Liverpool FC 2014–2015

  • 170 024
  • 1 011

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Eipä ollut Liverpoolilla paljon sanomista tuossa matsissa. Alussa yritettiin haastaa ja saatiinkin pientä painetta prässin avulla mutta melkein tuon jo vartissa näki hyvin selvästi kumpi joukkue on parempi. Realistisesti ajateltunahan tuosta Liverpoolin porukasta ei kukaan mahtuisi valkoisissa vakituiseen pelaamaan, joten siinä se iso ero jo onkin. CL:n kannalta täytyy vaan jatkossa yrittää hoidella Ludot ja Baselit jotta edes ensimmäiselle jatkokierrokselle mentäisiin.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Victor Valdes on näköjään kaikkien spekulointien jälkeen suuntaamassa kohti Englantia. Tähän asti huhuissa on ollut Pool, mutta nyt myös LVG on tarjoamassa veskarille paikkaa. Kuntoutustahan mies vielä tarvitsee, tarjoaako ManUn fasiliteetit sitten paremman pohjan kuntoutukselle, en tiedä. Saa nähdä mihin Valdes päätyy, mutta kunnossa ollessaan olisi vahvistus veskariosastolle Poolissa
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Victor Valdes on näköjään kaikkien spekulointien jälkeen suuntaamassa kohti Englantia. Tähän asti huhuissa on ollut Pool, mutta nyt myös LVG on tarjoamassa veskarille paikkaa. Kuntoutustahan mies vielä tarvitsee, tarjoaako ManUn fasiliteetit sitten paremman pohjan kuntoutukselle, en tiedä. Saa nähdä mihin Valdes päätyy, mutta kunnossa ollessaan olisi vahvistus veskariosastolle Poolissa
Joo Rodgershan ilmoitti ettei ole palkkaamassa Valdesia Pooliin. Mikä lie syynä? Joissain huhuissa puhuttiin liian korkeasta palkkapyynnöstä punaisten maksettavaksi, mutta mene ja tiedä. Mignolet tarvitsisi kirittäjän ja/tai mentorin kyllä maalin suulle. Jonesin rahkeet tuohon eivät riitä. Reaktiot yleensä on Mignolet`lla hallussa mutta edelleen pelin avaaminen, ohjaaminen ja keskityspallot tökkivät järkyttävän paljon. Toki belgivahdin kohdalla haluaisin nähdä senkin miten hän onnistuu edes vähän sinnepäin toimivan puolustuksen kanssa. Nykytilanteessa ei edes pyhä-Iker estäisi noita maaleja kun puolustus koomailee minkä ehtii.
 

Ian Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Lauantaina 0-0 Hullin kanssa, katsoiko kukaan peliä, mikä oli joukkueen yleisilme? Sain käsityksen että Liverpool hakkasi päätään seinään muttei kyennyt maalintekoon, ainakin pallonhallinta ja kulmapotkut olivat selkeästi punaisten hallussa. Nolla sentään omassa päässä.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Toisella jaksolla oli jo vähän sen näköistä pelaamista kuin pitääkin. Siinä ei vastustajalla ollut enää kauheasti sanomista. Tosin vastassakin oli sentään Hull jolla ei etenkään ylöspäin pelaamisessa ole valioliigan kanssa mitään tekemistä. Mario olisi voinut ratkaistakin lauantaina, mutta ei se rassukka taida nyt vaan osua sitten edes maalin sisältä maaliin. Kärsivällisyys on hiukka koetuksella kauden aluksi mutta minkäs teet.

Tänään varmaan hieman erilainen kokoonpano liikkeellä kun kaljacupissa on Swansea vastassa. Rossiteria ja kumppaneita lienee jälleen sisäänajossa.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Tiukoille jouduttiin Swansean kanssa, mutta Balotellin maalilla (viimein) ensin tasoihin ja sitten loppu sekunneilla Lovrenin viimeistelemänä ohi. Hienoa, että jaksetaan uskoa loppuun asti. Ja Marion maali tovottavasti avaa ketsuppipurkin.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
http://www.bbc.com/sport/0/football/29845114
Gerrard jatkaa pelaamistaan ohi kauden 14-15, vaikka Liverpool ei tarjoaisi hänelle enää uutta sopimusta. Täytyy toivoa, ettei SG:n tarvitse tehdä "lampardeja" ja lopettaa uransa muualla kuin pitkäaikaisessa seurassaan, joka Gerrardilla on sentään ollut koko ura nappulaliigasta saakka.
 

Ian Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Joo, eikös joitakin vuosia sitten Gerrard harkinnut siirtoa Chelseaan jotta olisi paremmat mahdollisuudet Valioliigan mestaruuteen, mutta päätti jäädä Pooliin. Olisi aika tylyä heittää hänet yli laidan sitten kun askel ei enää riitä avaukseen, moista seurauskollisuutta ei taida nykypäivinä olla kuin Ryan Giggsillä.
Hyvä että Balotelli ja Lovren onnistuivat maalinteossa liigacupissa, molempien peli on ollut vähän hakemista, jospa se siitä lähtisi kulkemaan koko ajan paremmin. Seuraavalla kierroksella taisi tulla Bournemouth vastaan. Tulevina päivinäkin riittää haasteita, lauantaina Newcastle vieraissa ja tiistaina Real Madrid niinikään vieraissa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Tänään kohdataan päiväpelissä Newcastle vieraissa. Kotijoukkue löi viikolla Cupissa ManCityn vieraissa 2-0, joten helppoa peliä tuskin on Liverpoolilla edessä, vaikka kyllähän mekin päästiin kahdeksan joukkoon samassa turnauksessa kuin Newcastle, lyömällä tunnetusti Swansea 2-1. Mielenkiintoista nähdä ketä Rodgers arpoo tänään laitapakeiksi, koska jos siellä pelaavat Johnson ja Jose Enrique, niin melko hurjalta pian tuntuu jonkun Morenon hankinta kesällä 2014 isolla rahalla. Juuri nyt tuntuu taas, että rahaa paloi aika paljon hankintoihin kesällä 2014, mutta missä on hyöty niistä pelaajista, joita hankittiin. Balotelli teki Swnseaa vastaan maalin, mutta aika hiljaista hänekin osaltaan on muuten ollut.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Aamulla hieman harmitti, kun piti lähteä käymään mökillä talveen valmistavien toimien takia, ja tiesin, että Poolin peli jää jälleen näkemättä. Ilma oli mökillä kyllä loistava näin syksyyn ja hommat tuli tehtyä.

Pääsin juuri takaisin ja tarkistelin muutamia palloilutuloksia. Nyt ei harmita enää yhtään, että toi Poolin peli jäi näkemättä. Olkoonkin, että Poolin peliesityksestä ei ole mitään hajua, mutta tuolla tuloksella oli helvetin hyvä, että peli jäi näkemättä.

E. Kävin tuolta toiselta palstalta lukaisemassa kommentteja pelistä ja nehän olivat hyvin "valaisevia"... Seuraavissa kahdessa pelissä voikin keskittyä vastustajien pelaamisen tarkkailuun ja jättää sen Poolin töhöilyn tyystin huomioimatta.
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Coutinholla ja Skrtelillä oli Liverpoolin ainoat kunnolliset maaalipaikat, mutta Coutinhon pukkauksen pelasti Krul ja Skrtel pukkasi vähän ohi maalin. Moreno tarjoili oikein kultalautasella Newcastlen voittomaalin ja peli oli samanlaista kuin lähes koko kauden 14-15, hidas tempo ja keskitytään puolustamaan. Balotelli pelaa kuin jalat olisivat kaksi tukkia, eikä maailmanluokan pelimiehen jalat. Ei jäänyt oikein mitään postiiivista sanomista Liverpoolin tämän päivän pelistä.
 

Sirkkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo LFC
Oli kyllä väsyneen oloinen Liverpool tänään. Ensimmäisellä jaksolla ei tapahtunut hyökkäyspäässä yhtään mitään, toisella jaksolla alkoi sentään jotain tapahtua mutta maalipaikat olivat silti todella vähissä. Tuo Coutinhon puskukin liputettiin lopulta paitsioksi.

Balotelli ei yksinäisenä kärkenä toimi ollenkaan, kovasti sitä Sturridgea odottelen takaisin kehiin ja nähtäisiin saisiko Balotellin myös heräilemään nopeilla juoksuillaan.

Ynnäyksenä aikamoista paskaa oli siis tänään(kin).
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Liverpool on tehnyt valioliigan 10 pelissä 13 maalia ja parhaat maalintekijät ovat kolmella maalilla og ja Sterling, Hyökkääjistä Sturridge on ollut paljon pois, mutta silti tehnyt ainoan maalin varsinaisten kärkipelaajien osalta. Balotelli, Lambert ja Borini eivät ole vielä osunett valioliiga-pelissä.
 

Ian Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Tappio Newcastlelle, taitaa olla vaikea kausi tulossa. Tässä on kuukausi-puolitoista aikaa saada peli kuntoon, jos meinataan ensi kaudella edes jonkinlaisia europelejä pelailla. Borini taisi muuten päästä kentälle. Kyllähän Suarezin lähdön ja ison pelaajavaihtuvuuden takia tiedettiin, että peli voi olla hakemista alkukaudesta, mutta ihan näin tahmeaa alkua en odottanut. Ihan kuin koko joukkueen punainen lanka olisi kadonnut kesän aikana. Oliko Aggerin myynti virhe? Vaikka penkillähän mies taisi olla ison osan viime kauttakin... Vai onko Balotellin pelityyli täysin sopimaton joukkueen pelitapaan? Toivottavasti viimeistään Sturridgen kuntouduttua myös Balotellin tehot löytyvät. Viime kaudellahan voittoputki löytyi vasta vuodenvaihteen jälkeen, mutta silloin oltiin alkukaudestakin kärjen tuntumassa, nyt uhkaa kärki karata.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Voi jeesus (nimi pienellä kun en kuulu kirkkoon) mitä peli oli taas tänään. Palloa hierottiin alhaalla ja jopa keskikentällä, mutta yhtään kunnon nopeaa lyhtytsyöttökuviota ei nähty vastustajan alueella. Syötötkin olivat koko pelin ajan vähän sinne päin. Masentaa...
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Minkälaista on Liverpoolin peli tällä hetkellä: Epätoivoista ja täysin mielikuvituksetonta pelailua!!! Kyllä tästä tulee pitkä ja raskas kausi, jossa ennakkosuosikin paineita ei todellakaan tarvitse liikaa kantaa ennen pelejä. Onhan tää aika masentavaa, kun miettii kuinka paljon on puntia pistetty tähän jengiin. Tökkii edelleen toi Balotelli... koskakohan osuu liigassa ekan kerran.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Liverpool mokasi kesällä 2014 samaan tapaan kuin Spurs myytyään Balen Real Madridiin kesällä 2013. Suarezista saadut rahat oli "pakko" käyttää kaiken maailman lupauksiin ja yhden kauden onnistujiin, kuten Lallana. No, nyt ns. "näillä mennään" ja Rodgersin oppivuodet pelaajien hankkijana jatkuvat. Toivottavasti harjoittelu loppuu pian ja saadaan hankittua enemmän kuin yksi Sturridgen tasoinen pelaaja, kun ostetaan yli 10 pelaajaa.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Olisi se Balotellin vapari jaksanut ilmassa maaliin asti. Eteenpäin on menty.

Noin aneemista Poolia en ole ikinä nähnyt. Sentään yli 40 vuotta noita pelejä on tullut katsottua. Varmaan katson vielä toisetkin 40 vuotta, jos elän niin vanhaksi. Sattuu se silti.
 

Tunnelmapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Wild, Ducks
Liverpool on suossa, eihän siitä mihinkään pääse. Viimeisestä seitsemästä valioliigapelistä kaksi voittoa. Lisäksi viikon päästä tulee todennäköisesti kauden jo viides tappio Chelseaa vastaan. Mestarien liigassa on pelattu kolme peliä ja saldona kaksi tappiota sekä onnekas voitto.

Erona hienoon viime kauteen on hyökkäyspään surkeus. Suarezia ja alati telakalla olevaa Sturridgea on kova ikävä. Puolustus oli paska jo viime kaudella, mutta silloin riitti että Suarez paukutti yhden maalin enemmän kuin vastustaja. Viime kaudella Pool teki ottelua kohti 2,65 maalia ja päästi 1,32. Tällä kaudella vastaavat lukemat ovat 1,3 ja 1,3. Kuten sanottua, puolustus on siis samaa tasoa kuin viime kaudella, mutta puolet maaleista puuttuvat. Vertailun vuoksi sanottakoon, että top8 joukkueista ainoastaan Tottenham päästi enemmän maaleja viime kaudella kuin Liverpool.

Guardian listasi eilen Rodgersin hankinnat hänen aikanaan Liverpoolissa. Lista on todella surullista luettavaa. Puntia on palanut yli 200 miljoonaa ja joukossa on vain kolme onnistunutta kauppaa: Sturridge, Coutinho ja Moreno. Toki Liverpoolin strategiana on ostaa nuoria pelaajia ja niin sanotusti maksaa potentiaalista, mutta on silti todettava jonkun epäonnistuneen työssään. Onko se sitten Rodgers, en tiedä.

Valmennuspuolella toivoisin petrausta vuotavaan puolustukseen. En usko että vika on kokonaan pelaajissa, vaan näyttää siltä että koko puolustuspaketti on täysin epäorganisoitu. Kirsikkana kakussa ovat täysin paskasti hoidetut erikoistilanteet. Luulen että valmennustiimi tarvitsisi puolustuspelin organisointiekspertin sillä Rodgersin aikana se ei ole toiminut ikinä. Aiemmissa viesteissä puheissa olleen Valdesin olisin nähnyt todella mielelläni Poolin paidassa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Muuten ihan ok kirjoitus Tunnelmapoika, mutta Moreno ei ole vielä ns. onnistunut hankinta. Hän jopa mokasi eilisen tappion ihan 100%, kun pysäytti pallon oman maalin eteen ja sitten lahjoitti Newcastlen pelaajalle helppoakin helpomman maalipaikan, joka muutti lähes selkeän 0-0 tasapelin 1-0 tappioksi.
 

Tunnelmapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Wild, Ducks
Muuten ihan ok kirjoitus Tunnelmapoika, mutta Moreno ei ole vielä ns. onnistunut hankinta. Hän jopa mokasi eilisen tappion ihan 100%, kun pysäytti pallon oman maalin eteen ja sitten lahjoitti Newcastlen pelaajalle helppoakin helpomman maalipaikan, joka muutti lähes selkeän 0-0 tasapelin 1-0 tappioksi.

Joo nuo olivat siis Guardianin omat hit ja miss arvostelut. Itsellenikin Moreno on vielä siinä kinthaalla, juuri noiden puolustuspään hasardien takia.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Samoista seteistä kuin Tunnelmapoika otti esiin olen meuhkannut hieman aiemmin ja täytyy todeta, että tässä viime aikoina ei Poolin peliotteissa ole ainakaan tapahtunut parannusta. Muutamia pätkiä näin edellisistä peleistä, jotka missasin, ja aika kauheeta koostetta kaverin boksilta löytyi.

Hankintojen totaalinen ryssiminen alkaa olemaan Poolissa jo sellaista taidetta ja osa seuran kulttuuria, että oksat pois. Ei ole Rodgers ainoa, jolla hankinnat on mennyt "hieman" vihkoon. En tiedä sitten, että onko tässä takana jotain Red Sox -tyyppistä moneyball viritystä, tai sitten jotain muuta hienoa ajattelua, mutta heikoksi toi osumaprosentti jää. Ainakin, jos ajatellaan sitä, että moniko noista pelaajista tulee Poolia joskus edes kunnolla edustamaan, saati sitten vahvistamaan. Edelleen on pakko ihmetellä, että mitä Pool hakee noilla pitkälle tulevaisuuteen tähtäävillä hankinnoilla, kun nykyhetki olisi ensin hoidettava, eikä noista hankinnoista taida tosiaan monikaan ylpeänä kantaa Poolin paitaa oikealla urallaan. Ja kun tota rahanpaskaa palaa samalla, ihan kuin Poolilla olisi sitä ihan liikaa ja sitä on vaan pakko tuhlata johonkin. Rodgersin kommentti, muistaakseni, edelliseltä kaudelta siitä, joka meni jotenkin niin, että "100 miljoonalla tulee mestaruus" joutuu nyt jokseenkin hupaisaan valoon noiden Poolin esitysten perusteella. Samoin selitykset siitä, että juuri nyt Poolilta puuttuu 80% maaleista(Suarezin myynti, Sturren loukki), on huvittavaa. Kummatkin asiat kaikki tiesi jo pitkään, mutta Pool ei pystynyt reagoimaan markkinoilla oikein.

Kaikkien Poolin pelaajien puolustukseksi täytyy todeta, että huonot esitykset eivät voi olla yksin heidän syytään, vaan kyllä siinä on koko Rodgersin tiimillä peiliin tuijottamisen paikka. Miten minusta tuntuu, että esim. Markovic on taantunut Poolissa? Verrattuna siis siihen, mitä miehen otteita eri pätkistä on nähnyt. Ei voi olla syynä siirto Pooliin ja unelmien täyttymys, vaan kyllä siellä taustalla jotain muuta täytyy olla, eikä pelkkä liigojenkaan ero voi selittää tätä.

Jotenkin vaan mulla on sellainen kutina vasemmassa, että Balo ei tule koskaan istumaan kunnolla tohon Poolin/Rodgersin tyyliin. Tai jospa se siitä jääräpäisellä miehen peluuttamisella lopulta alkaisia toimia, mutta mitäköhän sillä välin käy muulle Poolin pelamiselle. Eli Poolilla on tasan yksi kärki, Sturre, jolta niitä maaleja voi odottaa, niissä muutamassa pelissä, jotka loukkaantumisiltaan pystyy pelaamaan.

Se hyvä puoli tässä kaikessa on, että ensi kaudella Pool pystyy jälleen keskittymään pelkästään Valjuun, ja kuppeihin, jolloin harjoittelulle jää huomattavasti enemmän aikaa.

Ja kyllä se vaan niin on, että Anfieldillä saadaan elää muistoissa ja laskea vuosia pitkään edellisestä mestaruudesta, sillä ei Poolista ole oikeasti nousemaan suurten joukkoon, edes Valjussa, ihan hetkeen. Se aika koittaa vasta joskus jälkeen Stevie G:n, vaikka vika ei ole The Kapussa. Silti Stevie G:n lopettaminen/lähtö aikanaan saattaa tuoda Pooliin kaivattua uudistumista.
 

Ian Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Illalla sitten Real Madrid vieraissa, eipä taida olla paljon odotettavissa siitä matsista. Näin etukäteen lasken saamapuolelle ainoastaan sen, että saadaan harjoitella yksi 90-minuuttinen puolustus- ja vastahyökkäyspeliä ja ajaa uusia pelaajia sisään. Jos maali tehtäisiin, niin hyvä olisi. Toisaalta, peli on aloitushetkellä 0-0, ihmeitä tapahtuu kun niitä tehdään... :)
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
No niin, pitäisikö itkeä vai nauraa? Tässä kokoonpano Estadio Santiago Bernabéulle illan matsiin:
Liverpool: Mignolet, Touré, Moreno, Škrtel, Manquillo, Lallana, Lucas, Can, Allen, Marković, Borini SUBS: Jones, Johnson, Gerrard, Coutinho, Henderson, Sterling, Balotelli

Kolo avauksessa on loistava veto Rodgrersilta, sillä Kolon nopeus tulee olemaan myrkkyä Ronaldolle ja Balelle. Vai oliko se hitaus Kolon paras ominaisuus? Lähtökohtaisesti kokoonpanoa katsoen tämä matsi on jo luovutettu, mutta pelataan se 90 + 6 minuuttia ensin. Ihmeitä voi aina tapahtua ja Pool venyy tasapeliin.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
En olisi uskonut koskaan näkeväni päivää, jolloin Liverpool FC lähtee peliin valmiiksi luovuttaneena.
Onneksi olen töissä, niin ei tarvitse katsoa tuota teurastusta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös