Liverpool FC 2014–2015

  • 169 559
  • 1 011

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
http://www.liverpoolfc.com/news/latest-news/168947-rodgers-buoyed-by-transfer-business
Liverpoolin sivuilla löytyy kauden alla vielä mielenkiintoista settiä Rodgersin suusta koskien pelaajasiirtoja. Pähkinänkuoressa sanottuna siirtoikkuna on kuulemma onnistunut, mutta vielä olisi pyrkimys pariinkin hankintaan. Rahaa kuulemma löytyy. Hyökkääjähankinta mainitaan vieläpä erikseen, joten eiköhän siellä tieto ole että Sturren loukkaantumisen myötä oltaisiin kovassa paikassa.

Toinen mielenkiintoinen pointti oli: "I would say this will be our biggest window for a few years."
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Voi perse!

Kirjoittelin hienon setin Poolin tulevasta kaudesta, mutta sähkökatko onnistui sitten pyyhkimään sen hajatuksen tuotoksen bittipaskaviemäriin.

Oli settiä Suarezin jättämästä aukosta, Sturren maaliputken jatkumisesta terveenä, jo tulleiden hankintojen riittävyydestä, Poolin puolustuksen pitävyydestä jne., mutta ei sitten saatana!

Lopputulema oli kuitenkin se, että Poolin kaudesta voi tulla myös tuskallinen floppi, sellaisia tuntemuksia on ilmassa. Poolin sijoitus Valjussa voi olla jotain väliltä 1-7, todennäköisesti ei kuitenkaan 1-2, vaan 3-7. CL:ssa riittää selviytyminen jatkoon lohkovaiheesta. Siinä kohtaa arpa heittää kuitenkin Poolille Realin...

Vittuakos tässä. Luetaan sitten noi "ammattilaisten" näkemykset UL:stä ja US:sta. Mitä tässä mitään omia mielipiteitä julistamaan, selvä merkki bittimiljööltä, kiitos siitä.
 

Ian Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool
No niin, tänään sitten startataan Valioliigakausi 2014-15. Liverpoolin osalta toivomuslistalla olisi että Suarezin maalit ja juoksut saataisiin jotenkin paikattua, Sturridgen pysyminen ehjänä, Sterlingin ja Hendersonin kehittyminen entisestään ja puolustuksen pitäminen viime kautta paremmin, ja joku tai useampikin hankinta löisi kunnolla itsensä läpi. Mitä mieltä porukka on Emre Canista?

Mestaruus voi olla vielä vähän ulottumattomissa, mutta jospa siinä Mestareiden liigaan oikeuttavissa sijoituksissa pysyttäisiin. Toisaalta, jos samanlainen voittoputki on tulollaan kuin viime kaudella, niin antaa tulla vaan... montakos peliä se nyt olikaan?
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kiitos Andille ja co., että olette päivittäneet ketjua kesän aikana. Näin on nopeasti päässyt selville, missä mennään.

Oman näkemykseni mukaan vielä pitää hankkia se HYÖKKÄÄJÄ, jonka pitää pysty tekemään se 15 - 20 maalia kaudessa. Pelkällä Sturrella ei pärjätä, Lambert on ns. vaihtokärki ja Borini floppi, kuten olen jo 3 vuotta saarnannut. Toivottavasti se iso kala tarttuu koukkuun, mistä huhuillaan aika vahvasti. Puolustus on nyt vahvempi kuin viime kaudella, keskikenttä entistä parempi ja hyökkäyspäässä on nuoria ja taitavia pelaajia.

Itse uskon, että taistellaan tällä kaudella mestaruudesta ja laitoin ihan tukevasti mestaruudesta 12 kertoimella. Ihmettelen, että Lontoon pikkuseuroilla oli niin pienet kertoimet ja niitä ei voi mainita Poolin ja Manun kanssa samassa lauseessa, kun keskustellaan menestyksestä ja perinteistä.

YNWA!!!
 

jkm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata ja Pool
Lopputulema oli kuitenkin se, että Poolin kaudesta voi tulla myös tuskallinen floppi, sellaisia tuntemuksia on ilmassa. Poolin sijoitus Valjussa voi olla jotain väliltä 1-7, todennäköisesti ei kuitenkaan 1-2, vaan 3-7. CL:ssa riittää selviytyminen jatkoon lohkovaiheesta. Siinä kohtaa arpa heittää kuitenkin Poolille Realin...
Tässäpä oikeastaan aika osuvat ajatukset lähes suoraan tältä näppikseltä.

Suarezin jättämä aukko on niin iso ettei tällä siirtoläjällä sen paikkaamiseen kyetä. Kuitenkin ihmetyttää se, että monet esim Futisforumilla dissaavat Rickie Lambertin siirtoa ja pitävät äijää ihan tusinahankintana. Mies on kuitenkin tainnut parin viime kauden aikana tehdä Southamptonille liki 30 maalia Valioliigassa eikä tuohon ihan joka jamppa kykene.

Vaikka omat ennakko-odotukset eivät ihan optimistisimmat olekaan niin toivotaan silti, että Rodgers & co näyttävät meitsille ne kuuluisat närhet munat.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
...Suarezin jättämä aukko on niin iso ettei tällä siirtoläjällä sen paikkaamiseen kyetä...

Suareziin liittyen täytyy todeta vielä se, että monessa yhteydessä on nostettu esiin vain Suarezin maalit, joita Pool jää väkisinkin kaipaamaan, mutta sitä kaikkea muuta konnan tekemään duunia ei ole otettu esiin mitenkään. UL:n kausisetissä oli aika hyvin noista Suarezin miustakin avuista nostettu esiin esim. syötöt. Halukkuus ja kyky riistoihin sekä katkoihin on aivan toista kuin esim. Sturrella. Cavanissa olisi vähän samaa vikaa Suarezin kanssa tuosta muustakin työmoraalista ja tahdosta, ei pelkästään maalien tekemisestä.

Samoin UL:ssä oli tuosta Poolin keskikentän ja puolustuslinjan haavoittuvuudesta, tätä itsekin pohdin ja nähtäväksi jää, onko tuo osa-alue parantumassa Poolin pelissä. Tässä kohtaa nousee esiin StevieG, ja mm. se Chelski matsin liukastuminen. Tuolle paikalle ei ole ainakaan uutta voimaa tulossa, vaan vaihtoehdot taitaa olla TheKapun lisäksi Lucas ja Allen. Muut ovatkin jo erityylisiä keskikentän koohottajia.

SG. Pystyykö palauttamaan Poolin mestaruuspyttyyn käsiksi uransa aikana, vai jääkö haaveeksi? Onko SG:llä edelleen kausari avaukseen? Ylöspäin SG oli aika hyvä viime kaudella, mutta enemmän ongelmia tulee jalalla omia kohti pelatessa.

Saa yllättää positiivisesti, en pistä ollenkaan pahakseni, ja näin kauden alussa kaikillahan on vielä yhtä paljon matkaa siihen kaikkien unelmaan.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Näytön paikka

Sopivasti tässä ehti vielä ennen kauden alkua avaamaan omia ajatuksia tulevasta kaudesta Liverpool FC:n osalta. Kausiennakot eri aviiseissa mielestäni eivät ainakaan kasaa Liverpoolille menestyspaineita, vaan mielestäni jopa aliarvioivat ryhmän kykyjä. Se jos mikä sopii kyllä. Tottakai Suarezin kaltaisen pelaajan lähtö on menetys kenelle tahansa Liverpoolin materiaalilla operoivalle, ja se varmasti näkyy yksittäisissä tilanteissa ja otteluissa kauden aikana. Kokonaisuutta en usko sen ratkaisevan, vaan tämä kausi, kuten koko nyky-Liverpool kulminoituu Brendan Rodgersiin, jolla tuo näytön paikka taas mielestäni on. Suarez-”rahoilla” on saatu kesän aikana rällätä ja mukaan on tarttunut BR:n mielestä hyvä nippu pelimiehiä, joista muutama ehti ainakin pre-seasonilla jo osoittaakin olevansa hyvällä tasolla. Toki siirtomarkkinoilla onnistuminen mitataan oikeasti vasta kauden aikana. Ja joidenkin uusien pelaajien kohdalla voi mennä parikin kautta ennen kuin taso oikeasti nähdään. Painopiste on ollut selkeästi potentiaalin ostamisessa ja sen jalostaminen jatkossa.

Viime kaudellahan suurimmat ongelmat Liverpoolin pelissä olivat pitkälti puolustuspäässä ja ajoittain jopa ylihyökkäävässä pelitavassa. Laidoilla oltiin välillä pahasti juoksupoikia, ja keskustassa ei kommunikaatio toiminut esim. keskityspalloissa kunnolla. Laitapuolustajat jäivät monesti alivoimatilanteisiin ja heistä mentiin heittämällä ohi. Tai sitten laitapakki vetäytyi liian alas laidallaan. Kesän aikana laitoja on pyritty vahvistamaan, ja Lovrenista BR ilmeisesti hakee sitä puolustuksen keskustan liideriä, joka rauhoittaa pelaamista ja antaa Mignolet`lle työrauhan maalilla. Lovren pystyy myös avaamaan peliä maassa tai ilmassa, mikä varmasti edesauttoi kiinnostusta mieheen. Uskoisin että alkukaudesta mennään toppariparilla Skrtel-Lovren. Ja laidoilla pelaa ainakin aluksi pääasiassa Johnson-Enrique, mikäli jälkimmäinen alkaa olla jälleen pelikunnossa. Myöhemmin varsinkin Johnsonin pelipaikka ollee uhattuna Morenon ja Manquillon saapumisten myötä. Viime kautta tiukemmalla puolustamisella pystytään jo osaltaan varmistamaan se että Suarezin maalien menetys ei näy niin radikaalisti pisteissä. Jokaisen pelin ei tarvitse päättyä 4-2 tai 6-3. Vaihtuvuutta on toki joukkueessa ollut nyt paljon, mutta sen vaikutusta varmasti vähentää se, että lopulta avauskokoonpano ja muodostelma muuttui viime kaudellakin tuon tuosta. Yksi BR:n vahvuuksia on nimenomaan se, että mies ei ole kiveen hakannut yhtä tai kahta muodostelmaa vaan reagoi vastustajan mukaan. Toki joskus se iskee omillekin kasseille, kuten viime kaudella kun lähdettiin Villaa vastaan pelaamaan neljän topparin alakerralla.

Keskikentällä Gerrard teki uuden tulemisen viime kaudella kun BR naulasi miehen keskikentän pohjalle. Pelisilmällä ja yhdellä sarjan parhaista potkutekniikoista ikoni edelleen pitänee paikkansa rytmittämässä peliä. Puolustussuuntaan tuossa pohjalla on pieni riski siinä että vieläkään kapteeni ei menetyksen jälkeen aina muista lähteä hakeutumaan pallon alle, ja toppareiden eteen syntyy aukko vastustajalle. Viime kaudella tuo välillä korostui kun hyökättiin lähes hullun lailla, mutta toivoisin että siitä viisastuneena BR pyrkii hieman kontrolloivampaan pelitapaan, jotta noita alivoimatilanteita ei omaan päähän syntyisi.

Liverpoolin pelaaminen muutenkin pallon menetyksen jälkeen on yksi kiinnostavimmista asioista tällä kaudella. Kuinka tuo joukkue reagoi noissa tilanteissa? Prässätäänkö yli liian syvällä ja annetaan näin tilaa vastustajalle, vai osataanko hakea oma ryhmitys ja iskeä prässi oikea-aikaisesti hieman lähempänä omaa maalia. Tai ajetaanko pallollisena niin voimakkaasti vastustajan maalia kohti että enää ei millään ehditäkään puolustusmuotoon. Ylempänä prässääminen toimisi vain jos sitä noudattaisi sovitusti koko porukka, mutta Liverpoolin kohdalla on ollut hieman ongelmia siinä että osa pelaajista ei ole ollut tilanteen tasalla. Kesän kisoissa Saksa näytti mielestäni hienosti jalkapallon evoluution kärjen, ja sen kuinka tilanteissa reagoidaan oikein. Vaikka turha mitään Saksaa ja Liverpoolia on sen kummemmin verratakaan.

Keskikentällä ensimmäinen nimi papereissa kapteenin jälkeen lienee Henderson, jonka suurelle siirtosummalle tuskin kukaan enää hirveästi naureskelee. Hendon pelaamista molempiin suuntiin ei tarvitse kyseenalaistaa, mutta tällä kaudella pitäisi erityisesti maalipuiden väliin osua enemmän. Sama pätee Hendon yläpuolella ja laidoilla operoiviin pre-seasonin parhaisiin pelaajiin eli Sterlingiin ja Coutinhoon (sekä myös Lallanaan kunhan kuntoutuu). Toistaiseksi näiden pelaajien vastuulle on pitkälti jäämässä Suarezin maalien menetyksen kompensointi. Emre Can saattaa myös alkukaudesta peliaikaa saadessaan yllättää monet kyvyillään. Pre-season oli mieheltä onnistunut ja näytti liikkuvana ja syöttävänä pelaajana sopivan hyvin miehistöön. Saattaa ottaa avauspaikan kun tänään vihdoin kausi avataan.

Piikkinä suurimman osan ajasta pelaa varmasti Sturridge, jolle kasautuu myös melkoiset paineet maalinteosta. Toivottavasti pysyy terveenä, sillä 20 maalia pystyy kyllä takomaan, kun tuo keskikentän pelaajisto on tarjoilemassa, mutta ei ole tainnut pelata kauttakaan valioliigassa urallaan ilman loukkaantumisia joten tukea tarvitaan. Lambertin rooli tullee olemaan Rodgersinkin sanojen mukaan aika täsmällinen, ja miehelle ei joka viikko peliaikaa tule. Mielenkiintoista on myös nähdä kuinka Rodgers jäsentelee yläkerran pelaamisen. Veikkaisin että Sturridge-Sterling-Coutinho-Henderson (myöhemmin myös Lallana ja Markovic jne) pyrkivät aktiivisesti vaihtamaan paikkaa, ja näin sekoittamaan juoksuillaan enemmän vastustajan pakkaa. Tuolla olisi tärkeä saada tilaa maalintekoon myös noille keskikentän pelaajille.

Vielä lyhyesti siis oma mielipiteeni menestyksen kulmakivistä:
- Muuttuko pelitapa paljonkin Suarezin lähdön seurauksena?
- Onko hyökkäyspeli enemmän reagoimiseen, pelin kääntämiseen ja nopeisiin vastaiskuihin perustuvaa, vaiko aavistuksen kontrolloivampaa?
- Kuinka reagoidaan pallon menetyksen jälkeen?
- Toimiiko puolustuksen ja Mignoletin kommunikaatio paremmin, ja saadaanko laidat tukittua tarpeeksi aktiivisesti.
- Kuka on nyt se erikoistilanne-ase tässä joukkueessa. Kapu hoitaa osan varmasti mutta esim. suorat vaparit on pieni kysymysmerkki.

Kauden sijoitusta veikattaessa tulee ehkä värilasit päähän mutta uskon että vähintään 4. Sija pystytään ottamaan.

Jos nyt veikkaisi vielä tälle päivälle avauksen niin se olisi seuraava:

---------------Sturre--------------
Coutinho----------------Sterling
---------Can------Henderson------
-------------Gerrard----------------
Enrique-Lovren-Skrtel-Johnson
-------------Mignolet--------------

Mikäli Enrique ei avaa niin sitten todennäköisesti Manquillo pääsee heti tositoimiin.

P.S. Kempesille kiitokset kiitoksista.

Kohta mennään... YNWA!

EDIT: Avaus julkistettu.. Ihan ennakoimani se ei ollut:

Liverpool XI in full: Mignolet, Manquillo, Johnson, Skrtel, Lovren, Gerrard, Lucas, Henderson, Coutinho, Sterling, Sturridge.

Substitutes: Jones, Toure, Sakho, Allen, Ibe, Can, Lambert.

Eli Can ei vielä ole avauksessa vaan Lucas tekee paluun avaukseen ehkä yllättäenkin. Saada nähdä miten Lucas-Gerrard asemoituu. Pelataanko jopa selkeästi kahden pohjalla? Myös Manquillo on avauksessa ja Enrique kokonaan poissa miehistöstä.
 
Viimeksi muokattu:

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Olihan helpottava 2-1 voitto Sotonista. Sterling ja Sturridge odotetusti maalareina. Sterlingin maaliin upea läpisyöttö Hendersonilta, ja Sturrelle tarjoili Raheem pienen flipperin jälkeen.

Itse peli oli aika kaukana odotetusta ja oikeastaan ensimmäisellä jaksolla pakka pysyi jotenkin kasassa. Toiselle jaksolla etäisyydet kasvoivat ja lopussa näytti prässääminen vaativan veronsa ja porukka väsyi. Southamptonilla oli loistavia paikkoja myös pistää peli vähintään tasoihin, mutta Mignolet oli maalilla loistava yhtä tai kahta keskityshaparointia lukuunottamatta. Southamptonin puolelta maalintekijä Clyne oli nousuillaan erittäin vaarallinen ja mielestäni Fonte pelasi hyvin iholla Liverpoolin hyökkääjiä vastaan ja tilaa ei juuri heille jättänyt.

Hyökkäyspäässä oli aika vaisua ja hätäistä pelinrakentelu. Paljon ratkaisupaikoissa hätäisiä syöttöjä mitkä Soton katkoi helpolla pois. Lisäksi pelin aivot puuttuivat koska Coutinholla oli erittäin huono päivä. Onneksi Sterling näytti mikä on miehiään ja pitkälti henk.koht. panoksellaan ratkaisi pelin. Sturridge oli täysin pimennossa kunnes iski voittomaalin. Muuta ei tietty tarvitsekaan tehdä. Lucas ja Gerrard pelasivat ihan ok matsin vaikka varsinkin Lucasilla tuli muutama paha syöttöhassi. Juoksukilpailuissa parempia joukkueita vastaan tuolla keskustalla tulee kuitenkin kiire. Sillä hyvin Sotonkin heistä meni läpi kun vielä hieman höntyilivät. Puolustuksessa Skrtel - Lovren toimi pääsääntöisesti hyvin vaikka kyllähän heitäkin vietiin Sotonin komeassa maalissa kuin märkää rättiä. Laitapakit Manquillo ja Johnson olivat myös aika pimennossa ylöspäin, ja vaikeuksia meinasi tullakin heti kun nousivat tukemaan hyökkäystä. Taakse jäänyttä tilaa ei aina oikein ehditty paikkaamaan.

Eiköhän se siitä lähde liikkeelle nyt kun avausmatsin paineet on purettu voitokkaasti, ja joukkue alkaa paremmin hitsautumaan yhteen. Seuraava liigamatsi onkin jo sitten pahempi paikka kun City asettuu Etihadilla vastaan.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Poolin osalta Valjun kausi 14-15 avattu 2-1 voitolla Sotonista.

Positiivista oli tietenkin itse voitto ja kolme pistettä sekä etenkin Manquillon helvetin lupaava esitys. Myös Sturren ja Raheemin avausmaalit positiivista.

Tuloksen takaa työntyy esiin silti monta kysymysmerkkiä ja tavallaan Poolin voi sanoa jopa voittaneen väärin. Edelliskaudelta tuttuja merkkejä näkyi pelissä useampia. Toisella puoliajalla peli hajosi aivan totaalisesti ja Soton pääsi pyörittämään, jolloin Sotonilla täydet mahdollisuudet siirtyä jopa 1-3 johtoon, mutta Pool selvisi tästä ja kävi tuikkaamassa voitto-osuman. Etenkin toisella jaksolla myös keskikentän pohjan ja puolustuslinjan haavoittuvuus tuli esiin useampia kertoja. Tuonne linjojen väliin pystyi Soton pelaamaan liian helposti ja osin sijoittuminen ja tekeminen aika kamalaa. StevieG ja Lucas ei vaikuttanut enää toisen puoliajan alussa. StevieG teki kyllä pelin lopulla muutamat hyvät katkot ja purut omilla.

Jotenkin tuosta Poolista jäi kuitenkin sellainen vaikutelma, että se ei ole vaarallinen. Toisella jaksolla varsinkin ajoittain täysin turhaa roiskimista hyökkäyksessä. Tähän kohtaan voisi laittaa taas muutamat vedot Suarezin aikaan, mutta olkoon, nyt on elettävä ilman Suarezia ja pelin on mukauduttava sen mukaan. Jotain Poolin täytyy eittämättä vielä tehdä tämän ikkunan aikana, jotta kunnon kulmahampaat löytyisi jostain. Enemmän ja eniten mua häiritsee toi puolustuksen ja keskustan pohjan ajoittainen reikäjuustomaisuus. Mignolet ei myöskään edelleenkään täysin vakuuta. Hyvä veskari, mutta onko hänestä torjumaan (mitään) seuraa mestaruuteen, tätä epäilen.

Päätetään silti posiin ja sitä oli ehdottomasti mielestäni Manquillon esitys. Kypsää pelaamista, lukuisia hyviä katkoja ja pystyi myös pelaamaan ylöspäin. Lainan voi muuttaa siirroksi.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Päätetään silti posiin ja sitä oli ehdottomasti mielestäni Manquillon esitys. Kypsää pelaamista, lukuisia hyviä katkoja ja pystyi myös pelaamaan ylöspäin. Lainan voi muuttaa siirroksi.
Olihan Manquillo aika ajoin hukassa tuolla, mutta siihen nähden kesti tyydyttävästi että selkeästi Soton yritti alussa fyysisesti ottaa mieheltä luulot pois. Ihan ok aloitus kuitenkin ja postiivista sekin että vaikka sai suht aikaisin kortin niin pelaaminen ei muuttunut liialliseksi arkailuksi. Kyllä mä silti ainakin odotan vielä Enriquen ja Morenon esiintymisiä laidoilla.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Liverpool lähti ilmeisesti voittamaan peliä 1-0, kun avauksessa oli Henderson-Gerrard-Lucas. Kyllä kotikentällä pitäisi lähteä rohkeammin hyökkäämään. Kun Coutinholle ja Sturridgelle (tosin 1 maali) osui vielä melko kehno pelipäivä, niin 3 pistettä vaikuttaa lähes pieneltä lottovoitolta, mutta mitä siitä, kaikki pisteet kelpaavat. Lambert piristi peliä viimeisen vartin aikana, ehkä hän on hyvä rotaatito-hankinta. Kyllä Liverpoolin pitää hankkia vielä yksi hyökkääjä lisää tai tulee todella vaikea kausi.
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Liverpool lähti ilmeisesti voittamaan peliä 1-0, kun avauksessa oli Henderson-Gerrard-Lucas. Kyllä kotikentällä pitäisi lähteä rohkeammin hyökkäämään.

Täysin samaa mieltä. Ja kyllä Lucas on niin nähty. Ei mitään käyttöä.

Jos sitä hyökkääjää ei löydy, ollaan kusessa. Falcao nyt huhuissa ykkösenä. Eiköhän tämä peli vauhdittanut taas etsintää.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Ei tuo 4-2-3-1 ryhmitys ole Liverpoolin optimaalisin jos Gerrard ja Lucas ovat siellä keskellä. Jalat eivät riitä millään tukemaan toppareita tarpeeksi. Eilen voitto onneksi tuli kun Rodgers vaihtoi ensin 4-3-3:n ja sittemmin vielä Lambertin sisääntulon myötä keskikentän timanttiin. En tiedä oliko taktiikkavalinnat sitten juurikin sen takia että Soton oli viime kaudella paineistamisellaan yksi pahimmista vastustajista Poolille, mutta veikkaisin että Citya vastaan lähdetään erilaisella taktiikalla. Ja yleensä Poolin pelin taso nousee muutenkin kun vastus nimellisesti kovenee.

Kyllähän tässä sairastuvalta odottaa pelaajien paluuta myös. Etenkin Lallana ja Markovic olisi kiva nähdä jo tositoimissa. Ja ilmeisesti paluu on molemmilla kuten myös Jon Flanaganilla aika lähellä.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Mikähän siinä on, että toinen puoliaika tuntuu edelleen olevan 'Poolille noin vaikea? Jo viime kaudella oli trendi, että eka puoliaika pelattiin ok, mutta toinen oli sitten täyttä kuraa. Eilen oli vähän samoja elkeitä.
Toisaalta nyt onnistuttiin voittamaan Southampton Anfield Roadilla. Siihen ei viime kaudella pystytty. Ollaan siis viime kautta edellä.
 

Musta87

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Etenkin toisella jaksolla myös keskikentän pohjan ja puolustuslinjan haavoittuvuus tuli esiin useampia kertoja. Tuonne linjojen väliin pystyi Soton pelaamaan liian helposti ja osin sijoittuminen ja tekeminen aika kamalaa.
Omaan silmään topparipari Skrtel-Lovren vaikutti melko vakaalle. Erityisesti Lovren vakuutti, vaikka varmasti pelissä oli ekstralatinkia. Skrtelin kohdalla isot koomailut (kuten mm. Soton-maalissa) vaan tuntuvat silloin tällöin jatkuvan, mutta uskon, että tässä on se pari, joka vuotoja pahimmin tukkii.

Keskikentän duo ei tuollaisenaan kyllä toimi. Lucas ei kerta kaikkiaan pysty pelaamaan palloa / syöttämään edes kahta riviä alusta ja toisaalta jalat eivät riitä paikkaamaan StevieG:n sekoiluita puolustussuuntaan. Gerrardin kohdalla en usko ongelman edes olevan jalat, vaan pää: tilanne, jossa Davis pääsi varsin vapaasti ampumaan tussauksen, jonka Mignolet helposti alakulmasta torjui, oli hyvä esimerkki tästä. Jo kauan ennen Davisille tullutta syöttöä näki, että tästä tulee helvetin vaarallinen tilanne, mutta Kapu ei ottanut ainuttakaan juoksuaskelta jeesatakseen puolustusta. Sitten syötön jälkeen epätoivoinen spurtti monta metriä myöhässä. Gerrard on loistava pirlomainen pelaaja tuolle paikalle hyökkäyksen käynnistäjänä, mutta puolustussuuntaan ei (vielä) millään riitä. Rinnalla pitäisi pelata Mascheranon tyylinen lana, joka täyttää tuon tyhjän tilan mm. laitapakkien nousujen seurauksena sekä suojaa toppareita paremmin kuin Lucas. Vielä en osaa sanoa onko esim. Emre Canista siihen, vai onko hänkin liian hyökkäysorientoitunut. Riskillä mennään koko ajan.

Yksi asia jäi hieman ihmetyttämään: miksi Rodgers ei käyttänyt lopussa kolmatta vaihtoaan, vaikka ainakin Sturridge näytti niin väsyneeltä, ettei puolustamisessa ollut miksikään hyödyksi?

Mielenkiinnolla seurataan siirtoikkunan loppuvaihetta, siitä oikeat palaset paikoilleen, niin kesä on ollut varsin onnistunut.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Yksi asia jäi hieman ihmetyttämään: miksi Rodgers ei käyttänyt lopussa kolmatta vaihtoaan, vaikka ainakin Sturridge näytti niin väsyneeltä, ettei puolustamisessa ollut miksikään hyödyksi?.
Olisiko sitten halunnut välttää sen ettei anna paniikkisignaalia joukkueelle vaihdolla. Mene ja tiedä. Muutenhan nuo pelaajavaihdot eilen olivat sidoksissa aika lailla taktiikan vaihtamiseen, ensin Allen ja 433:n siirtyminen(tuohon muotoon Lucas ei olisi sopinut enää ollenkaan) ja sitten Lambert kun haluttiin kaksi kärkeä kentälle.

Siirtojutuista ei taida olla vielä mainittu että toppari Tiago Ilorin kauden mittainen laina Bordeaux´n porukkaan vahvistettiin seuran toimesta tänään. Ja jo aiemmin Joao Carlos Teixeira lähti Hyypiän oppiin Brightoniin.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Jonkun brittitabloidin Facebook-mainoksessa tarjottiin kovasti Alex Songia Liverpooliin. Vaihtaisin kyllä mielelläni Leivan Songiin. Mutta huhut on vain huhuja. Kuten valitettavasti varmaan Virkkusenkin eilen mainitsema Falcaokin, joka on yksi suosikeistani ja pahvi Anfieldille toisi kyllä onnenpissat kalsareihin.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Teixeiralta meni sitten 5 minuuttia avauksessa kunnes teki maalin divarissa Brightonille, ja auttoi Hyypiän kauden avausvoittoon Leedsistä. Toivottavasti vetää tuolla hyvän lainakauden ilman loukkaantumisia, sillä kaveri on kyllä niin Rodgersin oloinen pelaaja.

Coutinho sai muuten kutsun Brassien maajoukkueen mukaan seuraaviin treenimatseihin. Pelaajan kannalta hyvä juttu, vaikkakin tässä tapauksessa saattaa kaivella että kutsu ei tullut jo ennen kesää.

Tuosta mahdollisesta uudesta hyökkääjästä tuli vielä mieleen että toivoa sopisi ettei sitä väännetä enää deadline dayna, sillä niistä väännöistä Liverpoolilla ei ole kovin hyviä kokemuksia viime vuosilta. Pahimmassa tapauksessa jää luu käteen kokonaan.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Balotellin siirtohuhut sen kuin kiihtyvät. Nyt rupeaa jo niin monesta tuutista tulemaan infoa tästä ja Italialaistietojen mukaan Balotelli hetki sitten hyvästellyt joukkueen. Saas nähdä, mutta kyllä tuo aika varmalta rupeaa näyttämään.

Mielenkiintoinen hankinta jos toteutuu. Eihän Balotellin pelillisiä ansioita voi kukaan kiistää, mutta saa nähdä mitä tekee joukkuehengelle ja kurinalaisuudelle. Ja miten BR muokkaa pelisysteemiään? Meinaako peluuttaa kahta kärkeä ja timanttia vai? Toivon nyt kuitenkin, ettei 4-3-3 ja Sturridgea ajeta laitaan.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Väittävät tuolla myös Samuel Eto’on siirtymisen olevan lähellä, vaikka Balotelli tulisikin. Toisaalta tuollahan on ollut huhuja myös Falcaon lainasta, lähteiden mukaan tähän lainaan Pool olisi aikeissa laittaa £10-12m.

Jordon Ibeä huhuiltu lainalle Boltoniin.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
En kyllä tiedä itkeäkö vai nauraa, mikäli Balotelli tulee. Lisännee toki ihmisten kiinnostusta seuraa kohtaan ja saattaa maalejakin tehdä. Huhuissa puhutaan viiden vuoden sopimuksesta.

Sen verran on paljon huhuja liikkeellä, että Balotellikaan (jos nyt tulee) ei jäisi viimeiseksi hankinnaksi. Melkein joka paikalle alkaa olemaan vähintään kaksi ukkoa, ja tämä on tottakai hyvä tilanne, vaikka kysyykin penkillä vuoroaan odottavilta pitkää pinnaa.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilmeisesti jo sovittu 16 miljoonan punnan siirrosta. Ja kun samalla Borini on lähdössä 14 miljoonalla, on tämä aika no-brainer. Borini+2m siis Balotellin hinta. Ei paha.

Huomenna pitäisi viimeistään Mario rekisteröidä, jotta saisi pelata Cityä vastaan maanantaina.

Ja Balotellin puolustukseksi on kyllä sanottava, että vaikka on täysin sekaisin, niin on kuitenkin loppupeleissä hyväntahtoinen. Suurin miinus lienee ajoittainen pelin kuvasta täysin katoaminen ja turhat varoitukset/ulosajot.
 

Bats

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Ässät, UFC
Heaven or Hell

Yksi sekopää siis lähti, ja toinen tilalle. Kaheli-osasto näemmä täytyy pitää vakiona.

No, kuten LFC:n keskustelupalstoilla yksi kaveri hyvin totesi, Balotelli on täysin Heaven or Hell. Välimaastoa ei löydy. Maustetta matseihin saadaan ainakin, se on varma. En sitten tiedä, mitä tämä tekee Poolin kurinalaiselle pelitaktiikalle. Balotellista ei meinaan kurinalaista saada tekemälläkään. Rodgersin vahvuutena on kuitenkin nähty kaistapäiden kaitseminen, joten ehkä Mario saadaan vielä iloiseksi.

Varmuudella kaudella nähdään ainakin yksi Skrtel vs. Balotelli -nyrkkitappelu + lööpit.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Vai yksi inhokeistani sieltä sitten on tulossa? No, ei kai siinä sitten ketään. Eto'o, mitäs me sillä tehdään? Falcao kyllä kelpaisi vaikka vain lainalle. Toivottavasti Iben lainaus ei ole koko kauden mittainen, voi olla käyttöä vielä.

Ja jos Borinista saadaan 14 milliä, niin tosissaan liikutaan ei aivoja-osastolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös