Liverpool FC 2014–2015

  • 170 130
  • 1 011

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Ensimmäistä kertaa pitkäääään aikaan kävi se että nukahdin Poolin peliä katsellessani kesken kaiken. 70 minuutin jälkeen ei enää ole havaintoja mistään. Ja toki siihenkin asti oli melkoista pilkkimistä välillä. Kotijoukkueesta sanoin jo lohkoarvonnan jälkeen muistaakseni täälläkin että ei passaa yhtään aliarvioida ja eilen se taas nähtiin ettei tuo joukkue ole vahingossa kotona kaatanut Liverpoolia kovempiakin porukoita. Basel oli noista kahdesta parempi joukkue kentällä ja korjasi pisteet ansaitusti. Liverpoolilla ei oikein toimi tällä hetkellä mikään osa-alue pelissä. Tai ehkä sanoisin näin että maalivahtia ei voi osa-alueena arvostella kovinkaan luotettavasti kun kaikki muu mättää pahasti. Derby oli pieni pilkahdus parempaan mutta sekin mennee sitten derbyn aiheuttaman tunnetason noston piikkiin. Tämä CL-lohko mennee vielä todella tiukaksi taisteluksi toisesta jatkopaikasta Realin takana.

Kaikissa kilpailuissa seuraavat 5-6 matsia olisivat kaikki voitettavissa normaalilla pelillä paitsi tuo seuraava CL-matsi. Nykyformilla tuohon on vaan vaikea uskoa.

Haastetta riittää Rodgersilla, mutta sitä vartenhan se on tuonne palkattu ja saanut rakentaa lähes mieleisensä joukkueen.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Minä katsoin vain eka puolikkaan. Sekavaa oli, ja lopputulos arvattavissa, kun aamulla teksti-TV:n aukaisin. Sterling oli ainakin eka jakson aivan pihalla, lepoa pitäisi pojalle antaa (alkukaudesta näytti siltä, että on joukkueen paras pelaaja, mikä lie tullut?). Coutinhon otteet olivat mielestäni lupaavia. Kylläpä oli joukkueiden syöttöpelissä iso ero, Basel syötteli kuin oikea joukkue, Liverpool lähinnä sekoili. Paskaa, eli tästä on vain yksi suunta, ylöspäin. Vai vieläkö voidaan huonommaksi vajota?
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Daniel Sturridgelle tehty jatkosopimus mallia "long term". Hieno juttu kunhan mies saadaan nyt vaan vempasta takaisin. Dannylla on vielä paljon maaleja tehtävänään kun on viimein niiden makuun Poolin riveissä päässyt.
 

Ian Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Hyvä että Sturridge kiinnitetty pitkällä sopimuksella, toivottavasti pysyisi terveenä ja Poolissa pitkään, Sturre on kuitenkin aika oleellinen osa joukkueen hyökkäystä kun Balotellia vasta ajetaan sisään. Joidenkin tietojen mukaan Sturre pelaisi tänään, pitääköhän paikkansa? Toivottavasti hänen pelaamisensa nostaa myös Balotellin tasoa. Eikös Sturre saapunut Chelseasta, saadessaan siellä vain satunnaisia pelejä ja vaihtominuutteja? Eli siirto maalintekijäksi Poolin avaukseen on ns. win-win tilanne! :)

Tänään WBA kotona, ei ole helpot pisteet tiedossa tästäkään. Voitto pitäisi saada, mutta tasuri nihkeän esityksen jälkeen ei olisi maailman suurin yllätys sekään. Toivomuslistalla keskikenttäpelin parantuminen, Balotellin tehokkuus, puolustuksen sekoilujen loppuminen ja ehkä Sturridgen paluu.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Nyt oli pelissä jo hyviä elementtejä. Adam Lallana ja Henderson pelasivat oikein erinomaisesti, Coutinho ja Sterling hyvin. Balotelli tuli vaihdosta ja väläytteli yhteyspeli taitojaan - valitettavasti hänelle ei makseta pelinrakentamisesta, vaan maaleista. Lampert jatkaa myös maalittomana, mikä on harmi. WBAn rankun aiheuttanut virhe tapahtui Boxin ulkopuolella, mutta onneksi Sterling sai pelattua Hendon voittomaalin tekopaikkaan, joten ei tarvitse sitä harmitella. Peli näytti kaikkiaan viimein normaalilta - kunhan saadaan Sturridge maaleja tekemään, niin eiköhän tulokset parane.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Taas jälkilähetyksen katsomiseksi eilen meni matsi. Olisi melkein ollut Poolin karmaan sopivaa että tuolla pilkulla olisi vielä pisteitä menetetty mutta onneksi ei näin käynyt ja saa olla voittoon tyytyväinen. Lallana tosiaan oli hyvä, ja toivottavasti jatkaa noita esityksiään niin saadaan miehestä vielä paljon iloa jatkossa. Jordan Henderson taitaa kuitenkin toistaiseksi olla Liverpoolin tärkein pelaaja. Huikea kehitys tapahtunut miehen alkuajoista tähän päivään. Mukava oli myös nähdä kapteeni ylempänä ryhmityksessä pitkästä aikaa.

WBA ei mikään varsinainen mittari pitäisi olla ja uskon että ailahtelua nähdään vielä jatkossa paljonkin samaan tyyliin kuin kauden alussa on ollut. Ensimmäisenä toivoisi nyt tosiaan noiden sairaslomien loppumista, jotta näkisi millaiseksi kokoonpano alkaa muodostumaan.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Laitan tämän uutisen Barcelona-ketjun lisäksi vielä tänne: Lasketaan nyt vielä huhuksi, mutta media raportoi, että Victor Valdes olisi vihdoin löytämässä uuden työnantajan Liverpoolista. Jos näin on, niin ei muuta kuin menestystä sinne ja toivottavasti pitää nollan Realia vastaan jo lokakuun lopulla. Tässä lisätietoa: http://www.iltasanomat.fi/valioliiga/art-1288747865516.html?pos=ok-trm-urhl (linkki vie Ilta-Sanomien sivuille.)
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Valdesistahan oli paljon juttua jo kesän siirtoikkunan lopulla. Silloin taisi viimeisemmäksi tiedoksi jäädäkin että myöhemmin syksyllä testataan miehen kuntoa lääkäreiden toimesta tarkemmin. Nyt on tosiaan brittimediassakin tähän taas herätty ja todettu että ehdot olisivat sovittu pelaajan kanssa mutta muita asioita halutaan vielä tarkastaa. Olisihan tuo upgreidaus nykyiseen kakIkkoon kuitenkin.
 

Ian Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Maaottelutauon jälkeen taas Valioliigan pariin, huomenna QPR vieraissa ja pettymys on jos ei voittoa saada. Tosin keskiviikkona on Real Madrid kotona, joten voi olla että Quprua vastaan säästellään joitain pelaajia. Onkos kellään tietoa onko tauon aikana tapahtunut mitään erikoista, esim. loukkaantumisia maaotteluissa? Sterlingillä taisi olla jotain ennen Viron matsia?
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Eilisen uutisen mukaan Sturrelle oli tullut pohjevamma treeneissä ja on vielä 2-4 viikkoa pois. Muista maaottelutauon loukkaantumisista ei ole tietoa. Ainakin kapu on kunnossa, koska jätti Hodarin maajoukkueen. Mario onneksi lupaili faneille somessa maaleja. Huomenna on haettava kolme pistettä Loftus Roadilta.
 

Ian Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Harmi että Sturridge on niin loukkaantumisherkkä... no, nyt on Balotellillä tilaisuus lunastaa häneen sijoitettuja puntia. Jordon Ibe teki eilen maalin Derbylle, toivotaan että urakehitys jatkuu samaan malliin ja saadaan hänestä pelimies myös Poolille.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kerta toisensa jälkeen pitää pahoittaa mielensä tuon Poolin puolustuksen kanssa. Tänään QPR olisi ansainnut kaikki kolme pistettä. Balotelli katsoi lähietäisyydeltä kaksi kertaa, kun Rangersin jätkät laittoivat pallon maaliin. Epäonnekseen sentään omaan. Kyllähän tuo Sturridgea huutaa, mutta vielä lujempaa paria kunnon topparia.
 
Suosikkijoukkue
Kerhon Pallo, Capitals, Liverpool, Real Madrid
Jaaha olipahan taas peli... Olisi ollut taas nitroille käyttöä ottelun loppuhetkillä. Täytyy taas kliseisesti sanoa että onhan se hyvä, että nämä tälläset pelit voidaan kääntää voitoksi vähän heikommallakin esityksellä, mutta kyllähän toi poolin peli jättää aika paljo toivomisen varaa tällä hetkellä. Varsinkin ensimmäinen puoliaika, ihan hirveetä kohellusta ja ihan oikeutetusti sen perusteella olisi QPR saanut viedä vähintään sen yhden pisteen. Puolustukselta taas melko hasardi matsi, QPRn ekassa maalissa aivan lammasmaista touhua koko porukalta ja varsinkin Enriquelta jota vietiin kyllä ihan satanolla. Toisessa maalissa täytyy kyseenalaistaa Allenin toiminta, jos seisot tuolla tavalla että peität oman veskarin torjuntalinjan niin sitten se pallo on vain putsattava, piste. Sillä kyllähän tuo näytti siltä että ilman Allenin jäyhää jököttämistä edessä niin Mignolet olisi tuon hoitanut. Meillä sitten taas melkoista tuuria mukana joka maalissa, ensimmäinen ja viimenen QPRn omia maaleja ja tuo Coutinhonkin maali näytti ainakin streamin perusteella kimpoavan QPRn pakin jalasta. Noh, hyvä näin ja otetaan tietysti vastaan, mutta kyllä melko huolestuttavalta näyttää meno tällä hetkellä... Sterlingilta taas hyvä matsi, vaikka hieman näkymättömämpi tänään olikin. Varsinkin Coutinhon maalissa aivan loistava hyökkäyksen käynnistys ja pallon ylöstuonti, näinköhän tämä joukkue tällä hetkellä on vähän turhan riipppuvainen tästä meidän teini-ihmeestä. Gerrardkin näytti saavan pelin juonesta ihan toisella tavalla kiinni toisella puoliajalla kun siirtyi syvempään rooliin, näinköhän kaikista arvosteluista huolimatta BR on nähnyt oikein ettei kapteenilla enää riitä tuohon kärkien taakse ratkaisevia syöttöjä jakavaan rooliin. No tiedä häntä.
Sitten on tämä case Mario. Totta kai tiedettiin tämän olevan tälläinen high risk - high reward tyyppinen haku, joka nyt näyttää kyllä kääntyvän sinne riskin puolelle. Halua on kyllä ratkaista pelejä, mutta viimeiset ratkaisut aivan onnettomia kerta toisensa jälkeen ja kyllä sitä palloa saisi välillä jakaakin. Tämä on jännä sinänsä, sillä aivan toisin kuin alun perin oletin niin mielestäni Mario tekee paljon hyviä asioita ilman palloa ja on tuollainen target jolle niitä palloja voi pelata ylös negatiiviseen peliasentoon, mutta pallon saatuaan suorittaminen on aika onnetonta. Pari maalia voisin tietysti avata peliä ihan erinäköiseksi. Suurin huoleni Marion suhteen on kuitenkin se, että tuntuu että hän on jatkuvasti aivan kujalla siitä, mitä pallon kanssa pitäisi tehdä ja missä joukkuekaverit menevät, pelejä alkaa kuitenkin olla jo sen verran takana että jonkun näköistä kemiaa luulisi pikkuhiljaa löytyvän. Ensimmäisessä maalissakin oli vahvasti mukana lähinnä olemuksellaan, näytti siltä että jos pallo olisi hänelle asti päätynyt niin ei olisi oikein ollut tilanteen tasalla että missä suunnassa se maali olikaan. Mutta otetaan kolme pistettä ja katse eteenpäin, jotain pitää kyllä tapahtua nopeasti tai muuten kyyti on kuninkaallisia vastaan kylmää keskiviikkona
 

Ian Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
Olipahan matsi... ei oikein tiedä mitä pitäisi ajatella. Kolme pistettä saatiin, mutta taisi tulla enemmän tuurilla kuin taidolla. Seurasin pelin lopun tekstiselostuksena netistä, Quprun tasoitettua 1-1:een ottelun lopussa pää painui alas, näinkö tässä taas kävi... kunnes yhtäkkiä, PAM! 1-2! Coutinholle tärkeä maali ja boosti koko joukkueelle, nyt päästään iskuetäisyydelle sarjan neljän kärjestä. Vain hetkeä myöhemmin 2-2, ei voi olla totta... kolme pistettä kuin kankkulan kaivoon kun pelataan jo yliaikaa, voi miksi... kunnes taas 2-3! Kyllä Pool elämyksiä tarjoaa, mutta pikkuisen liian isolla tunneskaalalla nyt mennään. Jos on alkukaudesta ollut epäonnea (mm. Everton -pelissä) niin nyt pallo pomppi meille.

Katsoin maalit myöhemmin netistä, vaikutti että vastaiskuissa väläyteltiin jo viime kauden tasoa, mutta omassa päässä on suuria vaikeuksia, joka pelissä menee muutama omiin. Pelin livenä nähneet voinevat kommentoida pelin yleisilmettä ja sitä mikä toimi ja mikä ei? Ensi viikolla Real Madrid toimii sitten tasonmittarina Euroopan huipulta.

EDIT: Kiitokset Powersladelle, raporttisi olikin tullut juuri samaan aikaan kun naputtelin omaa viestiäni. :)
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Virkkunen oli avausjakson osalta aivan oikeassa, kun sanoi että Liverpool on kasa sitä itseään. QPR:llä oli kolme varmaa maalipaikkaa (kaksi ylärimaa), Liverpoolilla yksi Hendon linjan taakse juoksu, joka liputettiin paitsioksi (väärä tuomio). Ja kerran Gerrard pääsi boxissa sijoittamaan, niukasti ohi. Toka jakso käynnistyi siitä mihin eka päättyi. Kotijoukkue oli lähempänä maalintekoa. Toki Balotellillakin oli tyhjä maali, johon sijoittaa, mutta ei mene mistään sisään. Virkkunenkin ennusti 0-0 peliä, kunnes alkoi tapahtua ja loppu olikin aikamoista vuoristorataa. Ihmeellisesti QPR:n pelikin piristyi, kun paras mies (Zamora) joutui jättämään kentän. Eipä tuo voitto paljon lämmitä, sillä olihan tuo Poolin peli täyttä paskaa. Voikohan tuosta vielä huonommaksi laittaa?
 

Barter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Liverpool FC, SJK
Loftus Roadilla tuli oltua paikan päällä ja saipahan vastinetta rahalle (pelin loppu)... Lucky lucky win. Pool pyöritti palloa tehottomasti ekan jakson. Rodgersin vaihtojen kautta tuli eloa peliin selvästi. Allen ja Coutinho toivat peliin tempoa ja syöttölinjoihin tarkkuutta. Pool on TOSIhuono puolustamaan erikoistilanteissa. Kolo Toure lämmitteli lähes koko pelin. Rodgersin onneksi tuli Poolille voitto, kun selvästi arpoi laittaako lopussa Lambertin vai Touren kentälle tai tekeekö mitään... Noita erikoistilanteita pitää alkaa paremmin treenaamaan, kun ne kerta on peleissä niin vaikeita. Lovren ja Enrique siellä aina säätävät jotain. Balotellillä on iso apina selässä tällä hetkellä. Välillä hyviä suorituksia pelissä ja ansaitsisi maalinkin. Toisaalta todella laaduttomia laukauksia.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Jälkilähetyksenä tuli taas matsia tuijotettua, ja silti järkytys iski vaikka tuloksen olinkin jo nähnyt. Ihan noin tiukoilla en uskonut punaisten olleen. Viime kaudella totuttiin ehkä vähän liian hyvään ja kontrasti on nyt aika iso kun muutama merkittävä tekijä on kokoonpanossa muuttunut. Peli on tosiaan kasa sitä itseään ja ilmeisesti monella pelaajalla on aika helvetin kovat apinat niskassaan sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä.
Keskiviikkona onkin sitten pykälää kovempi vastus ja mikäli QPR-pelin tapaisesti annetaan vastustajalle siinä pelissä tuollainen 1,5 metrin tyhjä tila tehdä pallon kanssa haluamansa, niin voi tulla rumat lukemat. Lataus pitäisi olla viime kauden voittajaa vastaan tapissaan, ja jos onnella saataisiin johtomaali alussa, voisi hurmiokin kantaa ehkä tasuriinkin asti. Voittoon tuskin keskiviikkona uskovat muut kuin BR ja sen valitsema kokoonpano, ja ehkä siinä on se sauma?
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jälkilähetyksenä tuli taas matsia tuijotettua...

Mä painoin deletee kaukosta tuon pelin tallenuksen kohdalla, sen verran hirveetä luettavaa oli muutamat tekstit pelistä. Ei vaan pystynyt enää kiduttamaan itseään katsomalla peliä. Rajansa kaikella.

Rodgers myönsi, että Pool oli onnekas kairatessaan pisteet, mutta se alkaa olemaan kulunut ja turha fraasi, että joukkue tarvitsee aikaa. OK, avaus on muuttunut jopa yli puolella, mutta ei se voi kokonaan selittää sitä, että Poolin peli näyttää edelleen aivan paskalta, kuten moni edelle totesi. On myös Poolin paineet, jotka ovat läsnä aina ja ikuisesti. Ei voi olla, että nämä kaksi asiaa yhdessä tuottavat pelaamisesta paskaa.

Täysin ilman paineita, mutta kylläkin vähän vitusti muuttuneella joukkueella ja täysin uudella valmentajalla Soton porskuttaa aika kivasti Poolin edellä tossa PL:n sarjataulukossa. Myöskin näiden joukkueiden maalierojen vertailu antaa jonkinlaista perspektiiviä. Sotonilla se on 19-5, jossa tietenkin paljolti vaikuttaa tuo 8-0 voitto, mutta myöskin tuo 5 päästettyä maalia, eli vähiten PL:ssä, tai Valjussa, ihan miten vaan. Poolin vastaava on 13-12. Ensin mainitulla päästettyjä 0,625/peli ja jälkimmäisellä 1,5/peli. Ja ihan sama ketä on ollut vastassa tähän mennessä. Siinä missä Pool hävisi vieraissa Hammersille 3-1, Soton puolestaan voitti 1-3 Upton Parkilla.

Sitä vaan, että ei toi BR:n johtama valmennus osaa näköjään pistää Poolin puolustusta kuntoon. Ei vittu ei sitten niin millään. Viime kaudesta voisi jotain analyysiä vetää, vaikka sillä kuuluisalla Tamin kaavalla. Ja jos et osaa sitä itse tehdä, niin hoida sinne riviin joku sellainen henkilö joka osaa, saatana!

Ja noi Rodgersin ostokset. MItä vittua se niille tekee siellä Melwoodissa, kun kaikki ovat vain varjoja itsestään, kun ovat Pooliin muuttaneet. Ei ole taaskaan kovin montaa pirteätä uutta ilmestystä Anfiedin nurmella tepastellut. Kaikki vanhat hudit onkin jo hyvin ehditty hävittämään muualle, tai vaan inohdettu, ja jo on uusi nippu tilalla. Kysynpähän vaan, että miten vitussa Graziano Pelle on tehnyt 8 pelissä 6 maalia(1 syöttö) ja Dusan Tadicilla on 8 pelissä 7 syöttöä + 1 maali. Miksi nämä jätkät eivät ole tarvinneet "aikaa" uudessa joukkueessa, jolla niitä muutoksia on ollut aikas paljon. Jollain Saido Berahinollakin on jo nyt 6 maalia 8 peliin, kun ManU peli on vielä kesken.

Jos Real jää alle 5 maalin keskiviikkona ja Ronaldo ei ole tehnyt samalla hattua, niin mun Supermoniveto on mennyt perseelleen. Kolo avaukseen kiitos!

Ei se vaan lupaavalta näytä Poolin kannalta.
 

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Siinä missä Pool hävisi vieraissa Hammersille 3-1, Soton puolestaan voitti 1-3 Upton Parkilla.

Anteeksi vieraisiin huutelu, mutta Spurskin voitti Hammersin ja Sotonin, ja teille sitten taas hävittiinkin ihan urakalla. Ja toisena esimerkkinä meidän puolelta käyköön Sunderland, jonka Soton juuri teurasti 8-0, ja jonka kanssa Spurs pääsi hienosti 2-2 tasapeliin. Ja sitten tosiaan voitettiin sama Soton.

Pointtina siis se, että tämä alkukausi on ollut niin käsittämättömän sekava ja ailahteleva, ettei juuri mistään joukkueesta (pl. ehkä Chelski) voi tehdä kovin pätevää pitemmän tähtäimen analyysia.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Kauden alku on ollut juuri sellainen kuin mitä etukäteen epäiltiin. Joukkue on uudistunut niin rajusti, ettei peli voi olla kunnossa. Väistämättä ottaa aikansa ennen kuin paketti on kasassa. Tälle ei voi yhtään mitään. Potentiaalia joukkueessa kyllä on, ja itse toivon että viimeistään keväällä Rodgers löytää sellaisen kokoonpanon ja pelitavan, jolla tästä tiimistä saa parhaan tuloksen irti.

Lohdutukseksi on todettava, että tällä kaudella näköjään vain Chelsea ja City porskuttavat kohta jo tavoittamattoman oloisesti. Melkein kaikki muut tuntuvat pelaavan välillä paremmin ja huonommin sekä ristiin. Mikäli Sturridge saadaan kuntoon, niin ei CL-paikka ole mahdotonta. Se tosin vaatii, sen että syksystä selvitään jotenkin kohtuu pistemenetyksin erityisesti pahimpien kilpailijoiden kuten Arsenalin, Evertonin, Spursin ja ehkä Southamptoninkin kanssa.

Lopulta asioiden loksahtaminen voi olla pienestäkin kiinni. Esim. Sturren paluu ja Balotellin apinan pudottaminen voisivat saada pelin uomiinsa. Saa nähdä.

Keskiviikkona taitaa hyvästä historiasta huolimatta tulla pataan. Tämän välttämiseksi pitäisi onnistua molemmissa päissä ja tätä on pidettävä nykyotteilla epätodennäköisenä. Tasuri jos saadaan, niin voidaan olla onnellisia.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kauden alku on ollut juuri sellainen kuin mitä etukäteen epäiltiin. Joukkue on uudistunut niin rajusti, ettei peli voi olla kunnossa. Väistämättä ottaa aikansa ennen kuin paketti on kasassa. Tälle ei voi yhtään mitään...

Viitaten tuohon edelliseen minun poustaukseeni täytyy todeta, olet aika eri linjoilla kuin meikäläinen. Minä en täysin ymmärrä tätä, että joukkue on "uudistunut niin rajusti", että "tälle ei voi yhtään mitään." Pitää myös muistaa se fakta, että Poolin oli pakko laajentaa rosteriaan CL-pelien aiheuttaman kuorman takia. Onko tässä pelaajien suuremmassa kuormittumisessa, jota myös maju-pelit lisäävät, yksi selitys Poolin heikohkoon starttiin?

Listataan ne rajut muutokset, joista tietenkin yksi on ylitse muiden, mutta en puutu tähän persoonaan sen enempää tässä kohtaa. Poolista lähtivät suoraan pois Suarez, Agger, Reina, Kelly, Coady ja Robinson. Lainalle menivät Alberto, Aspas, Wisdom, Smith, Teixeira, Ilori, Ibe, Coates ja Assaidi. Kysymys kuuluu tämän jälkeen seuraavasti. Ketkä näistä edellä mainituista lähteneistä pelaajista olivat viime kaudella niin merkittävässä roolissa Poolin pelaamisessa, että heidän lähdön jälkeen voidaan todeta Poolin rosterin merkittävästi heikentyneen? Montako noista em. pelaajista oli vakituiseen Poolin pelaavassa kokoonpanossa viime kaudella ja kuinka merkittävästi he vaikuttivat panoksellaan Poolin menestykseen? Itse löydän tuosta nimilistasta ainoastaan Suarezin ja Aggerin nimet, jotka vaikuttavat merkittäviltä pelaajilta viime kauden Poolissa.

Todellisuuden toinen puoli on tietenkin uudet hankinnat. Tulijoita, kenties joku voisi kutsua heitä vahvistuksiksi, on kyllä useampia eli yhteensä kahdeksan(yhdeksän). Lambert, Lallana, Lovren, Can, Markovic, Moreno, Balotelli ja lainalle Manquillo. Origi ei ole listoilla, kun hän käytännössä saapuu Pooliin vasta kauden jälkeen sopimuksen mukaisesti.

Nostan tähän edellisen viestini tavoin vastineeksi Sotonin. Heiltä lähti edelliseen kauteen nähden mielestäni enemmän merkittävämpiä pelureita kuin Poolista. Nimet Shaw, Lambert, Lallana, Lovren, Chambers suorina lähtijöinä ja lainalle meni vielä mm. Osvaldo, Boruc ja Ramirez tietynlailla merkityksellisinä pelaajina, vaikka eivät aivan terävintä toppia olleetkaan. Yhteensä Sotonilta lähti kokonaan pois tai lainalle 13 pelaajaa ja Poolilta 15 pelaajaa. Sotonille tuli sisään uusia pelaajia suoraan kuusi ja lainalle kolme. Poolin vastaavat lukemat edellä. Sotonilla lisäksi Schneiderlin olisi kovasti halunnut pois seurasta.

Lisäksi pitää muistaa, että Sotonin valmentaja vaihtui kesällä. Kenties tämäkin merkkaa jotakin uudistuksen suhteen. Koeman astui ruoriin kesäkuussa. Siis muutamaa kuukautta ennen kauden alkua.

Nyt kysymys kuuluu seuraavasti. Miksi vitussa Soton on tällä hetkellä Poolin edellä PL:n sarjataulukossa edellisessä viestissäni esittelemin statsein, jos heillä tuo muutos on ollut vähintään yhtä raju kuin Poolilla, ellei todellisuudessa jopa rajumpi? Eronhan pitäisi olla oikeasti vielä isompi, mutta QPR:n erittäin suosiollisella avustuksella Pool selvisi kaikkein pahimmalta kriisimediahulabaloohäslingiltä.

Miksi Sotonin uudet vahvistukset ovat tehneet alkukaudesta paljon pahempaa jälkeä vastustajan kannalta kuin Poolin hankinnat? Kuka Poolin uusista hankinnoista on vakuuttanut alkukaudesta? Onko Soton onnistunut hankinnoissaan Poolia paremmin? Kuinka paljon Sotonin tilanteesta pitää laskea Koemanin piikkiin?

Ei mitään henk.koht. settiä sinua vastaan Stonewall, mutta minä en voi hyväksyä sitä ajatusta, tuli se keneltä tahansa, että Poolin pelilliset ongelmat johtuvat vain ja ainoastaan rosterin muutoksista. OK, varmasti osaltaan johtuvat, sitä ei voi kiistää, kiitos Suarezin itselleen järkkäämän siirron, jota halusi todella kovasti jo pidemmän aikaa.

Viimeinen, ja hypoteettinen sellainen, kysymys kuuluu seuraavasti. Kuinka hyvin Pool olisi pärjännyt viime kaudella ilman Luis Suarezia?

No, lisätään nyt sittenkin vielä pari. Kuinka hyvin Brendan Rodgers on onnistunut Poolin peräsimessä reagoimaan pelillisesti Suarezin lähtöön ja etenkin, miten hyvin hänen tekemänsä hankinnat ovat onnistuneet koko hänen kautensa aikana? Ja jos eivät ole, niin miksi?

Tässä viestissä asettamani kysymykset eivät ole tarkoitettu Stonewallia vastaan, vaan lähinnä ne ovat omaa pohdintaani Poolin pelaamisesta/tilanteesta tässä alkukaudesta näkemäni ja lukemani perusteella. Tilannetta voi peilata juuri esim. Sotonin onnistuneeseen alkukauteen, tai vaikka Poolin viime kauden parhaimpien hetkien pelaamiseen.
 
Viimeksi muokattu:

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Viitaten tuohon edelliseen minun poustaukseeni täytyy todeta, olet aika eri linjoilla kuin meikäläinen. Minä en täysin ymmärrä tätä, että joukkue on "uudistunut niin rajusti", että "tälle ei voi yhtään mitään." Pitää myös muistaa se fakta, että Poolin oli pakko laajentaa rosteriaan CL-pelien aiheuttaman kuorman takia. Onko tässä pelaajien suuremmassa kuormittumisessa, jota myös maju-pelit lisäävät, yksi selitys Poolin heikohkoon starttiin?

Oli hyvä pointti huomata Sotonin pärjääminen. En osaa sanoa miksi heillä menee noin hyvin. Kokemukseni mukaan yleensä kun avauksen miehistö uudistuu rajusti, niin ottaa aikansa ennen kuin yhteinen sävel löytyy. En siis usko siihen, että hyvä joukkue kasataan vain ostamalla hyviä pelaajia ja laittamalla heidät yhtäaikaa kentälle. Aikanaan Real Madridissa pelasivat Ronaldo (ei CR), Zidane, Beckham, ja ketä kaikkia mutta silti tuli hopeaa, kun maailman parhaita pelaajia ei saatu pelaamaan yhteen. Kaikille pitää löytää sopivasti toisia täydentävä rooli, niin että miehistöstä tulee enemmän kuin pelaajien summa.

Poolissa ollaan monella tapaa uudessa tilanteessa toisaalta puolustuksessa on nyt molemmilla laidoilla nousevia pelaajia, ja kauden aikana on tullut tilanteita, jolloin varmistupelaaminen on pettänyt. Samaten toppareiden välinen kommunikaatio on pettänyt. Toisaalta hyökkäyksessä ei osata täysin hyödyntää Balotellin voimaa boksissa (toki hän on paikoillekin välillä päässyt, mutta apina on koko ajan kasvanut). Minusta nuo ongelmat ovat sitä tyyppiä, joista päästään kun joukkue pelaa enemmän ja oppii tiimikavereiden reagointi- ja pelitavan. Olihan Suarezkin hyvä jo toissakaudella, mutta vasta viimekaudella palasten loksahdettua paikalleen tuli todellisia tehoja.

Mehän emme tiedä, kuinka moni hankinnoista oli oikeasti Rodgersin ykköskorista, eli pelaaja joka taidoiltaan ja pelitavaltaan olisi ollut mahdollisimman sopiva Rodgersin peliin. Esim. Balotelli ei ollut Rodgersin toivelistan kärjessä, mutta markkinoilta ei saa aina mitä haluaa. Toisaalta Lallana varmaankin oli juuri sitä mitä Brendan tilasi.

Tosiaan en osaa sanoa, miten Southampton onnistui uudistamisessa noin hyvin. En vielä sanoisi, että Liverpool olisi hankinnoissa epäonnistunut. Erityisesti puolustuspäälle oli aivan pakko tehdä jotakin, kun viime kauden mestaruus meni sen heikkouteen. Puolustuksessa näen nyt ainakin viime kautta parempaa potentiaalia, joskin työtä riittää. Hyökkäyssuuntaan ajatus ei ole yhtä kirkas kuin viime kaudella. Palloa pelattiin Suarezille tai Sturridgelle ja maaleja syntyi liukuhihnalta, vaikka vastustajat tiesivät kuvion. Nyt maalien hakemiseen ei ole yhtä selvää reseptiä, kun kärjet eivät maaleja saa tyhjäänkään verkkoon. Tilanne voisi muuttua, jos vain apinat putoaisivat niin Balotellin kuin Lambertin harteilta sekä Sturridgen onnistuessa paluussaan.

Se nyt on selvää, ettei ellei paikoista koko kaudella ruveta laittamaan palloa sisään, niin sitten pitää ukkoja vaihtaa. Mutta mielestäni alunperinkin oli selvää, ettei Suarezin kokoista aukkoa voida paikata millään. Maailmassa ei liene hänen veroisiaan viimeistelijöitä kuin pari kolme, ja ne kaikki pelaavat La Ligaa (+ehkä joku Saksassa), eivätkä millään rahalla liiku sieltä pois. Uskoakseni Poolin ajatus olikin tiivistää puolustusta ja voittaa sitten otteluita vähemmillä tehdyillä mutta vielä vähemmillä päästetyillä maaleilla. Ajatus oli hyvä, mutta toteutus on mielestäni vielä vaiheessa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Tänään voi tulla kylmää kyytiä Liverpoolille kyllä. Toivotaan tietysti toisin, mutta sen verran paljon ongelmakohtia pelaamisessa on ainakin vielä, että Realin kaltaisen jättiläisen kaataminen (tai edes tasuri) olisi aikamoinen uroteko tässä vaiheessa. Eilinen Roma-Bayern päällimmäisenä mielessä, mutta jos sitä nyt ei niin pessimistisenä sentäs liikkeelle lähdetä :)
 

zuuzo97

Jäsen
Kova matsi tänään Poolilla. Toivotaan että esitykset paranee huomattavasti viimeaikaisista sillä muuten tulee kyllä turpaan niin että tukka lähtee.

Mielenkiintoista nähdä, lähteekö Pool pitämään palloa vai luovutetaanko Realille ja isketään vastaan. Gerrardin rooli on myöskin mielenkiintoinen sillä viime matsissahan hänet laitettiin ns. kymppipaikalle avausjaksolla kunnes tokalle palasi normi mestalleen. Jotenkin tosta Poolin pelaamisesta on puuttunut sellainen rytmi niinkuin viime kaudella. Gerrard on monasti vastustajan toimesta vedetty pimentoon puhtaalla miesvartioinnilla ja hän ei ole viime sesongilla nähtyä pelin rytmittämistä toppareiden välissä päässyt toteuttaamaan. Gerrard on niin loistava esimerkiksi pelin levittämisessä ja sitä kautta päästiin viime kaudella murtautumaan. Nyt pelaaminen on tuollaista yhdeltä laidalta nopeiden pikku-tiki-taka-yritysten turvin puskemista. Rytmi jotenkin vaan puuttuu.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Itse en odottanut ihan näin kovia ongelmia kummassakaan päässä kenttää viime kauden jälkeen, mutta kuten totesinkin niin ehkä totuttiin viime kevään lentokelissä pikkuisen liian hyvään. Ja varoitusmerkkejähän oli tuolloinkin kasapäin ilmassa kun matseja väännettiin joka toinen kerta ihan lätkälukemilla. Hyökkäyspäässä on selvää että Suarezin lähtö antoi oman mausteensa mutta nyt on muistettava että myös Sturridge on koko alkukauden ollut klesana. Noin tärkeitä pelaajia kun otetaan kokoonpanosta olisi vaikeuksissa useampikin joukkue. Tuo kaksikko ja uudet pelaajat on aiheuttaneet sen että hyökkäyksessä on myös roolit sekä pelipaikat vaihtuneet paljon. Esimerkiksi Sterlingia kun katsoo, niin selvästi näkee ettei mies pysty ainakaan vielä samanlaiseen esitykseen jokaisella pelipaikalla missä on ollut. Puolustuspää huolestuttaa enemmän koska siellä ei oikein ole koko BR:n aikana tapahtunut kehitystä. Nyt sielläkin on uudistumassa koko linja laitoja myöten ja varmasti noilla nuorukaisilla ainakin ottaa aikansa ennen kuin taso vakiintuu. Moreno on hyvä esimerkki. Mitä vaan maan ja taivaan väliltä nähty jo. Pitäisi olla Melwoodissa kärpäsenä että tietäisi joukkueen puolustustreenistä jotain, mutta jotenkin näyttää ettei se ole BR:n ykkösasioita. Sikäli on sama vaikka kuinka vaihtaisi pelaajia linjassa jos joukkueen systeemi mättää silti.

Pyyhettä en heitä kehään vielä oikeastaan minkään suhteen. Paitsi ehkä sen että sarjakannua ei jahdata tänä vuonna samalla lailla kuin viime vuonna. Siellä on vaan liian kovia porukoita jo pitkällä edellä. Jokaiselle kaudelle tuskin voidaan odottaa mitään 10 matsin voittoputkeakaan.

Tänään olisi hyvä kiillottaa kilpeä ja ottaa se valkoisten päänahka jälleen kerran. U19 näytti jo mallia kaatamalla Realin Youth Cupissa 3-2, joten eiköhän aikuisetkin hoida hommansa. Lähinnä tänään saadaan varmaan jännittää sitä että saako valkoiset vieläkään maalia aikaiseksi Liverpoolia vastaan näissä karkeloissa..?

EDIT: Poolin avaus tänään: Mignolet, Johnson, Moreno, Skrtel, Lovren, Gerrard, Henderson, Allen, Coutinho, Sterling, Balotelli.
Lallana siis vaihtunut Coutinhoon ja Johnson ilmeisesti pysäyttää BR:n märissä unissa huikealla puolustamisellaan Ronaldon....
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös