Lisäätkö pastaan ketsuppia?

  • 6 074
  • 65

Lisäätkö pasta-annokseesi ketsuppia?

  • En syö pastaa lainkaan.

    Ääniä: 0 0,0%

  • Äänestäjiä
    125
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Onko tapanasi lisätä pasta-annokseen ketsuppia, joko yleensä tai ihan poikkeuksetta? Vai pidätkö ketsupin tunkemista pastaan moukkamaisena virheenä, jolla ruoan muut aromit tuhotaan?

YLE teki pari päivää sitten pienen uutisen Teemu Selänteen twiitin pohjalta. Selänteen julkaisemassa liki parikymmentä vuotta vanhassa kuvassa Teemu syö pastaa Brendan Leipsic -nimisen pikkuvesselin kanssa. Kuvan julkaiseminen tuli ajankohtaiseksi, kun Leipsic - joka ryhtyi myöhemmin hänkin jääkiekkoilijaksi ja onnistui raivaamaan tiensä ammattilaiseksi - teki äskettäin uransa ensimmäisen NHL-maalin.

Tarkkaavaiset huomasivat oitis, että Teemun ja Brendanin pastapöydässä oli mikäpä muu kuin Heinz -ketsuppipullo. Kuvan perusteella on pääteltävissä, ettei ketsupin lisäämistä pastaan ollut saatanoitu Selänteiden taloudessa ainakaan vielä 1990-luvulla. Liekö koomminkaan.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Olen pitänyt ketsupin lisäämistä pastaan täysin sairaana ja hämmentävänä toimintana jo päiväkodista lähtien. Koulussa teki aina pahaa katsoa kun bolognesekastikkeen päälle ruiskutettiin pahimmissa tapauksissa jopa desi punaista. Tästä joutui kärsimään myös muilla koulutusasteilla sekä armeijassa. Yliopistolla rohkaisin mieleni ja huomautin asiasta kaverille. Ihmetteli vain, sanoi että oli tehnyt näin pienestä pitäen ja ei ollut koskaan kummemmin miettinyt asiaa. Huhhuh. Sairasta, sairasta.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
En ryhtynyt määrittelemään tässä yhteydessä, millaiset tapaukset lasketaan pasta-annoksiksi ja mitkä ei. Sen verran on syytä tarkentaa, että ruokailemaan opetteleville parivuotiaille tarjottavat mössöt eivät ole pasta-annoksia. Siis esim. keitetty sarvimakaroni tai rakettispagetti, johon on kenties lisätty ruskistettua jauhelihaa, ei ole pasta-annos. Sellainen on mahantäytettä, ei mikään ruokalaji.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
No en lisää, kuten en mihinkään muuhunkaan ruokaan. Ketsuppi on siitä jännä, että toisin kuin muut mausteet, kastikkeet ym, se ei paranna tai korosta minkään ruuan makua, vaan saa sen ainoastaan maistumaan ketsupilta. Ja jos ruualle on hyväksi että se maistuu ketsupilta, ei se ole syömisen arvoista alkujaankaan.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Eipä tule edes mieleen lisätä ketsuppia pastaan. Mahan täytteeseen toisinaan ja nuorempana enemmän.
 

Fordél

Jäsen
En ryhtynyt määrittelemään tässä yhteydessä, millaiset tapaukset lasketaan pasta-annoksiksi ja mitkä ei. Sen verran on syytä tarkentaa, että ruokailemaan opetteleville parivuotiaille tarjottavat mössöt eivät ole pasta-annoksia. Siis esim. keitetty sarvimakaroni tai rakettispagetti, johon on kenties lisätty ruskistettua jauhelihaa, ei ole pasta-annos. Sellainen on mahantäytettä, ei mikään ruokalaji.

Niin yleensä pasta-annos sisältää juurikin jonkinlaisen kastikkeen (oli se sitten tomaatti-, kerma-, valkoviinipohjainen yms.) jolloin ketsupille ei ole mitään tarvetta. Aikoinaan ketsuppia tuli lisättyä joskus vain spagettiin ja kermaisen jauhelihakastikkeen yhteyteen, mutta tämäkin on lähinnä sellainen suomalainen näkemys pasta-annoksesta. Eli vastaus on, että en lisää enkä näe mitään tarvetta.
 

Fordél

Jäsen
No en lisää, kuten en mihinkään muuhunkaan ruokaan. Ketsuppi on siitä jännä, että toisin kuin muut mausteet, kastikkeet ym, se ei paranna tai korosta minkään ruuan makua, vaan saa sen ainoastaan maistumaan ketsupilta. Ja jos ruualle on hyväksi että se maistuu ketsupilta, ei se ole syömisen arvoista alkujaankaan.

Kyllä ketsuppi sopii oikein hyvin lihamakaronilaatikkoon, joka ei kuitenkaan tällöin maistu vain ketsupille.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllä ketsuppi sopii oikein hyvin lihamakaronilaatikkoon, joka ei kuitenkaan tällöin maistu vain ketsupille.
Ei niin, vaan maistuu lihamakaronilaatikolta ja ketsupilta. Parempaa ilman.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Menen @Fordél in linjoilla eli ihan harkittuun pasta-annokseen en laita ketsuppia. Makaronilaatikko tms. perushärdelli taas saa ketsupin niskaansa. Hyväähän hyvä ketsuppi on, kuten muutkin hyvät asiat.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kun teen pastaa, en tietenkään käytä ketsuppia. Mutta joskus jää jotain lihakastiketta yli viikonlopulta ja maanantaina syödään sitten jämät jonkun pastan kera. Silloin saatan töräyttää ketsuppia sekaan. Töräyttää on muuten ainoa oikea verbi tässä yhteydessä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Vihaan muutamaa asiaa silmittömästi, mitä makuihin tulee. Fazerin sininen on suklaiden Donald Trump: niin huono, ettei enää edes naurata. Kahvi on pula-ajan jäänne, jota ihmiset juovat näkemykseni mukaan siksi, että aina on juotu ja koska se on halpaa. Hyi saatana. Kaupan silakkapihvit etikkaliemessä ovat ruokamaailman raiskaus. Kyseessä on alun pitäen hieno raaka-aine, jota on sittemmin halveerattu jossain teollisuuskeittiössä. Jahka kala on saatu mahdollisimman kuivaksi ja mauttomaksi, se upotetaan jollain epäonnistuneella sipulin riekaleella koristeltuun etikkaan. Siis mitä helvettiä! lopputulos on oikeastaan tismalleen sama kuin vuorokauden Rajamäen väkiviinaetikassa lillunut tiskirätti.

Sitten on ketsuppi. En osaa edes kirota tätä paskaa riittävästi. Pelkästään ketsupin haju saa mielen matalaksi ja ilmeen vihaiseksi. Ketsuppi on aivan helvetin väärin. Sitä ei pitäisi saada olla olemassa. Laiskan makuaistin edelleenlaiskistaja ja länsimaisen gastronomisen kulttuurin rappion alkusyy numero uno. Maailma on pullollaan erilaisia hienoja tomaattikastikkeita ja joku päläri meni kehittämään siihen ohelle ketsupin. Vituttaa edes ajatella sitä tököttiä.
 

Fordél

Jäsen
Ei niin, vaan maistuu lihamakaronilaatikolta ja ketsupilta. Parempaa ilman.

Yleensä lihamakaronilaatikko tuppaa olemaan kuivahkoa ilman ketsuppia. Muutenkin ketsuppi tuo mielestäni siihen hyvän maun, joten sopivat oikein hyvin yhteen.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kun teen pastaa, en tietenkään käytä ketsuppia. Mutta joskus jää jotain lihakastiketta yli viikonlopulta ja maanantaina syödään sitten jämät jonkun pastan kera. Silloin saatan töräyttää ketsuppia sekaan. Töräyttää on muuten ainoa oikea verbi tässä yhteydessä.
Tämä käy aivan järkeen. Tosin tähteiden hävittäminen syömällä on ihan oma juttunsa, joka ei ole ihan sataprosenttisen rinnasteinen sekuntikello kourassa keitetyn tuorepasta-annoksen nauttimiselle.

Mutta on hyvä että tällainenkin käyttötapa tuli esiin. En minäkään lisää koskaan pastaan ketsuppia, mutta tähteiden syöminen on oma maailmansa. Ketsuppi istuu mitä mainioimmin ruokaan, jota kaivan kylmiöstä tullessani iltamyöhällä kotiin. Näin esimerkiksi juuri jauhelihakastikkeen ja perunoiden kanssa. Tosin jos kylmiössä on tryffelöidyn rapupastan tai persiljalla ja korianterilla maustetun chorizopastan tähteet, niin olisi raipparangaistuksen arvoinen teko töräyttää sekaan reilusti ketsuppia ennen näiden syömistä.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
En tietenkään lisää. Kahteen asiaan käytän ketsuppia: makaronilaatikkoon kun sitä syödään sen viidennen kerran valmistuksen jälkeen ja makaronilaatikon maku tulee häivyttää sekä itsetehtyjen hampurilaisten kastikkeena jos muuta ei ole eikä muuta jaksa tehdä.

Joskus jos ainekset on vähissä niin pastakastiketta tehdessä voidaan ketsuppia käyttää mausteena, mutta ei sitä enää siihen lautaselle tursoteta. Ja tämäkin on harvinaista.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Pastaan en missään olosuhteissa koskaan laita ketsuppia. En ylipäätään käytä ketsuppia koskaan enkä muuten sinappiakaan. Vaikka ostaisin kännissä snagarilta makkaraperunat, pyydän jättämään siitä mainitut aineet pois.

Hyi saatana.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Päädyin tarkempien pastan määritelmien mukaan vastaamaan, että en koskaan. Jos olisi pitänyt ihan äänestyksen tiedoilla vastata, niin olisin vastannut, että joskus, koska minäkin töräytän ketsuppia näihin tähteisiin ja joskus makaronilaatikkoonkin. En kuitenkaan todennäköisesti itse tekemääni makaronilaatikkoon, mutta jos pitää jossain lounaspaikassa vetäistä random-lootaa niin kyllä siihen voi töräytyksen päästää.

Ruoanlaittoakin on monenlaista. Jos vetää iltamyöhäiseen kovaan nälkään jonkun satsin, niin se on eri asia kuin paremman ajan kanssa tehty annos. Pastan kanssa kyllä mielelläni teen itse tomaatti-jauhelihakastiketta, ja voi senkin osa-aineena olla satsi Heinzia jos se tuntuu sinne sopivan tomaattisoseen/pyreen kera. Ennemmin kumminkin kermaa tomaattisoseen sekaan.
 
Jos ei maista ruoan seasta muuta kuin ketsupin lisättyään siihen ketsuppia, ei vika ole ketsupissa, vaan maistajan kehittymättömässä makuaistissa. Ketsuppi on oiva, sekä terveellinen lisä esimerkiksi makaronin tai spagetin kanssa nautittavaksi. Muunlaisissa pastatyypeissä en itse ketsuppia käytä. Toisaalta jos esim. makaronilaatikon valmistusvaiheessa sekaan on jo lisätty tomaattisosetta, tai vastaavaa, ei ketsuppikaan ole välttämättömyys.
 

H.Incandenza

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, SiiPe, Chelsea FC
Jos ei maista ruoan seasta muuta kuin ketsupin lisättyään siihen ketsuppia, ei vika ole ketsupissa, vaan maistajan kehittymättömässä makuaistissa. Ketsuppi on oiva, sekä terveellinen lisä esimerkiksi makaronin tai spagetin kanssa nautittavaksi.

Itse näkisin, ettei ketsupilla ja kehittyneellä makuaistilla ole oikein tekemistä keskenään. Ja käsittääkseni ainakin perus Heinzit sisältävät varmaan jonkun 50 % sokeria, joten en lähtisi terveelliseksi kehumaan.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Jos se on makaronipastaa, niin tottakai saa laittaa. Muulloin ei.

Tyttöystävälläni oli tapana lisätä ketsuppia kanaan. Kyllä, kanaan. Viehättävä piirre.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mä uskaltaudun kyllä tunnustamaan, että lisään ketsuppia kotitekoisiin makaronilaatikoihin ja jauhelihapastoihin. Poikkeus on vahvan juustoinen kinkkupasta, jossa se maku on sen verran vahva (Koskenlaskija...), että ketsuppi siinä on varsin turhaa. Laitan ketsuppia myös pakastepitsojen jne päälle, mutta en oikean pizzan päälle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös