkeus vaikka fanien näkökulmasta voi tuntua vähän tylsältä.
Mä ainakin voin sanoa, että itsestäni ei ole tuntunut yhtään tylsältä se ettei uusia hankintoja ole tullut. Päinvastoin olen ylpeä siitä, että kokoonpano on oikeastaan sama kuin viime kaudellakin.

Mielestäni leveyttä on aivan riittävästi varsinkin hyökkäyksessä.
Saa nähdä onko Salah vielä se 90 minuutin ukko, ja loput sitten taistelee peliajasta näyttöjen perusteella. Pelaajien terveenä pysyneenä, on itsellä sellainen tunne että Diaz ja Jota ovat ainakin kauden alussa avauksen miehiä, Darwin ja Gakpo sitten heti valmiina ottamaan vastuuta kun käsky käy. Toivottavasti Ben Doak saa myös peliaikaa, itse odottanut viime kaudesta alkaen näkeväni enemmän miehen otteita, on mielestäni erittäin potentiaalinen pelaaja.

Keskikentältä puuttuu kenties se suurin tähti, mutta kyllä Szoboszlai- Mac Allister parivaljakon ympärille varmasti ihan toimivan setin saa kasattua.
Gravenberch-Endo-Elliot kolmikosta joku siinä suurimmaksi osaksi tulee pelaamaan. Jones saa myös osoittaa allekirjoittaneen epäillyt vääriksi, ja pelata itsensä vaikka tällä kaudella pysyväksi avauksen ukoksi.

Puolustus on mielestäni edelleen se osa-alue joka on haavoittuvaisin. Kädet ristissä täytyy toivoa että van Dijk pelaa samalla tasolla kuin viime kaudella ja muut seuraa perässä. Konate ja Quansah taitavat taistella keskenään paikasta avauksessa Virgilin vieressä. Trentin roolia on mielenkiintoista seurata. Pelaako hän puolustavana pelaajana, vai siirtyykö pelaamaan enemmän keskikentälle, jolloin Bradley pelannee oikean laitapakin tonttia.
Vasemman laitapakin paikasta sitten taistelevat Robertson ja Tsimikas.

Maalissa luonnollisesti Allison kunhan mies pysyy terveenä, eikä hiekkaliiga vie. Kelleher kelpo korvaaja jos tolppien väliin pääsee.

Suurin kysymysmerkki kohdistuu luonnollisesti Arne Slottiin. Miten miehen pelitapa toimii valioliigassa ja kuinka hyvin pelaajisto sitä toteuttaa. Itse annan miehelle ainakin reilun mahdollisuuden ja toivon että hänestä saadaan Poolille monivuotinen manageri.

Kaikenkaikkiaan erittäin hyvillä fiiliksillä tulevaan kauteen. Odotukset kuitenkin maltilliset. Kunhan pelaamisessa on pelistä toiseen ideaa ja miehet tekevät parhaansa niin katsotaan mihin se riittää. Mielestäni top4 sijoitus olisi tosi kova juttu, niin tasainen sarja on taas odotettavissa.

Hienoa että huomenna taas päästään jännäämään punaisten otteita!
YNWA!
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Avauskokoonpano Arne Slotin ensimmäiseen Valioliigaotteluun: Alisson, TAA, Quansah, VvD, Robertson, Szoboszlai, Gravenberch, Mac Allister, Salah, Jota, Diaz. Vaihtopenkki: Kelleher, Bradley, Konate, Tsimikas, Elliott, Jones, Endo, Gakpo, Nunez. Kohta mennään, jännittää jo.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Jaahas, eipä täällä ole kommentoitu Slotin eka peliä, joten tässäpä muutama nosto Ipswich vieraspelistä. Avausjaksolla kotijoukkue prässäsi aktiivisesti korkealta ja Pool ei saanut avauspeliään käyntiin ollenkaan. Vaarallisin paikka oli Ipswichillä heti alussa VvD:n harhasyötöstä. Poolilla ei ollut yhtään maalipaikkaa, ja varsinki Robertsonin peli näytti jotenkin epävarmalta. Avausjaksolla jouduttiin roiskimaan jopa pitkiä, summittaisia avauksia, jotka eivät johtaneet mihinkään.

Toiselle jaksolle tuli ihan eri Liverpool. Quansah sai tehdä tilaa Konatelle, ja Poolin peli varsinkin oikealla kaistalla parani heti. Myös Gravenberch pääsi kutospaikalla paremmin peliin mukaan. Diaz hukkasi parikin hyvää paikkaa, ja Jota puski TAA:n mahtavasta keskityksestä niukasti ohi vasemman tolpan. Sitten toimi TAA-Salah-Jota akseli ja Liverpool siirtyi helpottavaan 1-0 johtoon. Kohta tästä Salah tuikkasi 2-0. Liverpool pisti pitkiä syöttöjä maata pitkin linjan taakse ja kotijoukkue oli helisemässä. Oli tuossa paikkoja tehdä pari-kolme lisääkin. Bradley tuli lopussa TAA:n tilalle, ja väläytteli taas lupaavasti osaamistaan.

Kaiken kaikkiaan toinen puolialika oli hienoa pelaamista koko joukkueelta. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös