4
444
Trokarin ansiosta pelin näkevät ne, joilla on eniten löysää rahaa. Se ei ole sama asia kuin ne, jotka sinne eniten haluavat.Trokarien ansiosta peliä pääsevät katsomaan ne, jotka sinne eniten haluavat.
Trokarin ansiosta pelin näkevät ne, joilla on eniten löysää rahaa. Se ei ole sama asia kuin ne, jotka sinne eniten haluavat.Trokarien ansiosta peliä pääsevät katsomaan ne, jotka sinne eniten haluavat.
Trokarin ansiosta pelin näkevät ne, joilla on eniten löysää rahaa. Se ei ole sama asia kuin ne, jotka sinne eniten haluavat.
No vaikka kuinka kauan jaksaa jonottaa lippuja ulkona yms. Jos lippu yhteen peliin maksaa vaikka 100€ niin se kyllä sulkee monen mahdollisuudet päästä peliä katsomaan ihan vain sen takia, että ei ole varaa. Yhtä loogista olisi esim tehdä lentokoneista sellaisia, että niissä on vain ykkösluokan paikkoja ja kertoa sen jälkeen, että ne matkustaa ketkä eniten haluaa.Mielestäni halliin pitäisi päästää ne, jotka eniten sinne haluavat mennä. Toistaiseksi näen, että sitä halua voi mitata parhaiten rahalla. Jos joku keksii paremman keinon mitata jääkiekko-ottelun arvostusta, niin otetaan vastaan.
Yhtä loogista olisi esim tehdä lentokoneista sellaisia, että niissä on vain ykkösluokan paikkoja ja kertoa sen jälkeen, että ne matkustaa ketkä eniten haluaa.
Et järkyttänyt emmekä tietääkseni mistään markkinahinnoista puhuneetkaan. Totta kai pyrkivät maksimoimaan omat tulot mutta turha silloin on puhua siitä, että se lentäminen ja pelin katsominen on kiinni siitä kuka eniten haluaa. Kyllä monella tulee se hinta vastaan vaikka kuinka halua olisi.Anteeksi jos järkytän, mutta lentolippujen myynnissä lentoyhtiö pyrkii kyllä maksimoimaan lipuista saatavan hinnan. Lentolippujen hinta määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan (niinkuin trokauksessakin). Järkyttääkseni vielä lisää: markkinahinnan joutuu maksamaan ihan turistiluokan lipuistakin - ei vain ykkösluokan paikoista.
En ole vakuuttunut tuosta ulkona jonottamisesta mittarina siitä, kuinka paljon peliin haluaa. Mitäs jos on vaikka töissä, ettei pääse jonottamaan?
Kyllä monella tulee se hinta vastaan vaikka kuinka halua olisi.
Näet asian vain yhdestä kulmasta. Toki rahalla voi jossain määrin mitata sitä kuka eniten pelin haluaa nähdä. Rahan arvo ei kuitenkaan ole kaikille sama (riippuen tuloista), joten nopeuskilpa on myös ihan varteenotettava vaihtoehto lippujen saajien arpomiseksi. Silloin liput saavat ne, ketkä näkevät vaivaa selvittääkseen milloin liput tulevat myyntiin ja järjestävät aikataulunsa siten että ovat lippuluukulla (netissä) valmiina myynnin alkaessa. Rahan sijasta ajankäyttö on ihan varteenotettava mittari sille kuka tuotetta/palvelua eniten arvostaa.Tämä on ihan totta. Mielestäni olisi reiluinta, jos katsomoon (ja esim. lennoille, ravintoloihin jne jne) pääsisi ne, jotka sitä tilaisuutta/palvelua eniten arvostavat. En vain keksi toistaiseksi parempaa systeemiä tämän halun mittaamiseen kuin rahan. Mielestäni nykyisenkaltainen nopeuskilpailu on varsin huono tapa määrittää, kuka sinne hallille todella haluaa.
Rahan sijasta ajankäyttö on ihan varteenotettava mittari sille kuka tuotetta/palvelua eniten arvostaa.
Totta toinen puoli. Silti rahan arvo on ihmisille eri ja sitä kautta se on mittarina huono. Vuorotyöläinen, joka on yötöissä juuri tienannut lisineen 11€/h voi hyvinkin löytää vapaa-ajan lippujen ostamiselle, koska juuri silloin ei ole töitä. Eikä se duunari mieti, että olisi parempi nyt vaan tehdä vaikka vähän salaa överiä, että saa ostettua trokarilta lipun kolminkertaiseen hintaan.Ajankäyttö on ihan hyvä mittari, mutta mun mielestä se aika kannattaa käyttää työntekoon ja sitten työllä tienatuilla rahoilla maksaa lippu. Se on kaikkien kannalta järkevämpää ajankäyttöä kuin jossain jonossa seisoskelu.
Kysehän ei ole vain ajankäytöstä vaan että sitä aikaa pitää löytyä käytettäväksi juuri tiettynä ajankohtana, kun lipunmyynti alkaa. Jonoon kerkeävät lähinnä ne, joilla ei satu olemaan samaan aikaan muuta tekemistä.
Entä jos liput saisikin sitä kautta, että...
Me puhutaan snadisti eri asiasta. Rahan nimellisarvo on tietenkin kaikille sama, mutta käyttöarvo eri. Mutta se semantiikasta, asiaan.@Ishmael ihan hyvää pohdintaa, mutta ajattelussasi on eräs pieni, joskin tärkeä virhe: kyllä rahan arvo on kaikille sama! Nimenomaan rahan arvo on kaikille sama. Lopullinen kysyntä sen sijaan vaihtelee kuluttajien välillä, mikä johtuu preferenssien eroista ("miten paljon haluan tuotetta") ja lisäksi tuloista.
Päästään paljon avaavaan kysymykseen: tavoitteleeko yritys, tässä jääkiekkoseura, asiakasta, joka
1) haluaa tuotetta eniten
2) kohdistaa tuotteeseen (esimerkiksi tulojen vaikutuksesta) suurimman kysynnän (->on valmis maksamaan eniten)?
Kysymys on retorinen ja vastaus (ainakin toivottavasti) selvä. Ei yrityksellä ole mitään intressiä järjestää jotain kilpajuoksua lippuluukulle "tasa-arvon" toteutumiseksi. Rationaalista toimintaa olisi nostaa lipunhintoja siten, että kysyntä ja tarjonta ovat tasapainossa.
Edelleen hyvää pohdintaa. Halusin perusongelman kärjistämiseksi käsitellä asiaa lähinnä teorian kannalta, koska teoriassa tässä tapauksessa - ja jos se halutaan kategorisesti määritellä - myös käytännössä ongelmana on se, että lippuja ylikysytään ja "trokaaminen" on ennen kaikkea tämän häiriön täysin odotettu seuraus.
Tottahan se on, kun puhutaan konkreettisesti, ettei hintoja voi liikaa nostaa. Ennen kaikkea pitää pyrkiä diskriminoimaan hinnoittelussa mahdollisimman tehokkaasti eri ryhmien (ennen kaikkea pienempituloisten ja suurempituloisten) välillä.
Mutta silti epäilen, onko se juuri tässä asiassa oleellista. Itse en pidä trokaamista edes ongelmana, se on enemmänkin erinomainen esimerkki siitä, miten markkinatalous toimii. Mutta jos se on jollekulle ongelma, niin pitäisi korjata ongelman aiheuttaja, joka on edelleen se, että lippuja halutaan huomattavasti enemmän kuin niitä on tarjolla. Enempää ei voi paikkoja tarjota, ainoaksi keinoksi jää hintojen nostaminen.
Näet asian vain yhdestä kulmasta. Toki rahalla voi jossain määrin mitata sitä kuka eniten pelin haluaa nähdä. Rahan arvo ei kuitenkaan ole kaikille sama (riippuen tuloista), joten nopeuskilpa on myös ihan varteenotettava vaihtoehto lippujen saajien arpomiseksi. Silloin liput saavat ne, ketkä näkevät vaivaa selvittääkseen milloin liput tulevat myyntiin ja järjestävät aikataulunsa siten että ovat lippuluukulla (netissä) valmiina myynnin alkaessa. Rahan sijasta ajankäyttö on ihan varteenotettava mittari sille kuka tuotetta/palvelua eniten arvostaa.
Eikös joku äijjä amerikassa perustanut firman missä sillä on pari työntekijää ja sen firman työ on ammattijonottaminen. Ja tienaavat sillä ihan perkeleesti.
Jos osapuolet ovat luotettavia, niin lipun viivakoodista voi ottaa kamerakännykällä kuvan ja lähettää sen ostajalle MMS- tai whatsup-viestinä. Se voidaan lukea kännyn ruudulta.
Kyllä tätä menetelmää on Kalpan liigapelien kanssa tälläkin kaudella varmaan 5-10 kertaa onnistuneesti käytetty.En tiedä Suomen tilannetta, mutta kyllä monissa lipuissa lukee, että koko lippu pitää olla. Rehellinen kännykkälippu on tietenkin koko lippu mitä taas joku hämärä valokuva ei ole.
Tietenkin se viivakoodi toimii, mutta en uskoa sekuntiakaan, että valokuvalla viivakoodista mennään keltatakista läpi yhtään mihinkään tapahtumaan.
Mä en oikein ymmärrä sitä, miksi lippu jääkiekko-otteluun olisi jotenkin ratkaisevalla tavalla erilainen kuin hyödykkeet, joita myydään markkinahinnoilla?