Liverpool FC 2023–2024

  • 56 963
  • 491

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Liverpoolilla tänään Chelsean vieraana täsmälleen sama avauskokoonpano kuin viimeisessä harkkapelissä maanantaina: Alisson, TAA, Konate, VvD, Robertson, Szoboszlai, Mac Allister, Gakpo, Salah, Jota, Diaz.
Ja odotetusti myös tänään sama avaus. Bajcetic on kuntoutunut jo vaihtopenkille. Endo on jo myös penkillä. Jokohan heti eka pelissä tulee minuutteja?
 

Mynttoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, TPS
Ennen kauden alkua jo mietin että Poolin kompastuskivi tulevalla kaudella tulee olemaan puolustus ja siltähän se valitettavasti näyttää.

van Dijk ei ole loukkaantumisen jälkeen lähelläkään sillä tasolla kuin pitäisi. Hidas ja varovainen. TAA on voittanut urallaan nuoresta iästään huolimatta kaiken mitä seurajoukkueessa voi saavuttaa. Otteista näkyy mielestäni ylimielisyys ja "sinne päin" pelaaminen. Hyökkääminen kiinnostaa, päätehtävä puolustus ei niinkään.

Robertson on myös taantunut muutamassa vuodessa melkoisen paljon omasta mielestäni. Konate ainoa, joka on ottanut askelia eteenpäin ja tullee ottamaan puolustuksen liiderin viitan harteilleen. Vaihtopenkiltä ei paljon apuja ole saatavilla. Tsimikas ehkä ainoa, jonka ilman pelkoa perseessä voi kentälle päästää.

Eli mielestäni puolustus vaatisi mielellään kaksi potentiaalista avauksen kaveria rosteriin. Ei tule tapahtumaan ainakaan tässä siirtoikkunassa. Ehkä sitten ensi kaudella.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Robertson oli kyllä tänään kentän tasaisin ja varmin suorittaja punaisilta Diazin ohessa. On myös tällä hetkellä joukkueesta ainut joka osaa laittaa kulmapotkun nätisti kovaa kiertäen puskupaikkaan pilkun ympärille. Harmi että vastaanottajat siellä vaan sitten seisovat kantapäät painettuna Anfieldin turpeeseen. Ali sentään on edelleenkin Ali, koomailee mutta osaa torjuakin vielä kunnolla.

Niin omassa päässä kuin hyökkäyksessäkin puolustaminen oli ihan huumoriosastoa. Pelinrakentelu hidasta ja tukkoisaa, kun cherries ylimiehitti tilanteita. Kyllä tuo kuitenkin tuosta vielä paranee, jos runko pysyy ehjänä ja alkaa saada enemmän pelejä alle. Yhteen pelaaminen paranee, ja ajoitukset myös kun alkavat oppia näkemään mihin kaveri liikkuu. Kokoonpano pitäisi kuitenkin saada stabiilimmaksi kuin viime kaudella, ja ei nuo parit kolhut tai punikit ainakaan sitä yhtään helpota lisää, kun materiaali on jätetty liian kapeaksi.

Kloppolla on varmasti paljon mietittävää jatkossa sillä eihän tuollaisella pelillä olisi esim Spurs-ManU matsin joukkueita vastaan ollut mitään palaa. Tänään kuitenkin tärkein oli se 3 pinnaa taskuun.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Jaahas, se on Konate sitten pipinä. Poolin avauksessa muutamia muutoksia viime peliin. Alisson, TAA, Matip, VvD, Robertsin, Szoboszlai, Mac Allister, Endo, Salah, Gakpo, Diaz. Pahoin pelkään nyt tuota TAA:n laitaa. Matip on reippaasti Konatea hitaampi.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Jaahas, se on Konate sitten pipinä. Poolin avauksessa muutamia muutoksia viime peliin. Alisson, TAA, Matip, VvD, Robertsin, Szoboszlai, Mac Allister, Endo, Salah, Gakpo, Diaz. Pahoin pelkään nyt tuota TAA:n laitaa. Matip on reippaasti Konatea hitaampi.
Onneksi vastassa joukkue, joka ei ole kolmeentoista otteluun Poolia kaatanut. No ehkä tuo tilasto ei ole edes suuntaa antavaa ottelun lähtökohdista. Isoa venymistä tarvitaan, jos Pool meinaa tästä kolme pistettä saada.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Hattu nousee päästä Poolin esitykselle tänään. Vieraspeli varteenotettavaa mestaruudesta haastajaa vastaan ja miesvajaalla toisella puoliajalla takaa rinnalle ja ohi. Huikea matsi. Muuta ei voi sanoa.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Loistava taistelu Poolilta. Oli ilo katsoa ja myös Nunezin onnistumista. Kaverilla on kyllä potentiaalia olla ihan kuinka iso tähti tahansa, mutta kaikki on vain päästä kiinni. Nyt se näytti olevan hyvin paikallaan ja maalit olivat suorastaan kliinisiä.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Joo ekat 20min kuitenkin energisintä Liverpoolia tähän asti kaudella. Sitten tutut aivopierut puolustajilta ja aika huonolta alkoi näyttää. Onneksi harakat oli lopulta ihan paska tänään eikä pystynyt hyödyntämään ylivoimaansa, vaan saatiin tehtyä takaa kova nousu ohi. Tämä antaa toivottavasti myös mentaalista potkua lisää jengille. (toki Alia tuloksesta on myös kiittäminen, olipa aika huikea reaktiokoppi).

Alin lisäksi Nunez tosiaan oli kiitettävän kliininen maalipaikoissaan ja Szoboszlai näyttää kyllä ihan hyvältä pelimieheltä ensipuraisulla. Quansahille debyyttiminuutit kovassa paikassa ja ihan hyvin suoriutui vaihdosta tultuaan. Avauksessa jo seuraavassa matsissa jos VvD ja Konate onkin molemmat poissa? Tai sitten aloitetaan suosiolla suoraan miehen vajaalla, kun tuntuu menevän huomattavasti paremmin kuin yhdellätoista.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Oli kyllä huikea nousu eilen, vieläkin tuntuu hyvältä. TAA kämmäsi jo toisen kerran syötön vastaanotossa, jonka seurauksena omissa helisi. Ja kohta heti tuosta VvD sai punaisen. Itse katsoin ensin, että potkaisi pallon Isakin jalkovälistä pois, mutta kaitpa tuo ensin jaloille kopsahti. Näytti vaan niin kevyeltä punaiselta, mutta jos kaataa maalintekotilanteessa olevan, niin sääntöjen mukaan tuo meni. En mussuta enempää.

Alisson teki eka jaksolla kauden torjunnan yläriman avustuksella. Toka jaksolla Almiron vetäisi tolppaan ja Barkley sössi ylivoimahyökkäyksen. Sen jälkeen Darwin astui esiin. Sitä ennen jo Jota pisti nätin läpisyötön Salahille, mutta puolustaja liukui eteen. Salahin vasemmanjalan ulkosyrjän syöttö voittomaaliin ole taidetta.
Yksittäisistä pelaajista Endo oli hieman hukassa ja TAA:lla ei oikein syötöt ja keskityksetkään onnistuneet. Szoboszlai puolestaan on ollut todella positiivinen yllätys. Vajaalla on kolmessa ottelussa pelattu noin yhden pelin verran, ja omiin ei ole mennyt yhtään. Vajaalla väkisinkin tiputetaan alemmas, jonka seurauksena vastustajat pääse pelaamaan linjan taakse läpijuoksuja.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Olipa melkoista draamankaarta eilen. Melko hyvä alku Poolilta peliin eilen, kunnes tasaantui ja Trent alkoi sekoilemaan. Newcastlelle ilmainen maali niin kuin Liverpoolilla on tapana ollut antaa viimeisen vuoden aikana. Tähän heti perään VVD:lle punaista ja allekirjoittaneelta melkoinen henkinen lässähdys, kun koko viikon peliä odottanut. Tämän jälkeen pelissä ei melkein muuta tapahtunut kuin harakoiden tasaista vyöryä kohti Liverpoolia. Kunnes vaihdosta tulee Nunez juoksemaan kaksi oikea-aikaista pystyjuoksua ja 1-2 taululle. Sama mies, joka viime kaudella kliinisen varmasti ampui noista paikoista aina sen 30cm tolpasta ohi. Täytyy toivoa, ettei homma jää pelkäksi suonenvedoksi ja näitä maaleja nähdään vielä paljon.

Szoboszlai on kyllä mainio hankinta. Sen uskallan jo nyt sanoa. Coutinhon jälkeen ensimmäinen pelaaja, joka pystyy luomaan, haastamaan ja itse laukomaan maaleja kuudentoista ulkopuolelta. Ja pallottomana pystyy hyvin prässäämään ja hakemaan tiloja.

Studiota kuin itseänikin hiukan yllätti Diazin ottaminen vaihtoon, mutta Gakpo pystyy paremmin haastamaan korkeissa palloissa ja luomaan tiloja muille. Gakposta jotenkin sellainen fiilis itsellä, että paljon pystyisi vielä parantamaan. Ikään kuin miehellä olisi koko ajan pieni käsijarru päällä, eikä peli tunnu luontevalta. Uskon kuitenkin, että jossain kohtaa peli vapautuu ja pystyy ottamaan Firminon roolin joukkuessa täysin.

Trentin tekeminen taas vaikuttaa niin pirun ylimieliseltä. Uskon kuitenkin kyseessä olevan vain kadotettu itseluottamus, mikä näkyy myös heikoissa pallollisissa ratkaisuissa. Nyt on Kloppin tehtävä kaivaa se itseluottamus takaisin. Ei meinaa ihan joka pelissä ole varaa antaa vastustajalle ilmaista maalia.

Peli on kaukana valmiista, mutta aivan jäätävä fakta, että ollaan pelattu yli 100min vajaalla ja maalit Poolin eduksi 3-0. YNWA!
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Täytyy kyllä sanoa, että kun Konatekin ilmeisesti pian tulee kuntoon. Niin eipä haittaa vaikka olisi pidempäänkin näillä esityksillä.
Ei pidä olla kuitenkaan liian optimistinen. Kyllä Konate osaa loukkaantua uudelleenkin joten toivottavasti nyt alle 5 pelin pannalla selvittäisiin.

Asiasta ihan kukkaruukkuun. Siirtoikkuna menee kiinni ihan kohtasillään ja mun mielestä tuo jengi huutaa ainakin kahta kunnollista lisäpelaajaa ilman merkittäviä myyntejä. Ja jos joku vielä saudeihin myytäisiin (esim Gomez tai Mo), niin tarve vain kasvaa. Yläkerta ja ehkä maalivahtiosasto on ne, mitä ei tartteisi akuutisti vahvistaa.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Liverpoolin avauksessa hieman muutoksia: Alisson, TAA, Matip, Gomez, Robertson, Szoboszlai, Mac Allister, Jones, Salah, Nunez, Diaz. Eipä tässä oikein tiedä mitä on taas tulossa. TAA todennäköisesti syöttää alussa Watkinsin johtomaalin. Toivottavasti ei kuitenkaan jouduta vajaalle.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
TAA todennäköisesti syöttää alussa Watkinsin johtomaalin. Toivottavasti ei kuitenkaan jouduta vajaalle.

Ei sen nii välii. Voitetaan kummiski.

Mac Allister näköjään taas alempana keskikentällä ja mielestäni sen roolin ihan kohtuullisesti hoitanutkin. Jones ansaitsee avauksen paikan ja tällä kaudella on henk.koht. juuri Jonesiin isoimmat odotukset tasonnoston suhteen.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Piti keskeyttää pelin katsominen, kun piti lähteä itse valmentamaan. Äsken vasta tuli katsottua ja olipa erinomaisen tasapainoinen peli. Pari paikkaa Aston Villalle, mutta ei kuitenkaan ihan hirveitä jäätymisiä. Täytyy kuitenkin muistaa, että Aston Villa on laatujoukkue.

Mulla on oikeesti jokin mancrush Szobozslaihin. Ei oo tällaisia fiboja ollut uuden hankinnan ekoista peleistä sitten Van Dijkin. Työmoraali ja pallollinen taito mahtavalla tasolla.

Neljästä pelistä 10 pistettä. Se on juuri niin paljon kuin itse olin päässäni budjetoinut viidestä pelistä. Vastustajat ei ole kuitenkaan ollut helpoimmasta päästä ennakkoon. Ja vaikka se peli ei ole koko ajan kauniistakaan, niin joskus olen kuullut sanottavan, että hyvät joukkueet voittaa huonollakin pelillä.

Paljon on saanut lukea lähinnä muiden kannattajien kirjoittamia tekstejä Liverpoolin katastrofaalisesta siirtokesästä. Eikä se rehellisesti omasta mielestä lähellekään putkeen mennyt. Ei meillä ole kutospaikalla enää Fabinhoa, mutta silti väitän neljän pelin otannalla keskikentän olevan tasapainoisempi ja vahvempi kuin viime kaudella. Kyllä tässä ihan hyvät aihiot on neljän joukkoon.

E: piti muokata hirveitä jäätymisiä muotoon ei hirveitä jäätymisiä.
 
Viimeksi muokattu:

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Ei siirtokesää voi katastrofaaliseksi sanoa. Hyvin keskikenttää saatiin uudistettua pakon edessä, mutta onhan tässä pelko persiissä tuon keskikentän pohjan ja puolustuksen materiaalin riittävyyden suhteen, kun leveyttä ei juuri ole. Nyt ollaan tilanteessa missä MacAllister ei pelaa ihan omimmassa roolissaan ja tänään lähti Trent telakalle. Kunhan varsinaiset peliruuhkat alkavat niin täytyy toivoa ettei tuolta tipu montaa ukkoa alakerrasta. Ja voihan se olla että puolustaminen tasapainottuu ennestään jos Gomez heitetään laidalle eikä höntyile ulos ihan Trentin tavoin.

Tuloksellisesti aloitus on ollut jopa yllättävän hyvä ja sen turvin voi jengi kyllä hieman hengähtääkin.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
mutta onhan tässä pelko persiissä tuon keskikentän pohjan ja puolustuksen materiaalin riittävyyden suhteen, kun leveyttä ei juuri ole. Nyt ollaan tilanteessa missä MacAllister ei pelaa ihan omimmassa roolissaan ja tänään lähti Trent telakalle.
Samaa mieltä, mutta jo vuosi sitten oltiin käytännössä samassa tilanteessa. Fabinhon kokonaispanos viime kaudella ei ollut kutospaikan arvoinen, vaikka keväällä hieman petrasikin. MacAllister pelaa väärässä roolissa, mutta tänään onnistui varsin hienosti mielestäni. Ja koska hyökkäävämpi keskikenttä on huomattavasti laadukkaampi verrattuna viime kauteen, niin näkisin homman olevan reilusti plussalla. Kausi toki vasta alussa ja mitä tahansa voi tapahtua, mutta kesällä tulleiden kavereiden voisi arvata vielä paljon parantavan otteita niin kuin Kloppin aikana on tulokkailla ollut tapana.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Hyvä esitys eilen ja viimeistely kliinistä (vaikka Nunezilla raudat kolisikin). TAA meinasi lahjoittaa taas yhden kaverille, mutta tällä kertaa ei kolahtanut. Szoboslaihin alkaa olemaan pienoinen mancrush, on juuri sitä mitä tuo keskikenttä on kaivannut.

Epätasapainossahan tuo kokoonpano on tason suhteen, kun hyökkäykseen on useampi hyvä vaihtoehto, samoin keskikentän ylempiin rooleihin. Kutospaikka ollut arvoitus, mutta ainakin eilen toimi hyvin. Myös varatopparipari hoiti homman tyylikkäästi.

Vaikeasta alkukauden ohjelmasta huolimatta 10/12 pistettä kasassa, joten voi olla tyytyväinen. En millään usko että Salahia enää päästetään tässä ikkunassa mihinkään, tuli millainen tarjous tahansa. Joku esidiili korkeintaan mahdollinen, jotta korvaaja ehditään hankkimaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös