Liverpool FC 2014–2015

  • 170 130
  • 1 011

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Avauksessa on periaatteessa mv, 3 puolustajaa ja 7 keskikentän pelaajaa. No, eiköhän pelitapa ole suunnilleen 3-5-2, Sterling ja Markovic kärjessä. Rodgers jatkaa kokeilujaan, ehkä hyvä niin. Toivotaan jatkopaikkaa Liverpoolille.
 

Ian Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Puoliajalla 0-2, so far so good. Balotelli ei ole edes penkillä? Lepuutetaankohan miestä Arsenalia -otteluun, vai saiko jonkun kolhun ManU -pelissä, vai ihan muutenko vain on kokoonpanon ulkopuolella? Rodgers tietää muttei kerro, ainakaan vielä.

Luinko jostain että Johnson on loukkaantunut, vai muistanko väärin? Kukakohan hänet paikkaa, Manquillo oikealla ja Moreno / Enrique vasemmalle? Vai mennäänkö kolmella topparilla, ja tarvittaessa laitapelaajat laskevat alas? Jostain muuten luin, että Lovren olisi valitellut kielivaikeuksia laitapakkien kanssa, Morenon, Manquillon ja Enriquen kanssa ei taida löytyä yhteistä kieltä.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Meinasin jo kirjoittaa että ihan tyylikäs esitys lopulta, mutta kyllä tuo viimeisen 35minuutin koomailu hieman syö arvosanaa. Positiivista että Raheem sai maalihanat auki ja myös Markovicille tuli tehoja. Ylöspäin peli oli välillä liikkuvaa, joskin hieman malttia kaipaisi tilanteisiin lisää. Alaspäin sitten prässiä ei oikein edes ollut, tai jos oli niin se tuli lähinnä yhdellä pelaajalla eikä tehoja oikein saatu siihen. Bournemouth oli itseasiassa terävä porukka heti alusta alkaen ja kyllä niillä oli myös hyvät paikat tehdä pari lisämaaliakin. Gosling nousi sieltä hyvin esiin ja samoin Smith, joka vaikutti pirun nopealta kaverilta.

Välierään tuli sitten Chelsea. Helppo marssi Wembleylle.

E: Mainittakoon siis varmuuden vuoksi että nuohan on kaksiosaiset välierät joista ensimmäinen on Anfieldilla.
 
Viimeksi muokattu:

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Joo olishan siinä semissä Spurs tai ShefU ollut toivottavampi vastus Poolille, mutta nyt pamahti sitten kovin vastus siihen. Anfieldiltä alkaa semit.

Olihan siinä hyviä piirteitä Poolin pelissä, mutta kyllä noita ihmeellisiä nukahduksia tulee liikaa. Su Anfieldillä vastassa Arsu ja puolustuksen pitää olla vähän helvetin paljon tiiviimpi silloin. Tuollaisista paikoista, joita Bournemouth sai, Arsu rankaisee armotta. Ei viitsisi mitään peppuväkisinottoa katsella. Voisin kuvitella, että Poolin avaus on taas aika erilainen, mutta nythän Rodgersilla on muutama päivä aikaa miettiä settejä.

Puoliajalla 0-2, so far so good. Balotelli ei ole edes penkillä? Lepuutetaankohan miestä Arsenalia -otteluun, vai saiko jonkun kolhun ManU -pelissä, vai ihan muutenko vain on kokoonpanon ulkopuolella? Rodgers tietää muttei kerro, ainakaan vielä.

Luinko jostain että Johnson on loukkaantunut, vai muistanko väärin? Kukakohan hänet paikkaa, Manquillo oikealla ja Moreno / Enrique vasemmalle? Vai mennäänkö kolmella topparilla, ja tarvittaessa laitapelaajat laskevat alas? Jostain muuten luin, että Lovren olisi valitellut kielivaikeuksia laitapakkien kanssa, Morenon, Manquillon ja Enriquen kanssa ei taida löytyä yhteistä kieltä.

Balo voi olla samanlaisessa bannissa kuin Mignolet eli varmaan Rodgersin päätös, eiköhän se ole niin, että Mario suuntaa ensi kuun puolella jonnekin muualle pelaamaan. Tänään torstaina selviää Marion sanktio siitä Super Mariosta eli voi olla jopa pelikiellossa Arsua vastaan, mutta toisaalta netissä arveluja, että voi olla kokoonpanon ulkopuolella, vaikkei mitään pelikieltoa saisikaan.

Glen on tosiaan vempassa ainakin kuukauden päivät ja siihen liittyen tuolla aiemmin postasin fanien kommentteja. Ja kyllä, Lovren on maininnut tuon kieliongelman, mutta äkkiäkös ne parit tärkeät komennot puhuvat läpi ja ainahan voi huutaa vaan kovempaa...

E. Niin joo, meinasin jo unohtaa. Liveketjuun laitoin kommentin, että pelin aikana kuului tuo vihellys ennen sitä Markovicin maalia, mikä hieman helpotti tilanteen syntyä, kun kotijoukkueen pakki hetkellisesti lopetti pelaamisen. Sinällään huvittavaa, että vihellys kuului kotikannattajien katsomosta. Ei mennyt ihan toivotulla tavalla. Bournemouth defender Tommy Elphick claims to hear referee's whistle in build-up to Liverpool goal in Capital One Cup.

Souness ei ollut selvästikään tyytyväinen tuohon Redknappin toimintaan arvonnassa... Graeme Souness gave Jamie Redknapp a death stare after he draw Liverpool v Chelsea in COC [Vine].
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kerhon Pallo, Capitals, Liverpool, Real Madrid
Kyllä pakko sanoa että kahden viime pelin esitykset ovat antaneet hyökkäyspäähän mielestäni huomattavasti viitteitä paremmasta. Tuohon kun saadaan Sterlingin tilalle joku pelityyliin sopiva, viimeistelyn hallitseva kaveri (Sturre? kunhan pysyy joskus kahdella jalalla) ja Sterling takaisin laidalleen niin hyökkäyspelaamisen osalta voi jo huokaista helpotuksesta alkukauteen verrattuna. Eihän se vielä silmiä hivele, mutta kun miettii vaikka kuukausi takaisinpäin... Vähän enemmän jalkoja vain tarvittaisiin sinne juoksemaan.
Puolustus onkin sitten ihan toinen tarina. Jostain syystä tuntuu ettei Brendan vain onnistu luomaan tasapainoa, aina toimii hyvin vain korkeintaan jompikumpi pääty kentällä. Mutta tämähän nyt on tuttua jo, ja pakko kyllä sanoa että vaikken kovin luottavaisena lähde vieläkään isompien seurojen kaatoon niin kyllähän peli alkaa jo paljon enemmän toiveita herättämään kuin syksyllä
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Jossain oli maininta että Balotellilla olisi ollut jotain pientä vammaa mutta mene ja tiedä paremmin.

Nyt Rodgersille ainakin pitäisi olla auennut se seikka että kun siellä piikissä on ollut Raheemin kaltaiset nopeat jalat, niin vastustajan puolustus on pakotettu seuraamaan poikittais- ja pystyjuoksuja ja tilaa on auennut sinne selustaan. Tämä on poikinut jo sitten maalipaikoille pääsyjäkin Liverpoolille. Aiemmin on menty Balotellilla ja Lambertilla siten että palloa on jouduttu pelaamaan heille seisoville jaloille vielä siten että ovat selkä maaliin päin. Muurisen sanoin siis EOM. Jatkossa on jännä nähdä miten tuota oikein järjestellään.. Mennäänkö väliaikaisratkaisulla (esim. Sterling) niin kauan kuin Sturridge on palannut, vai haalitaanko jollain ihmeellä tammikuun markkinoilta uutta verta? Kesällä olisi jokatapauksessa hankittava koska Sturridge on liian lasinen pitkässä juoksussa, enkä usko että Sterlingistä pysyvää kärkeä ollaan ainakaan vielä tekemässä. Borini sai eilen HV-minuutit vyölleen. Mies olisi kyllä liikkuva mutta muuten liian tuhnu, ja Rodgersia varmaan harmittaa ettei saanut miestä myytyä viime ikkunassa. Nähtäväksi jää olisiko tammikuussa parempi onni.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kävin tuolla FutisForum2:n Poolin kausiotsikon alla lukaisemassa settejä ja siellä tuli vastaan mielenkiintoista settiä tuohon Poolin hankintapolitiikkaan liittyen. Jokainen voi käydä lukaisemassa tuon setin tosta ketjusta sivulta 173, kirjoittajina nimimerkit hardluckpool ja Lilywhite. Heille kaikki propsit hyvistä seteistä. Noiden viestien jälkeen kommentoitu seuraavilla sivuilla muutamien nimimerkkien taholta hyvin tota settiä.

Jo ennen tuon kirjoituksen lukemista itselle on tullut sellainen kuvitelma ja käsitys tässä viime vuosien aikana, että Poolissa(kin) kehitystä jarruttaa tietynlainen hirttäytyminen vanhoihin arvoihin ja tapoihin sekä jämähtäminen oman/seuran menestyksen vuosiin ja legendoihin eli sellaista sisäsiittoista touhua ja turhaa politikointia, jossa usein itse urheilu jääkin keskiön ulkopuolelle. Pool ei tunnu olevan vielä näiltä osin eli seuran johdon osalta vielä edes tällä vuosituhannella. Ja miten sitten FSG:n ja brittien tavat toimia kohtaavat toisensa.

Mut hei, pari päivää ja taas saa katsella Poolin voittoisaa esitystä kentällä!
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
http://www.bbc.com/sport/0/football/30541432
Balotelli sai lopulta yhden ottelun pelikiellon ja £25k sakot. En tiedä onko Balotelli jo kärsinyt pelikieltonsa vai onko hän pois Arsenal-pelistä, ihan sama.

Divock Origi hankittiin viime kesänä noin £10m hintaan, mutta hänet vuokrattiin takaisin Lilleen kesään 2015 saakka. Borini kannattaa myydä tammikuussa tai edes vuokrata pois, koska pelaajalla ei nähtävästi ole käyttöä. Balotellin pitäisin Liverpoolissa kesään 2015 saakka, mutta sitten myyntiin. Sturridge, Origi ja Lambert on kauden 15-16 osalta ihan käyttökelpoinen kolmikko hyökkäykseen, jos pysyvät terveinä. Periaatteessa, kun pelataan yleensä ainakin pelin alkuosa yhdellä kärjellä, niin kolmen riittävän hyvän kärkipelaajan tulisi riittää ainakin kauden 15-16 aloittamiseen. Iso merkitys kesän 2015 hankintojen määrään on tietysti silläkin, että pelaako Liverpool kaudella 15-16 Euroopan pelejä vai ei. Jos nyt jo lähes ihme tapahtuu ja pelaamme kauden 15-16 alussa jopa CL-alkulohkossa, niin ehkä Liverpool tarvitsee neljännen kärkipelaajan, ellei Sterling ja esim. Markovic ajoittain pelaa myös kärkipelaajana.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Jossain tuli aiemmin tosiaan luettua tuosta väitetystä Rodgersin ja TC:n välisestä "konfliktista". Se mikä tuosta tekee suht uskottavan on se, että juttu on Echon James Pearcelta lähtöisin, ja Pearce on ollut kyllä vuosien aikana hyvin perillä LFC:n asioista. Siltikin se on taas ulostulo vain yhdestä suunnasta joten pieni varaus on hyvä pitää mielessä. Mutta mikäli tuollainen valtataistelu on käynnissä seuran sisällä niin siitä pitää päästä irti hinnalla millä hyvänsä, sillä mihinkään hyvään tuo ei johda pitkässä kaavassa. Pahimmillaan se johtaa siihen että kun mitta tulee täyteen, poistuu esim. Rodgers tai joku muu tärkeä henkilö kesken kaiken. Sehän kuitenkin on ollut jo aiemmin ihan julkista tietoa että tuollainen TC oikeasti on päättämässä Liverpoolin hankinnoista, eivätkä ne siis kokonaisuudessaan ole Rodgersin käsialaa.

Avaatko HMenthal millaisesta hirttäytymisestä ja jämähtämisestä olet ollut huolissaan? Kyllähän Liverpoolin hommaa on ennen kaikkea jarruttanut viime vuosina taloudelliset seikat sen muodossa että stadionin kehittäminen on vasta nyt työn alla, ja verrattuna kilpailijoihin ollaan noin 10 vuotta jäljessä. Ja tietty oikeastaan suurin yksittäinen tekijähän oli huikea Tiku j& Taku -kaksikko josta päästiin eroon vasta FSG:n myötä. Tästä ei vieläkään ole kuin muutama hassu vuosi kun seura oli käytännössä varattomana päätymässä RBS:n haltuun. Junioripuolella oltiin pahasti tuuliajolla vuosikausia kuten kyllä kaikki muutkin saarilla, mutta sitä puolta Rafa Benitez alkoi nähdäkseni aikanaan laittamaan kuntoon. Toistaiseksi sieltä on ainakin suht hyvää pontentiaalia nyt saatu väläyteltyä ulos esim. juuri Sterlingin muodossa, mutta lähivuosina varmaan selviää millaista se pelaajatuotanto laajemmin on. En tiedä sitten olisiko tässä jämähdetty mihinkään jos resurssit olisi olleet edes hieman toisenlaisella tasolla.

Miten tuo Origi meinaa multa aina unohtua kun miettii noita hyökkääjäkuvioita. Noh, siinä on taas yksi jokerikortti tosiaan lisää, mutta silti seuraavaan kauteen ei pitäisi lähteä kolmikolla Sturridge, Origi, Lambert. Tuohon porukkaan tarvitaan neljäs kaveri välttämättä, koska Sturridge ei pelaa kaikkia pelejä millään, ja osittain kuitenkin Rodgers on peluuttanut myös kahden kärjen taktiikkaa jokaisella kaudellaan. Tällöin 3 miestä on liian vähän. Tämä olettamuksella siis että Sterling tai Markovic eivät olisi kärkipelaajien listalla.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Kohta mennään Arsenalia vastaan. Pieni pelko on puserossa, mutta ainakin hyvin taas nähdään missä seisotaan tällä hetkellä tason suhteen. 3-4-3 muodostelmalta vaikuttaa edelleen. Mignolet tosiaan vieläkin sivussa ja Jones avaa maalilla. Sakho otettu avaukseen loukkaantuneen Lovrenin tilalle. Myös Borini on päässyt penkille asti liigapelissä.

Avaus: Jones, Toure, Skrtel, Sakho, Lucas, Henderson, Markovic, Coutinho, Gerrard, Lallana, Sterling.
Penkki: Mignolet, Enrique, Lambert, Moreno, Manquillo, Can, Borini.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Saa nähdä miten Sakho ja Toure selviävät Arsenalin hyökkääjien kanssa, kun pelataan kolmen alakerralla. Sterlingin koulutus kärkipelaajaksi jatkuu.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Lahjapistehän siitä piti Arsenalille sitten antaa. Positiivista Liverpoolin kannalta että sentään paikkoja saatiin, mutta viimeistely nyt olikin sitten tuttua tuhnaamista. Toisessa päässä sitten Gunnersilla taisi se 2-3 paikkaa olla koko matsissa ja kaksi niistä kolisi omiin. Nyt kun Rodgers on löytänyt toimivimman muodostelmansa tällä joukkueella, niin saisi hetken edes miettiä miten puolustuspäässä pitäisi pelata. Anfieldilla pitää voittaa matsi jos tekee kaksi maalia itse.

Skrtelille hatunnosto että pää ruvella nousee vielä tasoittamaan kun kukaan muu ei siihen pysty. Markovic oli myös jälleen ihan pirteä. Serbi saisi vaan kyllä haastaa rohkeammin, ja lisäksi lopettaa sen muniin puhaltelun noissa kaksinkamppailuissa. Niissä mies on uskomattoman pehmeä. Lucasilta myös hyvä esitys. Tekee tällä hetkellä sen kaiken työn puolustussuuntaan, minkä kapteeni jättää tekemättä. Sääli jos jättää joukkueen tammikuussa.

Harmi vaan että nää tulokset on edelleen luokkaa surkea, ja nuo tavoitteena olleet paikat sarjataulukossa tuntuvat karkaavan ulottumattomiin.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Hienosti nousivat vajaamiehisenä tasoihin lisäajalla, mutta kun nuo tasurit ei vaan oikeen riitä enää. Varsinkin kotipeleistä pitäisi 3p ottaa vaikka väkisin. Kyllähän nytkin peliä hallittiin ja maalipaikkoja luotiin aivan tarpeeksi, mutta harmi että parhaat paikat 2.jaksolla tulivat Coutinholle, joka näköjään tarvitsee aika monta mestaa saadakseen yhden maalin aikaan.

Noh, olipahan ainakin vähän pätevämmän näköistä pelaamista Poolilta. Toki siihen vaikutti varmasti sekin, että Arsenal pelasi aika passiivisesti, ja lopetti sitten pelaamisen täysin 1-2 maalin jälkeen.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
2-2 on tietysti pettymys tuloksen osalta, mutta ei mikään yllätys. Puolustus- ja mv-peli eivät toimi siten kuin pitää, jos halutaan voittaa Arsenalin tasoinen vastustaja. Hyvää oli lukuisat maalipaikat. Liverpoolin peli huutaa kärkimiestä, joka iskee tarvittavat maalit. Nyt Liverpoolin parhaat maalintekijät Valioliigassa ovat Sterling ja Gerrard, jotka ovat tehneet kolme maalia/pelaaja. 17 pelatun ottelun jälkeen kolme maalia ei ole kovin paljon. Rodgers taustaryhmineen ostamaan tammikuussa 2015 yksi maaleja tekevä kärkipelaaja ja ainakin Borinin voi lainata/myydä muualle, jos jonnekin kelpaa. Aston Villa ja Liverpool ovat ainoat joukkueet, jonka paras maalintekijä on tehnyt vain 3 maalia Valioliigassa tähän mennessä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kerhon Pallo, Capitals, Liverpool, Real Madrid
mutta pakkohan tuosta on tuloksesta huolimatta nostaa positiiviset asiat pinnalle. Vielä reilu kuukausi sitten olisin pitänyt 2-2 tulosta arsua vastaan huippujutttuna. Nyt se jätti peliesityksen takia pettymyksen päällimmäiseksi pinnalle. Jotain pirun hyvää on siis viime aikoina tapahtunut. Tuonne kun saadaan vielä 1-2 äijää jotka oikeasti tietää missä maali sijaitsee niin alkaa näyttää hyvältä. Ja mistä se iloisempi hyökkääminen johtuu? Nyt oli avauksessa samalla Sterling, Coutinho, Markovic ja Lallana. Vaikka näistäkään kaikki ei mitään tuulennopeita ole niin nyt sitä selkeää diesel osastoa on jätetty sinne penkille ja heti tapahtuu. Jostain syystä BR ei vaan osaa luoda toimivaa hyökkäystä hitaammille pelaajille, minkä takia sinne ei sturren korvaajaksi voikaan lambertteja heittää. Balotellikaan ei ihan se kiimaisin juoksija ole. Mutta parempaan päin, nyt kun joku vielä kertoo Brendanille että jalkapallossa on myös se oma pää jossa pitää pelata niin hyvä tuosta vielä tulee! Tänään osattiin kuitenkin jo keskialueella ottaa paremmin kaveria kiinni ja paska valahti punttiin vasta oman boksin tuntumassa, edistystä sekin
 

Ian Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
No niin, tasapeli Arsenalia vastaan. Tappioasemasta nousuun vajaalla tasoihin yliajalla pitää olla tyytyväinen, mutta ilmeisesti kolmeen pisteeseenkin olisi ollut saumat? Hyvää kuitenkin että peli on tainnut kehittyä viimeisen 2-3 matsin aikana? Borini teki saman tempun kuin Markovic Baselia vastaan, eli kentälle päästyään enemmän vauhtia kuin ajatusta... olisikohan kannattanut laittaa Mignolet maaliin? Pari peliä penkillä ja luulisi että viesti on mennyt perille, nyt olisi ollut miehellä näytön paikka, Arsenalin toinen maali meni nimittäin vähän helpohkosti Jonesin längistä... no, helppo olla jälkiviisas, ja voihan olla että Mignoletin penkittämisen taustalla on muitakin kuin pelillisiä syitä.
Jos Pool kirjoittaisi joulupukille, listalla voisi olla hyökkääjä joka tekee 15-20 maalia kaudessa ja pysyy ehjänä, keskikentän pohjapelaaja, sekä yksi luotettava toppari. Tai kunhan edes nykyinen orastava noususuhdanne jatkuisi... :)
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Näinköhän Mignolet saa vielä Rodgersilta ylipäänsä vastuuta vai onko tuloksena kylmästi ulostaminen ja uuden veskarin haku? Toisaalta ennemminkin voi olla kyse siitä että peluuttamalla Jonesia Rodgers haluaa seuran sisällä antaa vahvan signaalin että toinen maalivahti on hankittava. Kumpikaan noista veskareista ei oikein tällä hetkellä täytä kärkiveskarin tunnusmerkkejä. Mignolet on hyvä reaktiotorjuja, mutta täysi mikkihiiri muuten. Vastaantulot ja keskityspallot on oikeasti aika junioritasoa, jos nyt edes keskityksiin uskaltaa edes lähteä. Jones ei taas yllä torjujana millään samalle tasolle mutta tulee sentään maalilta ulos ja poimii jonkun keskityksenkin pois sen avulla. Jalalla pelaaminen ei taas ole kummankaan vahvuus. Eilen joku olisi ehkä poiminut Arsenalin toisen maalin pienellä tuurilla, mutta eihän tuo varsinaisesti maalivahdin piikkiin voi mennä jos vastustajan kärki pääsee vitosen viivalta pyssyttämään suoraan syötöstä ilman kenenkään estelyä.

Saattaa siis olla joulupukin listalla se uusi maalivahtikin...
 

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Jos Pool kirjoittaisi joulupukille, listalla voisi olla hyökkääjä joka tekee 15-20 maalia kaudessa ja pysyy ehjänä..

Minkä joukkueen ei? Ehkä Cityn (paitsi että nekin haluaa sellaisen, joka pysyy ehjänä), mutta minkä toisen valjujoukkueen? Spurs voisi toivoa vaikka kymmentä tuollaista. Tehtäisiin yli 150-200 maalia kaudessa.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
...Avaatko HMenthal millaisesta hirttäytymisestä ja jämähtämisestä olet ollut huolissaan? Kyllähän Liverpoolin hommaa on ennen kaikkea jarruttanut viime vuosina taloudelliset seikat sen muodossa että stadionin kehittäminen on vasta nyt työn alla, ja verrattuna kilpailijoihin ollaan noin 10 vuotta jäljessä. Ja tietty oikeastaan suurin yksittäinen tekijähän oli huikea Tiku j& Taku -kaksikko josta päästiin eroon vasta FSG:n myötä...

Tarkoitin tuolla jämähtämisellä sitä, että jo tuolta 90-luvun puolelta asti itselle on jäänyt sellainen vaikutelma, että Poolin ympärillä ja seuran sisällä ollaan eletty hyvissä muistoissa ja ikään kuin se tuotekehitys on jäänyt jollakin tapaa vajaaksi, jotta aivan terävin kärki olisi pystytty haastamaan useammin. Muutamat kannut on toki tulleet ja onhan Pool ollut kuitenkin aika hyvin Valjussa vähintään top-5 sijoilla sieltä viimeisestä mestaruudesta asti, noita muutamien viime kausien rävellyksiä lukuun ottamatta. Asiaan voi tietenkin vaikuttaa se, että Pool ei ole ollut käsittääkseni koskaan niitä rikkaimpia seuroja kuitenkaan ja Valjussa siellä on jyllännyt mainittuna ajanjaksona mm. eräs Sir Alex joukkoineen, jotka tekivät asioita vielä paremmion kuin Poolissa. Oliko alkuperäinen ilmaisuni liian karski, ehkä, mutta pointti oli se, että jotain tosta Pooli setistä on puuttunut jo pidempään, jotta setit olisi timanttia jatkuvasti. Matkalla on ollut kaikenlaista murrosta ja kilpailu on nyt todella kovaa. Se ei riitä, että huudellaan menneistä mestaruuksista. Esim. ManU:n suuntaan oli näitä settejä, että tulkaa sitten huutelee, kun teillä on mestaruuksia yhtä paljon. Kas kas, nyt niitä on ManU:lla jo enemmän. En tiedä, että saiko tuosta hajatelmasta mitään irti, mutta yritin kuitenkin. Olisiko se jotain siihen suuntaan, että omaa toimintaa junnuista asti täytyy kehittää jatkuvasti ja olla rehellinen, kriittinen ja avoin omaa toimintaa kohtaan, jotta kehitystä voi tapahtua.

Joulu puskee päälle ja itsellä perin vittumainen vatsatauti alkaa juuri helpottaa, pääsee laatikoiden ja kinkun kimppuun. Boxing day ja Burnley vieraissa sekä Swansea Anfieldillä Poolilla ennen vuoden vaihdetta ja sitten heti ensi vuoden ekana päivänä Leicester Anfieldillä. Samalla aukeaa myös se kuuluisa ikkuna. Kaikkea tätä odotellessa. Ja Hyvät Joulut kaikille Poolista kiinnostuneille palstalaisille! Syökää hyvin
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Vuosi sitten Liverpool vietti joulua sarjan kärjessä ja saldona oli 38 pistettä 17 ottelusta. Nyt olemme sijalla 10 ja 22 pistettä 17 ottelun jälkeen. Liverpool hävisi vuosi sitten kaksi ensimmäistä peliä joulun jälkeen, joten sarjan puolivälissä Liverpoolilla oli edelleen 38 pistettä. Nyt kaksi kolmen pisteen voittoa nostaisi Liverpoolin 28 pisteeseen. Sijat 1-2 ovat jo haaveilua Liverpoolille kauden 14-15 osalta ja kolmas sijakin aika kaukana, kun Man Utd on viime aikoina päässyt voittoputken makuun, joka heillä katkesi Aston Villa-tasapeliin. Noin 69-72 pistettä riittänee neljänteen CL-paikkaan, mutta päästäkseen tuollaiseen pistemäärään pitää Liverpoolin voittaa lopuista 21 pelistä suunnilleen 47-50 pistettä. Työtä riittää ja pelkkä Sturridgen paluu kokoonpanoon ei riitä nostamaan Liverpoolia CL-joukkueeksi myös kaudella 15-16. En usko, että Liverpool tekee isoa määrää hankintoja tammikuun siirtoikkunan aikana, vaan nyt haetaan enemmän 1-2 valmista pelaajaa, jotka vahvistavat heti Liverpoolin joukkuetta. Saa nähdä.
 

Ian Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Tarkoitin tuolla jämähtämisellä sitä, että jo tuolta 90-luvun puolelta asti itselle on jäänyt sellainen vaikutelma, että Poolin ympärillä ja seuran sisällä ollaan eletty hyvissä muistoissa ja ikään kuin se tuotekehitys on jäänyt jollakin tapaa vajaaksi, jotta aivan terävin kärki olisi pystytty haastamaan useammin.
Minulla on hämärä muistikuva, että Urheilusanomat (vai oliko silloin vielä Veikkaaja?) olisi joskus muinoin kirjoittanut myös, että Pool oli/on jäänyt liikaa 80-luvun lopun kultaisten vuosien muisteluun, ja muut seurat ovat kehitystyössään menneet ohi. Samoin kirjoitettiin, että Mestareiden liigan voitto 2005 hämäsi hiukan, se oli hieno mestaruus mutta ei seura kuitenkaan pysyvää paluuta huipulle tehnyt. Oliko niin, että Pool ei olisi sarjasijoituksen perusteella selvinnyt seuraavalle kaudelle Mestareiden liigaan ollenkaan, mutta sääntöjä muutettiin niin, että hallitseva mestari on automaattisesti mukana seuraavan kauden lohkovaiheessa? Taisi olla. Ja silloinkin puhuttiin, että Pool ei ollut sillä kaudella paras joukkue Mestareiden liigassa, mutta olivat parhaita puolustamaan.
Minusta Graeme Sounessin aika oli synkintä, silloin myös rämmittiin aika syvällä. Roy Evansin aikana alkoi näkyä jo valoa tunnelin päässä, mutta vasta Gerald Houllierin aikana alettiin ottaa kunnolla muita kiinni. Benitez vei seuran takaisin kärkikahinoihin, sen sijaan Hodgsonin palkkaaminen oli virhe. Nyt olisi muuten Hyypiä vapaana, näinköhän mies tulisi laittamaan puolustuksen kuntoon (ehkei sentään kentän puolelle enää?) :)

HMenthalille paranemista, ja muillekin mukavaa joulunaikaa, seuraavista kolmesta pelistä 6-9 pistettä ja pari täsmäostosta tammikuussa (tai Sturridge huippukunnossa takaisin) ja ehkä kevään mittaan alkaa taas hampaita naurattaa!
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Joo. Varmaan tietyllä tapaa on jämähdetty ja aikanaan reagoitiin ehkä väärin kun joka kaudella voitettiin vähintään yksi pokaali. Vaikea tietysti varmasti sanoa mutta 80-90 lukujen vaihteessa olisi pitänyt olla paremmin hereillä ja takoa kun oltiin saarten ykkösseura. Uskoisin että tuolloin jos olisi panostettu enemmän esim. junioreihin ja stadioniin, olisi tilanne eri näköinen kuin nyt. Oltiinko sitten menestyksen sokaisemia kun panostukset jäi tekemättä.. Nykyisin sentään valoa on tunnelin päässä ja panostukset näkyvät seurassa, mutta terävin kärki on vielä kaukana karussa ja nähtäväksi jää saadaanko etumatkaa kurottua kiinni. Omistajuussuhteethan tosiaan jarruttivat pitkään kehitystä mikä varmaan myös edesauttoi jämähtämistä. Hurjia lupauksia annettiin aikanaan mutta ne jäivät lupauksiksi. Pikaisempi tapa olisi voinut olla aikanaan joku sheikkiomistus jolla ehkä olisi voitu lyhyellä tähtäimellä kannujakin voittaa mutta seura valitsi toistaiseksi toisen tien.

Itsellä siis on jotenkin sellainen tuntuma että menestyksen huipulla aikanaan tehtiin vääriä valintoja joista on kärsitty vuosia mutta nyt suunta on jokseenkin positiivinen. Historian ja perinteiden muistelussa ei ole sinällää pahaa koska ne ovat osa seuran identiteettiä ja vahvistavat sitä. Täytyy myös muistaa että muovisemmilla seuroilla ei ole muisteltavaakaan.

Olipas melkein tunteellista. Hyvät joulut tosiaan kaikille Pool-henkisille!
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Toisessa ketjussa Andi otti esille Suarezin lähdön vaikutuksen Poolin peliesityksiin tällä kaudella. Okei, tästä on aiheesta on kymmeniä viestejä tässä ketjussa, mutta jatketaan edelleen.

Itse näen asia edelleen, että Suarez, Sturridge ja Sterling olivat kokonaisuus, jotka tukivat toinen toistaan. Jokainen heistä on erittäin taitava pallon kanssa, kaikilla on nopeat ensimmäiset askeleet tai sivuttaisliikkeet sekä pelinäkemys on suhteellisen hyvä. Suarez on kaikilla näillä osa-alueilla maaginen ja sitoi vähintään kaksi vastustajan pelaajaa omalla liikkumisellaan. Joten nopeille Sturrelle ja Sterlingille syntyi ylimääräistä tilaa ja Suarez, Hendo tai Gezza pystyivät jakamaan syöttöjä oikeisiin väleihin. Näin Pool pääsi nopeisiin ylivoimahyökkäyksiin, joista tuloksena oli yleensä maali tai useampi per peli. SSS-trion peli oli parhaimmillaan taidetta, jota myös keskikenttäpelaajat hyvin tukivat. Ainoa heikkous oli puolustus, jota Rodgers ei osaa edelleenkään organisoida. Olisiko tähän eräs Sami Hyypiä oikea vastaus? En ehdota Samia Rodgersin korvaajaksi vaan heti vuoden vaihteen jälkeen apuvalmentajaksi ja vastuualueena puolustuspelin organisointi.

Rodgers yritti korvata Suarezia määrällä, koska laadulla häntä ei pystytty korvaamaan (Messi ja Ronaldo ei ole saatavilla = saman kategorian pelaajat Suarezin kanssa).Tulos on ollut tällä kaudella erittäin heikko. Jos Sturre olisi ollut terveenä koko syksyn, uskoisin joukkueen edelleen taistelevan sijoista 3-4. Nyt nämäkin sijat ovat karanneet liian kauas, joten ainoa mahdollisuus CL-peleihin ensi kaudella on voittaa Eurooppa liiga vai mikä se nyt virallisesti on.

Tänään sitten on vastassa Burnley, josta tuloksellisesti on odotettavissa hikinen 0-0 tasapeli.

Ian Barnes otti esiin Sounessin. Tästäkin on keskusteltu useasti aiemmin ja samaa mieltä, että hän on ollut Poolin huonoin manageri kautta aikojen. Syyt kuitenkin dynastian loppumiseen oli seuraava ketju tapahtumia (lyhyesti): Heysel-stadionin onnettomuus ja siitä seurannut eurobanni, Hillsborough'n onnettomuus ja lopulta King-Kennyn loppuun palaminen ja siirtyminen sivuun. Siitä sitten alkoi Sounessin ja Evansin tuhotyöt seuraa kohtaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös