Liverpool FC 2018–2019 – saavutettujen asemien jatkumoa?

  • 146 676
  • 928

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Keita on kyllä väläytellyt kentälle päästessään, mutta ehjää 90-minuuttista odotellaan yhä. Uskoisin, että pääsee ajan myötä hyvin mukaan pelitapaan ja on jo ehkä ensi kaudella tärkeä palanen kannujahdissa. En silti pistäisi pahitteeksi, vaikka siihen vierelle hankittaisiin joku kansainvälisen tason tähtipelaaja.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Klopp on ollut suurin syy siihen, että Pool on tällä hetkellä tuolla tasolla ja pelaa illasta toiseen erittäin hyvällä tasolla.

Joo, Klopp on kyllä tehnyt ihan OK duunia, mutta samalla voidaan todeta, että Klopp on näköjään myöskin se rajoitin millekään menestykselle. No, ehkä tuohon komboon täytyy laskea tietysti myös toi raha, jota Poolilla ei ole lähellekään niin paljon mällätä, kuin mitä monella muulla on. Menestys, eli jonkun kannun voittaminen, jää kiinni Klopposta lähinnä kahdesta syystä. Hankinnat, vaikka ovat olleet hyviä, niin niitä on tehty koko ajan viiveellä. Esim. VVD ja Alisson. OK, näihin hankintoihin on tietenkin omat metkunsa, mutta nyt "vasta" nuo osa-alueet alkavat olemaan kunnossa, vaikka ongelmat tiedettiin jo Kloppon tullessa, mutta kuten todettua, näissä on joitakin muuttujia.

Pistetään tähän nyt vielä lyhyt kommentti tuosta pelin tasosta, vaikka siitä ehkä enemmän myöhemmin, mutta en tiedä miten muiden jengien puolesta liputtavat voivat nähdä asioita, kun eihän tuo Poolin pelaaminen ole ollut monessakaan pelissä "erittäin hyvällä tasolla", vaikka nyt Valjussa vielä toisena ovatkin.

Hankala on kyllä ymmärtää tätä Pool fanien negatiivisuutta, kun joukkue pelaa viihdyttävää futista ja teillä on yksi maailman parhaista valmentajista ja joukkue on koko ajan mennyt Kloppin johdolla eteenpäin. Viime talvena oli ongelmia puolustuksen kanssa ja saitte van Dijkin. Kesällä piti vahvistaa maalivahtipeliä ja keskikenttää niin tuli Alisson ja Keita... Siihen nähden ketä oli tarjolla minusta aika kovat nimet vaikka Keita ei ole vielä läpi lyönytkään.

Ei ollut paljosta kiinni viime vuonna mestareiden liigan voitto ja tänä vuonna joukkue on haastamassa Citya valioliigan voitosta mikä on helvetin kova temppu. Nyt vaan uskoa siihen, että Poolissa on jo kaikki tarvittava menestykseen.

Viihdyttävää fustista? Edellinen heitti, että erittäin hyvällä tasolla. Jep jep. On ne kovia. Hyvää shittiä.

Tiettyä eteenpäin menoa Poolissa on Kloppon aikana otettu, kyllä, se on faktaa, eikä se johdu pelksätään Klopposta, mutta edelleen on myöskin faktaa, ettei Kloppon Pool ole voittanut yhtään mitään. Seura ei ole Kloppon alaisuudessa voittanut yhtään kannua, eli käytännössä menestystä ei ole tullut ollenkaan. CL.n finaalipaikkakin muistetaan Kariuksesta, mutta finaalipaikalla ei saa kannua. Muuten onkin sitten hiljaisempaa.

Siitä viihdyttävästä pelistä. Olin alkuun jopa hieman innoissani Kloppon uudesta pelitavasta, joka ei enää ole sitä heavy metallia, vaan lähentelee Mourinhon prosenttifustista, mutta nyttemmin tuo nykyinen Kloppon peluuttama futis on alkanut lähinnä vituttamaan. Viihdyttävää se ei ainakaan suurimmilta osiltaan ole. Tehokasta se on näköjään Valjussa ollut, mutta onhan tuossa ratsastettu myös tuurilla. Voi olla hyvinkin, ettei nykyistä Cityä Pool kampeaisi millään pelitavalla pois Valjun mestaruudesta, mutta ei tuo pelaaminen monestikaan silmää hivele.

Poolin pelitapa on siis muuttunut viime kaudesta, mutta pelaajisto ei juurikaan. Alisson tietenkin, mutta muuten Fabinho, Keita ja Shaq ovat saaneet hyvin vähän peliaikaa. Keita tosin loukkaantuneenakin, mutta silti. Paljon ovat pelanneet siis jo ns. vanhat poolilaiset, missä on tieetyä ongelmatiikkaa. Tämä uusi pelityyli ja keskikentän kolmikkona on monesti ollut Hendo, MIlner ja Gini. Ja helvetin hvyinhän se on mennyt. Parisen viikkoa näin sellaisen twiitin, jossa joku analyytikko oli laittanut tuon kombon pelaamisesta vähän faktaa. Tuo kolmikko oli tuolloin pelannut n. 780 min. yhdessä Poolin keskikentällä ja tuona aikana Pool oli saanut hurjat 13 vetoa kohti vastustajan maalia. OK, eihän tuo kolmikko itse sille mitään voi, että ovat olleet parhaat käyettävissä olevat, kun Keitan ja Fabinhon sopeutuminen on ollut hidasta mm. kieliongelmien takia. Ja Klopp on tästä muistanut mainita, aivan kuin tämä olisi mainoslause, että tule Pooliin pelaamaan ja ainakin ensimmäinen puoli vuotta tulee olemaan hankalaa kentällä! Ja mitä tekikään Shaq? Shaq pelasi uutena pelaajana vasten tätä Kloppon mantraa ja oli Sotonia vastaan Anfieldillä ekan jakson ihan liekeissä. Palkinnoksi tästä tottelamattomuudesta sai komennuksen vaihtoon ja Milner tilalle. Kloppon perustelu oli, että Pool tarvitsi vähän lisää puolustustasapainoa... WTF?!!! OK, Shaq ei ole koskaan ollut parhaimmillaan puolustussuuntaan ja Sotonilla oli joitain yrityksiä, jotka Poolin jätkät blokkasivat, mutta silti. Siellä oli 3-0 taululla. Tuohon vaihtoon loppui ainakin Poolin hyökkääminen.

Kloppo ja Pool on tehnyt noita onnistuneita hankintoja, mutta edelleen tuo materiaali tulee olemaan este pyttyjen/kannujen/tai jotain voittamiselle. Puolustus on OK, jos käyettävissä oavt TAA, Gomez/Lovren, VVD ja Robbo. Keskikentälle riittävää juonikkuutta tulee kaiketi jatkossa tuomaan Keita, sillä tästä oli nyt viitteitä Burnleytä vastaan. Muuten onkin sitten tasaisempaa(Fabinho, Hendo, Gini) ja jatkon kannalta kyssärinä mm. Milner. Ox on kyssäri myöskin, kestääkö polvi ehjänä. Lallana on jo nähty. Keskikenttä luo Poolille todella ison haasteen, eikä pitkässä sarjassa yksi Keita oikein riitä juonikkuuteen. Jos Pool haluaa oikeasti menestystä Valjussa, ja samalla myös CL:sta, ehkä jopa myös cupeista, niin pitäisihän tuon keskikentän vahvistua merkittävästi nykyisestä. Nykyisellä kombolla sen tietää jo nyt, ettei tule riittämään. Tässä on nyt taas se Kloppon heikko kohta. Vahvistetaanko sitä keskikenttää tulevana kesänä riittävästi vai ei. Kloppolla olisi tietenkin vittumainen paikka, kun tällöin joku hänen aikansa luottoratsu olisi liipasimella. peliajan suhteen. Tosin eihän se/ne kesän hankinta/hankinnat olisi kuitenkaan vielä jengin kuvioissa mukana kun vasta vuoden päästä kevätkaudella.

Hyökkäys on OK, mutta kärsii pelitavan muutoksesta. Voisi kysyä, että onko tuo nykyinen pelitapa sopivin näille hyökkääjille, mutta antaa nyt olla.

Sinällään en siis ymmärrä, mikä tästä nykyhetkestä tekee niin mahtavan Poolin kannalta, kun sen tietää kaikki, ettei Pool pysty Cityä kampeamaan Valjun voittajan paikalta, ja toisaalta, CL:sta voi hyvinkin tulla lähtö ja lohkovaiheessa. Eli käytännössä mikään ei tule muuttumaan viime kaudesta. Ei kannuja, ei pyttyjä, kaiketi vain Valjun top4 ja ensi kaudeksikin CL:aan. Valjussa sijat 2-4 ovat periaateessa ihan samanarvoiset. CL:sta on tosiaan vaikea kuvitella edes finaalipaikkaa, kun nyt on jo aivan kintaalla. Jos pelit CL:ssa loppuvat lyhyeen, niin ainakin Pool tuntee sen palkintorahojen reiluna pienentymisenä.

Itse en siis näe tuossa mitään niin kovin ihmeellistä, että tarvitsisi alkaa voltteja heittelemään ja hehkuttamaan Poolin pelaamista.
 

Barney

Jäsen
Itse en siis näe tuossa mitään niin kovin ihmeellistä, että tarvitsisi alkaa voltteja heittelemään ja hehkuttamaan Poolin pelaamista.
Erinomainen viesti ja olen melkein sanasta sanaan samaa mieltä. Toki Kloppon aikana Liverpool on mennyt eteenpäin ja pari kautta sitten se voisi ollakin nykyisellä pelillään mestaruudessa kiinni. Tällä hetkellä sarjassa vain on yksi ihan ylivoimainen joukkue, joka on ollut suorastaan dominoiva viimeiset puolitoista kautta. Sarjataulukkoa katsomalla Poolin välimatka Cityyn ei ole kovin iso, mutta kentällä se on. Mikä on todennäköisyys sille, että Pool onnistuu hakemaan vierasvoiton Etihadilta? Tai kumman tappio jostain lähtökohtaisesti helposta ottelusta on todennäköisempää? Minä en näe mitään syytä, minkä takia City tulisi häviämään tuon mestaruuden tällä kaudella. Joukkueen viime kauden tärkeimmän pelaajan puuttuminen ei ole vaikuttanut joukkueen otteisiin, eikä myöskään Agueron ja Mendyn loukkaantumiset. Edersonin pitempiaikainen loukkaantuminen saattaa olla ainoa mahdollisuus. Melkein kaikki Cityn Valioliiga-pelit tällä kaudella katsoneena väitän, että ainut joukkueen esityksiin negatiivisesti vaikuttanut seikka oli se, kun sekä molemmat KDB että David Silva puuttuivat kokoonpanosta.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Pistetään nyt tänne tiedoksi, että Gomezilla on murtuma nilkassa ja on sivussa kuutisen viikkoa. Kyllä on VVD:lla lasisia topparikavereita. Vuorotellen ovat saikulla, kun eilenhän Lovren oli taas pois rosterista lyötyään päänsä jonkun kanssa treeneissä, ja ilmeisesti ei tuntunut hyvältä vielä eilen. Kun Clyne taitaa olla jo matkalla Fulhamiin, niin kai sitten TAA saa Fabinhon kaverikseen jakamaan kuormaa. Majupeleissähän Fabinho on ollut oikeana pakkina.
 

Fordél

Jäsen
Sinällään en siis ymmärrä, mikä tästä nykyhetkestä tekee niin mahtavan Poolin kannalta, kun sen tietää kaikki, ettei Pool pysty Cityä kampeamaan Valjun voittajan paikalta, ja toisaalta, CL:sta voi hyvinkin tulla lähtö ja lohkovaiheessa. Eli käytännössä mikään ei tule muuttumaan viime kaudesta.

Oletko esimerkiksi katsonut sarjataulukkoa? Poolin ero sarjakärkeen on kaksi pistettä, kun aletaan lähestyä kauden puoliväliä. Joukkue ei ole hävinnyt vielä otteluakaan Valioliigassa ja tasureitakin on vain kolme. Viime kaudella eroa voittaja-Cityyn kertyi 25 pistettä. Sitä edellisellä kaudella 17 pistettä. Näinä kausina Pool pelasi 10 ja 12 tasuria. Joukkueelle on tehty vain kuusi maalia, mikä lupaa merkittävästi pienempää päästettyjen maalien kokonaismäärää kuin edellisillä kausilla.

Mikä siis tekee tästä nykytilanteesta mahtavan on, että Pool on oppinut yhä paremmin voittamaan yksittäisiä pelejä ja voittamisen rutiini on parantanut. Piil on vaikea voitettava kotimaassa. Taustalla on pitkälti selvästi parantunut puolustus- ja maalivahtipeli. Kaikki nämä niin, että Poolin hyökkäyspeli ei ole ollut erityisen hyvällä tasolla. Toki ei ollut realistista odottaakkaan, että peli olisi ollut yhtä railakasta kuin viime kaudella. Joka tapauksessa parantunut puolustuspelaaminen luovat mahdollisuuksia saavuttaa jotain suurta.

Ei kannuja, ei pyttyjä, kaiketi vain Valjun top4 ja ensi kaudeksikin CL:aan. Valjussa sijat 2-4 ovat periaateessa ihan samanarvoiset. CL:sta on tosiaan vaikea kuvitella edes finaalipaikkaa, kun nyt on jo aivan kintaalla. Jos pelit CL:ssa loppuvat lyhyeen, niin ainakin Pool tuntee sen palkintorahojen reiluna pienentymisenä.

Kyllä, tämä "uusi Pool" ei ole voittanut vielä mitään, mutta onhan Poolilla ihan erilainen meininki kuin muutama kausi sitten. Harvoin huippu-urheilussa tulee pikavoittoja. Nyt on kuitenkin pohjat rakenettu sille mallille, että voittaminen on ylipäänsä mahdollista. Uskottavuus on palannut ja seuran vetovoima on ihan eri tasolla.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Oletko esimerkiksi katsonut sarjataulukkoa?

Olen kyllä. Mestaruus jaetaan vasta kauden lopussa ja silloinkaan tuo kahden pisteen tappio ei vie Poolia mestariksi. Ellei City sula täysin käsittämättömästi, tai Pool yöisuorita aivan törkeästi, ei Pool tule olemaan edelleenkään mestari kauden loputtua.

Sen kertoo peli. Poolilla on jo käynyt joulu, ettei ero ole suurempi. Cityn otteet vakuuttavat, Poolin ei niinkään. Sen joukkueiden pelaaminen kertoo ja sen on joku muukin jo todennut.

Nyt on kuitenkin pohjat rakenettu sille mallille, että voittaminen on ylipäänsä mahdollista. Uskottavuus on palannut ja seuran vetovoima on ihan eri tasolla.

Taloudellinen pohja on tosiaan vakaampi ja kentän ulkopuolella Poolilla tuntuu menevän hyvin. Siitä en olekaan sitten niin varma, millainen vetovoima Poolilla on pelaajien keskuudesssa. Keitan, Shaqin ja Fabinhon tilanne on varmasti monella tiedossa. No, monesti olen pelaajien siirtoratkaisuja ihmetellyt, joten kai sitä voi lähes mitä tahansa tapahtua. Kuten jo tuossa aiemmin kirjoitin, niin ei nuo Poolin keskikentän pohjat nyt välttämättä mitkään järkyttävän kovat ole. Ja se on se Poolin heikoin lenkki. Onko esim. Hendolla kapuna pysyvä kausari avaukseen, jos lisää hankintoja tulee? Montako hankintaa Pool tarvitsee?

Minusta tuntuu, että tuo Poolin rosteri tulee elämään vielä pitkään ja matkaa seuraavalle tasolle on reilusti. Kaikkia ei voi vaihtaa kerralla, muttei siinäkään ole mitään järkeä, että äijiä vaihdetaan yksi kerrallaan. Muutenkin naurattaa toi touhu, kun äijiä on ringissä, mutta lähes samat vaan pelaa, tai homma ei enää toimikaan.

Katsotaan tuota tilannetta sitten ensi kesänä, kun siirtoja alkaa taas tapahtumaan.
 

Fordél

Jäsen
Olen kyllä. Mestaruus jaetaan vasta kauden lopussa ja silloinkaan tuo kahden pisteen tappio ei vie Poolia mestariksi. Ellei City sula täysin käsittämättömästi, tai Pool yöisuorita aivan törkeästi, ei Pool tule olemaan edelleenkään mestari kauden loputtua.

Kysyit, mikä tekee Poolin nykyhetkestä mahtavan niin siinä yksi vastaus. Tottakai mestaruus menee suurella todennäköisyydellä Citylle, kuten oli "tiedossa" ennen kauden alkua. Pool näyttää olevan matkalla sarjan kakkoseksi ja olevan ainoa Cityn edes mahdollinen haastaja. Se on eteenpäin menoa viime kaudesta.

Sen kertoo peli. Poolilla on jo käynyt joulu, ettei ero ole suurempi. Cityn otteet vakuuttavat, Poolin ei niinkään. Sen joukkueiden pelaaminen kertoo ja sen on joku muukin jo todennut.

Kyllä, Cityn pelaaminen on vakuuttavammalla tasolla kuin Poolin, minkä vuoksi se on edelleen suursuosikki mestariksi. Kuva Poolin pelistä ei ole kuitenkaan näin mustavalkoinen. Hyökkäyspelaaminen on takunnut, mutta toisaalta pyolustus- ja maalivahtipelaaminen ovat eri tasolla viime kausiin verrattuna. Tälle kehitykselle pitää antaa tunnustus.

Taloudellinen pohja on tosiaan vakaampi ja kentän ulkopuolella Poolilla tuntuu menevän hyvin. Siitä en olekaan sitten niin varma, millainen vetovoima Poolilla on pelaajien keskuudesssa. Keitan, Shaqin ja Fabinhon tilanne on varmasti monella tiedossa.

En jaksa uskoa, että Poolilla olisi huono vetovoima pelaajien keskuudessa. Eihän esim. Fabinhon, Shaqin tai Fabinhon pelaamiseen liity mitään huonoa kohtelua tai dramatiikkaa. Ovat pelanneet about sen verran, kun otteet ovat antaneet olettaa.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Ellei City sula täysin käsittämättömästi, tai Pool yöisuorita aivan törkeästi, ei Pool tule olemaan edelleenkään mestari kauden loputtua.

Sen kertoo peli. Poolilla on jo käynyt joulu, ettei ero ole suurempi. Cityn otteet vakuuttavat, Poolin ei niinkään. Sen joukkueiden pelaaminen kertoo ja sen on joku muukin jo todennut.
Haluan näin sivusta huudella, että kyllä se City on voitettavissa ja kyllä siellä City voi hävittäkin pelejä. Watford peliä kun katoin niin City lopetti pelaamisen ja oli horjumassa. Voitti kyllä ottelun ja siltä osin hoiti pisteey kotiin. Mutta en kyllä osta että City olisi niin mahtava että pokaali voitaisiin jakaa jo.

Kyllä se City on mestaruussuosikki mutta en nyt varmaksi julista. Urheilussa mitä vaa voi tapahtua.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kysyit, mikä tekee Poolin nykyhetkestä mahtavan niin siinä yksi vastaus.

On, on se kyllä kerrassaan mahtaavaa, kun tietää, että toiseksi, tai toivottavasti edes top4, ne tulee jäämään taas jälleen kerran. Mä jään odottamaan sitä yhtä liukastumista. On se sen verran mahtavaa. Kliffaa hei.

Tälle kehitykselle pitää antaa tunnustus.

Kyllä. Alisson on ansainnut kaikki kehut. Olisiko toi nyt about 10-15 pinnaa tehnyt eroa pelkästään helvetin hyvillä torjunnoillaan viime kauteen verrattuna. Muutenkin aika päällikkö. Esim. nyt vaikka tuo Burnley-peli. Sivurajahässäkässä ohjasi omat keskittymään olennaiseen ja 1-3 maalin käynnisti omalla avauksellaan ja peli pakettiin. Joukkueen johtohahmo yhdessä VVD:n kanssa. Joko shillingin arvoinen pelaaja Poolille.

En jaksa uskoa, että Poolilla olisi huono vetovoima pelaajien keskuudessa. Eihän esim. Fabinhon, Shaqin tai Fabinhon pelaamiseen liity mitään huonoa kohtelua tai dramatiikkaa. Ovat pelanneet about sen verran, kun otteet ovat antaneet olettaa.

Shaqistä annoin jo esimerkin edellä. Kentän kunkku puoliajan verran, mutta vaihtoon vaan. Fabinho ei ole mielestäni ollut juurikaan huonompi aiemminkaan kuin muutama muu kkmies, mutta eihän Kloppo voi peluuttaa uutta kaveria heti, kun sopeutuminen on niin vaikeaa, ymmärräthän. On Fabinholla puutteensa ollut, mutta jossain kohtaa pelaaminen voisi helpottaa sopeutumista, eikä vain jauhaa siitä, kuinka vaikeaa se on.

Katsotaan tilanteita uudestaan vaikka torstaina 3.1.19 ja ihmetellään silloin Valjun sarjataulukkoa tuon City-vieraspelin jälkeen. CL:n suhteen jatko ratkeaa kyllä jo ensi tiistaina.

Kenties vanha ja kyyninen, tai sitten vaan realismi edellä, mutta ylihypetys ei innosta.
 

Fordél

Jäsen
On, on se kyllä kerrassaan mahtaavaa, kun tietää, että toiseksi, tai toivottavasti edes top4, ne tulee jäämään taas jälleen kerran. Mä jään odottamaan sitä yhtä liukastumista. On se sen verran mahtavaa. Kliffaa hei.

Tällä asenteella hyvin harvan jengin kannattaminen olisi antoisaa. Lähinnä kannattaisi olla Valioliigasta tällä hetkellä Cityn, La Ligasta Barcan tai Realin, Bundesliigasta Bayernin ja Serie A:sta Juventuksen kannattaja, kun vuodesta toiseen oma seura olisi mestari tai ainakin mukana mestaruuskamppailussa.

En ymmärrä tällaista asennetta. Oma jengi on vuosia kyntänyt, mutta on nyt parin vuoden aikana noussut uudelle tasolle. Sitten kun mestaruutta ei ihan heti olekaan tulossa, ollaan pettyneitä koko hommaan.

Shaqistä annoin jo esimerkin edellä. Kentän kunkku puoliajan verran, mutta vaihtoon vaan. Fabinho ei ole mielestäni ollut juurikaan huonompi aiemminkaan kuin muutama muu kkmies, mutta eihän Kloppo voi peluuttaa uutta kaveria heti, kun sopeutuminen on niin vaikeaa, ymmärräthän. On Fabinholla puutteensa ollut, mutta jossain kohtaa pelaaminen voisi helpottaa sopeutumista, eikä vain jauhaa siitä, kuinka vaikeaa se on.

Täysin nyansseja eivätkä vaikuta mitenkään seuran houkuttelevuuteen. Jollain ManU:lla on tällaisia ongelmia, mutta ei Poolilla.

Kenties vanha ja kyyninen, tai sitten vaan realismi edellä, mutta ylihypetys ei innosta.

Ylihypetykseen ei ole täällä sorruttu.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tällä asenteella hyvin harvan jengin kannattaminen olisi antoisaa. Lähinnä kannattaisi olla Valioliigasta tällä hetkellä Cityn, La Ligasta Barcan tai Realin, Bundesliigasta Bayernin ja Serie A:sta Juventuksen kannattaja

Joo sori, mä seuraan näköjään Poolia ihan väärällä kulmalla. Mites muuten toi Bayern tossa listassa just nyt?

En ymmärrä tällaista asennetta. Oma jengi on vuosia kyntänyt, mutta on nyt parin vuoden aikana noussut uudelle tasolle. Sitten kun mestaruutta ei ihan heti olekaan tulossa, ollaan pettyneitä koko hommaan.

Kaudella 13-14 Pool hävisi mestaruuden Citylle 2 pisteellä. Ratkaisevaa oli ehkä yksi liukastuminen, tai sitten ei ollut. Kymmenen kautta sitten 08-09 Pool hävisi mestaruuden ManUlle 4 pisteellä. Viime kaudella Pool oli Valjun neljäs ja jäi mestarista 25 pistettä. Myös sitä edellisellä kaudella Pool oli neljäs. Nyt Pool on kuitenkin siis uudella tasolla? Ratkaiseeko tuon uuden tason CL:n finaalipaikka? Uutta on kyllä se, että Pool saattaa sijoittua jo kolmatta kertaa peräkkäin top4:ään, eli siinä mielessä otteiden heilahtelu on tasaantumassa.

Pettyneitä koko hommaan, kun mestaruutta ei ole tullut? Ei ole mitään pettymystä! Tämä on jo muutaman vuoden ajalta tuttua, ettei Poolille ole mestaruutta tulossa. Eli täysin normaalia! Kyllä Poolissa voitaisiin nähdäkseni edelleen tehdä asioita paremmin, tarkoitan tällä tuota urheilullista puolta, mutta täältä kaukaa esim. tuon rosterin tilanteen näkee eri tavalla kuin tuota toimintaa pyörittävät heebot. En väitä olevani oikeassa, mutta mielipiteen lausun tarvittaessa kyllä.

Ja kyllä, kyllä Poolin sijoittumista top4:ään katselee mielummin kuin sitä poukkoilua vähän edes takas ja yksittäisiä piikkejä, mutta ei nämä top4 sijoitukset nyt vielä mitään ilotulituksia tarvitse.

Nythän pitäisi olla näköjään into piukeana, kun Pool on vain 2 pisteen päässä ykkösestä ja mukana mestaruustaistelussa, kun kausi ei ole vielä edes puolivälissä. Sen verran on tullut jalkapalloa ja muuta sporttia seurattua, ettei tässä vaiheessa vielä kannata liikaa innostua. Silloin tulee alas korkealta ja kovaa, jos mahdollisuudet meneekin jo ennen kevättä ja ratkaisevia pelejä. Mahdollisuutensa on jo voinut sössiä, mutta mestaruustaistelu käydään vasta keväällä, jos niikseen on. Edelleen, tilanteen voi tarkistaa tuon City-pelin jälkeen, missä silloin Pool menee.

Ottakaa ihan rauhallisesti! Jalkapalloa se vaan on!
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mä en varmaan ole yhtä pessimisti kuin @HMenthal tuossa edempänä. Pidän Poolia ykköshaastajana suistamaan Cityn valtaistuimelta, aikataulu vaan on avoin. Pientä ihmettä vaaditaan, että se tapahtuisi jo tällä kaudella. On se City vaan niin vahva tällä hetkellä. Edes avainpelaajien krempat eivät tunnu tahtia haittaavan. Poolissa on kuitenkin tehty nyt korjausliikkeitä oikeaan suuntaan. Miksei sama suuntaus jatkuisi vielä kauden tai pari? Citylläkin on joukkueen runko ihan hyvissä kantimissa, mitä nyt pari avainpelaajaa alkaa olla jo uransa ehtoopuolella. Jossain vaiheessa heidät korvataan uusilla, ja riippuen valmennuskuvioista, niin kaikkea voi sattua. Peppi nyt jatkaa vielä ainakin pari kautta tämän jälkeen. Jos nyt pitäisi ennustaa, niin kolme lisämestaruutta on ihan realismia. Kumpi siis tapahtuu ensin? Poolin ratkaiseva tason nosto, vai Cityn mestaruuskrapula?
 

Fordél

Jäsen
Joo sori, mä seuraan näköjään Poolia ihan väärällä kulmalla. Mites muuten toi Bayern tossa listassa just nyt?!

Kuusi Bundesligan voittoa putkeen eikä mestaruus ole täysin poissuljettua tälläkään kaudella.

Kaudella 13-14 Pool hävisi mestaruuden Citylle 2 pisteellä. Ratkaisevaa oli ehkä yksi liukastuminen, tai sitten ei ollut. Kymmenen kautta sitten 08-09 Pool hävisi mestaruuden ManUlle 4 pisteellä. Viime kaudella Pool oli Valjun neljäs ja jäi mestarista 25 pistettä. Myös sitä edellisellä kaudella Pool oli neljäs. Nyt Pool on kuitenkin siis uudella tasolla? Ratkaiseeko tuon uuden tason CL:n finaalipaikka? Uutta on kyllä se, että Pool saattaa sijoittua jo kolmatta kertaa peräkkäin top4:ään, eli siinä mielessä otteiden heilahtelu on tasaantumassa.

Poolin sijoitukset ovat olleet tällä vuosikymmrnellä Valjusaa tuota yhtä poikkeusta ja paria viime vuotta lukuunottamatta pääasiassa luokkaa 6-8. Isossa kuvassa näyttää siltä, että Pool on nyt noussut sarjan aivan kärkijoukkueiksi ja tällä kaudella myös pistero voittajaan (joka oletettavasti ei ole Pool) tulee olemaan aiempia kausia pienempi. Kloppon aikana on menty siis koko ajan eteenpäin ja saavutettu kärkeä sekä saatu omiin otteisiin tasaisuutta. Tämä on sitä uutta tasoa.

Pettyneitä koko hommaan, kun mestaruutta ei ole tullut? Ei ole mitään pettymystä! Tämä on jo muutaman vuoden ajalta tuttua, ettei Poolille ole mestaruutta tulossa. Eli täysin normaalia!

Sitten ei varmaan ole tarvis negaillakaan.

Kyllä Poolissa voitaisiin nähdäkseni edelleen tehdä asioita paremmin, tarkoitan tällä tuota urheilullista puolta, mutta täältä kaukaa esim. tuon rosterin tilanteen näkee eri tavalla kuin tuota toimintaa pyörittävät heebot. En väitä olevani oikeassa, mutta mielipiteen lausun tarvittaessa kyllä.

Kyllä paljon on edelleen tehtävää ja sitä ei ole kukaan kiistänyt. Poolin hyökkäyspeli on suht kaukana loistavasta.

Nythän pitäisi olla näköjään into piukeana, kun Pool on vain 2 pisteen päässä ykkösestä ja mukana mestaruustaistelussa, kun kausi ei ole vielä edes puolivälissä.
Sen verran on tullut jalkapalloa ja muuta sporttia seurattua, ettei tässä vaiheessa vielä kannata liikaa innostua.

Ei tarvitse olla into pinkeänä, mutta ei kannata myöskään olla negatiivinen ja pessimistinen. Kaikki tiesivät ennen kauden alkua, että City vienee mestaruuden. Poolia kaavailtiin ykköshaastajaksi ja tämä kaikki näyttää toteutuvan. Mun mielestä tässä voisi Pool-fanina olla ihan tyytyväinen nykytilanteeseen vaikka paljon on parannettavaakin pelissä. Kevät näyttää miten lopulta käy, mutta ei ole mitään viitteitä siitä, että Pool olisi romahtamassa.

Ottakaa ihan rauhallisesti! Jalkapalloa se vaan on!

Olemme ottaneet kaikki aivan rauhallisesti. Emme ole hypettäneet tai toisaalta raivonneet. Olemme vain keskustelemassa, kun näyttää olevan erilaisia näkemyksiä siitä, miten Poolin nykytilaan tulisi suhtautua.
 

Ässä79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Liverpool, Vikings
Laitetaanpa itsekkin kommentti tähän kiinnostavaan keskusteluun. En itse oikeen pysty ymmärtämään, joidenkin tyytymättömyyttä nykyiseen tilanteeseen. Olen samaa mieltä, ettei peli mitään ilotulitusta ole ollut, mutta muutamasta viime vuodesta poiketen "heikkoja" joukkueita vastaan ei ole menetetty pistettäkään ja muutenkaan otteluakaan ei ole hävitty (valioliigassa). Ja yleisesti pelit ovat olleet edelleen ihan viihdyttäviä.

Voin olla väärässä, mutta ymmärtääkseni alkukausi on Liverpoolin historian paras Valioliigassa! Eli ei tässä nyt ihan kauhean huonosti ole mennyt. Ja edelleen alkukaudella ennakoiduista Cityn haastajista Liverpool on ainoa, joka on tähän asti pysynyt vauhdissa mukana.

Lisäksi hieman ihmetyttää ajatus, että kausi on jo hävitty. Näen myös Liverpoolilla edelleen pystyvän peliään parantamaan, koska kuten sanottu vielä ei olla edes puolivälissä. Tällä kaudella on lisäksi pystytty kierrättämään pelaajia enemmän, tämän vaikuttamatta kuitenkaan pistekertymään. Ja valitus uusien pelaajien vähäisestä peliajasta on mielestäni turhaa. Shaqi on pelannut viimeaikoina paljon (ja hyvin), Fabinho viimeisten huhujen mukaan kuitenkin edelleen tyytyväinen rooliinsa ja ainoastaan näyttämisen halu kasvanut kauden edetessä ja Keita pelasi alussa enemmän, mutta loukkaantumiset hieman hidastaneet menoa. Keita oli kuitenkin kentän parhaita Burneyta vastaan. Gomezin loukkaantuminen on harmillinen, pelannut hyvän alkukauden.

Tällä kautena on saanut pettyä oikeastaan vasta kerran (vierastappio Red Starille) ja se ei ole paljoa. Sitä on ainakin itse oppinut nauttimaan pärjäämisestä, kun sitä tapahtuu. Omat suosikkijoukkueet eivät sitä liian usein kuitenkaan tee.

Nämä ovat mielipideasioita, mutta itse en Klopp:ia vaihtaisi yhteenkään toiseen valmentajaan tällä hetkellä. Osoittanut kunnioittavansa pelaajiaan ja kannattajia, elää tunteella mukana pelissä ja osoittanut myös pystyvänsä muokkaamaan pelityyliään. Loistava valmentaja, jota on ilo seurata.

Seuraavaksi edessä kaksi (tai kolme jos Manu lasketaan mukaan) kovaa peliä. Vieraspeli Bournemouthissa ei tule olemaan helppo ja sitten todella tärkeä peli tiistaina kotona Napolia vastaan (vaikka alkukausi onkin ollut muuten loistava, putoaminen lohkovaiheessa olisi paha pettymys). Pettyä voi aina, mutta usko joukkueeseen on kuitenkin tällä hetkellä kova.
 

Ian Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Bournemouthin karikko vältettiin onnistuneesti Salahin hattutempun siivittämänä. Viimeisessä maalissa Salah piti pokkansa ja kiersi maalivahdin edeten koko ajan lähemmäs maalia, vaikka puolustajia tuli jo hätiin. Moni olisi yrittänyt jo kuudentoista rajalta, tai viimeistään sijoittaa tyhjiin ohitettuaan moken ensimmäisen kerran.
Jonkun taulukon mukaan Salah olisi maalipörssin kärjessä kymmenellä maalilla. Aubeyangilla on yhtä monta osumaa, mutta vähemmän maalisyöttöjä.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Kukaan ei ole näemmä päivittänyt sarjatilannetta lauantain jälkeen.
Liverpoolin (ja taistelun kakkospaikasta) kannalta pelit menivät lähes (Poolin voittoa lukuunottamatta) pahimmalla mahdollisella tavalla, eli kaikki kilpailijat voittivat. Silti hopeamitalit ovat vieläkin omissa käsissä. Tosin ManU tulee kovaa takaa. Toivottavasti etumatka riittää.
Pool pelasi ihan hyvän ottelun, vaikkakin umpisurkean vastustajan avustuksella.
Hattutempun tehneeltä Salahilta hieno ele, kun ojensi MOM-pystin 500:n ottelun pelanneelle Milnerille.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Selvisikö teille mitä Salah halusi viestittää maaliensa tuulettamattomuudella? Kolmannessa ei enää kestänyt kasetti kun oli parikin kertaa niputtanut veskarin ja puolustuksen siinä sivussa ja kruunasi tietenkin hattutemppunsa.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ei ole muuta paikallisessa lehdistössä kuin fanien ihmettelyjä aiheesta.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eilinen oli positiivinen tulos Poolille, sillä muutaman viime kauden otannalla 42 pistettä pitäisi kaiken järjen mukan riittää Valjussa säilymiseen. Loppuihin peleihin on huomattavasti rennompi lähteä pellailemaan, kun sarjapaikka on käytännössä varma. Ei Laineen Patekaan paljon maalejaan tuulettele.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Kiva katella teksti-tv:n sivua 674. Poolin ei edes tarvitse välttämättä voittaa kaikkia jäljellä olevia pelejä mestaruuden varmistamiseksi. Käväisin jo viime yönä pikku mutkan torilla.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Huh huh, nyt jo jännittää illan peli. Poolin on siis voitettava 1-0 tai kahdella maalilla, jos PSG voittaa samaan aikaan Serbiassa. Saas nähdä lähdetäänkö peliin 4231-ryhmityksellä ja pelataan varmaa omaa päätä ja otetaan hikinen 1-0 voitto. Vai pelataanko 433:sta ja heti alusta saatananmoinen ralli päälle. Ja ketkä ovat avauksessa keskikentällä? Se kai tässä suurin kysymysmerkki on. TAA lienee oikea pakki ja jos Lovren on kunnossa, hän pelannee toisena topparina. Kloppo on jo pyytänyt kovaa kannustusta kotiyleisöltä, ja sitä varmaan saadaan.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Huomasinpas juuri, että Sub näyttää illan matsin. Tämäpä mieluisa yllätys, kun siirtyivät kanavapakettieni ulkopuolelle pelaamaan tätä tsämppäriä.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
No olisihan se pitänyt arvata, että tärkeässä pelissä kaivetaan alkukaudesta toiminut keskikenttä: Gini-Hendo-Milner. !-0 puoliajalla, Tämä riittäisi.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
No olisihan se pitänyt arvata, että tärkeässä pelissä kaivetaan alkukaudesta toiminut keskikenttä: Gini-Hendo-Milner. !-0 puoliajalla, Tämä riittäisi.
Voisivat kaivaa Hendon tilalle jonkun hyvän pelaajan. Pari kertaa ainakin aiheutti löysällä pelaamisellaan vastahyökkäyksen. Ei vain riitä enää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös