Liverpool FC 2014–2015

  • 170 024
  • 1 011

Ian Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
FA Cupissa kävi kohtalainen arpaonni, kun vastaan tuleen Wimbledon vieraissa. Tosin, olikos se nyt toissakaudella kun joukkue tippui Oldhamille... ManU voitti eilen Southamptonin vieraissa, joten siellä alkaa So'tonin kupla puhjeta, tai ManU parantaa. Tai sekä että.
Illalla onkin jännät paikat, etenkin kun Basel on erikoistunut brittijoukkueiden kaatamiseen. Toivotaan, että ei heti ensiminuuteilla omissa soisi. Nyt olisi sopiva hetki skarpata ja näyttää todellista osaamista, ja antaa pelissä kaikkensa.
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
Kovatasoinen kamppailu varmasti tiedossa, toivottavasti Liverpool voittaa. :D
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Seuraavalla kokoonpanolla Baselin kaatoon:
Liverpool's XI: Mignolet, Johnson, Enrique, Lovren, Skrtel, Lucas, Allen, Henderson, Gerrard, Sterling, Lambert.
Substitutes: Jones, Sakho, Moreno, Can, Lallana, Coutinho, Markovic.

Tuon kokoonpanon perusteella Gezza pelaisi ylempänä, ehkä kärjen takana kymppipaikalla. Lucas ja Allen miehittäisivät keskikentän pohjan. No, kohta nähdään, miten Rodgers on miehet sijoittanut. Hispaanojunnut ovat lopulta saaneet tehdä tilaa kokeneemmille laitapakeille, kun molemmat ovat pois avauksesta.

Uskon täysin kotivoittoon ja jatkopaikkaan.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Pakkohan se on voittoon uskoa vaikka pieni pelko persiissä tässä ollaankin.

Kuten Rodgers totesi niin nyt on hyvällä esityksellä pelaajille tarjolla kunnolla kunniaa, ja tietty tappion tullessa saattaa tulla aika laidallinen niskaan sitä itseään. Toki nämä seikat koskettavat myös valmennusjohtoa eikä pelkästään pelaajia.
 

zuuzo97

Jäsen
Markovic punaisella ulos. Eiköhän tämä ollut tässä. Ei ihmetytä, ei naurata, ei edes vituta.

Viimeinenkin naula arkkuun taidettiin tämän kauden osalta naulata. Voidaankin sitten sopivasti alkaa venailemaan jo ensi kautta...
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Markovic punaisella ulos. Eiköhän tämä ollut tässä. Ei ihmetytä, ei naurata, ei edes vituta.

Viimeinenkin naula arkkuun taidettiin tämän kauden osalta naulata. Voidaankin sitten sopivasti alkaa venailemaan jo ensi kautta...
Oikeastaan tuo Markovicin punainen on läpileikkaus koko porukan kyvyistä tällä hetkellä.

Ei tämä kausi vielä ohi ole. Hävitään nyt ensin vielä parin viikon sisään Manulle ja Bournemouthille. Joululomilla siis viimeistään.

Vituttaa jo valmiiksi nähdä sielun silmin miten Rodgers kehuu joukkueen esityksen maasta taivaisiin huomenna ja valehtelee kirkkain silmin että olisi ollut paikkoja tehdä voittomaalit...
 
Suosikkijoukkue
Kerhon Pallo, Capitals, Liverpool, Real Madrid
Johan on paska fiilis, mutta saatiin mitä ansaittiin. Jotain siellä on jumalauta pakko tapahtua kohta, muuten alkaa itselläkin loppumaton luotto Brendaniin kääntyä pakkaselle. Koko matsiin ei saatu mitään aikaiseksi kunnes Stevie sytytti jengin tappelemaan. Nimenomaan Stevie. Tässä lopun takaa-ajossa ei ollut Rodgersilla osaa eikä arpaa. Lopulta kuitenkin vaikka takaa-ajo saatiinkin aikaiseksi niin monta huonoa viimeistä ratkaisua piti huolen ettei todellisia vaarallisia paikkoja juuri ollut. Kapulle hatun nosto, vaikka näytti ekan puoliskon aivan eläkeläiseltä niin kyllähän tolla kaverilla Reds-sydän nostaa pelaamisen ihan toiselle tasolle silloin kun paineet kasvaa. Vaihdot myöskin hämmentää, joukkueen ainoa terve kärki pois kentältä kun haetaan tasoitusta? Vaikkei Lambert mitään aikaan saanutkaan niin silti. Ja maailman jalattomin Walesilainen Allen sai paukuttaa koko ysikymppisen. En ymmärrä tätä Brendanin fetissiä peluuttaa kaveri, se kuka on joskus nähnyt Allenilta hyviä otteita pallollisena niin virtuaalista kättä pystyyn. Aika heikkoa
 

Jeffrey

Jäsen
FA Cupissa kävi kohtalainen arpaonni, kun vastaan tuleen Wimbledon vieraissa. Tosin, olikos se nyt toissakaudella kun joukkue tippui Oldhamille... ManU voitti eilen Southamptonin vieraissa, joten siellä alkaa So'tonin kupla puhjeta, tai ManU parantaa. Tai sekä että.

Ilmeisesti et ottelua katsonut, tuosta ottelusta ei voine vetää oikein kumpaakaan johtopäätöstä. United oli kyllä köysissä lähes tulkoon koko ottelun ajan. RvP:n kaksi hieman onnekasta maalia, De Gean hyvät otteet, ja etenkin Longin tuhelointi selkeissä maalipaikoissa mahdollisti Manchesterin punaisille. Uskallan veikata, että 9/10 tällaisesta ottelusta, olisi päättynyt Sotonille.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Kyllä mielestäni aika huolestuttava kuva Liverpoolista yleisesti joukkueena, jos joka kerta pallon menetyksen jälkeen joukkueen kapteenin reagointi tilanteeseen on se että jää kävelemään ja katsomaan mitä vastustaja pallolla tekee. Tämä siis vaikka kapteeni itse menettää pallon. Kuitenkin yleisesti itselläni Gerrardista on ollut vielä aika sellainen "taisteluhenkinen" kuva, niin olihan tuo aika surkeata katsella tilanteenvaihtoon reagoimista(tai siis sen puutetta).

Niin ja itse olen nähnyt Allenilta montakin tosi hyvää pallollista peliä, Swanseassa.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Heitetään parit ranskalaiset sekavista hajatuksista näin Poolin CL:sta tippumisen jälkeen ja muutenkin hankalan kauden startin jälkeen.

- Rodgers. En jaksa nähdä, että Rodgers tuosta paljoakaan tuota Poolin kurssia pystyy enää muuksi kääntämään, mutta mahdolisten potkujen jälkeen herää se kysymys, että ketä sieltä olisi tulossa näin kesken kauden tilalle? Aika vähissä taitaa olla ne nimet, joita oikeasti voisi harkita tuonne Poolin ruoriin. Tai sitten jonkun on jostain päästävä irti omasta sopparistaan kesken kauden. Kuinka pitkään Rodgers voi mennä sen taakse, että joukkue uusiutui ja nyt haetaan vasta kuvioita...

- Rodgers ja Poolin pelaajahankintajaosto. Voiko noille antaa enää yhtään puntaa käytettäväksi noilla näytöillä? Pelaajia kyllä Pool on ostanut, mutta aika moni istuu penkillä tai poppareilla, eikä ainakaan saa reilua mahdollisuutta näyttää säännöllisesti osaamistaan.

- Rodgers. Liittyen osin edelliseen. OK, on muutamia loukkaantumisia, mutta mistä vitusta Rodgers on kehittänyt ton systeemin, että avauskokoonpano, ja osin jopa pelisysteemi, pitää arpoa lottokoneella lähes ottelusta toiseen?! Ei toi ainakaan normaalia rotaatiota ole.

- Rodgers ja Stevie G. Rodgersilla ei ilmeisesti ole valtuuksia tai munaa vähentää SG:n peliaikaa, vaikka kokonaisvaltaisesti SG:n pelisuoritusten taso on laskenut selvästi viime kausina. SG ei enää pysty sillä tavalla liidaamaan porukkaa, jotta se olisi koko jengille esimerkkiä antavaa tai pitäisi Poolin pelin ryhdissään. Yksittäisiä hienoja suorituksia tulee vielä maalienkien muodossa, mutta riittääkö se tohon lähes varmaan avauksen paikkaan? Jos The Kapulta katsotaan asioita pelaamisesta läpi, niin mitä se vaikuttaa muuhun porukkaan?

- Stevie G ja johtajuus. OK, SG on varmasti vielä, ainakin jollakin tapaa, Poolin henkinen johtaja, mutta pelillisestä johtajasta en ole niinkään varma. Toisaalta, ei tossa porukassa ole SG:n jälkeen yhtään pelillistä tai henkistä johtajaa pomppaamassa esiin. Hendo kenties, mutta kyllä on Hendonkin peliesitykset olleet aika sekavia tällä kaudella.

Joitain huomioita eilisestä Basel-pelistä.

- Avaus. Jos Poolin hyökkäämisestä ja maalienteosta pitäisi vastata noin pääsääntöisesti keskikenttä ja kärki, niin mitä vittua toi Rodgers ajatteli, kun laittoi keskikentälle yhtä aikaa nimet Allen, Lucas, Hendo ja SG, sekä siinä jossain välissä Sterling, ja kärkeen Lambert. Näistä kuudesta nimestä tasan yksi, eli Sterling, pystyy/pystyi nopeudella haastamaan, tai joskus jopa prässäämään. Sterling hankki myös sen vaparin, josta SG junttas yläkulmaan. Mites noi loput dieselit? Täytyy myöntää, että Baselin toiminta vastaavalla osastolla oli aika erilaista.

- Käytännössähän eilenkin, kuten monesti Valjussakin, se oli Basel, joka vei peliä, ainakin sen 80 min. Tällä hetkellä Pool ei pysty hallitsemaan ja viemään pelejä. Monet Poolin syötöt hyökätessä meni seisovalle pelaajalle, jolla oli vielä nokka kohti omaa maalia. Tähän vielä päälle pallonmenetys. Baselin hyökkääminen näytti helpommalta, kun syötön sai eteenpäin, kohti Poolin maalia, juokseva pelaaja. Ja se prässi. Sekin näytti helpommalta toteuttaa, kun pelaajat oli liikkeessä, ja yhden tehdessä aloitteen muut reagoivat tähän.

- Mistä tuon edellisen kohdan asiat johtuvat? Onko Rodgersin pelikirja sulanut? Vai eikö pelaajat vaan toteuta sitä? Vai eikö pelaajien ominaisuudet riitä toteuttamaan sitä? Viekö jatkuvat aloituksen muutokset terän Poolin systeemistä? Onko jonkun/joidenkin pelaajan/pelaajien rooli/roolit ajateltu väärin, jolloin ko. pelaajan ominaisuudet eivät tule optimisti esille? Onko Poolin pelaajien työmoraalissa puutteita? Onko taustalla henkistä lukkoa? MIkä on henki pukukopissa?

- Eilisen parasta antia oli lähikuva Mario Balotellista, jolla oli Mercedes-Benz -pipo numero 45 päässään...

Joo. Tämä kausi voi saada Poolin kannalta jonkinlaisen pelastuksen, jos Pool sijoittuisi Valjussa top-4, tai menestystä tulisi FA Cupissa, Capitail One Cupissa, tai Europa Leaguessa. Cupeissa voi käydä aina ihan miten vaan, mutta Valjun top-4 jää Poolilta haaveeksi, jos peli ei kehity olennaisesti nykyisestä. EL:n osalta tilanne voi olla se, että muilta löytyy ehkä haluakin enemmän ja aina Poolin päänahka kiinnostaa. Ja arvallakin on merkitystä, arvonta on 15. päivä. Käsittääkseni Pool joutuu pelaamaan ensin kotona ja ratkaiseva ottelu on vieraissa. EL:ssa panos on kuitenkin hyvä, kun voittaja on automaattisesti seuraavan kauden CL:ssa.

Basel pääsi illalla kuittailemaan hyvällä saldollaan englantilaisia joukkueita vastaan. Basel poke fun at English sides after eliminating Liverpool.

...United oli kyllä köysissä lähes tulkoon koko ottelun ajan...

Näinhän se oli. Tilastot meni myös aika selvästi Sotonille, kun maalipaikat oli 15-3 ja vedot maaliakohti 4-2 Sotonille. Se ManU:n kolmaskin maalintekoyritys lähti RvP:n jalasta, pallo sivuverkkoon. Tosta kun laskee faktat, niin Forster ei torjunut pelissä kertaakaan ja päästi kaksi maalia. Longin veto ja pusku sisään, niin peli olisi ollut aivan eri. Peli näytti melkein samalta kuin Pool-Basel, toisella peli kuosissa ja toisella ei. Tosin Pool enemmän sekaisin kuin ManU. Ja niillä on RvP.

Jos se Mercedes-Benz 45 -mies lähtee seuraavassa ikkunassa Poolista, niin seuraava vaihtoehto voi kenties löytyä tästä nimilistasta. Sakho, Berahino, Martinez! Liverpool's three-man shortlist to replace Mario Balotelli.
 

Ian Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
No niin, peli on katsottu ja yön yli nukuttu, mitäpä siitä osaisi sanoa... päällimmäisenä jäi mieleen heikko pelinavaaminen, harhasyötöt, kakkospallojen häviäminen, sekä tehottomuus, mielikuvituksettomuus ja huonot ratkaisut hyökkäyskolmanneksella, Sterling oli ainoa edes vähän vaarallinen pelaaja hyökkäyspäässä. Tosin kyllähän Poolin huonoudessa oli kyse myös Baselin hyvyydestä, Basel pelasi paremmin joukkueena, ja vaikutti siltä että yksilötasollakaan heidän pelaajansa eivät jääneet jälkeen kotijoukkueesta. Paljon on vettä virrannut Mersey -joessa niistä ajoista, kun parivaljakko Alonso - Mascherano hallitsi keskikenttää... Puoliajan vaihtoa Enrique ulos - Moreno sisään en ymmärtänyt eilen, enkä ymmärrä tänäänkään. Eikö olisi kannattanut esim. ottaa Allen pois ja Coutinho sisään (niinkuin tapahtui vasta myöhemmin)? Ja Marcovicin ulosajoon tosiaan kiteytyy koko alkukausi, silloin kun olisi tilaisuus näyttää niin kohellusta on enemmän kuin ajatusta... plussapuolina Gerrardin vaparimaali ja siitä seurannut loppukiri, sekä Mignolet'n toisen puoliajan torjunnat joilla piti joukkueen edes jotenkin pelissä mukana.

Jos Euroliigan voittaja pääsee seuraavaksi kaudeksi Mestareiden liigaan, niin siinähän voisi olla seuraava tavoite. Valioliigan neljän joukkoon pääsemiseen en enää usko, etenkin kun Manu ja Arsenal näyttävät parantavan koko ajan. Senpä takia kirjoitinkin kuinka Manu jo kaatoi So'tonin vieraissa, vaikka ilmeisesti se voitto tuli enemmän tuurilla kuin taidolla? No mutta mitäs sitä sanotaankaan joukkueesta joka voittaa huonollakin pelillä... :D
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Jos Euroliigan voittaja pääsee seuraavaksi kaudeksi Mestareiden liigaan, niin siinähän voisi olla seuraava tavoite.

En tätä tiennyt ja piti oikein tarkistaa ja kyllä tosiaan pääsee, jopa todennäköisesti suoraan lohkovaiheeseen (jos/kun CL:gan voittaa joku jengi joka oman liigan kautta pääsee suoraan lohkovaiheeseen niin EL voittaja käyttää CL voittajalle varatun paikan ja tänä vuonna ainakaan tuskin kukaan sellainen CL:ga voittaa joka ei oman liigansa kautta pääse mukaan).

Juuri kolmanneksi tuleminen lohkossa voi lopulta olla Poolille lottovoitto. CL:gan voittaminen olisi kuitenkin ollut täyttä utopiaa ja liigassa neljänneksi sijoittuminen on vaikeaa, tosin mahdollisuus kyllä on koska Arsenal ja Tottenham ovat olleet nekin aika heikkoja. Manu on myös otettavissa kiinni mutta se on jo mielestäni selvästi vaikeampaa. Kuitenkin jos vuodenvaihteen ruuhkaviikot menevät jossain määrin heikosti ja neljänneksi sijoittuminen alkaa näyttää epätodennäköiseltä niin kyllä siinä vaihessa kaikki paukut kannattaa käyttää EL;gaan. Toki senkin voittaminen on todella vaikeaa kun kisassa on sen verran monta keirrosta ja kovia joukkueita kuitenkin mukana, toisaalta myös arpapelillä on suuri merkitys (mielestäni paljon suurempi kuin CL:gassa), hyvällä onnella jonnekin välieriin voi päästä aika heikkojakin vastustajia voittamalla.

Sitä tietoa en löytänyt että käyttääkö EL voittaja yhden maapaikan(kuten CL voittajan paikka) vai onko tuo ikään kuin ylimääräinen jolloin voisi olla peräti 5 joukkuetta lohkovaihessa yhdestä maasta. Jos paikkaan menee maapaikka niin kisassahan on mukana myös Tottenham ja Everton jolle kummalekin(varsinkin Evertonille) EL on varmaankin kevään tärkein tavoite (kun voitolla saavuttaa CL paikan). Voipi siis lopulta käydä niin että vain liigan kolme ensimmäistä pääsee CL paikoille.

Yllättävän vähän tästä on mitään puhetta ollut (tai sitten on vain minulta mennyt ohi). Tuo on kuitenkin merkittävä asia, varsinkin keskikastin Valioliigan joukkueille kuten Evertonille (jolle Valioliigan neljän joukkoon sijoittuminen on jossain määrin utopiaa, vaikka ei täysin mahdotonta). Toki EL voittaminen on vaikeaa mutta kyllä kuvittelisi että panostuskin siihen tulee olemaan täysin eri luokkaa koska palkinto on sen verran merkittävä, esim FA cupin merkitys esim. Evertonille, Poolille tai Tottenhamille on aika pieni jos ovat keväällä EL:gassa mukana.
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Itse uskon, että Liverpool kykenee Valioliigassa vielä sijoittumaan kolmannelle sijalle, koska pelejä on jäljellä vielä 23 kpl ja Man Utd on vain 7 pistettä Liverpoolin edellä. Sunnuntain pelin vierasvoitolla Old Traffordilla olisi tietysti hyvä aloittaa kirivaihe ja jatkaa voittamista 21. joulukuuta Anfieldin Arsenal-ottelussa. Pari voittoa nyt Rodgersin porukalta ja koko kausi saisi käänteen parempaan suuntaan. Basel-pelin peliesitys ei tietysti lupaa liikoja, mutta ainakin Man Utd on nykyvireessään ihan voitettavissa oleva joukkue: Toivottavasti Rodgers taikoo oikean avauskokoonpanon sunnuntain peliin, eikä miehitä taas traktori-osaston pelaajilla koko keskikenttää, kuten Basel-pelissä, jossa samaan aikaan avauksessa Lucas, Allen, Henderson ja Gerrard. Lallanaan ja/tai Markoviciin on minusta pakko uskoa, koska ei kai Liverpool ihan tyhjästä ole maksanut esim. heistä noin £20-25m/pelaaja.

Kausi ei ole vielä ohi, muillakin joukkueilla peliesitykset ovat heilahdelleet laidasta laitaan ja se jättää tilaa Liverpoolillekin taistella vielä sijoista 3-4 Valioliigassa, toistetaan asiaa.
 

Ian Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Yllättävän vähän tästä on mitään puhetta ollut (tai sitten on vain minulta mennyt ohi).
En minäkään tiennyt, että Euroliigan voittaja pääsee seuraavan kauden Mestareiden liigaan ennekuin HMenthalin kirjoituksesta sen luin :) Useinhan Urheilulehdessä on keväällä kauden lähestyessä loppuaan ollut kaavioita Eurooppaan selviävistä joukkueista, ja niissä on tosiaan muutama muuttuja riippuen mm. sarjasijoituksesta, kuka voittaa kyseisen maan cupin, sekä Mestareiden liigan ja Euroopan liigan voittajasta. Olikohan vielä jonkinlainen fair play -jokerikortti mukana? Eli variaatioita siis riittää :)

Juuri kolmanneksi tuleminen lohkossa voi lopulta olla Poolille lottovoitto. CL:gan voittaminen olisi kuitenkin ollut täyttä utopiaa ja liigassa neljänneksi sijoittuminen on vaikeaa,
Minulle tuli ihan sama mieleen. Vaikka Pool olisi päässyt jatkoon, miten olisi käynyt jos vastaan olisi arvottu vaikkapa Munchen tai Barcelona? Tietysti lohkon jatkopaikasta saatava bonus olisi tietysti ollut ihan eri luokkaa kuin Euroliigan pinnarahat... luulisi että nyt, kun koko syksyn 'löysässä hirressä' oleminen CL:n jatkopaikan suhteen ratkesi (harmillisesti väärään suuntaan, mutta ratkesi kuitenkin), niin vanne joukkueen pään ympärillä hellittäisi edes hieman. Nyt siis voi keskittyä Valioliigaan (ja Euroliigaan?) ja alkaa toimia sen mukaan.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Kyllä mielestäni aika huolestuttava kuva Liverpoolista yleisesti joukkueena, jos joka kerta pallon menetyksen jälkeen joukkueen kapteenin reagointi tilanteeseen on se että jää kävelemään ja katsomaan mitä vastustaja pallolla tekee. Tämä siis vaikka kapteeni itse menettää pallon. Kuitenkin yleisesti itselläni Gerrardista on ollut vielä aika sellainen "taisteluhenkinen" kuva, niin olihan tuo aika surkeata katsella tilanteenvaihtoon reagoimista(tai siis sen puutetta).

Niin ja itse olen nähnyt Allenilta montakin tosi hyvää pallollista peliä, Swanseassa.
Tuo ongelma on ollut Kapun pelissä jo ainakin 2-3 vuotta, ja välillä oikein korostunut niissä tilanteissa missä itse on sen pallon menettänyt. Viime kaudella tuota nähtiin paljon keskustan pohjalla, ja tällä kaudella on nähty sama tuossa ns. kymppipaikalla mihin mies on siirretty. Ei tuo hyväksyttävää ole mutta tuskin mies enää peliään pystyy tuosta paljon muuttamaan. Toinen harvinaisempi seikka onkin sitten se että kun katselee vaikka tuota Poolin Basel-kokoonpanoa niin koko porukasta Gerrard on ainoa, jolta voi odottaa tuollaista loistavaa vaparia jolla nostetaan porukka reppuselkään.

Allenilla on hyviä pallollisia pelejä ollut Liverpoolissakin ja taitaa tälläkin hetkellä olla joukkueen paras syöttöprosentti omille ellei toppareita lasketa. Ylöspäin pelaamisessa olisi kyllä sitten toivomisen varaa.

- Rodgers. En jaksa nähdä, että Rodgers tuosta paljoakaan tuota Poolin kurssia pystyy enää muuksi kääntämään, mutta mahdolisten potkujen jälkeen herää se kysymys, että ketä sieltä olisi tulossa näin kesken kauden tilalle? Aika vähissä taitaa olla ne nimet, joita oikeasti voisi harkita tuonne Poolin ruoriin. Tai sitten jonkun on jostain päästävä irti omasta sopparistaan kesken kauden. Kuinka pitkään Rodgers voi mennä sen taakse, että joukkue uusiutui ja nyt haetaan vasta kuvioita....

- Rodgers ja Poolin pelaajahankintajaosto. Voiko noille antaa enää yhtään puntaa käytettäväksi noilla näytöillä? Pelaajia kyllä Pool on ostanut, mutta aika moni istuu penkillä tai poppareilla, eikä ainakaan saa reilua mahdollisuutta näyttää säännöllisesti osaamistaan..
Jos Rodgers on saanut Henryn ylipuhuttua useamman vuoden kehitysprojektiin kuten useammat noista hankinnoista kesällä viittasivat, niin saattaa tuo säilyttää työpaikkansa yllättävän sitkeästi. Lisäksi Liverpoolin houkuttelevuus seurana ei ole sitä että Klopeista kannattaisi edes haaveilla. Tuskin sekään monia houkuttaa että otetaan joku jokerikortti tuohon, vedetään pakka uusiksi, ja pelaajahankintoihin pitäisi taas saada enemmän rahaa.

- Käytännössähän eilenkin, kuten monesti Valjussakin, se oli Basel, joka vei peliä, ainakin sen 80 min. Tällä hetkellä Pool ei pysty hallitsemaan ja viemään pelejä. Monet Poolin syötöt hyökätessä meni seisovalle pelaajalle, jolla oli vielä nokka kohti omaa maalia. Tähän vielä päälle pallonmenetys. Baselin hyökkääminen näytti helpommalta, kun syötön sai eteenpäin, kohti Poolin maalia, juokseva pelaaja. Ja se prässi. Sekin näytti helpommalta toteuttaa, kun pelaajat oli liikkeessä, ja yhden tehdessä aloitteen muut reagoivat tähän.
Noin se prässi toimi Liverpoolinkin kohdalla vielä viime kaudella. Suarez/Sturridge (yleensä Luis) teki aloitteen johon muut reagoivat. Vastustaja menetti tilan parin syötön jälkeen. Samoin hyökkääjien liike oli aivan erilaista pallollisena ja pallottomana, mikä antoi muille pelaajille tilaa tehdä juoksuja ja syötöt pystytiin pistämään liikkeeseen eikä selkä maaliin päin olevalle pelaajalle kuten nyt tehdään.

- Mistä tuon edellisen kohdan asiat johtuvat? Onko Rodgersin pelikirja sulanut? Vai eikö pelaajat vaan toteuta sitä? Vai eikö pelaajien ominaisuudet riitä toteuttamaan sitä? Viekö jatkuvat aloituksen muutokset terän Poolin systeemistä? Onko jonkun/joidenkin pelaajan/pelaajien rooli/roolit ajateltu väärin, jolloin ko. pelaajan ominaisuudet eivät tule optimisti esille? Onko Poolin pelaajien työmoraalissa puutteita? Onko taustalla henkistä lukkoa? MIkä on henki pukukopissa?.
Itse näkisin että BR:n pelikirja ei ehkä ole sulanut mutta viimekauden pelikirjaa ei pysty nykyisillä pelaajilla toteuttamaan. Lambert/Balotelli eivät pysty samanlaiseen liikkeeseen pallossa tai ilman sitä. Peli pysähtyy ja vastustajalle jää aikaa tukkia linjat. Tällöin myös tulee esiin se että kentällä pitäisi olla joku Pirlo laittamassa millintarkkoja syöttöjä pienempiin reikiin, ja lisäksi pelaajien pitäisi myös pystyä haistamaan nuo oikea-aikaisesti. Veikkaisin myös että Rodgers yrittää pitää puolustusta edes jotenkin kasassa valitsemalla kentälle hieman puolustavampia kk-pelaajia kuten esim. Lucas, Hendo, Allen. Puolustaminenhan ei ole esim. Lallanan tai Coutinhon leipälaji.

Varmasti siellä on roolit hakusessa varsinkin näillä uusilla pelaajilla ja apinat selässä koko joukkueella alavireisyyden vuoksi. En usko että työmoraalissa on monellakaan puutteita mutta kyvyissä saattaa ollakin. Jos tammikuussa pelaajia hankitaan niin liikkuvaa ja taitavaa kärkeä tuo joukkue edelleen huutaa, ja samoin keskikenttämiestä joka pystyy toimimaan kapellimestarina. Myöskään pohjapelaaja ei olisi pahitteeksi. Näillä nykyisillä pelaajilla peli tuskin paljon paremmaksi muuttuu kuin korkeintaan ensi kaudella.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Itse näen, että Lallanalle, Coutinholle tai Markovicille pitää löytyä paikka avauksessa. Voi heijastua koko joukkueen tekemisiin jopa otteluissa, että Rodgers luottaa turhan paljon sellaisiin keskikentän pelaajiin, joiden vahvuudet ovat enemmän puolustuspelissä kuin hyökkäämisessä. Kolme avauksen pelipaikkaa tulisi riittää Gerrardille, Hendersonille, Allenille ja Lucasille. Yksi paikka avauksessa kuuluu Sterlingille ja jäljelle jäävä varsinaisen kärkipelaajan paikka Sturidgelle, kun tervehtyy ja siihen saakka Lambertille, Balotellille tai Borinille. Ei kai kolme hyökkävää pelaajaa vaaranna liikaa Liverpoolin puolustuspeliä tai sitten jopa Suomen Huuhkajat pelaa hyökkäävämpää peliä kuin Liverpool, kun joulukuusen yläoksalla on kaksi pelaajaa ja kärjessä yksi pelaaja. Odotan, että Man Utd avauksessa pelaa esim. keskikentän pohjalla Lucas ja Gerrard, laidoilla Sterling ja Henderson, kymppipaikalla Lallana ja kärjessä Lambert. Yritetään voittaa peli 2-1 eikä 1-0.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mitäköhän hyvää tästä seuraa. Pientä lisähittiä ja pidempi vemppa edessä. Adam Lallana has two broken ribs, but will play through the pain barrier versus Man United. No kai ne sitten Poolin staffissa tietää mitä ovat tekemässä. Ainakin se on hyvä kertoa etukäteen vastustajalle, että pientä osumaa on tullut.

Poolilla saattaa olla käytettävissä myös Balo. Vapise ManU!

ManU saamassa ilmeisesti di Marian takaisin, mutta tuskin pelaa kuitenkaan täyttä aikaa.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Itse näen, että Lallanalle, Coutinholle tai Markovicille pitää löytyä paikka avauksessa. Voi heijastua koko joukkueen tekemisiin jopa otteluissa, että Rodgers luottaa turhan paljon sellaisiin keskikentän pelaajiin, joiden vahvuudet ovat enemmän puolustuspelissä kuin hyökkäämisessä. Kolme avauksen pelipaikkaa tulisi riittää Gerrardille, Hendersonille, Allenille ja Lucasille. Yksi paikka avauksessa kuuluu Sterlingille ja jäljelle jäävä varsinaisen kärkipelaajan paikka Sturidgelle, kun tervehtyy ja siihen saakka Lambertille, Balotellille tai Borinille. Ei kai kolme hyökkävää pelaajaa vaaranna liikaa Liverpoolin puolustuspeliä tai sitten jopa Suomen Huuhkajat pelaa hyökkäävämpää peliä kuin Liverpool, kun joulukuusen yläoksalla on kaksi pelaajaa ja kärjessä yksi pelaaja. Odotan, että Man Utd avauksessa pelaa esim. keskikentän pohjalla Lucas ja Gerrard, laidoilla Sterling ja Henderson, kymppipaikalla Lallana ja kärjessä Lambert. Yritetään voittaa peli 2-1 eikä 1-0.
Osin samaa ja osin eri mieltä. Kyllä itsekin haluaisin nähdä enemmän noita kavereita kentällä ketä mainitsit aluksi. En vaan jaksa uskoa että muutos mitään maali-iloitteluja toisi siltikään koska siellä on nuo kärkimiesten puutteet todellisia, ja BR lienee tietää tämän myös. Tuskin hyökkäävät pelaajat itseisarvona puolustusta vaarantavat mutta mikäli eivät pysty paineistamaan tai prässäämään yhtenäisesti, on tuloksena se että joukkueen puolustuspelissä on 3-4 pelaajaa vähemmän. Sillä on jo merkistystä lopputulosta arvottaessa.

Sterlingin avauspaikan voisi muuten myös välillä laittaa puntariin. Nythän mies tosiaan on suunnilleen kentällä Poolin pelaajista ainut joka haastaa tai prässää, mutta näyttäisi että kroppa tai pää(ehkä molemmat) on pahasti jumissa. Kuljetukset menevät umpikujaan, kaatumiseen tai ensimmäinen/viimeinen kosketus ovat surkeita, ja pallo menetetään. Jopa pienellä huilihetkellä tuota voisi saada trimmattua kuntoon. Toki ei sekään Raheemin vika ole että kukaan muu porukasta ei omaa jalkoja sen kyytiin, ja kuljetuksien päätteeksi jäisi se helppokin syöttövaihtoehto.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Sterlingin avauspaikan voisi muuten myös välillä laittaa puntariin. Nythän mies tosiaan on suunnilleen kentällä Poolin pelaajista ainut joka haastaa tai prässää, mutta näyttäisi että kroppa tai pää(ehkä molemmat) on pahasti jumissa. Kuljetukset menevät umpikujaan, kaatumiseen tai ensimmäinen/viimeinen kosketus ovat surkeita, ja pallo menetetään. Jopa pienellä huilihetkellä tuota voisi saada trimmattua kuntoon. Toki ei sekään Raheemin vika ole että kukaan muu porukasta ei omaa jalkoja sen kyytiin, ja kuljetuksien päätteeksi jäisi se helppokin syöttövaihtoehto.

Sterlingillä on perinteinen "nuorenpelaajan"-tauti. Eli tarkoittaa että, kun on taitoa sekä nopeutta, niin joka kerta kun saa pallon pitäisi pelata ratkaista joka kerta siinä samassa hetkessä ja useimmiten vielä yksin. Vähän sama juttu oli E. Hazardilla ja Neymarillakin aikaisemmin. En nyt sano siis että Sterling olisi samantasoinen lupaus tai pelaaja, mutta hyvänä esimerkkinä että pelaaja voi kypsyä. Tosin se vaatii hyvää opetusta ja pelaajan omaa halua kehittyä kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Sterlingillä on perinteinen "nuorenpelaajan"-tauti. Eli tarkoittaa että, kun on taitoa sekä nopeutta, niin joka kerta kun saa pallon pitäisi pelata ratkaista joka kerta siinä samassa hetkessä ja useimmiten vielä yksin. Vähän sama juttu oli E. Hazardilla ja Neymarillakin aikaisemmin. En nyt sano siis että Sterling olisi samantasoinen lupaus tai pelaaja, mutta hyvänä esimerkkinä että pelaaja voi kypsyä. Tosin se vaatii hyvää opetusta ja pelaajan omaa halua kehittyä kokonaisvaltaisemmaksi pelaajaksi.
Samaa oikeastaan hain tuolla "jumilla" mistä puhuin. Tuo oirehan ei todennäköisesti parane sillä että sitä hakattaisiin pää edellä seinään jatkuvasti. Siksi mietin että penkki voisi tehdä hyvää Sterlingille. Pieni hengähdys ja onnistunut sisääntulo vaihdosta kentälle osaltaan voisivat hyvinkin auttaa lyhyellä tähtäimellä. Nythän nuorukainen näyttää välillä todella turhautuneelta kun tulosta ei tule.

Sterlingillä nimenomaan on kaikki mahdollisuudet kypsyä vielä monta vuotta. Maanantaina tuli mittariin 20v ja kohta on muuten edustusjoukkueessa 100 matsia Liverpoolissa täynnä. Kova saldo tuossa iässä. Opetuksen ja halun lisäksi myös pelikavereilta oppiminen tuossa iässä on tärkeää. Raheemin kohdalla esim. pelinluvussa ja tilanteiden tunnistamisessa on selkeästi puutteita ja kyllähän tuotakin kannattaa opiskella sellaisten kautta jotka sitä paremmin hanskaavat. Hyvää työtä se on tähän asti tehnyt, jos miettii että ei euroopan sarjoissakaan tuon tasoisia pelimiehiä 20v ihan roppakaupalla ole.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Raheemin kohdalla esim. pelinluvussa ja tilanteiden tunnistamisessa on selkeästi puutteita ja kyllähän tuotakin kannattaa opiskella sellaisten kautta jotka sitä paremmin hanskaavat. Hyvää työtä se on tähän asti tehnyt, jos miettii että ei euroopan sarjoissakaan tuon tasoisia pelimiehiä 20v ihan roppakaupalla ole.

Aika yleinen ongelma brittipelaajilla. Englannissahan on tämän(kin) takia muutettu aika paljon juniorijärjestelmää. Nykyisin opitaan paljon enemmän pelin(oli se sitten alue-, pien- tai normaalipeli). Joku Theo Walcott ääriesimerkkinä aikanaan tullessaan Valioliigaan. Aina teki täysin identtisen ratkaisun, riippumatta mitä muut tekivät. Oli selvästi opetettu vain yksi malli mitä kokoajan tehdä(juokse pystyyn linjan taakse). Esimerkki auttaa varmasti ja joku hyvä vähän kokeneempi laituri ei varmasti tekisi pahaa Sterlingille.

Tästä syystä huomaakin että joku ~20-vuotias ranskalainen on valtavasti pelikypsempi pelaaja kuin mitä vastaava britti.

Jännä tosin siis nähdä, miten hommat muuttuvat.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Aika liikkumattomaksi peli menee, jos Sterling penkitetään. Mutta ihan aiheellinen huoli tuo on, miten junnu jaksaa. Itse näkisin kentällä mielelläni avauksessa Sterlingin ja Coutinhon, heillä on koko porukasta eniten liikettä. Lambert on ihan turhake, ainakin tiistain pelissä, ihan kuin olisi pelattu vajaalla. Lambert on parhaimmillaan noin 80 minuutin kohdalla vaihdosta sisään, ei avauskokoonpanon mies. Mutta ilmeisesti nyt ei ole ollut ketään muutakaan laittaa kärkeen.
 

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Aika liikkumattomaksi peli menee, jos Sterling penkitetään. Mutta ihan aiheellinen huoli tuo on, miten junnu jaksaa. Itse näkisin kentällä mielelläni avauksessa Sterlingin ja Coutinhon, heillä on koko porukasta eniten liikettä. Lambert on ihan turhake, ainakin tiistain pelissä, ihan kuin olisi pelattu vajaalla. Lambert on parhaimmillaan noin 80 minuutin kohdalla vaihdosta sisään, ei avauskokoonpanon mies. Mutta ilmeisesti nyt ei ole ollut ketään muutakaan laittaa kärkeen.

Tämähän puppeleitten suurin ongelma tällä hetkellä on että ei ole kunnon kärkimiestä Sturren ollessa sivussa, Baloa en laske vahvistukseksi edes vaihdosta. Ricky-boy subersubina vois ollakin ihan hyvä Poolin tasoiseen jengiin mutta ei avarissa. Coutinho ja Sterling ehdottomasti avarin äijiä, pelaajia jotka voivat luodakin jotain kentällä toisin kuin nämä Allenit ja Lallanat.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Poolin hyökkäyksen ollessa täysin jumissa, on hätäratkaisujen oltava mallia paniikkinappula. Tästä halvalla tuttu pelaaja, joka ei osu nykyään enää maaliin, joten sinällään sopisi edelleen Poolin rosteriin... Liverpool plot SENSATIONAL move to re-sign Chelsea flop Fernando Torres. Jee jee.Tammikuu on jo ovella.

Poolin avaus ManUa vastaan voisi olla jälleen aivan erilainen kuin edellisessä pelissä. Toppareihin en ota kantaa, mutta laitapakit voisivat olla Moreno ja Manquillo, ei junnut paljon heikommin kuitenkaan vedä kuin Enrique ja Johnson. Ylöspäin junnuilla olisi enemmän jalkaa. Keskikentälle Coutsia, Cania, Hendoa ja Markovicia vaan rohkeasti. Sterlingin kanssa ylös ja piikkiin vaikka sitten Borini, jos Balo vielä vempassa ja Lambert on puhki. En tiedä millainen sekamelska tuosta syntyisi, enkä muista kaikkia loukkaantuneita, mutta hyökkäys on paras puolustus ja rohkeasti vaan ylöspäin. Josko Sterlingkin pystyisi välillä luopumaan kuulasta, kun siellä olisi pari muutakin kevyellä jalalla muakana. SG voi tulla vaihdosta tuoreilla jaloilla ja pari muuta, jos Rodgers muistaa niitä vaihtoja käyttää. Ei mitään dieselavausta, kiitos!

Ei tossa Poolilla paljon hävittää ole. Reilusti vaan haastamaan päävastustajia top-4 kisassa.
 

Ian Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Tänäänkös on sitten klassikkopeli Old Traffordilla? Näin etukäteen ajateltuna tasapelikin olisi hyvä tulos, mutta pahoin pelkään että van Persie jatkaa siitä mihin Southamptonia vastaan jäi... no mutta ei nyt manata kaikkea valmiiksi, katsotaan miten käy! Toiveissa Hendersonilta pirteämpää peliä kuin Baselia vastaan, ja ehkä Coutinhoa kentälle?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös